Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Régen jártam erre. Kép Most remélem legalább meg tudom írni a hsz-t és nem ébred fel addig a leányzó.

Süncsi, Bori, Zita, Jerry, nagyon köszönöm az sms-eket és a hívást, nagyon jól esett beszélni/hallani felőletek. Kép Kép Kép Kép

Nálunk kicsit javult a helyzet pocifájás ügyileg de még mindig nem az igazi. Ma is csak most eludt el először hosszabb időre, délelőtt csak 5 perceket szunyált, mindig felébresztették a görcsök. Kép Az éjjel meg 3x szoptattam, mintha most jöttünk volna ki a kórházból. A bukás sem javult sajna, pénteken lesz a gastro vizsgálat. Kaptunk rá tápszert, igaz, hogy először két hétig rosszat használtunk mert mást adtak a patikában. A jó tápszer használna valamennyit de attól meg hasmenése van úgyhogy már nem adom neki mert akkor megint nem hízik rendesen. Kép Amúgy mindig a karomban van, mert vagy sír vagy bukik és inkább nem teszem le, hogy maradjon is bent valami kaja. Ahogy leteszem rögtön kibukja a fél adag kaját, annyira sajnálom szegényt, hogy éghet a nyelőcsöve. Erre remélünk valami megoldást pénteken.

Megpróbálok picit vissza olvasni de nem ígérek semmit. Képek is vannak csak le kéne kicsinyíteni őket, azzal is próbálkozom.

Nagy puszi Mindenkinek ! Kép

Chello
chello

Sziasztok!

Süncsi, Linda! köszi a tanácsokat. Mivel Süncsit olvastam először, úgy döntöttem kivárok. Mikor hazaértünk, egy órája, megmértem a hőjét 36,7 volt, most mérem újra, s ha emelkedik akkor jön a kúp. Egyébként mikor várható a láz? Mennyi idővel az oltás után?

Orsi! Botond ugyan nem egy bukós baba, de volt már olyan bukása amikor beterített rendesen, s teljes szervízt kellett nála tartani ruhailag. De utána úgy mosolygott, mintha semmi nem történt volna. Nem hiszem hogy ez fájna nekik. Pocifájást sajnálom.Kép

Chello! De jó hallani felőletek, az viszont nem jó amit írsz.KépKépKívánom, hogy nálatok is mielőbb elmúljon ez a hasikófájás!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok!

Megjottunk Balatonrol, tobb mint 4 hetet toltottunk ott. Szuper volt, kellett is a segitseg a ket picivel.

Nagy gratula a Dani utan szuletett babaknak es a mamaknak is. Sok mindenbol kimaradtam, de most mar tudok majd olvasni.

Dani nagyon ugyes es gyonyoru baba. Kép
Ugy hizik, hogy el sem merem hinni. Volt, hogy fel kilot egy het alatt. Persze, mivel jo nagy volt vesztett is a sulyabol. Meg nincs 6 hetes es mar tobb mint 5 kg.
Ez azert furcsa nekem, mert Emma fel evesen volt 6 kg, pedig nem is volt vekony. Igaz, nagyon mozgekony.
Hasfajas, sok bukas viszont van.
Kiprobaltam az Infacolt, de nem volt nagy valtozas. Valakinek segitett?
Ejszaka nincs tul jo alvas, eddig ketszer aludt 5 orat egyfolytaban, de inkabb 3 - 2 es fel orankent eszik. Kép
Nekem ilyen nem alvo gyerekek jutottak? Kép Kép

Viszont tanacsokat elfogadnek, mert Emmaval nagyon nehez. Nagyon szereti Danit, mindig simogatja, szeretgeti, viszont masban jon ki rajta a feltekenyseg, vagy feszeultseg, vagy nemtom minek nevezzem.
Nagyon hisztis lett. Kepes a semmiert is uvolteni egy pillanat alatt. Alvasok utan neha uvoltve ebred, van, hogy nagyon sokaig nem sikerul megnyugtatni. Neha mar komolyan aggodtam, hogy valami problema lesz a hangszalagjaival. Kép
A Balcsin volt, hogy csak velem volt hajlando aludni, vagy meg mellettem is uvoltott, hogy anya, anya! Ketszer be is dugtam hideg viz ala a fejet, mert mar teljesen berekedt es magan kivul volt. Az hasznalt. Kép Kép
Annyira szivet tepo tud lenni, foleg, ha a masik is sir, mert mar szoptatni kene, vagy mert felebresztette.
Igaz, hogy volt segitsegem, de ilyenkor nem er semmit, mert csak en kellek. Kép

Miota hazajottunk egy kicsit jobb a helyzet, mar csak 1 orat kell ott ulni az agya mellett, de legalabb elalszik utana.
Viszont most megfazott, es reggel fel 6 kor kelt, nem kapott levegot.
Bocs, hogy itt nektek sirok, de neha annyira kimerulok, mert ugye ott a masik, aki szinten rosszul alszik, es hajnalban altalaban fel 5 korul vegleg felebred.

Szerintetek mikor rendezodik Emma? Most annyira kiegyensulyozatlan szegeny. Persze probalok vele sokat foglalkozni, szeretgetni, stb...
Ja meg a szemfogai is jonnek, az is megviseli, szoval minden osszajott.
Egyebkent van gyonyou ket gyerekem, ugyhogy nem szolhatok semmit! Kép

Adjatok legyszi tanacsot,
puszi
KAkukk
kakukkfu

Sziasztok!

Swen: nem is irtad, hogy Botond hogy viselte a szurit. Kép Nekem Lili delelott kapta meg az oltast, utana aludt 4 orat, es delutan ereztem, hogy egy kicsit meleg, megmertem a hojet es 38 volt. Ez meg nem laz, de a doki azt mondta, hogy adjak ejszakara egy fel kupocskat. Adtam is es eleg jol aludt. Masnap semmi baja nem volt. Kép

Orsi: Bukas miatt tenyleg nem kell megijedni. Lili a szuletese ota 2x bukott nagyott, hogy minden kijott belole. De nem volt tole semmi baja. Kép Pihentettem egy orat es ujra szopiztattam, mert ehes is lett. Kép

Suncsi: Nagyon jo nyaralast nektek, szinte irigyellek. Kép

Chello: orulok, hogy javultak a dolgok. Remeljuk sokaig igy is lesz. Kép hogy nez ki egy gastro vizsgalat? Meg sose hallottam ilyet babaknal.

Jerry: nem tudom tapszeres babaknal hogy mukodik, de talan en hagynam aludni. A baba tudja mikor kell ennie, mikor ehes. Kép

Szilvi: Es hogy mukodik egy komplett UH vizsgalat?

Zsuzsa: Edina portre kepe gyonyoru!! Kép

Puszi mindenkinek Rita

Kép
Kép
trita

Nem is irtam. Ma voltam a Godi templomban es Lilinek oktober 3-an lesz a kereszteloje. Kép

Sziasztok Rita

Kép
Kép
trita

Linda, már itt is vagyok! Látod csak le kellett írnod a nevemet. Kép

Orsi, bukás. Kép Sajna tudom milyen érzés. Nálunk minden kaja után van 1 nagyobb és több kisebb bukás. Nekünk az infacol olyan volt mint halottnak a csók meg még a többi csepp is. Nekünk a gripe water segít valamennyit de néha az sem ér semmit. Remélem jól sikerül majd a sétátok bár azt hiszem jön a hidegfront. Anikót mi is pusziljuk. Kép

Süncsi, de jó lesz végre Nektek jövő héten. KépRátok is fér már egy kis kikapcsolódás. Andriska pocija hogy van?

Swen, szuri! Kép Remélem minden rendben lesz a picúrral és nem fog belázasodni.

Szöszi, gyönyörű helyen jártatok! És Balázska már hatalmas baba. Alice-nak nagy gratula !!!

Zita, nekünk is elárulhatnád a szép hízás titkát. Mi a másik véglet vagyunk de mindig mondja a férjem amikor aggódom, hogy Noémiből manöken lesz és kész. Nem is tudtam a gipszről, hogy történt? Szegény nagyon szenved ? Mikor veszik le?

Bori, megkaptam az sms-t. Majd írok mi volt a gastron. Puszi. Kép

Bnm, nálunk is itt jártak a kolléganők és tök nyugis volt, még aludt is egy fél órácskát. Miután elmentek kezdődött a sírás, fel is hívtam őket, hogy azonnal jöjjenek vissza. És persze nem hitték el, hogy hasfájós azt mondták csak a rossz hírét keltettem.

Jerry, az elején mi is ébresztgettük Noémit de mostanában leszoktunk róla. Éjjel szerencsére alszik néha 4-5 órát is egyhuzamban.

