Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!
Lajtalány! ha Lucának nem zavaró, akkor mindegy. Gondolom a gyerekdoki gyakrabban nézi őt..? Szurkolunk, hogy hamar felszívódjon :) VAn tejcid?

Csuti! Dia! tök jó ez a kalkulátor! nekem is kijött! mármint kijött az az összeg, amit eddig kaptam. Dia! viszont akkor szerintem hívd fel az oep-et, hogy miért utaltak ennyit? Az időszakot, amit írtál korábban az utalásnál láttad? mert akkor ott lehet a gubanc!

Ábel már forog?? juhé! :D Hunor még hátról hasra nem teszi meg.

Viszont most altattam el a Fish-re! Rocker gyereket nevelek belőle! :lol:

Kép
Kép
nikilány

Sziasztok!

Lajtalány: Gratulálok! Remélem a ciszta hamar felszívódik...Jó egészséget, sok boldogságot és tejcit!

Csuti: ez a kalkulátor tényleg jó! Köszi! Így legalább tisztánban vagyok azzal, hogy mennyit kapok majd.

Dia: Én úgy tudom, hogy, ha az első gyerek 2. életéve előtt születik a 2. gyerek, akkor marad jó a pénz, de ha utána, akkor a gyedet veszik alapul.... :( De az a tuti, ha megkérdezed a munkahelyeden.

Mi szerdán megyünk 4 hós oltásra. Amúgy mi még nem forgunk, bár ahogy nézem néha nem sok hiányzik hozzá... :) Viszont iszonyúan tud sikítozni, az egész lakás hangos tőle, olyan aranyos. Meg amikor hangosan kacag.... elolvadok tőle.

Rita, Tücsi, Crissy, Trinky és elnézést, akit esetleg nem írtam, merre vagytok? Minden ok?

Kép

Kép
esztke

Andy! Mikor vizsgázol? Éjszakáitok nyugottabbak?

Kép

Kép
esztke

Sziasztok!

Mi megvagyunk, bár az éjszakák most nagyon rosszak és ez enyhe kifejezés. Nagyon rosszul alszik Bulcsú, állandóan felkel most már ott tartunk, hogy fél-egy óránként kel. Ráadásul ma be is lázasodott és egy kicsit a hasa is megy. Szóval valószínű a foga jön, vagyis remélem. Most már átköltöztettük a mi szobánkba mert ugye ő eddig külön aludt, de hogy fél óránként ugrálnom kellett így inkább most beraktuk hozzánk az ágyát. Már kész hulla vagyok, nem alszok semmit, mire elaludnék ő kel....
Mi is már forgunk mindkét irányba, most már a kúszás jönne, viszont az még nem nagyon akaródzik.... inkább csak szenvedés van belőle :D
Csütörtökön megyünk a fél éves vizsgálatra, kíváncsi vagyok nagyon hogy mennyit hízott mert utoljára egy hónapja mértük....

Lajtalány,
Gratulálok a kis csajszihoz... ha lesz egy kis időd rakj fel nagyobb képeket Hannáról!!
Új anyukák, Csuti, Lajtlány hogy megy az alkalmazkodás a bébikhez?
tücsi85

Ja és a kaki téma úgy látszik már beállt, 1-2 naponta már azért magától megindul a kaki :)
És nagyon jó gyerek mindent megeszik, igaz még csak a gyümiknél tartunk de azok mennek rendesen, még csak fél üveggel adok neki két cici között. Délelőtt adok neki gyümit, meg este közel a lefekvéshez tejpépet... az is bejön neki :)
tücsi85

Trinky, hogy vagy??
tücsi85

[quote="esztke"]S írta:esztkeziasztok!

Lajtalány: Gratulálok! Remélem a ciszta hamar felszívódik...Jó egészséget, sok boldogságot és tejcit!

Csuti: ez a kalkulátor tényleg jó! Köszi! Így legalább tisztánban vagyok azzal, hogy mennyit kapok majd.

Dia: Én úgy tudom, hogy, ha az első gyerek 2. életéve előtt születik a 2. gyerek, akkor marad jó a pénz, de ha utána, akkor a gyedet veszik alapul.... :( De az a tuti, ha megkérdezed a munkahelyeden.

nem azt veszik, hanem az alapbért, minden plusz jutattás nélküli alapbért. Abból napi átlagot számolnak, azt elosztják 70%-al, és abból lejön az adó. Eü, nyugdíj nem.
Ha úgy lenne, ahogy írtad, akkor ennél is kevesebbet kellett volna kapnom, de utána is érdeklődtem már, amikor megtudtam, hogy Ábellel megfogantam, tehát egy éve.
És van olyan öt gyerekes anyuka a másik fórumon, aki mindig gyes ről vagy gyedről ment tgyás-ra ( most is ) és közalkalamazott, és ő is az alapbére szerint kapja, mindig is és most is. Tehát tutti nem jó az enyém.
Ezt amiatt is írom, mert többen akartok rövid időn belül második babát, és hogy tudjátok.
Nikilány nem telefonálok Oephez ( egyelőre ) mert nekem a MÁK-nál csinálják, akikkel kapcsolatban van akolléganőm, s azt gondolom mivel a Kincstárnál rontottak el valamit, hozzák is rendbe, ne az én számlám, időm menjen erre. iszonyat, mire ilyen helyen el lehet valakit érni, közben biztos ordítani kezd valamelyik gyerekem ( ilyenkor tutti biztos! ) nem halljuk egymást, na szóval csak legvégső esetben fogok én lépni. De mindentől függetlenül azért addig nem vagyok nyugodt, míg nem jön a papír, hogy tévedtek.
Az időszak jó, vagy ha nem akkor rosszul írták be, a fizetési papíron aug 28-dec 31-ig van.
De azon élő ember nem igazodik el, legszívesebben begépelném, de ahhoz hosszú, olyan gyorsan meg nem írok.
Na remélem ezt sikerült kiemelni, hogy elkülönüljön Esztke írásától

