Sziasztok!
Jelentem megnéztük az Egyszerűen bonyolultat, nagyon tetszett, tényleg lehetett jókat nevetni rajta
(Itt "Nem olyan egyszerű" a címe)
Edit!
Tök jó, hogy így bejött a munka, egész más érzés újra felnőttek közt lenni, nem?
Amúgy a takarítás nálam is csúszni szokott néha, de már nem érekel
A vasalás pedig már szinte csak a gyerekruhákra korlátozódik (na meg amit muszáj vasalni - ingek, néhány nadrág), már nem is értem hogy bírtam régen mindent kivasalni
Karácsony: itt spanyolországban a Húsvét a nagyobb ünnep, míg az nekem otthon szinte semmit nem jelent, max egy nyűg a locsolkodás miatt. Itt csak a 25-e az ünnep, 26 már rendes munkanap. A fát sok helyen már előbb felállítják, de 24-én is csak csendes családi vacsora van, semmi extra. 5-én este jönnek a Három Királyok, ők hozzák az ajándékokat, de ez meg közel sem csendes, hanem ilyen nagy utcai buli minden városban. Mi átmentünk Alicanteba a nagyobb város-nagyobb buli elve miatt, de pl. ide hozzánk állítólag hajón érkeztek a tengerről és a partról indult a menet be a főtérre. A gyerekeknek az utcai buli után még a szülők is adnak ajándékot, ez a mi télapós dolgunkhoz hasonlít leginkább, csizma az ablakba, meg reggel találják meg az ajándékot.
Persze egy ideje már csak azt tudom mondani, hogy felénk így van, mert nagyon sok dolog van ami Spanyolország kül. részein totál más. Érdekes amúgy megzsoni ezeket, na meg okoz némi fejtörést, mert persze nekünk ezek a dolgok már idegenek, de a gyerekek meg ebbe nőnek bele, és nyilván pl. ha a körnezetük ünnepli a Három Királyokat akkor mi sem mondhatjuk szerintem, hogy mi nem. A félig angol suli miatt meg van Haloween, meg karácsony kandallóval meg zoknival, szóval elég "multikulturkörben" nőnek a gyerekek... Aztán meglátjuk mi lesz belőle ...
Különóra: otthon még tavasszal lovagolni jártak, azt nagyon szerették mert imádják a lovakat, pónis meséket, így nem kellett különösebben rávenni őket. Itt majd tavasszal akarom újra elkezdeni, addigra már nem lesz annyira idegen nekik a nyelv. Régebben jártunk otthon angolra is, olyan 3 éves koruk körül, de amikor elkopott a lelkesedés abbahagytuk, én nem akarok semmit erőltetni. Most Pepe a balettbe van belehabarodva, a neten már találtam a közelben egy helyet ahol elvileg van balettóra csak még meg akarom nézni, hogy klasszikus vagy modern. De pl. Csengét nem érdekli, így el fogom vinni, hogy megnézze ő is, de ha nem akar majd menni akkor nem fog. Nyáron majd megkérdezem az úszást is, de most még nem akarom, mert hétköznap 5-ig suli van, én már utána nem akarom hurcolni őket sehová, mindig elég fáradtak utána, itt már nincs délutáni alvás. A balett elvileg hétvégén van, meg lovagolni is lehet hétvégén, annyi elég is lesz. Úszni meg úsznak majd a medencében, de az nem különóra
Mó!
Üdv itt
Vikics!
Gratulálunk a fiúknak a fél-nagykorúsághoz
A kép pedig szuper
Ditke