Szilvi, gratula az évfordulótokhoz. Kép Mi finomat főztél? Mi is voltunk a Corában, vettünk is egy melegítőt meg egy álványos játékot amin figurák vannak. Igaz egyelőre csak én örülök neki de pár hét múlva már remélem a lány is fog.

Zsuzsa, almát adhatsz már Edinának nyugodtan szerintem. Mi is a baby love pelust használjuk, én szeretem.

Vali, ikrek mellett szabadidő??? Hogy csinálod?

Kisdió, a mi babánk sem bír ellenni a kiságyban nappal. Állandóan kézben van. Csak a csuklóm és a karom nem bírja már néha. Kép

Mucska, Neked is pusza, már várom a szeptember végét de csak miattad. Kép

Elnézést akinek nem írtam, sajna idáig jutottam csak az olvasással. Megyek ebédelni utána meg szoptatni.

Ja és az összes baba gyönyörű, megnéztem a képeket. Kép

chello
chello

Rita, keresztelő. Kép

Sajna én sem tudom milyen lesz a vizsgálat, pénteken majd okosabb leszek. De ha gyomor vagy egyéb tükrözést akarnak csinálni, már ott sem vagyunk.

chello
chello

Na még a képekre futotta az időmből de már bömböl a csaj.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

chello
chello

Sziasztok!

Ma de. vásároltunk a Zsófinak, és ma még vár rám egy oviszsák gyártás. Labda lesz a jele Kép
Pindur köszike jól van, bár ma még csak 1 órát aludt! Hallod Lino???

Alice: szívből gratulálok!!! Jó egészséget, és sok tejecskét nektek!!!

Lino: hányadik is volt??? Szívből gratulálok! Kaptál valamit? Lesz ünneplés???
Szülői megvolt, férjem is túlélte! Holnap mélyvíz a nagypapával...
Tej: nincs elég, főleg nem ma, mert fáj a fejem Kép D Edina most beéri ennyivel is. Amúgy 6850g, és 61 cm a lelkem.
Lányok: ma 1/4 9-ig aludtak Kép
Amúgy én is rendszeresség párti vagyok...
Én is megjártam ma a Corát törökbálinton! Nálunk is figyel egy Dadoo Kép

Bnm: kiságy Kép Akkor apa beszéljen vele ma is Kép

Szöszi: emlékeztet a szalajka völgyre Kép Amúgy valóban sz@r hely Kép
Szurkolok, hogy maradjon a rendszer Kép Akkor őt is a keveredő emésztetlen kaják kínozhatták!
Saját helye Kép
Mikor lesz a kontrollod?

Jerry: én éjjel tuti nem kelteném fel a gyereket, mert ez majd megbosszulja magát! Egyen csak nappal, és éjjel aludjon!!! Ez nem súly kérdése!!!

Zita: akkor már 2 kötés van a fiad lábán???
Orvosok: igen, néha meglepi az embert ez-az!
Jó nagy lett Réka Kép

Linda: örömmel olvasom, hogy jobb a kedved! És hogy többet írsz nekünk! Menni fog ez meglátod! Kép

Swen: mi volt a szurin? Hogy bírtad??? ÉS a legényke?

Süncsi: csak mert sokan ellene vannak a Jonsosnak. Nekünk jó! ÉS az olajat, koszt valamivel ki kell mosni!!!
Utazás Kép

Orsi: bukás Kép

Chello: sajnállak Kép ÉS ha megemeled a fejét, és úgy fekteted le? Pl mint én szoktam. Pólyabetét, azt fek egy csomó ágyneműre, és arra fekteted a lánykát??? Bár látom, te a kiflit használod. Kép
Szurkolok pénteken, és várom a beszámolót!
Tápszer Kép
Még nem adtam neki almát. Majd ha jövő héten 3 hónapos lesz.

Kakukk: nálunk ennyire nem éled, sde van itt is műsor. Ha nagyon bepörög, nálunk is a hidegvíz... Nincs valaki, aki segítene? Mert szerintem az a legjobb, ha valaki foglalkozik vele. esetleg valami próbaoviféle a környéken? Vagy valami egyéb program???
Nem tudom, mikorra javul, itt is tart még Kép
A férjed nem tud segíteni???

ZSuzsa
zerko

Sziasztok!

Chello: jajj, de jó, hogy tudtál jönni!!! Kép Noémi továbbra is szépséges, és nekünk is, meg Ritáéknak is pont ilyen Corás játékvackunk van Kép Meg Panóéknak is. El se tudom képzelni, hogy mit fognak csinálni a gastron, remélem nem fog fájni Noéminek!!! Végül nem főztem, mert azt beszéltük meg, hogy elmegyünk étterembe, de aztán a munkája elhúzódott, így későn jött haza, és ettük amit itthon találtunk. Majd bepótoljuk hétvégén 

Szöszi: de szép helyen jártatok! Azért majd raksz fel képet Balázsról is? Kép És milyen súlya van már neki is Kép

Alice: nagy gratula Sanyikához, minden jót nektek! Kép

Kakukk: üdv itt újra! Most hirtelen nem emlékszem, hogy Emma mennyi idős is. De valószínű, hogy életkori sajátosság is amit csinál, erre jön rá a kistesó. Nálunk legalábbis ezt látom Nóránál (ő decemberben lesz 3). Az első hónap elég nehéz volt, utána javult a helyzet. Sokat szeretgeti, meg szeretgette rögtön is, de az érthetően nem tetszett neki, hogy már nem ő a legkisebb, és anya sem tud mindig rohanni, amikor szeretné. Tanácsot adni nem tudok, én próbáltam türelmes lenni, de nem mindig ment Kép A nagyok közt 19 hónap van, akkor nem volt ilyen gond. De drukkolok, hogy hamar rendeződjön a helyzet nálatok!Kép Dani hízása Kép

Jerry: én hagynám aludni éjjel!

Linda: most nem hízok a szoptatás alatt egyelőre, de csak azért, mert tulképpen fogyókúrázom, csak éppen ez most nem azt jelenti, hogy lefogyok tőle, mint máskor, hanem, hogy nem hízok meg Kép Ez van. Majd kb egy év múlva normalizálódik a dolog, legalábbis Nóra után kellett annyi idő. Örülök, hogy jól telt az első napotok!!! Kép Képek!Kép

Anikó: sok puszi nektek! Kép

Süncsi: de jó nektek, hogy jövőhéten utaztok!!! Kép repülő: amikor tavaly Szicíliába utaztunk, akkor a gépen volt két két hónapos baba, nagyon jól viselték az utat. Sőt akkor Nóra még szopizott, és nekünk is azt tanácsolták, hogy fel és leszálláskor szopizzon, és akkor nem fog bedugulni a füle. Szerintem Andris jól fogja bírni Kép Stramm kiskölyökKép Én azért remélem sikerül összehozni az októberi talit! Rendszerünk, mint a tietek Kép Szabiról meg azóta sincs hír Kép

Swen: Botond hogy viselte az oltást? Kata kb 10 másodpercig sírt, utána megnyugodott ahogy felvettem, de utána már nem mosolygott a doktornénire. Mi reggel 10kor kaptuk, de még nem lázas, viszont a beadott kúp kb 2 perc múlva távozott egy jó nagy adag kaka kíséretében, de úgy, hogy megint kádban lemosás volt utána, mert még a haja is kakis volt Kép Egyébként 5500 g. 700 g-t hízott egy hónap alatt. Dokinénivel együtt meg vagyunk vele elégedve Kép Ott is bemutatta a forgásokat Kép Sajnálom, hogy nálatok nem lehet ilyen játékvackot kapni a Corában! Kép Vegyek és elküldjem? Kép De komolyan!

Bnm: örülök, hogy Réka visszaszokott a kiságyába! Kép Ügyes apukája van!

Zita: én is elég érdekesen festek, amikor három gyerekkel vásárolok: két gyerek áll a kocsiban + Kata a hordozóban. Sok minden nem fér a kocsiba. Réka gyarapodásaKép

Orsi: bukásKép Azért ez majdnem minden gyereknél előfordul, és ha nem olyan sok, mint Chelloéknál, akkor ne aggódjál!!! Kép Jobb és könnyebb napokat Kép

Rita: UH: kaptunk beutalót a Tűzoltó u-ba, fel kellett hívni, adtak időpontot amikorra mehettünk. Ugyanolyan zselével bekenték, mint a pocakot terhesen, és úgy nézegették mindenét. Keresztelő Kép

Zsuzsa: merre jársz?

Szilvi
lino

Zsuzsa,

látom közben te is írtál! Kép Dadoo Kép Nóra is pöttyös labda lesz Kép Lili meg lufi. Az én rajztehetségemmel ez a maximum Kép 7. házasságink volt (amúgy meg 11 és fél éve vagyunk együtt). Kata továbbra sem viszi túlzásba a nappali alvásokat: délelőtt 20 perc, és most megint 4kor ájult el. Tej Kép Edina súlya Kép Mi ma túléltük az oltást.

