Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni tőletek, tudnátok nekem valami jó és könnyen használható képszerkesztő programot ajánlani? Karácsonyra szeretnénk a nagyszülőknek fényképet adni a gyerekekről. Olyat keresek amivel pl. karácsonyi vagy mikulásos stílusban át lehetne alakítani a képeket.
Remélem érthetően fogalmaztam:-)

Ildikó
ildikó

Ez most egy próba, hogy sikeres volt-e végre a vonalzó cserém...feladtam azt, hogy a két Lurkónak külön legyen, mert túl hosszúnak ítélte a kódot a rendszer...

Nettke!
Kitartás, küldöm a kacsareceptet majd, csak be kellene gépeljem...a napokban megteszem...bocsi....köszi a türelmet!!! :oops:

Viki

KépKép
vikóka

Nettke!
Hogy vagytok?Beninek javult a köhögése?
Milyen volt a karácsonyi műsor az oviban?

Kép

Kép
edit73

Sziasztok,

közben sikerült megoldanom a képszerkesztést..
Elviszem a gyerekeket egy fényképészhez, ahol jó minőségű fotók készülnek karácsonyra:-)
ildikó

Edit,
köszi az érdeklődést. Pompásan haladtunk, elmúlt az ugatás, csökkent a köhögés (Drosera-t adtam, 30-ast, higítva, ahogy írtad).. aztán visszalázasodott egyszer csak. Szóval tegnap már muszáj volt beadni az antibigyót, nem mertem tovább várni! Fene egye meg. Pedig olyan szépen haladtunk.
Estére Nati lett lázas, pedig szegénynek ma van a ritmikus gimnasztika bemutatója.. annyira menni akar! Ha nem lesz nagyon vacakul, asszem elviszem, mert kétségbe van esve, hogy nem lehet ott :roll: Ő is rekedt, köhög, és 38.4 volt. Kósza vírus.

A karácsony csuda aranyos volt, olyan kis jópofák :lol: Nati szépen hangosan verselt, Beni csak időnként, a másik csopiban meg Sárikám épp ahogy kedve volt :lol: 8) Leginkább nyakig húzgálta fel a ruháját zavarában :lol:

Detti, Cat,
április 8-9-10 szuper :lol: Már előre várom :wink:

Kép
nettke

Nettke!
Na mi is így jártunk Benivel.Azt hittem már meggyógyult,amikor egyik reggelre újra lázas lett.Ez a ping-pongozás ezekkel a nyavajás bacikkal!Azért az antibigyó hatott Beninek? meggyógyult? Végül Natinak sikerült eljutni a bemutatójára? Milyen volt? Mi óta jártok?

Képzeljétek, tegnap elment Beni egyedül az anyuhoz és ott is aludt. :D Ma hozza valamikor a sógornőm és cserébe viszi Olit. Ő meg náluk alszik egy napot.Majd holnap hozza vissza.
Nagyon örülünk neki,mert eddig egyedül nem voltak hajlandóak elmenni sehová.De ezek szerint csak fejlődünk!!!
Már csak Marcit kell valahogy megdumálni,hogy kipróbálja ezt az "egyedüllétet"!

Vikó!
Aranyos ez a kép a vonalzódon! :lol:

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Túl vagyok a 3 napos takarításon, pakoláson. Nagyon elfáradtam.
Majd csinálok képeket.

Cat!

Sajttekercs (1 rúd)

Hozzávalók:
30-40 dkg trappista sajt (téglalap alakú, vagy felezett), 15-20 dkg sonka, 15-20 dkg vaj, 3-4 db főtt tojás, 3 szál újhagyma vagy vöröshagyma, 1/2 csokor petrezselyem, 1 kk. mustár, majonéz só, bors ízlés szerint.

Elkészítés:
Forrásban lévő fazék vízbe teszem a sajtot (sütőzacskóban is lehet), lefedve 30-35 percig főzöm.
Addig elkészítem a krémet:
A tojás fehérjét, a hagymát, és a petrezselymet apróra vágjuk.
A vajat, tojássárgájával, a mustárral, majonézzel, vajjal együtt kikeverjük egy tálban. Ízlés szerint fűszerezzük.

A sajtot Én nedves munkalapon (vagy egy darab folpackot margarinnal vagy vajjal vékonyan megkenek. ) szoktam kinyújtani nedves nyújtófával téglalap alakúra,
A sajtra teszem a sonka szeleteket, majd a tojáskrémet, végül jó szorosan feltekerem és a hűtőbe teszem.
Amikor lehűlt,(vizes késsel) szeleteljük.

Gyorsan kell dolgozni a megfőtt sajttal, mert hamar megdermed.

A tölteléket lehet variálni tetszés szerint még pritaminpaprikával, kőrözöttel, stb., néhány ötlet:

A körözöttes-sonkás töltelékhez:
-kb 6 szelet gépsonka
-fél tégely túró
-fél tubus juhtúró
-egy kis hagyma fele
-őrölt kömény, só, bors, pirospaprika

A túrós-tojásoshoz:
-1 keménytojás
-fél tégely túró
-fél tubus juhtúró
-snidling
-só, bors

A füstölt lazacoshoz:
-100 gr füstölt lazac
-fél tégely ricotta
-1 nagy ecetes uborka
-kis darab hagyma reszelve
-só, bors, (uborkalével savanyítható)

A háromsajtoshoz:
-1 szelet márványsajt
-6 szelet füstöltsajt
-1 tubus sajtkrém
-apróra darabolt dió (opcionális)

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!

Én is haladgatok az előkészületekkel. Ajándékok mind megvannak, bár néhány még valahol úton van ide, remélem meg is jönnek időben. Nagyjából tudom mit akarok főzni: lazacot és kacsát, de kacsát még vadászni kell, eddig egy boltban se láttam, még fagyasztva se. Hát, max pulyka lesz belőle.... az van dögivel. :roll: Hálaadáskor úgyis blicceltem. :wink: Még takarítani kéne, de még várok vele szerdáig, hogy ki is tartson legalább 24-én. Anyuék holnap délelőtt jönnek meg repülővel.
A fa már itt díszeleg 1 hete-itt Hálaadáskor v utána díszítik fel, így ha már megvolt, mi is megcsináltuk előbb-sokat dob az ember hangulatán a fenyőillat. Én otthon is mindig előbb fel akartam állítani, de ált 23-án díszítettük fel csak-most végre teljesült a vágyam. Nekem nagyon bejön így, fokozza a karácsonyi hangulatot, a gyerekekben is a várakozást. És nem 24-én van az a nagy idegbaj, h minden meglegyen időre. A kaját úgyis muszáj lesz akkor megcsinálni.

Idén már a gyerekek is akarnak adni ajándékot 8) A hétvégén elkezdtünk színezgetni, ragasztgatni mindenféle jópofa karácsonyi képet, fényképkeretet. Kis irányítással tök jók lettek, nem csak azt lehet bennük értékelni, h a gyerekek csinálták. :D
Nálatok adnak valamit a gyerekek?