Mi szerdán megyünk 4 hós oltásra. Amúgy mi még nem forgunk, bár ahogy nézem néha nem sok hiányzik hozzá... :) Viszont iszonyúan tud sikítozni, az egész lakás hangos tőle, olyan aranyos. Meg amikor hangosan kacag.... elolvadok tőle.

Rita, Tücsi, Crissy, Trinky és elnézést, akit esetleg nem írtam, merre vagytok? Minden ok?

Kép
Kép
tengdi

persze, hogy nem sikerült elkülöníteni, pedig bejelöltem a másik színt :evil:

Kép
Kép
tengdi

Gabi!
Édesek a gyerekek, mi volt a baja Nórinak, azért elég komoly lehettt, ha antibio kellett! :shock:
Nagylányod olyan, mint egy arab csajszi, nagyon szép! Testvérféltékenységgel hogy álltok?

Andy!
Nagyon eltűntél!!!! Csak vuzsgaidőszakra, vagy amúgy is???? Mikor lesz az utolsó, vagy túl vagy rajta?

Trinky!
Mi újság? Találkozhatnánk! Veled is Andy, csak gondolom a viszgán túl akarasz lenni.

Esztke!
Nem holnap mentek esetleg oltásra? Mi iogen.

Kép
Kép
tengdi

Dia: De holnap megünk oltásra mi is... Ti hova jártok gyerekorvoshoz?
Kiváncsi vagyok a végkifejletre a pénzügyekkel kapcsolatban...

Kép

Kép
esztke

Sziasztok

tengdi először csak lázas volt, de az elmúlt neki majd rá másnap elkezdett taknyosodni de olyan szinten hogy ömlött a takony az orrából és a garatra is csorgott le, aztán köhögött és onnan is jött a váladék. Másnapra újra lázas lett, akkor mondta a doki hogy nehogy felül fertőződés legyen adott neki antibiotikumot. Attól aztán kezdett jobban lenni. Meg is gyógyult ezzel egyidejűleg kijött két foga. Gondolom az is betette a kaput nála, nem evett szinte semmit sem.

Most meg 3 napja hasmenése van, eddig csak normál széklete volt naponta 4x, de ma már híg volt neki és ma megint elég sokat tüsszent. Csorog a nyála szó szerint, szerintem megint a foga. De érdekes mert nem felül van bedagadva hanem alul az első kettő melletti. Csak nehogy megint beteg legyen.
Adom neki a normaflort, meg a smektát, vettem neki a hipp ors 200-at. És hát hasfogós kaját adok neki.

Velem ez a hülye menszi is kibabrál, mos tmár holnap lesz 7 napja hogy megjött de olyan szinten meg volt 4 napig hogy a szülés után tenna betétet kellett elővennem. Most már normélis amennyisége de nem úgy néz ki hogy el akar múlni. Persze ettől a tejem is jóval kevesebb. 3x szopik Nóra reggel este és éjjel, de most éjjel már és reggel is kellett utána tápszert adnom mert sírt.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Pénteken lesz az utolsó vizsgám és utána jövök,mesélek majd.

pusz mindenkinek

Andy

]Kép[/url]
békefiné

[quote="gabi1"]S írta:gabi1ziasztok

tengdi először csak lázas volt, de az elmúlt neki majd rá másnap elkezdett taknyosodni de olyan szinten hogy ömlött a takony az orrából és a garatra is csorgott le, aztán köhögött és onnan is jött a váladék. Másnapra újra lázas lett, akkor mondta a doki hogy nehogy felül fertőződés legyen adott neki antibiotikumot. Attól aztán kezdett jobban lenni. Meg is gyógyult ezzel egyidejűleg kijött két foga. Gondolom az is betette a kaput nála, nem evett szinte semmit sem.

jajj még a két és fél éves Máténál is szörnyű volt, mikor ilyen náthás volt, hát még egy pici babánál!!! Remélem túl vagytok rajta, s nem jön vissza.

Most meg 3 napja hasmenése van, eddig csak normál széklete volt naponta 4x, de ma már híg volt neki és ma megint elég sokat tüsszent. Csorog a nyála szó szerint, szerintem megint a foga. De érdekes mert nem felül van bedagadva hanem alul az első kettő melletti. Csak nehogy megint beteg legyen.
Adom neki a normaflort, meg a smektát, vettem neki a hipp ors 200-at. És hát hasfogós kaját adok neki.

ezek mik, és mire jók? Szerencsére nem kell tudnom

Velem ez a hülye menszi is kibabrál, mos tmár holnap lesz 7 napja hogy megjött de olyan szinten meg volt 4 napig hogy a szülés után tenna betétet kellett elővennem. Most már normélis amennyisége de nem úgy néz ki hogy el akar múlni. Persze ettől a tejem is jóval kevesebb.

mensestől kevesebb a tej? Nekem Mátéval egy éves kora körül jött meg, akkor már akkora jelentősége nem volt, nem emlékszem csökkent-e atejem

3x szopik Nóra reggel este és éjjel, de most éjjel már és reggel is kellett utána tápszert adnom mert sírt.

