Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Csak végig futottam a mai termést. babák gyönyör?ek, olyan jó nézni ezeket a fotókat, milyen szépen fejlôdnek !

Bori említette, hogy nem találkoztunk személyesen, ezért ime egy mai fotó az én 5 hetes lánykámmal.

Zsuzsa: teljesen igazad van, félek is, hogy így gyorsan összejön a 3. baba! Kép Az a baj, hogy most nem tudom eldönteni hova menjek kontrollra, mert a dokimhoz a férjem nem enged, most kereshetek másikat. Aki ügyeletes volt a kórházban, mikor nagyon szarul voltam és ô vizsgált meg, na ô nagyon szimpatkius volt, lehet, hogy hozzá megyek kontrollra. Csak neki meg ciki lehet, hogy a kollégája péciense átmegy hozzá... Nem tudom, mit csináljak.

Zöld kaki: szerintetek meddig nem kell komolyan vennem a zöld kakit Emmusnál? a popsija is elég piros Kép nektek ilyenkor mit mond a doki néni?

Nálunk is szabin volt a doki néni, mikor hazajöttünk a kórházból, helyette egy helyettes bácsi jött, de max. 2 percet volt nálunk, nem nagyon vizsgált. 1 hét múlva jött a doki nénink, nagyon rendes volt, sokat beszélgettünk is a nevelésrôl. A kórházban úgyis látta gyerekorvos a babát, szerintem nem lesz nagy baj, hogy 1 hét csúszással lesz megvizsgálva.

Andriska- zsuzsika nagyon tetszett!!! Kép

Egy babás tali engem is érdekelne, de hol????? és mikor?

Majd folytatom, most rohanok aludni egy picit.

Üdv: Zsuzsi
ime a kép:

Kép
Kép
zsu26

Csak nem aranyérmes leszek, fél 10-kor?!
KépKépKépKépKép

Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Haliho,

ezüstérmes vagyok?Kép
Süncs
süncsi

Sziasztok!!

Közben etettem és elaludt Andriska.

Köszönjük a dicséreteket kép ügyben, azért Zsuzsika, mert Tomi minden magyar kislanyt igy hivKép

Ildiko,
az altatas nalunk is legtöbbször karban történik, erre van egy jo tippem: a nagy felfujhato labdara ülünk és azon rugozom, igy gyorsabban elalszik és én sem faradok el annyira, mintha sétalgatnank (és csak akkor kezdem el a ringatast, ha mar latom, hogy tényleg nagyon almos). A cumit probaltad mar?
Hosszutavon le kellene szoktatni erröl a ringatasrol... (vagy érettségi elött is labdazni fogunk, hogy megnyugodjon?Kép)

Aniko!
A versenysulyodhoz gratulalok, de Te mar terhesen is nagyon csini voltal, tényleg csak poci, semmi mas. En még mindig 3-4 kg plusszban vagyok (szerintem a rengeteg édesség miatt).
Bence gyarapodasa fantasztikus és jo, hogy az éjszakak is ilyen szépen kezdenek beallni!

Orsi,
etetésnél a mellbimbofajas még tartani fog egy ideig, de idövel el fog mulni!. Még emlékszem arra a "csillagokat latok" érzésre..
En azonnal kivittem a levegöre Andriskat, amint hazajöttünk, mindenki igy ajanlotta errefelé.

Kisdio!
Atléta dologKép
A munkahelyen klassz lehetett, mar én is tervezem, hogy megyek dicsekedni!Kép

Bori!
Jo volt a Garfield? En imadom, ha megjelenik DVD-n azonnnal meg fogom venni!
Kedvenc jaték: egy kicsi emberke csikos gatyaban, kopasz, csörög és Pöööö-nek hivjak (Andriska nevezte elKép), vmi reklamcsomagban volt.
Baby-gym arakrol gözöm sincs, de mar én is tervezek venni egyet, olyat, amihez van szines jatszoszönyeg, hogy nyugodtan le tudjam tenni lassan a földre is.
Bekukkantottam a profilodba, édes az uj csaladi kép!
Zsuzsa-talalka miatt besargultam!Kép

Nalika,
varom a fotokat Timikéröl és a fiukrol!
Masodjara mindig is egy kislanyt szerettem volna, de amiota kisfiam van, azota ugy gondolom, jo lesz egy kisfiu isKép Még varunk vele egy picit!!

Zita,
az atalvashoz gratulalok! Nalam is biztos igy lenne, hogy a cicim bedurrana, mar a mi kis 5 oras alvasunkat is megérzik. Fejésre gondoltal? Vagy lehetséges, hogy egy idö utan beall a cicid az éjszakai szünetre?
Az oltas mix-et tegnap megkérdeztem: régen itt is olyan ütemben adtak az oltast, mint otthon, aztan rajöttek, hogy többet egyszerre beadni jobb, mert igy könnyebben befogadja a szervezet.
Ez az elmélet, az igazsagot meg a fene tudja...

Haz: nem egyszerü dolog. Nekem van segitségem, heti 2 oraban, ez magaban foglalja: porszivozas, feltörlés, WC, fürdöszoba kitakaritasa, és ha rumlisan hagyom, akkor a konyha rendbetétele. Ha ablakot kell pucolni, akkor kb 3szor jön a néni egy oraval többet. A pakolas, mosas, vasalas igy is az én dolgom, ami pont elég. A fözést Tomival megosztjuk, este sokszor besegit, a kert pedig ott marad lelkiismeret-furdalasnak, de arra mar nem futja... (mar nagyon gaz a helyzet, nem tudom, mi lesz vele)

Zsuzsa,
Koszmo-ügy: védönéni szerint ez még nem koszmo, elég, ha csak gyakrabban kefélgetem, de én elhataroztam, hogy megcsinalom az olajos müveletet, artani azzal ugysem fogok. Tegnap Andriska 8-kor bealudt, ugyhogy mara halasztottam a dolgot.
Bori-féle képek nagyon jok! Edina szemére pedig nagy puszit küldök!

BNM-Timi!
Andriska is elég sokat tüsszög, nem hinném, hogy allandoan meg van fazva... Tejecske megy az orraba, azt tüsszögi ki.

Swen!
A Te kisfiad is gyönyörü szép!
En is kezdek belejönni a mindennapokba, nekem leginkabb egy kis sport hianyzik, a napi séta nem igazan potolja, föleg, hogy mostansag sokszor hazazavar minket az esö.

Zsuzsi!
Emma nagyon szép baba, és Te is jol nézel ki nagyon! Szerinted a zöld kaki és a piros popsi összefügg? Ha a kaki allaga normalis, csak néha zöld, én nem szoktam vele foglalkozni. A piros popora nekem bejött, hogy par napig zsalyateaval törölgettem (egyébként sima vizzel szoktam) + popsikrém.

Linda, merre vagy? Csak nem lefoglalnak a fiuk?

Lino-Szilvi mar tényleg hianyzik.

Megyek fürödni
puszika
Süncsi
süncsi

Sziasztok lanyok!

Kisse eltuntem de a suru programjaim miatt volt. Kép Tegnap egesz nap nem voltunk itthon, sok helyen voltunk. Lili emiatt szinte egesz nap nem aludt, igy este 8.30-kor felajultan bealudt a szopiba, majd felkelt fel 4-kor, 10 perc utan visszaaludt, majd ujbol felkelt fel 8-kor, 15 perc utan visszaaludt es most kelt fel. De kapott egy nagyon jo jatekot ami orakig lekoti. Kép Tudjatok egy hidszeruseg, amire jatekokat, csillogo dolgokat lehet akasztani es a babat ala kell tenni. Igy csak nezi a felette csungo szines dolgokat. Lili imadja. Majd csinalok rola kepet. Kép Most is bamulja oket, mosolyog es beszel hozzajuk. Ajanlom mindenkinek. Tunderi.

Gyonyoruek a kepek, de ha nem haragszotok nalam az elso helyen Botond all. Kép Imadnivalo. Kép

Swen: A sajat gondolataimat irtad le, amikor Botond napjairol irtal. Nalunk is ugyanez a helyzet. Kép

Zsuzsi: Lilinek is volt zold kakija, de az oszibaracktol van. Ki kell tapasztalni mitol van. Allitolag a hasmeneses kakinak is zold a szine, de nem savanykas, aromas szagu, hanem buzos. A popsira hasznaljal gyogyszertari popsi kremet es levegoztesd sokat. Ez hasznal. Sogornom kisfianak is ez volt. Lehet, hogy az altalad hasznalt pelenkat nem birja, vagy a kakijaban van olyan anygak, amirol kipirosodik. Probalj ki egy masik pelenkamarkat es ha attol elmulik, az volt az oka.

