Új privát üzeneted érkezett!

Köszönöm lányok a névnapi köszöntőket!Kép

Noémi!
Boldog szülinapot!KépKép

Andi!
Ez a Te nam pocaklakód kisminkelve sem csúnya, de smink nélkül aztán főleg nagyon bájosKép. Csak gartulálni tudok! Igaza van Csirkesznek, majd lesz gond a sok udvarlóval! Gondolom már most is körülrajongják a fiúk!

Erka
szekera

nam=nem
szekera

Erka, az én lányom nem az a típus, aki megvárja, hogy körülrajongják. Inkább elémegy a dolgoknak...Kép
Nagy bestia, az biztos!!!
Vendég

Andi
KépKép
Nem baj az, én már tíz évesen kaptam olyan telefont, amelyben az volt a kérdés, hogy akarok-e az illetővel járni. Ez így az évek múltával elég vicces, de én akkor nagyon komolyan vettem, és a "viszony" 13 éves koromig tartott, igaz ezalatt még csak egy puszi sem csattant! Az első csók is csak a szakítás után történt meg.

Erka
szekera

Azért ezzel még várnék, ha lehet, csók ide-csók odaKép. Egyébként mikor ovis volt, már volt egy kis afférja az egyik kissráccal... Le is buktak, mikor az óvónéni bekukkantott az udvaron lévő kisházba. Épp puszilkóztak.
Vendég

Erka!
Boldog Névnapot!Kép
fantikbaba

LauKép
Megvan a ctg időpontom: szept. 06. 9 óra. Te mikor is mész?

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Kicsit nyomott vagyok ma, tegnap meg történt a fiammal egy baleset. Nem tudom már, hogy melyikőtök, de írt a lányával kapcsolatban egy hasonló esetben, akkor a mosdókagyló szakadt leKép

Tegnap épp teszek veszek a konyhában, mikor nagy üvöltés, csörömpölés, még nagyobb csörömpölés, sírás a szobából.....rohanok be (már amennyire tudtam), férjem a másik szobából, hát a fiam ott fekszik a földön, a fiókos szekrényből a fiókok rajta sorakoznak, meg a szekrény rádőlve. Mint az őrült próbáltam kibányászni a gyereket, persze kiabált veszettül, tapogattam, hogy nincs-e valami eltörve, mikor megint dőlt a szekrény, a tetején van egy terrárium, két egérrel, azok is landolnak lent.....férjem, fiam egyszerre üvölt, én meg sírok, még szerencse, hogy nem a fejére esett az a fránya terrárium. Hát, remek, idillikus hangulat volt, mondhatom.... szerencsére nem történt semmi baja egy nagy horzsolás van a fenekén. Kérdeztük, mi történt, akkor mondja, hogy kihúzta a fiókot és beleállt... Ugye, mivel nem volt a falhoz csavarozva, dőlt az egész lefelé. Sose csinált ilyet, nem gondoltam volna, hogy majdnem 6 évesen jut ilyen hülyeség az eszébe.
Na mindegy, túl vagyunk rajta, de a frász jön rám mindig, ha eszembe jut, hogy nagyobb baj is történhetett volna...aztán vagy egy félórán keresztül hüppögött, hogy: "Hogy juthatott ilyen hülyeség az eszembe???"

Csirkesz: holnap megyek CTG-re, gondolom, jövő héten is kell menni, azt még nem tudom, mikor.

Nosztalgikus hangulatom van, fiammal ezen a napon már babáztam, mert ugye a 36. hétre jöttKép
Most úgy érzem, kb. két hét múlva fog jönni a kistesó. Kíváncsi vagyok, mennyire válik be a 14-15-e.

Szép napot mindenkinek!

Lau
36+0
lau

Lau,

Én voltam! Illetve az én lányom ült rá a mosdóra, ami letört alatta (Kép, vagy inkább Kép?), mert szerencsére ott sem történt nagyobb baj.
Még jó, hogy Ti is megúsztátok... Gondolom, a gyerkőcnek nem kis lelkiismeret-furdalása van (az én lányom a mai napig emlegeti a storyt).
Vendég

Noemi,
nagyon sok boldog szülinapot kivanok!!!
Erka,
boldog nevnapot Neked is!

