Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Ezoterike,nagyon örülök hogy jobban van Máté!
További javulást gyarapodást!!!

Adjon az Isten minden jót,
Békességet, búzát, bort!
Ha éhes vagy kenyeret,
Ha szomjas vagy hűs vizet!
Télire kabátot,
Ha meleg van árnyekot!
Örömben búban hű társat!
Baj betegség elkerüljön
S az Új Év derűsen kezdődjön!

Csengjen pohár, zengjen ének,
Köszöntsétek az Új Évet,
Hozzon nektek jó ízű kenyeret,
Hozzon egészséget,
csendes szeretetet.
B.U.É.K Kép
Vendég

sziasztok.

Boldog uj evet lanyok:)

Kép
monyo83

Sziasztok!

Boldog Új Évet kívánok mindenkinek!!

(és köszi a további drukkokat :) )
ezoterike

Kép

Kép

Kép
kandi72
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Ezo!

Örülök, h. jó hirekkel jöhettél! Csak így tovább!

Mindenkinek BUÉK!
És remélem lesz itt még babaeső 2010-ben.

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

Ezóka!Ezer drukk továbbra is Nektek!!!!
kandi72
Budapest III. kerület

Rambóka, Fruzsinak boldog névnapot!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Fruzsik: Sok-sok boldogságot!
Szilveszter: Neked is boldog névnapot!

És persze a szülinaposokat is Isten éltesse sokáig!

Kép

Kép
bettica

Kép
FRUZSINÁK!!!!!!!!!!!!!!
kandi72
Budapest III. kerület

Sziasztok! Boldog új évet mindenkinek!!!! :)

Ezo, drukkolok nektek nagyon, Máté igazán erős baba!!!

Fruzsinák és Szilveszter! Boldog névnapot kívánok nektek!! :)

Kép
lara26

Fruzsináknak mi is boldog névnapot kívánunk!!

Rambóka,hogy vagytok? rég írtál

Lara és ti??
BOLDOG SZÜLINAPOT utólag is!!

ALICE fiadnak is boldog szülinapot!!!remélem jársz erre :)
Vendég

B.Ú.É.K. Mindenkinek!

Ezo, örülök nektek nagyon! Erős a pici Máté.

Kép
apple

Sziasztok!

BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDENKINEK!

Fruzsiknak,Szilveszternek és kicsit előre tekintve Benjáminak is SOk BOldog névnapot !

Ezo
Annyira jó h Máté ilyen szépen erősödik,továbbra is sokat gondolok rátok,sok erőt Nektek!!!

Puszi
ella-

Fruzsiknak ;), Szilveszternek, Beninek boldog névnapot!

rambóka

Sziasztok!