Szilvi
lino

Sziasztok!

Ma aludttak a fiúk ebéd után, persze nem egyszerre, hanem felváltva. Kép Úgyhogy anya nem pihizett. Kép

Chello: bár minden kívánságom ilyen hamar teljesülne! Kép Kerestelek és iziben meg is lettél. Kép
Remélem nem valami szörnyűségre készülnek a gasztrón pénteken. Gondolok majd rátok a fogorvosi székből...
Látom bepótoltad a ritka írást, most van egy pár hsz-od. Kép A képek szuperek. Kép

Lino: és hgy fogyizol??
Milyen játékról írtok, olyasmi, ami alá be kell fektetni a kicsit? Mennyibe kerül? Fóton lehet kapni? Bocs a kérdésözönért! Kép
Én is gratulálok az évfordulótokhoz! Kép

Kakukk: teljes mértékben együttérzek veled!
Nálunk dettó ez megy, azzal megspékelve, hogy Dani nem dajkálja a tesót, sőt megpróbálta már egy párszor megcsapkodni. Kép Így nem is merem egy kicsit sem egyedülhagyni őket, sosem lehet tudni mi jár egy 2 éves fejében... Megesett már, hogy megsimizte, de az nekünk szólt...
Azt hiszem ahogy Lino is írta ez életkori mizéria, szerintem csak a türelem segíthet, bár magamon is tapasztalom, hogy gyakran abból van már a legkevesebb...
Szóval fel a fejjel!!

Swen: és a manóka nem sírt??
A láz nem felétlenül fog jelentkezni! Daninál legalábbis nem mindig volt.

Zsuzsa: igen-igen alakulunk. Kép

Sziasztok:
Linda
bellana

SziasztokKép

Chello
Örülök, hogy tudsz megint jönni, remélem Ti is rendeződtök lassan!
Hasfájás: elég sokan küszködünk itt vele.Kép

Lányok
Mindenkinek köszi a bukással kapcsolatos nyugtatásokat, tudom hogy természetes, csak így elsőre elég rossz volt nekem látni.Kép Aztán úgy aludt a drágám, mint a tej!Kép De most úgy néz ki, hogy már minden elalvás problémás.Kép Segítsetek, hátha van valakinek jó ötlete, hogy tudnám kivédeni a dolgot. Arról van szó, hogy szopcsi végén szépen elalszik, de ugye meg kell büfiztetni, ami mostanában szépen megy is a vállamon, csak a gond az, hogy közben többnyire felébred. Eddig többnyire ott is elaludt és sikerült betenni a kiságyba, vagy a babakocsiba, de ma állandóan felébred és utánna jön a nagy nyűglődés és ha nincs szerencsénk, akkor a nagy sírás, amire cici az orvosság.Kép Most szerencsém volt és valahogy sikerült álomba simogatnom, de nem tudom mi legyen. Legszívesebben nem venném fel büfizni, de az meg nem jó, mert bennemarad a levegő.Kép Van valakinek ötlete?

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Kakukk: Dóri 2 éves és 9 hónapos és hasonlóan viselkedik mint a te lányod. Én nem vagyok ennyire türelmes és szegénykémre elég szigorúan reagáltam. Azért is kellett így reagálnom, mert az én Dórim a legveszélyesebb helyzeteket kereste (pl. felmászott az erkély korlátjára, 2.emeleten lakunk), hogy felhívja a figyelmet. Nem engedtem a hisztinek. Az én lányomnál is órákat kellett állni az ágya mellett, míg elaludt. Aztán elegünk lett, és hagytuk sírva elaludni. Persze többször elmagyaráztuk neki, hogy szeretjük, és, hogy a kistesó is nagyon szereti és nekünk ô mindig a legnagyobb, legokosabb lesz... Ahogy kezdtem fizikailag jobban lenni, többet játszottam vele, többet voltunk csak kettesben, ilyenkor sokkal több simogatást, dédelgetést kapott. Ez sokat segített. A barátnôm mondta, hogy a pici ugysem érti, néha szídjuk le a nagy elôtt a picit (milyen nagyot kakilt, hangosan sír), így a nagy nem érzi úgy, hogy mindig ô kap ki. És persze pelenkázásban belevonni, fürdetésben, egy játék babát adni neki, amit ô is szoptathat, fürdethet, nálunk még a doktor néni a Dóri játék babáját is megvizsgálta, persze Dóri nagyon komolyan figyelt... Kép
Szóval ne engedj az alvási hisztinél, mert nem fogod bírni!
A látogatókra pedig szólj rá, hogy elôször a nagy tesót vegyék észre, ôt dícsérjék meg, hogy milyen szép testvére van, olyan szép a tesó, mint ô...
Most 6 hetes Emma, most már Dóri magától alszik el este, nem kell ácsorogni, nem hisztizik, próbálkozik persze ("pisilni kell, szomjas vagyok"), valamennyire engedek ebben, de sokkal könnyebb most az altatás. Sokat játszóterezünk, ahol Dóri, úgy érzi, hogy kettesben vagyunk.
Sok türelmet, energiát, légy következetes ! Mondjuk minden gyerek más, remélem azért segítettem.

Emma kakija gyönyör?en kisárgult, a popsija kezd rendezôdni, de még piroska. Dóri éppen lázas és hasmenéses, remélem Emma nem kapja el és védi az anyatej. Az éjszakák jobbak, alig szopizik este, inkább csak cuppog. Nem tudom ilyenkor megszoptassam vagy hagyjam cuppogni, mert ha ilyenkor megszoptatom, akkor felébred és nehéz visszaaltatni.

Alice: Gratulálok!!!! Jó egészséget és sok tejecskét kívánok! KépKépKép

Mi tegnap voltunk csípôszürésen a Karolina úton, gyorsan lezavartak minket, érdekes mert Dórit anno a Heim Pálban uh-gal nézték meg, most meg kézzel vizsgálták Emmát.

többiektôl elnézést, akikre nem reagáltam.

üdv: Zsuzsi
zsu26

Zsuzsa, mindenhol azt mondták, hogy inkább ne fektessem hátra Noémit mert akkor bukik igazán sokat. Vagy kézben van v. hason fektetem magamon 30-40 fokos szögben. Ez a legjobb mert ekkor a legkisebb a bukás, nekünk még így is sikerül sajna. Kép Amúgy meg az ágyát már hetek óta megemeltük a fejénél, ezt javasolták a Jánosban. A nappaliban is van egy párnákból, ágyneműből összerakott fekvőhelye de nem nagyon szereti ezért ha nagy ritkán leteszem a kiflibe teszem.

Szilvi, akkor a Cora forgalmát meglendítettük. Kép
Vacsi: ami késik nem múlik. Kép

Linda, Neked sem lesz jobb a péntek a fogorvos miatt. Kép Mit csinálnak?

A lányom 5 percig volt el sírás nélkül a kifliben. Persze bukás volt ez alatt kettő is. Kép

chello
chello

Koszi a fogadtatast!

Zsuzsa!
Persze tud segiteni a ferjem, de ejszaka csak en vagyok a jo. Napkozben le szokta vinni, meg ilyenek. Mondjuk Balcsin sokat voltam csak veluk, papa dolgozott es a nagyi segitett, meg masok. Lehet, hogy ez is volt a baj.

Lino, Zsuzsi!

Emma meg csak masfel eves. Meg sokmindent hiaba magyarazhatok, nem erti meg. Hiaba nagyon ertelmes. Csak azt latja, hogy most nem o az egyetlen.
Felek meg az esti szigorkodastol, talan akkor kene megprobalni, ha mas baja nincs: megfazas, fogak...
koszi
Kakukk
kakukkfu

Lanyok!Kép
Jelentem, a mai nap is sikerult. Teljesen bealltunk a 3 orakra, ejjel egy kimarad. Magatol alszik el az agyaban es napkozben is aludt sokat. El sem hiszem.Kopp-kopp!

ZsuzsaKép
Szerintem is a keveredes lehetett a baj.Ugy latszik nem mindenkinel jon be az igeny szerinti szopi.Pedig azt hittem az a tuti.
Igaz, a Sab Simplex-et is most 1 hete kezdtunk hasznalni, lehet, hogy az is segitett.
Megvolt a kontroll a kirandulas elott.Allitolag minden rendben.

chelloKép
Nektek tenyleg kijutott...De a kepeken latom, hogy legalabb mar seta kzben nem sir. Remenykedjunk, hogy a 3 honapos hasfajas a 3.-ik honapban elmulik, ha nem is talalnak ki valami okosat penteken.

KakukkKép,ZsuzsiKép
Az en kisfiam egy angyal lett az utobbi 2 napban, de mikor ilyeneket olvasok azt hiszem csak akkor lesz kisteso, ha a nagy mar ovis.Pedig a kis korkulombseg is jo lenne.Csuda tudja...

