Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Labkat! ne csináld már! Elöször is volt 1 hasi műtéted ami után még 1 gyerekkel is nagyon nehéz. De neked 4 gyermeked van, és még 1 hete szültél. Tudod nem véletlenül mondják, hogy 6 hétig semmit ne csináljon az anyuka. Régen ezt a 6 hetet tényleg betartották, és 6 hétig a család sürgött forgott az anya körül, neki csak annyi dolga volt, hogy pihenjen, és szoptasson. És ezt természetes szülés után. Akkor hasi műtét után még inkább indokolt a pihenés! Szóval nyugodtan fogadd el a segítséget, és pihenjél, mert különben lebetegszel... Ügyes vagy, és biztos nagyon jó anyuka!

Pepitanna! Gartulálok!!!!! :wink:

Zsani! neked is gartulálok a szép babádhoz! :wink:

Cosmo! Hogy te milyen ügyes vagy! Én is szerettem volna a fiúkkal készíteni valamit, de sajna nem maradt rá időnk. Na meg persze nem is vagyok olyan ügyi mint te!

Mindenkinek kívánok Kellemes Karácsonyi ünnepeket! Ha addig nem jönnék...

aviubi

Labkat:Nagyon gratulálok nektek a kisfiúkhoz! :D Ügyes vagy,bele fogsz jönni,de nem egyik napról a másikra.Fáj a seb,tudom,de minden nappal jobb lesz!Pihenj,és fogadd el a segítséget!Vagy csak kösd ki,hogy pl kaját hozzanak a látogatók,vagy nagyik.Megértem,ha a gyerekeket te szeretnéd ellátni. :wink: Cukik lehetnek a kis mazsolák.

Cosmo:képek még a f.gépen,de pótolni fogom. :oops:

Rólunk:Lilihez tegnap kihívtam az orvost,mert múlt hét szerda óta beteg,lázas.Vasárnap este ügyeleten voltunk a Budai Gyermekkórházban,de hazajöhettünk.Viszont nem halaszthattuk tovább,Lili a veszélyeztetett csoportba tartozik,így be kell oltani,amint meggyógyul.Én tegnap du. megkaptam az oltást,most kicsit náthás vagyok,torkom fáj,37,3.Apa ma kapta meg a munkahelyén(mentős).Lotti is náthás,37,orra folyik.Lilit nem vihetem oviba március végéig. :D Apa mindennap(így ma is)szállít H1N1-es betegeket,simán hazahozhatja.Ma már nem lázasak,kedvük javul,étvágyuk javul,de közel sem a régiek.24-25-26 apa taxizik,kell a pénz. :(
Menünk:
24: húsleves,rántott hús,krumplipüré,gesztenye torta
25: székelykáposzta,vargabéles
26: anyuhoz megyünk,vinnem kell banános muffint
27: rántott hal,majonézes tojássali
28: kolbásszal töltött karaj,kukoricás rízs

Ezúton kívánok mindenkinek Nagyon Boldog Karácsonyt,sok szép emléket,és egészséget! :D
Kép
Kép
Vendég

Sziasztok!

Gyorsna írok, mert a kiscsaj mindjárt éberd nekem meg még a fél család kézműves ajándéka nincs sehol....

Ma megyünk doki bácsihoz! Annyira izgulok, drukkoljatok, hogy a magánba legyen mini UH, úgy szeretném látni a kis pocaklakót!!!! Főleg hogy megmondja h minden rendben van vele. Már nőtt egy picit a pocim, de a családból senki se vette észre, remélem holnapig már nem fogunk lebukni... :) Jó kis családi meglepi lesz, Zitát is szenteste mondtuk meg. :)

Zita 17hónapos lesz 27.-én.

Majd teszek fel vonalzót, ha rájövök, hogy lehet állandóra beállítani...

Labkat!!!!

Én is nagyon a természetes szülésre készültem és császár lett belőle, rágtam magam rajat sokat, hiába tudom, hogy Zita életét ez mentette meg.
Ami most nagyon fontos, próbálj meg tényleg sokat pihenni és rengeteg folyadékot inni... Nem feltétlen kell feküdni, mert nekem a kórházban mondta a dokim, hogy segít5i a gyógyulást, ha mászkálok... Gondolom 4gyerek mellett nem könnyű! A sebedre fújhatsz Aloe cuccot, bár én nem fújtam anno, ami szörnyű volt a felülés ágyból. Ezért az ágy lábohoz kötöttünk egy vastag madzagatot és azzal kicsit jobb volt, könnyebben fel tudtam ülni. Tényleg napról napra jobb lesz, bármilyen hihetetlen! Az a baj, ha most nem tartja be az ember ezt a pihizőús időt, akkor később megbosszúlja magát a tested. Most mennem kell! Kitartás!!! Lesz ez jobb is pocakilag! :))

És gratulálok mind a 4gyerekőchöz!!!

Majd holnap megírom mi volt a dokinál!!!

Sáfri
sáfri

Sziasztok!

Labkat,

gratulálok a két kisfiúhoz. Én hat hétig egy gyerekkel sem tudtam merre van előre. A mellem szétrepedve. Húsz sebből véreztem. De aztán minden egyre joban ment. 4 gyermekkel egy szupi anyuka vagy. :-)

Pepi,

gratula a kis cunishoz! nekünk meg két kisfiúnk lesz. Pedig úgy szerettem volna egy kislányt.

Sáfri,

jó kis meglepi lesz. Remélem minden okés lesz a dokinál. Majd írj, hogy mi is volt. És várjuk a beszámolót a meglepi fogadásáról is.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

cosmo - Puhatolódzom, de még mindig nem jöttem rá, mi lehet ez a hógömb... :oops: :oops: :? :lol: Többivel ügyi voltál!

zsani - Pont utánad következtem. Fehér pulcsi volt rajtam. De pironkodtam is azokkal szemben, akik bejelentkeztek... :oops: én nem tettem meg, már a Pancsinál sem, így tudtam, hogy ebből nem lesz gond. Bocsi! :oops: Gratulálok én is a szép Babácskádhoz! Én is jan. 18-án megyek legközelebb a dokinkhoz, 17:30-ra. Mindig feledteti a várakozásból adódó bosszúságot dokink megnyugtató tekinte és hangja! Nagyon kedvelem!

ktc - Hogy vagy? Mi volt tegnap?

sáfri - Pannim 29-én lesz 17 hónapos. Írj majd, hogy mi volt a dokinál! Hol is tartasz időben?

Kép
Kép
pepitanna

Sziasztok!

Köszönöm a biztató szavakat! Ma már tényleg jobb, és napról napra jobb lesz. A tandem szopi ugyan nem megy, mert jobb ha külön ébrednek a srácok. Amúgy elég jókat alszanak. Éjjel már engem is hagytak aludni, igaz az ágyukban sehogy nem akartak szunyálni, inkább csak mellettem sikerült elaltatni őket. Rázódok bele, és a sebem is egyre kevésbé fáj. Tegnap már meg is tudtam nézni a pocakomtól :D Most pedig sütünk Verussal mézeskalácsot :)

Ja és képzeljétek, tegnap elkapott a terhesség utáni vágy megint. Szóval nem hiszem hogy normális vagyok, de hiányoznak a babák a pocakomból. Persze nehéz volt meg minden, de csodálatos élmény, még akkor is, ha többé nem lesz túl dekoratív a hasam.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára labkat 2011.10.01 22:49-kor.

Kata
labkat

Aviubi: nagyon szépen köszönöm :)

Kata! Gyönyörűek a fiúk!!!!!!!!! Számomra még mindíg felfoghatatlan, hogy fértek el a pocakodban :)

Pepitanna: akkor mégiscsak láttuk egymást :) Bevallom őszintén kifele jövet én annyira el voltam foglalva, hogy már semmire sem emlékszem... csak azért volt rossz érzés az ember lányában a bejelentkezés kapcsán, mert minket lent is sorba állítottak, meg fennt is! Ha egyből felmegyek, nem szöszmötölünk lenn, akkor 8. helyett 1 lehettem volna, egy órát megspórolva... Nagyon izgatott voltam, hogy végre láthassam és halljam: minden rendben! Na de mindegy, utána már tényleg semmi nem érdekelt :) Sajnáltam, hogy apa dolgozott és nem tudott velem jönni, de legközelebb feltétlen eljön, akár kap szabit, akár nem :) hazamentem, meglátta az arcom és úgy döntött nem fogja kihagyni.

