2009.12.22 10:55
Szerző: brigi33
Sziasztok!!!
Köszi a gratukat, bár még mindent nem olvastam.
Gyors leszek:
Minden ok. Tegnap hazajöttünk, túléltük az első éjszakát is.(Gyerek is.)
Szülés:
Csúcs!!!Gyors, szuper!
1/2 3-ra mentem dokihoz .Meg volt beszélve az indítás. Bő 2 ujjnyira voltam akkor nyitva. Még tágítgatott, aztán lesétáltunk a Spar-ba innivalóért,meg a cuccokért a kocsiba. 3-kor mentem a szülőszobába (I-esbe), Annamária szülésznőhöz (tök kedves, nagyon rendes), beöntés...aztán a végére már 3 ujjnyi voltam, amire kitojtam magam.Fel az ágyra, oxitocin, aztán burokrepesztés pár perc múlva.A burokrepesztésnél már 4 ujjnyi volt a méhszáj (ez tényleg leírva tök gáz, de így volt),fájások elviselhetőek abszolút.A gond az volt, hogy a gyerek feje felcsúszott a szülőcsatornából (pedig már hetek óta teljesen lent volt), és a szívverése is lassult, de fájásoknál visszaállt 100 fölé. Oldalra kellett feküdnöm és mélyeket lélegeznem, hogy rendben legyen a szíve.Ekkor még mindig csak 3/4 4 körül volt, tehát nem telt el sok idő.Viszont az oxit feljebb tették, erősödtek a fájások, szorongattam is a férjem kezét, de azt kell hogy írjam, ezek is elviselhetőek voltak, nem kellett jajjgatnom se.Viszont a feje nem jött lejjebb, nem voltak tolófájások. Burokrepesztéskor kiküldték a férjemet, kifelé mondta a doki neki, hogy ne készüljön hosszú vajúdásra, 1/2 órán belül gyerek lesz.
Na, 4 után néztem az órát a falon, mondtam , hogy 16,40-kor lett meg a nagyobbik, de itt nem hiszem, hogy tötrténik valami addigra. Aztán kaptam még egy nospa-t az infúzióba, doki közben szinte folyamatosan ott volt, és nézegetett, aztán fájáskor próbálta a baba fejét lejjebb varázsolni.Nagyon lelkes , segítőkész volt Annamáriával együtt. Aztán valahogy sikerült nyomnom úgy, hogy lekerült a bab feje újra, és onnantól kb 3-4 perc alatt kint is volt, mert egyből jöttek a tolófájások.Egyik oldalról doki nyomott előre, másikról a férjem, elől meg a szülésznő segédkezett.Nem vágtak, nem repedtem, csak a méhszájban van pár varrat.1,5 óra múlva megfürödtem fent a szülőszobán (még jó, mert lent valami brutál pórias körülmények vannak a szülészeten a Jánosban, de aki ott szült, tudhatja), és a szülőszobáról lesétáltam 1 emeletet a aszobába.Hát ennyi a történet.Nem fáj semmim, akkor is tök jól voltam, rendesen tudok ülni az elejétől kezdve, csak az aranyeremmel küszködök kicsit, dehát ez legyen a legkevesebb.
Hát, Csajok!!Mindenkinek hasonló szülést kívánok (az izgalmaktól eltekintve).Azt hittem, az elsőnél nem lehet könnyebb , de ez 1 óra 40 perces volt mindennel együtt-elviselhető fájdalommal.
Tényleg ilyent kívánok az előtte állóknak!!!
Babáról:
Majd férjem tesz képeket, ügyes, viszonylag nyugis leányzó. Az elejétől kezdve jól szopik. Néha még aludni is tudok mellette, bár éjjel 2- és 4 között totál üvöltős volt az utolsó 2 éjszaka. Melleimen lógna olyankor egyfolytában, de kicsit ki van sebesedve, mert elég sokat volt rajta már az elején is, úgyhogy néha már nem tudom azontartani éjjel. Most alszik, de szopnia kell, úgyhogy lassan megyek.
Nagyon aranyos Miló a Miki-cuccban.Lehet, még rakrótatok képet, majd jövök gyönyörködöm benne. Nagylányom nagyon rendes, most pl. vasalt.Sokat segít. Néha az is sokat jelent, ha csak ül a pici mellett, met nyugodtan tudok lenni, ha nem látom, akkor is.
Ma már feltettem egy adag húslevest, meg pörit.Sütni is kéne valamit, párom segít mindenben. Ramatyabb szerintem, mint én, mert a mai 2-4 órás éjszaka rá maradt.
Védőnő is volt, sokmindent nem mondott, de rendes volt.
Na, megyek, és majd jövök újra, ha tudok.
Puszi csajok mindenkinek. Bocs a helyesírási hibákért, megelütésekért. Eddig is volt sok az írásaimban, de most siettem, hogy a végére érjek a dolgoknak.
Üdv!!!!