Kép
Kép
tengdi

tengdi hát sajnos megint taknyos Nóra, de most már biztosra veszem hogy a foga miatt.

Normaflor bélflóra regeneráló antibiotikus kezelés után, hasmenésnél illetve vele együtt érdemes adni csecsemőnek gyereknek de felnőttnek egyaránt. Probiotikum.
Smekta por és a hipp ors 200 mind kettő hasmenés ellen van (hasfogó, mint a szén tabletta) Ásványi anyagok is vannak benne.

Igen a menszi csökkenti, és még az íze is más olyankor az anyatejnek.

1,5 órán át lapátoltam a havat, hogy én mennyire utálom. Éjszaka tuti nem fogok aludni az izom láztól. Bár az is igaz mostanában nem sokat alszom Nórától sem.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Sziasztok!
Ma voltuk az 1 hónpos vizsgálaton. 4600 g és 53 cm. Minden oké. Megdícsérte a dokinéni hogy milyen gömbölyű, milyen szép rózsaszín a bőre és jól tarja a fejét.

Visszacsatolás a kórházi fotósnéni témára: írtam neki egy elégedetlen hangvételű levelet, visszaküldtem a fotókat és kértem, hogy küldje vissza a pénzt. És visszaküldte! Sőt, megjegyzésbe odaírta, hogy sajnálja, hogy csalódtam. Szóval, végül pozitívan zárult az ügy, én pedig tanultam belőle. Nem írom meg a kórház vezetőségének a dolgot.

Jobbulást Nórinak! :)

Tücsi, köszönöm kérdésed, egész jól összeszoktunk már a kiscsajjal. Jó baba, éjszaka hagy minket aludni, este 10 körül fekszik, 1x kel csak 3 körül, utána már csak reggel 7-8 körül, de 10-ig még pihizni szoktunk együtt. Szóval nagyon rendes kiscsaj egyelőre! kopp-kopp-kopp Kis pocakfájós nyűglődés van reggel és este. És kezd rám mosolyogni! :)

Kép
Kép
csuti25

Tücsi: Boldog Szülinapot kívánok!

Andy

]Kép[/url]
békefiné

Sziasztok!

Mi is ma voltunk dokinál, Orsi 6220 g! Kaptunk 2 oltást, a kötelezőt és a Prevenart. Kicsi hőemelkedése lett estére és rettentő nyűgös volt... :( De már alszik. :)

Remélem mindenki jól van!

Kép

Kép
esztke

Sziasztok!

Nem tudjátok véletlenül, hogy Dr. Nagy Lászlónak van-e magánrendelése? Minden infónak örülnék.
Köszönöm!
agnyes

Sziasztok!
Nórinak jobbulást!

Orsinak gratula a 6 kilóhoz!

Nekünk ma kellett volna megkapni a 4 hós oltást, de lekéstük :( Elbénáztam, mert későn keltünk, és még ciciztetnem is kellett, aztán már hiába siettem, lekéstük az egészséges rendelést. Így mi majd jövő héten kapjuk meg az oltást. Viszont megmértük azért Hunort, ha már ott voltunk nem úsztuk meg a le-felöltözést :( Hunor 5970 g. De most nem paráztattak, hogy nem lenne elég!

A mai délutánunk elég szar volt. Remélem holnapra kialussza magát, és nem lesz olyan nyafkós, mint ma!

Kép
Kép
nikilány

Sziasztok,

Andy, köszönöm a köszöntést :)

Mi is ma voltunk mérlegelésen és Bulcsú 9 kg.9deka, és 70 cm. Nagyon sokat nőtt, a védőnéni is meglepődőtt hogy milyen sokat nőtt, fejlődőtt egy hónap alatt. Most 1 kg.ot hízott 1 hónap alatt, én is meglepődtem mert nem hittem volna hogy ennyit hízik mert ugye már nem látszik annyira rajta.
Na de ezen kívül nem volt túl jó a mai vizit, kiütéses lett tegnap este, és bőrszárazség és allergia keveréke jött ki rajta amire kaptunk fenistil cseppeket. Aztán kicsit meg van fázva a doki szerint, én annyira nem veszem észre, de ő lát egy kis váladékot. Erre kaptunk egy tuti kevert orrcseppet+inhalálás. Majd meghallgatta a szívét, és hall egy kis szívzörejt, ami elvileg semmi komoly, de el kell menni kardiológiára :( Azért kicsit beparáztam ettől.
Aztán ugye szenvedünk valószínű a fogától bár még nem látszik semmi. Arra javasolta a nurofen szuszpenziót, be kell vele kenni az inyét, és amit meg esetleg lenyel pluszba belőle az meg esetleg jó a lázra stb... Szóval éjszaka még mindig szokás szerint sűrűn kelünk :( Ja meg még javasolt egy tuti homeopátiás szert is a fogzásra amit persze Mo.-on nem lehet kapni de az osztrákoknál igen, és szerencsére nekünk laknak ott rokonok... így valószínű be tudjuk szerezni. Szóval a mai mérlegelésről elég rossz érzéssel jöttem el :(
tücsi85

osanit az a homeos szer Tücsi?