Sáfri: biztos nagyon fog mindenki örülni :) ennél szebb ajándék nincs - főleg a nagyszülőknek!
zsani78

Sziasztok!

Nem birom ki reggelig... Teljesen el vagyok varázsolva... Azt hiszem beleszerettem már most a kis Pöttömmanóba!!!
Na kezdem az elején! A magánrendelő egy panel lakásban van. Van egy kis bejelentkező pult, itt van asszisztens csajszi, van egy klotyó és egy nagyobb szoba mellette, meg egy hosszú folyosó a váró. Onnan nyílik a doki szobája. Mikor beléptünk ki kellett töltenem egy ívet magamról, közben pedig egy édes hang ütötte meg a fülemet a zene mellett... Mégpedig egy kisbaba szívverésének a hangja... Pontosan a nagy teremben éppen egy kismama volt ctg-n. Ez azért volt kicsit megnyugtató, mert gondoltam, ha ctg van akkor UH-nak is kell lennie... Húúú, ne tudjátok meg milyen ideges voltam már délután induláskor... Úgy izgultam!!! Az asszisztens csajszi emlékezett rám, hogy még nem jártam itt és nem is ismerem a doki bácsit. 3.diknak kerültünk sorra (mint kiderült mi voltunk az utolsók ma.) MIkor bementem a doki bácsi bemutatkozott (régi dokimnál meg is lepődtem hogy anno a legelején nem volt bemutatkozás, kézfogás...) Megmutattam a leletiemet, megnyugtatott, hogy az ekg és a körzeti dokis randi még ráér, mikor már nem lesz ennyi beteg... Utána mondta hogy megnézzük a Pöttömmanót.... És ott volt az áhított UH gép!!! Nagyon meglepődtem, mert nekem Zitával is még a 12heti tarkóredő méréses UH is hüvelyen keresztül nézték, ő meg mondta hogy nem kell vetkőzni, pocin keresztül nézi. És hihetetlen milyen szuper UH-ja volt, lefeküdtem és a lábamnál volt egy monitor és az ő gépénél is. Ezen nézte Apa is a babókát. Már mindenét lehetett látni és megállás nélkül rúgkapált, ficánkolt!!! Zita is mozgott, de nem ennyire gyorsan. Azt mondta doki bácsi, hogy nagyon jól érzi magát a babóka. Megmérte és 3,6cm volt. És kaptam egy képet is Pöttömről! :))) Utána kiszámolta, hogy úgy van ahogy én számoltam, függetlenül a 42napos ciklusoktól, hogy 10hetes és 4napos a pocaklakónk! Július 17-re írt ki bennünket. :)))))))) 10nappal Zita szülinapja előttre! Utána elmondta, hogy mik a következő a vizsgálatok. Vett le kenetet, aztán megbeszéltük mikor kell legközelebb mennem. (16.hét) Ja amiről sokat beszélgettünk az a H1N1 oltás... Közületek hányan vagytok beoltva? Rögtön helyben utána levett vért az asszisztens csajszi a nagy teremben, azt hiszem az a macska terjesztős valami miatt meg még egy vírus miatt. Megkérdeztem és elméletileg a cukorterhelésen és a két nagy UH-n kívül mindent itt helyben megcsinálnak. És az árak: 36.hétig terhesrendelés 7000ft, 36.hét után 4000ft, Rákszűrés: 8000ft, Uh és vizsgálat: 7000ft. Csak szerdánként rendel 15órától-20óráig. Ja még annyit megkérdeztem tőle, hogy megy e szabira július környékén és azt mondta, hogy nem, mert tavaly volt 3hónapot nyaralni és előre lenyaralta pár évét. De 2hétre megy valamikor áprilisban, de ez még nem biztos. Viszont ha elmegy, akkor is lesz valaki akire rábíz, akiben ő megbízik. Szóval ez volt ma. Nagyon szimpi volt a doki bácsi, megnyugtató és kedves. :)))) A férjemnek is szimpatikus volt és szerintem ő is már most megbízik benne... És ez tökjó! Úgyhogy örülök, hogy rátaláltam. Igazából tegnap este gondolkodtam, hogy hogy is lyukadtam ki Spánik dokinál a neten, de őszintén szólva nem tudom megmondani. Arra emlékszem, hogy rengeteg Szent Imrést néztem, mert oda szerettem volna menni, de mikor kiderült, hogy nincs PIC, átnyergeltem a MÁVra.... És talán ő volt az első ötlete a gépnek, már nem fogom megtudni. De eddig úgy érzem nem bántam meg, hogy váltottam. Ja azt montda, hogy a természetes szülést nem tudja megígérni, de bíztató, hogy nem miattam kerülkt császárra sor... Majd törekszünk rá! :)
Na megyek, mert hosszú lettem és a karácsonyi ajándékok még nincsenek becsomagolva...

Áldott karácsonyt Mindenkinek!!!

Szeretettel: Sáfri
sáfri

Sziasztok!

Örülök a jó híreknek! Sáfri, Zsani, Pepitanna, nagy gratula!

Labkat, nagyon sokat gondolok rátok! Tényleg gyönyörűek a fiúk (szokás ilyent fiúkról mondani? :roll: )! Tegnapelőtt veletek álmodtam, nálatok jártam babanézőben, s nagyon jól éreztem magam az otthonotokban, boldogan ébredtem fel. :D

Cosmo, Petrus nagyon nagy már! És csuda helyes!

Lilisgabi,
gyógyuljatok meg mihamarabb! Nagyon jók a ti képeitek is! Jövőre már én is két kiscsajos képpel jelentkezek... :lol:

Köszönöm az érdeklődést, a magzatvízzel változatlan a helyzet, de ha így marad még 5-6 (vagy 7- 8) hétig, elégedett leszek. Emő szépen nő, 2 hét alatt látványos a növekedése (számokban). Mivel mostanában nyugodt vagyok, sokat érzem nyomakodni (most is), és ezt nagyon szeretem! Kata, nekem is hiányozni fog a terhesség! Mivel uh legközelebb csak 5-én lesz, dokink felajánlotta, hogy menjünk be 26-án, akkor ő lesz az ügyeletes, s megnéz uh-n. Hiába változatlan a helyzet már vagy 4 hete, nem reckírozza meg, hogy 2 hét teljen el két uh között. Adtam neki karácsonyra kézzel készített papír-angyalkát, nagyon meghatódott és köszönte. Ja, és végre Borit is meg tudtam mutatni neki (meg Kocsisnénak is az uh-n), s dokink el volt ragadtatva, hogy milyen gyönyörű, aranyos kislány! (Bori úgy mutatkozott be, hogy oldalba bökte, hogy figyeljen rá, aztán kivette a kezéből a várandós korongot, megnézte, majd az én kezembe adta. Doki jó fej volt, tök természetesre reagálta le a dolgot. Én meg csak egy kicsit égtem... :oops: Hozzáteszem, ma az anyakönyvi hivatalban vette le a lábáról a fiatal portás srácot a közvetlenségével, tőle búcsúzóul két túró rudit is kapott... :lol: )

Áldott, békés karácsonyt kívánok mindannyiótoknak!
ktc

Örülök a jó híreknek!
Mi megkaptuk a héten a H1N1 oltást,pedig eddig tiltakoztam ellene,de megváltozott a véleményem. :roll:
Ktc:Ügyes vagy,nem lesz gond,és jó lesz 2 kiscsajjal,meglátod!Gyógyulunk...csak lassan. :?

Mindenkinek áldott,békés karácsonyt kívánok!