LinoKép
Teszek fel lejjebb!
Kepzeld en viszont hiztam 2 kg-ot.Kép Szoval, nem vagy az egyeduli.Pedig ugy remenykedtem.Vettem egy 3/4-es farmert, mindenhova abban jarok, ha megjon az osz nemtom mi lesz.Semmibe nem ferek bele.

LindaKép
Fentiekben irtak szolgaljanak biztatasul Neked is, hogy nem vagy egyedul.De a szopi erdekeben...
A kissrac csodaszep, persze Dani is az.Pont igy dol ki Bazso is szopi utan,tipikus poz!Kép

OrsiKép
Gergo is aranyos es oriasi a haja.Bazso nem sokat bukott, de tenyleg termeszetes, attol meg hizni fog szepen.Ne idegeskedj!

Rita:0
Mi is szervezkedunk mar, remelem sikerul szept 12-re beiktatni a keresztelot, mert jo lenne az etterem teraszan tartani, a csalad gyerek tagjai miatt.Akkor jobban birjak.Ha eso lesz, bennt teritenek.

swenKép
Lett laz?

SuncsiKép
Biztos tuti lesz a hegyekben es majd meglatod milyen jo alvo kisfiad lesz ott!

Kép

Megyek zuhanyozni es agyba...
szoszi
szoszi

Sziasztok!

Szöszi: jó tudni, hogy nem vagyok egyedül aki nem fér bele semmibe. Kép Látom a te manód is tud ám nézni. Kép

Akartam még írni, de Gergő bömböl. Már szívok vele 1 ideje, a cicin sem nyugszik meg!!
Nem tudom mi lesz, megyek is:
Linda
bellana

Szöszi
Úgy örülök, hogy ilyen jól vagy/vagytok!Kép És ezt a 3 órásra való átállást hogy csináltad? Nem magától ment? Rászoktattad Bazsót?

Gergő Édes megint nehezen aludt el, de már itthon volt Karcsi és az ő vállán sikerült Neki, aztán becsempésztük a kiságyba. Úgy örülnék egy nyugodt éjszakának!

Puszi mindenkinekKép

Orsi

avocado

Hello,

mini topiktali volt, Lucas és Martin mindenkit udvözöl Kép
Próbálok jönni valamikor, de elég káoszosak a napjaink még és amikor tudunk, alszunk mi is a babával! Olvasni olvaslak benneteket, vagy min. a képeket végignézem! Kép

Kriszta

Kép
Kép
soraya

Sziasztok!

Gyorsan egy ölelős kép az ikrekről:
Kép

Sajnos ma nem tudtam benézni, mert kis kimenőt kaptam a páromtól, és elmentem vásárolgatni.

Jó éjt!

Vali
cvali

Most van még egy kevés időm, gyorsan írok még magunkról .

Tegnap mértük meg a babákat. Tomika már 5 kg, Alina 4,6 kg volt. Sajnos Tomika még mindig nagyon mohó és így elég sokat bukik. Holnap fognak kapni oltást, remélem nem fogja megviselni őket.
Ma elég nyűgösek voltak délután, általában 12-5 között aludni szoktak úgy hogy 2-kor megetetem őket, de ma csak 1-1 órát aludtak ki. Így az apjuk igen megdolgozott velük amíg oda voltam.
Igen jól esett ez a 2 órahossza szabadság, és vettem magamnak egy farmer nadrágot is.

Orsi: Ne aggódj a bukások miatt, Tomika már 9 hete ezt csinálja, azt hittem ez szép lassan elfog múlni, de egyenlőre ennek semmi jelét nem mutatja, ennek ellenére heti 30 dkg-okat hízik.

Kakuk: Sajnálom a nagyobbik picurit. Szerintem hamar fel fogja dolgozni ezt a szituációt, és minden rendben lesz. Sajnos én tanácsot nem tudok adni, mert ilyen tapasztalatom nincs.

Chello: Jó hallani rólad. Micsoda hajas babátok van!!!!

Zsuzsa: Milyen szép súlya van már a kislányodnak.
Ja, kipróbáltam a Gastroyalt. Tényleg jó. Úgy emlékszem annak idején te ajánlottad.

A többieket még nem olvastam vissza, de igyekszem.

Vali
cvali

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm az érdeklődését, s leírom nálunk hogy ment a szuri.Kép Amikor elindultunk a dokibácsihoz, Botond eléggé nyűgi volt. Szegénykém azt hitte, hogy a szokásos sétánk következik, s alszik egy jót a kocsiban. Na mire a dokihoz értünk szépen el is aludt, ott viszont ki kellett vennem a kocsiból, ami nagyon nem tetszett neki, úgyhogy bömbizett rendesen a váróban. Ott a kezemben újra elaludt, amikor is sorra kerültünk, s le kellett tennem a vizsgálóasztalra, ami miatt még hangosabban kiabált, mint előtte. Így szerintem a szurit meg sem érezte. Amikor kijöttünk és betettem a kocsiba, egy perc múlva aludt.Kép Itthon viszont arra kelt fel, hogy a bolond anyja viszi hőmérőzni.KépKép Ettől kezdve továbbra is nyűgi volt, s már a pocija is fájt, de apa olyan eredményes babamasszázst alkalmazott nála, hogy hatalmasat trotyizott a pelusba, meg pukizott egy csomót, úgyhogy utána már nyugodt szopi következett, most meg már csicsikál. Ja közben sétáltunk is.Kép A láza eddig nem ment fel, most már remélem nem is fog. Vagy még felmehet?

Rita! KeresztelőKép

Chello! Noémi gyönyörű szép kislány, annyira aranyos!!!KépÉrdekes, hogy hason többet buknak a babák, mint háton, én azt hittem pont fordítva van. Kívánom nektek, hogy nőjje ki minél hamarabb ezt a pocibajt a kicsikétek!Kép

Süncsi! Én is beállok az irígyeid sorába, de persze jó utat és sok pihenést kívánok nektek! Repülő ügyben nem tudok mit mondani, de szerintem nem lehet akadálya.

Zsuzsa! Akkor holnaptól nálatok is ovi? Remélem jól bírja a kis hercegnő. Edina hatalmas!Kép

Lino! Akkor nálatok a szuri jobban ment.Kép Remélem Kata azóta sem lázasodott be!Nagyon-nagyon hálás lennék ha megvennéd és elküldenéd nekem a Dadoo-t! Már annyira beleszerettem, hogy lehet oda sem adom Botondnak, csak én játszok vele!Kép Írok mailt! De nagyon aranyos vagy!!!!!Kép

Linda! Húúú Dani nem semmi, de ez gondolom teljesen normális, hiszen valaki most bitorolja anya figyelmét, meg szeretetét, aki eddig nem volt. Sose gondoltam volna milyen problémák vannak a több gyerekes családokban! Remélem Dani hamarosan dajkálni fogja a kisöccsét! Sok-sok álommanót kívánok nektek!Kép

Kakukk! Jó hogy te is itt vagy újra! A te kicsi fiad is hatalmasKépEmmaKép

Orsi! Én úgy tudom, hogy ha a baba elaludt szopi közben, akkor nem feltétlenül kell büfiztetni. Én ezt kipróbáltam Botondnál mert nálunk is voltak ilyen altatási problémák és nem jelentett gondot, ha nem büfiztettem. Ilyenkor akkor büfizett ha felébredt és felvettem.
De ez is biztos babája válogatja, szerintem egyszer próbáld meg úgy, hogy ott vagy mellette és figyeled. Lehet ám hogy nálatok is az a baj, hogy a sűrű szopi miatt fáj Gergő pocija. Én a babakocsis sétákkal csökkentettem le a szopikat és így tartjuk a három-négy órás szüneteket, mondjuk ekkor Botond már olyan hat hetes volt, amikor ezt elkezdtük. Nektek is sok-sok álommanót!Kép

Zsuzsi! Így olvasva nagyon ügyesen megoldottátok Dórival a dolgot! S olyan jó, hogy Emmával is minden rendben!Kép

Szöszi! Kívánom, hogy Balázsnál így is maradjanak a dolgok! Egyébként nagyon aranyos továbbra is!Kép

Kiszta! Annyira cukik a képek! Édesek ezek a pasik!KépKépKép Várunk vissza mielőbb!

Jó éjt mindenkinek!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Siker recept:

Igazán nem nagy ördöngősség. Körülbelül 4-5 hetes korukra kialakult, hogy milyen időközönként szopiznak, ez 3-4 óra volt, majd megfigyeltük, hogy éjszaka kihagynak egy szoptatást. Az elején csak egy időponthoz tartottuk magunkat, az este 9 órai étkezéshez, ezt követően mindig hajnali 3 órakor keltek fel, majd 6-kor.
Gondoltunk egy nagyot, hogy átprogramozzuk őket, mert így mire én is ágyba kerülök este 10-11 körül ismét csak 3 órám marad az alvásra, de ha 11 órakor megetetem őket és utána alszanak 6 órát, akkor én is ki tudom pihenni magamat.