Bocs, h. nem nagyon írtam, de úgy pörögnek a napok, h. az félelmetes.
Nemrég még albit kerestünk, aztán bedobozoltam, költöztünk, aztán kidobozoltam, Gergőt beszoktattam, azóta egy hetet betegek vagyunk (és ez nem kismamatöbbes, hanem leginkább én vagyok a legbetegebb, mert a két gyereket legalább ápolja vki (én), csak engem nem ápol senki :( ), egy hetet nem.
A gyedem 3/4-ét lassan egyszerűbb lenne egyenesen a gyógyszertárnak utalni.
Aztán jöttek a szülinapok, ajándékvadászat, aztán karácsonyi készülődés, újabb ajándékvadászat, sütés-főzés, csomagolás, ingázás az ünnepek alatt anyuékhoz meg vissza, megint oda, megint vissza...szóval hipp-hopp 2010 lett, mire észbekaptam.
Azon is tegnap gondolkoztam el, hogy a lányom első éve pillanatok alatt eltelt. Gergővel mennyivel lassabbnak tűnt a dolog... :shock:
Nála alig vártuk, hogy leteljen az első év, mert anyám megmondta, h. én is csak 1 évesen keztem átaludni az éjszakákat. Aztán tényleg így történt, egy év nemalvás után egyszercsak végre aludtunk. Ez számomra azóta is csoda, éppúgy, ahogy az is csoda, h. Fruzsi pillanatok alatt megtanult elaludni teljesen magától (igaz nála meg a szopival szívtunk, úgyhogy, ha bárkinek szopissztrájkol majd babája, szóljon nyugodtan, vannak bevált ötleteim).
A fiam girnyó, mint az apja, fegyverrel sem lehetne evésre kényszeríteni, továbbra is kétezren pörög folyamatosan, még azt a kaját is elégeti, amit meg sem evett.
Fruzsi zabagép, húst-hússal típus, de a csokit sem veti meg, a mandarinért pedig ölni tudna. És persze ő sem az a leteszed-ottmarad típus. Alapvetően békés, de akaratos és erőszakos is tud lenni (Tankaranka), hiába, anyja lánya.
Úgy 2-3 hónapja már együtt bandáznak a tesóval itthon, azóta ami nem vész el, az átalakul. :lol:
És lassan a horizontális terjedést a vertikális váltja fel, úgyhogy a dolgok egyre feljebb kerülnek a polcokon, de úgy érzem, nemsokára csak úgy lehet majd elmenteni előlük a dolgokat, mint falun a kolbászt az egerektől, ha a plafonba vert szögre akasztom. :shock:
A fiamnak, akinek 27 hónapos koráig csak pár szóból állt a szókincse, mostanra be nem áll a szája (most mondjam, h. anyjára ütött? :roll: ).
Fruzsi pedig nem fog 27 hónapig várni a beszéddel, az tuti.
Gergő imádja a zenét, mostmár énekel is és probál klimpírozni a játékzongorán is (na ezt tuti nem tőlem, hanem anyámtól örökölte). És lelkesen vezényel, mióta a Mezzo tv-n látott egy bűnronda kopasz karmestert vezényelni.
Fruzsi lelkesen mozgásfejlődik ezalatt, ami azt jelenti, h. ha egyszer fel tud mászni valamire, akkor onnantól ezt igyekszik minél többször megtenni egymás után. Jó a monotóniatűrése. :lol:
Az ovi egy áldás, mert Gergő hisztiszintje elérte és bőven meg is haladta a létező összes tűréshatáromat (és az apjáét is, pedig ő tényleg türelmes fajta!). Így csak a reggeleink és az estéink telnek a "nem akarom" jegyében.
Jellemző, h. míg a fiam első szava a "nem" volt, hiszen azt hallotta tőlünk legtöbbször, addig a lányom legelőször azt tanulta meg, h. "de", mert ő meg ezt hallja tőlünk leggyakrabban.
A másik áldás az Ergo, mert új városunk némileg dimbes-dombos és a lépcsők kevéssé járhatók babakocsival, így viszont ahelyett, h. még a babakocsival is küzdenék, csak felcsapom a gyereket a hátamra, aztán már megyünk is.
Ez van aerobik helyett is, mert egyrészt arra úgysem lenne időm, másrészt a gyerek 10 kiló, tehát kézisúlyzónak már nem alkalmas, harmadrészt, mert errefelé a tömegközlekedést az óránkénti 1 (azaz egy) busz jelenti, amire én nem vagyok hajlandó várni.
Úgyhogy megyünk. Mindenfele.
Az őslakosok szerintem már kezdenek hozzászokni a gondolathoz, h. van egy fura nő, aki mindig a hátán viszi a gyerekét. :lol:
Volt egy nénike, aki megkérdezte, h. "esetleg nem tud járni a kicsi?", de megmutattam, h. tud, sőt....
Mire kitavaszodik, már futhatok majd utána!
Szóval ez van velünk mostanában.

Nektek hogy telt a múlt év?

rambóka

Sziasztok!

Rambóka!

Nagyon tetszett a beszámolód :lol:
Nálunk Gergő ha el akar érni valamit, egyszerűen felmászik a szekrényre :) (még szerencse, hogy apa egymáshoz csavarozta a felső és alsó részt...)
Ja, és hiszti nálunk is van bőven, pedig ő még nem is ovis.
Jővőre lenne aktuális, de Máté miatt most úgy vagyok vele, hogy lehet Gergő csak 4 évesen fog oviba menni(még úgy is 3 évet fog járni, mert évvesztes), mert máté tüdeje Bpd-s lett a lélegeztetéstől, így félek, nehogy Gergő meg mindent hazahordjon az oviból, és ez Mátéra veszélyes legyen....

Ja, és azt a jó hírt még nem is írtam, hogy ugye Máténál volt annó agyvérzés, de teljesen felszívódott, nem lett kamratágulat sem, és szép az agyállománya(csak egy ciszta maradt, de remélem az is felszívódik...)--ilyen pl. a szomszéd kisfiúnak is van, pedig ő időre született.
ezoterike

Ja, és Rambóka, elárulod, hova költöztetek?(priviben)
ezoterike

Sziasztok!

Szeretnék Boldog Új Évet Kívánni Mindenkinek!

Jönni nem nagyon tudok, mert szinte hulla vagyok. Egész ünnepek alatt felváltva és egyszerre betegeskedett a család. Gyerek körül forgott a világ, azóta egy percre sem lehet magára hagyni, mert a szomszédokat is összecsődíti a sírásával. Végeláthatatlanul sír, üvölt, visít.... Viszont olyan ügyesen sétafikál hogy öröm nézni. pár szót is tud már, mint gyere, apa, nem, de. Röviden ennyi rólunk.

tyche

Sziasztok!