Kép
Vendég

Békés Boldog Karácsonyt Kívánuk Mindenkinek. Kriszta, Barna és Eszter
toldikrisztina

Boldog karácsonyt és gyönyörű csillogó szempárokat kívánok mindenkinek! ...és magzatmozgást! :D

Kép
Kép
pepitanna

Békés, szeretettel teli karácsonyt kívánunk mindenkinek! :)
zsani78

Sziasztok!

Boldog karácsonyt kívánunk mindenkinek!!!

Labkat: Gratulálok még egyszer a srácokhoz, nagyon aranyosak és szépek!! A strepto-val végülis mi lett?

Lilisgabi: Gyönyörűek a lányok!! :wink:

Pepitanna: Gratulálok a kislányhoz! :lol:

Sáfri: Örülök, hogy ilyen boldog vagy, és a dokinál tényleg jó kezekben lesztek :wink: Merre van a magánrendelője a dokinak?

Ktc: Nagyon aranyos kislány lehet Bori :lol:

Még egy csomó mindent akartam írni, de kiment a fejemből :oops: Nálunk már tegnap járt a "Jézuska", mivel párom ma szolgálatban van. Most nincs időm mesélni, de majd valamikor jövök. A lényeg, hogy a lányok ugrándoztak, sikítoztak örömükben :D
lamme

Békés Boldog Karácsonyt Kívánunk mindenkinek!

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Lamme - Boldog Névnapot Kívánok!!!!
toldikrisztina

Cosmo - Neked is Boldog Névnapot Kívánok.

Avarka - Boldog Szülinapot!!

Mindenkinek szép estét. :D :D :D :D :D
toldikrisztina

Sziasztok!

Először is mindenkinek BOLDOG KARÁCSONYT kívánok!

ZSANI: számomra is felfoghatatlan hogy fértek el bennem a fiúk. No meg az is, hogy a mai mérlegelésem szerint egy kiló sem maradt rajtam :shock: Persze ennek örülök :) Na és annak is, hogy a srácok megkezdték a gyarapodást :) Bár még mindig megy az éjszakai műszak!

SÁFRI: köszi a részletes beszámolót. Szerintem ennek mindenki örül, aki a dokiról akar magán infókat! Az árai tényleg nem vészesek, és a felszereltség is teljesen ok. Tetszik a vérvételes cucc, nekem pl Toxo szűrést egyik gyereknél sem csináltak. Örülök, hogy jól van a babucitok :) Na és jó, hogy megbízol a dokiban. Nekem is ez volt a nyerő, mert nehezen bízok meg dokikban. Elég kritikus természetem van... :roll: Ja h1n1-et mi nem adattuk be, de utálom az egész herce-hurcát, és van bennem némi aggodalom már ami a gyerkőcöket illeti!

KATICA: bármikor szívesen látunk nálunk :) De komolyan, ha gondoljátok egyszer látogassatok meg minket. Mi nem vagyunk túl mobilak, főleg mert nincs csak egy 5 személyes autónk, amit jó sokára tudunk csak lecserélni :( De a kedves vendégeknek mindig örülünk :) 26-án mi is megyünk a dokihoz 9 körül varratszedésre. Talán össze is futunk. Terveztem, hogy Verust visszük magunkkal, ne hagyjuk anyuékra mind a 4 lurkót. Talán 3-al elbírnak! De amúgy nagy vágtában leszünk, hogy szoptatásra haza érjek, és ne kelljen nélkülözniük a fiúknak. Nem szeretnék előre tejet lefejni... Szóval mielőtt indulunk szoptatok és remélem időben haza is érünk! Gondoltam én is valami kedves apróságra a dokinak, de sajna nincs időm. A fát is épp csak összedobtam, a mézeskalácsból is csak egy pici tepsivel tudtam csinálni, és a többi tészta ott pihen a hidegben :?

Lamme: streptora már ahogy 7-én bementem, akkor adták infúzióban az antibigyót. Aztán ahogy leállították a fájásokat, kaptam semicilint, ami pont addig tartott ki, amíg beindult a szülés. A műtét alatt pedig kaptam szintén antibigyót. Gyerekorvost kérdeztem, és mondta, hogy a korai fertőzés már megmutatkozott volna a fiúkon azalatt a pár nap alatt, amíg kórházban voltunk, a továbbiakban fenn áll az, amit a másik fórumon is olvastam, hogy három hónapig figylejük őket. Ami kissé aggasztott, hogy Bálint kezei lábai hidegek - de alapjáraton anyu is és én is ilyen vagyok. Ezt pl tünetként mondta a doktornő, de más nincs. Jól eszik, gyarapodásnak indult, és ügyesen alszik napközben :roll:

Mindenkinek aki ünnepli, boldog névnapot kívánok én is :oops: :)

Ma amúgy felettéb zizik voltak a csajok! De kiabálni is alig van erőm. Anyám előkotort egy régi hasszorítót, ami jó is meg kissé fáj is, hogy szorít. De legalább nem érzem, hogy a hasam mint a víz ring jobbra-balra ha megyek!

Szép estét mindenkinek!

Kata
labkat

Ktc: köszönjük :)
Kata: láttam a pocakfotód, ezért nem csodálkozom, hogy nem maradt rajtad semmi felesleg! A pocakodon kívül semmi jele nem látszott a terhességnek, szerencsés alkat vagy! Írtad, hogy mész varratszedésre, remélem minden rendben volt. Ilyenkor nem kell vinni a kicsiket, hogy megnézze a doktorbácsi? Vagy a védőnő felügyel Titeket? Bocs, ha buta kérdés, fogalmam sincs!

Mostanra már kb mindenkinek elmondtuk a hírt, karácsonyra megérkezett az első, kicsit korai ajándék cumisüveg formájában (csak a rajta lévő állatfigura miatt, ami a becenevem :)
zsani78

Utólag én is mindenkinek kellemes ünnepeket kívánok és Boldog Új Évet!
Nálunk a szokásos rokonfogadás-, és járás volt, meg csináltam vagy ezerféle kaját (de minek..). Aliz félt a fától az elejé, de már megbarátkozott vele. Kapott egy csomó játékot, de a fa hintaló a nagy kedvenc :) Úgy megy vele, mint egy igazi zsoké ;)
Hoztam képeket:
Kép Kép Kép
vumenke

Sziasztok!

Boldog név- és szülinapokat kívánok utólag is az ünnepelteknek!

Jól vagyok/vagyunk, azért nem jöttem napok óta, mert átalakult a lakás, hétfőn végre a nagy bútortologatás, falfúrás is megvolt, itt volt sógorom segíteni. Azóta meg pakolunk rendületlenül. A kiságy csak 2-a után érkezik, akiktől kapjuk, nagyszülőknél ünnepeznek. Ha azt is a helyére tettük, lefotózom, milyen lett a kis kuckó.

26-án az uh-t ugye a doki csinálta, azt mondta, szerinte semmi gond nincs a magzatvízzel, akár már a terhességi korral is járhat a mennyisége, innen meg több már nem lesz, csak Emő fog még nőni. Megnyugtató, hogy az uh-s mérések alapján szépen nő, doki most súlyt is kalkulált, 1600 g-ra becsülte a kisasszonyt. Tehát túl vagyunk a bűvös 1500 g-on. A következő bűvös szám súlyilag a 2,5 kiló (addig számít koraszülöttnek), ill. hétben a 35 (Bori születése) és a 36 (megint csak a koraszülöttség miatt).

