Új privát üzeneted érkezett!

Tudom már mit felejtettem el tegnap :oops:

Csöre: Boldog születésnapot kívánunk neked!!! :wink:
Éltessen az Isten örömökben,
részesítsen mindig sikerekben,
segítsen szép célod elérésében,
éltessen az Isten egészségben!

Mi pedig köszönjük a jókívánságokat Benedeknek :D Felolvastam neki :wink:
Gabi: a macikára azt mondta Bencus, hogy "vau" :lol:

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Kriszti: jaj, nagyon aranyos vagy, köszönöm szépen!

Móni: ó, gondolom, hogy nem bánt. Szoktál neki adni rendszeresen?

Hú, nálunk is húzósak az ünnepek, jövünk, megyünk. Ma meg takarítottam fent, a tetőtérben, addig Apus kint gereblyézte a leveleket (hm... igen, korábban kellett volna, csak mindig elmaradt).
Saci kicsit náthás, de javul, azaz mindannyian náthásak vagyunk...
Sütöttem én is neki muffint még az ünnepek előtt, banános-zabpelyhes cucc, ízlett neki, persze ezt is csak mértékkel. Amit nagyon evett tegnap, az a piskótatekercs lekvárral töltve (úgy tűnik, a tojás fehérjétől sincs semmi baja, már teszteltem korábban). A lekvár is saját készítés saját barackból :)
Az étvágya viszont továbbra is katasztrófa, olyan kis giliszta... de ez van. Nem ér rá. Majd egyszercsak remélem, rá fog érni. Azt csinálja, hogy minden falat után rohan 2 kört...

Na megyek, sok voltam, és vára teregetés...

Csöre
csöre74

BUÉK!!!

Csöre
csöre74

BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK!
A SZÜLINAPOSAKNAK MEG A FÜLÜK ÉRJEN BOKÁIG.. :lol: :lol:
tünde733

Sziasztok!

Na, elteltek az Ünnepek :wink: Csak most még vissza kell szokni 8)
A szünetben másfél órával többet aludtunk reggel :D
Benedek már most itt nyüfizik az ölemben - és lehet, hogy jön az egyik rágófoga, mert nagyon meg van neki duzzadva (és este sokat is kelt)

Ma pedig megint szülinapozunk egyet :wink: :D 4 éves lett Dávid! Nézegettem a babakori fotóit :D És megint rájöttem, hogy olyan, de olyan gyorsan nőnek!
Azért is jöttem babanetre, hogy visszakeressem a Gabi - féle gesztenyés torta receptet, aztán akcióba lendülök :lol:

Képzeljétek! Pelusozás után oda szoktam adni Benedek kezébe a használt pelust, és kiviszi a kukába :lol:
Meg mutogatja a kis kezével, hogy dartsozni akar - az apukája öléből természetesen, ő szokott lenni a kabala- "baba"
Egyre inkább nagyfiú!
És elsején megvolt az első hajnyírás is, kicsit később majd hozok képet :wink:

Na, sietek, megnézem akkor a torta receptet :wink:

Írjatok, kivel mi történt :D

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Dávidnak boldog szülinapot!

Majd jövök :wink:

Csöre
csöre74

Na szóval:
Hát, az ünnepek alatt zömmel itthon voltunk, és lustálkodtunk :oops: :lol: Volt ugye karácsony, két szülinap, egy szilveszter, indok a bulira :wink:
Ma mégis simán keltek a gyerekek, annak ellenére, hogy eddig 8-9-ig aludtak.
Kép

Csöre
csöre74

Boldog Új Évet!

Isten éltesse (utólag) Benedeket, Dávidot és Sacit!

Nálunk volt egy nagy köhögős menet az ünnepek alatt, Kicsikével pár napot kórházban is töltöttünk. Nagy mázlim volt, olyan szobába kerültünk, ahol saját ágyam volt nekem is. Kicsit aggódtam, hogy elkapunk még valamit, de ezen túl teljesen szanatórium volt az egész.
Főztek ránk, aludtunk, amikor akartunk, nem volt házimunka :lol: . Persze azért vissza nem mennék...

Remélem, mindenki jól van!

