Új privát üzeneted érkezett!

Cat!
Jobbulást Samunak!Azért ez nem lehetett szegénynek kellemes élmény! :(

Nettke!
Mi ez a Cirkusz-fesztivál? Majd mesélj róla,hogy élvezték-e a gyerekek.
Én is szeretném őket elvinni jövőre a NagyCirkuszba
Az áprilisi dínó-showra nem mertem beruházni,pedig Oli lehet,hogy élvezte volna.Csak a jegyek darabja 13.000Ft lett volna.Igaz,csak apjával ketten mentek volna.

Kép

Kép
edit73

Dolgozós csajok!!!

Nálatok (már akinél van) hogy alakul jövő évben a cafeteria rendszer? Tudtok már valamit?
És aki kapott idén kultúra-utalványt,attól kérdezném,hogy mennyire van értelme? mennyire széles körű a felhasználhatósága? Érdemes igényelni? Jobbára gyerekeknek való programjaink lennének ezután is.

Kép

Kép
edit73

Edit,
a Nagycirkuszban lesz jan 21-25 között ( a dátum nem tuti, ilyesmi rémlik), különböző külföldi meg magyar produkciók fesztiválja. Ez a magyar nap lesz, ennek megfelelően az árak is elviselhetők (némely külföldi napra 4500-as jegyek vannak... namost azt 5x, no mi arra nem megyünk sajna..)
A dinó show árai :shock: :shock: :shock:
Dávod olyan nagy srác a képen, mintha egy szilveszteri buliból jött volna haza másnaposan :lol: Nem mondanám meg, hogy csak 12 éves..

Kép
nettke

Nettke!
13!!!(legalábbis mindjárt)
Amúgy csalóka a kép is,mert az anyunál készült és ott kicsi műfa van.De amúgy ez a mai trend (kitűrt ing,logó nyakkendő) tényleg eléggé zilált külsőt kölcsönöz. de csak ezzel a kompromiszummal volt hajlandó valami "rendes" ruhát felvenni.A haja meg a sapkától ilyen :roll: ,drótból van neki (mármint a haja)és ha egyszer nem teszi fel rendesen a sapkát,rögtön kócos feje lesz. :D
A Dávidról készült kép teljes jellemrajz a mai fiatalokról. :lol:
Akkor várjuk az élmény beszámolót a cirkuszról!

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Nettke! Részvétem :(

Edit!

Nekem nagyon bejön a nagyfiadról a kép! :)
Nettke leírása nagyon találó :lol: :lol:

Egyébként ilyenkor mindig arra gondolok, hogy mi nem ugyanilyenek voltunk ? :wink:

Cat!

Nálatok tényleg mindig történik valami :?
A Janikovszky Éva könyv megvan? :lol: :lol:

Látom mindenkinek komoly feladat karácsony után helyet találni a játékoknak, annyit kapnak a gyerekek.
Nálunk is nagy sikerük volt a játékoknak. Talán a legjobban a Hófehérke babaház jött be a törpékkel, na meg persze Pepe el volt ájulva, hogy meghallgattatott a kérése és visszakapta a gurulós tigrisét :D
Kaptak társasokat is, a Twister tetszett nekik, de még kicsik hozzá, nem érik át rendesen a lapot. A Ki nevet a végén ? Pepének bejött, Csengének nincs türelme végigjátszani. Persze veszteni még mindig nem nagyon tudnak, ha nyerésre áll akkor szeret játszani, ha nem akkor abbahagyja. Gondolom ehhez is be kell érni.
Amúgy a legjobban én meg a húgom szórakoztunk, vagy 20 éve nem játszottunk ki nevet a végént, de szerintem most jobban élveztük mint gyerekként :lol:
Kaptak még egy olyat amin a mókusoknak a sapkája világít, és mikor a te színeddel világít akkor rá kel csapni a sapkájára, a gép a végén összeszámolja apontokat, hogy ki nyert. Ez is bejött, jókat nevetnek rajta, meg élvezik, hogy végre valamit lehet püfölni. Eddig még bírja...

Képzeljétek, a flódnim akkora sikert aratott! :shock:
Bevittem a munkahelyre belőle, ha már karácsonykor ügyelünk legalább legyen valami hangulata (amúgy otthon mindenki vitt valamit, nagy kajálást rendeztük, itt csak én sütöttem. )
A mák miatt lehetett ekkora siker, mert még sosem ettek, így mindenki azt kérdezte, hogy mi az a fekete benne? :shock: A főnök a legjobb reklámom, azóta mindenkinek terjeszti, hogy milyen finom magyar sütit evett :) (Amúgy foglamam sincs a flódni mennyire magyar, de mivel én vittem így könyvelték el)
Jövőre majd bejglivel sokkolom őket :lol:
Amúgy aztr hiszem Cat, te kérdezted, nem vagyok egyáltalán nagy konyhaművész, csak valahogy úgy vagyok vele mint a patkány a L'ecsós mesében: ha le van írva a recept azt már csak meg kell csinálni. Tudod, "főzni bárki tud" :wink: A neten van egy-két bevált főzősblogom és arról töltötem le a receptet. Tényleg nagyon finom lett :)
Mindjárt megpróbálok képet feltenni, csak nem akarom hogy eltűnjön amit írtam, így inkább külön.

Ditke
ditke62

Ilyenre sikerült a fánk:

Kép

Ajándékbontás közben:
Kép [/img]
ditke62

Akartam még képet mutatni az itteni Betlehemről. Ez egy kis város felépítve a főtéren. Még a legapróbb részletekre is gondoltak, egyes részek még mozognak is: a pasi tapossa a szőlőt, folyik a must, a hajó mozog, az emberkék is mozognak (gyerekek hintáznak, van egy öregasszony aki tyúkot etet, van aki varr, stb.) Még a pulyka elvágott nyakából is csöpög a vér :shock:
Persze összességében nagyon tuti, és jó nagy méretű, a fél teret elfoglalja. Kisebbeket is építenek mindenhol, a kórházban, a boltokban, vagy pl. voltunk templomban egy koncerten még karácsony előtt, ott is volt végig a padok mellett. Errefelé úgy tűnik ez hagyomány.

Kép

Kép

Ez utóbbi képen a jobb alsó ábrán látható, hogy tényleg a legapróbb dologra is gondoltak, hogy életszerű legyen :lol:
Persze a fickó elbújt a ház mögé a kaktuszok közé, de mi észrevettük :lol:
ditke62

Ditke :)
Ügyes vagy a flódnival! Én nagy konyhatündér vagyok, de azt nem merném bevállalni. A főzni mindenki tud típus vagyok. :lol: Egyébként a flódni zsidó süti.

Nagyon jó a kis betlehem. Különösen az utolsó pottyantós kép! :lol: Milyen csinik voltak a csajok karácsonykor!

Edit :)
Nagyon nagyok már a fiúk! Dobtam egy hátast amikor megláttam őket. Oli a legmagasabb? (mármint a kicsik között). Dávid meg tiszta te vagy!

Úgy látom a játék nélkül is volt ajándék dömping Dávidnak. Ide hozott a Jézuska egy Nintendo Wii játékot. A fiúknak nem nagyon engedjük, hogy játszanak vele, mert addiktok lesznek mint Zoli. Mondjuk profin ping-pongoznak és kosaraznak vele. Zoli éjjel nyomja a játékot suttyomban.

Nálunk most januártól lesz cafeteria, mindenkinek egységesen 250 ezer Ft/év. Viszont nem lehet üdülési csekkbe kérni, így én a melegétel utalvány mellett kultúrát kérek majd. De mi sokat járunk színházba, moziba, cirkuszba,koncertre, szóval el fog kelni. Könyvet már sajnos nem lehet rajta venni, beszüntették. Ha tudod, és nálatok lehet, akkor kérj inkább üdülési csekket. Igaz megadóztatják a jövő évtől, de a minimálbér erejéig adómentes marad.