Irdatlan mennyiségű babaruhát kell még mosni és vasalni, na meg méretek szerint rendezni, s azt hiszem, a textilpelusokat sem ártana átmosni, átvasalni. A kórházi csomagom szépen alakul, bár még minden csak be van dobálva a táskába, rendezve nincsen. Talán venni nem nagyon kell már semmit, amire meg szükség lehet, azt Sanyi is be tudja szerezni. Olyan ügyes, az évek alatt sok női dolgot megtanult, nagyon büszke vagyok rá. A babás dolgokhoz meg majdhogynem jobban ért, mint én. Borinak ő ránézésre is tud ruhát venni, nekem minta kell a nagyság miatt. Jó, az utóbbi időben ő meg inkább mérőszalagozik, ha biztosra akar menni. :lol:

Borikám kincsem elég nehezen viseli a változásokat. Szombaton éjjel láza volt, de aztán az elmúlt, a kis gyomrára húzódott valami kisebb fertőzés. Azt hittem kezdetben , nehezen mászik ki belőle, mert pl. múlt éjjel is felsírt álmában és sokat tekergett (velem alszik), de rájöttem, ez már a változásoknak szól. Eleve nagyon érzékeny, szerintem előbb tudta hugica érkezését, mint mi. De ugye 2. hete nincs ovi, apa viszont sokat van itthon (furcsa is és nehezen is viseli a 3 személyes helyzetet), a lakás átfordult, új helyen alszunk, másik szobában (de továbbra is velem, annyi változást már nem bírna egyszerre), és az utóbbi napokban keveset foglalkozunk vele, egyfolytában csak pakolunk, tanakodunk, mit, hová tegyünk, hogyan lenne jó. A hülye idő miatt (most is szakad az eső) nem nagyon tudunk kimenni, ha meg kijutok vele, már hosszabb útra nem nagyon megyünk, mivel elfáradok, s jobban szeretek ülni, mint állni meg menni. Tegnap délután azért bementem vele a központba, voltunk gyógyszertárban meg pizsamát venni nekem, miután ezt letudtuk, ő irányított, merre menjünk. Így voltunk még pár boltban, aztán az egyik játszótéren lyukadtunk ki. 1 órán át játszott az üres játékokkal, forgott, mérleghintázott, hintázott, fetrengett a gumilapokon. Én persze közben végig a nyomában voltam (a forgón én forgatom, a mérleghintán én vagyok túloldalt stb.), úgyhogy nekem nagyon sok volt az az 1 óra. És persze busszal mentünk, villamossal jöttünk, közben vásároltunk és sétáltunk is. Már alig vártam, hogy a villamoson leülhessek. 2 órát voltunk távol, itthon győztem bekapkodni a magnéziumot.

Bocsi, kicsit sok vagyok így egyszerre...

Vumenke,
Aliz tüneményes!

Labkat, köszi a meghívást, megbeszélhetjük a találkozót, remélem, egy ideig még egyben leszünk, úgy könnyebb lenne nekünk is mozdulni. :wink: Varratszedésen minden rendben volt? Fiúk hogy bírták a távolléted?
ktc

Tudom, hülyeség, de miért van, hogy nekem erről a srácról a dokink jut eszembe? Hasonlítanak? Bocsi, kissé fáradt vagyok... csak kíváncsi lennék, én látom csak így, vagy ti is? http://www.youtube.com/watch?v=4om1rQKPijI
Mellesleg ez a felvétel mindig jó kedvet csinál nekem. Nagyon szeretem.
ktc

Zsani: varratszedésen minden rendben volt. Dokinak adtam egy doboz szaloncukrot. Remélem szereti az édességet :D Kissé feszült voltam, és fáradt, mert a srácokkal még nem hangolódtunk annyira se össze, mint most. Otthon hagytuk őket, hisz a dokinak elsősorban én voltam a páciense... csak épp hozzám tartoztak a srácok. De ő nőgyógyász nem gyerekorvos... Szóval a gyerekek már nem az ő hatáskörébe tartoznak.

Ktc: bármikor ha nektek jó és kiruccanásra vágytok, szóljatok, és megbeszélünk egy napot. ha gondolod hétköznap is lejöhettek Borival, nincs messze tőlünk se a busz megálló se a vonat, és nagyon élvezné a kiscsaj biztos mindkettőt :)
Örülök, hogy minden rendben. Mécsné furin mér mindig. Sztem túlkomplikálja a dolgokat. Szóval ha doki azt mondja minden ok, akkor ne is aggódj. Milyen szép nagyok vagytok már :) Remélem továbbra is minden jól alakul!

Képzeljétek, pár napja állandóan a dokiról álmodok. Szerintem már annyira megszoktam, hogy dokihoz járunk, hogy elvonási tüneteim vannak :roll: :lol: :lol: :lol: Most éjjel épp PCO miatt beszéltünk meg egy esedékes műtétet :shock: :?

Amúgy jól vagyunk. Már egyedül megy az éjszakázás a srácokkal. Igaz a munka megosztás sajna az, hogy külön alszunk: én a srácokkal a francia ágyban, a lányokkal meg a férjem. Sajna nem megy az ágyba való visszahelyezés!
Gergő már 2960g Bálint pedig 2670g. Nagyon szépen gyarapodnak, bár ma folyton a cicmen lógnának :(
Mennem is kell, mert nyügik!

BUÉK mindenkinek!

Kata
labkat

Sziasztok!

Sajnos időm nem sok, így reagálni nem tudok senkire, de ezt mindenképpen szerettem volna leírni:

Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánunk! :D
lamme

BUÉK mindenkinek!

Hát, nem telt nagyon vidáman a szilveszterünk. Férjecském lebetegedett, már tegnap délután nem volt jól. Amit múlt héten Bori szedett össze, az most neki van. Igaz, láza (még) nincs, de fáj a gyomra, rossz a közérzete. Nagyon szenved. Az, hogy én reggel lábra sem tudtam állni, mert hajnalban annyira begörcsölt a vádlim... Na, jó, azért figyelembe veszi a helyzetet, csak tényleg nincs jól, s férfinak az nagy gond. Ja, és én is várom, hogy újra elkezdődjenek a dolgos hétköznapok. Szeretem, ha együtt vagyunk, de mégis... Bori ma sem aludt el, neki is hiányzik már az ovi.
ktc

Sziasztok!

BUÉK mindenkinek.

Én is hozok majd egy pár képet. :-)
nagyon jól és gyorsan teltek az ünnepek. + utáa még adtam egy szülinapi partit is igen énis beléptem a harmadik X-be :-) Jót pörögtünk végig. Most Mátém sajnos lebetegedett. De remélem hamar rendbe jön majd.

Ktc,

hát komlyan mint egy kis szerelmes csajszika. De engem is felvidított a videó. És szerintemis hasonlít erre a pasira a dokink csak neki kék szeme van. Olyan ciki, mert akárhányszor járok nála sose jut eszembe, hogy mit szeretnék kérdezni. És ott gondolkodom ő meg segít nekem kitalálni. :-)
Most holnapra össze kéne írni a kérdéseimet. De a beteg gyermekem most minden erőmet lefoglalja.
Örülök, hogy minden rendben van veletek. :-) És hogy már ilyen nagyok vagytok.

Jóbulást a férjednek!

Labkat,

örülök, hogy egyre jobban mennek a dolgok. Elhozsem, hogy szegénykém kivoltál fáradva. Gondolom egyik nap jobb a másik nehezebb. De napról napra jobb.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok,

Elsősorban Nagyon Boldog Új Évet és Örömteli Babavárást, Babázást kívánok mindenkinek :)

Örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra. Jó benneteket olvasgatni :)

Szeretnék csatlakozni hozzátok, ha nem bánjátok.
Spánik doktort nem olyan régen ismertem meg, de nagyon örülök, hogy rátaláltam. Rendes, lelkiismeretes orvos és nagyon segítőkész.

Kép
pronny

Sziasztok!

Én is nagyon boldog új évet kívánok mindannyiótoknak!

Jó babázást/babavárást/szép szülést mindenkinek!

Üdv. pronny! :D
Vendég

Sziasztok!

Mindenkinek békés, boldog, egészséges új évet!!!!

Segítségeteket szeretném kérni! Aki már volt, szájbarágósan le tudnátok írni nekem, hogy a genetikai Uh-ra melyik napokon lehet menni, csütörtök rémlik, mi a menete, hova kell menni és hogy mikorra érdemes odamenni, hogy Apa még dolgozni is beérjen. Lehet felvenni dvd-re, képet kapunk stb. ? A héten lenne aktuális...
Majd még írok,m de Zita itt van az ölemben és már lepakolta a f él asztalt ésd belegépel.... űjgdf

puszi: Sáfri
sáfri

Szia Sáfri!