Ezért előre hoztuk a fürdetést és az etetést este 8 órára, majd szunya, általában ekkorra annyira elfáradnak, hogy legkésőbb fél 9-re alszanak mind a ketten. Ezután este 11-kor felébresztem őket, de csak annyira, hogy szopjanak. A babák félálomban is tudnak enni, a könyvekben ez „álometetésként” szerepel. Ezután reggel 5-ig alszanak, majd esznek, és ismét visszaalszanak 7-8 óráig.

Persze nem ment egyik napról a másikra ez az átállás. Én kb 2 hetet szántam rá, de már a második hét elején csinálták maguktól is.

Az első napokban hiába etettem meg őket este 11-kor, akkor is felébredtek hajnal 3-kor.
Először rendesen adtam nekik enni (10 perc), másnap 5 perc, 3 perc, víz cumisüvegből, semmi csak néhány simogatás, visszaaltatás és a végén átaludták az éjszakát 11-től 5-ig. Nem hagytam őket sírni. Egyszer fordult elő, hogy sírtak akkor kaptak enni.
Most már, ha minden rendben van velük (nincs hasfájás, stb.), simán kialusszák ezt az időt.

Rendszerességhez. Mint tudjátok én rendszeresség párti vagyok, de azért bizonyos rugalmasság mellett. Ezalatt azt értem, ha látom, hogy éhesek én is korábban adok nekik enni, ugyanis gyakran tapasztaltam, hogy utána egy hosszabb alvási fázis következik, és akkor úgyis utol érik magukat.

Vali
cvali

ValiKép
Juj, de aranyosak, ahogy olelkeznek. Alina van felul?

OrsiKép
Setaltatassal huztuk ki az idot a ket szopi kozott.Csak ennyi tortent. Es neki is jobb, azt veszem eszre, mert szinte sosem faj a hasa.Mikor eszik, akkor sziv rendesen, es jollakik.Kozte nem eszik, de mivel sokat tud enni egyszerre, nyugodt es kiegyensulyozott lett.Mintha nem is o lenne.
Persze, ha valamiert 2.5 ora mulva ehes, akkor megetetem termeszetesen, mert minek ehezzen, altalaban a kovetkezonel akkor csak 3.5 ora mulva keri, vagy 15 percenkent 2 etetes alatt behozza. Pont ugy van nalunk is, mint ValieknalKép.
Igy eszunk: 8,11,2,5,8 orakor.Este 8-kor furdik es legkozelebb 2-kor ebred, majd 5-kor. Ejjel a 11-est kihagyja es 5 utan is visszaalszik 7-ig. Gyakorlatilag 1x ebred ejszaka, 2-kor, mert a hajnal 5 ora mar reggelnek szamit. Jo lenne, ha kihagyna a 2 oras etetest, de en eleg koran leteszem(9-kor mar alszik), ezert sztem meg ebredni fog egy ideig ejjel is...

IldikoKép
Udv a jobaratoknak!Kép Helyesek egyutt (is), puszi Krisztanak is!

MOst itt allok ketsegbeesve, mert zuhog az eso, es nem tudunk menni setalni...remelem nem allitja fejre a mai napunkat!

szoszi
szoszi

Jó reggelt!

Szöszi! Visszatér a régi felállás és mi versengünk az aranyért?Kép Nálunk pontosan úgy alakult ki a rend ahogy te is írtad. Én is a sétákkal húzom az időt, s mi is pont akkor eszünk, mint ti, azzal a különbséggel, hogy Botond 21 órától fél hétig alszik egyhuzamban. Amikor felkel reggel, akkor tisztába teszem és általában mindkét cicit kiüríti, illitve mondjuk másfelet, s ez eltart olyan fél nyolcig. Utána meg olyan három-négy napja inkább fél 12-12 között kér kaját. De mi is a 8-11-14-17-20 órákkal indultunk.Kép

Vali! Csuda helyesek a bébik, és hihetetlen milyen szépen fejlődnek!!!!Kép

Orsi! Már korábban is akartam kérdezni, hogy a baby teát miért nem adod közvetlenül Gergőnek? Nekünk az is segített, s szerintem jobb, mint a gyógyszerek. Tudom, hogy ez az elv, hogy csak anyatejet, de szerintem egy kis gyógynövényes tea kevésbé árt, mitn ezek a cseppek. S utána Botond ugyanúgy szopizott, mint előtte, tehát nem töltötte ki a hasát. Gergő is szép nagy baba, szerintem ugyanúgy enne tea mellett is.Meg lehet, hogy ezzel is növelnéd az időt a két szopi között. De ez csak egy tipp, s az én véleményem.

Örömmel jelentem, hogy Botond éjszaka sem lázasodott be!!!!!Kép Fél hétkor kelt, most meg a nagy zaba után szundikál, aztán irány a séta. Itt még jó idő van, bár hűvös, de süt a nap! Azt még nem is írtam, hogy mennyirev imádom, amikor bemegyek hozzá reggel, amikor ébredezik, s ahogy beszélek hozzá a hihetetlen nyújtózkodása közben olyan teli szájjal mosolyog, hogy meg tudnám zabálni!!!Kép

Szép napot mindenkinek!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

swenKép
Igen, aranyat meg ezustot kaptunk ma, es tolunk talan nem is veszik visszaKép
Akkor konnyebben megusztatok a szurit, mint gondoltad!
Botond egybol ataludta, vagy csak idovel kezdett kesobb-kesobb ebredni? Hatha van meg remeny nekunk is.Juj, milyen telhetetlen vagyok, egy hete meg mindent odaadatam volna azert, ahol most tartunk...Kép

Azt vettem meg eszre, hogy miota jol tud lakni, mert ritkabban eszik, azota szinte allandoan alszik! Minden etetes utan min 1 orat, de 11 es 2 kozott szinte vegig. Ha nem alszik, akkor is csendben elvan, jokedvu...Tobbet alszik most, mint ujszulott koraban!

szoszi
szoszi

Sziasztok!

Süncsi! Pihenés, üdülés apával és Andriskával munka nélkül. Kép Mi már a jövő évi nyaralást tervezzük. Nekünk tényleg valami nagyon baba és családbarát helyet kell majd találni.

Linda! Nálunk a féltékenység nem irányul Réka felé. Tegnap Ádám Csillát szerette volna elköltöztetni itthonról. Kicsit fáziskésésben van, hogy így két év után jutott eszébe. Kép Persze tudom, hogy nem igazán a féltékenység volt a baj, hanem a mozgáskorlátozottsága.

Chello! Örülök, hogy jöttél. Ez azért már jó jel. Gastro-s vizsgálat. Kép Rosszul hangzik. A képek gyönyörűek.
Ádám Kőszegen a háromnapos nyaralásunknak alkalmából szerezte. Egy egyszerű esés füvön volt az ok. Szerencsére csak repedés, és jövő kedden vagy megszabadulunk tőle, vagy kapunk helyette járógipszet.

Swen! Nagyon jól viseltétek az oltást. Kép Reméljük, a többivel is így lesz. Az a baj, hogy ez nem biztos, és mindegyik oltásnál sas módjára kell figyelni láz ügyben.

Oltással kapcsolatban. Nálunk a doktor néni javaslatára mindkét gyerek megkapta és most Réka is meg fogja kapni a meningococcus C által okozott betegségek elleni védőoltást a kötelezőekkel együtt. Más is csinálta így?

Kakukk! Éjszaka, bukás. Kép

Soraya! Jó ez a Martin-Lucas találkozó. Bárcsak ilyen találkozókkal lenne tele az újság is.

Vali! Gyönyörűek a csemetéid. Még mindig. Te meg nagyon ügyes vagy, hogy sikerült egy olyan rendszert találnotok, ami neked is és nekik is megfelel.

Zsuzsa! Tejcsi hogy áll? Biztos, hogy kevés? Azt írtad, hogy Edinának elég, akkor miért gondolod, hogy kevés?
Dadoo Kép Ha minden igaz akkor jövő héten már nálunk is lesz egy, mert a barátnőm megveszi. Nekünk ugyanis a legrosszabb és legtávolabbi helyen van a Cora.
Ádám lábán a kötés. A régit leoperáltam. Ez tényleg nehéz volt, mert alig bírtam a géz és ragasztó rétegeket átvágni. Aztán gézzel, ugyanolyan szorosan én is körbekötöztem a gipszet, három helyen leragasztottam, aztán rá a Ramofix (ez az a hálós izé, amit kötözéseknél is szoktak használni). Kb egy napig majdnem újnak nézett ki a gipsz. Azóta ismét kezd kicsit elhasználódni, de jövő keddig nem lesz több ilyen akció.