Latom ma megint eleg nyügös mindenki. En most egesz jol elvagyok attol eltekintve, hogy egyfolytaban ehetnekem van, raadasul edessegre vagyom! Mar megettem egy szelet csokit, belenyaltam a nutellaba, ettem egy jo darab mazsolas kalacsot lekvarral meg egy pohar tejjel es most eppen azon töröm a fejem, hogy megegyem-e a csokis tejberizst a hütöböl vagy hagyjam inkabb estere? Szörnyü! Nektek is vannak ilyen zabalos napjaitok? ( salatara ra sem tudnek nezni!! )
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Lau,
Te jó ég! Még szerencse, hogy az ijedtségtől nem indult meg a szülésed !
Nálunk Hanna most lesz 5 éves, már kezdtem megnyugodni, hogy ennyi idősen egyre kisebb az esélye ilyen baleseteknek, de ezek szerint soha nem lehetünk elég óvatosak Kép

Pusz,
HKata

Kép

Kép
anyamanya

Motiot, ha nem tudsz mit kezdeni a csokis tejberizzsel, megadom a címem, ahova nyugodtan küldheted!!! Egyébként én is a Nutellán gondolkodom, ez van csak itthon, legalábbis olyan, ami édes...
Vendég

Sziasztok!!!

Hat nem semmi, hogy miket ki nem talalnak a gyerekek.
Meg jo hogy nalunk minden szekreny a falhoz van rogzitve es a mosdok alatt van szekreny.
Orulok, hogy vegulis minden jol alakult. Kép

Noemi!

BOLDOG SZULETESNAPOT KIVANOK! Kép

Erka!

BOLDOG NEVNAPOT KIVANOK! Kép

Nekem ma eleg jo napom van.
Lefoglaltuk a legzesfigyelot is a kolcsonzoben. Kép
Meg jo hogy mentunk, mert nem jutott volna.

Nem tudom hogy vagytok vele, de annyira jo hogy kicsit huvosebb lett.
Engem nem visel meg a hidegfront, csak a meleg.

Nekem is van eleg surun olyan napom, hogy mindent megennek, ami az utamba kerul, kiveve salatakat. Kép
Jo kis koromporit vagy csokipudingot, vagy tomeny csokiontetet. Kép

Magi
Vendég

Magi,

Én is ezt az időt szeretem! Végre levegőt is kapok. Olyan jó!

Mivel a mai napot a lustálkodásnak szenteltem (na meg ez a nyári szünet utolsó napja), rendeltem egy Hawai pizzát almabombával a Pizza Hut-ból. Alig várom, hogy megérkezzen!!! Nagyon éhesek vagyunk a kiscsajjal.

Más: ugyebár napok, de inkább hetek óta keményedek rendesen. Mostanra bejött az is, hogy a derekam fájDOGÁL, tehát még nem fáj igazán, de valami mintha készülődne. Sőt, a babusz sem mocorog 2-3 napja olyan intenzíven, és ma elkezdett a tejcim is csöpörögni. Remélem, nem sokat kell már várnom, hogy beinduljon a szülés. Részemről készen állok. Csak sterilizálót nem vettünk még. Ti vettetek, vagy ki fogjátok főzni a cuccokat? Én olyan mikróban használhatót szeretnék.

Andi
Vendég

Andi,
Az első szülés nálam is derékfájással kezdődött, a nagy nap előtt pár nappal reggelente arra ébredtem, eleinte ez felkelés után elmúlt, de nem kellett már sokat várni Kép

Az édességek mostanában nekem is nagyon bejönnek, ma délután a babánturmixot kívántam meg iszonyúan, hirtelen felindulásból kotyvasztottam is egy jó adagotKép

HKata

Kép

Kép
anyamanya

babánturmix=banánturmixKép

HKata

U.i.: mostanra úgy látom mindennek az alfája és omegája a babaKép

Kép

Kép
anyamanya

Kata, nekem az első szülésem előtt szinte semmiféle fájdalmam nem volt, 5 nappal a kiírás előtt egyszer csak beindult (viszont annál többet szenvedtem vajúdás közben). Remélem, most könnyebb lesz.

Megint más: a nagylányomnak mostanában kétszer is elég erősen vérzett az orra, és 2-3 napja azt vettem észre, hogy alkalmanként olyan nagy, mély levegőt vesz. Mikor rákérdeztem, mi a baj, azt mondta, nem nagyon kap levegőt. Elviszem orvoshoz valamelyik délután, de addig is az a kérdésem, valamelyikőtöknek nincs-e hasonló tapasztalata? Asztmás nincs a családban, csak a párom allergiás, de nála egész máshogy jön ki ez a dolog. Szerintem az orrvérzés és a nehéz légzés összefügg.
Vendég

Andi!