A genetikai uh vagy csütörtök vagy kedd. Csütörtökön Bátorfi doki rendel, kedden Hajdú doktornő. Mindketten profik az uh gép kevésbé...Mármintb semmi 4d meg ilyenek... Az 12 hetesen adtak képet a 18. hetin nem mert elfogyott a papír. 8-tól van rendelés korán kell érkezni, mert rengetegen vannak. Első lépésként a földszinten bejelentkezel, mondod, hogy genetikai uh-ra mégy (kiskönyv kell az adatok miatt). Utána a 3. Vagy 2. emeleten erre már nem emlékszem egy üveg falú "fülke" előtt sok szék ott kell várakozni és érkezési sorrendben hívník be. Kicsit kacifántos a Máv elrendezése (mert ugye ott a genetikai uh, de megtalálod!!!)Sok sikert. Ja apa természetesen bemehet. Utána fel lehet hívni telefonon a dokit, mert ha épp nem műt/szül megnézi a leleteidet és megbeszélitek a továbbiakat.

Sok sikert!
Betti

Kép
becsengo

Szia Sáfri,

Genetikai UH-ra kedden és csütörtökön lehet menni. Kedden a Hajdú Krisztina van, csütörtökön pedig Bátorfi József. Az alagsorban be kell jelentkezni a betegfelvételen, hogy genetikai UH-ra jöttél, majd utána felmész a 3. emeletre.
Itt nem név szerint hívnak be, hanem meg kell kérdezni, hogy ki után érkeztél, figyelni kell nehogy betolakodjanak előtted.
A rendelés 7:30-kor kezdődik, de jobb minél előbb érkezni, hogy hamar sorra kerüljön az ember.
Se képet, se DVD felvételt nem adnak :-(

Kép
pronny

Sziasztok!

pronny - Üdv köztünk! Éljen május elseje...! :wink: :lol: Ha bármi kérdésed akad, csak bátran, próbálunk segíteni. Első babádat várod? Írj egy picit magadról!

sáfri - Kedd és csütörtök a genetikai vizsg. időpontja, nekem a dokink ajánlotta Panninál is és most is Hajdú Krisztinát, aki keddi napokon rendel. Engem annak idején felkészítettek, hogy furcsa modorral bír, de nincs vele kellemetlen tapasztalatom. Nem egy mosolygós, barátkozós, de nagy tekintély a szakmában. Azt nem tudom, hogy csüt-ön ki végzi a vizsgálatot... Azt kérik, hogy a vizsgálat előtt jelentkezz be az U szinten a betegirányítóban. (ott 7-kor indul az őrület) De aki ott elsőként az ablaknál kiverekszi a helyét, azzal az áldozattal, hogy már 6-kor ott csücsül, azt a másodikon az uh előtt csalódás éri, mert vannak akik azt a lépést kihagyják és rögtön ott kezdik a sorban ülést, majd állást. Én két hete voltam, 7.10-re értem oda és kb. a 15. voltam. (bejelentkezés nélkül is működik) 9 után értem haza, igaz autóval voltam és közel lakunk. Azt mondják a kedd jóval zsúfoltabb, pont Hajdú doktornő miatt.

ktc - Kitartást és sok erőt kívánok, a férjednek meg minnél hamarabbi dolgos, békés, egészséges hétköznapokat! Te mikor is mégy legközelebb a dokihoz? Szívesen megismernélek!

vikci - Boldog szülinapot! Üdv a harmincasok táborában! :)
Az az érzésem, hogy mi már találkoztunk... bár az itteni kép elég pici, de a szőke fürtjeidből és a két fiúból sejtem, hogy mi már kétszer is várakoztunk egy helyen. Egyszer a genetikai uh-n, ti a férjeddel akkor voltatok a 18. hetesen és kicsit elkenődve montad, hogy még egy fiú, mire a férjed úgy próbált "vígasztalni", hogy Máténak lesz kivel verekednie... :) Aztán most dec. 14-én a honvédben, maszk volt rajtad... Te vagy az? :roll: :)

Velünk minden rendben, nagyon jól telt nálunk ez a hosszú pihenés! Apuci 24-én dolgoztott, majd csak elsején. Így hosszan élveztük a nagyszülők kényeztetését, a karácsonyi illatokat, az unokatesókat és egymást! Mi csajok, csak tegnap jöttünk haza. Jó elutazni, de még jobb hazajönni és várni a következő kiruccanást! Február második hetében síelni megyünk... én csak sétálni :? Jajj, ez a rengeteg lemondás. :oops: De közben élvezek minden pillanatot! Apu mindig azzal vígasztal, hogy 50 éves korunkban, újra önmagunk lehetünk... :roll: :lol:

Betegecskéknek gyors gyógyulást!

Kép
Kép
pepitanna

Pronny, üdv. közöttünk! Jó helyen vagy! :wink:

Sáfri,
a többiek leírták a lényeget. Én is Hajdú doktornőhöz ragaszkodtam, így mindig kedden mentem. Nekem nem megoldható a hamar odaérkezés, fél 11 felé szoktam megjelenni a váróban, s általában délre végzek. Maga a vizsgálat elég gyors, de alapos. A papír, amit kapsz, nem bőbeszédű (ahogy a doktornő sem), de biztos lehetsz benne, hogy mindent alaposan megnéz a babán. Az ország legjobb genetikus ultrahangosai ők! Tényleg célszerű uh után telefonon keresni a dokit, ezeken a napokon tapasztalatom szerint bent szokott lenni (kedd az ügyeleti napja), s akkor kapásból rá is néz a leletre, s megbeszélitek a következő találkozót, vizsgálatokat. Képet én egyszer sem kértem, nem is ajánlották fel.

Vikci, Máté jobban van már?

Férjem ma már ment dolgozni, már nincs hasmenése tegnap du. óta, de elég erőtlen a 3 napos nem evés és a szinte állandó fekvés miatt.

Pepitanna
, én holnap randizom a dokinkkal, uh után. Nem tudom, fog-e még egyáltalán a szakrendelésen fogadni, október eleje óta nem voltam a Honvédban. Na nem, mintha hiányozna a rendelő... Dokival meg hetente találkozom. :lol:
ktc

Sziasztok,
pepitanna kérésére írok egy kicsit magamról.

Párommal 2004 decemberében ismerkedtünk meg, s 2006.05.20-án meghoztuk életünk legnagyobb döntését, örök hűséget esküdtünk egymásnak. Egy ideig még nem terveztünk babát, élveztük az életet, egymást és sokat kirándultunk. Tervezgettük a kis otthonunkat és az életünket.

2008 elején éreztük azt, hogy eljött az ideje a babatervezésnek, s jó lenne, ha kis gyermekkacaj töltené be a mindennapjainkat. Próbálkozásunk sajnos sikertelen lett, nem sikerült teherbe esnem. Egy nőgyógyászati vizsgálat következtében az akkori nőgyógyászom kisebb méretű cisztát fedezett fel a jobb oldalamon közvetlenül a méhem közelében. Azt mondta, hogy a mérete még elenyésző, nem kell vele tenni semmit, menjek majd vissza 2 hónap múlva. Közben felírt egy Metformin nevezetű tablettát, ami állítólag segít az ilyen helyzetekben s szedjem mindaddig, míg teherbe nem esem. Hát mit mondjak, a tabletta összes mellékhatása kijött rajtam, így abbahagytam a szedését.

Visszamentem 2 hónap múlva kontrollra, ahol is kiderült, hogy az elenyésző méretű ciszta szép nagyra növekedett, s ez már nem fog magától felszívódni. Emiatt kórházba kerültem és 2008. szeptember végén átestem egy laparoszkópos műtéten, ahol egy almányi nagyságúra duzzadt csokicisztát (endometriózis) távolítottak el, ami már egy pár belső szervemhez szépen hozzánőtt. Ezután egy 6 hónapos GNRH kezelést kaptam, úgynevezett mesterséges menopauzát idéztek elő nálam, hogy pihenjen a szervezetem, ne legyen menstruációm, mert az ösztrogén táplálja az endometriózist. Nos ettől az injekciótól sem lett jobb a helyzet, havonta kaptam egy szurit. Igaz a mensim elmaradt, de azokat a hőhullámokat, amit én a tél kellős közepén átéltem, hát nem kívánom senkinek….