Kép
Kép
tengdi

Sziasztok!
Tücsi! kitartást Bulcsúnak! mitől lehet az allergia? nem korai még?

Kérdeznék, hogy ti megnyitottátok a start számlát? Én gondolkodom rajta... van is egy oldal, babakötvény.hu, ahol elvileg meg lehet nézni melyik pénzintézet mennyi kamatot ad. Ti hol nyitottatok neki?, ha kérdezhetek ilyet...

Képzeljétek ma veletek álmodtam! Megpróbálom röviden leírni: Egy raktárban voltunk, salgópolcokon egy csomó dosszié között és beszélgettünk, közben pakoltuk a saját dossziéinkat. Mindenki saját neve ott volt a dossziékon és próbáltuk úgy rakni, hogy egy helyen legyen a sajátaink, de annyi volt, így volt, hogy két másik név közé tettem az enyémet. Közben a tv is ment, benne egy többfordulós vetélkedő, amiben Tücsi maradt bent egy Tünde nevű másik játékossal :), ez már az utolsó kör volt. Ott izgultam, de hátrafordultam és megkérdeztem Tücsitől, hogy nyertél, mert rájöttem, hogy ez már a tévében felvett anyag, és mondtad, hogy igen, te nyerted meg a vetélkedőt és már fel is vehetted az 1 milla nyereményt! erre én kikapcsolatam a tévét, mert már idegesített az a sok direkt feszültségkeltés. Mindenki gratulált neked, de nekem rossz volt egy kicsit, mert úgy éreztem, hogy mivel itt vagyunk élőben, hamarabb meg is tudhattam volna, hogy nyertél, nem csak, amikor leadták a tévében. Olyan volt, mint mikor itt pár nappal később olvasom el, amit írtatok, és utólag tudok csak reagálni rá :?

bocs, ha sok voltam, de annyira rólunk szólt, hogy le kellett írnom! :)

Kép
Kép
nikilány

Sziasztok!

Ez a napunk is nagyon nyűgösen telik, mint a tegnapi, sokat sír Beni álmában is, és ma popsiban 38, 1 volt, kis hőemelkedés szerűség..gondolom a foga. Most már nagyon régóta ömlik a nyála, és a nyelvével az ínyét piszkálja, fura fejet vág közben, dörzsöli az ínyét mindennel. Szegénykémnek nagyon rossza a közérzete, most hordozókendőben alszik rajtam, kicsit megnyugodott, kapott kis mennyiségű Nurofent az ajánlott adag felét csak kb....a fájdalomra is jó neki. Meg van otthon dentinoxunk. Nálatok mi újság ezen a téren? Nórinál hasonló, azt olvastam....

Kép
fruzsa7

Dia,

Igen az, esetleg van vele tapasztalatod??
tücsi85

Niki,

De jó is lenne az az egy milla :lol: :lol:
tücsi85

Helló minenkinek!

Végre van időm írni.MEg van ez első félév.3,57 átlaggal.nem is olyan rossz szerintem így gyerek mellett.akkora megkönnyebbülés,kicsit sok volt.Állandó stressz,migrén kísérte,hát igen 9 év után ismét tanulni nem egyszerű,de remélem a többi félév is meglesz.

magunkról röviden:
Hanna teljesen megváltozott 6 hónapig egy angyal volt,nem ismerük a sírást,most bepótólja,hihetetlen anyás lett,nyűszög ha nem lát és olyan kis eszes.megkínlódtunk a fogzással mi is.4 foga van,vibrucol kúp,dentinox,nurofen ezek segítettek.
volt láza,hasmenése és hát eltűnt az étvágya,amíg nem volt fog evett már mindenfélét,most meg csak cicit akar folyamatosan,olyan mint újszülőtten.éjszaka 2-3 óránként fent van,most hogy megvannak a vizsgák bekeményítek és próbálok nem engedni.biztos lesz jó pár ordítós éjszaka,de valahogy muszály leszoktatni.
főzelék,gyümi,tejpép amiket evett,most pár kanál és vintorog.

kölesgolyó,leves,cici amit hajlandó elfogadni
meg is látszik,mert 7910 gramm,71 cm

Bulcsú baba jól lehagyott minket,de dokinő szerint nem kell aggódnom,valószínű a hirtelen fogzás miatt van.remélem visszaáll hamarosan az étvágya.

amúgy mászik és feláll és mindenhol megy ahol tud kapaszkodni és ha fogom a kezét lépked,csak kicsit csámpika.

próbálok majd visszaolvasni,hogy kivel mi történt és reagálok.
és remélem hamarosan tudunk talit szervezni.
tengdi te mondtad,hogy lehet nálad,de akkár nálam is,szívesen látlak benneteket.jó lenne megint látni a sok gyönyörűséget.

na megyek,mert a levelezéseimet is elhanyagoltam,meg sok minden mást is.jövő héttől nagytakarítás.

jövök és teszek fel képeket a kis hannámról.