Nalunk is johet mar a baba mert minden megvan.
En nem vettem sterilizalot, mert nem fogok sterilizalni.
Kifozni sem fogom.
Anyukam sem fozott meg sterilizalt.
eloszor kifozte utana meg jol elmosogatta. Kép
En eloszor elmentem papa rendelojebe es ott a sterilizaloban kisterilizaltam.
NEm fogom tobbet.
El fogom mosogatni vagy a mosogatogepbe fogom tenni.

Nekunk babyorzonk nincs egyedul.
Azt meg venni kene. Nektek van mar?

Ma en is lustalkodom.
Delelott kikapaltam a tujak alatt a gazt, meg kertet rendeztunk, de utana aludtam egyet es most lustalkodom. Kép

Magi
Vendég

Magi, bébiörzőnk nincs nekünk sem, de nem hiszem, hogy venni fogok, ugyanis egy ideig (amíg át nem alussza az éjszakát) velünk egy szobában fog aludni a bébi, nappal meg sokat leszünk együtt... Nem látom igazán értelmét, a nagylányomnál sem volt.

Szóval azt mondod, felesleges sterilizálni? Mondjuk lehet benne valami. Ha alaposan elmossa az ember, nem lehet semmi gond.
Vendég

Csupán 2 órája rendeltem meg a pizzámat, ami még mindig nem ért ide! Soha többé Pizza Hut házhozszállítás!
Vendég

Hahahahaaaaa! Felhívtam őket, hogy hol a pizzám. Még kb.40 perc türelmet kérnek, addigra ideér a futár, és természetesen nem kell fizetnem. Sírjak vagy nevessek? Éhes vagyok!!!
Vendég

AndiKép
Nekem sem lesz sterilizálóm. Inkább jól kifőzök mindent. Főleg az elején. Aztán ahogy magamat ismerem egy hónap után már csak az alapos mosogatás marad. Nem hiszem, hogy ezek a babaák olyan hyperérzékenyek lennének. Illetve pont azt szeretném elkerülni, hogy a túlzások miatt minden kis porszem megártson neki.
Igaz, hogy a védőnő ajánlott valami sterilizáló tablettát a gyógyszertárból, majd meglátom kiváltom-e. Azt monsta, hogy 10 darabos, és egy tabletta egy liter vízhez kell, és az a vizet egy napig nyugodtan használhatom. Lehet, hogy az első héten még alkalmazom, de később már tutira csak a kifőzés, vagy az sem.
Az orrvérzésben csak annyira vagyok jártas, hogy végignéztem már párszor a férjem orrvérzését. Leginkább akkor jön elő neki, amikor irritálja valami a nyálkahártyáját. Ez leginkább a gyógyszer-mentes allergiás időszaka. Ha a leányzód nehezen kap levegőt, és még az orra vére is elered, lehet, hogy nála is előfordulhat valami ilyesmi. De ez csak tippKép

Bébiőrzőnk sincs, és az nem is lesz. Szerintem engem csak idegesítene. De több helyen is hallottam, hogy aki csak gondol arra, hogy legyen-e neki, annak jobb, ha beszerzi. Igaz, hogy csak akkor van gyakorlati jelentősége, ha a szülők tudják, hogy mit kell tenni riasztás esetén.

LauKépKép Kisfiad mellett egy regiment katona sem unatkoznaKép Azért ez a szekrény-kaland nem semmi. Már értem, miért ragaszkodott az anyukám, hogy a gyerekszoba bútorait masszívabban rögzíttessük a falhoz az asztalossal, mint a konyhaszekrényeket.
Dokinéni mondta szombaton, hogy mindennel elkészültek, még a nővérszoba is visszakerült a helyére, és körbe lehet kukkantani. Elmeséled majd, hogy holnap milyen eredménnyel jártál ctg-n, és mit láttál? Meg azt is, hogy hova kellett menni ctg-re?

A kajálhatnék engem is elkapott, de a lustaságom nagyobb volt a falánkságomnál, így semmi extra nem került ma a bendőmbe. De elhatároztam, hogy holnap tökfőzeléket eszek pörkölttel. Már alig várom, hogy holnap legyenKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

CsirkeszKép, hát ez az, az én lustaságom is nagyobb volt az éhségemnél, hisz ha nem így lett volna, már összeütöttem volna valami egyszerű kis vacsit. Most viszont itt ülök a gép előtt és várom a futárt. Ráadásul Niki, a lányom is szeretett volna a pizzából enni, direkt a kedvencét rendeltem, és nincs szívem most ágyba küldeni, pedig nálunk az a szabály, hogy ha másnap suli, akkor 8-kor alvás...
Vendég

AndiKép
Nos, mindenesetre jó kalanddal kezdődik a nagylány tanéve: dorbézolás éjszaka anyával, nagy zabapartival az ingyenpizzábólKépKép Ha direkt akartad volna ilyenre a nyárbúcsúztató utolsó estét, akkor sem sikerülhetett volna jobban.