Nettke :)
A Bors nénire akartam jegyet venni a Kolibribe a fiúknak, Molnár Piroskával, nagyon dícsérik. Nem kaptam hétvégére. Most januárban a Lilire megyek csak, meg Albertirsára, plussz Mozart február elején. A Cirkuszfesztiválon még mi is gondolkodunk, és a József is várólistás. A barátnőm nagyon nem ajánlotta....

Viszont kaptam karácsonyra 2 Rebecca jegyet március 20-ra a délutáni előadásra, a fszt. 5. sorába. :lol: Kell mondanom, hogy ennek az ajándéknak örültem a legjobban? :wink:

Hogy sikerült a kacsa?

Samu szeme már sokkal jobban néz ki, de bevérzett a szemhéja, így ott egy lila csík van. Drasztikusan lecsökkent az alvásigénye, és hajnal 1/2 4-kor felkelt, hogy megy játszani, de még álmos lehetett, és lebólintotta az ágy szélét. Nyafogott, hogy beütötte a fejét, először azt hittük kamuzik, de aztán csak sírdogált, és megnéztük. Nem vészes ám, csak elsőre volt ijesztő amikor be volt dagadva. Tényleg mindig történik velük valami. Most meg ez a sok karácsonyosdi felpörgette teljesen őket,főleg Samut.

Ma sem aludtak semmit délután, és még javában itt legóznak a szőnyegen. Semmi álmosság...

Na megyek, mert mindjárt Serbi lesz az M1-en. :D :wink: :D

Cat
Kép
cateye

Edit,

Mi tavaly 340e ft cafeteriat kaptunk, abból majdnem 100e ft volt az éves BKV bérlet. A többit üdülési csekkre, ruhapénzre, ajándékutalványra, internetelőfizetésre stb. lehetett költeni. A melegétel-utalvány megkaptuk csak úgy, az szerencsére nem volt benne a keretben.
Na, arra kíváncsi leszek, hogy idén mi lesz :roll: A bkv bérletet már megkaptuk, tehát min. 100e ft biztos lesz a keretösszeg.

Én üdülési csekket meg ruhapénzt kértem. Az utóbbi azért jó, mert készpénzben kapod meg, egy év alatt kell elkölteni, számlát kell kérni vásárláskor, és megkérheted az ismerőseidet, hogy kérjen neked számlát, és akkor megmarad a pénz neked.

valóban sokat nőttek a fiúk, és egyre inkább különböznek egymástól. Vagy csak azért, mert különböző ruhában vannak??? :D

Ditke,

Tényleg nagyon ötletes a Bethlehemi városka.

Cat,

Én azon csodálkozom, hogy az én örök-mozgó, izgága Ambrusom még megúszott minden ilyen balesetet :roll: (kopp-kopp-kopp). Még szerencse, hogy nem történt komolyabb baja Samunak.

Elkezdtük nézni a Sopranos-t (Maffiózók). A teljes sorozatot kapta Árpi tőlem karácsonyra. Egész jó.

Ja, és a Disney on ice nagyon bejött a gyerekeknek. Ők egyáltalán nem unatkoztak (sokkal inkább fáztak...), jövőre is tuti, hogy elmegyünk. Teljesen lenyűgözte őket a látvány, azóta is minden nap emlegetik.

Ma szabad napom volt: elmentem könyvtárba, meg vásárolni. Teljesen kiakadtam: az üzletek tömve voltak, parkolni alig lehetett. A Nextben már nem volt gyerekruha! Tegnap kezdődött a leárazás, de teljesen kifosztották a megszállottabbak.

Ki mit csinál szilveszterkor?

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok,

mi is vagyunk, csak még tart a jövés-menés...
A karácsony szuper volt, olyan meghitté tették a gyerekek, mert nagyon jók voltak ( főleg Zsombi !!! ).
Részletezni fogom, meg képet is töltök, csak most éppen a cirkuszba indulunk!!!
Majd megírom milyen volt.

Nettke,

részvétem, szegény nagyikád! :cry:
Igen , tegnap voltunk a Spamelot-on. Tetszett, volt benne ötlet, a humor nem az a tipikus fárasztó angol humor volt, egyszer nézhető kategória. Sajnos nem Serbi volt, Hujber Feri játszotta a szerepét, de ő is jó volt. Akit külön kiemelnék, az a Szente VAjk, szuper kis figura, úgy vettem észre elég közösség kedvenc is.

Majd még jövök, de fel kell ébresztenem a gyerkőcöket különben elkésünk...

Meme
szinta

Cat,Detti!
Köszi a válaszokat!Itt 240eft/év a cafeteria.3hete,amikor beszéltünk róla,még nem tudták megmondani,hogy a változások miatt mi lesz benne és mi kerül ki belőle.Azt gondoltam,ti már tudtok konkrétumokat.
Nekem majd jan elején kell választ adnom,hogy mit kérek.

Cat!
Az biztos,hogy Marci a legkisebb.(2cm-rel) Oli és Beni felváltva vannak az "élen". November elején még Oli vezetett.Olyan 114-112cm magasak lehetnek.Az tuti,hogy karira már 122-es nacikat vettem nekik.
Üdülési csekket biztos kérek,csak a kérdés,hogy az felül még mit.Azért gondoltam,hogy jó lenne kultúra utalvány,mert szeretném a fiúkat több helyre elvinni. Pénz és étkezési utalvány minden mennyiségben elfogy. Viszont ha van kultúra utalvány,akkor tuti arra lesz költve,amire szánom.
A kérdés az,hogy bármely kiállításra,színházban vagy koncertre elfogadják? Cirkuszba is?

Detti!
Nálunk ruhapénz nincs.Valószínűleg mert egyen-blúz van.Gondolom ezzel a ruházkodás részét kipipálta a cég!!!! :roll: :roll: :roll:
Nekem régen is különbözőek voltak a fiúk. Te talán jobban észreveszed a változást!
Balesetek: míg kisebbek voltak,enyémek is tudtak magukra és egymásra vigyázni. Az utóbbi 2-3hónapban durvult el a helyzet.Mondtam is nekik ahogy nőnek,egyre jobban oda kell figyelni rájuk.Kari előtt a marci rémisztgetett bennünket,mert Oli elökte a tavon.A jégbe jól beverte a fejét,hatalmas pukli,kék-zöld folt.Ráadásul az esés után majdnem azonnal el is aludt.
Előtte Beni esett le a lépcsőn,hasonló következményekkel.Azelőtt megint Beni esett el a bicóval.
És ezek csak az emlékezetesebb események.mondjuk a baleseti sebészetet sikerült elkerülnünk.A Dávid ennyi idősen már gipsz volt a lábán! :roll: :twisted:

Ditke!
Szuper a betlehem!És csajok megint kitettek magukért öltözködést illetően.Tehetnél még képet róluk (arcuk nem igazán látszik)!Olyan kiváncsi vagyok,mennyit változtak.
A fátokkal mi lesz kari után? Van már ötlet?

Kép

Kép
edit73

Meme!
Ne csigázz!mesélj!
Zsombit megszállta a kisangyal?
Enyémek extra nyűgösek voltak 24,25-én.Én a melegre fogtam,mert ilyen már régen volt.Azt hittem,már kinőttünk belőle,de... Mindegy,kibírtuk,de a hangulat nem volt olyan szuper,mint szerettük volna.Majd szilveszterkor pótoljuk!!!

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Nettke!

Őszinte részvétem!

A karácsonyi képek mindenkinél nagyon szuperek, majd dobok én is, csak még a gépben vannak.

Ditke!

Nagyon klassz ez a betlehem, megnézném élőben is.