Dóra
edede

Sziasztok.
Köszönöm a fiam nevében (Dávid).
Mi nem jutottunk el szilveszterkor sehová, mert a Joel fiam lázas lett pont estére amikor mentünk volna.
Amúgy minden oké, most próbálok inni tejszaporító teát, mert remélem nem kevés a tejem és azért sír sokat a Joakim.

manocskak

Isten éltesse Sacit!!!!
bfkrisztina

Csöre: látszik, hogy Sacit is a gyertya érdekelte - milyen elmélyülten figyeli...Nem akart hozzányúlni?

És akkor a beígért kép:

Kép A kopaszra nyírt fejű NAGYFIÚ

Na, a gesztenyés torta elkészült :D Remélem sikere lesz...
Kicsit sajnálom, hogy nincs más tortaformám, így a gyümölcstortához való formában sütöttem :wink: de így is jó lett, csak nincs kettévágva.
Este lesz a köszöntés, úgyhogy újabb fotóval holnap jövök :D

Szép napot mindenkinek!!!

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Dóra: gondolom, még beszélni sem szívesen beszél az ember a kórházról... de miért kerültetek egyáltalán be? Mennyi ideig kellett bent lenni? Mi volt?
Remélem azóta teljesen rendbe jöttetek!
Tessék csak jönni és mesélni :wink:
bfkrisztina

Sziasztok!

Kicsike napokig köhögött éjjel, és volt némi láza is, de nem túl magas. Nappal semmi. Persze csak ügyelet volt én meg azon vacilláltam, hogy tán nem szerencsés elvinni és összeszedni még valamit a zsúfolt váróban. Szépen javult, egy napig láztalan volt, és volt egy jó éjszakánk is köhögés nélkül. Aztán egyszer csak felszökött a láza, én meg azt gondoltam ennek fele sem tréfa, irány az ügyelet... gondoltam, most jön az antibiotikum, amit szépen flírnak. aztán irány haza. Legnagyobb megdöbbenésemre azt mondta a doki, hogy úgy hallja, nehezített a kilégzése így mivel még pici, beutal a kórházba, nehogy éjjel befulladjon. Kapott mindenféle puffokat, így a köhögésével nem is volt gond, de másnap leküldtek a gégészetre, ahol kiderült, hogy kétoldali középfülgyulladása van, és a mandulája is tüszős. Végül a fülét fel is szúrták szegénykémnek. A vicc az, hogy ő ugye a harmadik gyerekem, nem szoktam betegségtüneteket elbagatellizálni, de végig vigyorgott, nem üvöltött a fájdalomtól és hál'istennek nem is fuldoklott :shock: Mindenesetre mostantól megint minden aprósággal orvoshoz fogunk menni...

Hát ez a mi ünnepi kalandunk. Egyébként a kházban eleinte csak köhögősök voltak, aztán jtt egy hányós-lázas turnus...

D.
edede

Kriszti: Köszönjük! Napok óta gyakoroltuk a gyertyaelfújást :D de persze még kicsi. Azért nem volt nagyon idegen neki.
Benedek milyen nagyfiús! És továbbra is jóképű :lol:
Saci egyelőre kifelé pakol a kukából :mrgreen:

Dóra: Neked is köszönjük! Jaj, nem hangzik jól ez a kórházasdi. Lényeg, hogy mostanra minden rendben.

Csöre
csöre74

Csöre: mennyi haja van Sacinak! Milyen törtát sütöttél neki?
Az ott madártej a képen? Az ünnepek alatt megint rákaptam a sütemények élvezetére, kénytelen leszek az elvonást gyakorolni.

Nahát!Benedek már az első hajvágáson is túl van- szívdöglesztő fiatalember :wink: !

Nálunk ez a haj-biznisz még nem indult be igazán, legalábbis nem elől. Csak hátul kunkorodik néhány tincsecske.