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Teljesen igazad van! Közben a pizza is megjött, bár a futár ki akarta velem fizettetni, én nem adtam meg magam! Csajszi tömi a fejét, aztán fogmosás-fekvés-alvás.
Neked is jó éjszakát!!!

Andi
Vendég

Sziasztok!

Írtam ma a Livnek egy sms-t, hogy hogy vannak és most írt választ!
Ezt írta:
"Jól vagyunk mindketten, csak nagyon félek. Nem tudni, mikor kell megszületnie, 2 nap, 3 hét.....?
Szóval félek, de próbálok erős lenni. Egy "akkoris kútvölgyis anyuka"Kép"

Remélem még egy pár hétig kihúzza!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Trompipi: hja, igen, emlékszem már, hogy a Te kislányod voltKép

Kata: én is folyamatosan a pocakomat figyeltem, nem lesz-e valami az ijedtség hatására, de szerencsére semmi, jó mélyeket lélegeztem utána.

Keményedéseim nekem is vannak, most már számolom őket, napi kb. 5-6-nál tartunk. A popóját nyomja mindig kifelé a köldökömnél, az elég kellemetlen tud lenni, ahogy megfeszül a bőr. Viszont még mindig nagyon sokat mozog, és elég aktív. A szeméremcsontom is eléggé fáj, na meg a derekam. Ez már a vége felé elég nehéz. Még van elvileg 4 hetünk, de innentől kezdve ugye bármikor lehet rá számítani, hogy beindulnak a dolgok.

Úgy látszik, nem vagyok egyedül az édességmániámmalKépKép Azt kajálnék folyamatosan, de nem nagyon merek a cukor miatt ugye.

Csirkesz: a CTG szoba a gyerekágyas részen van. Ahogy az ultrahang felől mész a gyerekágyas részre, a csapóajtón túl rögtön balra az 1-es szoba. Ki is van rá írva, hogy CTG (NST) szoba.
De ha van bent valaki, és vizsgálat folyik, lehet hallani a szívhangokatKépKép Úgy izgulok, remélem, jó eredménye lesz.

Györesz: az a lényeg, hogy jól vannak és jó kezekben vannak!! Mi nagyon szorítunk érte itt a topicon és sokat gondolunk rájuk!

Ti nem vagytok mostanában a kelleténél kicsit ingerlékenyebbek?? Azt vettem észre, hogy hamarabb felcsattanok, mint szoktam, még szerencse, hogy életem párja nagyon megértőKép

Na szép estét mindenkinek
Lau
lau

Lanyok!

A babaorzo az arra jo, hogy halljad, ha felebred es sir a baba.
Nalunk emelet van, ahol a halok vannak. Igaz beszereztunk a foldszintre is egy bolcsot, de kert is van.
Szoval ha a baba alszik es en nem vagyok a hazban, hanem a kertben, vagy a masik szinten vagyok, akkor hallom, hogy felebredt stb...
Igazabol erre kesobb lesz szukseg, mikor delutan fent alszik en meg lent fozok, vagy ha a kocsiban elalszik delutan es en nem akarom felkelteni, beallok vele a garazsba es otthagyom. Ha meg felebred hallom es kiszedem a kocsibol.

Nekem ezert kell.

Eddig jol bevalt azoknal akiknel babara vigyaztam. Kép
Na meg nem akarom hogy szegeny uvoltson, hogy meghalljam a masik szinten, hogy felebredt. Kép

Trompipi!

Nem irigyellek a pizza miatt, marmint hogy keson hoztak.
En tokfozeleket ettem. Kép
Anyukam hozta, nagyon finom volt, volt benne sulthus is. Kép

Holnap rizottot csinalok. Kép

Nos jo ejszakat mindenkinek.

Reggel megint jovok. Kép

Magi
Vendég

Sziasztok!
Alig győzök visszaolvasni...

Linato: köszi a felajánlást, életem párja addig nyomozott, míg tegnap este nagy vigyorral a száján érkezett és két könyvvel a táskájában.
Ma elolvastam mindkét könyvet, tetszik, bár néhány dologgal nem tudok azonosulni. Így van rendjén.