Benjáminnak Boldog névnapot!!

Rambóka jó,hogy írtál. :D
Gergő hisztis,ne mond :shock: :lol: kékszemű pasidról nem gondoltam volna.
Képet raksz? Jöhet priviben is.
Fruzsi aranyos lehet ahogy intézkedik, na és persze a két gyerek bandázása :lol:
Mikor szeretnél dolgozni menni?

Ezoterike szuper hír,hogy nincs Máténak gond az agyvérzésből!
Gergő várja haza tesót?
Te is dobhatnál képet.

Tyche boldog szülinapot utólag Noelnek!
Jól megnőtt Ő is Te pedig elvesztél.

Apple jól vagytok?? Mesélj kicsit Te is!

Kandika, Hunci, Anyoo, Bettica Zazzi, többiek??
Dimet ,Koriági alvási gondok rendeződtek már???
Kir???? Olvastam blogod, fiacskád leleményes :D

Mi jól vagyunk, kisebb megfázásunk volt csak.
Itt is mindennek lába kél, minden ajtóba kulcsot kell rakni mert kulcs nélkül már nincs előtte zárt ajtó. Azt szoktam mondogatni vagy mindent a csillára kell felkötözni hogy ne érje el, vagy a gyereket kell fellógatni. 1-2versikét már mond velem,lelkesen osztogatja a nagy cuppanós puszikat, és tűri a mieinket is. Nyugodt vidám kis pasi. Voltunk fodrásznál is ahol hősiesen viselkedett(nagyon büszke voltam rá),kicsit megszeppent, de a fodrász néni kérdéseire is hajlandó volt válaszolni.16fogunk van, és jól eszik, egyedül is de azért sokszor segítek neki.
Rambóka irigylem az éjszakáitokat, nekünk is akad mutatóba pár átaludt éjszaka, de többnyire 1-2ébredés van, nagy szerencsém hogy a férjem 90%-ban szó nélkül ugrik. :)
Elalvásunk is hosszadalmas ,szopi után magától megy a kiságyhoz, viszont mire elalszik az kb. 30perc vagy több, kalimpál beszélget játszik, aztán elfárad és méltóztatik elaludni. Egyedül ritkán, általában igényli, hogy ott feküdjek vagy üljek a kiságynál. Igazából sztem még nem álmos mikor lefektetem(déli alvás 13körül van és megesik, hogy 2-3órát alszik), de így is 8-kor fürdik és 9környékén kerül, kiságyba ennél tovább már nem húzhatom.
Ünnepek jól teltek, élvezte a társaságot és az ajándékok kibontását.
Holnaptól ismét régi kerékvágás. fogyóznom kell majdnem 2kiló jött rám :oops: :cry:

Ki fog mostanában szülni??

Lányok olvastam,hogy itt a bneten is lehet zárt topilot csinálni,esetleg le lehetne zárni ezt is,hiszen újak ide nem jöttek már rég..segíteni pedig a másikon tud aki szeretne.
Vendég

búékbúékbúék!!!

gyors jelentés: alvás megjavult. hihetetlne, ugye??? persze van amikor kel, de akkor oka van. egyedül alszik el. stb...stb. de sajnos zsófi meg elromlott. most vele kezdődik a küszködés.....majd hosszabban is írok. de megint náthás vagyok. lefekszem.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Sziasztok!

Dimet, nagyon ügyik vagytok! Remélem, nem kiabáltad el. Nálunk mindig az van, hogy ha leírom, hogy milyen jól megy az esti elalvás, akkor tuti, hogy aznap este/éjjel szenvedés vár ránk :( Gyógyulj meg mihamarabb!

Rami: Végre hallunk felőled :) Most aztán nem eltűnni! Új kecóra én is kíváncsi vagyok, meg a gyerekekre is. Nálunk sem lehet a tiltó listás dolgokat elég magasra tenni. Sőt! Vannak dolgok, amik érdeklik Bencét, ilyenkor mutogat oda, majd ha látja, hogy nem vagyunk hajlandóak levenni neki (vagy felemelni oda), akkor olyan hiszit lenyom, hogy csak lesünk. Most épp az evéssel szenvedünk megint, egyszerűen nem hajlandó este megenni a kenyeret :shock: Pedig eddig az volt, hogy ha el kezdtem csinálni a vacsit, akkor már jött is kunyizni a kenyér sarkát, majd még vacsira benyomott egy egész szeletet. Most meg örülünk, ha egyáltalán eszik pár falatot. Gyümölccsel ugyanez a helyzet :( Most otthon voltunk ugye majd egy hónapot, hát már alig vártam, hogy bölcsi legyen, mert ott legalább rendesen eszik. Ja és a másik szívfájdalmam, hogy dobálja a földre az ételt és még szét is keni :evil: A kenyér, keksz, péksüti, gyümölcs apró cafatokban szokott a földön landolni :( Hiába minden tiltás, szigor, büntetés, egyszerűen nem hallgat ránk... Totál tanácstalanok vagyunk...