Mi mindent esznek az egyéveseitek? Az enyém lelkesedik minden kevésbé megengedett dologért - téliszalámit rabol, a túrórudiról akkurátusan lepucolja a véletlenül rajtamaradt "csokit", a többit otthagyja. A mandarin csak héjastól az igazi, nagyon mérges, amikor elkobozom és meghámozom. Almát szigorúan egyben enne, de foga nincs (6 db van, nem elegendő a falat megrágásához).Múltkor lenyúlta egy hazahozott, dermedt happy mealből a krumplit... Félreértés ne essék: ezeket mind nem adom neki, ő megszerzi magának :lol:
edede

Köszönjük a bókokat :D

Dóra: a lényeg, hogy túlvagytok rajta!
A túrórudi szerintem mehet már simán, ha a tejes holmikkal nincs gondotok (kb 10 hós kortól, ha a joghurt és sajt is megy már)
Sült krumplit én szoktam adni Benedeknek, 100 % -os halrúd kíséretében, végülis nem gyakran kapja, havonta 2-3 alkalommal, mivel mi is szeretjük :wink: és pici ketchupot is szoktam neki adni hozzá, úgy az igazi :)
Alma és mandarin meg megintcsak mehet, persze tényleg inkább héj nélkül :lol: Ők tudnak ám rágni az ínyükkel is, úgyhogy szerintem engedheted neki az almát is, amikor teljesen oda tudsz rá figyelni
Felvágottak közül pedig sonkázni szoktunk leginkább

Benedek is egyre inkább akaratos :? rossz ugye, hogy még nem érti meg teljesen a magyarázatokat
A másik amivel néha kiakaszt: ha ő úgy gondolja otthagy engem akárhol, én meg próbáljak csak kijutni a mosdóba, máris sír...
És mindig le akarja szedni a szemüvegem :?

Rosszalkodik a babakocsink kereke: ugye pont arra nincs garancia ezeken a szerkentyűkön. Pedig még nincs 1 éve, hogy vettük!
A férjem megpróbálja majd megcsinálni, ha meg nem jön össze, vagy addig is - marad ami a Dávidé volt. Már kisúroltam, kimostam a huzatát.

Tényleg Gabi írta egyszer hogy beszereztek egy bébégo sportbabakocsit, olyan a Dávidé is
:wink: az jó lesz, jól műkszik, csak kevésbé fogom tudni betakarni benne Bencusomat :? ami nem utolsó szempont télvíz idején.

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Kriszti: már nem cipeled Benedeket? Mi már egyáltalán nem babakocsizunk, egyszerűen lázad ellene.

Dóra: ó, Sacinak nagy a haja, de a másik két gyerekemé sokkal kisebb és szőkébb volt. Hát, nem baj, ha lesz egy barna gyerekem is, végülis Apus is és én is barnák vagyunk :D
Hogy mit eszünk? Egyelőre tejmentes Saci, vagyis pillanatnyilag, még 3 hétig.
Az almát sztem is adhatod egyben, Sacinak 8 foga van, el tudja rágni, de előtte is ment...
Ebédre azt eszi, amit mi, persze figyelve, hogy tejmentesen, vacsora margarinos kenyér (liga tejmentes), iszik napközben sinlacot, eszik gyümölcsöt, hát, nem is tudom, mit írjak...
A "torta"
http://www.desszert.eu/angol_almatorta Az edényben vaníliapuding van. Abból Saci nem kapott, de mi nyakon öntöttük a tortát :mrgreen:

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Na sikerült ide ülnöm a géphez! :D

Kriszti:Benedek tényleg csudaszép kis krapek! :lol:

A Saci meg az Én menyem lesz! :lol: Kinéztem a Bencémnek :lol: :lol: Isten éltesse sokáig erőben,egészségben! :D

Evés..hmm...agyvérzést kapok tőle :cry: Hétfő óta valami nincs rendben a fiatalúrral :shock: AZ ÉJSZAKÁT VÉGIG ALUSSZA!!!!Eddig 4x-5x szopizott!Most meg csak lefekvés előtt és kb olyan hajnali 6-kor.Napközben alig eszik valamit :cry: Holnap megyünk a tanácsadóba és kikérem a véleményét a dokinak.Se gyümölcsöt,se sonkát,vajas kenyeret...
tünde733

Tünde: remélem, semmi komoly! Nem lehet, hogy csak a foga? Vagy a torka? Nem egyforma ám az étvágyuk!
Köszönjük a köszöntést :) Bence is nagyon szép szál legényke :wink:

Csöre
csöre74

Csöre: :wink: de ma is "cipekedtem" Minden típusú eszközt váltogatok, attól függően, hogy mennyit kell gyalogolni, buszra szállunk-e, milyen kedvem van... meg nem is tudom még milyen szempontok alapján.
Egyébként napközben a babakocsiban alszik Benedek - akár itthon vagyunk, akár Anyáéknál :oops:
De úgy tűnik sikerült ám rendbe pakolni a kereket a férjemnek :wink: a jövő héttől, ha már nem lesz szabin, biztos többet kocsizunk majd, és kiderül, hogy jó lesz-e

Tetszik az almás torta receptje - csak én nem tudom szépre nyújtani a tésztát :oops: ezért legtöbbet piskótaféléket sütök.
De valahogy el szoktam boldogulni pl a buktával is, úgyhogy lehet majd kipróbálom ezt a receptet is :roll:

Tünde: :D köszi :wink:
Biztos jó lesz, ha ránéz az orvos a kicsire - várjuk, hogy mit mond majd.
Csörének lehet igaza van: ha esetleg a torkincája fáj, biztos nem szívesen eszik/ nyel Nem volt mostanában taknyos?

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Sziasztok!

Voltunk ma fül-kontrollon. Hááát, nem javult a füle Kicsikének :(, még mindig be van gyulladva, de nem gennyes. Az ab-t befejeztük, figyelgetni kell, romlik-e. "Füles" gyerekem még nem volt, ez új, bele kell tanulnom, azt mondta a doki, kb. addig tart, amíg meg nem tanulják egyedül fújni az orrukat.
Most már porszívóval szívom az orrát és csöpögtetek is, hogy nehogy pangjon a váladék. A gyermök nem boldog ilyenkor...

Evés: én se nagyon merek még direkt tejet adni Ilkának,de a kakaóért hisztizik. És a nyers, füstölt (szárított) sonkáért. Titokban kell ilyesmit enni :lol: .Ami neki való, azt nem szívesen eszi meg. Az almával az a baj, h majszolja, aztán néhány morzsát elraktároz a szájában, majd a legváratlanabb pillanatban megpróbál megfulladni tőle. Remélem, lassan kinőnek a fogai!
edede

Dóra: nem kell belenyugodni, hogy "füles" a gyerek :wink:
Ha rendesen sikerül neki "pucolni" az orrát, akkor egy részben elkerülhető a fül probléma! Az orrszívók közül tényleg csak a porszívós a hatásos.
Nekünk úgy tanította a fül-orr-gégész: tengervizes sprével befújjuk az orrot, mert az fellazítja a váladékot, orrszívás és utána az orrcsepp (Nasivin vagy valamelyik) És napjában minimum háromszor szükséges a szívás.
Jót tesz a melegítés is(csak akkor ha nincs láz), bár ilyen kicsiknél nehezen oldható meg. De láttam olyat, hogy fülmelegítő sapka. Két oldalába zselés párnát lehet rakni, gyógyszertárban utána lehet kérdezni, hogy mennyibe kerülne. Vagy kiokoskodni, hogyan lehet koppintani. :wink:
bfkrisztina

http://www.gyogysapka.hu/
Szerintem érdemes átböngészni az oldalt :)
bfkrisztina

Dóra: nekünk van Somi sapkánk, én szeretem. Én is szoktam hordani, ha fáj a fülem. Magát a fajdalmat is csökkenti, és segíti levegőzni a fület. Hú, hogy mennyibe került? Izé, nem tudom... 2-3000 körül. Egy 1-esünk van Sacinak, és egy 2-es méret, az nekem is tökéletes (erre jó a kicsi fej :))
A füstölt sonkát SAci is szereti :D Nyersen is, meg sütve is. Hát, már úgy vagyok vele, mindegy, csak egyen.

Kriszti: örülök, hogy jó a kocsi!
Ez a tészta nem olyan, mint a kelt, sokkal könnyebb nyújtani. Ez inkább olyan, mint a pite, csak tejmentes. Úgyhogy hajrá! Jó sok almával, nyami :)

Csöre
csöre74

Csöre: kiírtam a receptet a füzetkémbe, hogy kéznél legyen, ha eszembe jut kipróbálni :wink:
A vaj helyett is Liga margarint tettél?