Noémi!
Isten éltessen utólag is, csodás volt a szüléstörténeted, remélem hasonlókban lesz része mindnyájunknak Kép

Motiot!
Nekem pókiszonyom és tűfóbiám van, teljesen megértelek...

Erka!
Még épp beleférek Kép Isten éltessen!

Lau:
Nem kell aggódni, mi a barátnőméknél döntöttük magunkra a szekrénysort, csak ketten voltunk, egy nyakkendőért másztunk fel, mert előtte kivasaltam az enyémet, és megégett, neki még volt tartalék (hiába régi szoci idők...).
Semmi bajunk nem lett (10 évesek voltunk), de rettentően megijedtünk és bőgtünk, mert nem tudtuk visszatenni a helyére a szekrénysort Kép
Szerencsééére a barátnőm szülei is megijedtek, és szidás helyett inkább visszarendezték a szobát, mi meg megígértük, hogy okosan viselkedünk máskor.

Andi!
Mit kell egyáltalán sterilizálni? Én egyelőre nem tervezek cumisüveget, noha abból van a legtöbb (mindenki meglep, eddig 7 darabot sikerült összegyűjteni barátoktól, babakocsihoz ajándék...). Mást meg eszembe sem jutott, hogy sterilizálni kellene.
Textilpelust ki kell főzni? Büfikendőnek használnánk... Egyáltalán hogy kell valamit kifőzni? Totál kezdő vagyok, és háziasszonyként is...

puszi mindenkinek, én ma voltam dokinál, kb. 3200 a baba, 95 BPD, szóval készülünk a mamutbébire, ja és doki szerint nem nagyon fog mostanság megszületni a méhszáj szerint, habár a magzatvíz már kezd fogyni...

zsófi (38. hét csütörtökig)
papzso

Sziasztok!

Igyekszem gyorsan röviden irni, de szokásomhoz híven biztos nem fog menni.. Kép

Beszti! nekem sajnos muszáj fejnem előtte is /reggelente mindenképp/, mert különben a bedagadt, megkeményedett lasztikat nem tudja bekapni a minimanóm! Kép
Különben egyre jobban haladunk, büszke is vagyok a tündérkémre rendesen /nem mintha nem ez lenne a normális!/

Erka! Köldökcsonk ügyileg köszi, de akkor is alig várom a lepottyanását! Kép Boldog névnapot! Kép Kép Kép

Babs, Noémi! TZündériek a babák, szépek a szüléstörténetek. Nektek sikerült már felfogni hogy ez már egy életre szól? Kép

Noémi! BOLDOG SZÜLINAPOT!

Macsek! A mi babaülésünk a hátsó ülésen is háttal kell hogy álljon, de ez változó. Popsitörlőből anya vett akciós tesco gazdaságosat, és meglepően jól bevált..
Védőnő ügyben irigykedem, mindjárt leírom, miért! Kép

Trompipi! Hkata! Vigyázzatok magatokra!

Lau! Baleset! Kép Ezek a gyerkőcök mindig tudnak meglepetéseket okozni, és sajnos nem mindig kellemeset! Kép

Csirkesz! A rossz gondolatokat üzd el gyorsan, te vagy a topic tréfamestere! Kép A babád pedig tutti gyönyörű lesz, számodra meg egyszerűen a legszebb a világon! Kép

Tibu! Kitartás, próbáljatok meg együtt sokat beszélni a babához, hogy még maradjon egy kicsit és még növekedjen. A Sote 1-en pedig biztonságban lesznek! Mi meg mind drukkolunk nektek!KépKép

Én sterilizálószert vettem, egyszer lesterilizáltam mindent mielőtt használatba vettem, aztán egyesek szerint hetente egyszer kéne újra sterilizálni, de én nem fogom ilyen gyakran, mert szerintem felesleges.

Ma kint volt a védőnp, megint teletömte a fejemet a sok hülyeséggel, de nem vagyok hajlandó tudomást venni róla. Múltkor mikor itt járt megemlítette a hirtelen csecsemőhalált, azóta a párom alig tudott aludni, ma ki is béreltünk egy légzésfigyelőt, bár eredetileg nem szándékoztunk, mert nekem megér 2800 Ft-ot havonta, hogy a párom nyugodtan tudjon aludni...
Holnap meg megint jön a gyerekorvos, nem mintha hiányozna nekünk...Kép Remélem ő is mond valami rémeset, és akkor aztán végleg kezd rettegéssé válni az életünk!
LE AKAROM RÁZNI ŐKET, ha gond van úgyis hívom őket, nem?!