Mi úgy néz ki végre lassan meggyógyulunk, bár Dávid megint köhög (de most legalább hurutosan), sztem az ovis barátjától kapta el/vissza. Múlt hét második felére Robi dőlt ki, lázas volt-a 3 heti köhögés, takonykór tetőzése. Itt úgy van, h 5 napot "lehet" beteg az ember, ilyenkor csak betelefonál a mhelyére, h beteg és kapja a fizetést. De 5 nap után semmi-vagyis asszem hosszabb betegségre lehetett kötni valami biztosításfélét. Úh orvoshoz nem kellett mennie, beáldoztam rá az antibigyó-készletünkből és most már jól van teljesen. :)

A gyerekek elkezdtek valamennyit beszélni angolul. Énekelgetnek és vannak szavak, amiben kijavítják a kiejtésemet. :lol: Még nem sok, de alakul. :D és olyan cukik.

Ja, és előző hétvégén voltunk Disney on Ice-on és akkora csalódás volt: a gyerekek végig-nyűglődték és majdnem elaludtak rajta. Én nem is értem, h miért, szokták élvezni az ilyesmiket... talán az, h még kicsit betegek voltak? V nem a kora délutáni előadást kellett volna választani és altatni őket délután? Nekünk tetszett Robival, bár volt egy rész, ami kicsit valóban laposabb volt.

Edit

Gratula az új mhelyhez!!! Remélem jól fogod érezni magadat. :D És el vagyok ájulva, micsoda nagy lépés, h a gyerkőcök egyedül ott alszanak valahol!!! Nagyon-nagyon ügyesek!!! Mesélj, hogy sikerült rábeszélni őket és hogy érezték magukat??? :D Meglátod bele fognak jönni nagyon hamar! Szerintem tuti jó lehet, h ilyenkor csak velük foglalkoznak és nem kell osztozni a figyelmen. És csak idő kérdése, h erre rájöjjenek. :)

Nettke

Hogy van Beni és Nati? Nem is tudtam, h Natus jár sportolni? Miket tanulnak? Hányszor jár hetente? Niki balettozni jár heti egyszer és imádja. De nem tudom.... csak úgy tanítanak nekik koreográfiát, egyet sztepcipőben, egy pedig igazi balettos.... de az alaplépéseket soha nem gyakorolják.... Olyan furcsa ez nekem.... pedig kezdő csoport és az ő korosztálya. Én azért arra számítottam, h meglesz az alapozás is. :?: Nem tudom eldönteni, h most a hellyel van probléma v még csak kicsik hozzá, h komolyabb munkát lehessen végezni velük.

Annamari

Hogy vagytok??? Remélem mindenki kikeveredett a betegségből végre!

Judyt

Gratu a kéróhoz!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla,

Nálunk is készítenek a gyerekek karácsonyra ajándékot a nagyszülőknek. Kell hozzá egy kis segítség (hűtőmágneses angyalka), de ők festik, ragasztják. Majd tegyél fel te is képeket, kíváncsi vagyok a lurkókra.

Nettke,

Remélem, meggyógyultatok. Nati jár tornászni? Szereti?

Judyt,

Várjuk a képeket :)

A változatosság kedvéért most Ambrus lázasodott be szombaton, úgyhogy ma délelőtt bent volt velem a munkahelyement, mert nekem halaszthatatlan dolgom volt. Ma viszont már semmi baja nincsen szerencsére. De baromi sz@rul indult a mai nap is, mert én elmentem Á. autójával, Á. meg a másikkal hozta volna be Ambrust hozzám, de kocsi nem indult :twisted: Úgyhogy gyors szervezkedés, egy ismerős kiment, elvitték Bernátot oviba, aztán bebikázták az autót. Így Á. elkésett a megbeszélésről :twisted:
Na, és akkor hogy teljese legyen a kép, ma azzal fogadtak, hogy Bernát hányt az oviban :roll: A tököm kivan :( Két évig semmi bajuk nem volt a fiúknak... De nekünk még holnap muszáj délig dolgoznunk...

Úgyhogy most elhúzok spinningelni, hogy kieresszem a gőzt :roll:

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok :)

Én is készülgetek. Ma voltunk nagy bevásárláson, így a hűtő dugig. Begyúrtam a mézeskalács tésztát, holnap a fiúkkal este szaggatjuk.

Nálunk szarul indul a a karácsony, Zolit elküldték a cégtől, megszűnt a pozíciója. Szóval egyenlőre nekünk is sztornó a Kolping. Bár optimista vagyok, hogy fog állást találni, de egyenlőre pihenni akar, eléggé kifulladt a multi-kulti munkában. Még szerencse, hogy én dolgozom. :roll:

Detti :)
Nálunk is az van pepitában mint nálatok. 2 évig nem voltak betegek, erre Samu szombatra megint belázasodott. Szombaton gyors szervezés, nem ment oviba. Erre vasárnapra Oli is hőemelkedéssel ébredt. :shock: Szülinapi zsúrra voltunk hivatalosak. Elmentünk, de csak átadtuk az ajándékokat és helló.

Ma már mentek oviba, de necces az állapotuk. Nincs lázuk, de köhögősek. Megint a torkuk.

Lilla :)
Nálunk is készítenek ajándékot a fiúk, rajzolnak, festenek.

Az oviból mi is kaptunk, gyertya alátétet nyomdáztak nekünk. Nagyon kis szép lett. 8)

Nettke :)
Remélem jól vannak már a gyerkőcök!

Kaptál még jegyet a musicalmesékre?

Judyt :)
Örülök, hogy kész a ház. Beeshettek a karácsonyfa alá fáradtan, de legalább akkor pihentek. Köszi a receptet. Jól hangzik, de nem merem bevállalni.

Holnapra ónos esőt mond. Na akkor nem merek kiállni a kocsival, nem tudom, hogy megyek dolgozni. Sajnos még 23-án is dolgozom. :(

Cat
Kép
cateye

Cat

Huhh... most totál ledöbbentem.... rémesen sajnálom. :cry: Boldog Karácsonyt, mi??? :evil: Biztos nagyon hamar fog állást találni és addig is tutira jót fog majd tenni egy kis pihi. Gyerekeknek jobbulást, szorítok, h ne dőljenek ki Karácsonyra!

Detti

Sajnálom a betegeskedést. :( A szünetben biztos magukhoz térnek és újabb 2 évig nem lesz gond. :wink: persze, majd rakok fel újabb képeket, Karácsonyi biztos lesz.... az albumot láttad? ott most aránylag frissek vannak (mármint itteniek).

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Cat!

De szemét húzás pont karácsony előtt :( :evil: Sajnálom :( , remélem hamar talál munkát.
Jobbulást a srácoknak!

Detti!

Pechsorozat: :( De ilyenkor szoktam én arra gondolni, hogy ha rosszabb már nem lehet az azt jelenti, hogy már csak jobb lesz :)

Lilla!