Fejes: en Lili 3 hetes kora ota nem fejek. Ugy tunik nekem ez igy mukodik, van eleg tejem. Annyi termelodik amennyit kisziv es plusz meg tudnek is fejni, de ha lefejem, akkor nekem a kereslet-kinalat elve megbillen, es tobb lesz a kinalat, igy bedurranhat a mellem. Meg a hutonk is televan fagyasztott tejekkel, nem is tudnam hova tenni a tobbit. Kép

Orsi: nagyon jol csinalod! Amugy kesobb pont rovidebb ideig fog enni tobbet! Kifejlodik rendesen a szoporeflexuk es tudni fognak gyorsan szopni. 10 perc alatt ki fogja uriteni a melledet! Kép Majd meglatod. Es mi is egycicisek vagyunk mint Zsuzsa. Kép

Olimpia: Krammerer aranyermes! Kép Tudjatok o is Godi mint en! Most God unnepel! Kép

Puszi Mindenkinek Rita

Kép
Kép
trita

Hello!!

tegnap délután hazajöttunk, de nem tudtam bejelentkezni. Eloször is köszönöm a sok gratulációt, nagyon jó érzés volt olvasni Kép
A szulésemrol majd irok késobb, mert Martin ébredezik.

Egy kép gyorsan
Kép

A többi itt: http://babanet.hu/album/main.php?album=3279

Puszi, majd jövök ha a fiatalúr hagy Kép

Kriszta
soraya

Suncsi:

Nagyon edes a fejkendos kep Andriaskarol! Kép
Hat, lehet, hogy a kezben valo elaltatsrol tenyleg le kell szoktatni. Itt nekem nem sok jokat mondanak rola. Egyik baratnom kisfia most 15 kg es meg mindig csak karban hajlando elaludni. Tudod o is allandoan karban aludt el. Kép Persze ez rajtad mulik. Ha nem zavar, ne is foglalkozz vele. Lili ha szoptatas kozben laposakat pislog, tudom, hogy el fog aludni. Igy szoptatas utan meg ha nem is aludt el a hasara teszem es par perc utan alszik is. Ha elenk a szeme szoptatas kozben, tudom, hogy szorakozas kovetkezik. Kép De a furdetes utani szopi utan, szerencsere mindig lapospislogas kovetkezik, vagy bealszik. Kép Most is egy oraja nezi es beszel a fole akasztott jatekoknak es most kezd el laposakat pislogni. Kép

Lanyok, Lili egyszeruen tunderi, ahogy 1 oraig beszel a jatekoknak. Kép Vagy nekem. Mindig utanoz. Kép
Titeteket is utanoz a bebieitek?

Puszi Rita

Kép
Kép
trita

Kriszta!

Gratulalok Martinhoz! nagyon szep kisfiu. Kép

Rita

Kép
Kép
trita

Sziasztok!

Zsuzsi! Annyira helyesek a lányaid! Kíváncsi leszek, hogy Emma is szőke lesz-e? S a kis Sirályod gyönyörűen formásodik, nagyon aranyos, no és te is jól nézel ki!KépZöld kaki ügyben nem tudok segíteni, nekünk mindig egyforma sárga színű. De azt hiszem Szöszi írta, hogy két szopi között egyszer sárga volt egyszer meg zöld. De ha nagyon idegesít inkább vidd el feleslegesen a dokihoz, nehogy aztán baj legyen, vagy ne idegeskedj feleslegesen. Pirospopsira meg Mucsak szerint legjobb az aola vera spay, de azt nem tudom hol lehet beszerezni.

Bori! Nem ér ám, hogy csak bejelentkezel az aranyéremért, aztán semmi több!Tessék írni is nekünk jó sokat! Meg tessék egy jó nagyot pipilni, hogy el ne vegyék tőled az érmed!KépKép Mi az a baby gym? Olyan amit Rita leírt?

Kisdió! Akkor neked is nagyon-nagyon rendes párod van!Te már dolgozol?! Bár ha a bébid ott lehet melletted....sőt még el is szórakoztatják.Kép

Süncsi! Köszike a dicséretet Botond nevében. Olyan jó, hogy van segítséged a takarításban, egy nagy házban kell is! Sajna ma nálunk is szakad az eső, így a séta elmaradt. Nyűgi is a fiatalúr, bár most alszik, kopp-kopp. Altatáshoz próbáld meg, hogy leteszed a ti ágyatokra, melléfekszel és beszélsz hozzá, vagy énekelsz neki. Nálunk mostanában ez bejött és így nem kell cipelni.

Rita! Nagyon köszönjük a dicséretet, olyan kedves vagy.Kép Engem nagyon érdekelne ez a játék amit Lilike kapott, mert Botondot is egyre nehezebb lekötni valamivel. Örülök, hogy te is hozzászoktál a babával való mindennapokhoz!KépLili aranyos lehet, ahogy utánoz. Botond ezt nem csinálja, de óriási szemeket mereszt, ha beszélek neki, vagy énekelek, s ő is vissza-vissza válaszol, meg nyelvet nyújtogat, meg általában o-zik, úgy elkerekíti a száját.Kép

Kriszta! Martin nagyon édes baba, látom nálatok már van cumi. Nálatok az apukák mosták le az újszülöttet? Meg azt is láttam, hogy a szalag, amin a nevük van, a bokájukra tették. Remélem hamar megírod a szülésedet!

További szép napot mindenkinek!

Lino, Orsi, Panó, Linda, Zsuzsa, mint leggyakoribb írók hol vagytok?

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

hahó,
csak gyorsan írok, mert pakolnom kéne Ráckevére...

Kisdió,
házimunkaKép
A párod mit tanít? ÉS te mit dolgozol, hogy már most beugrottál kicsit? Már ha nem titok...Bár lehet, hogy már említetted valamikor...

Zsuzsi,
fotókKépKépKép
Akkor te is hasonló gondban vagy az orvosváltássl, mint Anikó voltKép Én már akkor is azt gondoltam, ha kórházat nem tudsz váltani, válts orvost, ne törődj semmivel, ha az "új" doki nem teszi szóvá...
Zöld kaki legártatlanabb oka az előtej lehet, ha abból szív többet, mert pl. nem kér már a hátsó tejből, vagy nincs ideje kiszívni, stb.

Rita,
pont ilyen baby-gym-et akarok én is venni! Milyen márkát vettél?

Soraya,
SZIA!!!!
Édes MartinKép gyere majd minél többet!

Swen,
annyira jó volt olvasni a múltkori soraidat arról, hogy jól érzed magad a bőrödben! És hidd el, senki nem gondolta, hogy ezt magadban kellene tartanodKép (figyelsz? a többiek nevében nyilatkozom...de annyira már ismerem ezt a gárdát, hogy együtt örülünk mindenki sikerének, és együtt aggódunk, ha valahol gond van)

Süncsi,
érettségiKép
Akkor te jobban állsz a plusz-kilókkal...Rajtam még van 7 kg, főleg a combomon, és a mellemen. Ez utóbbi majd bizti javul szopi után, de a narancsbőrös combikám...
A Garfiled Karcsi szerint nem volt jó, sőt...Szerinte az egész arra ment ki, hogy milyen technikával tudják megoldani a feladatot...De embere válogatja, Karcsi elég finnyás ilyen téren, főleg ha gyerekfilmről van szó..
PöööKép
A szőnyeges gym szuper, de kegyetlen ára van...

Most el kell húznom, vasárnap jövünk, aztán hétfőn elutazunk Zamárdiba, szombatig.

Puszi
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Sziasztok lányok!
Én megvagyok és Linóval is találkoztam délelőtt, ők is jól vannak!

Bori!
Igen, autóval megyünk Fehérvárra és 3 gyerekülés lesz hátul, szerencsére elég széles autónk van (Picasso).
Én kérem a gofri receptjét! Nekünk is van sütőnk, de mostanában nem használtam és nem is tudom hol van az én receptem. Ti mivel szoktátok enni a gofrit?

Zita!
Nálunk is az van, hogy Beni délután, estefelé sűrűbben cicizik, mire jól beindul a tejtermelés, aztán meg egész éjjel alszik és én keltem fel reggel, mikor már tejben fürdök.

Swen!
Mikor feltöltötted az első képet, üss egy enter utána, hogy új sorba menjen a kurzor, aztán jöhet megint a melléklet feltöltése.

Zsuzsi!
Nagyon szépek vagytok a képeken!

Süncsi!
A kert nálunk is elég gáz, néhol már combig ér a gaz. De hát apa még mindig nincs, én meg ha akarnám se tudnám lenyírni a füvet, mert fel se tudnám hozni a fűnyírót a pincéből, mert az egy nagy dög. De ha felhoznám se bírnám beindítani, mert benzines és egy madzagot kell huzigálni, hogy beinduljon.

Kriszta!
Martin nagyon édes baba, gratula hozzá még egyszer!
Apa fürdette meg először?
Az albumotokból majd finnül is lehet tanulni!