Ezo: Hogy vagytok? Gyere majd és mesélj a fiúkról!

Kincs: Édes lehet a fiad, ahogy mondja a versikét :D Bence a hinta palintát szokta elkezdeni, aztán figyel minket, hogy folytassuk :lol: Megzabálom ilyenkor. Meg van a csipcsipcsóka, na az is nagy favorit, a mondóka közben fogja a kezecskéit és a végén akkorákat hadonászik és kacag, hogy mindig jókat nevetünk rajta :D Azért ilyenkor minden csibészséget könnyebb elfelejteni :D

Norka: Beninek sok-sok boldogságot!

Többiek? Minden rendben?

Kép

Kép
bettica

Kir: Olvastalak :) Nagyon csini lett a blogod, jobban tetszik ez a dizájn, mint a régi :D Öröm látni, hogy nálatok ekkora bulik szoktak lenni. Hát ti aztán nem gubóztatok be a gyerek miatt :D Irigykedem is rendesen ;)
Döbbenek, hogy milyen szép kertetek van! Biztosan sok munka van benne, tetszik a sok játék a kicsiknek :)
Egyébként neked nem rövid hajad volt? Valamiért úgy emlékszem...

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!

Kir jó az új rucija a blogodnak.

Lányok olyan gyönyörű dolgokat nézegetek mostanában:)
Lábbalhajtós moszvicsot kerestem kiskincsnek és miket találtam, :shock: :shock: :shock: :shock: ámulok bámulok...
http://www.boygo.hu/auto_pedal.php mint az igazi4 nagggyon tetszik az ára már kevésbé

http://www.confidenza.hu/pedalosauto2.htm sztem ezek is édesek

ééééés ez a csúcs, babaházak és a kiegészítők...ki tudja ezt megfizetni??

http://www.babaház.hu/

ráadásnak egy kicsit földközelibb : http://zelnice.blogspot.com/
Beleszerelmesedtem a banánba, narancsba,tökbe, tükörtojás, :)))))))) annyira jók! a krumplit már elkészítettem a többihez gyüjtögetek.
olyan jó lenne sok sok szép sk dolgot csinálni
(kiskincs nagyon konyhás így a névnapi ajándék egy sk konyha lesz neki :)
Vendég

Koszi a blogdicsereteket, lanyok.

BUEK itt is midnenkinek!

No: az uj lakasrol a reszletek:
A waldorf egyesuletnek van itt egy haza, nagy haz, kerttel, udvarral, mindennel. Volt egy lakreszuk, amit mar vagy 4 eve csak raktarnak hasznaltak. Most kiadtak. Eppen nekunk, mert idoben lefuleltuk. Szoval ugy kell hozzank jonni, h bejossz a waldorf ovi udvaraba es balra az elso ajto (nem masodik :D ).

Persze hasznalhatjuk az udvart, jatszoterestol, stbstb.
Igen csendes hely, reggel van egy kis jarkalas, mig a szulok behordjak a pujakat, meg delutan. De mire Tibike felebred a delutani alvasbol s kimegyunk, arra mar senki nicnsen ott.

Hetvegen meg szunetekben meg mienk a vilag :D

Tehat a lenyeg: mi nem munkaljuk, csak elvezzuk :D

Jo na, az igazsag az, h szeretnek majd a tavaszon besegiteni a kerti munkalatokba.

Egyelore jo bulinak tunik, csak birjuk anyagilag, mert nem a legolcsobb mulatsag.

A garzonunkat pedig kiadtuk alberletbe, egyetemista csajok koltozott bele, tesok. De persze ez dragabb, mert kozpontkozelben is van es nagy es szep es luxus :D

No, ennyit errol.

Rami: en is kivancsi vajok, h melyik az uj varosotok?

Kerdesem: a pcos talalkozos kepeket feltehetem ide? Marmint azokat, amelyikek a gyerekszobaban keszultek? :D

Pusszok midnenkinek,
Kir

Kép
k.ir

Kir ha én nem vagyoklátható rajta csak kiskincs akkor igen:)
De elküldheted nekem őket!!! :wink:
Vendég

Sziasztok!