Neked szeretik a gyerekek az ovit? Nekem is mondókáznak, énekelnek, mondanak szavakat angolul és spanyolul is, ha együtt játszanak néha hallom hogy angolul vagy spanyolul mondanak egyszerűbb dolgokat (vedd el, fogd meg, itt van, gyere, stb) De ha én kérem nem mondják és alapvetően nem szeretnek suliba járni.
Amúgy a kiejtés-javítás itt is van :lol: És néha elcsodálkozom, hogy hogy a fenébe tudja olyan jól kimondani :lol:

Amúgy nálunk nem csinálnak ajándékot a gyerekek. Az ajándékot a télapó hozza, ti hogy magyarázzátok, hogy akkor ők miért csinálnak? Nálunk még teljes titokban megy az ajándékozás, még nem merült fel bennük, hogy esetleg turpisság van a dologban.

Nettke!

Gyógyulást nektek is! Hogy ment a tornabemutató? Nem is tudtam hogy jártok nornázni. Én is rsg-ztem gyerekkoromban, imádtam!

Judyt!

Gratulálok a házikóhoz! Sajttekercset anyukám is mindig csinál de nekem túl tömény.

Karácsony:
Én is kész vagyok a nagyjával, még anyósom nevében kell ajándékot vennünk (ő sosem vesz, mindig ránk bízza... :? )
Meg a csomagolás van hátra. A takarítás csak nagyjából, de addig még úgyis lesz mit csinálni. Tegnap sütöttünk mézest a lányokkal meg megcsináltam egy tepsi zserbót, még holnapután akarok flódnit meg még kell valamit amiből jó sok lesz mert vinnünk kell be a kórházba is ha már dolgozunk karácsonykor, csak még nem tudom hogy mit. Gondolkozom pár rúd bejglin, az legalább magyaros, csak még sosem csináltam, nem tudom hogy fog sikerülni...
Vettünk fát, sikerült élőt szerezni, igaz kertészetből ahol kiültetésre árulnak facsemetéket, mert úgy nem lehet kapni mint otthon. Úgyhogy konténeres fánk lesz, még nem tudom mit kezdünk vele karácsony után, a kert túl kicsi, oda nem lehet kiültetni...

Itt is megjött a tél, ami nem lenne vészes, de nincs fűtés a lakásban, így azért kellemetlen. Most 13 fok van kint, de bent se sokkal több, úgyhogy a kandallóban tüzelünk. Elsőre romantikusan hangzik, de Zsolt annyira nem élvezi a rendszeres favágást... Jövőre tuti keresünk valami olyan albérletet ahol van fűtés, bár ez nem lesz könnyű, mert szinte egy házban sincs :?

Kellemes készülődést mindenkinek!

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Mi ma készítettünk (másodszor) mézes sütit,mert az előző adag elfogyott. Most dióval,mandulávak diszítettük,mert a fehér mázas változat nálunk annyira nem jött be. Egy részét meg ki sem diszítettük,mert Dávidnak csak így simán ízlik.
Fiúk szaggattak,diszítettek.

Cat!
Ez nem jó hír!!!Remélem, Zoli hamar kipiheni magát és újjult erővel lendül a dolgos hétköznapokba.

Lilla!
Kösz!
Úgy nézem,Beni és Oli már önállósodna,csak Marci nagyon visszahúzza őket (kínlódok és beszéltem pszichóval,mi legyen az ovis-üggyel).
Először Olit csalta el a sogórnőm, ő most aránylag könnyen ráállt.Ezen felbuzdulva találta ki Beni,hogy akkor ő meg megy a mamához. (sajna Marcit nem sikerült rávenneünk) Úgy látom,kettejüknek már megvan erre az igénye.
Beni nagyon jól érezte magát,pozitív élményekkel jött haza.Oli meg épp ott van az öcséméknél. Beszéltem velük délután,meg küldtek képet.Élvezte a helyzetet,épp pezsgőfürdőzni készült Oli. :lol:
Örülök,hogy alakul nálatok a beszéd!!!
Mi idén a közösen sütött mézeskalácsot csomizzuk illetve képelapot készítettünk együtt,azt én írtam meg.Ilyet kapnak a nagymamák,keresztszülők.

Detti!
Jobbulást!

Ditke!
13 fok és fűtés nélkül??? :shock: Brrr!!!
Mi megbeszéljük,hogy a jézuska hoz a mamának,papának,keresztszülőknek ajándékot,de mi is szeretnénk őket valamivel meglepni. Ezeket az ajándékokat nem teszük be a fa alá,hanem ők maguk adják át személyesen.

Itt még nincs nyoma ónos esőnek,de ha megjön reggelre,akkor Dávid nem megy suliba.Én nem rizikózok,hogy történik valami.Úgyis rövidített órái lesznek és csak 5órája van kedden.

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Cat!
Nagyon sajnálom. Tényleg szemétség így karácsony előtt közölni, de mégis jobb, mint januárban, így legalább tudjátok, meddig nyújtózkodjatok.

Ditke!
Húú, ez durva!!! Én tudtam, h ott melegebb van, na de hogy ennyivell! Ezt nem gondoltam. Meg hogy a fűtés egyszerűen nem szokás... Ezt tudtátok beköltözéskor is?
Nyelv. Azt tanultam valamikor, hogy 7 éves korra azok az artikulációs formák, amelyeket a gyerekek használnak, kikristályosodnak, a többi pedig elkopik. Tehát addig elvileg bármilyen hangot képes kimondani, később kevésbé, felnőttkorban pedig kemény tanulás eredménye egy idegen nyelvben használt hang helyes kiejtése.

Lilla!
Köszönöm a kérdésed. Most tényleg úgy vagyok, hogy ennél már csak jobb időszak jöhet. A tegnap Gergő hányt, ma a család többi tagjának volt hasmenése. Egyelőre nem veszélyes, remélem, h olcsón megússzuk.
Jaj, nagyon kíváncsi vagyok én is a házatokra.

Ajándék:
én úgy vagyok ezzel, h már csak most, esetleg jövőre lesznek még ennyire naívak és tudatlanok, hogy elhiszik az Angyalt meg a Mikulást. Örüljenek csak felhőtlenül! Majd, ha nagyobbak lesznek, ráérnek ők is ajándékozni. Most csak az angyalnak kedveskednek, hogy örömmel jöjjön hozzánk, így ma csillagocskákat, csengőket vágtak papírból, azokat kiragasztották az ablakba. Rajzolnak az angyalnak kívánságlistát, azt is kitesszük az ablakba. Majd az angyal éjszaka érte jön és elviszi. Na, és persze már az angyal is halad a technika vívmányaival, mert azért én már telefonon beszéltem a Mikulással meg az Angyallal is. A mi időnkben az angyal mindent látott.

Edit!
Nagyon jó, hogy külön is elmennek a fiaid! Az enyémek sehová nem mennek a másik nélkül. Azaz oviba igen, és azzal nincs is különösebb gond. De, hogy egyik velem, a másik az apjával menjen valahova, az kizárt.