Most elküldöm, mert ezt is már vagy egy órája írom.
Puszi mindenkinek!
Panó
panó

Haliho,

Soraya-Kriszta!
Hatalmas nagy gratula Martinhoz, minden képet megnéztem, gyönyörü ujszülött!! Tényleg!
Te tudsz finnül? Nem lehet egyszerü...

Bori!
Jo Rackavét és nyaralast Neked! Akkor olyan sokaig mar be sem nézel? GarfieldKép Pedig a képregény olyan jo szokott lenni.
Narancsbör nekem is van a combikamonKépKép ezért is lenne jo mar vmi mozgas...

Rita!
Szerintem a Baby-Gym, amiröl irtal és amire Bori és én is palyazunk. Söt ugy latom, Swennek is bejönne.
En is szoktam Andriskaval "beszélgetni", ö mond vmit, aztan én, meg a forgohoz is beszél és közben "dolgozik". Szerintem mar ezért is hizik lassabban (utolso héten 100g-mot), mert lesportol egy csomot (rugdalozik, kalimpal nagy erövel).
Ringatas ügyben vszinü igazad van, délben tudod hogyan aludt el? Ölemben volt, nézett engem, néha elmosolyodott én meg kefélgettem a hajatKép Ilyen pillanatokért érdemes élni (szentimentalista SüncsiKép).

Swen!
Ez az agyon valo elalvas cumival megy?
Itt ma végre süt a nap és mindjart megyünk sétalni!Kép
(Tegnap borus volt és 17 fok nap közben).

Pano!
Nalunk is ez van, Tominak mar nem jut ideje a kertre, nekem sem (lenne nöi munka is böven). Raadasul a multkor a vihar kitörte a szilvafankat és csak a nagyjat takaritottuk el (éretlen gyümik és faagacskak szerteszét), ki kellene vagni a törzsét és elvitetni..
Linot pusszantjuk.

Puszika
Süncsi
süncsi

Sziasztok!

AnitaboriKép
Tápszer: a Mildibé is HA, azt elfelejtettem mellé írniKép

KisdióKép
Félrenyelés: hát nem tudom...a Réka rendesen produkálja, olyannyira, hogy tegnap orrán-szájján jött vissza a kaja, olyan mohó volt, rendesen meg is ijesztette az apját, pont ő etette.

SorayaKép
Nagyon aranyos MartinKép

Itt olyan hülye szél fúj, hogy csak a teraszra merem kivinni a gyereket, mert séta közben szerintem kifújná a szél a babakocsiból, a terasz meg ebből a szempontból azért szerencsére védett.
Jelentem, holnap leszünk 4 hetesekKép Hogy szalad az idő!!!!! HihetetlenKép

BNM
Bnm

Sziasztok!

Baby gym? nem tudom, hogy mi az, de csatolom lent a kepeket, hogy Lilinek mi van. Erre gondoltatok?
En ezt kaptam a sogornomtol, de azt tudom, hogy o a Corabol szerezte. Megkerdezem a Cora baba osztalyvezetojet, hogy van-e ilyen, es ha van, akkor mennyi. De az is lehet, hogy inkabb en megnezem a Cora rendszereben. Nem tudjatok mi a neve ennek a jateknak? Pontos nev kene, es akkor a Cora rendszerebol meg tudom mondani, van-es es mennyi.

Suncsi: Lili is nagyon dolgozik a labaival, kezeivel. Hihetetlen ero van benne. Kép

Kép
Kép
Kép

Sziasztok Rita

Kép
Kép
trita

Meg 2 kep. Kép
Rita
Kép
Kép

Kép
Kép
trita

Sziasztok!

Köszi a hiányolást, nagyon aranyosak vagytok!!! Kép

Hulla fáradt vagyok, most időm sincs nagyon visszaolvasni, válaszolni, de majd hétvégén megpróbálok pótolni!

Most csak annyi: Rita ugyanilyen van Katának is, imádja nézegetni, dumál hozzájuk, mi is a Corában vettük, 1650 volt.

Mindenkinek pussz: Szilvi
lino

Ja, és Dadoo néven fut, mint bébijáték kiegészítőkkel.
lino

Sziasztok!

Süncsi: a zsályateát már meg is fôztem, kipróbálom, hátha segít ! Köszi! Tegnap este bekrémeztem a popsiját egy pici canesten kenôccsel, mert az jó gombára és úgy tudom, hogy a pirosodást gomba is okozhatja, erre mintha reagált volna.

TRita: Nagyon édes Lili és okos is! Kép Emma pont ma kezdte el élvezni azt a forgó zenélô játékot, amit az ágya felé lehet tenni. A pelenkára is gyanakodtam, hogy amiatt piros a feneke Emmának, most vettem Baby Love-t (DM), arra Dóri sosem pirosodott be és olcsó is.
Látom kezdesz teljesen beleszeretni a lányodba! Kép Én is így voltam !
Az utolós kép nagyon profi!

Soraya: gratulálok még egyszer a nagyfiúhoz! simán elfogadta a cumit? Férjed meg merte fürdetni?

Swen: anno Dórival mi is elôször nyelvnyújtásosat játszottunk Kép Ez már kommunikáció!!! Kép

Kisdió: Emma is állandóan félrenyel, köhög, fuldoklik. A tejecske túl nagyot spricelve megy és mohón szopizik, ezért nyelnek félre. Talán ha szopi elôtt picit fejnél elôtte, akkor nem lesz annyira feszes és kevésbé spriccel.

Emma ma már végre produkált rendes sárga kakikt, így megnyugodtam ! Kép
Ma útlevelet akartunk készítettni neki, de egyszer?en annyian voltak,. hogy feladtuk Kép

üdv zsuzsi
zsu26

Sziasztok!

Megneztem a Cora rendszereben es lehet a Cora-ban kapni a Baby Gym-et, de 4830 Ft. Kép (Szerintem ez Brutto ar, bar nem biztos)
Az Auchanban nem lehet, legalabbis tegnap en nem talaltam es lass csodat delutan a sogornomtol ilyet kaptam ajandekba.

Szilvi: te mikor vetted ilyen olcson?

Sziasztok Rita

Kép
Kép
trita

Rita, egy hete vettem Törökbálinton. Olyan néven nem találtad amit írtam?

Szilvi
lino

Szia Szilvi!

Nincs olyan neven, hogy Dadoo. Csak olyan neven, hogy Baby Gym. De ezek szerint lehet kapni. Es nem is draga 1650 Ft-ert. ha mult heten vetted, biztosan lehet meg kapni.

Szia Rita

Kép
Kép
trita

Sziasztok!

Kriszta,
üdv otthon. Nagyon édes a kisfiad, megnéztem ám az összes képet, de azért majd még kérünk.

Mindenkinek nagyon szép a gyermeke nem is tudom részletezni!KépKépKép

Anita,
remélem benézel még vasárnap addig én is teszek fel képet. KépAddig is jó pihenést!
És képzeld milyen kicsi a világ: az archívban olvastam, hogy a férjed ismeri dr. Kondér Bélát, hát én az apjánál születtem!

Linda, Anikó:
hol vagytok?

Hajni
nalika

SziasztokKép

Most nem fogok sokat írni, kicsit hulla vagyok, a fél éjszakánk szenvedéssel telt, aztán kiájultunk mind a hárman, aludt 2x2 órát, közben szopcsi, majd egész délelőtt szenvedés!Kép A dokinéninket sikerült elérni a mobilján, kiderült, hogy Gyöngyösön lakik(!!!), úgyhogy nem tud kijönni, de a gyerekkel biztos minden rendben, mert a védőnéni is azt mondta neki! Rendesen ki vagyok rá akadva, valószínűleg másik orvost fogunk keresni, csak még körbe kell érdeklődnöm. Mindenesetre azt mondta, hogy vegyek Infakolt és az most úgy tűnik segít, már azóta aludt Gergő 3 órát és az azutáni szopi óta is ki van ájulva! Reménykedem! A dokinéni szerint nem szabad innom dobozos rostos gyümölcslevet, úgyhogy a fő innivalóm, a sió barack egyelőre kilőve, most vizet iszom, ami ugye nem az igazi, holnaptól levesdömping lesz, hisz vízből azért nem tudom, hogy lesz sok tejcsi?

Na, gyorsan ennyi rólunk, most nagyon válaszolgatni nem tudok.

Swen talán Te kérdezted, hol járok a többi sokat íróval együtt, hát ez volt ma. De ha picurkám engedi, azért próbálok jönni.Kép

Ja, valaki még írt itt a kilókról, én 2 nappal a kórház után álltam rá a mérlegre és akkor -8kg volt, tegnap pedig már -10.Kép Lassan elérem az induló súlyom, amit nagyon bírnék!Kép

Sok puszi mindenkinek!Kép

Orsi

avocado

Soraya
Óriási gratula a picurkádhoz! Megnéztem a képeket, szuperek! Remélem hamar jössz majd közénk újra sokat!