Ma én is megrémültem kicsit, mert /bocs a naturalisztikus leírásért előre is, aki nem bírja, most lapozzon egy fejezetet.. / kimentem pisilni, és amikor éppen töröltem volna magamat, észrevettem, hogy a sebem környékén is van egy három négy csepp sárga lé. Nem is értettem, hogy hogy a fenében sikerült magamat ott összepisilni, de odanyúltam, hogy letöröljem, hát még több jött.. Ekkor már láttam, hogy a sebből jön ki. Először arra gondoltam, hogy mia fene, a sebemen keresztül szivárog a pisi? Na teljes volt az értetlenség, felhivtam a dokit, és kiderült, hogy csak a varatok miatt keletkezett savó távozik.. Na elég jó kis riadalmat keltett bennem. Kép

Lili tündérke továbbra is, a szopi egyre jobban megy szerintem, a többi meg nem számít...

Most megyek, jók legyetek! Kép

Macs
maccs

Mamik Kép
Én nem szeretnék itt az életmentő tanfolyamoknak reklámot csinálni, de ugye tudjátok, hogy a légzésfigyelő önmagában semmit sem ér??? Attól a gyerek légzése ugyanúgy leállhat, és akkor szülői újraélesztés kell. A készülék csak jelez, életet nem ment.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Szerintetek lehet pszichésen méhösszehúzódást produkálni???KépKépKép Mármint nem stressz miatt, meg ilyesmi. Hanem úgy, hogy azt gondolom, hogy szülünk, és úgy produkálni.
Ja, még nemKépKép szülünk...
Csak azért kérdeztem, mert tegnap a dokim megállapította, hogy szűk ceruzányi a méhszáj (nagyon érdekes, mert tegnap került először nagyon közel a babám nekem ahhoz (nekem lelkileg), hogy itt nem csak egy pocilakó van, mert azt is mondta, hogy jó kis kemény buksija vanKépKép). Erre este két rendesebb méhösszehúzódást is produkáltam (előtte nem nagyon voltak keményedések,meg ez a kettő most erősebb volt). De azért kérdezem a lelki részt, mert ugye ez még nem igazán nyitott méhszáj, viszont nekem Nátán születése előtti csütörtökön ugyenezt mondta (meg azt is, hogy itt még nem lesz baba egy darabig!!KépKép) és szombaton megszületett.

A készülődéssel majdnem én is kész vagyok, tegnap lelakkoztam a bölcsőt (nem szivtam be nagyaon, a teraszon csináltam és óvatos voltam (sajnos a párom nem ért rá megcisnálni). Összeszedtem a mellszívót, bepakoltam már majdem mindent. Vettem a Auchanban 5 db 50 Ft-os bugyit (hogy ne legyen gond a normális bugyiaim esetleges összevérzése) és még 1 hálóinget.
Kimostam a babakocsi és a babaülés huzatát (nagyon jó állapotban van mindkettő (2 évesek), a szomszéd meg is jegyezte, hogy vettünk egy új babakocsit?).
SZóval készülgetünk...

Maccs!

Fejés: jó az. Csak én lusti vagyok hozzá. Két gyereknél azért ez nem olyan könnyű feladat. Ha a babád nem tudja bekapni a cicit amiatt, mert kemény, akkor egyébként elég lenne szopi előtt egy kicsit lefejni, hogy felpuhuljon (egyébként ez a kórházban a tejbelövelléskor ill. kisebb súllyal született babáknál is fontos lehet).
Csakismételni tudom a nekem adott korábbi jó tanácsot: van két füledKépKépKép. Nem kell mindent meghallgatni, megfogadni meg pláne nem.

Motiot!

Én is utáltam a pókokat, de most már edzett vagyokKépKép! Kénytelen voltam megedződni, mert mióta ebbe a házunkba költöztünk (4 év) elég sok van,igazáltalában a kisebb vékonyak. Na, azok már nem is izgatnakKépKépKép...

Andi!

Én amikróban szoktam "sterilizálni", sterilizáló nélkül. Szerintem nem nagyon élhetik túl a bacik, bár az biztos, hogy ez azért nem a tökéletes változat.

Zsófi!