Detti!
Nálatok is mielőbbi gyógyulást!
Én úgy látom, ez az idei év nem csak nálunk ilyen fos a betegségek szempontjából, hanem szinte mindenhol sokkal több volt a betegség, mint más években. Abban bízok, hogy amin átestek az idén, attól nem fekszenek ki jövőre, így akár még jól is jöhet, h most ennyi mindenen átestek. Persze könnyen lehet, h csak naív vagyok.
Hú, Árpi hogy elszokott innen. Csak eszembe jutott, h eleinte ő írogatott, illetve egy ideig még szinkronban írtatok.

Judyt!
Teszel fel képeket a házról?

Brigi is eltűnt egy kicsit. Biztosan készülődnek a lányokkal.

Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Hát, az a helyzet, h nálunk a Mikulás 6-án hoz ajándékot; Karácsonykor egymásnak ajándékoznak akik szeretik egymást, mert a Karácsony a szeretet ünnepe. :) Mivel nem vagyunk vallásosak, angyalka kizárva, így egyszerűbb mint kavarni, h kicsoda mikor mit hozott honnan.... A télapót nagyjából elhiszik és kész. Mi a fát mindig együtt díszítettük velük, nem akartuk kihagyni őket, és nagy élmény is nekik minden évben. És idén már nagy igényük van az ajándékozásra, mindig készítenek valamit, építenek nekünk.... az ő igényük volt Karácsonyra is. Még az ovis barátoknak is kellett vinni valamit, Dá ragaszkodott hozzá. :) Szóval nálunk ilyen a hagyomány.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Tyű, mennyi kis beteg!!
Beni jól van, köszönöm az érdeklődést, már jár is oviba. Natust elvittem orvoshoz, ő is kapott antibigyót (rákérdeztem, muszáj-e, és a dokinéni nyomatékosan megerősítette, hogy rondán néz ki, kell), és javulgat. Torokgyulladása volt neki is, ami a gégére húzódott, nagyon rekedt volt, most már köhögi fel.
És igen, szánom-bánom, elvittük a bemutatóra, csuda cuki volt :lol: Bájosan és édesen ügyetlenek még :lol:

Ditke,
Nati is imádja, nem is értem miért.. de nagyon lelkesen jár, pedig egy olyan rémes szigorú banya az oktató néni, az a tipikus keményvonalas, aki leszúr ha elkésel.. 8) Én felnőttként összerezzenek tőle, és biztos nem járnék hozzá, de Nati nem érez ilyet :roll: hálistennek.
A sport meg tetszik neki, végül is így alapozónak szerintem szuper, de ahogy a nagyobb csajokat elnézem, rondán ízület-gyilkos, szóval nem szeretném, ha túl sokáig csinálná.. :roll:
Az a 13 fok, az durva :lol: A helyiek is csak kandallóznak???

Cat,
Zoli állása :cry: :evil:
Nagyon sajnálom. Már a hírtől romokban vagyok, nem tudom, Ti hogy érezhettek, de vannak elképzeléseim.
Most karácsony előtt ő a második, aki így ismerősi körben állás nélkül maradt :roll: Ez tipikusan az a helyzet, ami a rémálmokban jön elő, tényleg jó, hogy legalább Te dolgozol!!
basszus..
Musical mesék: vettem 6-ot arra a januárira, jobb oldal erkély, 2.-3 sor széle (12?-13?), illetve 1. sor 4-5 környéke, szerintüm viszünk mamát is, ha lesz kedve, tényleg elég olcsó volt a jegy :lol:

Judyt,
végre!! Gratulálok :lol: Akkor jöhet az ünnep, a pihi :lol:

Edit,
mit mondott a pszicho-s csaj Marcira??
Klassz, hogy Oli és Beni ilyen jól feltalálják magukat. Nomeg neked is könnyebb egy-egy nap erejéig :lol:
Sokszor eszembe jutsz, hogy januártól indul a melód :D Kíváncsi vagyok, milyen lesz! Szinte biztos vagyok benne, hogy élvezni fogod. Ruhatárral hogy állsz? vagy ne is kérdezzem? Gondolom kell most neked is szerezned "dolgozós' készletet.
Jaj, amit kérdeztél, Nati szeptember óta jár a ritmikus gimnasztikára, tudod, még írtam is, hogy Beni focit kezd, Sári meg úszást, 3-an háromfelé :roll: De beleszoktam, és bírjuk a tempót :lol:

Kép
nettke

Cat!
Jajj, nagyon sajnálom!!!!! :(
Zoli, hogy viseli?

Én is tartok az ónos esőtől, mert nekem is kell jönnöm holnap. :(

Többiek bocsi, majd még jelentkezem

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok 8)

Köszi az együttérzést. :( Igazából lelkileg megviseli Zolit, mert aki ismerte tudja, hogy mindent a cégért csinált, sokszor alárendelte a családot is ennek. Este 1/2 8 előtt sosem ért haza, néha hétvégén is nyomta, őrült tempóban. Most kapott egy pofont az élettől, hogy nem éri meg ezt így csinálni, mert bárkit lehúzhatnak a papírról egy tollvonással. :x Remélem profitál belőle. Pihenni akar, mert hulla fáradt, edzeni, túrázgatni. Persze keres állást is, mert előbb-utóbb muszáj lesz dolgoznia is, muszáj 2 lábon állni, főleg ha már család is van.

Edit :)
Fúú de jó, hogy Oli és Beni elmennek külön is! Azért neked is könnyebbség ilyenkor, nekik meg a levegőváltozás jót tesz, na meg, hogy csak körülöttük forog minden. A múltkor Samu akart így a mamához menni, de aztán Oli is meggondolta magát, így ketten mentek. De mi is ki fogjuk próbálni a külön létet.

Lilla :), Annamari
Mi is együtt díszitjük fát a gyerekekkel, ezt az élményt nem akartam kihagyni az életükből, szóval azt nem a Jézuska hozza, hanem mi díszitjük fel neki, hogy tetszen neki. Nálunk az jött be, hogy a gyerekeknek a Jézuska hoz ajándékot, a felnőttek egymást ajándékozzák meg. De így is meg vannak zavarodva, hogy van mama jézuskája, papa jézuskája, keresztszülők jézuskája.

Zoli barátja már vasárnap volt köszönteni a karácsonyt, és akkor már kaptak a fiúk egy lego benzinkutat. Kiakadtak rajta, hogy a Laci jézuskája miért jött hamarabb, és a miénk még miért nem jött.

Szóval még ebben az évben hisznek a csodában, aztán jövőre rájönnek a turpisságra, mint a télapónál. De úgy gondolom, hoyg a gyerekek addig hisznek amíg akarnak hinni. Én emlékszem, hogy hamar rájöttem a dolgokra, de akartam hinni, így sokáig ebben a varázs világban éltem, és ez olyan jó volt. Samu hamar rájön majd, Oli meg élvezi az álomvilágot, nem akarja tudni az igazságot, ebben is mások. :D

Cat
Kép
cateye

Cat!
A Zoli hír, tényleg gáz...tudom, hogy milyen érzés munka nélkül maradni, pláne egy pasinak...Nálunk Zsolttól X éve akkor váltak meg, amikor megtudtuk, hogy babákat várunk...az viszont szuper, ahogy a dologhoz hozzáálltok!