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Chello: bár már lehet, hogy nem aktuális a probléma: Marcell is hasfájósnak tűnt, és ő is kapott Espumisan cseppeket, de a védőnő javaslatára 3x10 cseppet kap naponta, mi belekeverjük a tápszerbe, de jobb lenne 15 perccel etetés előtt odaadni neki. És evés közben is megállunk büfizni, így több menetben könnyebben kijön a felgyülemlett levegő.

BNM: mi sajnos teljesen tápszeresek vagyunk, kb. 20 cseppet tud kiszivogatni a mellemből. (Legalábbis én nem érzem, hogy mennyiséget szivogatna, bármilyen lelkesen cuppog is rajta)
Tápszert nálunk szerencsére mindig lehet kapni, de ha gondod van szólj, és segítek beszerezni. A sima Beba sincs vagy csak a hipoallergén?
Marcell is szortyog mostanában, mi sóodattal spricnizzük és porszívózzuk az orrát.

Zita: a termoszos tipp nagyszerű volt, sokkal gördülékenyebbek az éjszakáink.

Ennyi volt, mennem kell, Marcus éledezik.

Jerry
jerry

Orsi,
neked nem mondta senki, hogy rostosat nem szabad inni? Azért egy első babásnak legalább a kórházban el kellett volna mondani! Kép
De azért almalét, szűrtet azt ihatsz. Szőlőt meg a narancsot is kerüld, hiába szűrt.
Nálunk is helyettes doktornéni volt kinn, csodálom, hogy nálatok ez nem megoldható. És nálunk nem is aprózta el a látogatást kint volt több, mint egy órát.
A leves egyébként nagyon jó, egyél sokat belőle. Kép

Hajni
nalika

Sziasztok!

Most csak három kép a tegnapi hason "küzdő", beszélgető Botondról.Kép

Panó! KöszikeKép

Swen
Kép
Kép
Kép

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok!

Panó! Örülök, hogy van egy sorstársam, aki hasonló cipőben jár, mint én. Nekem nincs szívem felkelteni, mikor már nagyon feszül a mell, így inkább kivonulok a fürdőszobába és ilyenkor egy nagyon picit, épp, hogy csak enyhüljön a feszülés, kifejek kézzel.

Jerry! Örülök, hogy sikerült legalább egy kicsit segítenem. Ha már öt percet többet alszotok, már akkor is megérte.

Orsi! Sajnálom, hogy senki nem világosított fel rostos ügyben. Nekem az első csemete, Ádám, születése (0 óra 25 perc) utáni reggelen a nőgyógyászom jött fel és mondta el, hogy nem igazán nyerő. Sem a babának, sem a mamának. Mondta, hogy a babának az esetleges hasfájás miatt, a mamáknak meg a plussz kalóriák miatt. Mondta, hogy legtöbb kismamája nem a várandósság alatt hízik el, hanem a szoptatásnál, többek között a rostosok közreműködésével. Meg persze be játszanak az egyél csak sokat, úgyis szoptatsz típusú jótanácsok. Véleménye szerint egy kiegyensúlyozott vegyes (azaz nem egyoldalú) táplálkozás és a megfelelő folyadékfogyasztás (legalább 2,5 l, lehetőleg szénsavmentes ásványvíz) elég a megfelelő mennyiségű tejcsihez. Persze egy-egy pohárral néha lehet, de ne ez legyen a fő folyadékbeviteled.

Bori! Hiányozni fogsz nagyon. Érezzétek jól magatokat, mi meg szurkolunk neked az időért.

Lino! Köszi az infot ez a játszószerkezet ügyében. Többször láttam másoknál, de sok ezer forintot azért sajnáltam rá. De ennyit azért szívesen beruházok, mert Réka most már egyre jobban bánik a kezével, és a fölé tartott játékát, igaz nagy koncentráció árán és sok idő alatt, de általában sikerül megfognia, és akkor nagyon boldog.

Swen! Nagyon aranyos Botond. Aranyos, ahogy a száját formázza.

Zsuzsi! Fenék pirosodás ügyben nálunk a középsőmnél egész arzenálra volt szükség. Neki sűrűn volt ilyen problémája. Két napos hatásvárási időkkel a következőket próbáltuk rendszeresen. Betadine kenőcs, Neogranormon, Bepanthen, Mikulitz. Gomba ha jól emlékszem sosem volt az ok. De babáknál nem nagyon hallottam, hogy a Canestent írták volna, inkább a Mikogalt szokták, meg aminek nem jut eszembe a neve, csak azt tudom, hogy sárga-fehér a doboza. A Mikulitz egy gyógyszertári krém, recept nélkül adják, a színe szürkés. Viszont csodákra képes. Volt olyan Csillánál, hogy már azt hittem, hogy örök életére piros lesz a feneke, és láss csodát (meg majdnem fekete feneket, vagy legalábbis szürkét!) a pirosság eltűnt.

Soraya! Jók a képek. Remélem, gyorsan megszokjátok egymást és az otthoni létet.

Süncsi! Tudom, hogy ez nem vígasztal, de a mi kertünkben is lenne mit csinálni.

Rita! Látom, nálatok is jót tud aludni apa a csemetével.

Szép napot!

Zita
pzita

Orsi! Csak egy gyors reagálás neked. Én úgy tudom és így is tapasztalom, hogy ahhoz hogy elegendő legyen a tejed nem kell kalóriadús italt innod. Én például csak ártézi vizet iszok -mert ezt szeretem- meg laktoherb teát és mégis van tejem. A lényeg, hogy elegendő folyadékot igyál kb.3 liter, meg egyél rendesen. ja és ne aggódj a tejed mennyiségén!Kép

Puszi mindenkinek: Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok!

Orsi: mi tortent az ejszaka? Fajt a hasikaja Gergonek? A rostos barackle tenyleg okozhat puffadast, ha esetleg az volt. En minden nap vizet es laktoherb teat iszom semmi mast. Kiveve minden reggel egy bogre tejeskavet. Es van eleg tejem. Zitaval egyetertek. Nekem is a vedonom elejetol kezdve mondta, hogy ne igyak dobozos uditot, hanem helyette vizet, meg teat. Bar azert megengedett egy-ket poharka naponta a rostosokbol, de en amugy se szeretem. Kép
Jobban van mar Gergo? Jo volt az ejszaka?

Swen: Megzabalom Botondot. Kép Gyonyoruek a kepeken. Koszi, hogy feltetted. Nagyon sokat valtozott Botond es elonyere. Kép
Szerinted kek marad a szeme?

Lanyok van akinek valtozott a babajanak a szeme szine a szuletese ota? Lilinek csak vilagosabb kek lett.

Zita: Ha nem szeretnel kidobni penzt a baby gym-re, nagyon egyszeruen kezzel is kivitelezheto, csak fa kell hozza, szog meg kalapacs. Es arra ra tudsz akasztani barmit.
Igen, apa nagyon jol tud aludni Lilivel, nem ugy mint en. En keptelen vagyok elaludni, ha ott van mellettem a baba az en oldalamon. Majd talan ha nagyobb lesz. De ha a papa elmegy reggel dolgozni es Lilit a franciaagy masik vegebe teszem, ahol a papa szokott aludni, akkor en is nagyon jol tudok. Kép

kert: Mivel most epitkeztunk mi is, hat ne tudjatok meg mi munka van. De ha nagyobb lesz Lili, akkor elkezdem megcsinalni. Szerintem ez mar csak jovore jon ossze. Kép

Megint csak jo ejszakaval dicsekedhetek. este 8.30-kor elaludt Lili. Aztan hajnali 3-kor keltett a ferjem, hogy szol a Lili, de mire az agyahoz ertem mar visszaaludt. Igy aludt reggel 5-ig. Majd szopi es rogton 10 perc utan visszaaludt es aludt reggel 8-ig. Megint tok jol aludtunk.

Puszi Mindenkinek Rita

Kép
Kép
trita

Sziasztok!

Ma keszult kepek. Lili mosolyog es magyaraz. Kép

Sziasztok Rita
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
trita

SziasztokKép

JerryKép
Köszi, de szerencsére jó ez a tápszer is neki, nem válogatós a leányzó.Kép Mi is teljesen tápszeresek vagyunk.

RitaKép
Rékának szürkéskékről barnára változott a szeme.

Csináltam fotóalbumot a leányzóról, itt tudjátok megnézni:
http://babanet.hu/album/main.php?album=3282
Mindjárt teszek még fel friss képeket.