Szilveszter: Elvileg nálunk lesz buli, de gyerekek is jönnek, már így csináljuk 3 éve, nekem kényelmesebb, mert akkor a fiúkat itt le tudom tenni aludni. Viszont nem férünk el, sajnos nem tudok meghívni mindenkit akit akarok, úgyhogy azt beszéltük meg a barátnőimmel, hogy jövőre bérelünk vidéken egy házat ahol elférünk rendesen.
Gyakorlatilag lehet, hogy le kell mondanom, de én is elkezdtem köhögni, ami egyre rosszabb és mára elöntött a takony. Pedig teljesen beleéltem már magam.
Most gyömbérből csinálok teát, hátha az gyorsan segít.

Fiúk nagyon"rosszak" (elevenek). Tegnapelőtt anyumnál voltak déltől, tegnap pedig anyósnál egész nap. Mindketten kiborultak. Nem tudom mi lesz, tényleg elég kezelhetetlenek mostanában, de főleg Vendel. Már várom az ovit. szerencsére holnaptól Attila is itthon lesz, úgyhogy addig ketten leszünk rájuk.

Edit!

Tetszik Dávid, jó ez a mai trend..

:D

Kata

Kép
kateduo

Edit, Detti

Nálunk is úgy van, ahogy Edit írja: eddig sose történt semmi komolyabb baleset, hiába voltak mindig is nagyon elevenek. De most... :roll: mindig tele vannak legalábbis kék-zöld foltokkal. Azt írtam ősszel, h Dávid lefejelte a mászókát az udvaron és letört a fogából egy darab? :roll: Aztán az oviban húzták valahogy rá a kezére az ajtót-ne kérdezzétek mit keresett ott a keze az ajtó alatt!!! :twisted: Azért nagyon remélem, h törés nélkül megússzuk még jó ideig-mondjuk örökre!

Nálunk sem volt annyira jó a Karácsony, mint ahogy előre elképzeltem...de azért rossz se volt. Délutánra mindig nagyon elfáradtak a gyerekek és akkor aztán abszolút kezelhetetlenek. Nekem az előkészületek jöttek be jobban, nagyon jó volt velük díszíteni a fát, ajándékokat készíteni, még ők is csomagolták be amiket ők adtak. :) És persze az elmaradhatatlan mézeskalács-sütés. :D

Detti

Mi a Celebration-t láttuk a Disney-vel, ti is azt? A mai napig nem értem, h miért nem tetszett nekik?!! Egy rész volt kicsit laposabb, de ők a többit se élvezték. :( Otthon magyarul ment a szöveg is hozzá? Nekem még az jutott az eszembe, h lehet, h túl sok volt a duma, amit nem értettek és anélkül nem tudták rendesen követni a történetet. :idea: Az tuti, h a meséket se nagyon szeretik mostanában angolul.... 2 éve abszolút nem zavarta őket.

Cat

Samu... :shock: Jobban néz már ki kicsit?

Ditke

Jó lehet az a Betlehem. És amúgy hogy tetszik a munka ott kint? Milyenek a kollégák?

Kata

Jobbulást!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Nekünk a Cafeterián kívül van az Egészségpénztár, és az Önkéntes Nyugdíjpénztár. Ezeket az évi 250 ezren felül fizeti havonta a cég. Még nálunk sincs konkrétum, hogy hogy lehet elkölteni a cafeteriát, mert most változnak az adótörvények 2010-től. Cafeteria kártyát már kaptunk.

Kérdezd meg, hogy milyen utalványban adják a kultúra utalványt mielőtt azt kéred. Zoliéknál többfélét adtak, és volt amivel küzdeni kellett, mert alig volt elfogadóhely. Például az Interticket utalvánnyal nagyon sok helyen lehetett fizetni, de csak színházakban, a Sodexo is ilyen. Érdemes előtte az interneten checkolni az elfogadóhelyeket.
Voltunk cirkuszban is kultúra utalvánnyal, de üdülési csekkel is lehet oda menni, annak a felhasználása szélesebb körű.

Amennyit adómentesen ad a cég üdülésit, azt érdemes kérni, családtagokra is!

Kata :)
Jobbulást! Jó merész vagy, hogy bevállalod otthonra a szilvesztert! Hány ember lesz?

Lilla :)
Nálunk kisebb korukban is voltak balesetek, de most sokkal vehemensebbek, indulatosabbak, nagyobb a súlyuk is, így jobban kell figyelni. Remélem megússzuk kisebb dolgokkal, törés nélkül... kop-kop
Samu feje már színpadképes. Nem semmi díjat kellett fizetni egy strip tapaszért nálatok! Vihetnétek innen ilyen esetre, itthon gyógyszertárban kapható.

Meme :)
Mesélj az ünnepekről! Zsombi hogy hogy jó volt? Nálunk is elég jók voltak.

Detti :)
A barátnőm minden dec 27-én ott áll a Next előtt, és lefosztják a Nextet. Egyszer megszívta mert 10-re ment, és már 9-kor nyitott a Next, és le volt fosztva mire odaért. Nagyon jókat szokott venni fillérekért, de nekem ehhez nincs türelmem. Nem vagyok hajlandó ezt csinálni. Mondjuk van is most sok ruhánk, nem kell már télre semmi.

Szilveszter: A barátainkhoz megyünk, minden évben ott szilveszterezünk. Ott is alszunk náluk. Van 2 kisgyerekük, a kislányuk a fiúkkal egyidős. A gyerekeket betesszük a jaccuziba, ott elvannak, a fiúk mindig nintendoznak vagy xboxoznak, mi csajok meg beszélgetünk vég nélkül. :lol: Semmi különöset nem csinálunk. Idén már szerintem a fiúk is koccintanak éjfélkor.

Érdekes, hogy nektek tetszett a Disney on ice, eddig 3 ismerősöm szidta, hogy ár/érték arányban rettentő színvonaltalan program.

Na megyek, mert töki pompost kell sütnöm. :D

Cat
Kép
cateye

Detti,
megsütöttem az ünnepekben a túrófánkot és a vaniliás-csokis kekszet is, isteniek voltak!! Köszi a recepteket :lol:
Sús rudacskát szilveszterkor próbálom ki :D

Az előző oldalon Cat által javasolt 2 blogról (mirelle/dolce vita) sütöttem stollent, cantucci-t, a kacsa-receptet, a csoki mousse-t is (mondjuk ez utóbbit nem kell sütni), minden nagyon szuperul sikerült, nem volt nehéz se, csak javasolni tudom :wink:

Cat,
nagyon irígy vagyok!! :lol: :lol: :lol: De jó!!!
Akkor ráfutunk mi is a Rebeccára hamarosan, csak még mindig nem tudom, a délutáni vagy az esti lesz-e a jó?? Vagy van már infó PK anyujától?
Ma voltunk a Thomas-mozin, életük első mozija volt :lol: Nagyon tetszett nekik, élvezték, kicsit Sárika nehezen ült meg, vándorolt az én ölem, a saját széke, meg az apja között 8)

Ditke,
nagyon ügyes lehetsz Te a flódnival, nekem az olyan macerás, a sok töltelékkel, sose futnék neki :roll:
Na hallod, ez a Betlehem :lol: Igazán pajzán humoruk van a spanyoloknak.

Kép
nettke

Ja, a szilveszter.. hát a szokásos program lesz idén is, itthon maradunk 8) Sose voltam jó szilveszteri buliban, de mióta vannak gyerekek, van mire fogni, miért nem megyünk :wink:

Kép
nettke

Lilla,

Mi Mickey nagy utazását láttuk, akkor szerintem nem azt, amit ti. MAgyarul beszéltek, de épp eleget, se sokat, se keveset.

Cat,

Mivel én nagyon olcsón jutottam hozzá a jegyekhez, emiatt a belépők árára nem panaszkodom. Így az ár-érték arány nagyon kedvező volt.
A gyerekeknek bejött, és csak ez számít :roll:

Ismered a Carassone gyermekei társast? Ma kapták a fiúk, és elég jónak tűnik.