Andy

]Kép[/url]
békefiné

Andy!

Gratulálok a vizsgákhoz, gondolom jó túl lenni rajta. Én úgy tudom, és ezt hallottam, olvastam, hogy a fogzásnál bizony néha a babák visszatérnek egy kis időre a "csak cici" és semmi más szokásra, ami az evést illeti, de majd visszaáll nálunk a dolog. De köszi, hogy leírtad nálatok mi volt, és mi vált be rá. Nálunk is a nurofen és dentinox a befutó az elmúlt napok alapján....

Kép
fruzsa7

Andy!

Gratulálok a sikeres vizsgákhoz! Igazán "ügyi" vagy!

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68

Sziasztok!
Roli lassan,de biztosan elkezdett mászni!!Nagyon édes!Már nem lehet magára hagyni 1 percre sem.....
Próbálkozunk a leves evéssel,de nem igazán ízlik neki.Így marad minden más.....Azokat viszont imádja.De a cicit a legjobban.

Andy!
Örülök,hogy sikerültek a vizsgáid!!

Voltunk védőnőnél, 6150gr és 67 cm.Jól bele húzott!!!!Már igazi férfi!!!!

Nikilány!
Én a jövőhét folyamán fogom megnyitni az OTP-ben.

Kép
baba0727

Már kezd ki bújni az első fogacskánk is,habár szerintem egyszerre 2 jön.Fölül és alul.Már látszik csak még nem törte át az ínyét.

Kép
baba0727

Sziasztok a mai napunk nagyon rossz volt..

Ma kint volt nálunk az ügyelet, Heim Pál. A dokink (gyerekdokink) ki volt kapcsolva...nem tudtuk mi legyen.
Pénteken ugye hőemelkedés egész nap, ami a fogzásnak tudtuk be. Azóta normál a hője, de a köhögés péntek éjjeltől rosszabbodott, nagyon száraz, rekedtes , ugató köhögés közben nehézlégzés.Rengeteg hapcizás, éjjel alig aludtunk, köztünk volt de állandóan felsírt, olyan mintha teli lenne az orra szörtyög, de nincs semmi az orrában.
Azt mondták nem krúp, ez miatt jöttek ki hogy ráhallgassanak, azért kaptunk egy kúpot ha nem kapna rendesen levegőt, adjuk oda, de nagyon erős valami, csak akkor,és ilyenkor vigyük ki a hidegbe felöltözve ha kell éjjel is. Holnap doki 2 után, akkor rendel,mert mondta valami van azért, lehet hörghurut vagy mi, de mondta innen nem tud mondani semmit. Csak tükrözéssel tudna fül-orr-gégész, na itt kezdtem összezavarodni ...száraz köhögésre paxirazol, meg c vitamin cebbion csepp, esetleg orrcsepp,egy receptre kapható, ezeket vegyük meg, de persze a receptre kaphatóakat csak holnap miután a dokihoz elmentünk..de majd doki megmondja, mi kell.
Persze üvöltött amikor a torkába lenyomta a kanalat, alig engedte ...ide oda dobálta magát, nem tudta megnézni neki. A hapcizás meg a fület kezdheti ki, mert a kürt a fülben nekik egyenes, nehogy ráhúzódjon a dolog..... Sajnos nagyon ki van mert nem hogy a foga fáj, ami jön, néha kap lidokainos krémet rá, de nem tud aludni, mert nagyon erős köhögési inger jön rá, kapkod a levegőért...tiszta piros a szem, teljesen karikás, nagyon fáradt már, de alszik 5 percet, és "fulladozik". Ez ment éjjel is, hogy állandóan fölriadt, bár azért néhány órát sikerült aludnia...Persze az ügylet semmit se ért, nem kapott semmit amivel csillapíthatnánk neki a dolgot, míg holnap a dokihoz eljutunk. Olyan mint egy rekedt kutya aki ugat, és kapkod a levegőért, és persze nagyon sír, ami szintén rekedtes..mi meg már nagyon kimerültek vagyunk, mert se éjjel se nappal nem tud aludni és mi se.

Ja és bónuszba ma megjött fél év után, ez a görcs nem hiányzott most a kialvatlansághoz.....miért jött meg, csak szoptatok? Még éjjel is kétszer..még hozzátápit meg se kezdtük, csak szopik naponta néha 2 óránként is, de tény hogy nem 20 percig csak 7 percig, neki annyi idő elég....lehet nem elég ideig éri a mellett az inger? De ez úgy nem hiányzott.

Kép
fruzsa7

Jó Reggelt Anyukák,Kismamik!:)

Egy olyan kérdésem lenne,hogy járt-e valamelyikőtök szülés előkészítő tanfolyamra??Ma kell mennünk,de nem vagyok teljesen képben,hogy a Bajcsy étterme,pontosan merre is található????
Köszönöm előre is a segítséget!!!:)
bentley86

Sziasztok csajok!