OrsiKép
Szegény Gergő ennyire pocakfájós??? Hát a dokinénitek nem semmi, én is biztos keresnék sűrgősen másikat. A lényeg, hogy használ az Infacol és nem szenved a kislegény.

ZsuzsiKép
Nálunk a Bepanten nagyon bevált, ha netán piros a popsija ezzel kenem, de szerencsére ritkán fordul elő.

BNM
Bnm

SziasztokKép

Sajnos nagyon reagálni nem tudok, elég nehéz napunk volt, az Infacol csak kicsit használ.Kép Még próbálkozunk vele pár napig, aztán jön a következő szer, majd írjátok már meg nekem, hogy mik is vannak még.

Swen, Rita
Köszi, hogy írtatok, most nem iszom rostosat, csak vizet és minden nap levest, remélem rendben lesz a tejcsi. Ja, meg alkoholmentes sört mondták még, hogy az jó a tejcsire.

Hagy kérdezzem már meg Tőletek, hogy Nektek az elején is ok volt a baba, nyűglődés és hasonlók nem voltak? És mikortól állt be egy redszer a picurkánál? Mert van, hogy 3-3,5 órát végigalszik, de van, mint ma délután is, hogy nem bír elaludni és akkor jön az ördögi kör, cicit kérne állandóan, de akkor meg megfájdul a pocija!Kép Most az Apukája hasán sikerült elaludnia, annyira édesek!Kép Így le fogok tudni zuhanyozni, aztán meg alszom, amig lehet. Szóval nem tudom, hogy ez normális-e, hogy most 2 napja ennyit nyűglődünk?Kép Tudom, hogy még nagyon pici, hiszen csak 10 napos és mindenki azt mondja, hogy 1-2 hónap és beáll a kis rendszer az életében. Kinek van még hasfájós babája?

Ja, ma kijött a dokinénink!!! Így élőben már nem volt olyan szörnyű, kapott egy pirospontot, hogy ma mégis kijött, úgyhogy egyelőre várok a váltással, meglátjuk.

Most megyek, sír a picuri.Kép

Orsi

avocado

Sziasztok csajok!

Mi is vagyunk, elromlott a gépünk és alig alszunk.
Nem olvastam vissza, de látom Orsikámmal egy cipőben evezünk.
A mi Gergőnk se éjjel se nappal nem aludt, most éppen elszunnyadt, de csak azért, hogy erőt gyűjtsön a következő bömbihez. Egy teljes órát nem aludt végig az utóbbi 2 napon talán. Nem tudom mi van, hiába adjuk neki az Infacolt...
Persze ha felvesszük minden baja köddé válik, bár mostanában már ez se tuti tipp...
Éjjel persze nem hagyom üvölteni, így a cicijeim köszönik, kész vannak... Hát legalább Dani aludjon.
Szóval akinek vannak fölös álommanói kérem küldjön Gergőnek, mert az enyéim nem kompatibilisek vele.

Legyetek jók, hiányoztok ám, millió csók:
Linda
bellana

Sziasztok!

El sem hiszem, hogy ilyen kevés a bejelentkező a mai nap.Kép

Orsi! Annyira sajnálom Gergő babát, de hidd el, hogy idővel minden egyre jobb és könnyebb lesz. Botond nem hasfájós, de ha néha fájt a hasa, mi a doki bácsink által felírt és a patikában kevert görcsoldót adtunk neki. A többi szerben majd a többiek biztos segítenek. A doki nénitek nem írt fel vagy nem ajánlott valamit? Az elején mi is nagyon sokat ciciztünk, sőt ha nem állítom le Botond minden percben elfogadná , szerintem sokszor nem is a kaja miatt kell nekik, hanem hogy megnyugodjanak, meg elaludjanak. Viszont ha emiatt fáj Gergő hasa, akkor ritkítani kéne az etetést és várni közöttük legalább két óra hosszát. A mecsek baby teát próbáltad már? Meg cumit altatásra? Sajnos nem tudok neked mást mondani, de nagyon sok erőt meg kitartást kívánok nektek!!!

Linda! Jajj hát ti is? Nektek is ugyanazt kívánom, mint Orsiéknak meg nagyon sok puszit küldök!!! S próbálok álommanókat is felétek terelgetni!

BNM! Annyira aranyos Réka! S te is nagyon jól nézel ki. Remélem majd hamarosan láthatjuk a kicsit nyitott szemmel is.Kép

Rita! Lili továbbra is nagyon cuki.KépKöszönjük a további bókokat, de mi az hogy Botond előnyére változott, hiszen eddig is gyönyörű baba volt?!Kép Jó jó értem mit akartál mondani.KépIgazán jó alvókája van a kislányodnak. Nem tudom, hogy Botond szeme színe változik-e ugyanis a férjemé hasonló kék, de ha jól tudom hat hónapos korukra alakul ki a szemük színe véglegesen, addig meg még van idő.Kép

Jó éjt mindenkinek!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok!

Orsi: Teljesen termeszetes, hogy most ilyen a babad. Nekem is volt neha hasfajos Lili, nem ennyire mint Gergo, de volt neha. Vannak ilyen idoszakok amig a baba hasa bele nem edzodik az anyatej emesztesebe. Ezt mindenkinek at kell elnie. Es ne feledd, egyre tobbet lesz fenn a baba nappal. Ha allandoan cicit ker, adjal neki cumit. Lilinel is igy mukodik. Boldogan elcumizik rajta. Persze neki nem faj a hasa kozben, igy nem sir nem uvolt. Bar a tapasztalat azt mondja, hogy a kisfiuk hasfajosabbak mint a kislanyok. Ugyhogy csak turelem kell es ido. Kinovitek majd meglatod. Amugy Lili egesz nappal fenn van. Igaz neha alszik 3-6 orat, de ma peldaul csak 2 orat, de ha fenn is van, eljatszadozik a baby gym-el, vagy a hordozobol nez engem es beszel, igy barmit tudok mellette csinalni. keszulj te is fel, hogy egyre kevesebbet lesz fenn a baba. Dokinenei mit mondott?

Linda: A te helyzeted mar egy kicsit mas. Nem szeretnem megkerdezni, de muszaj. Van eleg tejed? Ha egyaltalan nem alszik a baba es allandoan sir, lehetseges, hogy azert, mert nem lakik jol. Kerdezted a vedonodet? Vagy tudsz eleg tejet fejni ha nem szoptatsz? Esetleg nem menstrualsz most? Mert olyankor elofordulhat, hogy nem eszi meg a tejet, mert megvaltozik az ize. Amikor allandoan rajta van a ciciden sziv is, vagy csak cumizik rajta? De az is lehet, hogy hasikaja faj es az se jo ha allandoan a cicden van, talan ki kene probalni a baby teat?
Csak probalok segiteni, hatha sikerul valami.

Puszi Rita

Kép
Kép
trita

Sziasztok!

Ahelyett, hogy aludnék most hogy végre alszanak a lányaim, én buta, már 5 tepsi pogácsát sütöttem ki. Kép Én biztosan most fogok meghízni! Kép Állandóan éhes vagyok Kép

Swen: én nem iszom sokat, max. 2 liternyit, mégis van tejem. Szerintem ez alkati kérdés. Botond rögtön megtetszett a nagyobbik lányomnak! Kép

Hajni: nálunk Emma az almaléra reagált rosszul és a barackot bírja Kép ki érti ezt?

Zita: köszi a krémeket, akkro szépen sorban kipróbálom, nálunk mi jön be.

Rita: milyen derék ember a férjed! Hajnalban felkel! Kép

BNM: csak tudatlan vagyok, ezért kérdezem, hogy ha tápszeresek vagytok, akkor az azt jelenti, hogy teljesen leállt a tejtermelés vagy azért el kellett apasztani?
Réka nagyon szép a fotókon, nekem elég hosszúnak tünik. Kép

Orsi: tényleg jó a sör tejtermelés serkentésére, én rögtön tejcsárda leszek tôle. Örülök, hogy a dokiban kellemesen csalódtál!
Nekünk is nehéz volt az elsô 4 hét, elôször azt tanulta meg Emma, hogy mikor van éjszaka és nappal, utána a fürdést és a séták idôpontját. Azóta kezd kialakulni egy rendszer. De ilyen picikék nagyon érzékenyek, bármilyen front megviselheti ôket.

üdv: zsuzsi
zsu26

Sziasztok!