Lino! Tényleg nem sok hely lehet a bevásárló kocsiban. Képzeld el, ha én mos elvinném Ádámot és a kocsi elején még az ő gipsze is kifigyelne.
Ádámkám is menne oviba, ha lenne hely. Már kétszer utasították el, pedig csak félnapozni szeretnénk.

Zsuzsi! Végülis mi hozta meg az enyhülést a popsinak? a lényeg, hogy elmúlt. Kép

Szöszi! Nagyon jó téged olvasni. Örülök, hogy ilyen jó napjaitok vannak.

Mindenkinek szép napot!

Zita
pzita

Sziasztok!

Szöszi,Swen: nem doppingoltok véletlenül? Kép Kép

Gergőm éppen bömbizik, úgyhogy nem leszek hosszú...

Vali: tündéri a kép a tesókról! Nagyon kedves. Kép

Swen: az jó, hogy Boti így tűrte a szurit. Kép

na, majd folytatom

Linda
bellana

Sziasztok!

Szoszi, Swen: Lili is ugyanolyan rendszerben eszik mint a tietek. Kép De o is 9-kor mar alszik es 3 korul ebred fel vagy atalussza az ejszakat Botondhoz hasonloan. Ez valtozo. Elvileg mindez attol fugg, hogy a baba mennyit eszik az esti szopizasnal es elvileg, hogy mekkora a gyomra. Kép Ha nagyobb a gyomra, tobbet kepes enni es igy tobbet is tud aludni utana, de termeszetesen a kisebb gyomruak is ahogy nonek valtozni fognak es idovel ok is atalusszak minden nap az ejszakat, csak ez kesobb fog bekovetkezni. Kép Lilikenek nincsen olyan nagy gyomra. Kép

Szoszi: Balazska tunderi es mennyit valtozott!! Kép Latod valtoznak a babak, ahogy nonek. Mar nem is fogsz a vegen emlekezni a nehez kezdetre.

Orsi: Nyugodt volt az ejszakatok? te is be tudod Gergot allitani egy rendszeresseghez, nem olyan nehez. Lasd Swen es Szoszi otleteit. Sokat setaltatjuk a babakat es sokat lekotjuk oket 2 szopi kozott. Igy mukodik. Kép Es egyalatalan nem muszaj bufiztetni miutan elalszik. Lili ha bealszik a szopizasba es a vallamra veszem, hogy betegyem az agyaba sose bufizik es igazan jol alszik. Ha hajnalban is ehes, akkor is szopizik 10 percet, szinten bealszik es nem bufizik. Ilyenkor nem szukseges. Kép

Linda: A babay gym-rol beszeltunk. Tettem is fel fotot rola egy korabbi levelemben, de Chello is tett fel. Egy hid szeru jatek amin mindenfele jatekocska csung es a babat ala kell fektetni, igy jatszik veluk es kepes orakig elnezni oket, meg beszelni hozzajuk.

Vali: Az ikrek csodalatosak es gratulalok a rendszerhez. Ez nagyon ugyes dolog, plane ikreknel. Nekem van egy baratnom, akinek veled egyidos ikrei vannak, szinten kisfiu es kislany, es ok is ugyanezt a rendszert vezettek be mint te. Ok is azt mondtak, hogy ikrek mellett muszaj. Kép

Swen: Szuri tortenet. Kép Nekem nagyon tetszett. Orulok, hogy nem lazasodott be. Kép En is ugyanugy vagyok vele mint te, mar ami a reggeli ebredezest, pislogast a nagy almos szemekkel es a mosolygast illeti. En is meg tudnam zabalni. Kép Irto edesen nyujtozkodik Lili is.

Zsuzsi: kaki. Kép Szerintem Emmat hagyd aludni ha cuppogassal elalszik. Lili is igy szokott este elaludni. Kép

Chello: Kislanyod nagyon edes. Jol all a kis feher kotott sapka neki. Van valami javulas bukas es karban valo tartasban? Kép

Puszi mindenkinek Rita

Kép
Kép
trita

SziasztokKép
Egész jó éjszakánk volt a tegnapi nyűglődős nap után.Kép Este persze jött a menetrendszerinti hasfájás, de Karcsi vállán tüneményesen elaludt, ott alukált 1 órát, akkorra már elég mélyen szunyált, hogy letegyük. A szopcsit 10-kor fejeztük be, és legközelebb 1-kor kelt, akkor fél órátt szopizott, majd aludt megint 3 órát, szopcsi 20 percig és megint 3 óra alvás! Szerintetek kezd beállni valami kis rendszerre a Mókuskám? Jó lenne!Kép

Soraya
Tündériek a képek!Kép Milyen jó lesz majd, ha nőnek a picurik és lesz kivel jókat játszani!
Káoszos napok miatt teljesen megértelek, néha nekünk is olyan. Majd alakulunk.Kép

Vali
Édesek az ikrek! Klassz lehetett a kimenőd!Kép

Swen
Sajnos nem merem megkockáztatni, hogy fájjon a pocija, mert mielőtt nekikezdtem a büfiztetéses szokásnak, szerintem azért fájt Neki sokat, mert bentrekedt a levegő. Most speciel sikerült elaltatni a vállamon és édesen alszik az ágyikójában, remélem szépen hozzászokik és akkor nem lesz gond. Mindig töröm a fejem, mikor édesen elalszik a szopcsi végére, de nem merek kockáztatni és végül a büfi mellett döntök. De azért köszi a választ.Kép Amúgy lassan talán nálunk is beáll a 3 óra, legalábbis ha nem is alussza végig, mert 2,5 óra után felkel, mire peluscsere, meg kis torna a belecskéinek már meg is van a 3 óra a két evés között. Éjjel teljesen jól ment a dolog, reménykedem, hogy így is marad.Kép
Sajnos a teát próbáltuk, de Drágaságom SEMMIT nem fogad el a cicin kívül! Úgy tudtunk Neki pár csepp teát adni, hogy az Apukája tartotta, én meg nyomogattam a cumisüveget.Kép Aztán meg kiskanállal.Kép De inkább abbahagytuk, mert féltünk, hogy félrenyeli.Kép

Szöszi
Tök profinak tűnik a módszer, csak én még nem tudom, hogy kezdjek hozzá.Kép Igaz azért talán mi még kicsik vagyunk hozzá. A 3 óra talán nekünk is kezd beállni, majd megpróbálok valami rendszert megfigyelni benne, aztán meglátjuk.
Esőben nem mentek ki? Lehet kapni esővédőt a babakocsira, azzal nem lenne jó? PusziKép

Rita
Büfi ügyben lásd, amit Swennek írtam. De talán hozzászokik az így elalváshoz. Vagy kinőjük a hasfájást és akkor már nem kell büfiztetni.Kép

Linduskám
Nagy pusza Neked!Kép

És puszi mindenkinekKép

Orsi

avocado

Az előbb elfelejtettem írni, hogy ma vagyunk 2 hetesek!KépKépKép
Úgyhogy pár kép a mi gyönyörűségünkről!

Kép
Kép

Ma kipróbáltuk végre a hordozóját, hogy holnap el tudjunk menni a babamasszázsra. Tetszett Neki, elnézelődött.Kép

Kép
Kép
Kép

És pár kép, hogy Gergő este hogy szeret elaludniKép

Kép
Kép
Kép

Sajnos a kicsinyítés miatt eléggé romlott a minősége, de azért látjátok, milyen gyönyörű!Kép

PusziKép

Orsi

avocado

És még egy, amit elfelejtettem!
Tegnap este mértük Mókuskánkat és 4650 gramm volt.Kép Kis tokás!Kép

Swen, Rita, Szöszi
Én közben kezdtem el gondolkodni, hogy Ti írtátok az etetések időpontját (8-11-2-5-8). Én eddig úgy néztem az órát, hogy a szopcsi befejezésétől 2,5-3 óra, mostanában már többnyire 3. De ugye a szopcsi 20 perc, hát így nekünk még többre is kijön, ha úgy nézem, ahogy Ti. Akkor ilyenkor mi van? Mert nagy rendszer ebben így nem lesz, de Gergő többnyire így ébred, felkelteni meg nem akarom.

PusziKép

Orsi

avocado

Orsi!