Fruzsa, szegénykém jól kijutott nektek. Remélem jobban telt az éjszakátok. Nagyon sajnálom Benit, iszonyat kimerült lehet. Azért az nagyon elszomorító, hogy az ügyelet ennyit ér. Izgulok, hogy mit mond ma a doki. Remélem nagyon hamar meggyógyul a drága.
A megjövéssel kapcsolatban annyit tudok mondani, hogy nekem is kb. ilyenkor jött meg először. A tej kevesebb lett, és picit sósabb, ezért Lotti sztrájkba kezdett. A következőnél viszont már meg sem érezte, és akkor sem amikor 3 hétig véreztem. Valószínűleg azért jött meg, mert Beni picit kevesebbet szopizott. Nyugi, még így is jól kihúztad.

Andy, gratulálok a vizsgáidhoz. Most felejtsd el a sulit egy kicsit. Hannánál serintem most kezdődik a szeparációs félelem. Ölelgesd jó sokat. Lottitól sem tudok 3 méternél távolabb menni, mert nyüszög.

Baba, édes lehet a kicsi férfi. Nagyon jó súlyban van, és ügyi a mászással.

Tengdi, nem voltunk tornán, mert egyrészt berekedtem, másrészt Lotti felállt kapaszkodva. Kap még időt úgy gondoltam. Most azzal szórakozik, hogy ül és húza magát a kezével, mint akinek nincs lába. Jót szórakozunk rajta.

Ja a torna tavaly 3500 Ft-ba került (sógórnőm mondta), most szerintem akkor kb 5 ezer lehet.

Marcsi, mi újság Bogival?

Na mennem kell csajok, majd még jövök, de felébredt a kisasszony.

KépKép
trinky

Fruzsi,

Az hogy szoptatsz nem jelenti azt hogy nem fog megjönni sajnos, nekem több ismerősöm is van akinek szülés után megjött rendesen 1 hónapra és csak szoptatott. És van az ellenkezője is mert van olyan aki már csak reggel és este szoptat de még mindig nem jött meg neki. Szóval ez teljesen változó, ezért mondják hogy ilyenkor is kell védekezni mert hiába nem menstruál az ember akkor is történhet baki :)

Bentley,

Én is jártam, az étterem ha bemész az oldalsó kapun, ahol van a kocsibejáró is. Egyenesen hátra a büfé előtt, és egy újszerű épület, ilyen tégla burkolású azt hiszem.
tücsi85

Tücsike!
Köszönöm a gyors választ,én is valahova a büfé környékére képzeltem,nagyjából a leírtak alapján betájoltam magam:)

Fruzsa!
Nagyon nagy kitartást kívánok Neked és persze Apának is!!Fel a fejjel!!!Persze az ügyelettel leírtakkal kapcsolatban nekem is kinyílt a bicska a zsebemben...bár lehet nem egyszer olyat is hallani,hogy még kijönni sem hajlandóak,hanem közlik,hogy adj ezt vagy azt a picinek vagy akár felnőttekkel is eljátszák,és másnap menj orvoshoz.Nagyszerű!!!!!!!!!!Ma már biztosan nyugottabbak lesztek,hogy látja a doki is,és nyílván Ő is meg fog nyugatatni!!!
bentley86

Sziasztok!

Hát egy újabb fárasztó éjszaka volt ...hajnal tájt sikerült egy kicsit aludnunk, talán 3 órát. Nem is tudom. Beni már nagyon fáradt volt, már este amikor letettük, tiszta vörös volt a szeme, persze köztünk aludt megint mert másképp nehéz lett volna mindig kelni hozzá, és megnyugtatni. Sajnos az éjjel első fele abból állt, hogy végre aludt volna, aztán jött a szörtyi és a "köhögőroham", és sírva kelt fel rá, apa felvette ilyenkor és kicsit járkált vele, de ment vagy 2 métert már aludt is megint, nagyon fáradt volt, aztán kb. 20 perc múlva megint felkelt, -én még ne aludtam vissza, megint a köhögésre. Újabb sírás, néha szopira megnyugodott, amit szerencsére elfogad, nem látok változást a szopiban, remélem nem is lesz sztrájk. Viszont talán egyszer sikerült kicsit szívni az orrából éjjel 3-kor, azt nagyon türelmesen engedte, a lecsukódó szemeivel szépen felemelve fejét tűrte hogy kicsit szívogassak, biztos érezte kicsit jobb lett utána. De csak egyszer sikerült, mert ne volt benne továbbra se igazán. Kapott többször tengervizes orrsprayt, mert ugye gyógyszertárihoz csak ma jutunk hozzá...Kicsit már változott a köhögés is talán, kicsit hurutosabb nem olyan száraz, talán kezd felszakadni neki. Lehet a doki is ír köptetőt. Ma délelőtt jó kedvű volt, most altatja magát. Délután 2-re megyünk dokihoz, remélem bírni fogom mert egyedül viszem gyalog és hát a mensi nem túl jókor jött, ilyenkor nem szeretek mozogni, nem esik jól.

