Új privát üzeneted érkezett!

Délután voltunk védőnéni-dokinéninél. Tisztán 35 dekát hízott 1 hét alatt. Megint csak hümmögtek, és intettek, hogy ne adjak neki annyit.
Bellana: legközelebb veled példálózok! Kép

Szegénykémnek ma nagyon fáj a hasa.

Fejés: én a reggeli szopi és az az esti szopi után fejem le a maradékot és a teljes mellet.
Egyelőre jl működik. Van elég tej.
Vagyis hát remélem, hogy elég.

Panó: szülés előtt 2 napig vajúdtam, és nagyon elfáradtam, kimerültem a szülésre. Mikor úgy mentünk vissza a kórházba, hogy én gyerek nélkül nem vagyok hajlandó hazamenni, akkor csak burokrepesztéssel tudtak segíteni, mert a 2 nap óta tartó 10 perces fájások nem voltak hajlandóak rövidülni. Burokrepesztés után 15 perccel olyan 2 perces fájásaim lettek, hogy azonnal ágyra mentem. Nem kaphattam érzéstelenítőt, se fájdalomcsillapítót, mert olyan masszívan, erősen, gyorsan jöttek a fájások, hogy meglett volna a baba, mire hatottak volna. Burokrepesztés után 2 órával meglett a baba, de nekem rémálom volt.

Tegnap olyan jól sikerült a fürdetés! A gyerek 10 percig volt a vödörben, egy nyikkanás nélkül, nagy megelelégedéssel, kis lábaival tornázva. Nézegetett, láthatóan jól érezte magát. Igaz, egy árva pukit se produkált újfent, de a lényeg, hogy élvezte! Kép

Kép
kisdió

Hajni: akkor feljönnétek?? És mennyien??
És mikor? Kép Jó sok kérdés. KépVagy inkább mailben kéne megdumálni, mert a címet nem szeretném közzé tenni. Kép

Kisdió: nyugodtan fogd rám és adj neki amennyit csak akar. Kép Az enyém 500g-ot hízott 1 hét alatt... Kép Tejed a jelek szerint van rengeteg. Kép
Szülés: Kép Hú, az nehéz lehetett...
A vödör nagyon tetszik. Drága volt? Bár mi még csak mosdunk, mert a köldökcsonk még megvan.

És akkor 1 kép:

Kép

Linda
bellana

SziasztokKép

Na, azért azt a nagyon jó éjszakát és reggelt csak visszakaptuk, szegény picikém megint elkezdett hasfájással küszködni és 2 órán keresztül szenvedtünk, közben többször cicizett is, de csak pár perceket megnyugtatásul. Aztán úgy egy 3/4 órája végre szopcsizott majdnem 20 percet és teljesen kiájult, úgyhogy most a kiságyban alszik. Megpróbáljuk szoktatni, hogy legalább nappal abban aludjon, ha éjjel velünk is van. Most szerencsére nem ébredt fel, amikor átvittem.Kép

Lányok
Segítsetek nekem, mert van egy szer, amit keresek, fel volt nekem írva valahol, de elszórtam és nem tudom a nevét. Valamilyen rosttabletta, ami a széklet lazításában segít. Nem tudja valaki, mi a neve?

Swen, Panó, Linda
Akkor mindegyikünk szeme fénye szedán született?Kép Ez tök szuper! Meg kéne nézni, hányan vagyunk, akik között így hetekben lehet mérni a születésbeni különbséget. Na, ezt most jól leírtam.Kép

Linda
ÉjszakádKép
Kicsi csillagom egyelőre teljesen vegyes, sok mindene az Apukájáé, de nagyon sokszor az én gyerekkori képeim köszönnek vissza. Majd meglátjuk.Kép
Vasat szedek, napi 2x1-et, de én is elfelejtem, tegnap is csak 1-et vettem be.Kép

Nalika
KösziKép
Vasat szedek, ha épp nem megy ki a fejemből.

Kidió, Panó
Köszi, örülök, hogy le tudtam írni nagyjából jól, persze sok minden összefolyik, de tudjátok milyen az, amikor mennek az órák és az ember teljesen kizökken az időből.

Puszi mindenkinek, most megyek pihizni.Kép

Orsi

avocado

Linda,
szerintem is inkább mail-ben. Különben annyian mennénk amit még el tudsz viselni... Kép De ha jó az idő nem muszáj felmennünk, 4. em BRRRRR
Mi megint 5,5 órát aludtunk du., úgy keltettem fel fél 7-kor, az éjszakát meg meglátjuk, nálunk nincs összefüggés.

Hajni
nalika

Kisdió,
te kinél szültél? Lehet, hogy írtad vhol, csak nem emlékszem? Ha úgy gondolod, cím bal oldalt...
Tudod, én nagyon kíváncsi természet vagyok Kép

Hajni
nalika

SziasztokKép

Az előbb frissíteni akartam az oldalt, nem engedte, azt hittem azért, mert nem küldtem el a délutáni üzenetemet, erre most látom, hogy mégegyszer elküldte.Kép
Bocsi!Kép

Hajnimaci
Én valószínűleg nem megyek a börzére, jó nagy tortúra volt a múltkor is és babával már nem nagyon akarom bevállalni. Talán majd ha nagyobb lesz.

Linda
FogadKép
Remélem jobb éjszakátok lesz!
Gergőd tündéri, jó kis husika.Kép És amennyire látni lehet nagyon hasonlít a bátyjára. Jól látom?
Puszika!Kép

Orsi

avocado

Orsi: hasonlít Danira. KépÉs mégis más. Kép
Én is bízom benne hogy alhatok is valamit éjjel. Kép Most is alszik a szentem. Nem is, most nyekereg... Megyek is, puszik:

Linda
bellana

Mucskának utólag is sok boldog születésnapot!Kép

Hajni
nalika

Sziasztok!

Olvasgatlak benneteket, de írni nagyon nehezen tudok, most megpróbálom ! Kép

Orsi: aranyerem nekem is van, én elôször valami mentolosat használtam (csíp és nyomot hagy), nem vált be, aztán reparon kúpot és kenôcsöt. Erre volt változás, de még mindig érzem és óvatosnak kell lennem. Kb. 2heti kúra után itt tartok Kép

Hajni: fürdés Kép Olyan érdekes, mert a nagyobbik lányom sokáig üvöltött a fürdetéskor, Emma pedig az elsô perctôl kezdve csendben élvezi, még nem lubickol, de a fürdetés mindig megnyugtatja. Azt hiszem kevesebb és melegebb víz jobban tetszik nekik, de volt ismerôsöm, akinek a babája csak bodyban volt hajlandó fürdeni, különben ordított Kép

Bori: nagyon szép mosolygós lányod van! Kép Tiszta apja? Dani hogy viseli a tesót?

Soraya: Gratulálok! Szép gömböly? babád van! Jó egészséget és sok tejecskét kívánok!

Kisdió: szerintem is örülj, hogy elfogadja könnyedén a cumit, Emma öklendezik a cumitól... Kép

Vali: a depi sajnos a kimerültségtôl van, szerinte ez nem is depi, ha nem egyszer?en fáradtség Kép én nagyon ingerlékeny vagyok mostanában és nem tolerálok semmit Kép majd elmúlik ez a korszak is. Ügyes vagy, hogy az ikreket tudod egyszerre szoptatni, légy nagyon büszke magadra!!!!

Tündér: köszi a tanácsokat, nagyon jók! Kép sajnos én is átéltem pár rossz dolgot, tényleg azonnal dokihoz kell menni, ha valamit sejtünk, hogy nincs rendjén.

Süncsi: én picit nagy adagnak találom az oltást, de a lényeg, hogy nem lett semmi bajotok ! Féjdalomcsillapítónak vagy lázra felnôtt panadolt veszek be, nekem a gyerekorvos ezt ajánlotta szoptatás alatt, szerinte jobb, mint az algopyrin.