Ezzel én is sokáig bajban voltam, hogy mit is kell nézni a szopik közötti időben, a kezdetét vagy a végét. Na én a kezdő időpontokat nézem, egyébként a szopi nálunk is eltart 20 percig, s ez folyamatos kaja. Sőt a 8 órás utolsó kaja az megvan egy óra hosszás szertartás is, egyrészt mert akkor is mindkét mellem kiüríti a drágám, másrészt mert akkor alszik is közben, meg így alszik el olyan mélyen, hogy beteszem a kiságyba és alszik reggelig. Örülök a viszonylag jó éjszakádnak, de tényleg igaz amit írtál, hogy ilyenkor türelemmel kell lenni, s ahogy nő a baba egyre jobb lesz! Egyébként nagyon édesek apával!Kép Grat a 2. héthez, mi meg most vagyunk 9. hetesek!Kép

Szöszi! Botonddal mázlink volt, mert ő a kórházból való hazajövetel utántól egyből végigaludta az éjszakát olyan ötig, néhány nap volt, amikor felkelt éjszaka. Ez így alakult nála magától, hála az égnek!Kép

Rita! Már írni akartam, hogy te meg abban vagy nagyon szerencsés, hogy Lili ilyen jól elvan magában. Botondot azért nap közben nagyon kell szórakoztatni, mert hamar elunja magát, s még mindig kézben szeret lenni a legtöbbet. Megyek is, mert úgy hallom elunta a forgóját...

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

LányokKép

Gergő, mintha ézékelte volna, hogy mi mit levelezünk, ma még tikkre a Ti időpontotok szerint evett!Kép Reggel ugye véletlenül pont 8 órára jött ki a kajcsi, aztán enni kért 11-kor és most 2-kor.Kép Nagyon kíváncsi vagyok, hogy 5-kor kér-e, főleg azért, mert ez az utolsó evése 45 percig tartott, pontosabban 50-ig, de volt közben egy 5 perces büfiztetés, 20 perc után, akkor azt hittem végeztünk, de utána még követelte a Drágám és alig akarta abbahagyni!Kép Remélem 5-kor felkel és az után a szopcsi után elmegyünk az első sétánkra. Úgy izgulok!
Most abbahagytuk az Infacolt, mert pár napja nem éreztem semmi változást, megnézzük milyen lesz nélküle. Ha ugyanolyan, akkor minek szedessem vele!

Szöszi
Ez a Sab Simplex az első csepp nálatok, vagy már próbáltál mást is? Mert esetleg megpróbálnánk.

Puszi

Orsi

avocado

Sziasztok!

Húúúha!! Beindult az élet?

Tegnap este nagyon helyes volt Edina, Most nem szunyált az esti fürdés előtt, hanem beszélgettünk. Este 3/4 9-től 1/2 10-ig. Volt benne egy kicsi cumi is, ha elfáradt, de jól bírta! Kalimpált, gügyögött, handabandázott, és jól összekarmolt... De nagyon édi volt.

Kép

Én Edinám ma reggelre rekordot döntött! Elaludt este 1/4 11 körül, és ma reggel 1/2 10-kor kelt! Akkor persze benyomta a 200-át Kép! Azaz többet, mert a felesleg kijött belőle Kép

Látom, a rendszer lett a téma Kép Nálunk is van, de kell is! Így a mamáknak is sokkal könnyebb! Eljuthatunk fodrászhoz, vásárolni,... Máshogy nehéz is lenne!
Amúgy Valiék ötlete megy nálunk is. Én is inkább később fektetek, de aztán én is gyorsan fekszem, és reggelig szunya!

Zsófi elment az oviba... és már itthon is van. Élvezte Kép

Én de. meglátogattam (kenguruban Edinával) a Szt. Imrében Alicet. Jó vannak. Nagyon helyes Sanyika, és szép nagy fekete haja van. Alice szülése jó hosszú volt, de nekem úgy tűnik, jól van.
A köldökvérben találtak náluk AntiD-t, így a legénykét figyelték egy darabig. Meg a túlhordás miatt kapott a bőrére valami vitamint is.
Már szoptat. Kép

Orsi: gratulálok a 2 héthez! És nagyon helyesek vagytok. És már így apát is láthattuk Kép
Szerintenm ne keltsd fel a legénykét enni! De ha megy, akkor próbáld ki ezt a rendszert. Én is a szopik elejétől számolok, de Edina hamar lezavarja...
Én felveszem mindig büfizni. HA benne marad, abból csak a gond van...
Szerintem amit az éjszakáról írtál, az már annyira nem gáz, ha Karcsi besegít a büfibe! Akkor Aludni is lehet, vagy nem???
Mai rendszer Kép Alakul Kép Lehet, hogy így a hasa is jobb lesz, ha nem eszik egész nap!
Séta Kép Menni fog, majd szurkolok nektek!

Lino: nem lázasodott be Kata?
Én is azt kértem Jánostól, egyszerű jelet válasszon. Így lett a labda! Tegnap zsákot is varrtam Zsófinak jellel. Szerintem nagyon helyes lett!

Swen: lett ma láza a legénykének?

Zsuzsi: jobbulást Dorkának.
A Karolinán UH csak akkor van, ha nem találják rendben a babát, vagy ha a családban volt ilyen probléma! Zitáék voltak ott is, és 3 éve én is 2X Zsófival. Most nekünk sem kellett!

Chello: és a bal oldalára próbáltad? Hogy kitámasztod??? De csak a BALRA!

Kakukk: éjszaka többnyire nálunk is nekem kell menni! Kép

Szöszi: szívből örülök a csupa jó hírnek Kép
A kép nagyon helyes Kép

Soraya: képek Kép Már most buli van Finnországban? Kép

Vali: ismerkednek a gyerekeid? Nagyon szépen fejlődnek, és ez tényleg nagyon jó, hogy már el tudtál menni otthonról. És ez így szokott lenni. Ilyenkor vagy kisangyalok, és alszanak, vagy végigbömbizik az egészet.
Gasztroyal: én is élek még velük, ha nem is minden nap. Kényelmesebb így az életem...

Zita: nem tudom, hogy áll, de 2 napja nem adtam neki üvegből. Lehet, hogy nincs annyi, és nem is eszik annyit (szerintem ez van), de nem lesz akkor sem semmi, ha csak 10 dekát hízik egy héten. Vannak tartalékai! Így bízom benne, nem lesz nagy baj...
Kötözés: nem semmi vagy Kép
Dadoo Kép Edinának tetszik. Meg a mafla nővérének is. Kép

Nos, most lépek is. Hamarosan kaja...

ZSuzsa
zerko

Orsi!

Az Infacolnak és a Sab Simplex-nek ugyanaz a hatóanyaga, sőt még az Espumisan L-nek is. Csak ízben különböznek, meg az egyik a három közül cukorbetegeknek is adható. És az az Infacol-on kívüli kettőt felnőtteknél is alkalmazzák.

Örülök, hogy ennyi mosoly van a mai napodban. Remélem, a nap többi része is ilyen mosolygós lesz. Jó sétát!

Üdv:

Zita
pzita

Zita
Köszi a választ, akkor semmi értelme végigpróbálni a cseppeket. Remélem lassan kinövi a hasfájást!

Sajna ez után a hosszú szopcsi után Gergő nem bírt aludni, csak 10 percet, aztán nyűglődtünk, amíg haza nem jött Apa, aki szépen elaltatta! Fogalmam sincs, hogy csinálja, szerintem beépített altató van a vállában!Kép Nálam nem nyugodott meg prüntyike, Nála meg igen. Így sikerült megebédelnem.Kép
Kíváncsi vagyok most meddig fog aludni a Drágám, aztán séta.Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Swen
Elfelejtettem gratulálni a 9. héthez!Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Orsi! Jó sétát nektek és ne izgulj ha esetleg sír közben a baba, hiszen ezt is meg kell szoknia! A rendszerrel kapcsolatban is adj időt neki, ne légy türelmetlen. Tudom hogy nem vagy az, csak meg akarlak nyugtatni, hogy Botond is kb. két hete ilyen.Kép Persze lehet, hogy Gergőnél hamarabb kialakul!Kép

Zita! Neked is akartam már írni, hogy néha a kis problémákat is jó ám megosztani másokkal! Szerintem sokan ennél sokkal kisebb dolgokon sírnak, mint te, úgyhogy írd csak le nyugodtan, mi meg együtt érzünk veled! Gipszelésben nagyon ügyi vagy!Kép

Zsuzsa! Edinának is jó alvókája van! BeszégetésKép Napközben egyébként mivel kötöd le? Van olyan hogy a karodban is sír? Egyébként nem lett lázunk hála az égnek!!!! KépDe délután itt is esett az eső, s a bébim nem akart sehogysem elaludni, s nem volt jó neki még a kezemben sem.Kép Hiába megszokta a kocsit. Csak jön a rossz idő, úgyhogy valami benti múdszert is ki kell dolgoznom.Kép Ötletek? Ja és a cumit már napok óta nem fogadja el, helyette állandóan az öklén cuppog. Csinál még ilyet valakinek a bébije?

Puszi mindenkinek!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok

Nem tudom, hogy esett, de vagy egy csopp idom. Laura most megelegedett a Nemoval helyettem, Lucas alszik, mosogep forog, kitakaritva, es a kaja is keszKép.