Rambóka: Sok boldog névnapot! gratula az új lakáshoz!

most ennyi, majd még jövök....
Vendég

Rambóka Boldog Névnapot!

Kir Tibike is waldorf oviba jár,mert akkor nagyon praktikus:)
Vendég

Sziasztok !

Két képet hoztam nektek, a második még orvosilag nem bizonyított :)

Kép A kis krém evő

Kép

tyche

Kir!
Ez jól hangzik! :D

Rambóka!
Boldog névnapot!A beszámoló nekem is tetszett! :D

Tiche!
:shock: :D Halk gratula!!!Terveztétek???
Nálunk a márciusi topikon már terhes az egyik lány :shock: picit irigy vagyok.Nálunk egyre biztosabb,hogy nem lesz kistesó :(

Kép
Kép
zazzy

Zazzy!
Köszi. Nem egyáltalán nem terveztük, legalább két évet szerettünk volna várni a kettő között. Most épp ezért elég vegyes érzések kavarognak bennem... A baj, hogy még megfogalmazni sem tudom, pedig akkor biztosan sokkal jobban érezném magam.

tyche

Hűűű Tyche, gratula a zebrához!
micsoda meglepi:)
szoptatsz még?

Zazzy miért biztos hogy nem lesz tesó?
Vendég

Tyche: Hatalmas halk gratula! :) Micsoda hír :) Nem baj, hogy egyenlőre vegyesek az érzései(tek)d, majd szépen le fog tisztulni :) Végülis majdnem 2 év lesz a 2 gyerek közt ;)
(Az én egyik torpiktársamnak a júniusiból a 2 gyerek közt pár nap híján 1 év van :) )

Zazzy: Miért? :(

Egyébként ahogy elnéztem a banki hiteleket, nálunk sem lesz kistesó most egy jó darabig :( Ide, Após mellé a 2 kisszobába nem szeretnék még 1 gyereket bevállalni, költözni meg úgy tűnik jó ideig nem lesz lehetőségünk :cry:

Rami: Boldog névnapot!

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!

Tyche!
Gratulálok!!
Írtad, nem terveztétek, de mivel így is-úgy is szerettétek volna, ezért kistesó úgy döntött, már szeretne hamarabb hozzátok jönni.Titeket választott, szeressétek, és nagyon örüljetek neki!!

Zazzy!
Én is a miértre vagyok kiváncsi.(persze gondolom a lehetséges választ....)

CsodaMátéról:
Képzeljétek, tegnap este kihúzta az orr tubusát(amióta megtudta, hogy lehet önállóan is lélegezni, utálta a gépet, és többször próbálta kihúzni), szóval azóta szabadon lélegzik, nincs légzéstámogatás, csak egy kis oxigén megy az orrába(de ez állítólag már semmi....)
Most a szemét vizsgálgatják, reméljük nem lesz gond.
Súlya tegnap 985 gr volt.
ezoterike

Ezo: de jó hír!!!!!!!!!!!!!remélem szemecskéjével is minden rendben lesz!!!!!!!

Tyche: halk gratula!!!!!

Üdv.
Aisha
aisha

Ezo: Éljen! Hatalmas előrelépés ez, tényleg veletek akar maradni Máté! Nagyon örülök a jó hírnek :D

Kép

Kép
bettica

Ezo! Ez szuper hír! :lol: :lol: Csak így tovább Máté baba! :)

Tyche, graulálok! :)

Zazzy, miért nem lesz tesó? :(
mókica

Ezo!
Jaj de jó!Mostmár tényleg nem lehet semmi gond!
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Hát hogy miért is?Sok ok van,és hol melyik kerül előrébb a "rangsorban".Férjemnél leginkább anyagi para,hogy kettőt is elég lesz felnevelni.Nála tul.képp ennyi.Nálam annyi,hogy semmi pénzért nem szülnék ott,ahol szültem(nem a szülés.hanem az utána levő dolgok miatt)viszont a dokimat semmi pénzért nem adnám,így meg elég érdekes lenne.Aztán itt nem férnénk el többen,így is necces lesz(2 szoba van)egyszobába tenni 2 lányt,akik közt 10 év van :? Az egyik ovis,a másik meg már fiút hozna majd :lol: Költözni,építkezni viszont nem sok esély van.Aztán néha azt is érzem,hogy nem lenne türelmem többhöz :oops: Pedig Larára egy szavam sem lehet,de hogy mellé még egy pici,aki mondjuk nem ilyen lesz,mint ő+a nagy,aki viszont kemény meló...
Szóval nem tudom.Egyre inkább győzködjük egymást,hogy jó ez így :roll:

Kép
Kép
zazzy

Hú micsoda hírek!