Jerry: nagyon aranyos a babócád! Kép gratulálok ! Kép

Emma 5 hetes volt, aranyosan mosolyog ránk, az öklét már megtalálta és 3 hét alatt hízott 1kilót. Igényszerint szoptatom, majd beáll egy rend, Dórival is így volt. Ma valami kiütése lett a mellkasán és zöld nyálkásat kakilt, remélem semmi baj, csak valami hülyeséget ehettem. Dorka nagylányom kezdi megszokni a helyzetet és én is. Nagyon türelmetlen vagyok sajnos a nagylányommal, más töbgyerekestôl szívesen veszek tanácsot, mert nem jó ez így... Kép

Mi még kontroll elôtt kipróbáltuk a férjemmel, hogy jól m?ködök-e Kép, remélem ezért nem kapunk ki a dokitól. Szerintetek mennyire szabad most házas életet élni ?

üdv: Zsuzsi
zsu26

Sziasztok!

A mostani éjszakánkat Zsófi keserítette meg Kép Gondolom a vihar Kép
Edina bezzeg... Aludt este 1/4 11-től reggel 1/4 8-ig! Pedig a Zsófi volt, hogy kiabált mellette! Ez volt a 3. közös éjszakájuk.

csak nem arany???

Megyek, és visszaolvasok...

Zsuzsa
zerko

chello, Salla, Timi, Süncsi, Mucska, Lino, Szöszi, Bnm, Anikó: merre vagytok?

Orsi: szülés Kép Jó, hogy ment minden segítség nélkül. Fuvola Kép Akkor majd bíztatom a hugicámat is!
Most így utólag: hogy írtad volna le: milyenek ezek a fájások???
Süncsi is maga itta az édesköményt. Remélem nektek is jó lesz!
Szopi ügyben egy tanács: Ha etetsz, az egyik melledet teljesen szivasd ki, ne csak 5 percet, mert a baba tudja legjobban kiüríteni a mellet, és így hozzájut a "mélytejhez" is, ami a legnagyobb zsír és kalóriatartalmú! Ha mindig csak előtejet eszik, hamarabb lesz éhes, és a kaka színe is megváltozik. Persze ha evvel nem lakik jól, utána kínáld meg a másikból is! A köv. szoptatásnál meg evvel a másodikkal kezdjed, és minden újra. Ha sok marad a másodikban, akkor azt még fejheted is.
Na, hogy ment a fejés???
Képek Kép

Rita: szuri Kép Én is így voltam vele Zsófinál. Most már edzettebb vagyök!
Nos, lett láza?

Bellana: együttérzek veled. Nehéz lehet, és főleg Dani miatt! Zsófival sokkal könnyebb, de amikor pár napig nem volt itthon, úgy éreztem, egy gyerek az szinte semmi!
Gyarapodás Kép Te is belépsz a hurkás gyerekek mamája táborba???
Nem ment össze a fiad, csak más mérte!
Miért keltetted fel a legénykét???
kép Kép

Swen: nagyon örülök, hogy megoldódott a dolog! Ezek a babák nagyon szopisok! Kép Edinának is néha jó, ha van. Humánusabb is szerintem, ha cumizik, mint ha üvölt, vagy nem??? És Edinát nem zavarja a szopiban sem Kép

Jerry: nagyon helyes baba Marcell! Kép
Kezdtek összerázódni???

Kisdió: lehet, hogy a tegnapi tüneteket az idő okozta? Edina is nyügibb volt 2 napig, ma megint szunyál Kép
Én nem akarok neked tanácsot adni, de amíg igény szerint etettem, és Edina is ennyire hízott (heti 40 dkg) nálunk is kevés volt az alvás. Amóta min. 3 óra van a kaják között, de inkább több, sokat javult a dolog! Közben ha nagyon kell itatom teával. Azóta a széklete sem "túrós".
Szülés Kép Ezt a burokrepesztést nem kapkodták el! És mennyire nyíltál ki 2 nap alatt?

Panó: nos, ez a tüntetés nálunk is gyakori Kép De még gyakoribb a vekengés. Eddig nálatok elmaradt??? Ilyenkor cipeled?

Maci: akkor alakultok Kép Az alváshiánnyal mi is küzdünk! Kép
Ami az ajándékot illeti, nagyon megérdemelted! Kép

Mucska: én is szívből köszöntelek így utólag Kép

Zsuzsi: gyarapodás Kép Az ujját szopja Emma???
Házasélet: éppen tegnap olvastam itt a babanet rendelőben, hogy elvileg 3-5 hétre lehet...
Ugyan engem ez nem fenyegetett!
Persze ha minden oké, és nem okoz kellemetlenséget! Utána meg szerintem nincs korlát, csak vigyázzatok, mert hamar 3 gyerekesek lesztek!

Szép napot nektek: ZSuzsa
zerko

Sziasztok!

Úgy látom ma nem túl nagy a forgalom!Kép
Beni tegnap este 9-től gyakorlatilag egyfolytában alszik, csak 2-szer evett közben. Kép

Linda!
Fogfájás Kép
Nekem is egyik nap beijesztett a fogam, de aztán szerencsére elmúlt. Nekem viszont a kontaktlencsém jár le, úgyhogy hétfőn el kell mennem Szfvárra 3 gyerekkel. Izgi lesz.
Apa persze még mindig nincs szabin, állítólag jövő keddtől lesz, de én már nem hiszek benne. Kép

Nalika!
Úgyhogy várhatsz még azzal az irigykedéssel, lehet, hogy nem is lesz belőle soha semmi.
Mucskának szülinapja volt? Azt honnan lehet tudni?

Mucska!
Ha tényleg szülinapod volt, akkor én is boldog szülinapot!

Zsuzsi!
Az én orvosom azt mondta ne éljünk házas életet a 6 hetes kontroll előtt, de ha jól vagy már, akkor szerintem nem árt!

Kisdió!
Szülésed Kép
Reméljük a következő könnyebb lesz! Kép

Maci!
Aranylánc Kép
Én is mindig vágytam valami hasonló elismerésre, különösen az első szülés után, de én soha nem kaptam semmit. Kép

Zsuzsa!
A vekengés az pontosan mit jelent?
Ha Beni tüntet és a kezemben is ordít, olyankor nem szoktam cipelni, főleg, ha még rugdal is közben, mert az még fáj is, ha érzékenyebb helyen talál el. Ilyenkor megy a kiságyába és időnként próbálom megnyugtatni. Azért általában hamar lenyugszik.

Na szép napot mindenkinek, megyek valami ebédet előteremteni a családnak.

Panó
panó

Sziasztok!

Onnan tudom, hogy Mucskának születésnapja volt, hogy néhány szabad percemben olvasgattom az Archívot, és vmikor márciusban írta, hogy aug. 21.

Panó,
én már múltkor is írtam, hogy szeretnék rád irigykedni. De sajnálom, hogy ezek szerint még mindig nem tehetem Kép

Zsuzsi,
valszeg a kislányom elég szégyenlős típus, azt nem szerette, ha meztelen már akkor kezdte az ordítást. De most már úgy látszik megbarátkozott vele. Csak akkor van némi nyüszi, ha nagyon éhes.

Linda,
azért, ha neked úgy a jó, akkor persze inkább gyalogolok 4 emeletet. Csak úgy hirtelen belegondolva volt sok. Igaz én el vagyok kényeztetve, mert ha nálunk nem jó a lift (elég gyakran Kép)akkor a másik lépcsőházból megoldható. Egyébként is értetek mindent. Kép

Hajni
nalika

Sziasztok,

gyorsan, mig forgozik..Kép

Pano,
köszi, hogy megnézted az oltast. Akkor otthon jobban elosztjak a dolgot, lehet, hogy ugy jobb. Mi 4 honaposan és 6 honaposan megyünk legközelebb, kb ugyanezeket kapja meg ujra.
Pusszantas Nektek!