Tegnap az emelt családi pótlék miatt rohangáltam az igazolásért, meg leadni az államkincstárban (az asztma miatt jár a gyerekekre)
És beszélgettem egy anyukával: egy hónapos volt a gyerkőce, mikor kiütéses lett a tehéntejtől, mivel az anyuka szoptatta és ő fogyasztott tehéntejet. 2 éves korig ezután a gyerkőc hipoallergén cuccokat kapott, és azt mondták róla, hogy kinőtte a tehéntej érzékenységet. Aztán 4 éves korában derült ki, hogy még mindig érzékeny a tehéntejre (meg a tojásra és szójára is), csak akkor már az asztma rosszabbodásában volt felelős.
Szerintem ezért tette tiltólistára doktornő nekünk a tejet :roll:

Fülmelegítő sapi: :roll: lehet rá kellene nézni teszveszen

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Fülmeleggítős sapi: hát, használtan azért nem érdemes, mert a kis zselés párna idővel tömkremegy benne, az is ezeregynéhányszáz ft. Igaz, hogy a zsebbe mást is lehet tenni (melegített só, meggymag), csak azok kényelmetlenebbek, ha elalszik a baba. De egyébként ha van egy fölös füles sapi, arra nem nagy kunszt egy zsebet rávarrni.

Kriszti: igen, kocka ligát használtam.
Hihi, nekem is van füzetkém :D olyan abc-s
Tejérzékenység: inkább az a meredek, hogy 2 évig nem vették észre! Egy ilyen allergia esetén folyamatos utánkövetés kell!!! És nem 2, hanem 3 éves kor a vízválasztó (ha 1 évesen még megvan).

Csöre
csöre74

Csöre:Na milyen jó, hogy neked van tapasztalatod arról a sapiról :wink:
Mi gyakran használtunk régebben melegített sót erre a célra.
Egyszer Anyától kaptunk olyan zselés párnácskát, amit ugye a fájdalom helyétől és típusától függően lehet fagyasztani vagy melegíteni. (Ilyesmi van a sapiban is???) És első használatkor mikróba tettem melegíteni (elvileg szabad) és rögtön kidurrant :lol:
Úgyhogy maradtunk a hagyományos módszernél.
Bálint 5 éves lehetett, Dávid vagy 2 és már tudtam sóval melegíteni a fülüket. Nem mondom Dávidnál sok beszélgetés kellett, és mesét olvastam közben (én tartottam a fülén) de bevált - és úgy csináltuk, ahogy dr Somitól olvastam, hogy már akkor is melegítettük a fülikéket, mikor taknyosak lettek. Egy szó mint száz, főleg kisebbeknél a sapi biztos jó módszer, mert a helyén tartja a meleget - és gondolom játszani is tudnak közben a gyerekek :roll:

Tejallergia: ebben szerencsére nincs saját tapasztalatom, csak azt meséltem el, amit az anyukától hallottam. Különben rendes volt, mert elmagyarázta azt is, hogy járna még nekünk a közgyógy is, meg hogy mit hogyan kell intézni :wink:
Különben nyugodtabb lennék, ha szűrnék a fiaimat vérvétellel ezekre a típusú allergiákra. Csak úgy tudom ilyet bőrgyógyász vagy pulmonológus, meg orr-fül-gégész (?) kérhet... Egyelőre a pulmonológiáról nem küldtek minket :?

Ja! Végre adott puszit Benedek! Többnyire csak a levegőbe cuppogtat :lol: néha már sikerül az arcomon is :lol:
Minden kisállat (plüssállat) vau-vau neki, és úgy ölelgeti őket :D Nagyon édes!
Most épp kutyust játszik asszem - csörgőt vett a szájába, és rázza vele a fejét :lol:

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Tünde: mi van Bencével? Remélem nem lett beteg :?
bfkrisztina

sziasztok!

Le vagyok maradva, mint a borravaló, és most is rohanunk, de BÚÉK mindenkinek és ISTEN ÉLTESSEN MINDEN KIS ÜNNEPELTET!!!!