Tyche!

Akkor ez meglepi volt rendesen.
De hidd el, jobb ez így, mint hónapokon át a negatív teszteket nézegetni és azon parázni, h. sikerül-e teherbeesni még a GYES alatt.
A félelmeidet meg fogalmazd meg nyugodtan, hátha tud vki segíteni.

Ki lesz a zebrapárod vajon?

Ezo!

Máté baba kemény kis harcos!
Drukkolok, hogy megússza a szövődményeket.

Kincs!

Olyan tükörtojást én is varrtam, miután a kölyök összetörte a sógyurmásat.
Köszi az oldalt! Szépek!
Egyébként én a hobbiboltokban kapható hungarocell golyókből és szivacslapokból csináltam akrilfestékkel gyümölcsöket Gergőnek, de azóta Fruzsi megrágta őket sajnos.
A DM-es akciós dobozos pelus dobozából pedig tűzhelyet csináltam.
Fehér öntapadós fólia, Aldis pizsi átlátszó tasakja, mint sütőajtóüveg, Cappy Icefruit tető, mint tekerőgomb, segítségével.
De a kölyök inkább a sima rezsótípust használja, amit korábban csináltam egy lapos dobozból. De Fruzsinál úgyis elő fog kerülni újra.
Kép

Ja, még egy házibarkács tipp:
Sárga tojástartók középső kiálló trombitaszerű részeit (4 db van minden 10-es tojástartóban) ki kell vágni, úgy, hogy a végeit ívelten vágjuk (adja magát, csak nézzetek bele!), így kapunk egy négyszirmú tölcséres virágot, aminek lyukas az alja. Maradhat így is, de érdemes megfesteni piros ételfesték és egy hegyes ecset segítségével a szirmok szélét. Így olyan lesz, mint a trombitafolyondár virága.
http://www.tuja.hu/oly_kepek/campsis_radicans.jpg
Ezután már csak venni kell gyorsan a leárazásokban egy 20 db-os fehér égőjű karácsonyfaizzó sort és hátulról bedugdosni a "virágokba". A luk már megvan, csak egy kicsit fel kell tágítani egy nagyobb ecset nyelével. Célszerű vmilyen ragasztóval rögzíteni, h. ne csúszkáljon.
Nagyon hangulatos csajos szobákba.
De a fiamnak is tetszik.
Kép Kép

rambóka

Aztaaaa Rambóka írtó szép a tűzhely!!!:) nagyontecccc:)

Az égősoron ámulok bámulok!!
Még még még kretívkodjunk:)

Ezoterike drukkok mennek Máténak!

jó éjt
Vendég

Ezo éljen!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rambóka, ez igen!Én most mindenféle szóróanyagokat vagdosok és kreppre ragasztom, rá fólia és szótanulás lesz vele:)

Mi megvagyuk, elvagyunk, betegség betegség mellett, főleg én.Sokat fogytam, immunrendszerem 0.Dokim szt 2 kg-t vissza kéne nyomni, hát nem akaródzik :? ez olyan gáz nekem, hízókúrázzak :? aztán inkább stagnálókúrán vagyok :x hízni nem vagyok hajlandó.Még így is 10-15 kg amitől meg akarok szabadulni, majd pont hízni fogok.Fenét.
Amúgy időm 0.Energiám 0.
Gyerek édes, aranyos, jó bölcsis, rengeteget dumál, okos kölök és roppant jól tud angolul :oops: úgy nypmja az angolt, mondókákat, dalokat, szavakat, hogy csak na,ugyanaz persze magyarul is, szóval jó döntés volt a kéttannyelvűség :lol:
Vendég

Rambóka!

Irtó ügyes vagy.Ezeket Te találod ki, vagy látod valahol?(biztso megmutatom sógórnőmnek, óvónő, ő is ilyen ügyes ezekben.

Köszi a drukkokat.Tegnap meglátogatott a védőnő(aki a koraszülött osztályon dolgozott évekig), és mondta, megnézte Mátét, és el is ámult, hogy milyen szép(én sajnos nem látom, mert lát. tilalom van)
És mondta, hogy már kikerült a belső szobából, eggyel kijebb van. :)
ezoterike

Sziasztok!
Kincs!
Köszi a jókívánságot. :)

Rambóka!
Boldog névnapot!
A tűzhely nagyon tuti, akárcsak az égősor!!!!!
Azt hiszem kell nekem is egy ehhez hasonló tűzhelyet fabrikálnom.

Hunci!
Rázz kezet a babáddal, helyemben. Nagyon ügyes!!!!

Ezo!
Máté önállósága nagyon jó, (puszi neki).