Swen,
örülök a klassz napnak. Olyan jo, hogy igy fejlödnek, mar sokat elvannak egyedül, akkor is, ha nem alszanakKép Andriska is jol elvan a forgojaval, és tegnap a masfél oras séta alatt végig a babakocsira kötött egerét nézegette. Hihetetlen, hogy nem unja meg!Kép
Botond = HerkulesKép (Andriska még mindig utal hason)

Bori
örülök, hogy a kismenyem érdeklödési köre megegyezik Andriskajéval (forgo, Cickom-cikom) Kép
A cumit én is hasznalom altatasra, de legtöbbször csak az autoban vagy a babakocsiban. Egyébként legtöbbször a karjaimban alszik el ringatva.
A cukros vizet a szajaba kapta kiskanallal a szuri elött figyelemelterelönek. Ettöl függetlenül volt orditas. A doktornö felelösség-atharitasat pedig tulzottnak tartottam.
Még a korhazban vérvétel utan kapta a "Trösteli"-t (vigasztalocska), szintén cukros viz formajaban, az nagyon bevalt!
Daninak sok puszi a szemölcskék helyére!

Orsi!
Nagyon szép a történeted! Jo, hogy a fuvolanak ilyen sok hasznalt veszi az ember!Kép Es Ti a zenét sem felejtettétek el (nem ugy, mint mi)! Mégegyszer gratula, a kisfiad nagyon-nagyon édes, és dehogy unjuk meg a képeket!
Kaki-ügyben teljesen OK-k vagytok, a hasfajasra mint irtam nekünk bejött az édeskömény tea, ugy, hogy én iszom, de igazi megvaltast nalunk csak az hozott, hogy Andriska nagyobb lett. Reggel még most is sokszor faj a pocija.
Nagyon mohon iszik? Mert akkor esetleg segithet, hogy Te hasra fekszel, Gergöt magadra teszed és ugy szopik, igy neki többet kell erölködnie (alulrol felfelé sziv), talan igy kevesebb levegöt nyel, nalunk ez is bejött. Csak probalkozni lehet, aztan vmi bejön, vmi nem...

Jerry!
Nagyon-nagyon édes a kép!!!

Rita!
Az aranyvisszavonast apu elmesélte telefonon... Kicsit fel vagyok haborodva, mert az itteni napilap elég cinikusan irt a magyar diszkoszvetésröl... Pedig ha jol tudom, még egyaltalan nem biztos a dopping. Bocsi, elég OFF voltam.

Linda,
OHO, Gergö Andriska nyomdokaiba lépett hizas ügyben! Kép Akkor nem csoda, hogy faj a hasikaja, ilyen pici babaknak szerintem nem egyszerü lehet ekkora mennyiséget megemészteni. Idövel biztosan jobb lesz + lasd amit Orsinak irtam.
Hason ö sem szeret lenni?
Nagyon édes a képen és ha jol latom, mar elkezdett gömbölyödni az arcocskaja!
Itt semmilyen oltas nem kötelezö, minden az anya döntése, gondolhatod, mennyire vagyok szakértö egy ilyen döntésben...

Maci!
AranylancKép Biztos nagyon boldogok anyosék..Kép

Lino!
Mi van veletek? Sok gyogypuszit küldök!

Nalika!
sok puszi Nektek is és tényleg jo, hogy csatlakoztal hozzank!!Kép

Zita!
Hogy van a kisfiad? Merre jarsz?

Kisdio!
A tulzott hizas miatt én is aggodtam, de mindig megnyugtattak, hogy anyatejjel nem lehet elhizlalni.
A délelötti ébrenlét Andriskanal is igy 3-4 hetes korban kezdödött. Volt ugy, hogy egész délelött semmit nem aludt, szorakoztatast igényelt.Kép

Zsuzsa,
Ednia szeme hogy van?

Mariann!
Hogy vagytok?

Zsuzsi!
Van azért segitséged néha? En is vagyok igy néha, hogy a nem alvastol van rossz kedvem, azutan ha sikerül egy kicsit aludnom, egyböl masképp latom a vilagot.
Szuri-ügyben biztos igazad van, de nehéz igy egyedül döntenem, hogy mikor mit adassak be. Igy ugy csinalom, ahogy a "Schulmedizin" ajanlja.

Mucska,
boldog szülinapot!!!

Szöszi,
szép hétvégét Nektek!
Multkor nem is irtam, nagyon tetszettek a képek Balazskarol és Rolad is (aranyos arcod van)!

Mi tegnap voltunk végre a nögyogyinal kontrollon (miattunk huzodott igy el), minden rendben volt, tilalmak feloldva. Képzeljétek, kaptunk sikosito zselét, dokibacsi szerint egyelöre ezzel probalkozzunk, hat kivancsi leszek.
A gyermekagyi folyassal kapcsolatban én is aggodtam, mert mindig, mikor azt hittem, na mar vége, akkor vérezgettem egy kicsit. Dokibacsi szerint ez normalis, a méhem mar teljesen összehuzodott, ezek a kis vérzések a szoptatas miatt vannak.
Amugy tök jo volt nala, az aszisztensnök is örültek nekünk és a dokibacsi ragaszkodott hozza, hogy Tomi és Andirska is bejöjjön a rendelöbe, ne csak kint varakozzanakKép
Védekezés-ügyben egyelöre még nem döntöttem, van aki gyogyszer mellett döntött?

Ma délutan megyünk a tanacsadoba, megmutatom Andriska kobakjat a védönéninek, kicsit gyanus a fejböre, olyan, mintha hamlana rajta a bör, par napja vettem észre, remélem még idöben meg tudom szüntetni a dolgot.

Sok puszika
Süncsi
süncsi

Sziasztok!

Tényleg nem túl nehéz visszaolvasni.Kép

Zsuzsa! Nekem semmi kifogásom sem volt a cumi ellen, csak Botond nem nagyon fogadja el. Viszont van olyan is, amikor egy fél órát is elcummog vele. A szopiban őt sem zavarja egyáltalán.KépInkább annak örülök, hogy beállt a kajarend, így én is jobban tudok tervezni, meg kimozdulni.KépSajnálom Zsófi éjszakáját.Kép Nappal is fél a vihartól?

Panó! Annyira sajnálom a férjed szabijának eltolódását.Kép De csak lesztek együüt is, kívánom, hogy minél hamarabb!

Na ezt elküldöm, mert a bébim hiányol!

Puszi mindenkinek!
Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok!

Elkiabáltam! Az alvás hamar végetért, és maradt helyette a vekengés, és a tűntetés Kép Még a séta alatt is cipelnem kellett őnagyságát! Kép

Panó:
AlvásKép
vekengés: amikor fekszeng, nyedkereg, nyüszít, de nem ordít!

Süncsi: most csöpögtettem 2 napot, mert megint csúnya volt, de már sokkal jobb! Ez a csepp használ!
Az nem hámlik! Az koszmó!!! Be kell kenni fürdés alőtt pár órával olajjal, majd megmosni samponnal alaposan, és egy törölközővel enyhén ledörzsölni!!! ÉS ezt addig, míg teljesen el nem múlik! Lehet ilyen a szemöldökében is! Edinának volt már a fején, és a szemöldökében is!

Zsuzsa
zerko

Es par kép:

Igy lesz Andriskabol Zsuzsika:Kép
Kép

Sogornöm, tesom és Andriska:
Kép

Kismacim:
Kép

Puszika
Süncsi
süncsi

Zsuzsa,

gondoltam, hogy koszmo lesz!!!
Tanacsado utan lekezelem!
köszi,
Puszi
Süncsi
süncsi

Mást is érinthet, így koszmó témában olvasható:

http://www.mimi.hu/gyermek/koszmo.html

http://www.pro-patiente.hu/betegsegek/betegsegek_reszletesen/pediatrics/skin/?ar ticle_id=41134

Ajánlom, hogy figeljétek! Kicsit barnás-sárgás színe van. Érdemes gyorsan kezelni, mert akkor pár nap! Ha elterjed, akkor horror!!!

Zsuzsa
zerko

Süncsi: képek Kép Zsuzsika???
zerko

Sziasztok
Tudom nagyon elvesztunk, de Lucas egyszeruen nem hagy irni.(Radasul a cumputer lekerult az also szintre, ugyhogy mindig rohangalnom kell le-folKép.) Mostanaban alig alszik valamit, amikor meg igen probalom utolerni magam. Most sincs idom visszaolvasni, csak itt-ott kukkantottam bele.
Hetvegen Agi konfirmalasa lesz 30-40 vendeget varunk, kifogok nyulni mire feltakaritunk es minden kajat elkeszitunk, a gyerekek is jonnek egesz hetvegere es Vesanak is el kell menni szombaton Oskarkaval megnezni a maccset, mert volt anya kiverte a balhet. Kulonben minden okesKép.
Bocsi a panaszaradatert, kicsit faradt vagyok.