Majdnem egy hét lemaradásom van, most megpróbálom pótolni. Mi jól vagyunk, csak fáradt vagyok és ha van egy kis időm, akkor próbálok pihenni. Katica éjjel továbbra is alszik egyben 10-12 órát is (hogy ezt hogy bírja a mellem nem is értem). Nappal nem mindig akarja alvásra fecsérelni a drága idejét, így elég sokszor előfordul, hogy csak 2x30 percet alszik. Továbbra is szeret szopizni, de mostanra kialakított magának egy napirendet, úgyhogy kb 5-6 eszik nappal. De valamikor bezavarja valami, olyankor viszont szinte egésznap eszik. Kép Voltunk UH-n vele, megnézték a fejét, hasát, csípőjét, meg mindenét, és minden rendben van vele. Kép Most kedden megyünk majd oltásra Kép

Szöszi: remélem jól telik a hosszúhétvégétek!Kép

Bori: jó pihenést, és remélem jó időtök lesz. Én is befizettem az oviba: szept 20tól mennek délelőttre. Ez nekem nagy pihenést nem hoz, mert viszem őket kb 9-re, és megyek értük délre. Remélem Nórának végül tetszeni fog, most rettenetesen boldog az oviszsákjával, stb-vel Kép Nagyon édes a mosolygó Dorka Kép Dani szemölcsei Kép Oltás Kép Éjszakák Kép Goffri recept engem is érdekelne!

Linda: Gergő nő szépen, úgy látom Kép Több mint 500 g egy héten! Kép Sajnálom, hogy még mindig ilyen sűrűn fent van, még csak ötletem sincs, mit csinálhatnál! Ha jól olvasom holnaptól egyedül vagytok, sok kitartást Danihoz is! Gátsebed meggyógyult? Hozzászólás szám: ha belépsz a gyermekek/magzatok kor szerint-be, ott felhozza a topicocat és mellettük van a hozzászólás szám. Véletlen volt, hogy éppen láttam, hogy Bori a 10000. Kép Cumi nálunk sincs, a cici a favorit Kép Fogfájás Kép Ismerős sajnos, az egyik bölcsesség fogamat kéne kihúzni, de mindig halogatom Kép KépKép Nagyon szép Gergő! Tényleg! És a negyedikről kell lecipelned (meg föl) a babakocsit, vagy van lent tároló?

Zita: szegény fiad! Gyors gyógyulást neki!!!! Babás tali: felőlem bármikor lehet! Most még bográcsozós idő is vanKép Lakás nálunk is romokban Kép Réka továbbra is alszik éjszaka? Melled hogy bírja? Szerintem se volt drága ennyi pénzért ez a játék, a nagyoknál nem vettem én se, de akkor sokkal drágább volt még.

Kisdió: tök jó a fürdető vödör Kép Azóta is szereti? Remélem hasfájásra a G.W. segít majd! Szoptatás ennyi kalóriát éget? Hát nálam biztos nem Kép Szülésed jó fárasztó lehetett.

Süncsi: Andriska továbbra is nagyon-nagyon édes!!!Kép Alvások Kép Jól összesűrítik nálatok az oltásokat! Fejfájás Kép Köszi a gyógypuszikat, ideértek Kép

Swen: Botond nagyon aranyos!Kép És milyen kis erőművész! Kép Kata is szokott fekvőtámaszokat csinálni, persze ő csak nőcis módon, és nem két órán keresztül. Nyelvnyújtogatós játékot nagyon bírja, meg apával kukucsoznak, apa jó nagy mosolyokat kap érte Kép Meg a lányokra is nagyokat vigyorog amikor énkelnek neki. Gyerekeink nagyon hasonlóan alakulnak továbbra is: Kata egy pár napja beállt magától arra, hogy van élet anya cicijén is túl Kép, így kb 5-6x eszik egy nap. Viszont ő babakocsiban 5-10 percnél nem alszik többet. Botond méreteiKép Katát majd kedden mérik.

Orsi: sajnálom a hasfájást! Kata nem volt kifejezetten hasfájós, ha mégis úgy éreztem, akkor Sab simplexet kapott, de az ua mint az infacol. Képek nagyon jók Kép Doki nénit akkor megtartjátok, vagy kerestek egyet helyben? Szüléstörténetet köszi, nagyon szépen megírtad Kép Tejivás: elég sok tejterméket eszek, de Katának semmi baja tőle. Se hasfájás, se kiütés. Úgy vagyok vele, hogy ha hasfájós a baba, akkor lényegében sajnos tök mindegy, hogy mit eszek, mert a hasa fájni fog majdnem mindentől Kép Kilóid Kép

Kriszta: grat mégegyszer Martinhoz, nagyon szép baba Kép

Ildikó: remélem túléled ezt a hétvégi nagy vendégeskedést!!! Kép Túrós süti hogy sikerült? És irigy vagyok, hogy láthatod Kriszta kisfiát élőben Kép Altatás: nem lehet egyszerű ennyit hurcolni Kép

Zsuzsa: drukkolok az ovihoz, remélem jól fogja bírni Zsófi! Képek Kép Edina nekem is Rád hasonlít!

Jerry: nagyon-nagyon szép a kisbabátok !!!Kép

Timi, Egcsi: mi van veletek? Remélem jól vagytok, és legalább egymással tudtok találkozni!

Dzscs, kakukk: merre vagytok? Mi van veletek?

Zsuzsi: azt hiszem már kérdeztem (ha nem, akkor csak akartam), hogy Dorka végül megy oviba, vagy nem vették fel? Éjjel egy szobában alszanak a lányok, vagy egyelőre még nem? Szerintem nyugodtan menj be kontrollra a másik dokihoz, elküldeni biztos nem fog Kép Emma hízási üteme se semmi Kép Egyébként mi se vártuk meg a kontrollt! Kép Képeken meg nagyon jól néztek ki!!! Kép Zöld kaki Katánál nem volt, lányoknál igen, azt hiszem azt mondták, hogy a túlkajálástól lehet, de lehet, hogy nem jól emlékszem.

Hajnimaci: anyósék ajándéka Kép Remélem tudsz pihenni is, és gyere sokat!!Kép

Bnm: Réka nagyon szép továbbra is, és már jó nagyot nőtt! Kép Fürdés Kép Tápszer beszerzési mizéria Kép Megnéztem a képeiteket is, nagyon szép baba Kép

Chello: mi van veletek? Nagyon hiányzol ám! Noémi hogy van pocakilag?

Vali: éjszaka Kép Tök jó, hogy ennyi tejed van!!! Nem semmi súlya van a gyerekeidnek!!!

Anikó: szerintem nagyon szépen gyarapodik Bencus!!! Versenysúlyod Kép Nagyok hogy vannak? Remélem azért Bencus hozzászokik majd a babakocsihoz!

Rita: éjszakák Kép Képek Kép Nagyon szépen nő Lili Kép Oltás Kép Én mindig rettentően sajnálom őket Kép Katának is csak annyit változott a szeme, hogy világosabb kék lett, a nagyoknak ilyentájt kezdett barnulni.

Mariann: Sok pussz Kép

Mucska: utólag is boldog szülinapot neked! Hogy vagytok?

Nalika: hazaért a nagyfiad? Képeket én is szeretnék látni rólatokKép 25 deka egy hét alatt Kép

Szilvi
lino

SziasztokKép

Rita, Swen
Köszi a választ. A mecsek teát ittam, aztán a doki néni azt mondta ne igyam, de lehet, hogy most megint megpróbálom. Most a kajával fogunk kísérletezni, aztán valahogyan csak lesz.

Tegnap éjjel a párom 11-2-ig a vállán altatta Gergőt, így tudtam aludni, szuper volt. Aztán szopcsizott és most sikerült böfögnie, úgyhogy aztán kiájult és sikerült hasra letenni, így végigaludt 3 órát. Úgyhogy végül is az ájszakánk egész jó volt. Most reggel már kezdődött a nyűglődés, megint a hasa fáj és nem sikerül hason elaltatni, úgyhogy most szenvedünk.Kép

Segítsetek nekem cici ügyben!
A jobb mellemben sokkal több tej termelődik, mint a balban. Lehet egymás utáni szopcsikat ugyanabból a ciciből? Mert a balban megint érzésem szerint nem túl sok volt, a jobb viszon feszült.

Linduskám
Sajnálom, hogy Ti is ugyanígy vagytok! Kitartás Nektek is! Sok puszika!Kép

Puszi mindenkienk!Kép

Orsi

avocado

Szia lányok!

Végre aludtunk! JEE!! Csak 3-szor keltünk enni, majd aludtunk tovább. Kép

Rita: mellbevágott a kérdésed. Kép Kép
Azt hiszem heti 500g, gyarapodásnál bizton állíthatom van elég tejem. Kép Daninál is rengeteg volt. 18 hónapig üztük a szopit. Kép
Azért is tudom, mert érzem a tejleadó reflexet és hallom, hogy döl a lé. Gyözi nyelni a gyermek.
Inkább a mohóság lehet a gond, meg, hogy nem fogad el mást csak a cicit nyugtatónak, ahogy Lino is írja. Meg talán még annyi, hogy alig múlt 2 hetes. Kép Nehéz elkezdeni egy életet. Kép Dani is ilyen volt, de elmúlt nála, bízom benne Gergö emésztörendszere is fejlödik még és a helyzet javulni fog. Kép

Lino: Szia. Kép Irigylem az alvókáját a manódnak. Kép
A gátsebem jól van, néha nyilalgat csak. Kép
Igen, holnaptól mélyvíz lesz...
A babakocsi lent van, de még az utcára is lépcsök visznek...
Puszi!!!