Nettke,

Vannak még édesség receptjeim, csak szólj, és adok. Tegnap is csináltam csokis túrós golyókat.
Mi most a Hercegnő és a béka filmet akarjuk majd megnézni a gyerekekkel.

Edit,

Még a cafeteriara visszatérve: én azért is szeretek ruhapénzt kapni, mert gyakorlatilag mi abból a pénzből mentünk nyaralni. Oda forgattam be az összeset, ruhaszámlát meg egyébként össze tudtam gyűjteni az év során.
De nyilván megéri ilyen-olyan utalványokat is kérni, hiszen az is pénz, ha nem is kézzel fogható, sok helyen elfogadják őket.

Detti

KépKép
kiliman

Nem ismerem a Carcassone-t. Milyen? Az az igazság, hogy tegnap megkapták a fiúk a Castello del Dragot, és már besokalltak a társasoktól. Mi erőltetjük, mert nagyon szeretjük, de be kell látnunk, hogy nekik annyira nem buli mint egy lego vagy egy playmobil autós szett. :lol:

A juhtúrós rudat megcsináltam, még karácsony előtt, nagyon finom volt. De bevallom én tettem bele sütőport, nekem hiányzott. :lol:

Ruhapénzt nálunk nem lehet kérni a cafeteriából. Mondjuk számlából nem lenne hiány, mert én ennyit simán elverek ruhára. :oops:

Nem tudom a Rebecca szereposztást, és a szervezésen sem tudták, pedig édesen kacsingattam az eladó fiúra. Még szerintem ők sem tudják. De ha nem az amire én számítok, simán el tudom adni, vagy a csere piac is aktív lesz. De az is lehet, hogy megnézzük akármelyik szereposztással, utána úgyis megnézem még párszor, legalább lesz összehasonlítási alapom.

A Lilire nem jó szereposztást fogtam ki, nem Dolhait hanem Vadász Danit, még agyalok, hogy elmenjünk-e vagy eladjam. De színház hiányom van, így lehet elmegyünk, mert annyian dícsérik ezt a darabot. Na meg a Jantyik meg a Szendi Szilvi nagy vonzerő...

Képzeld kaptam egy West Side Story cd-t is Dolhaival és Miklósa Erikával, Szil a narrátor benne. Tök jó. Azt azért megnézném még, ha lenne valamikor újra.

Cat
Kép
cateye

Cat,

Ez az a játék:

http://hotdogshop.jateknet.hu/index.php ... ts_id=4875

(hátha mostanában szeretnél játékot venni a kölköknek... :lol: )

Talán ezzel a társassal játszottak a legtöbbet az összes közül :roll:

Nekem se szokott ruhaszámlából hiány lenni :roll: Bár én a ruháim 60%-át külföldön veszem, és az ottani számlákat nem fogadják el, de még így is ki tudom termelni az éves adagot :lol:

Csajok,

Akkor mi legyen a Kolpinggal? Mi mindenképpen szeretnénk menni. Szedjük akkor össze, hogy ki hogy merre milyen kívánsággal, és kérek ajánlatot.

Detti

KépKép
kiliman

Detti

Akkor vagy maga a műsor, vagy tényleg az angol beszéd okozta nálunk. :?

Cat

Nem olyan ragasztó volt, hanem kb mint a pillanatragasztó. :lol: Több rétegben kenték fel, bele a sebbe, összenyomták, majd 4 réteggel teljesen lezárták egy jó ujjnyi darabon a tetején. Az most kezd lejönni róla, majd meglátjuk mi lesz alatta. :roll: Szóval nagyon profi volt és nagyon ügyesen kellett csinálni, Dávidot még be is csavarták egy lepedőbe, h nem tudjon egyáltalán mozogni. Vagy ez, vagy összevarrták volna... szóval azért megérte! És sajnos itt olyan a biztosítás rendszer, h kategórák vannak: a sima doki 20 dolcsi, a szakorvos asszem több, olyan még nem kellett és az ER bármivel 100. De nem akartunk várni reggelig, mert jó mélyen szétnyílt és kicsit lifegett is a bőr. Hát ez van, remélem nem kell túl sűrűn látogatnunk a helyet, már csak a pénz miatt se. :wink:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla!
A lényeg,hogy nem lett nagyobb baj.Meg azért kamaszkorban milyen zavaró,ha van az arcon valami csúnya heg.Már csak ezért is megérte,hogy szakmeber látta és ragasztotta le neki.

Detti!
Én is szeretnék ruhapénzt kapni!!! :wink: De hát ez nem egy ilyen hely.
A lényeg,hogy adjanak valamit.Igazából bármilyen formában el lehet költeni,csak minél több legyen belőle!!!! :lol: :lol: :lol:

Cat!
Nekünk a cafeterián felül van az Önkéntes nyugdíj.De az Eg.pénztár az szóba jöhet.Csak annak utánna kell néznem,mert hogy a rendszeresen szedett gyógyszerinken felül mit lehet lehet rá elszámolni.Pl homeos szereket szerintem nem.Ez nálam még gondolkodós.
Milyen lett a töki pompos? Mi is szoktunk csinálni.Már régen volt,de ma baconos-hagymás gofri a rendelés.Hmmm finom tejföllel!!! Már csorog is a nyálam.

Mi is itthon szilveszterezünk.Bár van egy meghívásunk,de szerintem nem élünk vele.Én már öregnek érzem magam ahhoz,hogy illemből fent legyen hajnal 2-3-ig. 11körül szeretek lefeküdni.Meg úúútálom az esti nagy kajálásokat. Így mi ebédre főzünk valami fincsit,este kocintunk pezsgővel, gyerekpezsgővel. Eldurrogtatjuk azokat a tűzijáték micsodákat,amiket Dávid ilyenkor kikuncsorog.Kicsit tv-zünk,azt alvás

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

A cirkusz szuper volt, a gyerekeknek ( Kristófnak is !!!! ) nagyon bejött. Én elvoltam vele, már gyermek koromban sem szerettem különösebben.

A karácsony képekben:

Kép Várakozás... Kép Zsófi már alig bírja , hogy nem bonthat.. Kép Zsombika áhitata Kép Ugye milyen nagy ??? Kép Kép Zsombinalk ez nagyon bejött Kép A Jázmin hercegnő és a palotája Aladdinal... Kép Hanna Montana paróka... ( milyen szülők, jesszus ?? ) Kép A dinó imádat itt is.. Kép Kristófos mosoly..

Na, majd még jövök, de dugulás van, Lacikám azt intézi. Én ezerrel főzök, mert 2 -kor megyek vásárolni egy barátnőmmel.

Csajok, Kolpingot ne tegyük át őszre? Addig hátha Editék és Cat-ék tudnak csatlakozni. Hm???

Meme
szinta

Meme,
szépek vagytok! Kristóf mosolya, hm.. :wink:
Jesszus, az a paróka :lol: Ezt ő kérte?? Érdekli már Hannah Montana?

Cat,
asszem, ha tudunk egyáltalán még szerezni Rebecca-jegyet, akkor az estire is, meg a d.u.-ra is kéne bekockáztatni :roll: Egy vagyon, de úgyis el lehet adni, ami nem kell!
Szerintem is Lilire mindenképpen menjetek el, én úgy bírom a Jantyikot, már miatta érdemes 8)
Én is kaptam egy rakat musical cd-t, a Mozartot, az Elizabeth-et (ez a régi szerepo-sos), a R&J-t, külföldről meg a Lion King-et. Ha nem lenne meg valami (amit nem hiszek 8) :D ), akkor szólj!

Detti,
A juhtúrós rúd feljön sütőpor nélkül? Már nagyon rá vagyok éhezve és holnap sütöm, nehogy elrontsam!!
Cat, neked milyen magas lett? Könnyebb lett a tészta, levelesebb?

Kép
nettke

Kolping,
mi nagyon szeretnénk menni, de az is fontos, hogy minél többen együtt menjünk! Szóval nekem OK, hogy őszre tegyük, hátha addigra a 2 hiányzó család is be tud kapcsolódni.