Tyche!
hm.... Gratulálok (halkan) az orvosilag még nem igazolt tényhez!

Mi megvagyunk, Lara december elején volt beteg, de szerencsére csak 4 napig tartott neki az egész. Szorgosan buzdít, hogy tanuljak "Tanujjál.", olvasok neki számomra aktuális könyveket is, mert mondja, hogy "Hangosan." . :D Nagyon jó fej. :)
Most egy pici szünet lesz tanulás terén, mert mindegyik vizsgám sikerült. :)
Nappal már szobatiszta augusztus óta, de a délutáni alváskor jó ha van rajta néha pelus. Lassan, de biztosan leszokik róla.
Amennyi energiája van, nem tudom némelykor miből fedezi, mert nagyon ritkán eszik tetszetős mennyiséget (Rambóka Gergője típus). Jut eszembe: Az etetőszéket eladtuk, mert nem volt hajlandó beleülni és ott enni. Olyan széken ül és eszik mint mi, csak vetünk hozzá egy autós ülésmagasítót (1200 Ft) amit a huzat alatt átfűzött gumiszalaggal odakötöttem a székhez. :)

Kép
lara26

7kincs: Én fogok szerintem legközelebb szülni. Nem tudom emlékeztek-e rám, még akkoriban írogattam, mikor Rambókának Fruzsi megfogant. Meg Kandikának a kisfia. Legalábbis erre még emlékszem. Ezo történetét is figyelemmel kísérem és nagyon drukkolok nekik. Nekem idén májusban sikerült a 4.inszem. A kislányom elméletileg február 10-én születik, de már a 28. héttől nyitva a méhszájam 1 ujjnyira. Sajnos a merckformint csak a 15.hétig tudtam szedni, úgyhogy onnantól kezdve inzulinos vagyok. Én megpróbáltam szerezni valahogy, de már senki nem volt hajlandó felírni nekem, én meg nem tankoltam be jobban. Velem ennyi, szoktalak titeket néha olvasgatni. Melyik másikba mentetek át? Csak néha nosztalgiáznék ha lehet.

tyche: Gratula a pozitív teszthez.
vicky79
Budapest III. kerület

tyche, nagy gratula :)jó lesz ez a kicsi korkülönbség!!
:)

hunci, szótanulás??olvasni???? vagy mi? :)
azért vigyázz magadra! én is folyamatosan dögrováson vagyok :(((((

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Hunci!

Két nyelven beszél? :shock:
Gergő ennyi idősen még nem is beszélt!

Szirka oldalán azt hiszem találsz szótanító kártyákat a power pointoknál.
http://szirkababa.blogspot.com/
De én is dolgozom vmi hasonlón. Vmikor csak kész lesz (érettségire, ha így haladok... :twisted: )

Egyébként Gergőre is ragadni fog az angol, csak éppen nem direktbe, hanem azért, mert ma már a reklámújságokban alig találunk magyar nyelvű szöveget. Szegénykém most kezd betűzni nagy lelkesen, aztán meg ott állunk, h. na igen, ezt úgy kell kibetűzni, h. ....., de mivel angolul van, ők úgy mondják, hogy.....
Pipa is vagyok néha!
Nekünk mennyivel könnyebb volt!
A boltokon magyar felirat volt, a konzerveken magyar név, a dolgokat nevét többnyire mindenhol magyarul írták.
Ma a bolt Spár, Tecsó, a bank Groupama, Cib, hogy a bonyolultabbakról ne is beszéljünk.
Nincs fényképész, csak Photohall, nincs vasbolt csak Brico Store.
Félre ne értsetek, távol áll tőlem a nacionalizmus, csak megdöbbentem, h. folyton azt kell magyarázni a gyereknek, h. ez is angolul van, meg az is.......

Ha van vkinek olyan FP zongorája (zongora xilofonja), ami rózsaszíntől bordóig van színkódolva, szóljon, mert most csináltam meg egy csomó gyerekdal kottáját erre színkódolva. Szívesen elküldöm emilben, csak ki kell nyomtatni, aztán kivágni és lelaminálni, v. csak felragasztani egy erősebb kartonra.

rambóka

vICKY!

Neked is köszönöm a drukkokat.És mindenkinek.
Amúgy majdnem egyszerre szültünk volna, február 20-ra voltam kiírva.
Remélem nem lesz semmi gondod, de megnyugtatásul:
Gergő fiam betöltött 36 hétre született, és semmi gond nem volt.(annó azon drukkoltam, hogy bárcsak Mátéval is legalább eddig sikerüljön kihúzni, de sajna nem sikerült, de talán jó vége lesz így is a történetnek a Jóistennek és az orvosoknak hála.)
ezoterike

Szió!