Lanyok meg tudja mondani valaki, hogy az a turos suti jo hidegen is, ha szombaton megcsinalom akkor vasarnap meg finom? A recept, meg a tepsi meret is kellene. Orok halam es elore is koszi

Krisztaek ma mennek haza, annyira kis helyes a baba, igaz csak kepen lattam, de hetfon eloben is megnezem.

Bellana
Milyen szep kis barnaboru baboka!

Suncsi
Abdris-Zsuzska nagyon edes, es a tesodek is.

Orsi
Ti is nagyon tunderi kisfiut "gyartottatok"!

Swen
csokoltatlak

Csajok, ti hogy altatjatok a babakat, az enyem keptelen egyedul elaludni. Mindig ciciztetni, vagy dalkalni kell. Estenkent ez 3 oras muveletKép. A babakocsiban kint a friss levegon elalszik egyedul.

Nagyon onzo es szetszort voltam, ne haragudjatok, lesz ez meg jobb isKép.

Mindenkinek csokozon
Ildiko
salla

Sziasztok!

Talán van 5 percem! Kép
Visszaolvasni természetesen nem tudtam,csak egy-két hozzászólást.Kép

Amíg el nem felejtem,SORAYÁNAK NAGY GRATULA!!! Kép

Orsi,Jerry,Linda ,Süncsi,Zsuzsa,Bori!(remélem nem felejtettem ki senkit,csak emlékezetből írok!)
Nagyon szépek a babák!!! Kép

Orsi!
Nagyon szép a történeted.Én még mindig nem tudtam leírni.Majd a babás talin elmesélem! Kép

Zita!
Fiadnak jobbulást!

Süncsi!
Bencus sem szeret hason lenni,ha megpróbálom úgy lerakni,azonnal kihányja a kaját! Kép
Nagyon helyesek a tesódék. Kép

Nem akarom elkiabálni,kopp-kopp...,de most második ejszakánk volt,hogy 3 óránként evett.Nappal még mindig sűrűbben.és ha nem eszik akkor is inkább csak kézben van el.Elég fáradt vagyok már,de legalább a sok járkálástól visszanyertem a versenysúlyomat.Kép (Sőt,2 kilóval kevesebb vagyok.)
Sajnos pótolni továbbra is kell,bár általában megússzuk,hogy csak este alvás előtt.A lelkem azért így sem nyugodt,de jobban viselem,mint először.Egyébként 2 hét alatt 700 garmmot sikerült híznunk! Kép

Zsuzsa: Nekünk minden sétánk így végződik,hogy én tolom a kocsit,apa meg cipeli az ifiurat.Kép Nem tudom,hogy fogom jövő héttől vinni a nagyokat így oviba,suliba.Annyira üvölt Bencus,hogy nem vesz levegőt,és szabályosan elkékül.Jó lesz így közlekedni. Kép Aranyos vagy,hogy hiányoltál! Kép
Zsófi éjszakája Kép Nálunk engem viselt meg,én mindig is féltem a vihartól.A gyerekek szerencsére nem ébredtek fel.

Kisdió:örülök,hogy visszatértél ide.Sajnálom,hogy rossz élmény maradt a szülésed.Egyébként ez az utolsó nekem is,pedig a Te szenvedéseidhez képest az semmi volt.Bízom benne,hogy az emlékek majd megszépülnek,és Ákos nem marad egyke. Kép
A vödör tök jó. Kép
A Te fiad is nagyon szép baba,és én is csakm ismételni tudom,hogy anyatejtől nem fog elhízni.Én adnék neki,amennyit kíván.Bár nekem lenne ennyi tejem.

Borikám:azt hiszem,majd telcsizek inkább valamikor,vagy talizzunk,mert nem tudom,mit akartam írni,egyszerűen nem érem utol magam az olvasásban.De Mazsolka továbbra is tündéri! Kép

Valaki írta,hogy egy futó srác letolta a gatyáját az Olimpián?? Ki volt ez? Én nem is hallottam róla.

Szilvi:meggyógyultatok már? Puszi Neked Kép

Rita,Swen,Ildikó ! Nektek is sok puszi!
És persze a többieknek is,de hál Istennek már annyian vagyunk,hogy nem győzöm felsorolni! Kép

Anikó

Nalika-Linda:de jó Nektek,hogy taliztok! Kép

Mucska:Boldog szülinapot! Kép

Hajnimaci!
Még nem tudom a börzét,szívesen mennék,de nagyon kicsi lesz még Bencus,és azért az egy hosszú program.Elvinni nem akarom a tömegbe,és a szopit nem igazán akarom kihagyni.Majd meglátjuk!
A 2.5-3 órával én kiegyeznék! Kép

Panó:férjed szabija Kép Szegénykém,nagyon el vagy kenődve! Puszi Neked!

Linda:fogad hogy van? Kép
Drukkolok Neked a jövő hétre,hogy Atomanti jó kisfiú legyen! Kép
vakili

SziasztokKép

Borzasztóan nyomi vagyok, ez az idő teljesen hazavág!Kép Szerencsére Gergő csak reggel nyüzsizett, aztán nagy nehezen sikerült elaltatni és azóta minden ok, volt szopcsi is és újra elaludt.Kép így sikerült nyugodtan megebédelnem és valószínűleg most ez után még le is dőlök egy kicsit szunyókálni.
Az éjszakánk megközelítőleg ugyanolyan volt, mint az előző, éjfél előtt megint volt egy kis szenvedés, de éjjel egészen jó volt.

Viszont amin kicsit ki vagyunk akadva, hogy a doktornénink még mindig nem jött ki, tegnap óta szabadságon van! Hétfőn telefonáltunk a rendelőbe, akkor a védőnéni ki is jött, de a doktornő nem és mikor tegnap telefonáltam, hogy mikor jön, akkor derült ki, hogy a héten szabadságon lesz! Karcsi tökre kiakadt, mert azért csak ki kellett volna már jönnie egy frissen hazahozott újszülötthöz! Ráadásul szombaton lesz 1 hete, hogy hazajöttünk és a Konakion cseppet be kéne adnunk a picurinak, de nem tudjuk hogyan kell! Szóval eléggé rossz a szánk íze ez ügyben!Kép
Amúgy minden ok, kicsit jobban érzem magam odalent, ma már a nagydolog is egy hajszálnyival könnyebben ment, úgyhogy reménykedem, hogy egyszer csak minden a régi lesz. A doki nekünk is 6 hetet mondott még az egymás nélkülözéséreKép, egyelőre nem hiszem, hogy megszegnénk, de gondolom, ha kicsit javulgatok odalent esetleg másképp fogom látni.Kép

Zsuzsa
Köszi a tanácsotKép
Fejés köszi megvolt, de a mellbimbóm sajnos megint elég ramaty, ismét kisebesedett, pedig már azt hittem ok. És iszonyúan tud fájni, mikor Mókuskám rácuppan!Kép Akkor csillagokat látok!Kép

Süncsikém
Neked is köszi a tanácsot, lehet hogy kipróbálom, igaz hason nagyon nem szeret, de próba szerencse.Kép A teát iszom és úgy tűnik kicsit jobb a helyzet, már könnyebben megy neki magától is a puki, meg a kaki, igaz nem mindig.Kép
A képek tünériek, Andriska cuki falat!Kép

Ildikó
Ne szabadkozz, hogy nem tudsz jönni! Sajnálom, hogy ennyire el vagy havazva.Kép
Köszönjük a gratulációt.Kép

Linda, Bori, Anikó, Linó, Panó
Sok pusziKép

Puszika mindenkinekKép

Orsi

avocado

Ildikó!