Este megpróbálok jönni és olvasni meg írni meg reagálni meg képeket hozni (megvolt az első szánkózás...)

Kép

Kép
gabilany79

Halihó!

Anyáméknál voltunk ma, és hát nála elég gyilkos update tud lenni, inkább nem részletezem, de jó hír, hogy már kapok levegőt! :lol:

Evés: az én gyerekem egy béldózer, mindent megeszik, ma pölö kétszer ebédelt (egyszer itthon, egyszer anyáméknál) :roll: de a tejjel meg a tejszínnel még én is várok... ja, és a nyomorult gyümölcsöt csak üveges pép formájában hajlandó enni... kivéve a mandarint. A banánt utálja (hála anyósomnak), az almát nem akarja rágni, a meggytől egyszer hányt, azt azóta nem, aprómagvasat meg még nem akarok neki adni, bár tele málnával a fagyi...

Csöre:
utólag is boldog szülinapot neked is és Sacinak is!
A torta nagyon jól néz ki!

Edede:
sajnálom Kicsikédet, rossz lehetez a fül dolog.
Kristóf sincs oda az orrszívásért, főleg, hogy új porszink van. Az előzővel már nem volt baja, nem sírt meg semmi, de ezzel.... kész küzdelem.

Móni:
tied Dávidnak is most volt a szülinapja? Isten éltesse!
Milyen teát iszol? remélem, beválik.

Kriszti:
Isten éltesse Dávidot!
hű, milyen nagyfiús Benedek!
Torta hogy ízlett?
Pont ma próbálkozott Kristóf is az igazi puszival :)

Tünde:
mi a helyzet Bencével? Mit mondott a doki?

Kép

Kép
gabilany79

És képeket is hozok, ha nem baj...

Bejglis:

Kép

Halászleves:

Kép

Mérekezős:

Kép

Ébredős:

Kép

Szánkózós:

Kép

És végül: ismerkedés az orrszívóval.... kicsit másképp... :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=y4k-UddlvLQ

Remélem, nem voltam túl sok :oops:

Kép

Kép
gabilany79

Jaj, és majd elfelejtettem:

http://www.youtube.com/watch?v=WSlKzJaO ... re=related

na, jó, lelőttem magam...

Kép

Kép
gabilany79

Gabi- Micsoda nagyfiú Kristóf! Gyönyörű szeme van!

Köszönöm mindenkinek a füles tanácsokat! Felhajtok egy melegítős sapit. Kicsit furcsállom, hogy a doktornő semmilyen praktikát nem említett, amivel gyorsítani tudnám a gyógyulást. A melegítős sapit mindig szabad használni, vagy gondolom csak akkor, ha nincs láz, ugye? Nem lobbantja be a gyulladást a melegítés?
Kicsi egyébként teljesen jól van, jókedvű, kacagós- lehet ennek ellenére gyulladt a füle?

Egyébként párhetesen Ilkám is rettnetesen pöttyös lett a tejtől, amit én fogyasztottam.Azt mondtták, hogy ennek lehet az emésztőrendszer éretlensége az oka, még nem tud mit kezdeni a cuccal, ami átjut az anyatejbe. Nagyon pici volt még, én meg tényleg rengeteg tejterméket ettem. Teljes tejmentesség volt hónapokig (mármint részemről), aztán neki a hozzátáplálás során engedélyezték a tejtermékeket, sőt direkt neki nem főzök ugyan tejjel, de most hogy elmúlt egy éves nassolt már pl. rizskochot és nem lett semmi gond. A savanyított tejtermékeket kifejezetten szereti, üresen benyom egy egész joghurtot.

A pusziosztás nálunk is most alakul... imádom!

Dóra
edede

Írtó figyelmetlenül gépeltem :evil: Bocs a hibákért!
edede

Gabi: de jó, hogy jöttél :D A képekből sosem lehet túl sok :wink:
Mint mindig most is ennivaló Kiskoboldod 8) Mutattam Benedeknek is :D
Igen a torta bejött, megtartjuk :D

Dóra:szerintem sajnos be lehet gyulladva a füle attól, hogy ilyen jókedvű. 4 hónapos kora körül Benedeknek is begyulladt a füle. Fulladt, antibiotikumot szedett (már vagy 2 hete) és lázasodni kezdett - ettől eltekintve nem lehetett észrevenni rajta. Doktornő mondta, hogy a láz szerinte vagy tüdőgyuszi, vagy fülgyulladás, mást nem tud elképzelni, így kerültünk fülészetre, ahol már szúrták is neki - és napokig ürült a genny.
Melegítéssel szerintem fül esetében rosszat nem tudsz csinálni, de ha lázas, valóban nem kell melegíteni.