Brigiékkel mi lehet, nem tud valaki róluk????

Kép
nettke

Nettke,

Esküszöm, hogy én nem teszek bele sütőport. Anélkül is nagyon finom (ahol lehet, kerülöm a sütőport...). Tényleg, próbáld ki. Mondjuk nem is tudom, hogy mennyi sp-t kéne beletennem... Ma belül folyós csokifelfújtat-t csináltam, vaníliafagyival ettük :) Iszonyat jó lett az is.

Meme,

Zsófi parókája nagyon vicces :lol: A családban vannak kislányok, ők is HM őrültek. Nem is értem, hogy mi a jó benne.
Mi gyerekkorunkban kiért voltunk így megveszve??? Én nem is emlékszem erre.

Kolping: nekem mindegy, bár én jobban szeretném tavasszal.
Ki mit gondol?

Detti

KépKép
kiliman

Mi is megvagyunk...

Karácsonyi beszámoló képekben:
Kép Cat! Amit a Jézuska írt az ágyak mellé...

Kép 24 reggelre megérkezett a karácsonyfa

Kép Érkezés az ajándékokhoz

Kép Ez a nagy, tuti az enyém!!!

Kép Vajon, mi van benne? (Meme, tetszik a csomagolópapír? :lol:)

Kép Ebéd utáni tűzoltás

Kép "A szép karácsonyi kép"

Kép Bence szobát dekorál

Kép Luca a dekorált szobájában

Kép Bence és a csoki-fondü

Kép Bence ágya az ünnep után...

Kép Luca ágya az ünnep után...

Szóval ilyen volt nálunk...megúsztuk betegség nélkül!!! ;-)
Az ajándékok találóak voltak, jó volt nézni a megajándékozottak arcát! Azt hiszem idén a színházjegy és 3D Blokus volt a legnagyobb siker!
Sütés-főzés? Nem csináltam semmi extrát, de hogy ne csak jókat mondjunk: én szenteste beégtem az előétellel. Egyszer ehető volt, de ennyi: csőbensült tenger gyümölcsei...képzeljetek el egy "tejbegrízes rák-kagyló" összeállítást...
..és jelentem pihenek! Nagyokat alszom, minimalizálom a konyhai dolgokat, no munka, társasjáték hegyek!!!! Szilveszterezni is mi megyünk 4 év után először!

Ami a Kolpingot illeti: mivel mi évek óta egy baráti párral megyünk, így most sem csatlakozunk. Bocsi, de ez már régi hagyomány...

Na, jó hosszú lettem...

Viki

KépKép
vikóka

Jópofa ez a játék (Carcassone), majd megveszem nekik jövő karácsonyra. Ugyanis már addig nem akarok több játékot látni. :D Ma is kaptak egy Bruder túlélő autót. Tényleg nincs már helyünk játék tárolásra. :roll:

Én tettem fél sütőport a juhtúrós rúdba. Sokkal levegősebb lett. Ha ódzkodz a sütőportól, akkor tegyél bele egy késhegynyi szódabikarbónát, vagy sikért. Mivel nem elég magas a lisztek sikér tartalma, nekem hiányzik belőle.

Meme :)
Nekem nagyon bejön Zsófi parókája! Samu mit nem adna érte. :lol: Mibe fáj egy ilyen darab? Imádom a parókákat, én is elfogadnám.

Nagyon helyesek voltak a gyerkőcök! Kristóf mit kapott?

Miattunk ne tegyétek át a Kolpingot, menjetek nyugodtan. Mondjuk ősszel már tuti tudunk menni, elvileg tavasszal is. De előre nem akarunk bevállalni ilyen commitmentet. Mivel megvágják az üdülési csekket jövőre, nem lesz akkora kereslet a szállodai helyekre, ha úgy alakul akkor utólag csatlakozunk hozzátok. Szerintem most lesz hely dögivel, sírnak a szállodák.

Vikó :)
Te írtad a leveleket a Jézuska nevében? Ilyen szép a kézírásod? Nem néztem volna ki belőled. :lol: :wink:

Nagyon csinosak voltak a gyerekek. Érdekes, hogy nálatok Bence olyan felnőttes, például ott ahol a csoki fondüt szurogatja. Luca még csitri mellette, pedig mindig a lányok a fejlettebbek a koruknál.

Anyósodék voltak karácsonykor?

Cat
Kép
cateye

Vikó!
Olyan baba-arcú Luca!!!Tényleg milyen igaza van cat-nek,hogy bence tiszta nagyfiú mellette. :lol: viszont ez a fekete-fehér összeállítás Lucán!!! :lol: :lol: :lol: Annyira nagylányos és nekem nagyon bejön.
Csoki fondű nektek bejön? Érdemes rá beruházni?

Meme!
Fú ez a paróka!!Mit meg nem vesz az ember,hogy boldog legyen a gyereke!!! :lol:
Kristóf meg... Hú a csajoknak csorghat a nyála!!! :wink: :lol: Mit kapott ajándékba?

Nettke!
Mi tavasszal tuti nem megyünk a Kolpingba,de az őszre se fogadnék. Úgyhogy miattunk se variáljatok.Tavasszal nagyobb az esély,hogy a kinti játékokat is tudjátok használni.
Majd a nyáron megint meghívjuk a csapatot (hátha akkor nem zuhog az eső) és pótoljuk a hiányotokat!!!

Annamari merre van????

Kép

Kép
edit73

Detti

Én Sandokan-ért voltam odáig. :lol: Majd megvesztem egy pólóért és a szomszéd kisfiúknak volt. :twisted: Végül én is kaptam, még most is emlékszem rá milyen szép málnapiros volt. :D
Na, aztán már felnőttkoromban egyszer újra összefutottam a filmmel-naggyon gáz!!! meg nem bírnám nézni. :roll:

Meme

Nagyon jók a képek-nem is rossz az a paróka. És hát Zsófinak már az első talin is ki volt lakkozva a körme... :wink: Jövőre mit talál ki, testékszert? :wink: :lol: Niki még szerencsére csak a "rúzsnál" tart, a Mikulás hozott neki egy Hableányos szájfényt, azzal kenegeti magát. :D

Vikó

Nagyon jó a gyerekek szobája! Ugyanilyen matricákat kaptak az enyémek is, azóta már ez a lakás a 3. ahol fel vannak rakva-nagyon jól bírják. :D És pont ilyen ágyikóra ácsingóznak-de használtan épp nem találtam, újra meg nem akarunk beruházni amíg ki nem derül hol kötünk ki hosszútávra.

Jó Szilveszterezés holnapra mindenkinek ha addig már nem jönnék. :)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Cat,
mi lenne, ha bevállalnátok a Kolpingot, és ha az első részlet fizetésénél úgy néz ki, hogy nem tudtok jönni, akkor törlitek a foglalást..? :roll: Csak hogy nehogy helyhiány legyen.. Ui mi kértünk be most ünnepek közöttre ajánlatokat, szerettünk volna 2-3 napra elutazni, és akárhogy sírnak is a szállodák, piszok drága ajánlatokat kaptunk!!! 3 nap/2 éj most 27-30-a között annyi volt, mint a nyári 1 hetes nyaralásunk :shock: szóval maradtunk itthon. Ja, a Kolpingban nem volt hely :roll:

Jelentem, megsütöttem a rudat, isteni lett! Raktam bele fél kiskanál sütőport (mint a mesében, tettem is bele, meg nem is :lol: ) és nagyon finom lett!! Ha legközelebb teszek bele valamit, az inkább szódabikarbóna lesz, szerintem jobban lazítja ezt a tésztát. De nagyon fini, köszi a receptet, Detti!