Egyszerre írtunk! Nem tudom,hogy vigasztal-e,de az én Bencusom is csak így alszik el.Kép Kép
Azzal a különbséggel,hogy a babakocsiban is üvölt séta közben.
Egyébként olvastam azt az oldalt,amit ajánlottál a múltkor,és mindent aszerint csináltam eddig is,mégis úgy tűnik,hogy időnként kevés a tejem.Amikor már csak húzza-nyúzza a cicimet,mint a csúzlit,és hozzá mérgesen morog,akkor csak a tápszerrel nyugszik meg.Kép
Pedig mindenki azt mondja,hogy ennyi hízással kizárt,hogy gond legyen a tejcsivel.

Üdv:Anikó
vakili

Panó: egyelőre ott tartotk, hogy a következő gyereket majd megveszem a boltban...Kép

Zsuzsa: megelőztél. Az éjszaka gondolkoztam azon, hogy nem ciki kérdezni tőletek erre vonatkozóan. Ma szültem 4 hete, és a gát amorf mivoltján kívül rendbne találnám a dolgot. Van egy kis vérezgetés, de nem fáj semmi, hajlandóság is meglenne. Szóval szerintetek kötelezően várjuk meg a 6 hetes kontrollt?

Süncsi: nagyon szép baba! Védekezés: van egy gyógyszer, amit szoptatás alatt is lehet szedni. Én ezt szeretném majd. A doki bácsi majd véleményt mond.

Hajni: Tidrenczelnél szültem a MÁV-ban.

Zerko: Már a 32 héttől 1 ujjnyira nyitva volt a méhszáj, és a két nap alatt szűk két ujjnyit sikerült produkálnom...Kép
Vekengés szó tetszik. Mi nyöszögésnek hívjuk. Amikor nem sír, csak kepeszt, mintha a torkát köszörülné, és erőlködve nyomja ki a levegőt az orrán. Ja, és nem lehet megfogni, mert minden testrésze külön mozog.Kép

Éjjel nagy csattanásra ébredtünk, valahol a közelben csapott be a villám. A gyerek is felriadt, onnantól kezdve azt hitte nappal van.Kép

Kép
kisdió

AnikóKép
Majdnem egyszerre írtunk!Kép
Örülök, hogy kicsit jobban vagytok, remélem egyre javul majd a helyzet! Elhiszem, hogy fáradt vagy!
Gratulálok Bencushoz, nagyon szépen hízik!
Mi tegnap mértük Gergőt és a kölcsönzött mérleg szerint már 4330g volt, és a kórházból 4070-nel adták ki! Az szombat óta 260 gramm, gondolom ez rendben van?
Remélem tudsz majd jönni többet és kicsit ki is pihened magad!

Puszika!Kép

Orsi

avocado

Orsi: Konakiont heti egy alkalommal kell beadni. Egy kiskanálba fejjél 3-4 csepp tejet, az ampulla nyakát törd le, és mehet a tejecskére az ampullányi Konakion, aztán zsupsz be a szájába!

A Vigantolt (két hetes kortól naponta 1 csepp) ugyanígy adjuk be.

Kép
kisdió

Ildikó!
Nekünk nem maradt a túrósból másnapra, de szerintem biztos finom akkor is! Az én tepsim 24x38cm, ha jól emlékszem Borié 24x34cm. És akkor a recept:

Bólyi túrós

25 dkg rétesliszt
22 dkg porcukor
1/2 cs. sütőpor
50 dkg túró
citromhéj
1 cs. vaniliás cukor
10 dkg vaj
2 tojás
2 dl tej
félcsipet só

5 dkg vajat szétkenek a tepsi alján, egyenletesen elosztva. A lisztet, porcukort, sütőport összekeverem, a fele keveréket egyenletesen rászórom a vajra (én szitálni szoktam, mert szellősebb lsz így). Erre kézzel rámorzsolom a túrót, ezt megszóróm vaniliával, citromhéjjal (biztosan elbírja a mazsolát is), erre rászóróm a lisztes keverék másik felét is. A tejet összekeverem a két egész tojással, sóval, egyenletesen ráöntöm a sütire, erre pedig rádarabolom (kiskanállal szoktam) a maradék 5 dkg vajat, főleg arra a részre, ahonnan a tejes keverék leszaladt.
Sütőt előmelegítettem már kb.170-180 fokra, és a forró sütőbe teszem be a tepsit, kb.40 percre. (Én légkeveréssel csinálom.)

Buktató: ha nem jól osztod el a lisztes mixet az alján, akkor sütés után is ott marad egy kis száraz rész, ezt tálalásnál le lehet kaparni. A tetején lévő lisztes keveréket pedig (ahol száraznak látom)a sütési idő fele táján kicsit villával elegyengetem, hogy az olvadt vaj "elnyelje". Egyébként tényleg nincs tíz perc az előkészítési idő, már a második alkalommal rutinból megy! (Tepsi méret hagyományos, kb.5 cm-es fallal.)

Süncsi!
Nagyon klasszak a képek Andriskáról! Meg persze a tesódról és a sógornődről is!

Anikó!
2 hét alatt 700g hízás az rengeteg! Ügyesek vagytok!
Az ovit meg ne is emlegesd, én se tudom, hogy fogom megoldani, mert persze Petit nekem kell vinni is meg hozni is!

Orsi!
A doki nénink nekünk is szabin volt mikor hazajöttünk a kórházból, sőt a védőnőnk is. De kijött egy másik védőnő és kérdezte, hogy kérem-e helyettes orvos látogatását, de nem kértem, így a mi doki nénink jött ki, de egy héttel később. Persze az én anyukám gyerekorvos, úgyhogy ő felírt nekünk mindent, ami kell.

Kisdió!
Boltban vett gyerek Kép
Nekünk a Vigantolból heti 3 csepp kell!

Zsuzsa!
Akkor vekengeni is szokott Beni, de az nem nagyon zavar.

Most viszont a nagyok ölik egymást, megyek igazságot tenni.
Puszi mindenkinek!

Panó
panó

Sziasztok,
úgy-ahogy átfutottam a tegnapi és mai üzeneteket.

Ildikó,
a süti nem annyira jó szerintem hidegen...De volt már rá példa, hogy úgy ettük.(de ritkán maradt belőle másnapraKép)
Recept nincs valakinek elmentve...? Hadd ne gépeljem be újraKép

Orsi,
én találkoztam a pároddal élőben is, szóval szerintem tiszta apja a babád!!! Persze, lehet, hogy családod téged is lát benneKép
Nekem is furcsa, hogy azt javasolták neked, az első melledből csak 5 percet adj...Én is a Zsuzsa-félét tartom jónak, de tudod, te döntesz, ahogy neked-nektek beválikKép
Erről jut eszembe, tegnap meglátogattuk ZsuzsáékatKépKépKép
Zsófi gyönyörű kislány, de ezt eddig is tudtukKép
Edina pedig szerintem is Zsuzsára hasonlít nagyon, de a nagyi és Zsuzsa szerint inkább tiszta anyjaKép
(Zsuzsa, ide akartam tenni a tegnapi képeket, de nem beszéltük meg, hogy feltehetem-e őket... Nagyon jók lettek!)
Egyébként tegnap volt az első "magánutunk" Dorkával, kettesben, autóval. Még sosem ült a hordozóban a kocsiban. Annyira édes volt, tördelte a kezecskéit, nézelődött - aztán elaludtKép

A fiúk most mentek el, előbb dühöngenek egyet a Kölyökparkban, aztán megnézik moziban a Garfield-otKép

Süncsi,
édes ez a kölyök!!! Szokott ő is beszélgetni a forgójával? Van kedvenc játéka, plüsse? Nekünk van egy, apa vette neki az IKEA-ban, Virágbabának hívjukKép
(IKEA: hűű, de ennék már húsgombócot...)
(szerintetek drága használt baby-gym-ért 4.500.-Ft-ot adni? itt a neten találtam egy lányt, ilyeneket árul. Mennyi egy új darab?)

Linduskám,
jó a fénykép színe, de azért én nem hiszem el, hogy néger a gyerekKép Pontosan mit jelent az, hogy Danid "paff"? Miben más, mint eddig volt? Még atomabb?!