Az ügylet az egy kabaré, mire valakit is el tudtunk érni, a Heim Pál kijáró ügyeletét hívtuk mivel nem rendelkezünk autóval. Ott közölték velünk hogy vigyük be a gyereket, aztán kapcsoltak 5 helyre ahol fél órát szólt előtte a zene a telefonba mire felvették, mindenhol csak ide oda "küldtek", majd megadták a Betesda számát, ott közölték nincs kijáró ügyeletük, visszakapcsoltak a Heim Pálba, végül azon a számon segítettek ahol először közölték vigyük be a gyereket. Végül is hamar kint voltak a hívás után. Igazából nem ragaszkodtunk volna az ügyelethez, csak nem tudtuk mi legyen, a dokinkat nem tudtuk megkérdezni, mert nem volt bekacsolva, ezért hívtuk a Heim Pál tanácsadó számát először, de ott semmit nem mondtak mit tegyünk. Pedig meg akartuk kérdezni hogy hívjunk-e ügyeletet vagy se. Na de mindegy..csak az a gáz, hogy én előbb jutok ügyelethez itt a kerületben, mert itt van felnőtt ügyelet..mint gyerekem.

Kép
fruzsa7

Fruzsa, az jutott még eszembe, hogy nincs-e esetleg párásítótok? Nálunk nagyon bevállt amikor 9 hónapos terhesen iszonyatosan fáj a torkom. Egész éjszaka ment párásító és gyorsan helyre jöttem. Ráadásul van olyan amibe illóolajokat lehet tenni. Hátha egy kis eukaliptusz illattól könnyebben venne levegőt Beni.
A sztárjktól ne félj, mivel Beni jól eszik, szerintem nem is lesz semmi. Lotti mindig is nagyon keveset evett.
Van akinél egyáltalán nem is veszi észre a baba, hogy menstruál az anyukája.

Remélem a doki mond valami okosat nektek, és tudtok végre aludni egy jót.

Hát ezért az ügyeletért fizetjük a TB-t? Röhej, bár inkább sírhatnékom van.

KépKép
trinky

Sziasztok!

Megjártuk a dokit és a patikát is. Kendőben magamra kötve vittem 15-20 perc gyalog szép lassú tempóban. Kicsit sikerült így aludnia rajtam. Doki mondta nagyon piros a torka, kicsit be van neki gyulladva ott, és hogy valószínűleg mivel megduzzadt a nyálkahártya is, irritálja őt nagyon és ettől köhög. Annyira hogy aludni se tud.
Kapott cataflan cseppet napi 3-szor 7 cseppet. Ez fájdalomcsillapítónak is, és gyulladás ellen. Pluszba meg Halixol köptetőt, kis adagolós mint a nurofen, ezt csak reggel délben, hogy ne éjjel köhögjön. Ez kicsit jobb ízű mint a paxirasol, amit az ügyeletes mondott, az állítólag irtó keserű, és anyatejbe nem rakható, mert összeugrik tőle, állítólag, ki tudja, szóval egy kicsit barátságosabb köptetőt kaptunk. Reméljük így már lesz változás...ezért szenvedni egy hétvégét. A dokim is le volt akadva hogy nem kapott semmit Beni tagnap, kérdezte mit adtak neki, mármint az ügyeletben lévő nő,! Mondtam semmit, nézett nagy szemekkel...csak egy Krúp elleni kúpot, mondtam. Ő meg mondta hát ja , az életmentő kúp, ha a gyerek nem kap levegőt, és míg kiérnek hozzá, ..de mi sokra megyünk vele. Szóval ennyi. De babus jól viselkedett, mindenki azt hitte a rendelőben hogy lány, a hosszú szempilláival.

A párásítóról: nekünk pont páraelszívónk van, ami magába gyűjti a vizet, ugyanis nálunk hihetetlen nagy a pára, nincs még erkélyünk se, és annyira SZUPER a szigetelés, hogy semmi természetes szellőzése nincs a lakásnak, így a száradó ruhák, főzés, stb. annyira sok párát termel, hogy rengeteget kel, szellőztetni, mert vizes lesz az ablak, és a falakta is kikezdi, ha nem figyelünk. Háromnegyed állásban hagyjuk az ablakot, és így ha odateszed a kezed érzed a levegőt, nem hűl le a lakás, de cserélődik a levegő. Szóval nálunk az ellenkező a probléma,..nálunk a páratartalommal nincs gond, sőt... de köszi az ötletet. :D

Végül is ma már Beninek jobb a kedve, szerencsére!

Kép
fruzsa7

Sziasztok!
Örülök, h Beni már kezd jobban lenni! Remélem a gyógyszerek segítenek és ki tudja aludni magát! Arra mit mondott a dokinő, h ő meg ki volt kapcsolva? nekem azért ez is piszkálja a csőröm...

Mennyit kellett várni a betegrendelésen? Sokan voltak?

Ma Hunorral tökre kiütöttük magunkat, mintha átbuliztuk volna az előző napokat... Nemrég kelt fel 2órás!!! alvás után. Ilyen még sose volt! Nektek mennyit alszanak a babók? Mi naponta talán 3szor alszunk félórákat, esetleg 3/4 órát, de az már soknak számít... Mikor van az, hogy csak délutánonként alszanak a gyerekek ?

Remélem ebben a mai szép időben elmentetek sétálni!

Jó éjszakát Beninek! és neked is Fruzsa!

Kép
Kép
nikilány

ja, egyébként nekem sem jött még meg.

Kép
Kép
nikilány

Sziasztok!

Szinte minden nap benézek, de írni sajnos nincs időm, de látom más is így van ezzel!

Jobbulást kívánok Nektek Fruzsa!

Nekem sem jött még meg szerencsére. De azt én is hallottam, hogy akkor más íze van a tejnek.