Mi is csatlakozunk a korábban karácsonyozókhoz: tegnap este a Lurkókat új ágy várta amikor hazajöttek a Mamától:

Kép Bence ágya

Kép Luca ágya

Kép Luca először alszik az új ágyában

Kép Bence először alszik az új ágyában

Az ágy alá szerelhető sátrat a fa alá kapják majd meg, az ágyakon látható papír, pedig üzenet a Jézuskától! ;-)

Jó és nyugis készülődést Mindenkinek!

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Cat!

Én sajnálom Zolit (titeket). Ez sosem jön jól, ahol már gyerekek, család is van.
Viszont a pihenés tuti jót fog tenni neki ennyi hajtás után.

Edit!

Neked meg nagyon klassz, hogy dolgozni fogsz, nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz.
Klassz, hogy így 1-1 napra külön van valamelyik fiú, nagy élmény lehet nekik, hogy ilyenkor egyedül velük foglalkoznak, na meg gondolom neked is nagy segítség ez.

A változatosság kedvéért mi is betegek vagyunk, szerencsére múlt héten még jártak oviba, de épp hogy csak kihúzták, hétfőtől amúgy is itthon lettünk volna, összevont csoport van. Most mindketten betegek, köhögés,takony, + Gergő lázas. Gergő AB-t kap, karácsonyra legalább jól lesz, Vendel csak köhögéscsillapítót kapott.

Nálunk még simán Mikulás,Jézuska....szerencsére, remélem még jövőre is.

Judyt!

Én is kíváncsi vagyok a lakásra, ha lesz egy kis időd, dobj képeket.
Hasonló sajttekercset én is csináltam régen, csak én edami sajtból csak "húsvétra", már nem emlékszem a töltelékre, csak hogy retek és újhagyma volt benne. Imádom minden variációban.

Nettke!

Szuper így három gyerek-3 féle külön óraval, jó, hogy mindenkinek a saját érdeklődési köre és hogy ezt meg tujátok csinálni. Tetszik!!!!

Lilla!

Nekem már nagyon elegem van ebből az "őszi-téli" betegeskedésből. Már te is profi orvos lettél. :D
Klassz, hogy a gyerekek így megtanulnak angolul, már ezért is érdemes volt kimenni.
Hol van az albumotok?

Kata

Kép
kateduo

Vikó!
Klasszak az ágyak!!Hogy aludtak benne a lurkók?
Dávidnak is hasonló ágya van,csak alatta szekrények vannak.A nyáron is felajánlottuk neki,hogy csináltatunk belőle rendes ágyat,a szekrényeket meg kivesszük. Gondolván,hogy már nagyfiú hozzá!Hát nem kellett neki!Így maradt az eredeti verzió. :wink:

Nettke!
Dobtam egy e-mailt.
Ruhatár:egyen-blúz van.Amíg azt nem kapom meg,fehér blúzban kell járnom.Találtam 3-at a szekrényben (régről),ami még jó rám.Arra az 1-2hétre jó lesz,amíg megkapom a bankost.Fekete naci kell hozzá.Azt turizott nekem 3-at a tesóm,tök szép,hibátlan állapotút és angol minőségi darabok.Egyenlőre megfelel. Fekete bélelt szövet kabim van,abban fogok járni dolgozni. A csizmám még jó lesz,míg el nem kezdődik a téli leárazás.Majd akkor tervezek venni egy újat.Bentre kellett vennem valamit,amiben dolgozom.Mivel lehet papucs is,egy zárt orrú,fekete, bőr papucsot vettem (illetve hozza a Jézuska) csekély 18.000Ft-ért. :shock: Remélem,beválik. :wink: A nagyobb költekezés majd tavasszal lesz,mert akkor cipőt,szoknyát,valami tavaszi kabátot,blézert kell mindenképp vennem.Meg a fehérnemű készletemet is le kell cserélnem.Szóval lesz,mire költenem.De majd szép sorjában ez is megoldódik.Amíg nem biztos a hely,csak módjával akarok költekezni.

Szorítsatok estére!!Marcit rávettük,hogy menjen el a mamához 1napra.Öcsémék hozzák haza Tinnyéről Olit és mennek haza (mármint Bábolnára,oda valósi a sógornőm is és ott lakik az anyu,nővérem is) Csak meg ne gondolja magát Marci és ne legyen nagyon szutyok idő!
Itt még egyenlőre olvad,+5fok van és fúj a szél.

Kép

Kép
edit73

Kata!
Jobbulást!
A gyerekeknek legyen klassz ez az 1-1nap!!Én azért drukkolok,hogy máskor is legyen kedvük menni,mert nagyon kellene nekik a külön program.

Én még gyorsan vettem nekik a karácsonyi csomagba az ovis ottalváshoz 1-1 új ágynemű huzatot,1-1 szundikendőt és 1-1pizsamát. Remélem,ez kellőképpen vonzová teszi a dolgot.Bár állandó téma ez nálunk és egyenlőre tiltakozásnak nyoma sincs. :D

Kép

Kép
edit73

Vikó!

Most látom a képeket, nagyon szuper ágyuk van a lurkóknak.
Ezek szerint külön szobában alszanak?

Az enyémek most hánytak szinkronban a lefolyt takonytól... :evil: :evil:

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Vikó!

Lucának és Bencének gratula az új ágyhoz!! Az enyémek is régen vágynak már egy ilyenre, de idén nem kapnak, talán majd ha valami véglegesebb helyre költözünk.

A többieknek majd később írok, de mindjárt indulok dolgozni....
Egy kérdésért kukkantottam csak be. A musical mesék amiről írok , az szerintetek ez?

http://www.teatroprincipalicante.com/es ... 663&tipo=a

Elvileg van benne Hófehérke, Ariel, Szépség és a szörnyeteg, Pinokkió, stb. Januárban tudnánk megnézni, csak mielőtt veszek rá jegyet kíváncsi vagyok, hogy ez lehet-e az. Ha esetleg erről ráismertek...

Köszi!

Ditke
ditke62

Vikó :)
Szuper a gyerekek kuckója! Külön szobában alszanak? Hogy lehetett rávenni őket?

Mit írt nekik a Jézuska? :wink:

Kata :)
Jobbulást! Az enyémek mentek oviba. Összevont csoport van mindössze pár gyerekkel, de a kedvenc óvónénijük volt, így nagy örömmel mentek.

Edit :)
Remélem Marci nem gondolja meg magát!

Ha ráérsz majd egy kicsit, érdemes elmenni angol turkálóba, kiváló banki és színházi ruhákat lehet túrni. Amikor elkezdtem 3 éve újra dolgozni, rengeteg mindent vettem ott. Komplett kiskosztümöt is.
Na és egyediek, nem jönnek szembe az utcán.