Swen: nagyon szép a lurkód!! Már látom figyel rendesen. KépKöszi a biztatást, majd csak elmúlikez a korszak. Kép Csak át nem aludjam. Kép

Nem fogjátok elhinni: kalapálnak... Ja és egyik nap este negyed 10-kor az egyik tahó nekiállt fúrni!!!
Istenem, de utálom a panelt...

Linda

(ui. a hosszu ö, ü, megint nem megy át)
bellana

Szia Linda!

Ne haragudj, nem akartalak megbantani a kerdesekkel. Valojaban nem tudtam, hogy mi a helyzet nalatok, nem ismertem a reszleteket, de most mar mindent ertek. Kép Csak probaltam segiteni. Kép Ezek szerint van tejed eleg, akkor tenyleg csak a pocija faj egy kicsit es meg nem edzodott meg. Az altalad leirtak alapjan csak varni kell es minden rendezodni fog. Kép
Orulok a jo ejszakanak. Kép

Orsi: Neked is a jo ejszakaert Kép Szerintem mindket cicidben ugyanannyi tej van. Nalam is ez a helyzet. En mindig ugy erzem, hogy a balban tobb van es megis mindkettoben eleg. Szerintem szoptass ugyanugy ahogy eddig. Kép

Szilvi: Jo volt vegre hallani feloled. Kép Ejszakak! Kép Fantasztikus 10-12 ora?? Huha! Kép Ez a komplett UH kotelezo minden babanak? Nekem nem mondta a dokim.

Puszi Rita

Kép
Kép
trita

Sziasztok!

Orsi, Linda,
talan még emlékeztek, én is nagyon megszenvedtem Andriskaval nagyon hasfajos volt, nalunk a gyors hizas, sok evés, mohosag volt az ok. Az idö segitett a legtöbbet, de hajnalban még mindig faj a pocija, de ez mar semmiség..
Kitartast tudok csak kivanni...

Orsi,
én ugy tudom, hogy természetes, hogy az egyik cici jobban bedurran (ezért repedt ki a bör nekem csak az egyik cicimenKép), de ettöl függetlenül felvaltva etettem. Szerintem maradj Te is a felvaltva etetésnél, csak akkor adjal ugyanabbol, ha tényleg latod, hogy Gergö még éhes. De ez csak az én véleményem és tapasztalatom.

Linda,
örülök, hogy végre bejelntkeztél és kivanok Neked hosszabb éjszakakat. Talan hamarosan beall az evés, legalabb éjszaka. Nalunk ugy volt.

Lino,
szia ujra itt!
Örülök, hogy a dokinal minden OK volt, kedden pedig gondolunk Ratok az oltas miatt! Remélem minden rendben lesz!!!
Alvas szuper, nalunk sajnos még mindig nem javultKép

Swen,
Botond tovabbra is egy Herkules és aranyoska!

Rita,
Jok a képek, kedvencem az apuval alvos!! Aranyosak!

Zsuzsi,
hogy van a popsi? Ha mar mindenki megirta a popsikrémet, én ebböl is Weleda-t hasznalok (nagy reklamot csinalok itt), van babapopsikrémük (Calendula), ami nekünk a zsalyateaval együtt eddig mindig bevalt pirosodasra. Persze mindig megvarom, mig jo szaraz a popoja és utana kenem.

BNM!
Nagyon szép a kislanyod és örülök, hogy Rolad is lattunk végre fotot.

Zsuzsa,
merre boklaszol? Hianyzol.

Megyek, mert Andriska üvölt.

Pusszantas
Süncsi
süncsi

Rita, Swen
Azt elfelejtettem írni, hogy sajnos a cumi nálunk nem jön be, Gergő kb 1 percig hajlandó szopni, aztán kiköpi. Igazán a cicin nyugszik meg, ha olyanja van, vagy az Apukája vállán, mint most is, ott szunyál. És ilyenkor félünk letenni, mert felébred és újra csak a nyűglődés.Kép
De majd csak kialakul, ki kell bírni ezt a pár hetet. Még mindig jobbak vagyunk alvásilag, mint szegény Lindáék!Kép Azt nem is tudom, hogy bírnám!

PusziKép

Orsi

avocado

Linda
Úgy örülök, hogy tudtatok aludni!
Jó, hogy írtad, hogy Dani is ilyen volt és elmúlt nála, ez egy kicsit megnyugtat. Mindenki azzal nyugtatgat, hogy el fog múlni, csak kivárni nehéz!
És Te adsz neki cicit akár 1 órán belül is? Mert nálunk is előfordult, de azt vettem észre, hogy csak rosszabb volt a pocijának. Most azért próbáljuk legalább a 1,5-2 órát kibírni 2 evés között, Karcsi válla eddig jól bevált, csak az a baj, hogy holnaptól Ő is dolgozni fog, úgyhogy majd az én vállamat kell bevetni, remélem azt is meg fogja szokni prüntyőkénk!Kép
És Te eszel mindent? Vagy az is mindegy? És mit iszol?PuszikaKép

Süncsi
Köszi a biztatást, reméljük hamar megedződik a kicsi pocija és kicsit könnyebb lesz.

PuszikaKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Nem hiányoztam??? Kép
A technika áldozata lettem most reggel Kép A billentyűzetünk (vezeték nélküli) úgy döntött, nem akar engedelmeskedni nekünk. A Jesszuska hozta, és eddig bírta! Még jó, hogy nem ástuk el a jó kis régi vezetékest oly nagyon...
Amúgy köszi jól vagyunk. Az elmúlt napokban nem kaptam gépidőt Kép és a lányaim sem nagyon hagytak. Ha Edina aludt, tuti, hogy ZSófi volt fent, és játszani kellett vele, hogy a kicsi aludhasson (meg az apja is).
A tejem kapcsán is magam alatt vagyok, mert az utóbbi 2 napban sokkal kevesebb lett, és az oka még ismeretlen számomra. Tegnap este már csak 80-at tudott szopizni Edina, így üvegből elfogadta (ez is ritka! Éhes lehetett) a reggel és éjszaka fejt tej egy részét! Így most nem vagyok valami happy Kép
Amúgy Edina is nagyon helyes volt a minap. ZSófinak olvastam az Öreg néne őzikéjét... Persze 1/2 nm-en voltunk 3-an! Ő is nagyon figyelte a könyvet, és csendben hallgatta, néha gőgicsélt, pedig kétszer olvastam végig. Kép

Bellana: hallom, titeket már szuperszonikus vonat hoz majd Petre Kép
Alvás Kép Amúgy ha bírja a fiacskátok gyomra, akkor csak egyen. Dől a lé? Kép
Mélyvíz Kép
Nálunk jobb a helyzet! Csak a 2. emeletről viszem le a babakocsit! Kép

Orsi: alvás Kép A férjed meg most szunyál???
Lehet persze, csak néha abből is etess, és ha nem abból eszik a legényke, akkor fejd le!!! Hamarosan abban is lesz sok! ÉS az, hogy nem feszül, nem azt jelenti, hogy nincs benne elég! Ezt én tapasztalom magamon!
Én sokat iszom, több, mint 2.5 litert, de én is energiasmenteset! Persze nem kólát! Kép
Dokinéni Kép Érezte a vesztét...
ÉS türelem, sokat javul majd a helyzet, másnem ha a legényke 6 hetes lesz...

Lino: te grafomán Kép
Alvás Kép Edina csak 9-et szokott, de nappal is alszik!
UH Kép Szuri Kép
Ovi: hétfőn lesz a szülői!
Én is megnézem majd a Dadoot, ha egysszer arra járok...

Zsuzsi:
képek Kép
Nem irigyellek doki ügyben Kép és melyik tisztogatott asztán ki??? Kíváncsi leszek, hogy döntötök... És a 3. baba amúgy tervben van? Kép
ennyi pogácsa??? ÉS van még belőle? Ugye más is besegít a felfalásába?
Tápszeresként én is megmondhatom, nekem elapadt anno, nem kellett semmit tenni sajnos Kép
Ha gombás az a pirosodás, nekünk akkor sem ezt a krémet adták, hanem ecsetelőket!

BNM: nagyon aranyos a lánykátok Kép

Rita: képek Kép

Swen: Botond képei Kép

Soraya-Ériszta: üdv újra köztünk. Várjuk a történeted!

Süncsi: hogy van Andris kobakja???

Az eltűntek merre lehettek???