Panó,
szerintem a férjednek már nincs is idei szabijaKép Jó, tudom, rossz vicc...
3 lurkóval kell utaznod? Vigyázzatok. Autóval mész? Hogy kötitek be őket? Három gyerekülés van hátul, vagy Beni melletted,elől?
Linoék hogy vannak? Már hiányzik, mostanában ritkán tud jönniKép

Zsuzsa,
örülök, hogy tegnap találkoztunkKépKépKép Várunk szeretettel, bármikor!
(mostmár tudom, téged nem várhatlak bólyi túróssal...Kép)
(lányok, Zsuzsa nem szereti a túrótKép)
Karcsi most vitte vissza azt a bolond mérleget, elkérhetem a te kölcsönződ tel.számát? Persze, csak ha egész Bp. területén szállítanak ki.

Nalika,
elküldöd nekem a kismarosi dokitok elérhetőségét? Ő foglalkozik lúdtalp-ügyekkel is?(Daninak kell) És bár a dokink szerint rendben van Mazsolka csípője, én megnézetném azért egy jó szakemberrel.

Hajnimaci,
puszi, jó, hogy jöttél. AranyláncKép Megfelel egyébként az ízlésednek?

Jerry,
a kisfiad gyönyörű. Most már rendben van teljesen a kis tüdeje, ugye?

Anikó,
ez a hízás nem semmiKép De ha éhesnek érzed, akkor megértelek, hogy adsz még neki tápit. A fejés nem megy egyáltalán? Mert ha esetleg le tudnál fejni szopik után 10-20 miliket, az estére összejönne 60-80nak is, lehetne az a pótlásKép vagy ha nincs is időd minden szopi után fejegetni, akkor csak 2x-3x naponta, az is "sok" lenne összetéve. Mennyi pótlást adsz este?

Fejés: vannak napok, amikor meg vagyok róla győződve, hogy kevés tejem van. Na, ilyenkor szopi után teljesen leürítem a melleimet, és másnapra a fejés következményeként megint betoncicim lesz, annyira beindul a termelés, hihetetlen mennyiség lejön még evés után belőle. Ilyenkor aztán jó kis adagokat tudok lefagyasztaniKép

Swen,
belerázódsz az anyaszerepbeKép A másodiknál már mindent lazán, rutinból fogsz csinálniKép Szerinted elképzelhető, hogy a babás talira majd el tudtok jönni? Azon gondolkodtam, hány olyan társunk van, akikkel még nem volt szerencsénk élőben találkozni: Swen, Szöszi, Mariann, Mucska, Nalika, Kisdió, Zita, Zsuzsi és az északi különítmény. (Zitát én már ismeremKépKépKép) Remélem, nem hagytam ki senkitKép

Most ezt gyorsan elküldöm, mert már elég hosszú...el ne vesszen...

Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Kisdió
Köszi a tanácsot, Karcsi ma kiváltja a cseppeket és akkor szombaton beadjuk Neki. Még egy kérdés: mikor jó beadni? Szoptatás előtt, után?

Panó
A recepteket mi is megkaptuk a védőnénitől, csak valahogy megnyugtatna, ha a doktornő is látta volna a babát. Mindegy, most már úgyis csak a jövő héten jön ki, csak valahogy ez nem túl jó indulás lesz Vele, de majd meglátjuk.

PusziKép

Orsi

avocado

Szia BorikámKép

De jó, hogy jöttél és ilyen sokat írtál!Kép
Most megpróbálom azt a módszert, amit Zsuzsa mondott, mert igaz lehet, hogy nem az igazi olyan keveset adni az egyik ciciből, mert az a tej még nem olyan tápláló. Úgyhogy most egycicizünkKép, majd elválik ez tovább kitart-e a pocijában.Kép Eddig ma 2 óránként kért enni a Drágám!
Irigyellek a külön utadért! Már alig várom, hogy én is mehessek, főleg majd Gergővel!

Tényleg, Lányok!
Azt mondta a védőnéni, hogy levegőztetni majd 2 hetes kortól lehet a babucit. De az mit jelent? Fokozatosan kell szoktatni? És hogyan? Első nap 10 perc, aztán ezt növelni? És mikor mehetünk majd babakocsival sétálni?

PusziKép

Orsi

avocado

Orsi: evés előtt adjuk be neki, aztán vigasztalásként rácuppan a cicireKép

Vigantol: a doki néni írta fel nekünk a napi egy cseppet. A tájékoztatójában is az van. Nem tudom, nektek miért van másképp.

Milyen börzéről dumcsiztok? A Kismama bababörzéjéről? Az nem valamikor jó ősszel lesz?

Kép
kisdió

Panó,
köszi, hogy feltetted a receptetKép Most gyorsan el is mentettem magamnak is, és végre rendesen beleírtam a tepsi méretet is.

Szokott valaki goffrit sütni otthon? Én két éve vettem egy Nile márkájú darabot, nagyon olcsó, de állítom, jobb a TEFAL-nál! És azóta minden vendégseregletnek azt kell csinálnom, meg családi ebédeken, annyira imádja mindenki. Van hozzá nagyon jó és könnyű receptem is, jobb, mint palacsintát gyártani, persze, nagyon hasonló az ízük. Még sítúrára is mindig visszük, annyira szereti a nagycsapatKép

A Vigantol nálatok csak heti 3 csepp?! A múltkor pont azt mondta a dokim, hogy van egy szakmai ajánlás, ami szinte kötelező (napi 500 NE), és attól nemigen lehetnen eltérni...
Kóstoltátok már a Konakiont? Iszonyat keserű...És a gyermekem szemrebbenés nélkül nyeli beKép

Anitabori
(észrevettétek, mennyire ráérek...? Dorka nagyon szunyál, hasmántKép)(és a lakás is rendben, szóval most túltengek a neten)
drbusborbala
Budapest, XX.

Szóval nemcsak a diszkoszvetőnkkel van a gond:

Németh Rolandot előállították Athénban
NSO, 2004-08-24 12:52

Sajnos a hangos sikerek mellett egy kellemetlen közjáték is megzavarta atlétáink athéni szereplését. A 100 méteres síkfutásban középdöntőbe jutott Németh Roland a hétfői diszkoszdöntő után ugyanis letolta a nadrágját az Olimpiai stadionban. Szemtanúk szerint Németh két társával, egy nővel és egy férfival futott be a pályára. A már nézőmentes stadionban még ott voltak a szakemberek és természetesen a televíziós kamerák is, amikor az Eb-4. Németh a diszkoszvető körnél letolta a nadrágját.
Ezért a tettéért a görög rendőrök bekísérték a sprintert az őrszobára, de mintegy egyórás benntartás után egy figyelmeztetéssel elengedték. Rábold Gusztáv, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke a hazatérés után komoly szankciókat helyezett kilátásba az atléta számára.

Kép
kisdió

BOCSÁNAT!!!!
Kihagytam a felsorolásból Ritát, CSigát, Kakukkot, BNM-t, van még valaki?!

Orsikám,
én egyébként legtöbbször úgy szoktam, hogy első mellből 20-25 perc, aztán a másikból még 10...Persze, egyelőre jó, hogy ilyen hosszú a szopi idő, addig pihizek én is.(főleg, ha nem fáj annyira a szoptatás)
Előtte add be az olajakatKép
Levegőzés: én már a kórházban kivittem a babát az erkélyreKép Ha nincs szeles, vacak idő, nyugodtan tárd szélesre az ablakot a szobában, ahol van, és vidd egyre közelebb a friss levegőhöz a babát. Csak huzatban ne legyen soha, később se. Szerintem szép időben pedig már akár a kertbe is kirakhatod lassan, a kocsijával vagy bölcsővel-mózessel.

Kisdió,
szerinted az október 24 az még nem "jó ősz"?! Egyébként szerintem is a nagybörzéről a Kismama-újságosról beszéltek a lányok. Én tutti megyek, én imádom, és mindig nagyon jól sikerül...

Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Orsi: mi hétfőn jöttünk haza anno, kedden azt mondta a dokinéni, hogy szombaton (9 naposan) egész napra kitehetjük a babát a levegőre, csak nap ne érje. Most ugyan hűvösebb van, de szerintem is nyugodtan kiviheted már 1-3 órára.

Anitabori: azért kérdeztem, hogy milyen börzéről beszéltek, mert úgy tünt, mintha a közeljövőben lenne, ahogy dumcsiztatok róla.
Én még nem vettem meg a szeptemberi Kismamát.

Kép
kisdió

Szia Anita,
már nagyon régen nem írtál, rendesen hiányoztál te is. Ha jó a címed, hamarosan küldöm az infót.
Egyébként már írtam vkinek az előbb, de valszeg az okozta a sírást fürdésnél, hogy kicsi lányom nem szeretett meztelen lenni. De most már nincs ilyen gond.Kép
És ha lehet én még szeretnék képet látni Dorkáról!

Hajni
nalika

Csakis NalikánakKép:

Dorka szunyál Zsuzsáéknál, tegnap:Kép

És a lányod tényleg úszó lesz, akárki meglássa! Láttad, manapság az úszók milyen ruhákban versenyeznek? Álltól bokáig ér a ruhájuk sokszor. Háááát, nem meztelenek, ezt fogja értékelni Timike isKép

Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Borikám
Nálunk a szopcsi majdnem mindig 20 perc, nagyon ritkán hosszabb. És amikor befejezi teljesen kiájul, akkor én már nem tudok neki másik cicit adni.Kép De úgy tűnik elég a drágaságomnak ennyi is, gondolom ahogy majd nő egyre hosszabban fog enni. Vagy nem? A múltkor lemértük, hogy mennyit eszik és 80g volt! Rendesen szív ám, néha röhögünk is rajta.Kép Mintha éheztetnénk!Kép

PuszikaKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

A kicsi fiam Ádám nevében is köszönöm a neki intézett jókívánságokat. Előreláthatólag hetedikéig lesz gipsze, akkor röntgen alapján esetleg még kaphat járógipszet. Egyébként szerintem hetedikén már nem kell majd levenni róla a gipszet, mert addigra leesik a lábáról.

Orsi! Gyönyörű a babád! És szépen gyarapodik. Ne búslakodj a doktornéni miatt, a kórházban már úgy is körbevizsgálták a picit, egy pár nap nem számít. Viszont ha nem lesztek más miatt megelégedve vele, akkor nyugodtan le lehet váltani.

Anikó! Egyetértek a többiekkel, hogy ilyen gyarapodás mellett kizárt, hogy kevés a tejed. Bori ötlete nagyon jó a saját tejes pótlásra, ha mindenáron pótolni akarsz.

Süncsi! Andriskából Zsuszika. Kép Kicsit durvának tűnik az az oltás-mix, amit kaptatok. Koszmó nekünk is volt, nagyon csúnya és makacs. Az olaj nem hatotta meg. Végül a doktornéni írt egy gyógyszertári dolgot (nem-ionos hidrofil kenőcs + valami), ezt kellett fürdés előtt fél-egy órával rákenni, utána lemosni, dörzsizni, fogkefés módszerrel eltávolítani. Három nap alatt a múlté lett az eltüntethetetlennek hitt koszmó.

Bori! Irigyellek a "Lakás rendben" félmondatért. Nálunk már egy nagytakarítás nagyon elkelne, de én még egyelőre csak "ahol a papok táncolnak" nagyságrendű dolgokra vagyok képes. Lehet, hogy fogadnom kellene valakit egy nagytakarításra?!

Jerry! Örülök, hogy múltkor tudtunk egy kicsit beszélgetni. Aranyos a pici!

Zsuzsa! Jó nagyon a második az általad belinkelt oldalak közül.

Lányok! Mikor szervezünk találkozót? Akár nálunk, akár máshol.

Aztán most kifogtok röhögni, vagy elzavarni a fenébe, ha elmondom, hogy mi a legnagyobb bajom. Három napja Réka átalussza az éjszakát (1/2 10,10-től reggel 6 körülig). Nem kívánom senkinek azt az érzést, ami reggel a melleimben tombol. Nem tudom, hogy ez így marad-e. Annak idején Csilla egyévesen, Ádám meg 10 hónaposan aludta át az éjszakát, akkor már nem volt gond. Bár tudom, hogy ez a három nap nem jelenti azt, hogy ez tutira így is marad. Szóval azt mondják, hogy minden rosszban van valami jó, de nálunk most a jóban van a rossz.

Most befejezem, mert Réka most már türelmetlenül jelzi, hogy jól nézek ki ugyan így oldalról a számítógép mellett, de ő azért már enne.

Bocsi, akinek nem tudtam írni.

Üdv:

Zita
pzita

SziasztokKép

Meg vagyunk mi is nem tűntem el, csak mászkálunk jobbra-balra és mire időm lenne a gép elé ülni addigra este van és inkább sietek gyorsan aludni, mert éjfélkor kel a drága hamikázni.
Sajnos a szopival kapcsolatos összes reményem szertefoszlott, nincs már tejci. De a lényeg, szépen gyarapodik a drága, tegnap már 3,6kg volt. Lassan el kell kezdenem kondizni, hogy bírjam a kis seggét cipelni. A fürdést mostanában nagyon élvezi a picinyem.

OrsiKép
Nagyon szép a szüléstörténeted, ügyesek voltatok.Kép A fényképek pedig szuperek, nagyon szép a kisfiatok.Konakion: ez milyen csepp, mire van???

JerryKép
Milyen békésen alszik a kicsi Marcell. Ti hogy álltok a szopival (remélem szerencsésebb vagy mint én).
Tápszer: írtad, hogy ti is a Bebát eszitek. Képzeld nálunk hiánycikk, nem tudják beszerezni, már vagy másfél hete. Az a szerencsénk, hogy amikor hazajöttünk a kórházból az ottani gyerekorvos írt fel egy másik tápszert (Mildibé-t, ezt kapta a kórházban is a Réka), ami nem hiánycikk. Tök ki voltam akadva, mert mi lenne, ha ezt meg nem enné meg??? Mit csinálnék, mondanám neki, hogy bocsi kicsim, de ne kérj enni, mert nem tudják beszerezni???Kép Szóval nevetséges.

LindaKép
Nagyon aranyos a GergőKép Az én pici lányom is ilyen kis pofisKép

ZsuzsiKép
Fáradtság, türelmetlenségKép Szerintem ezzel vagyunk igy páran (sajnos).
Nekem annyi az előnyöm, hogy nagyon sokat segít a férjem.

AnitaboriKép
Alvás, lakásKép Nagyon ügyesek vagytokKép Nem akarsz jönni hozzánk is rendet tenni?KépKépKép
Csak vicc voltKép, szerencsére van saját "bejárónőm", a férjemKép Ügyesen elosztjuk egymás között a házimunkátKép

SüncsiKép
ZsuzsikaKép Nagyon jók a képek.

Réka a héten a frászt hozta ránk, evések után mindig olyan tüneteket produkál, mintha meg lenne fázva, de mint kiderült a hamiból marad neki a garatban, meg egy kicsi a nózijában és attól türtyög, meg tüsszög. Csinál még valakinek ilyet a babája???

Anyósomtól pont tegnap megkaptam, hogy meg van fázva a gyerek, miért kellett pár hetesen Tescoba, meg Auchanba cipelni. Nem tudom, talán hagyjam kint a kocsiban, vagy arra számít, hogy nála, egy ilyen pici babát?? Na előbb fogom főbe lőni magamat.

Üdv:
BNM
Bnm

sziasztok!

Végre van élet! Kép

Anita: persze mehet a kép! Csak nem annyira rémes.
ÉS igen, én a túrót nem szeretem.
Akkor hazafele is aludt Dorka? Olyan nyugodt kis baba, és ha sír, akkor is csak finoman Kép
Hát, én nem mondhatom el, hogy itt minden rendben lenne. Állandóan szalad minden!
Amúgy rosszul írtad! Edina szerintünk tiszta Apja!!!
Mérleg: keresem a papíromat, de még nincs meg! Jelentkezem ha meglesz, oké???