Ditke :)
A mi Musicalmesénket itt rendezték az Operettszínházban, Bőhm György a rendező. Nem utal semmi arra, hogy az ötlet honnan jött, de lehet, hogy külföldi ötlet magyarított megvalósítása.

Olyasmi mint amilyen linket betettél te is, hogy slágerré vált meserészleteket adnak elő. De a tiétek a színpadkép alapján látványosabb mint az itthoni feldolgozás, ott 16 művészt írnak, itt mindössze 5 szerepel benne. De szerintem tuti tetszene a csajoknak!

Cat
Kép
cateye

Cat,

Most olvasom, hogy mi történt??!!??!! NAgyon sajnálom, remélem, hogy hamar talál magának állást Zoli. Senkinek sincs biztonságban a pozíciója :( Borzasztó, hogy milyen időket élünk.

Lilla,

Ti melyik Disney on Ice-on voltatok? Azon, ami itt is lesz? Csakmert mi pénteken megyünk, a kölkök már nagyon be vannak sózva, úgy várják. Remélem, nekik nem lesz csalódás.

Vikóka,

Édesek a gyerekek! Az ágyak is szuperek! Külön szobába kerülnek? Ők akarták?
Mi is gondolkodunk, hogy külön legyenek-e vagy sem. Tavasszal be akarjuk építeni a tetőteret, és mi felköltöznénk, és akkor lenne egy szoba, ami vagy játszószobaként vagy valamelyik gyerek szobájaként funkcionálna. Csak én még nem szívesen szeparálnám őket el. A gond nálunk az, hogy Ambrus egy csomószor nem engedi Bernátot aludni, aki meg alapvetően egy álomszuszék.

Kata,

Jobbulást nektek is. Mi lesz a daru mellé? Mi végülis megvettük még a hótúró teherautót... Nem tudtunk parancsolni magunknak :roll:

Ditke,

13 fok kint és bent???? Brrrrrr :(

Edit,

Hajrá Marci!!!

Mindenkinek jó készülődést! Mi holnap megyünk Óvárra, de még aznap vissza is jövünk, mert 24-én itthon szeretnénk lenni. Úgyhogy már holnap egy angyal a fiúkhoz.

Detti

KépKép
kiliman

ELMENT A MARCI!!!!! :lol: :lol: :lol:
Volt egy kis visszakozás indulás előtt 1órával,de aztán valahogy sikerült addig rágnom a fülét,hogy mégis elment. Remélem,nem bánjuk meg!!!Az anyunál már várta a kedvenc üditője,megrendelt a holnapi ebédet.A körbeugrálás remélem megteszi hatását.

Kata!
Fú de rosszul hangzik!Jobbulást!!!Enyémek szerencsére sose voltak annyira náthásak,hogy hánytak volna.Oli tud a köhögéstől ilyet produkálni,de az is elég rémisztő tud lenni.

Detti!
Miért nem kérdezitek meg a gyerekeket,mit szeretnének? Külön vagy együtt szoba?Tavaszig még gondolkodhatnak rajta épp eleget! :wink:

Kép

Kép
edit73

Edit,

Bernát már kijelentette, hogy ő külön szobát szeretne, mert Ambrus nem hagyja aludni :roll: Szerintem Ambrust viszon lehet, hogy megviselné a külön szoba, minthogy a külön ovis csoport is megviselte.
Majd kiderül, főleg, hogy még csak terv a beépítés... Sok mindentől függ...

Néhány kép:

Kép Hótúró munkások

Kép Hóvárvédők

Kép Készül a mézes süti

Kép Készen van a mézes süti

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Detti!

Nagyon házias fiaid vannak! Ez valami ételfesték amivel díszítettétek a mézest?
És hogy mekkora hó van!! Nem hiszem hogy idén mi látunk havat :(

A hideg annyira nem vészes, 13 fok éjszaka volt amikor írtam a hozzászólást, most fél éjfél van és most van 12. Nappal olyan 17-18 fok van, itt bent olyan 20 körül, akkor nem fázunk, csak este-éjszaka mikor lehűl a levegő akkor van hideg. Tudtuk, hogy nincs fűtés a házakban, de azt mondták, hogy erre szinte sehol nincs, mert nincs hideg. A spanyolok most is állítják, hogy nem fáznak, nem kell fűtés, csak este jól össze kell bújni :wink: (Tudjátok, ha sport akkor spanyol triatlon: eating, drinking, fucking...) Én azért elviselnék pár fokkal többet. A kórházban még pár napja értem meg hogy végre kikapcsolták a légkondit :shock:
Klíma nálunk is van, lehetne vele fűteni, csak nincs meg a távirányítója és nem tudjuk átállítani a hűmérsékletet. Bekapcsolni be lehet, így nyáron jó volt, tudtuk használni, de akkor 18 fokra állítva jól esett most meg kicsit melegebb kéne.... Majd ha túl leszünk a karácsonyi mizérián elmegyünk valami boltba és megkérdezzük, remélem lehet kapni hozzá való távirányítót.

Cat!

Köszi, akkor ha sikerül olyan napot találni amikor ráérünk szerintem megnézzük. Bár pont január elején jön anyósom és ő tuti nem fog lelkesedni az ötletért, remélem azért nem tesz keresztbe...

Edit!

Tök jó, hogy a fiúk mennek külön is! Én nagyon pártolom az ilyesmit csak sajna nem tudom megvalósítani. Így marad a néhány óra apával-anyával különlét. Na meg a suli, de az más.

Lilla!

Mi még régebben voltunk egy Disney on Ice-on ami nagyon tetszett a lányoknak, csak Tigris kimaradt belőle ami nagy csalódás volt nekik, végig azt várták...

Megyek, még most fogok neki flódnit csinálni...

Ditke
ditke62

Detti :)
Olyan nagyok már a fiúk! Észrevétlenül a két kis gömbölyded kisfiúból nagyfiúk lettek. :shock:

Egyforma overálljaink vannak, színben is passzolunk. :lol:

Ditke :)
Hősugárzót nem lehet kapni felétek? Elég olcsón megúsznátok, és pár fokkal több lenne a lakásban.

Már akartam írni, hogy nagyon merész vagy, hogy bevállalsz ilyen sütéseket mint a flódni meg a zserbó. :shock: Főzésben is ilyen virtuóz vagy?

Én még ma sütök egy stollent, és a többit anyukám süti nekünk. (zserbó, mézes krémes)

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Regen jartam errefele, de szeretnek mindenkinek Boldog Karacsonyt kivanni!

Kép

Gyöngyi, Eme, Reka, Saci

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Gyöngyi!
De jó!!Szépek vagytok!! :lol:

MI IS EZÚTON KÍVÁNUNK MINDENKINEK BOLDOG,MEGHITT KARÁCSONYT!!!

Kép

Edit,Tamás,Dávid,Olivér,Marcell és Benjámin

Kép

Kép
edit73

Nagyon boldog, békés karácsonyt kívánunk mindenkinek!

