Sziasztok!
Sajnos elmúlt a Karácsony, jó volt az egy hós várakozás. Nem kellett főznöm egyik nap sem. 24-én csak itthon voltunk, anyós adott halászlevet, sült halat, anya meg halászlevet, halat és káposztát. Dávidnak krumplifőzit csináltam, az előző napi oldalassal kapta. Mamán bejglijét ettük, én tegnap zabpelyhes, almás, fahéjas muffint sütöttem, de nem ízlik, nekem száraz. Csak gondoltam hátha jól sikerül, mert sok vas van a zabpehelyben, jó lett volna gyerekeknek.
25-én sógornőnél voltunk, itthon volt a nagyobbik sógornő is aki németben lakik. 6 gyerek volt összeeresztve, Dávid egy percig nincs egy helyben, állandóan menni kell utána. Kata után is járni kell azért még. 26-án meg anyánál és anyósnál voltunk.
Sok mindent hozott a Jézuska. Kata reggel felkelt és ezt mondta: hiii - meglepődött, "ezt nem hiszem el" , amikor meglátta az ajikat a karifa alatt. Örült neki, mindig mondogatta már csak 3 napot kell várni és jön a Jézuska.
Ilyen ajikat kaptak vegyesen: szőrös fülvédőt és varázspálcát (Kata kapta, ezeket mondta is) Anna Peti könyvet kettőt, Thomas könyv, Larousse hogy is van ez könyv, mert nagyon szereti a hogyan készült sorozatot. Lego duplo családi ház, pénztárgép, babafej sminkelhető haja fésülhető, csatot lehet bele tenni, smink készlet, 2 my little ponit, kazettás magnót, van hozzá mikrofon és hallja ahogy énekel, már 2 dalt fel is vettünk, scooby doos puzzlet, felfújható labda és lehet rajta ugrálni, lehet fogni a szarvát. Dávidka duplo rendőrautót kapott, kukásautót, dino duplot, puzzlet, porszívót, na az a kedvenc, majd mutatok fotót. Állandóan a porszívót húzkodja vendégségben is el kell dugni állandóan megtalálja és azzal bíbelődik, így ez jó ötlet volt. Hirtelen ennyi jutott eszembe. Ezeket az ajikat tőlünk kapták + 2 nagyszülő, dédi, 3 testvér.
Oviban a télapó jól lezajlott, nem is írtam, videózott egy anyuka, de még nem volt időm megnézni, csak felmásoltuk. Kata rágta a körmét, biztos izgult, segítséggel ment ki a télapóhoz is , pedig mennyire várta, meg felvehette az aranycipőjét. Dávidka sírt a télapótól, nem volt idő, hogy megszokja a környezetet, így sírt, félt.
Aztán volt asz oviban fenyőünnep, a kicsik énekeltek, mondókáztak először, Kata már itthon is mondogatott sok új verset, dalt, szépen előadták. Utána meg a nagyok adtak elő műsort. A végén meg lehetett inni meg mézeskalácsot enni, kaptunk ajit gyerekektől. Kata itt tanulta meg h. Boldog Karácsonyt mert mkinek azóta is mondogatta telefonban is. Dédi is annyira örült amikor mondta.
Rifu!
Dávid nekem is vérszegény, már 3 hete várunk a ferritin eredményre, majd január 10-én kell megint érdeklődnöm, vicc… A hematokrit 0,02-ot emelkedett 3 hó vasszedés után, 1 hó után is ennyi volt. A helyettes doki mondta mképpen kell még a vas, de nem gondoltam arra h. már 2-3 napra való van (vérvétel előtt nem szedtük vagy 2 hétig), így nem írattam fel, sajnos. A mi dokink meg ferritint akar, sztem nem fogja felírni a vasat. Így odafigyelek hamira még jobban és 1,5 évesen elviszem vérvételre megint.
Neked milyen értékek voltak? (akár priviben, mert érdekel a ti értékeitek mellett milyen diagnózis lett és milyen étrendet javasolt a doki? ) köszi
Linda!
Mi a helyzet Berni esti sírásával? Javult? Nekünk is kicsit síros volt Dávid, mindig hason tartottunk kézben, a tenyeremen nyugodott a hasa. Mindig hason is aludt. Hami után mindig volt 2 nagy büfi, kis megnyugvás ás utána mozgolódott nem volt neki jó egyedül hason, sokat pukizott is, és kézben altattuk sokat el. Már nem emlékszem, de 3 hóra már tuti jó volt a helyzet.
Szépek vagytok, Berni is hogy cseperedik. Nem vagy fáradt? Laura mikor fog oviban aludni du?
Én is megnézem a linket, érdekelnek receptek, kellene kicsit fejlődni és egyszerű extra kajákat csinálni. Mindig gond mi legyen. Gyorsakat próbálok Dávid mellett. Sült husi érdekel amin van fokhagymás tejföl meg sajt asszem vmi borzas vagy mi a neve, egyszer ettem Szilvásváradon.
Tiramisut én mascarpone sajtból csináltam párszor, de az a gondom, hogy nyers tojás van benne, nagyon finom, de emiatt viszolygok tőle, nem tudsz/tudtok olyan tiramisut amibe nem nyers tojás kell?
True!
Nem semmi 7ezerért a sütő szerelés, nekem villanyszerelő kötötte be simán, nem mondták h. szakszerviznek kell. Már le telt az 5 év már.
Mi használunk fóliát a sütéshez, így jó sztem. Nekünk is van több funkció, de nem használjuk általában csak a légkeveréses alul felül sütést. Ki kellene még ennyi idő után is tapasztalni, hét nem nagyon sütök…
Nagyon szép lett a felújítás, tetszik nekem is, harmonikusak a színek, a konyha is nagyon bejön. Hanna rózsaszín szobája is szuper. Az emeletes is szuper, hol vettétek? (csúszdásat) Mi is emeleteset tervezünk a kis hely miatt, Ikeában néztük ezt a megfordítható ágyat és a tetejére ilyen kék kis kuckót. Ti hol vettétek?
Szépek a gyerkőcök, nagyon nagyfiús Levi.
Tényleg jók a sapkák.
Magamnak karira vettem a C&A-ban egy kockás kis blúzt, ezüst csíkok vannak benne, lila kék kockás is van benne, ehhez vettem 3 fülbevalót (ezüst, lila, mályvás) pont megy a felsőhöz meg egy kékes-mély türkíz övet. A felső 5590-ről 1790Ft-ra volt leárazva tök örültem neki.
Dávid első találkozása a télapóval
Dávid hajat mosott a lekváros, tejszínhabos hamival
Jól elvannak
Csiniben:
A bizonyos porszívó, búg meg fel lehet szívni ilyen kis habszivacs labdákat, a közepén még mozognak is.
2 napja buliztak a szomszédban, Kata nem tudott aludni így felvette a fülvédőjét
: (új hercegnős pizsiben)
Tegnap buliztak, köntöst cseréltek
Edit