Orsi: szerintem ez a módszer lesz a jobb, de én is azt mondom, csináld ahogy neked jó! A másikat akkor is lefejheted még!!!
Levegőzés: eleinte nyiss ablakot! Utána meg lassan növelve az időt megetsz ki, de ha nem tűz a nap, ill. ha nincs nagyon meleg!
Ami a csillagokat illeti, nálunk is vannak Kép

Anikó: séta Kép

Most mennem kell:
Zsuzsa
zerko

Anita,
köszönöm szépen a képet Kép, a levelet megkaptad?

Bnm,
a Konakion rátok nem vonatkozik, mert a csak anyatejes babáknak kell véralvadási zavarok megelőzésére. Súlyotok Kép

Süncsi,
lehet, hogy gondolatban már a kislányra készültök? Kép

Orsi,
4-5 otthon töltött szellőztetett nap után ki lehet vinni a nyári babákat. Persze ez az idő most nem aktuális. Szopit csak így tovább Kép

Hajni
nalika

Zita
Totál megértelek a melleiddel kapcsolatban én is sokszor vagyok jól bekeményedve, mint most is, csak már nem merek fejni, mert lassan ébrednie kell a prüntyőkémnek. Nem kelsz fel fejni, mint Zsuzsa?

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Na most talán tudok jönni kicsit hosszabban is.

Koszmó ügyben csak annyi megjegyzésem lenne, hogy nekünk is volt, s mi is bő olajjal -étolajjal- távolítottuk el. Mármint a vatta volt bőven olajos, s azzal áztattuk fel úgy, hogy kb. tíz percig töröltük át vele a bébi fejét fürdés előtt.

Vigantol nálunk is napi egy csepp van.

Ankikó! Elhiszem hogy fáradt vagy és nagyon sajnállak miatta!Kép S én is csak azt mondhatom, hogy ne legyen rossz a lelkiismereted azért mert pótlást is adsz a babádnak, sokkal jobb, mintha éheztetnéd! A babakocsiban meg nekünk is elég sokszor sírt a baba, de mostanra már nagyon jókat alszik benne! Azt hiszem ehhez is nőniük kell, úgyhogy kitartás, szerintem a tietek is előbb-utóbb élvezni fogja!Kép

Ildikó! Te meg akkora nagy család mellett tényleg ne szabadkozz, én azon csodálkozom, hogy egyáltalán követni tudod az eseményeket! S panaszkodj csak nyugodtan, hiszen ezért is vagyunk!!!Kép Akkora vendégsereg?! Biztos, hogy ezt neked kell megcsinálni?!Krisztáéknak sok puszi!Kép

Süncsi! Andriska annyira szép baba, büszke lehetsz rá nagyon! S tényleg annyira el tudok csodálkozni, hogy mennyit fejlődnek változnak ezek a babák hétről-hétre!

Kisdió! Én ma voltam kicsit megkésve a szülés utáni kontrollon, s én is kérdeztem a gyógyszert, mint védekezési lehetőséget. Nekem a doki azt mondta, hogy lehet ugyan szedni, de a benne lévő ösztrogén -azt hiszem az- csökkentheti a tej mennyiségét. Nem biztos hogy csökkenti, de meg van a kockázat, így ő azt már csak akkor javasolja, ha csökken a tejcsi és mást is eszik már a baba. De kíváncsi vagyok mit mond a te dokid.

Bori! Hát szerencsére megvagy te is!Kép A babás talira nagyon szeretnék elmenni, de nekünk ugye Pest azért elég messze van, de remélem egyzsre összejön egy tali veletek! Nagyon szeretném!

Orsi! A levegőztetés nálunk úgy volt, hogy az első naptól kezdve nyitva volt az ablak meg az erkélyajtó, amin kerszetül persze nem közvetlenül de ment a babához is a levegő. A tizedik napon meg már sétáltunk egy jó órát!

Lino! Nagyon hiányzol ám! Remélem nem terjedt tovább a kór!

Botond baba hihetetlenül édes és ügyes mostanában. Ez a napi hatszori kaja, és az állandó napirend nagyon bejött nekünk. Meg egyébként is azt hiszem teljesen megszoktuk a gyerekes családi létet. Már ugyanúgy főzök, takarítok, bevásárolok, mint azelőtt, s hihetetlenül boldognak, erősnek és kiegyensúlyozottnak érzem magam! S ezt nem azért írom, hogy dicsekedjek, vagy bárkit megbántsak a jókedvemmel, hanem azért, hogy biztassalak benneteket, hogy előbb-utóbb ti is így lesztek majd! Tökéletesen egyet értek azokkal, akik azt mondják, hogy az első hat hét a nehéz, ez nálam, nálunk is így volt, de most már olyan csodás napjaink vannak! Persze van nálunk is bömbi, meg nyűgi, de valahogy könnyen tudjuk már kezelni ezeket, s nem tesznek görcsössé. Bocsi ha nagyon egó voltam, de ezt olyan jól esett leírni!

S most két kép a szemem fényéről!

Tényleg írja már meg valaki, hogy lehet egyszerre több képet feltölteni? Mi csak külön-külön tudjuk.

Ja és persze hiányzik mindenki aki nem ír, de én már kísérletet sem teszek mindenki felsorolására, nehogy kihagyjak valakit.

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Kép

Botond Kép
EneseKép
swenson

Kép

Botond Kép
EneseKép
swenson

Hali,

Nalika,
és én nem kapok egy képet cserébe?
Levél megjött, pusszantásKép

Zsuzsa,
ezt tényleg megkevertem!!! Szóval: szerintem tiszta anyja, anyja szerint tiszta apjaKép

Bnm,
a lényeg, hogy szépen fejlődjön a kicsid, és jól érezze magát a bőrébenKép
Nem is merült fel benned, hogy HA tápszert kérj a dokitól? Nekem az áll a polcomon, végveszély esetére...

Zita,
ha lehetőséged van segítséget kérni kis "ellenszolgáltatás" fejében, tedd meg! Egy házat nehezebb lehet rendben tartani, mint egy lakást. És könnyebb is utána csipp-csupp apróságokat megcsinálni, ha a nagyja megvan.

Ime a tegnapi látogatásunk bizonyítékai:
Kép
Kép
Csók
lassan kikapcsolok, sok volt ez mára a szememnek.

Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Anita,
az a helyzet, hogy az új net a fényképező letöltő helyére lett bekötve. Úgyhogy a párom kell ahhoz, hogy a nyomtató helyére bedugja. (Jó bonyolultan írtam le, mi?) A lényeg, hogy ma jött haza a nagyfiam, nemsokára vadiúj képekkel fogok szolgálni. De lesz olyan köztük, amit csak neked! KépKépKép

Hajni
nalika

BNM: a nővérem a mi fiúnkat csak Darth Vader-nek hívja, mert rendesen hörög, prüszköl, szörcsög szopás közben, vagy gyógyszer beadás után. A babák még nem tudnak félrenyelni, nem tudnak szájon át levegőt venni, ezért mindenből jut az orrba, ha nem tudja az egészet azonnal lenyelni.

Bababörze: az előbb került a kezembe az augusztusi Kismama, és most láttam meg (1 hónap után), hogy a borítón már ott van a börze beharangozása...Kép Erről ennyit.

Délután kiporszívóztam az egész lakát a gyerekszoba kivételével (ott aludt a gyerek). Rendet is tettem. Úgy hogy nincs mentség: holnap készre takarítom a lakást. Ja és tegnap vasaltam fél órát! Szülés óta először. Mert nekem (is) egy angyal férjem van: eddig ő vasalt, a takarítást is ő végezte, állandóan hozza utánam a kalciumot, innivalót. A terhesség alatt is ő takarított. (Tanárember. Vasárnapig velünk volt nonstop. Hétfő óta meg megvagyok zakkanva.)
Ma voltam bent a munkahelyemen egy kicsit dolgozni. Bezzeg a kis tokásfejű aranyomnak tetszik, amikor körül állják és beszélnek hozzá, áradoznak rólaKép

Kép
kisdió

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?