Én a textilpelusokat elkülönítve 90-en fokon szoktam mosni. De nem egyenként, csak ha összejön a teljes adag (jó sok van, mert mindenfélére szoktam használni: büfikendőnek, fejalátétnek, szopiközben a másik mellből folyó tejcsi felfogására).
Sterilizálni én egyedül a mellszívót szoktam,későbbiekben a földre esett (nem a gyerekszobában) gyerekjátékot. Ideális esetben nincs más. (Egyik gyereknél sem kellett cumisüveg, alvócumijuk nem volt.)

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!
Megtörtén az ovoiban alvás.Elég jól sikerült nem volt semmi gond.Tegnap már boldogan mondta az ovónőnek,hogy majd holnap jövök.
Étvágyról!Én és a farkas versenyezhetnénk.Mindig éhes vagyok.Tegnap üres gyomorral kellett mennem a laborba mert mindent néztek a babám farossága miatt.Csináltak vérzékenységi próbár.Majdnem bepisiltem olyan kellemetlen volt.Megszúrták az újjam hegyét és mérték stopperrel,hogy mennyi idő alatt áll el a vérzés.Ma 11-re megyek UH-ra.Remélem minden rendben lesz.És azt is remélem,hogy egyértelmű választ adnak a pici nemét illetően.
Kellemes napot!
GnéKriszti
gnékriszti

Sziasztok! Itt a szeptember, vele együtt az ősz is. És, ha nem tévedek, ez az őszi kisbabák topikja. Hát akkor rajta!!!Kép

Nagylány elment apukájával suliba, ma van a tanévnyitó. Nagyon izgult, pedig már másodikos.
Kezdődik minden előről, a reggeli veszekedések (szíveskdej már felkelni, ne a szádat szájfényezd, hanem a fogad mosd, öltözz már, miért nincs a táskába bepakolva, mindjárt elkésünk), ráadásul fogalmam sincs, legyen-e napközis a csajszi vagy sem... Nem tudom, hogy fogok tudni érte járni a suliba, igaz, a párom, mivel értékesítéssel foglalkozik, rugalmas a munkaideje, be tud segíteni. Jó lenne beíratni a gyerkőcöt vmit sportolni vagy táncra, de amíg nem ismerem a (még) pocaklakó napirendjét, nem merek ilyeneket lépni. Szóval stresszelem magam. És nekem is kezdődik a főiskola... Szép az élet!

Délután megyünk orvoshoz, 1 hónap után. Kíváncsi vagyok, mit mond méhszáj-ügyileg és mit reagál a kínjaimra. Tudom, hogy nem jós, de hátha mond vmit, hogy "anyuka, a héten meglesz a baba", vagy "anyuka, ezt a bébit Ön túl fogja hordani", vagy vmi hasonló...

Na, jó. Megpróbálok lehiggadni. Megyek, bepakolom a mosógépet és "elszaladok" (hahahaha) a boltba, majd főzök vmi egyszerűt.

Puszi nektek!
Vendég

Jo reggelt,
hat igen, itt az ösz! Öszi topik....
Jut eszembe, Pocot nem ma csaszarozzak??! Mi lehet vele? Lehet, hogy lesz ma is baba?
En az ejjel almodtam azt, hogy megszültem es nem is volt olyan rossz ( barcsak elöben is igy lenne ) es most egesz nap azon parazok, hogy ugye nem azert almodtam, mert szülni fogok? Meg korai lenne egy kicsit.
Ma delutan megyünk megnezni egy korhazat, lehet, hogy ott fogok szülni. Meg kettöt nezünk meg emelett es majd utanna döntünk. De ha nem lesz semmi baj akkor valszeg ez marad, mert ez van a legközelebb es tenyleg jo a hire. Csak nincs gyerekosztaly/intenziv, ami egy kicsit zavar, nehogy valami baj legyen megis es akkor öt elviszik masik korhazba en meg maradhatok. Na majd meglatjuk.
Szep napot mindenkinek, sok pihit!
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Nagggggyonnagggyon fáj a hasam, olyan, mintha meg akarna jönni, vagy mondjuk mintha most akarna kidurranni bent valami!
Vendég

Hol fáj pontosan? Húzódik vagy egyfolytában fáj?
fantikbaba

Szinte egyfolytában, alul a hasam, pont olyan mensi-görcs szerűen, nem húzódik, hanem rendesen fáj. És közben kemény a pocim.
Most mintha picit csendesült volna.
Vendég

Sziasztok lanyok!

jo ez a kicsi huvos!

Trompipi!

Ilyen gorcseim nekem is voltak, de elmultak.
Mar egy hete nem volt.
Azt olvastam, hogy lehet ilyen is a joslofajas.