Vikó,
nekem az tűnt fel, hogy mennyire kis nőies lett a lányod! És jó a haja is :lol:
Hű, a csokifondütől csorog a nyálam :D

Edit,
ha megismételjük az eső-mentes kürtős partit, akkor OK :lol: :lol:

Mindannyiótoknak Boldog Új Évet kívánunk!!!

Nettke, Tamás, Beni, Nati, Sárika

Kép
nettke

Miattunk tényleg nem kell várnotok, foglaljatok nyugodtan. Nem félek, hogy nem kapunk helyet, ha úgy alakul, legfeljebb nem egy házban leszünk. Egyébként az üdülési csekkek március-áprilisig érvényesek, így sokan utaztak nég most decemberben. Én váltig állítom, hogy ilyen árak mellett akciózni kell majd a szállodáknak, mert nem lesz telt ház. Lehet, hogy ez a Kolpingra nem vonatkozik, de annyi szálloda nyílt az üdülési csekk intézményére, ami a jövő évtől extra magas adóval lesz sarcolva, hogy ennyi nem fog tudni megélni.

NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK MINDENKINEK

Cat, Zoli, Oli és Samu

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

BÉKÉS,BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK MINDENKINEK!

Edit és a fiúk

Kép

Kép
edit73

Sziasztok:

Szép Újévet, nagyon sok boldoggá avató pillanatot kívánunk:

Meme, Laci, Kristóf, Zsombi és Zsófi

U.i: Lacikám dolgozott, a gyerekkel itthon buliztam 1/4 2-ig, így ma mindenki hulla... :wink:

Meme
szinta

Sziasztok!

Mi is mindenkinek örömökben, békességben és minden földi jóban gazdag, boldog új esztendőt kívánunk!

Edit!
Köszi a hiányolást. Itt volt a bátyám Erdélyből egy hétig, így kimentünk Édesapámhoz. A tegnapelőtt jöttünk haza. A karácsony nagyon jól telt, csak édesanyám hiányzott nagyon.
A fiúknak nagyon bejöttek az ajándékok. Elsöprő siker a beszélő porszívó (bár én is megfogadtam, h ilyen hülyeségeket nem veszek nekik, de szinte féláron jutottam hozzá, és annyira szerették volna!!!), de nagyon örültek a társasoknak is. Ádámnak visszahozta az angyal az elvesztett pöttyös kutyáját, épp csak a címkéjéről mosta le a rárajzolt jelet. A bátyám gyakorlatilag szeptember vége óta ezt vadászta, mert már nem forgalmazták (Romániában volt pontgyűjtős akciós a Reálban egy ideig).
A bejglim és a töltött káposztám is nagy sikernek örvendett, úh teljesen jól vagyok. Jaj, és kocsonyát is főztem, ezt is életemben másodszor, és teljesen jó lett! A tervezett menű fele elmaradt, de így is állandóan ettünk.
Apropó ajándék: mi most elsőzör próbáltuk ki, hogy ketten kétféle ajándékot kaptak. Eddig, ha nem is egyformát, de hasonlót kapott mindig a másik is. Most Ádám visszakapta a kutyáját, Gergő kapott egy közepes méretű dínót, és Ádám nem reklamált, h neki is kéne.

Minden gyerkőc gyönyörű!
Az új ágyikók is klasszak.

Kinek hogy telt a szilveszter? Én még csak tévét sem néztem. Olvastam, koccintottunk, lefeküdtem. Azért időnként hiányzik,h egy nagyot bulizzak szilveszter éjjel.

Puszi:
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Annamari!
Dejó!!Örülök,hogy jól teltek az ünnepek!Azért 4-5éves kor körül kialakul már a gyerekek érdeklődési köre.Érdemes ennek megfelelően ajándékot vásárolni. örülök,hogy a külön ajándék nálatok is bevált. Enyémek is kaptam egyformát (pl mindegyik kapott helikoptert),de emelett kaptak hangszereket, konyhakészletet bővítettük és társasokat is. Igaz ezeket effektíve közösen kapják,de osztpzkodni kell rajta és ez a lényeg.

Mi is itthon szilvesztereztünk.A kicsik és apa 1/2 12kor dőltek ki,én 1/2 1-kor.A Dávid még bírta 1-ig. Nekem a horror a reggel 7órai kelés volt!!! :roll: :roll: :evil: :evil: :evil: Olivér a kiskakas a családban.Engem totál lestrapál,hogy ahogy világosodik,már ébred is. Persze most meg alszik mind3,majd úgy kell őket megint kibányásznom!!!
Mi se sokmindent láttunk a tv-ben,inkább társasoztunk meg dumáltunk.

Kép

Kép
edit73

Sziasztok és BUÉK:D

Egész nap lustálkodunk, a fiúk most is alszanak. 1/2 12-ig bírták a szilvesztert, mondjuk semmi különöset nem csináltak, társasoztak, pancsoltak. Mi sem tettünk semmi különöset, csak zabáltunk, TV-ztünk, beszélgettünk.

Meme, Nettke :)
Az opival búcsúztattátok az évet? Különös Szilveszteretek volt? :wink:

Reggel nálunk is fent voltak 7-kor a gyerekek, most viszont 13 órától alszanak, már ébredeznek.

Ne feledjétek ma házimunka nuku! :D Nem nehéz betartanom. :)

Cat
Kép
cateye

Sziasztok,

BUÉK Mindenkinek!

Cat,

Ha valami tuti, az az, hogy nem takarítok. Ma se... :lol:

Annamari,

Ezek szerint jól teltek nálatok is az ünnepek. Idén nálunk minden játék közös volt. Két egyformát nem kaptak egyáltalán. Már hetekkel ezelőtt tudasítottuk bennük, hogy idén az Angyalka közös ajándékokat fog hozni.

Vikóka,

Édesek a gyerekek! Bence egyébként tényleg idősebbnek tűnik a tesójától :)

Mi két buliban is voltunk tegnap este :roll: Ilyen se volt kb. 8 éve :roll:
A fiúkra anyukám vigyázott, buliztak fél 11-ig.
Szerencsére mostanában 8 óra előtt nem ébrednek fel (kivéve ovi időszak), ma is 8.40-ig aludtak. Én a férjemmel 10.38-ig :lol:

Mi van Brigiékkel????

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok,

én szépen megszegtem a szabályt ( mint általában ), kivasaltam. De ennyi...
Meg főzetm lencse levest.

Cat, Nettke,

még külön örültem is, hogy Lacikám dolgozik, így nem volt semmi buli betrvezve, ezért semmi sem zavarhatta, hogy 22.30-tól az M1-et nézem. Igen, különös volt a SZILVESZTER. Megint bemutatta érdekes tánc tudását.... :lol: Viszont, ami tuti, hogy a Bajadért és a Víg özvegyet beterveztem.

Annamari,

ha ezek a kaják sikerültek, nyugodt szívvel kijelenthetem, te tudsz főzni. :wink:
Képzeld, tavasszal be van tervezve barátainkkal egy Erdélyi túra. Nagyon várom, csak az van, hogy gyerekek nélkül, így nem tudom ilyen lesz.

Edit,

az enyémek vittek arányokat az alvásba, szerencséme. 10-kor keltük, együtt családilag. Aztán kaja után, 1/2 1-kor már ismét aludtuk.
Kristófot kérdezted mit kapott: a nagy ajándék a gépéhez egy LCD monitor volt. Aztán kapott még egy Rubocs logokai, ügyessségi játékot, ezzel a játékokat ki is merítettük. a többi ruhanemű. Adidas teremcipő, bakancs. Kapott dzsekit, sapkákat, sálat , felsőket, pulcsit. De, ezeket ő választott, mert én nem mindig érzem mi tetszik neki. Kapott még egy most divat kis tarisznyát , vagy minek is nevezzem, meg könyveket.

Detti,

2 buli??? Jól bírtátok.

Vikó,

hol szereztétek be a dekorokat? Nagyon tetszik ( a csomagolót tudom.... :lol: )
Szépek a gyerkőcök. Bence olyan komoly, talán ezért is tűnik idősebbnek. Luca meg kis huncut nőci.