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Sziasztok!

Ma végre ide tudok ülni a géphez! :evil: Egyébként tuti mindjárt felébred Bence.. :?

Semmi baja nincs!Csak sajnos baromi akaratos és hisztis gyermek lett belőle :? A doki szerint még mindig elég tápláló lehet a tejem,azért nem eszik mást :shock: Szerintem ez hülyeség :? Na mindegy...azért minden evésnél pankrátorosat játszok vele :D

Gabi:Nagyon édes Kristóf!Mennyit nőtt a haja! :D

Dóra:Jobbulást nektek?

Manócskák:Nekem a Laktoherb teától ment a hasam :? Kép Minden ajándék az enyém!:D
tünde733

Csak gyoesan...
Dóra: az a lényeg, hogy melegítés után maradjon melegen (ne vidd ki az udvarra). Lázasan nem raknám rá. Sacinak is be volt gyulladva, egyáltalán nem volt lázas, onnan vettem észre, hogy tikkelt a fejével jobbosan. Napont 3-4 alkalommal 20 perc-fél óra.

Csöre
csöre74

Tünde:Bencének is szép hajacskája van :wink: A felnőtt holmik sokkal izgalmasabbak holmi játéknál :lol: :lol:

Múlt héten még itthon volt a férjem, így reggelente mikor mentünk Dáviddal oviba, nem kellett Benedeket magunkkal vinni.
Mivel nem nagyon tudta ölből letenni a kismuksót, megkötötte egyedül a hordozókendőt és abban cipelgette itthon :D És azt mondta, hogy tényleg sokkal könnyebb így, mint csak ölben tartogatni a kisembert, olyan jó egyenletesen elosztja a súlyt. Szóval bejött neki :wink: Tegnap pedig kint voltunk a jégkoripályán a két nagyfiúval, és a párom szintén hordozókendőzött Benedekkel!!! :D
A végén csak jó, hogy nem vágtam el a majd 6 m hosszt, hanem meghagytam :D :D

Tejszaporító tea: védőnő nekem is mondta, hogy van akinél problémát okoz, nálunk nem volt gond vele. És is mindhárom gyerekkel a Laktoherbet ittam, valahogy annak az íze jobban bejött, mint a Mecsek teáé. Nem tudom, hogy mennyire hatásos, de a sok folyadék (ami nélkülözhetetlen egy szoptató anyukának) egy része mindenképpen abból volt.

Ja, Gabi: tegnap el is felejtettem mondani, hogy a bejglievős képen (a konyhátok ?)ahogy látszik a járólap, nekünk is ugyanolyan az előszobai 8) Vulcano vagy valami ilyesmi volt a neve.
:lol: na nem mintha olyan nagy jelentősége lenne
bfkrisztina

Jaj, nagyon jóképűek a legénykék! Kár, hogy csak a fiúknál divatosak a fürtöcskék :wink:

Rólunk: annyira szét vagyok esve... Mesinek körömágy-gyulladás, műtét múlt héten pénteken, Saci hiszti, nem tudom, miért, szerintem jönnek az örlők... Most alszik, azért van pár percem.
A mosással még mindig nem hoztam be magam karácsony óta (akkor nem mostam pár napig + az ajándék ruhák). Így is napi 3-4 adag megy... Feszült vagyok, mert nem haladok semmivel. Pedig annyi dolgom lenne :( szóval ne haragudjatok, mostanában azt hiszem, tartalék üzemmódba kapcsolok...

Kriszti: hajrá Apa kendőzés :) Nálunk is kendőzött már Apus, bár ő szívesebben mei-tai-ozik. Gyerek a hátára, aztán uzsgyi :D

Tünde: evés terén Zaza dettó ugyanez volt. Egyszer sikerült olyat adni neki, ami ízlett, na, onnantól evett. Sacinak sincs nagy étvágya.... azért olyan gizda... (1 éves mérés: 8700 g és 75 cm) DE Ő szopizni sem ér rá...