En is kerdeznek toletek valamit.

Szerintetek mi lehet az, ha reggel ota zsele szeru anyag jon belolem. Egyben van kisebb darabok es teljesen atlatszo nagyon halvany sarga es nagyon egyben van.
Nincs benne rozsaszin meg piros meg semmi.
Olyan mint amit a torta tetejere tesznek az oszibarackosra.
Ja es mar ket napja ejjel nagyon feszul es faj a medencem.
Gondolom tagul vagy a baba helyezkedik benne.

Szerintetek mitol lehet?
Volt mar masnak is ilyen?

en reggel ota voltam a piacon, sutottem kuglofot, csinaltam paradicsom salit es rizottot.
Meg is teritettem, mert anyosek jonnek ebedre fel harom harom korul.

Magi
Vendég

Magi, szerintem, ha zselészerű (mindegy, milyen a színe, mert azt mondják, LEHET véres is, tehát nem kell feltétlenül annak lennie), akkor e biz a nyákdugóóó!
Vendég

Szerintetek ez johet reggeltol mindig csak egy kicsike, vagy egyben tavozik???

Magi
Vendég

Sziasztok Lányok!
Mindenkinek köszönöm a tegnapi névnapi üdvözleteket!

Andi!
Lehet, hogy meglesz az első őszi kismanó? A fájás is olyan menstruációszerű, de általában csak akkor szülési, ha valamilyen rendszer is van benne( 20, 10, 5, 3 stb. percenként). Próbáld ki a meleg fürdőt, ha nem szülési fájások, akkor elmúlnak, ma éjszaka nekem is ilyen jellegű fájásom volt, de reggelre elmúlt, most pedig gőzerővel dolgozom. Ha azonban tényleg kezdődik a dolog, már jobb, ha nem eszel semmit (könnyebb lesz a beöntés miatt).

Nekem is van mikrós sterilizálóm, és használtam is a nagynál úgy két-három hónapig, de azt hiszem most egy-két hónapnál tovább nem fogom. Azért vettem meg, és nem is bántam meg, mert csak beledobálsz mindent, egy kis víz és mehet a mikróba. Egyébként ha nem használsz cumit, vagy cumisüveget, akkor tök fölösleges venned.

Erka
szekera

Jöhet darabokban is.Nekem mondjuk a magzatvíz után/vele jött.És egész világos ragasztó szerű volt.
fantikbaba

Heléna reggel 8-tól alszikKépSzerintem hamarosan kel majd.
fantikbaba

Fantikbaba nekem is olyan mint a ragaszto, ami kezd megkotni.

Most teljesen beparaztam.

Gyorsan kivasalom a papa munkaruhait, mert nem lesz mit felvennie. Kepes gyurodten is felvenni.

Juj meg ossze sincs nagyon pakolva, csak a gyerekcucc.

Gyorsan ossze is pakolok.

Magi
Vendég

Magi,
Nyugalom!!! Akár napok is eltelhetnek, amíg beindul a szülés. Persze szépen nyugisan tegyél-vegyél, azzal nem hiszem, hogy árthatsz. Azért tájékoztass minket!!!
Andi
Vendég

A kórházi cuccot azért szedd össze, mázlim volt hogy mindent megcsináltam időben.A babáért meg csak rakd egy helyre, a párod majd beviszi.
fantikbaba

Nos most elovettem a vasalodeszkat, vasalok, de elotte lepihenek, mert elfaradtam a delelotti fozocskezesbe.
Utan kivasalok, majd utana osszepakolok.

Majd ha ez is megvan, akkor befejezem a fejvedo varrasat.

Holnap ablakot akartam pucolni a gyerekszobaba, meg kimosni a fuggonyt.

Ezt a kicsit meg megvarhatna.

Mondjuk holnap utan lenne jo, mert ezek utan meg tudnek egy picit pihenni is es akkor mar nyugodtan szulhetnenk. Kép Kép Kép

Most is megneztem es jonnek darabokban belolem a zselek.

Most kicsit felek, fel sem fogom.

MAgi
Vendég

Én is csak akkor fogtam fel az egészet mikor a hasamon volt a babóKép Gyakran nézegetem most is amikor alszikKépNem lehet vele betelni.
fantikbaba

Mondjuk nyugott vagyok, mert szombaton voltam UH-n, akkor 2800 gramm volt a becsult sulya.
Szoval nem lesz olyan kicsi.
Azota meg mar eltelt fel het. Kép

Magi (37+2)
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?