Meme
szinta

Cat, Meme,
no igen, mi erre hangolódtunk, mióta megtudtuk, hogy lesz. Évek óta először valami normális a tv-ben :lol: 8) Szóval néztük 22.30-tól, aztán fél 1 felé kidőltünk, de felvettük a többit, és megnéztük ma. Igen Különös Szilveszterünk volt :D, sose hittem volna, hogy hagy magából ilyen hülyét csinálni!
Engem továbbra sem izgat az operett igazán, de legalább már nem is idegesít. Lehet, hogy hozzáöregszem a műfajhoz lassan? :roll: 8)

Brigiéket továbbra is hiányolom.. Hahó, itt vagy valahol??? Jelentkezz!!!

Az ebédfőzés nem házimunka, ugye?? :wink:

Kép
nettke

Na ebédet én is főztem, hiszen enni kell! :lol: De az nem házimunka, hanem szükséglet kielégítés. :wink:

Jól bírtátok, ebben a korban már szép teljesítmény a 2 buli. :P Mondjuk én sosem szerettem ezt a szilveszteri buli feelinget, max a baráti beszélgetést, kártyacsatát, de a legjobban otthon maradnék, vagy elutaznék valami osztrák havas házikóba. :oops: :oops: Jövőre ezt tervezzük.

Meme :) ,Edit :)
Kristóf és Dávid még otthon szilvesztereznek? Nem mennek a haverokhoz bulizni?

Nettke :) ,Meme :)
Az operett műfajjal úgy vagyok mint Nettke. Nem szeretem, de legalább már nem kapcsolom el ha az szól, sőt 1-2 sláger tetszik is, de ezért nem ülnék be a színházba. Mi felvettük az egész műsort, ma azt nézegettem punnyadva a tv előtt. Persze a Mozartot, Rudolfot, Szentit és Hóemberünket többször is. A fiúk is mulattak rá. Azt hiszem Kero az a hajtóerő ami miatt Szil be kell, hogy vállaljon ilyen neki nem tetsző szerepet/pózt is.

Brigiékkel mi lehet? Lehet, hogy elutaztak Pécsre.

Cat
Kép
cateye

Cat!
Dávidot hívták,de szerencsére nem akart menni. Mondjuk attól a bulitól a szőr is felállt volna a hátamon. Szülők nélkül, 12-13évesek vegyes nemben. :shock: na ehhez még nem érzem elég megfontoltnak,pedig nem egy sedre gyerek.

Meme!
Én is vasaltam!!!
Meg a mosogépem is hajnal 1/2 1kor járt le,akkor teregettem.
Akkor Kristófnak is gazdag Jézuskája volt! :lol: Dávid most kapott ünnepek után dzsekit. Mi már a leárazásra hajaztunk :lol:

Detti!
2buli??Ejha!!!
Jó alvókával megáldott a családotok!!! :lol:

Beni még nyomja az ágyban a Hull a pelyhes...-t!!!!
Én meg már lerágtam az összes körmöm!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: A barátnőm lányát ma délelőtt nem vitte vissza "apuka" a láthatásról. :cry:

Kép

Kép
edit73

Edit!

Belegondolni is szörnyű! Azért remélem, hogy csak szilveszter utáni józanodás történt, és azóta már otthon van a lány.

Én azt hiszem, az én fiaimnak már nem kellene du aludniuk. Álandóan 11 körül alszanak el, de mindenképp 10 után. A tegnap nem is aludtak délután, mégis 23,22-kor aludtak el. Ma is fél 12-kor. Mondjuk ma aludtak. De én ezt lassan nem bírom idegekkel. És reggel sem alszanak 10-ig, hanem legrosszabb esetben is fél kilenckor kelnek. de általában fél8-8-kor. Mondjuk a fél hetes kelés péntekenként igen gázos. Nem tudom, mit kellene csinálni, mert ha nem alszanak du, akkor van, h kidől Gergő 6-kor, és akkor ugyanott vagyok.

Én is főztem ebédet. Mondjuk már a tegnap megfőztem a lencsét, de Péter beleízesített, amíg nem voltunk itthon, így csak ő evett belőle, magunknak mást főztem. Na, ez ilyen rettenetesen felbőszít, mert nem az bánt, h nem ízlik neki, hanem, az, hogy két napra, egy egész családnak való ételt tesz tönkre az ilyen manőverekkel. Igaz ugyan, hogy nem tudok mesterien főzni, de azért ehető szokott lenni minden. Ritkán kóstolgatok, de ezt meg is kóstoltam és jó volt.

Meme! Biztosan jó lesz az erdélyi túra! Hová mentek pontosan?
Mi majd nyáron megyünk a bátyámmal fel a hegyekbe. Gyerekkel, sátorral. Kíváncsi leszek. Én nagyon várom, a gyerekeknek még nem mondtam. Különben én szívesen mennék gyerek nélkül is, ha lenne egy megbízható pesztra.

No, megyek aludni, mert kelni azért kell. Én komolyan mondom, nem tudom, hogy bírják a fiúk ennyi alvással.

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Annamari!
Sajnos,nincs még otthon a barátnőm lánya. :cry: Országos körözés van érvényben apukára és az autóra egyaránt. :shock: :evil: :evil: Feltételezéseink szerint elvitte valahova wellneselni a barátnőjével és annak fiával együtt. Mert erre kért karácsony előtt plusz 2napot az anyukától (barátnőmtől).Csak épp nem volt hajlandó az írásbeli megállapodást aláírni,így a barátnőm nem adta oda neki azt a 2napot.Valószínűleg ennek ellenére mégis elutaztak.
Legalábbis szeretnénk ezt hinni,mert akkor ma este 6-ra visszaviszi a Biát. A nagyobb baj akkor van,ha elszállt az agya és más hülyeséget csinált.
Most az enyémek is alszanak délutánonként,mert nem gond,ha este 11körül alszanak el.De amúgy (ovi időben) már csak ritkán szoktak. Én ha nagyon fáradtnak látom őket 6körül,akkor előrehozom a fürdést.Azon mindig felpörögnek és nyerek 1órát. Ilyenkor fürcsi után van vacsi,majd fogmosás.Ekkor már 1/ 8körül jár az idő,így mehet az esti mese és akkor 8kor már alszanak.Így tudunk reggel 6kor kelni.
Azt nem tudom,mi lesz,ha az oviban alszanak délutánonként.Abban reménykedem,hogy ott 1-től 1/2 3-ig van alvásidő.Így 1/2 3tól este 8-ig még lesz idejük elfáradni.Az azért rosszul érinte,ha meló mellett/után még küzdeni kellene velük az alvás miatt.

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

B Ú É K Mindenkinek!

Hulla fáradt vagyok, pedig csak 3-ig voltam fent, de én az ilyet már egy hétig megszenvedem. Nem nagy buli volt, két barátnőm jött a családjával, beszélgetés, játék, kaja. 12-en voltunk, kicsit nyomorogtunk, jövőre bérlünk vidéken egy házat és akkor lehet igazi bulit tartani. Attilának felvetettem, hogy hívnék még két családot, erre közölte, hogy ő akkor elmegy itthonról. Mondjuk az már tényleg nyomortanya lett volna és kényelmetlen ilyen hosszú időre. A fiúk 1/2 12-ig fent voltak és reggel fél 9-kor keltek. De. leadtuk őket anyóshoz, így tudtunk pihenni.

Edit!

Nagyon durva amit az az apuka csinál, szegény barátnőd, gondolom tiszta ideg.
Alvás: Én szívtam nyáron amikor dolgoztam, mert anyósom 3-kor rakta le aludni a fiúkat (kérésem ellenére) és emiatt itthon este 1/2 11-kor aludtak el este. nekem meg 6-kor indulnom kellett, hogy 7-re beérjek. Képzelheted....mennyire örültem.