Időközben elmentünk a Szent János Kórház Meddőségi Centrumába a problémánkkal. Itt alaposan kivizsgáltak bennünket, s azt mondták, hogy a „betegségem” miatt esélytelen, hogy természetes úton sikerüljön teherbe esnem. Emiatt lombik programban kell részt vennünk. Mindez viszont csak az után lehetséges, ha újabb műtéten esek át, mivel az injekció kúra ellenére ismét elburjánzott a szervezetemben az a bizonyos „szörnyeteg”.
2009. áprilisában újabb laparoszkópia, majd két hét felépülés. Ez után kezdhettük el a lombik programot. Újabb hormonok tömkelege, persze ez nem a szervezetem pihentetésére, hanem pont az ellenkezőjére hatott. Az volt a lényeg, hogy felturbózzák a petefészkeimet, minél több petesejt termelődjön benne. 7 db-ot sikerült leszívni, ebből mind megtermékenyült, de sajnos az első beültetésnél nem jártunk sikerrel.

Párommal elszomorodtunk, hogy nekünk semmi nem jön össze, még az sem, ami gyakorlatilag ingyen mehetne.

Tájékoztattak bennünket, hogy egy újabb beültetésig 3 hónapot kell várni, mert csak ebben az esetben fizet a TB. Felvázolták azt a lehetőséget is, hogyha kifizetjük a beültetés díját, akkor megcsinálják hamarabb is. Mi ezt választottuk.

Megvártunk egy menstruációt, ami persze nem volt az igazi ennyi hormon után, de elég volt ahhoz, hogy a második beültetést el tudják végezni. Nem igazán számítottunk semmi jóra, ugyanúgy fájdogált a hasam, kicsit görcsölt is, mint az első alkalommal. Én már úgy voltam vele, hogy ez sem sikerült. Az első után csináltunk tesztet, viszont most nem. Kicsit izgulva ugyan, de visszamentünk a kiírt időpontra, amikor is vért vettek tőlem, kiderüljön lesz-e baba vagy sem.

Legnagyobb meglepetésünkre pozitív eredményt kaptunk, alig akartuk elhinni. Megtörtént a csoda, amire már régóta vártunk. Szinte még ma is hihetetlen, hogy ez a pici csöppség hozzánk akar tartozni, s nemsokára (reméljük minden rendben lesz) itt lesz közöttünk. Életünk egyik legnagyobb vágya teljesült.

Kép
pronny

Holnap megyünk mi is Hajdú doktornőhöz, mert a 18 hetes genetikai UH-on egy kis vesetágulatot látott. Egyből megnyugtatott, hogy nem kell kétségbeesni, mert ez kinőheti, sőt a legtöbb baba még a születése előtt kinövi.
Dokink is megnyugtatott, azt mondta még, hogy a fiúknál ez gyakrabban fordul elő.
Remélem minden rendben lesz...

Sáfri te holnap mész vagy csütörtökön?

Kép
pronny

Először is boldog új évet mindenkinek! Beindult az élet :)

Labkat: köszönöm, végül is logikus... Majd kérhetek még képeket? Gyönyörűek - tudom, fiúkra nem mondunk ilyet, de... Erősödjetek és próbálj néha pihenni!

Ktc: szerintem is hasonlít és a párommal jót kacagtunk az előadáson :)

Pronny: üdv közöttünk!

Sáfri: ajánlatom, ha apa dolgozni szeretne menni: 7kor nyit a betegfelvétel, 1/2 8kor kezdik a rendelést. Érdemes 1/2 7- 3/4 7re érkezni. Egyikőtök beáll a sorba a betegfelvételen bejelentkezni, a másik rögtön felmegy a 3. emeletre az uh-hoz és leül - remélhetőleg elsőként- az ajtó elé. Mi 3/4 7re értünk és lenn sorbaálltunk, de 7re rengetegen lettek és pechünkre pont azt az ablakot nem nyitották ki, ami előtt álltunk... így egy másik sor legvégére kerültünk. Ezen idő alatt sokan már fel is szaladtak a 3.ra, így azt hiszem elsőkből 9-10ek lettünk... Ha tudjuk, akkor ketten két külön helyen állunk sorba. Nekem is azért volt leginkább sürgős a sorrakerülés, mert én is onnan szaladtam dolgozni és így elkéstem. Úgyhogy megbeszéltük, hogy következőleg inkább ketten két helyen várakozunk és így hamar végzel, apának is lesz esélye időben beérni. Ja, és célszerű a Dózsa György úti bejárónál bemenni, mert ott van a betegfelvétel. Nekem a doki kifejezetten a keddet, Hajdú dr-nőt ajánlotta. Bent a dr-nő is megkérdezte, hogy ki az orvosom és csak helyeslőn bólintott dokibácsink neve hallatán. Máshol olvastam, hogy jó közöttük az együttműködés.
Képet nekem sem adtak, bár kértem....:( Szerintem senkit nem zavar, ha felveszed dvd-re, de ha semmi gond nincs, tényleg csak pár perc. Hajdú drnő egyébként kedves volt, feleslegesen nem beszél :)

Egy körkérdés: volt valaki a Máv szülésfelkészítő "tanfolyam"-án? Mik a tapasztalatok? Mikor/hány hetes korban érdemes elkezdeni?

További szép estét mindenkinek!
zsani78

Lányok!
Próbáltam olvasgatni itt,hogy milyen is a dr.úr, de elég sok mindent írtok,és nem csak a dokiról. :lol:
Tudnátok nekem néhány infót mondani róla? Valaki ajánlotta nekem,de nem isemrem őt. A kórházról,vagy az osztályról nincs képetek? Van ott alternaív szülési lehetőség?
Köszi előre is.
bhtündi

Sziasztok!

Tegnap voltam a dokinknál. Szerencsére jó lett a terheléses cukrom is. :-) Legközelebb majd elsején megyek hozzá, de előtte még 28-án egy UH lesz. Megy valaki akkor UH-ra?
Menynivel előbb érdemes odamenni. Beszokták tartani az időpontot? Előre is köszönöm a válaszokat.

Ktc:

köszönjük szépen kedves vagy, hogy érdeklődsz. Most kiütéses lett a háta meg a hasa. Plusz még mindig megy a pocakja. Pedig végre visszajött az étvágya. De az ereje kicsit meggyengült.

Pepi,

Köszönöm a köszöntést.
igen én vagyok az. És te hol ültél? Miről emlékeznék rád? Előttem van pár ember. Írd meg légyszi. Sokszor elgondolkodom amikor várok a dokira, hogy vajon kik lehetnek itt a topicból. :-) Ezek szerint már kétszer találkoztunk. Mind két leírás és elmondás pontosan igaz rám.
Örülök, hogy felismertél.

Pronny,

üdv közöttünk.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Elkanászodott bárányka jelentkezik...

Örülök, hogy mindenki jól van. Üdv. az újaknak!

Anna: ha jobb lesz az idő, egy sétát még bevállalsz? Vagy hülye a kérdés? :D
Ringatóra amúgy még nem jutottunk el, szerintem majd ha lemegy az influenza vész, akkor próbálkozunk, ha picit nagyobb lesz Petra, úgyis jobban élvezi majd.
Lánykának választottatok már nevet? Drukkolok, hogy természetes szülés legyen, ahogy szeretnéd! :wink:

Ktc: nagyon repülnek a hónapok. Édes lehetett Bori, ahogy bökdöste a dokit :lol:
Melyik napra vagy kiírva?