Kép

Csehi család

Gyöngyi :)
Hosszú a restanciád, ünnep után tessék jönni mesélni! :wink:

Cat
Kép
cateye

Én csak ilyen snasszul, szöveggel, de
[color=red]Mindannyiótoknak nagyon boldog, békés karácsonyi ünnepet kívánok!!![/color]
Puszi,
A Vörösök (Anett, Tamás, Benjámin, Natália, Hanna Sára :lol: )

Kép
nettke

Detti, Gyöngyi!

Nagyon jók a képek!!!!!

Detti, jó fejek a srácok a sütögetéssel. Mi az a színes valami, amit rátesztek a mézeskalácsra?

Ditke!

Azért kellemes az a hőmérséklet nálatok. Itt - 14 fok volt, brutál volt. Holnap mondjuk + 10 fokot mond. Pár nap alatt 20 fok különbség.

Mindenkinek Nagyon Boldog , szeretetteljes Karácsonyi ünnepeket kívánunk!

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1261600802.2406.jpg[/img]

Kata, Attila, Vendel, Gergő
[/img]

Kata

Kép
kateduo

Mi is nagyon kellemes karácsonyt és örömökben gazdag, boldog új esztendőt kívánunk mindannyiatoknak!

Most pár napig nem leszek netközelben. Mi Süttőn karácsonyozunk az édesapámnál. Így itthon már megjött az angyal a Péter kedvéért. Jelentem, a legolcsóbb ajándéknak örültek a legjobban. Egy pecabot halakkal. A halakat bele lehet tenni a kádba. Különben a bukfencező majmoknak is nagy sikerük van. És nem is olyan gyenge összetétel.

Annamari, Gergő és Ádám

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Kívánd, hogy mindaz, amit ma éjjel gondoltál,
Ugyanúgy igaz legyen holnap s holnapután,
Kívánj igazi ünnepet, kívánj igazabb életet,
Békés karácsonyt mindenkinek
!

Meme, Laci, Kristóf, Zsombor és Zsófi.

Meme
szinta

Sziasztok,

A Budaházy család az alábbi játékkal kíván Nektek Boldog Karácsonyt, örömökkel teli és egészséges hónapokat.

http://www.valid-group.com/valid_xmas_08.htm

Detti, Árpi, Bernát és Ambrus

Detti

KépKép
kiliman

Munkabol irok, igy sajna nincs ekezetem, de nagyon boldog karacsonyt kivanok mindannyiotoknak!!

Ditke
ditke62

Nagyon Boldog Karácsonyt Mindenkinek!!!!

Kép

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Én nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de én hulla fáradt vagyok!!!! Ez a folyamatos jövés menés totál kifáraszt. Most du. gyerekek anyunál vannak, nem csinálok semmit.
A karácsonyunk egyébként nagyon jól sikerült, fiúk nagyon örültek az ajándékoknak + apáé is nagyon bejött.

Lilla!

Jól néztek ki!!!!!!!

Csajok!

A karácsonyi üdvözletem.....,na szóval Attila szólt, mi az a fradis kép, nem tudtam miről beszél...., szóval nem láttam mit töltöttem fel. Véletlen, észre sem vettem, csak egy karácsonyi díszt láttam az írást nem vettem észre benne... :oops: Annyira kapkodtam.

Detti!

A daru nagyon bejön, nagyon profi szerkentyű!!!!! mellé egy markolót kaptak, szerintem az majd kültéren hasznosabb lesz, kevesebbet veszik elő. A sláger viszont a távirányítós autó.
Azt a hótúrót nem találtam sehol, gondoltam megnézem milyen.

Na filmezek tovább.....
És további jó pihenést Nektek!

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok,
igen, mi is túlvagyunk a jövés-menésen, holnap csinálom meg a 'tökéletes kacsát', már ázik a pácában :lol:
A héten itthon vagyunk, tervezünk egy Thomas-os mozit meg egy Tropicariumot.

Az ajándékok nagyon jók lettek, mindennek örülnek!! A Compaya társasok közül a Camelot-ot vettük elő, és hihetetlen ügyesek, a csajok simán oldják (igen, Sári is!!) az 5 éves szintet, Beni inkább az egyszerűbbeket, de amit látott, azt legközelebb már simán rakja ki ő is. A majmos játék is nagyon klassz, meg van egy Piranha-s társas is, az is bejön nekik.
Beni ezen kívül kapott egy Verda-autópályát a lányok meg egy-egy muskétás Barbie-t :wink:

Kata,
én láttam a Fradis feliratot :lol: de gondoltam, hogy ez csak a szórakozottságod :lol:
Lilla,
szépek vagytok :D Milyen kint a karácsony? Anyukádék mennyi időre mentek át?
Mi van Dávid kezében a képen, milyen játék?

Sajnos nálunk szomorúságot is hozott az ünnep, elvesztettük a nagymamámat, a gyerekek szeretet dédijét ma délután. 4 hét alatt vitte el a gyomorrák 88 évesen. Az élet körforgása...

Kép
nettke

Nettke

Részvétem a nagyid miatt. :( Semmikor se jön jókor az ilyen szomorúság, de különösen sajnálom, h pont ünnepek alatt történt. :cry:

Belinkelnéd a társasokat amiket kaptak a gyerekek? Nálunk is nagyon szeretik, megnézném, h itt lehet-e kapni őket.

Amúgy itt szinte csak 1 nap a Karácsony- 24 az előeste, nem akkor ajándékoznak, mint mi, hanem 25-én. És 26-án megy tovább az élet, mint ha nem is lett volna Karácsony... tegnap anyuék kényeztettek minket és étteremben kajáltunk-hát, dugig volt. :shock: meg a boltok előtt a parkolók is. :? :roll:

Holnap meg munka, ovi, asszem még 31-én is, de elseje itt is szünet.

24-én és ma gyönyörű idő, ragyogó napsütés, szinte lerohadt az emberről a kabát. :D Ma sétáltunk is egy nagyot délelőtt az erdőben. tök jó volt.

Ja, és Dávid kezében egy Fisher prices imaginextes tengeralattjáró van a képen. Nagyon tetszik nekik, még torpedókat is tud kilőni. Szerintem a kádban is ki fogják próbálni....

...Ja, és erről jut eszembe: Kedden telefonáltak az oviból, h Dávidot baleset érte.... vagy nem is mondta konkrétan, h mi a baja, v én nem értettem meg.... csak annyit, h sürgősen menjünk érte, mert nem akarnak mentőt hívcni, de valszeg be kell vinni a sürgősségire. :shock: Hát, gondolhatjátok, mennyire betojtam!!! Rohantunk értük, végül kiderült, h az udvaron pofára esett zsebretett kézzel és felrepedt az álla egy fában. Azért nem halálos sérülés, szerencsére...kicsit kevésbé is elég lett volna rám ijeszteni. De tényleg be kellett menni a sürgősségire és összeragasztották!!! az állát. Tök jó, mert nem kellett varrni. És Ditke, tuti neked is bejött volna a doki, naggyon helyes volt!!! Simán elmehetne a vészhelyzetbe is szerepelni. és nagyon kedves is volt. :D De ez a kis kirándulás 100 dolcsiba fájt (ez az önrésze az ER-nak :evil: )

Kata

Köszi, kérünk mi is képeket!!! An nyit változtak a fiúk, a múltkor is csak lestem a szülinapi képeken!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Nettke,

Nagyon-nagyon sajnálom a mamidat és meg is pityeregtem, mert az én nagyim is (81 éves) mostanában eléggé betegeskedik, a héten is 40 fokos láza volt, és nem is merek és akarok belegondolni, hogy egy ilyen idős embernél ezt mit jelenthet... :cry: A gyerekeim imádják, és viszont, rólam nem is beszélve, a gyerekkorom legnagyobb részét vele töltöttem.