Meme!

Hihetetlen jó alvók a gyerekeid!!!!! És hogy mind a három!!!!! :D
Paróka szuper....., hol vetted, uncsitesónak jó lenne egy ilyen szülinapjára. Nekem nagyon bejön.
És szépek a gyerkőceid! Kristóf teljesen más lett, nem tudom a frizurája miatt vagy amúgy is.

Detti!

2 buli??? :shock: Én már nem bírnám.......

Kolpingba mi is mennénk.

Brigi!

Jelentkezz, ha gép közelben vagy!

Lilla!

Valamiért eszembe jutottál a múltkor, de nem tudtam akkor írni, totál elfelejtettem!!!!
Kaptál végül kacsát??? :D

Kata

Kép
kateduo

Hát ez elég durva ez a gyerekelvitel. Szegény Anyuka, gondolom sík ideg. De bízni kell abban, hogy apuka nem akar állandóra egy gyereket a nyakába venni, csak az úri hóbortja csináltatta ezt vele, és estére előkerülnek.

Annamari :)
Péter annyira elízesíti a kaját, hogy nektek ehetetlen? Muszáj mást főzni? Hát ez tényleg bosszantó lehet, kigondolni, hogy mit főzzél, ráadásul több napra, na meg a munka is vele újra. :roll:

Az alvással mi is küszködünk, mert este 10 előtt csak akkor alszanak el, ha délután nem alszanak. Akkor is csak 10 előtt pár perccel. A nyár ilyen szempontból sokkal jobb, mert lefáradnak, több a mozgás, fogy az energia. Lassan már nekünk nagyobb az alvásigényünk mint nekik.

Klassz napunk volt. Kirándultunk egy nagyot. Elmentünk Kismarosra, onnak kisvonattal fel Királyrétre, és fel akartunk túrázni Nagyhideghegyre, de az út felénél olyan hóviharba kerültünk, hogy visszafordultunk. Mondjuk még 4 km lett volna a csúcs, még száraz időbe is necces lett volna velük de ilyen időben még felnőttként sem vágtam volna neki. Viszont nagyon élveztük, mert vittünk elemózsiát meg forró teát termoszban, szétfagytunk, de volt egy romantikája a dolognak. Az autóban rögtön bealudtak utána. Ez hiányzik nekik az alváshoz.

Cat
Kép
cateye

Alvással mi is küzdünk, mint mindenki, de szerintem lassan csak el kell hagynunk ezt a délutánt.. Most hogy 1 hetet itthon voltunk együtt, sokszor nem is erőltettem, és kihagyták. Mondjuk akkor az este nálunk kb fél 9-kor véget ér - hála istennek!!! :lol:

Ma mi is kirándultunk egy kicsit, persze csak itt a közelben, hegyre föl, hegyről le, ki is fáradtak :D Aztán délután olyan szél és hideg lett, ezek szerint jön a hó?

Cat,
tegnap a barátnőmék itt voltak, és mivel ők is nézték a szilveszteri m1 műsort, beszéltünk a színészekről. És képzeld, nekik úgy jött át, hogy ez a Szabó P micsoda egy fahangú alak, alig bírta kiénekelni azt a számot, minek kellett egyáltalán belefognia? :evil: Szóval Kero-nak talán néha nem kéne erőltetni a nem testhezálló feladatokat :roll: vagy lejjebb transzponálni a dalt a színész hangjához.
Mindegy, amúgy nekünk és a gyerekeknek is nagyon tetszett, ők amúgy az operettet is élvezik, mi is néztük a felvett videót :lol: :lol:

Edit,
hűűűű, ez a gyerek-elvivős sztori :evil: Van fejlemény?

Kép
nettke

Szaisztok,

na az alvásnál kivételek vagyunk, mert az enyémek sokat alszanak. Nincs gond a délutáni alvással, és estivel sem, ha alsznak akkor is 1/2 10-10 alvás van.
Kristóf is 8 éves koráig aludt délután... :oops:

Edit.

kislányt hazavitték?

Nettke,

sajnos igen látszott SzPSz-en , hogy ez egy nagy kényszer neki. Egy mosoly sem volt arcán,sőt kimondottan mereven adta elő. Megnéztük ma újra, háááát.... Tetszet a műsor, nem volt gond, de az, hogy kik vannak közelebb a tűzhöz Kero-nál az látszott..... Elsőre ez nem jött át.

Cat,

hogy bírjátok ezt???? Komolyan , mi is sétálunk , jó időben bicajozunk, de ezt nem bírnánk, vagyis én nem bírnám... Szóval, le a kalappal !

Annamari,

még nincs meg az útvonal, ha meg lesz leírom.

HANNA MONTANA paróka:

mindig elfelejtem. Szóval, ez Zsófi kivánsága volt... :roll: Sőt, ha rajta múlott volna, akkor a hozzá tartozó hajformázó szett-et is megkapta volna. Na, de az olyan semmitérő volt, olyan horror áron....
Ez egyébként nem az igazi változat , így " csak " 3.000.- forintovlt.
Pakson egy játék boltban vettük, de előtte láttuk a Tecso-ban is, kicsi lányom ott fedezte fel.
Amúgy már mindenki őrültködött benne a családban. :wink:

JAj, rossz belegondolni, hogy már csak a holnapi napom lesz , ami szabad.... ( dec. 19-e óta teljesen elszoktam az őrölt reggelektől... )

Meme
szinta

Biát hazavitte az apja.Lassan megnyugszik a család,de a neheze ,ég csak most jön.Rendőrség,gyámhivatal.

Meme!
Hajaj!Én meg az elmúlt 5évben szoktam el az őrült reggelektől!!! :shock:

Kata!
Ilyen "kedves" ajándékot tuti én is fogok kapni anyóstól,ha vele lesznek a gyerekek pl. szünetekben!!! :shock: Ti sem alusztok akkor már délután?

Kép

Kép
edit73

Hello!

Mi is Boldog, egészséges és stabil 2010-et kívánunk Mindenkinek!

Igyekszem megválaszolni a kérdéseket:
Igen, én vagyok a Jézuska, legalábbis az írnoka.

A csoki-fondüt mi is most próbáltuk először (tavaly hozta nekem a Jézuska), és jelentem nagyon bejött. Nekem főként az tetszik, hogy gyümölcs az alapja. Gyors, guszta és fincsi...

Luca fekete-ekrü összeállítása nekem is nagyon bejön (én adtam rá), pláne, hogy az egész turi... :lol:

A nyári kürtöskalács-party-ban mi is benne vagyunk, főként mivel tavaly én szúrtam ki a fotón, és végül sajnos mi nem tudunk menni. (Van gumicsizmánk... :lol:)

A fali matricákat a Jézuska hozta. Beírtam most a net keresőbe, és ezt dobta ki:
http://www.jatekfutar.hu/markak/funtose ... cio_disney
(Az árán most hüledezünk Zsolttal!!!)

Jelentem nekem is Különös szilveszterem volt, gondoltam is Rátok. Hát, ahogy "táncol a Hóember"...én amúgy 02:30-ig bírtam, végignéztem...

A szilveszterünk jól alakult: a Lurkók születése óta most először kimozdultunk itthonról. Na jó, nem messze csak a hátsó szomszédig, de akkor is. 16:00-kor indult a buli, és elsősorban a Skacokról szólt. Bírták is 23:00-ig. Aztán hazasétáltunk, és nekiálltak enni, mondván ők éhesek...utána zuhanás az ágyba, majd alvás 07:20-ig.

Képek:
Kép Az új stílusom...

Kép Aranygaluska készítése Zsolt óvó bácsi felügyeletével

Kép Luca ördög

Kép A komoly Luca bohóc

Kép Anya és Fia

Megyek...még egy utolsó délutáni sziesztára ebben a pihiben...

Viki

KépKép
vikóka

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?