Tündi: a doki felkészült, alapos, kedves, figyelmes, türelmes és nem pénzéhes. Negatívum: általában nehéz elérni telefonon, de megéri. Ha nem éred el és gond van, akkor irány a kórház és Ők tudják, hogy hol kell keresni.

Képek szuperek, majd még tegyetek fel, olyan jó nézegetni. Kép Kép

Kép
Kép
cosmopolita

Tündi: én kórházban dolgozó ismerős által kerültem a dokinkhoz, őt ajánlották. Eddig két rendelésen és egy röpke lelet-elemzésen találkoztam vele, mindíg nagyon kedves és segítőkész volt. Egyéb saját tapasztalatom nincs. A kórházat eddig szerencsére csak az uh erejéig kellett látnom, így semmit nem tudok mondani. Illetve még egy pozitív dolgot tudok mondani: amikor voltam a védőnőnél (11hetesen) teljesen le volt döbbenve, hogy már kész a vér-vizelet, ekg eredményem, vércsoport meghatározásom és amin a legjobban meglepődött a toxoplazma és a másik (nem tudom mi a neve) fertőzés. Azt mondta nem szoktak elküldeni a nőgyógyik vizsgálatokra, mindíg a védőnőre hárítják és a fertőzést sok kismamának egyáltalán nem kérték, volt, akinek ki kellett fizetnie a vizsgálatot, mert a körzeti doki nem kérheti. Én nem tudom máshol hogy van, ezt Ő mondta.
zsani78

Sziasztok!

Most gyorsan írok!

Pronny! Sajna Apának határideje van ahéten, így csak jövő csütörtökön megyünk uh-ra. Gondolom 13.hét még belefér, ha jól emlékszem azt mondta a dokink, hogy 12.-13.hét, meg akkor már betöltött 12.lesz.

Köszönöm szépen mindenkinek az UH helyreigazítást!!!! Remélem simán megy majd, mert kicsit izgulok emiatt...

A karácsony szép volt, Pöttömöt meglepiként kapták a nagyszülők. Kicsit csalódott voltam a saját családom nagy részén, de mindegy. MAjd egyszer részletesen elmesélem. :(( De nagyjából mindenki kimutatta, hogy örül a kis jövevénynek. Sógornőmnem nehezen esett le, hogy nem Zita képe van odacsatolva Zita képei mellé,majd kiugrott a bőréből, Apukám is nehezen kapcsolt és csak annyit kérdezett döbbenten: "Ez a következő?" De aranyos volt nagyon. Húgom meg anyukám volt olyan semmilyen ami nekem nagyon rosszul esett. Kiderült, hogy a Hugimnak a körzeti doki elkottyintotta, hogy állapotos vagyok. képzelhetitek hogy kiakadtam... Zitával is ezt csinálta, csak akkor a Hugom nem kapcsolt, most viszont igen. Ezért kaptam pár hete tőle kedves emailt, hogy felelőltlen anya vagyok, hogy nem oltatom be magam és nem gondolok a 2gyerekemre. Nem értettem miről beszél. Szóval jól le fogom cseszni a dokit, mert már elegem van. Ez tök magánügyem nem,miért kell kipofázni, akár a családtagjaimnak is... Elvette az örömünket... :( Ami megvolt mikor hazajöttünk a dokitól, de szenteste majdnem bőgtem, hogy miért nem tudnak együtt örülüni velem. (Pedig jó a kapcsolat a családban mindenkivel.) Anyósom, apósom nagyopn örült. Ők sejtették. mert ők vigyáztak 23.-án Zizura.
Egyébként jól vagyunk, csak nagyon hamar elfáradok, nehezemre esik Zizut felhozni a 2emeletre,ami kb. 4nek tűnik, mert magas a belmagasság.
Tegnap a védőnő frászt hozott rám, mert nem hallotta a baba szívhangját, pedig 40percen keresztül kereste. Utána is csak egy pilllanatra hallottuk. Ezen nem izgulok annyira, mert csak megérezném, ha valami baj lenne -ha éhes vagyok csak akkor vagyok rosszul, de akkor nagyon-. Viszont az nagyon aggaszt, hogy kezd magas lenni a vérnyomásom. :(((( Nekem mindig 110 körül volt, sőt öröm volt ha ezt elérte, most meg többször mértünk 136/76-t, 141/83-t a pulzusom is mindig magas volt, de most nagyon brutál 110, 116.. Szegény Pöttöm ha ennek a kétszeresével ketyeg, akkor az nagyon gyors lehet.... Valakinek volt ilyen? Mikor kell megijedni? Dokit hívni?
Mostanában azon gondolkodom, hogy hogyan kéne elfogadnom ezt az egész császár dolgot... Oké, hogy Zizu császáros volt, oké, hogy most nagyon szeretnék természetesen szülni, lehet is majd próbálkozni, de attól félek, ha nem sikerül teljesen magamba omlok. Mert ugye 3.at már programozott császározzák ha lesz... Az a baj, hogy valahogy nem érzem magam igazi nőnek, kudarcnak éltem meg, hogy nem voltam képes rá, pedig hülyeség mert Zizu akadt fent és nem miattam volt császár. Az az érzés hiányzik nekem nagyon, hogy na akkor megszületett... Most olyan érzés van, hogy hirtelen a nagy zöld vászon mögül előbukkant egy kisbaba... És ő lett a kislányom... Nagyon hülye vagyok? Bocs, hogy kiborultam ,d e szeretném ezalatt a fél év alatt megtalálni a megoldást, mert ez nem normális,hogy még mindig itt tartok....

Bocsika, megyek is aludni!

Puszi Nektek

Sáfri
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sáfri 2010.01.07 01:04-kor.
sáfri

Majd írok arról is, hogy Zizma mit szólt a ka-ka-ka- hoz azaz karácsonyhoz, ha tudok teszek fel kéept is, az sokkal vidámabb hsz lesz ígérem. Annyira édes volt, jól megkönnyeztem az első igazi karácsonyát!!! :)))
sáfri

Ezt nem kellett volna, utána olvastam a terhességi magas vérnyomásnak és jó magas lett a vérnyomásom. Szerintem elég lenne, ha többet pihennék -most nem a mostanra értem, hogy itt gépelek nektek éjjel, ez nagyon nagyon ritka- hanem egyébkétn. Szerintetek nagyon családot hogy lehet rávenni, hogy többet besegítsen nekünk????

na tényleg megyek tenti....

Sáfri és Zita és Pöttöm Dorka
Kép
Kép
sáfri

Sáfri, teljesen megértelek, Bori nekem is császár volt. Ugyanezek az érzéseim, hogy van egy lányom, de nem szültem. Most persze szeretnék természetesen szülni, de inkább a biztonság, teljesen rábízom magam a dokira. Ha úgy látja, bármibe belemegyek, csak arra fogom kérni, hogy mindent mondjon, miért ajánlja, miért kellene. Valóban, 2 császár után a 3. tuti programozott a hegszétválás esélye miatt. Férjem csak azon ijedt meg, hogy lehet-e úgy egyáltalán még 3. gyerek? Megnyugtattam, hogy akár 4 is, ez már modern műtéti technika. Nálunk sem az én testem "hibájából" került sor császárra, ez biztató, ill. az , hogy azóta 5 és fél év eltelt. Viszont nagyobb a hegem az átlagnál, nagyobbat kellett vágni, mert Bori nagyon pici volt. A pocakom nagy, de nem óriási, Emőke sem nagy baba, ezek is a természetes szülés mellett szólhatnak. Nem tudom, a hegvastagságot mikor és hogyan fogják ellenőrizni, Lilisgabi, írj erről légyszíves!
Sáfri, családdal beszélj, szerintem segíteni fognak. A magas vérnyomással nincs tapasztalatom, de szerintem hívd fel a dokit, hogy ő mit mond rá!

Tündi, üdv! A szülőszobáról, gyermekágyas részről még nem tudok nyilatkozni (majd nemsokára! :wink: ), csak a dokiról, róla viszont csak pozitívat! Szerintem jó választás! Nekem eddig a kórházzal és a személyzettel sincs gondom. Babát vársz vagy még tervezitek?