Lara de jó,hogy írtál!
Szobatisztasághoz gratula!
Mit tanultok? Jó hogy van ki ösztönözzön:)

Vicky igen emlékszem:)
Kár,hogy nem tudtál metet szerezni, az a fő hogy a baba jól legyen és időben szülessen.
Minden jót!!! írj majd!
(én már nem vagyok másik topikon)

Hunci olyan ügyes nagyfiad van!!
kicsit bánom,hogy nyelvtanulás nekünk nincs :cry: remélem később tudja pótolni

Rambóka néha én is azt érzem jobb lenne 30-40 akár 60évvel ezelőtti világban gyereket nevelni.
Hozzám közel áll a falusi esetleg nomád élet is Kép
:D
Persze szeretem a kényelmet szépet,stb...de azért az nyugis meghitt , varázslatos világ volt,élvezték a gyerekek a természetet,nem gondolkodtak a szülők,hogy szüljek-e mert nincs szoba nincs ez nincs az..és mégis lettek okos művelt,tudós emberei az országnak.
Mióta kiskincs megszületett minden gyerekekkel kapcsolatos témában tudok pityeregni,biztos jól csinálom, ez lesz neki a legjobb,így tudok önálló életrevaló sikeres gyereket nevelni,ne legyen beteg.....
A napokban tv-ben láttam egy műsorból pár percet-a gyerekek egy faluban nyaraltak, lovagoltak,homokoztak, tehenet fejtek, sárban tapicskoltak, virágot szedtek, kutyával hemperegtek, nevettek és nevettek,látszott rajtuk hogy élnek és roppant élvezik,az volt a műsor vége ,hogy minden gyermek életében kellene lennie 1 önfeledt falusi nyaralásnak.
Most ahogy látom a tiniket :shock: kész rémkép....drogoznak, isznak, szexelnek,nincs tisztelet,nincs cél , lázadnak...szülőre véletlen sem hallgatnak, ezt nem akarom. :cry:
Vendég

Sziasztok!

Előbb írtam egy hosszút és huss... :evil:
Most gyorsan előbb hoztam egy táblát, utána újra nekiugrom.

Tehát a tábla:
Kép

Kép

Kép
anyoooka

Na akkor fussunk neki még egyszer, kivonatosan!

Mindenkinek boldogságos új évet kívánok!
Azért nem jelentkeztem eddig, mert megint betegség-hegyek vannak nálunk :( Dorka 5 évesen lett kruppos... Most meg mi nem vagyunk valami fényesen Ádámmal.

Ezoka, nagyon örülök a jó híyrnek! Nagyon ügyes Máté baba! Drukkolok továbbra is!

Tyche, gratul a zebrához! :)

Hunci, nagyon ügyi fiad van! Sajna ez nálunk kimaradt - Apa hiába beszél nagyon jól angolul, nem vállalta be a gyerekek tanítását. :( De most az oviban indul angol, Dorka fog is járni, mert nagyon érdekli.

Kincs, múltkor írtad a zárt topikot. Sajna, itt a babaneten nem fog menni - mi a szeptemberiekkel próbálkoztunk, még csak választ sem kaptunk.

Rambóka, ez igen! Ez a tűzhely szenzációs jó lett! A virágfüzér is tetszik, elraktároztam az ötletet, majd ha egyszer sikerül végre elköltöznünk innen, Dorka szobájába meg is csinálom! (neki is tecc :) )

Kreatív lányok, segítsetek!!! Dorka kitalálta, hogy szárnyas-egyszarvú rózsaszín póni szeretne lenni az oviban farsangkor. Hogy a csodába lehetne lófejet csinálni?! Mert a farkinca még OK, fonalból, de a sörény-fül-szarv?! ÉS még lónak is nézzen ki... SOS!!!

Kép

Kép
anyoooka

Dimet, olyan szótanulás, h kivágom pl a hagymát, rárakom kartonra, arra védőfólia, kivágom és kártyaként mutatom neki, hogy this is an onion meg ilyesmi, apja meg azt, hogy ez a hagyma.és akkor what's this?H válasza?onion, nem, hagyma :lol: a verseket is angolul, magyarul, ki mit tud alapon :lol: én remgeteg angol verset, éneket tudok hálistennek.

amit ajánlok bárkinek, Babytv, most indult a bebe helyén, marha jó, angolul megy és marha ügyesen tanít.H élvezi és nem mellesleg én is ott ülök és nézem, édes és egyben tanító jellegű.

Lara, ez igen, szobatisztaság...hát nálunk ez úgy évek kérdése, bár bölcsiben már tanítgatják...

Anyóm, én meg a kreatívkodás...passz.
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?