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Be van gyulladva a füle :-(. Új antibiotikumot kaptunk, ráadásul tegnap estére kitört rajta a takonykór, többször fel kellett ébresztenem az alvó gyereket, hogy kiszívjam az orrát. Ilyen eddig eegyik gyerekemmel se volt...

Csöre_ mintha én írtam volna- abszolúte nem tudok végezni! Nálunk nem az ajándék ruhák, hanem az ajándék játékok borították a törékeny egyensúlyt...

Az én érjem a kebgurura esküszik...:-)

Dóra
edede

kengurura :lol: biztos a megfázás miatt :lol:
edede

...és nem érjem, hanem FÉRJEM! Könyörgöm, miért nem megy elsőre?
:lol:
edede

Móni:
ja, értem! hát akkor utólag is boldogságos névnapot neki!
Én ittam anno laktoherbet meg fitolacot is meg egy saját keveréket, de arról rájöttem, hogy szinte ugyanaz, mint a fitolac. Viszont abból 3-4 litert ittam naponta (bár nekem folyamatosan tejgondjaim voltak).

Én is hallottam olyan babákról, akik a laktoherb miatt hasfájósak voltak... nálunk mondjuk ez sem okozott gondot....

Tünde:
hisztipókság nálunk is felütötte a fejét... és ő főleg az apjával csinálja, mert tudja, hogy nála könnyebben célt ér...
Bencédnek is micsoda fürtjei vannak! éééédes...

Csöre:
sajnálom... néha én is úgy érzem, hogy nagyon el vagyok úszva, pedig csak egy gyerekem van, és hát őszintén szólva nem vagyok egy "született feleség", de aztán beveszem a lesz*rom tabit, és próbálom nem stresszelni magam vele... három gyerkőccel azért nagyon nehéz lehet...

Kriszti:
az lesz az! Nekünk a konyha, a spájz és az előszoba van azzal lerakva :lol:
nagyon tetszik és baráti ára volt....

Játékok, ruhák: ááááá, ne is mondjátok, tele az ágy vasalnivalóval és a lakás úgy néz ki, mint egy nyomorult játszóház....

Kép

Kép
gabilany79

Dóra: ó, szegényke, remélem, mostmár hamar rendbejön a fülecskéje!

Gabi: hát, jó lenne, ha működne az a tabletta... csak a gond az, hogy meg KELL csinálni dolgokat, így tényleg az ember megfeszül :( de nem panaszkodom tovább, igyekszem összeszedni kicsit magam.
Tegnap levágtuk Saci haját. Olyan, mint volt, csak picit rövidebb... Csini :D

Teák: Saci a fitolac-ot nem bírta, fájt tőle a pocakja. A többitől nem. Érdekes, mert közel azonos az összetételük.

Csöre
csöre74

Sziasztok Lányok!

Sehol senki????????

Dóra: :cry: sajnálom a kicsi fülét - remélem azóta már jobban is van!!!
Nem értem egyébként sem, hogy miért nem váltottak a múltkor antibiotikumot egyből, miért kellett még rávárni!
Azért a fülgyulladás nem móka.

Voltunk ma tanácsadáson! Összesen a másodikon Benedek életében :wink: (Doktornő szerintem így is gyakrabban látta, mint szerettük volna :wink: )

Szóval: 77,5 cm a hivatalos hossz és hozzá 10 kg a fiatalúr. A köldöke rendben van (volt egy kis sérve, miután leesett a köldökcsonk) Golyszlik megvannak, fütyije még jócskán le van tapadva.

Dávid bulit szeretett volna rendezni (csak úgy eszébe jutott egyik este) - a lakás csöppségére hivatkozva mondtam neki, hogy erről nem igazán lehet szó, de a legkedvesebb barátját elhívhatja az oviból. Így holnap jön a barátja és az anyukája egy kis közös játékra.
Úgy készül a kis szívem, még kölyökpezsgőt is vetetett :lol: Ő vezényel :wink:

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?