Lilla,

Elég horror ami Dáviddal történt :roll: Tényleg szerencse, hogy nem történt nagyobb baj.
Jó hosszú már a hajad neked is :)

Kata,

A daru nálunk is bejött nagyon!

És én is eléggé el vagyok fáradva, pedig még hátra van néhány rokon. Árpi elmegy holnap a fiúkkal a bátyjáékhoz, még onnan is kapnak ajándékot, szerdán meg az öcsémék jönnek hozzánk. Kedden meg a barátnőmékhez megyünk. De legalább ezen a héten még mi sem megyünk dolgozni :)

A fiúknak nagyon bejött idén is a karácsony :roll: Rengeteg ajándékot kaptak, pedig mindenki (rajtunk kívül) csak egyet vett nekik. De nagyon-nagy a rpkonság, és volt, akiktől pl. pénzt kaptak.
Hogy mi tetszett nekik legjobban? Nem is tudom... Kaptak egy Verdás árammal működő autópályát, egy golyópályát (ez különösen tetszett nekik), Bruder betonkeverőt meg kukásautót, társasjátékokat (a majmos nekik is bejött, a camelot nekem jobban, a Clever castle szintén), könyveket.
Tőlünk a PM darut meg a hótúrót és Playdooh-t kaptak. Volt olyan játék, amit nem is adtunk oda nekik, majd később.

Képek:

Kép A verdás autópálya

Kép A golyópálya (ez egy egyszerűbb felépítmény...)

Kép Bernát az ajándékok bűvöletében

Kép Bernát és a sülthús

Detti

KépKép
kiliman

Nettke :)

Őszinte részvétem. Sajnálom a nagyidat. :( :(

Nálunk is rendben lement a karácsony. Ma éjjel volt egy kis baleset, Samu hajnalban lefejelte az ágy szélét, felrepedt a szeme mellett, és jól bedagadt. Nem vittük dokihoz, szerintem nem lesz nyoma, de elég ijesztően nézett ki elsőre.

Az ajándékoknak nagyon örültek, főleg a Bruder dzsipp szállító autónak meg a Playmobil tűzoltó szettnek. Legó hegyeket is kaptak, így azzal telítődve vagyunk. Kaptak társast is, Zingot, ebben Oli mindenkit rongyá ver, Blokust, ez inkább nekünk tetszik, Haba állatpiramist, ez nagyon szuper, köszönet Briginek érte. Nálunk még tart a vendégeskedés, így kapnak még egy Castello del drago-t a compayától ma a barátainktól, 31-én kapják meg a barátnőmtől a majmos Mattel játékot, és 30-án még a keresztanyjuk hoz nekik valamit, de csak könyveket fogok kérni tőle. Nagyon ügyeltünk, hogy mindenkitől csak 1-1 dolgot kapjanak, így nem volt nagy ajándék dömping, de mégis boldogok voltak.

Egy dolgot bánok, az a Hot wheels autópálya. Ár-érték arányban egy nagy trágya, így Samu nem is örült neki, Oli Bruder autója kellett neki.

Én csak 30-án dolgozom, így megyünk még geoládázni, akarunk egy Thomast nézni, és színházjegyet venni. :lol:

Cat
Kép
cateye

Nettke!
Részvétem!

Kép

Kép
edit73

Lilla!
Kép :lol:
Dávid :cry: Örülök,hogy nem lett komolyabb baj!
Húzós ez az eü odakint! :shock:

Nálunk idén egyáltalán nem jöttek be a társasok.Illetve még nem is tudják,hogy mit kaptak,mert épp csak kibontottuk,idejük nem volt a fiúknak,hogy játszanak velük.Így arról még nem tudok nyilatkozni.
Oli egy dínós Larousse enciklopédiába van beleszerelmesedve
Kép

Beni a helikopterbe (ez amúgy mindháromnak bejött)
Kép

Marci meg állandóan rajzol
Kép

Kaptak még szeletelhető gyümiket,kenyeret,pizzát ,játék mikrót és kenyér pirítót.Valamint pénztárgépet!Na az is nagy sláger. Lego is lett megint egy nagy rakás,az mindig siker.Most sima,alapkockák és a "csavarhúzós" lego bővült.
Ja és a "szőrös" pulóverjuktól nem akarnak megszabdulni!Na az megint megérte az árát.Marcinak kék van,így neki kutya-pulóver lett (mármint szerinte)
Dávid szokásos visszafogottságával értékelte a karácsonyt. Ő rengeteg könyvet kapott (szám szerint 8-at) .Nála a On pulcsi és a dvd volt nagy öröm.De kapott a szobájába lámpát,fali órát,írósztalához új széket,telójához fülhallgatót valamint hangfalat.
A 9 in 1 játékasztal elmaradt pénz-hiány miatt.De egyik barátnőmék vettek,ott kipróbáltuk és nagyooooon jó!! Így ha egyszer utólag kifzetik apa jutalmát,akkor megvesszük!!!

Kép

Kép
edit73

Még két kari kép:
Kép
Kép

Kép

Kép
edit73

Lányok,
köszönöm!

De jók a képek :lol: :lol:

Lilla,
nem tudok linkelni, tudod milyen béna vagyok.. a majmost Ditke javasolta, valahol korábban van róla egy kép, de itt a Cora-ban vette mindenki szerintem, a Compaya-társasokhoz meg Cat írt egyszer linket, onnan rendeltük..
Ez a Camelot nagyon okos dolog, csak javasolni tudom.

Edit,
azért volt ajándék-dömping a gyerekeknek így, jutalom nélkül is :wink:
Irtó nagyok a fiúk! :lol:

Cat,
mire vesztek színházjegyet? :lol: :lol:
Mi vettünk cirkuszjegyet a Cirkusz Fesztiválra 23-ára, aznap megyünk T. meglepi Abigél-jére is este (nomeg előtte 15-án R&J, 30-án Albertirsa, február első hétvégéjén Mozart..). Nagyon örült a színházjegy-ajándéknak, és mázlink van a szerepo-sal is, ezt sikerült eltalálni.

Meme,
voltatok Spamelot-on? :wink:

Kép
nettke

Cat,
Samu mit csinált hajnalban??? Alvás közben ütötte be? :roll: :(

Kép
nettke

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?