Niki: Orsi általában délelőtt alszik 3/4 órát, koradélután 2- 2és fél órát, aztán még általában, nem mindíg, 6 körül 30 percet és este fél 8 körül fekszik le és utána 4 körül kel, kis cicizés és még 7ig alszik. Szóval szerintem ez teljesen egyéni dolog, hogy ki, mikor , mennyit alszik.

Kép

Kép
esztke

Nikilány

Ábel sokat alszik, általában 1-2 órát. Eszik, utána játék, foglakozás, vagy csak ott van és nézelődik...aztán alszik 1-2 órát.

Na de nem jelent ez semmit, Máté is 6 hónaposan "romlott el" :lol:

az orvos témával nem értek egyet, hacsak nincs vele direktben megbeszélve, hogy mindig elérhető. Gondolj bele az orvos helyzetébe, azért az nonszensz, hogy ne lehessen magánélete, nekik is vannak gyerekeik, nekik is kell nyugi, különben a munka rovására mehet. Ahhoz, hogy topon legyen ki kell magát pihenni!!! És el tudod képzelni, ha nincsenek kikapcsolva hányan keresik meg pitiáner pronblémákkal, vagy olyannal, hogy a gyerekem negyedik napja lázas....de kettő után a rendelésre nem viitte. Na szóval, ha nincs külön lezsírozva mindez, akkor szerintem teljesen jogos, hogy ki van kapcsolva, mert azért hány száz gyerek is tartozik egy dokihoz???

Kép
Kép
tengdi

Beninek gyógyulást!!!

Andy holnap nem igen jön barátnő, mert a sztrájk miatt nem tud.

Nekem sem jött még meg, Mátéval egy éves kora körül jött meg. Plusz mínusz egy hónap.

Kép
Kép
tengdi

Sziasztok Csajok!
Tegnap volt lehetőségünk szétnézni a szülészeten...nem is tudom,elég vegyes érzelmekkel és jó erős hasfájással tértem haza:()Tényleg szép a szülészeti rész,de a "kórtermek":(
Tegnap jól összekavartak,létezik,hogy az előkészítést a szülésznő csinálja meg(már ha kell ill. van rá idő)????
Lányok,ki kapott már epidurált??Igaz,hogy adnak előtte fájdalomcsillapító injekciót???Az sem tiszta,hogy ha valakit császároztak,vagy akár természetes úton szült,akkor azon az ágyon toligálják be a szobába,amin szült,ill. csaszizták??Vagy rendes szülés után,mehetek saját lábamon is???
Az előkészítő elég "rémisztőnek" tűnt,bár gondolom,aki csinálja pl. a beöntést,már nem egy ilyet élt végig:()
Köszönöm előre is a válaszaitokat...nem is tudom,hogy jó döntés volt-e szétnézni,főleg így a 38. hét kellős közepén:((()))
bentley86

dia: átmenjünk hannával vagy séta valamikor.írj mi lenne jó neked.

mensi: nekem 3 hónapja állt vissza rendesen,hanna úgyanúgy cicizik,sőt még többet.így nem tudni változott e az íze.

fruzsa:hát akkor nem egyszerű az ügyelettel,már előre félek ha menni kell,mit m,űvelnek,monjuk a felnőtt ügyelet sem jobb,tapasztaltam

Andy

]Kép[/url]
békefiné

Benley:
Az előkészületeket a szülésznő csinálja, legalábbis nekem Ő csinálta. De semmi gáz nincs benne. Kicsit kellemetlen érzés, de így utólag nagyon jó, hogy kaptam, mert nem tudom mi lett volna, ha nem.... :D
Epidurált én nem kaptam. Én természetesen szültem, úgy nem toligálnak sehová, illetve tolószékben totak be engem a kórterembe, de én elég sok vért vesztettem és még 2 és fél óra után sem bírtam lábra állni.... sőt még másnap reggel is szédelegtem, a vasam a béka feneke alatt volt.... :roll:
Szerintem jól tetted, hogy körbe néztél.

Fruzsa: mi újság?

Kép

Kép
esztke

Bocsi, Bentley!

Andy! Mikor és hová mennétek sétálni?

Kép

Kép
esztke

Ó és a lényeget nem is írtam le: képzeljétek Orsi vasárnap hasról a hátára fordult és itt voltak a Férjem szülei, pont felvették videóra, amikor fordult. Nagyon nagy volt az öröm... :lol: Kétszer egymás után, aztán tegnap is egyszer, de azóta nem.

Kép

Kép
esztke

Még valami! :D Lenne valakinek 68as lábfejes nadrágja? Szívesen megvenném.

Kép

Kép
esztke

Esztke!
Nagyon köszönöm az infokat:)!Nekem a beöntős rész tűnik elég "érdekesnek",gondolom sok ilyennek volt fül tanúja a szülésznő,de ha menni kell,akkor nincs mese:)
Ha bárkinek van még vmilyen tapasztalata azokkal kapcsolatban,amiket leírtam,legyetek kedvesek megosztani velem...sokat segítene!!!!!!
jaj,és nagyon gratulálok Orsinak!:)Nyugodj meg,mostmár tuti alig fogjátok tudni figyelemmel követni,hogy éppen merre leledzik az ágyon:)
bentley86

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?