Meg sem probaltam visszaolvasni, csak a tegnapi termest futottam at. Nem mertem jegyzetelni, mert sosem lehet tudni meddig ulhetek itt.

A hetvegerol roviden: Agi konfirmalasa volt, ez itt nagy unnep. Minden 8. osztaly befejezo gyerek elmegy egy hetre taborba amit az egyhaz szervez. Irtam is errol. A konfirmalas, annyira szep volt es olyan meghato.- Majd teszek fel kepet, ha megtalaljuk az "atjaszto kabelt" ami jelenleg eltunk.- A templombol hazajottunk es fogadtuk a vendegekek amibol kb 50 dbKép volt. Hal´isten volt egy fizetett alkalmazottunk, mert nem birtam volna egyedul, igy is szakadt rolam a viz.
Csinaltunk fincsi hamikatKép.

Pano
a fentiek miatt kertem a receptet es a tanacsod. Nagyon koszi, hogy leirtad annyira aranyos vagy, bocsi, hogy nem tudtam ra reagalni. A sutit nem csinaltam meg, mert a melyhutoben csak 1/2 turo volt, es abbol korozott lett a vegen.

Suncsi
Laura feleves volt amikor eloszor haza repultunk, es szuperul ment az egesz, nem volt semmi gond. Vegig a kezemben volt es vegig aludta a 2 oras utat. Viszont 1 1/2 evesen nagyon megszenvedtuk, tiszta kaja es cola voltam mire megerkeztunkKép. Jo nyaralaszt, pihenest.

Soraya
Boldog szulinapot, es tenyleg edesek a kepek.

Most mennem kell, Lucas felebredt.

Puszika'
Ildiko
salla

Swen: Edina is rágja az öklét! Kép De a cumit is! Kép
Ő is szokott bömbizni a kezemben!
Ha nincs komoly baja, akkor lefekszem mellé, és játszom vele, beszélgetünk. VAgy a Daddo, vagy a zenélő.
Ha nyügi, akkor a kül. testhelyzetek, cumi, erkély,...
Meg nálunk is a séta, vagy csak a nézelődés anya karjaiból a játszótéren. Az is bejön neki, mert ott nagy a nyüzsgés!

Ildi: gratula Áginak, és várjuk a képeket!

Zsuzsa
zerko

Orsi!

Szerintem azért tudja a párod olyan könnyen elaltatni a csemetét, mert ő újult erővel, nyugisan kezdi a folyamatot. Te az egész napi robot, meg a jaj hogy is kéne elaltatni miatt, már valószínűleg feszültebb vagy, amit a baba is megérez. Apa viszont teljes nyugi, mert ő addig nem ebben a témakörben tevékenykedett. Nekem legalábbis ez a teóriám. Ádám is mindig ezt csinálta. Apa hazaért, akkor az ő kezében rögtön elaludt, akkor is, ha én már órák óta ezzel próbálkoztam. Persze lehet, hogy nem így van.

Üdv:

Zita
pzita

Hello

Ismet en, ma kijut nekem a jobolKép. Apa atment a szomszedba Lauraval, Lucas alszikKép.

Akkor folytatnam...

Kakukk
...legalabb is megprobalom, mert mar 1 kezezekKép.
oke nem fog menni, mert uvolt,
talan
holnap puszi
salla

Sziasztok!

Hát az első sétánk nem túl jól sikeredett, sajnos még nagyon kezdők vagyunk ezen a téren és nem gondoltuk át, hogy egy 2 hetes babával nem lehet még hosszan sétálgatni. Szépen megszopcsizott, ami után el is aludt, de ugye amikor felöltöztettük fel is ébredt. De nem sírt
a Drága, a babakocsiban is csak nézelődött, gondoltuk átsétálunk Anyukámhoz, nincs messze. Kb. félúton lett elege Gergőnek a dologból, úgyhogy sírva érkeztünk, nem lehetett megnyugtatni, úgyhogy kapott egy kis cicit. De nem aludt el, nagyon érezte a picurkám, hogy nem otthon van, gondoltuk várunk, hátha elalszik, e helyett elkezdett nyűglődni.Kép Az idő meg hirtelen tökre lehűlt, úgyhogy Karcsi hazaszaladt a kocsiért, nem mertük megkockáztatni, hogy a hidegben üvöltse végig a 15 perces utat.Kép A mózesben már hihetetlenül sírt, borzasztó volt hallgatni, de egyszer csak kiájult. Itthon még egy kicsit kellett altatnia apukájának, de most teljesen kiájulva alszik a kiságyban. Nekem meg borzasztó lelkiismeretfurdalásom van, hogy hogy lehetek ilyen rossz anya, hogy ennyit nem bírok átgondolni, hogy egy ilyen pici baba még mennyire érzékeny!Kép Úgyhogy egyelőre nem fogunk sétálni, csak teraszozni, vagy esetleg pár perces sétákat csinálni az utca végéig, hogy szokja Mókuskám. De nagyon rosszul érzem magam az egész miatt!Kép

Mindenkit puszilok, most nincs sok kedvem mást írni, meg nem is lenne mit.

Orsi

avocado

Orsi!

Hogy írhatsz ilyen butaságokat, hogy rossz anya vagy?! Ezt azonnal verd ki a kobakodból!!!! Látod én előre megírtam neked, hogy ne ess kétségbe ha Gergő sirdogál a kocsiban, mert ezt is meg kell szoknia. S szerintem egy ekkora babával nyugodtan sétálhatsz egy-másfél órát, de akár többet is, ha nő az idő az etetések között. Csak adj időt neki, hogy megszokja. Meg mondjuk én a séta előtt már felöltöztetem, meg tisztába rakom, így a szopi-büfi után már indulhatunk is. Hidd el, hamar rájössz te is hogy a legjobb nektek! S ne légy szomorú, meg depi, mert ez a legrosszabb a babának!!! Lehet, hogy a te idegességedet vette át.

Sok sok puszi!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok!
nem tudtam olvasni, csak végigfutottam Kép

Emma popsija megint csúnya piros Kép Dóri nagylányom pedig lázas és hasmenése van, remélem nem kapja meg Emma Kép

Kakukk: másfél éves gyereknek elviekben még nem kellene így reagálni, tényleg okos lehet a lányod Kép nem tudok akkor mit tanácsolni, sok-sok figyelem és türelem talán a recept !

Ime egy kép a mosolygós 6hetes Emmusról:
Kép

üdv: Zsuzsi
zsu26

Sziasztok!

Csak nem az enyém lesz az arany?! Gyermekem a bőséges reggelije után visszaaludt, így benéztem!Kép

Szilvi! Megkaptam ám a mailodat is, remélem te is az sms-t.Kép Bocsi, hogy későn válaszoltam, de épp sétáltunk, utána meg fürdés, kaja, fektetés következett, s akkor végeztem! Remélem lesz még a Corában Dadoo!KépTényleg annyira hálás vagyok!!!! Olyan jó, hogy Katica sem lázasodott be! Sok puszi nektek!Kép

Orsi! remélem ma már jobb a kedved, s főleg, hogy jó éjszakátok volt!

Linda! S ti hogy aludtatok? Milyen volt az első önálló napotok? Bár gondolom lefoglaltak rendesen, mert nem jöttél.Kép

Zsuzsa! Köszi!Kép Zsófi ma is nagy kedvvel ment oviba? S te mész érte?

Ildikó! Gratulálok én is Áginak! emélem ma már tudsz hosszabban is jönni!Kép

Zsuzsi! Ez a mosoly nagyon édes!Kép

Szöszi! Jössz az esüstért?Kép Vagy mire elküldöm te már eloroztad az aranyat?Kép

Panó veletek mi újság? Te is ritkábban jössz.Kép Többiek: Mariann, Jerry, BNM, DzsCsiga, Kisdió, Nalika, HajniMaci, Chello, Mucska: már szeptember van!!!, Bori hol vagytok???

Szép napot mindenkinek!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Jajj, olyan lökött vagyok, a lényeget meg sem kérdeztem! Kifakadt Botond BCG oltása. Kell vele csinálni valamit??? Mondjuk ez tegnap este történt fürdés után, s folyt belőle mindn trutyi, úgyhogy leragasztottuk, hogy ne kenjen össze mindent, vagy ez hiba volt?

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Swen!

Nem kell vele semmit csinálni. Ez teljesen normális. Leragasztani sem igazán szükséges, mert általában úgy csinálja ez a kis sebecske, hogy mindig fürdés után "pukkad ki" pár napig, aztán már ezt sem csinálja. Ilyenkor ha megtörlöd, akkor utána már nem jön belőle semmi, beszárad, aztán másnap este megcsinálja ugyanezt.

Lányok! Az egyik legjobb barátnőmnek megszületett tegnap a babája. Annyira izgultam értük.

Szép napot mindenkinek!

Zita
pzita

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?