Cosmo, febr. 21. Petrusnak látom, tetszett a fa! És az ajándékokhoz meg a hóhoz mit szólt?

Vikci, örülök, hogy jó a cukrod! Én általában keddenként járok uh-ra. Mondjuk 2 hét múlva elvileg már NST is lesz, lehet, gyakrabban járok majd arrafelé...

Pepitanna, én is szívesen húznám szánkón haza Borit az oviból, de hát most mégsem... valóban sok a lemondás, de van értelme! És a férjednek teljesen igaza van!

Nekem is volt uh-m kedden, Emő jól van, szépen nő. A méhszájat uh-val szokták nézni? Vagy csak a doki nézi vizsgálatkor (ő azt mondta, hogy ha nincs panasz, feleslegesen nem bolygatna)? Mostanában milyen vizsgálatokra számíthatunk?
ktc

Sziasztok!

Hú de sokat írtatok mióta nem jártam erre :shock:

Jelentem aránylag jól vagyunk. Bár néha furán fáj a sebem bal oldala. Vérzés már egyáltalán nincs, csak némi rózsaszínes, barnás folyás. Tejem hála Istennek van! :D (bár kicsit mindig izgulok hogy elég e!) De van jócskán kakás pelus... Sajna kicsit hasfájósak :( De csak csak vége lesz már ennek az időszaknak is. Éjjel aránylag tudunk aludni (engem is hagynak a srácok úgy 2-3 órákat :))

KTC: remélem már jobban vagytok. Sajna mi csalásunk is összeszedett valami nyavalyát, de mi még tartjuk a frontot a srácokkal. Remélem már nem is esünk bele. Gravidát továbbra is szedem, no meg a C vitamint!
Méhszájat nekem valsz azért nézett mindig a doki, mert elég sokat keményedett a pocim a magnézium ellenére is. Ha nem volt panasz, nem nézett. Szerintem ez így rendben van. Bár előző terhességemnél mindig nézte az épp akkori dokim a méhszájat...

VIKI: én is mindig elfelejtem hogy mit akarok kérdezni, de ez személytől független nálam. Valahogy az évek folyamán leamortizálódott az agyam, és egy szinten vagyok a lassan 4 éves nagylányommal :D
Ja és üdv a 30asok klubbjában :wink:

PRONNY: üdv közöttünk. Jó választás Spánik doki, szerintem meg leszel vele elégedve :) De jó, hogy leírtad a történetedet. Örülök, hogy végül jól alakult a történetetek :) Sógornőmnek is endometriózisa van-volt. Már másodszor műtötték. Ma vagy holnap lesz nekik a beültetés.

SÁFRI: én is Hajdú doktornőhöz mentem genetikai uh-ra, bár én azért is ragaszkodtam hozzá, mert Veronkánkat nála szültem még az OGYIK-ban. Sajna Johit már nem vállalta be, mert már csak a genetikával foglalkozik!

ZSANI: aranyos vagy. A fiúkba én is szerelmes vagyok, bár ami azt illeti, azért a lány babák sokkal szebbek :roll: Mi nem voltunk szülésfelkészítőn a MÁV-ban... Ha sikerül, próbálok feltenni képeket!

COSMO: nagyon édes a kiscsaj, látom tetszett neki a fa :)

Kata
labkat

Sziasztok!

Viki - A genetikán pont melletted ültem, a jobb oldaladon. A honvédban pedig a balodon. Barna rövid hajam van és nagy darab vagyok. :oops: Meg van? Milyen a memóriád? :wink:

Cosmo - Jöhet a séta! De rossz idő esetén, mi is szivesen fogadunk benneteket! Nagy lány lett Petra! :shock: Nem találunk mindkettőnknek tetsző nevet... :x És köszi a drukkot a természetes szüléshez... nagyon szeretném! Ahogy a többiek is, olyan jól megfogalmazták!

Pronny - Köszi a részletes bemutatkozást! Sajnálom a rögös utat, de remélem már vizen siklotok sok-sok évig!

Sáfri - Figyelj a vérnyomásra és ha többször ilyen értékeket mérsz, akkor tessék felhívni a dokit! Remekül és biztonsággal lehet maár kezelni!

Labkat - Kívánom, hogy gyorsan legyetek túl a nyavaján és a hasfájós éjszakákon! 2-3óra?! :shock: Az egész jó! Van aki egy gyerkőc mellett engedhet meg magának ennyit.

Mi jól vagyunk, bár most lelkiismeret furdalással küzdök, mert először csaptam Panni popójára... bekapcsolta a sz.gépet. Szipogva aludt el. Sajnálom. :cry:

Kép
Kép
pepitanna

Sziasztok!

Íme egy elveszett. :oops:

Utólag is nagyon boldog, babakacajtól hangos új esztendőt kívánok mindenkinek!

Szívből gratulálok a pocaklakókhoz és a legkisebbekhez. Akit még nem ismerek, igyekszem pótolni.
Átfutottam az utolsó oldalakat, gyönyörűek a gyerekek! Is milyen nagyok, főleg, hogy milyen rég láttam őket. :oops:

Kicsit szégyellem magam, hogy így eltűntem, de Szabi leköt és tanítok is mellette egy kicsit. Igyekszem többet jönni, ígérem.

Olvastam Sáfri beszámolóját a magánrendelőről. Igazán meghitt lehet, de azt hiszem én továbbra is a jól bevállt MÁV-Honvéd rendeléseknél maradnék. UGyanúgy működik még mindig? Vagy mobilon kell hívni a dokit vagy bejelentkezni hozzá a Honvédban?

És hogy miért érdeklődöm hirtelen ennyire? Gondolhatjátok! :wink: Ma reggel 2 csikos lett a tesztem!!!!!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Bettyna: hűűű :lol: Tök jó!!!! Én csak szülés után gratulálok. Gyere gyakran! Őszi baba lesz?

Pepitanna: mi is szívesen fogadunk látogatókat, bár még csak most kezdjük biztonságossá tenni a lakást, de igyekszünk. Délelőtt vagy délután jó Nektek?
A hó hidegen hagyta Petrát, de az ajándékokat szívesen babrálta és a csomagoló papír is jó móka.
Név keresés: ne aggódj nekünk még szülés előtti napon se volt nevünk, sőt utolsó nap lett teljesen más :wink: Vagy ez inkább elrémít? :lol: Amúgy furi, mert tökletesen illik rá a név és sokszor használom is, mégis zavar kicsit, hogy ennyire gyakori. Én a kacifántos, fura neveket (is) szeretem.

Labkat: sajnálom a pocakfájást, reméljük hamar kinövik a fiúk! Fogdosni szereti a fát Petra, de látványra nem fogta meg.

Ktc: nekem azt mondta mindkét doki, hoyg felesleges UHval nézni a heget, mert megbízhatatlan az UH. Nem tudom visszaolvastál e addig, de az Pannaanyának szétvált a hege és a burok tartotta csak a babát, se UH-n nem vették észre, se Ő nem érezte... csak csaszi után mondták neki. És megnyugtatásul: minden rendben volt!

Mindenkinek drukkolok, aki természetes szülést akar, úgy látszik én kivétel vagyok. De nem baj, majd én viszem a statisztika császáros részét :lol:

Kép
Kép
cosmopolita

Bettyna: Gratula!!! :lol: Ha hiszed, ha nem, pár napja gondolkoztam, hogy milyen régen írtál, és lehet, hogy legközelebb ilyen hírrel jössz. Erre tessék :D Másban is lehetne ilyen mákom :D Kb. két év lesz a korkülönbség nálatok is, ugye? :)
lamme

Cosmo, Lamme - Köszi a gratulációkat! De még olyan apró, hogy nem is merem igazán beleélni magam. Főleg, amíg kedvenc doki bácsink rá nem mondja az áment, hogy minden rendben.

Lamme, lehet, hogy van benned vmi boszi vér? 1 hónap híján lesz 2 év köztük. Szabi okt.2-án született, a kistesót a kalkulátor szeptember 10-re írja.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?