Zsuzsa
zerko

Süncsi: köszi, jól esett...
zerko

Sziasztok!

Most csak Orsinak szeretnék gyorsan, mert ebédet kell főznöm, és vendégeink is vannak. Délután jövök majd hosszabban is.

Orsi!

Először is a szerek amik hasfájásra vannak. Infacol, Espumisan L, Sab Simplex, Gripe Water. A Gripe Water-t csak egy hónapos kor után lehet adni. A másik háromnak meg teljesen ugyanaz a hatóanyaga, idemásolom róluk megint az összefoglalót:
Infacol szuszpenzió
<font color="0077aa"><font size="-1">Kiszerelés: 1x50 ml
Bruttó fogyasztói ár: 1171 Ft
Minőségi és mennyiségi összetétel: 40 mg simeticonum (simeticol emulzió formájában) ml-enként
Gyógyszerforma: 50 ml térfogatú csaknem fehér, viszkózus, homogén, narancs illatú folyadék
Terápiás javallatok: Csecsemők fokozott gázképződés és levegőnyelés okozta hascsikarásának, bélgörcsének megszüntetésére.
Adagolás és alkalmazás: Csecsemőknek: 20 mg (0,5 ml) minden étkezés előtt. Szükség esetén az adagot növelni lehet 40 mg-ra (1 ml). A tünetek az Infacol terápia mellett néhány nap alatt jelentősen javulhatnak
Figyelmeztetések: Ha a készítmény használata során nem észlelhető javulás, más terápiára kell áttérni.
Lejárati idő: 2 év. A felbontott oldat 1 hónapig használható fel. Legfeljebb 25 °C-on tárolandó.</font></font>
Espumisan L emulzió
<font color="0077aa"><font size="-1">Kiszerelés: 1x30 ml
Bruttó fogyasztói ár: 899 Ft
Minőségi és mennyiségi összetétel: 40 mg simethiconum 1 ml.emulzióban
Gyógyszerforma: Emulzió: tejfehér, alacsony viszkozitású, jellegzetes banánillatú emulzió.
Terápiás javallatok: Gáz okozta gastrointestinalis panaszok (pl. puffadás, teltségérzet) kezelésére.
Adagolás és alkalmazás: Csecsemőknek: Kávéskanállal 1 ml (20 cseppnek megfelelő) Espumisan L emulziót tegyen a cumisüvegbe, vagy szopás előtt vagy után adja be a csecsemőnek.
Lejárati idő: 3 év. Az első felnyitás után: 28 nap. Szobahőmérsékleten (25 °C alatt) tartandó.</font></font>
Sab simplex szuszpenzió
<font color="0077aa"><font size="-1">Kiszerelés: 30 ml
Bruttó fogyasztói ár: 1021 Ft
Minőségi és mennyiségi összetétel: 1 ml (25 csepp) szuszpenzió hatóanyag tartalma: 69,19 mg simeticonum
Gyógyszerforma: Szuszpenzió. Fehér vagy szürkésfehér színű, enyhén viszkózus szuszpenzió vanília-málna ízzel és illattal.
Terápiás javallatok: Fokozott gázképződés és gázfelgyülemlés a gastrointestinalis traktusban.
Adagolás és alkalmazás: Csecsemőknek: 15 csepp (0,6 ml) az étkezések közben vagy után, bármilyen folyadékban (tej, tea) elkeverve.
Lejárati idő: 3 év. Nincs különleges tárolási utasítás.</font></font>

Szopi ügyben. Ha sűrűn kér cicit a csemetéd, akkor két esetleg három órán belül, visszarakhatod ugyanarra a mellre mindig. Így nem állandóan a hígabb, cukrosabb tejet szívja, hanem a zsírosabb hátsó tej is tutira jön. Így kisebb az esélye a hasfájásnak, amit a túl sok első, hígabb tej is okozhat.

Még valamit akartam, de az most kiment a fejemből, remélem délutánig eszembe jut.

Addig is szép napot mindenkinek!

Zita
pzita

Sziasztok!

Gergö még alszik!! regel 8-kor szopizott utóljára!
Nem kéne felkeltenem??? De komolyan, meddig hagyjam aludni?
Úgyhogy én végre ganézok egy keveset, meg földobtam az ebédet. Dínó sétálni ment az apjával.
Ja és fúrnak, de nem ütvefúróval, úgyhogy nem tudom mire mennek vele. Úgy kell nekik!

Zsuzsám: nekem hiányoztál, de magam se tudtam jönni, mert szintén zenész voltam, elromlott a gépünk, majd nem aludtunk. Kép
A tejed lehet, hogy csak átmenetileg tünik kevesebbnek.
Vonat: jól hangzik, csak éppen nálunk Vácalsón nem áll meg, tehát ha azzal akarnék menni, akkor mehetnék be a városba ami cirka fél órás séta. Kép

Orsikám: nyügitársam. Kép
Nekem is a jobb cicim mintha mindig tele lenne!!
Szopi után lejött majdnem 80!!
Kaja: puffasztót nem eszem,meg vizet iszom, meg idönként almalevet és szörpit. Kép Na, meg reggel 1 capuccinót (porból, nem kávésat).
És hiába, akkor is van müsor és az Infacol mellett is... Kaptunk a dokinötöl gyógyszertári receptet, jövöhéten kiváltom hátha, de nem f&#369;zök hozzá nagy reményeket. kezdem azt hinni igazából tök mindegy mit eszek és mit nem, akkor is fáj a hasa...
Holnaptól én is szólózok. Kép
Anyud tud menni??

Süncsi: emlékszem te is kínlódtál Andriskával. Kép
Igyekszem fejben tartani, hogy ez ilyen korszak.

Anikóról ki tud???

Linda
bellana

Sziasztok!

Linda,
szerintem hagyd aludni a csöppséget. Addig is pihen a pocakja. Már alig várom a holnapot! Kép

Orsi,
mindig felváltva szoptass, mert szoptatás alatt termelődik a tej. Lehet, hogy kényelmesebb neki a jobb cicidbl szopizni, ezért az jobban szívja, tehát jobban termelődik a tejcsi. De ahhoz, hogy a balban is termelődjön több muszáj abból is etetni. Különben csak így tovább.

Képek készülnek csak át kéne dugni a letöltőt. De még várom a srácot aki telepíti a hálókártyát a nethez. Remélem hamarosan ideér. (Alattunk lakik!)

Mindenkinek szép napot!

Hajni
nalika

Sziasztok!

Manó az ölemben, ciciztünk, de most éppen csak a mellemre hajtja a fejét és szunyókál, így ráérek részletesebben írni.

Swen: nagyon aranyosak a hasonfekvős képek! Szép nagy szemei vannak Botondnak!

Trita: Lili tényleg szőke? Ha igen ő az első világos hajú baba akinek ekkora haja van. Pedig idáig azt hittem, hogy általános, hogy csak a sötét hajú babák születnek nagy hajjal, a kórházban is (2 hétig voltam bent, így volt időm megfigyelni) csak majdnem kopaszka szőke babák voltak.

BNM: Azért furcsa, hogy mennyire hasonlítunk. Egy napra voltunk kiírva, időben nem túl messze szültünk, de kb. 3 héttel korábban, nekem is gyorsítani kellett a szülésemen, de én kipaszíroztam a babát, és nincs tejünk.

Orsi: itt látszólag a többségnek hasfájós a babája. Próbálkozni kell a csöpikékkel, de állítólag csak 6-8 hetes korukra múlik el a hasfájós időszak.
Marcell nálunk is állandóan cicin van, de nálunk sajnos nem kel attól félni, hogy túleszi magát, de legalább hasznos a tejtermelés fokozására, meg ő is nagyon szereti.
A tejtermelésre állítólag jó a Radler is (sör citromos üdítővel keverve), egészen kicsi az alkohol tartalma, és szerintem finom. A barna sör lenne a legjobb, napi egy üveggel állítólag meg lehet inni.

Bellana: Gergőnek küldtem masnis angyalkákat, hátha jobban alszik.

Szilvi: Katica akkor továbbra is mintababa.
Gofrireceptet megpróbálok majd keresni, nekünk a sütőhöz adtak egy receptkönyvet, szerintem az almás-mogyorós a legfinomabb. Jó lesz a recept angol, német vagy francia nyelven? Mert akkor elég ha beszkennelem és ráeresztek egy szövegfelismerőt.

Timi: megoldódott a légzésfigyelős problémátok? Mi is vettünk Babysense típusút, nem emlékszem, hogy nektek is ilyen van-e.

Elzsibbadt a kezem, babust megpróbálom bevarázsolni az ágyba.
Nem sikerült, mennem kell, de idáig is ez volt a leghosszabb hozzászólásom amióta itthon vagyunk.

Jerry
jerry

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?