Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok.

Jimbone!
Nagyon jók a képek. Mekkora a babád?

Angéla
angéla

Zsuzsa!
Megnéztem a képeket tényleg jók.Azon viszont megdöbbentem,hogy ilyen hamar megmondta,hogy kisfiú.Én azt hittem a 16-18hét előtt esély sincs rá.Gratulálok!Bezsongtam én is a praxisra de szerintem most már csak a 18,héten megyek.
ciao
nyetus76

Nyetus
A 18 hét általában a 2d-s uhkra vonatkozik, a 3D-s készülékek sokkal modernebbek és azokkal hamarabb látható, hogy van e ott valami vagy nincs. nekem sima 2D-sel mondták meg anno Zsaniról 18+0 napon hogy kislány, látja a 3 vonalat, na én semmit nem láttam ki belőle. De tényleg igaza lett. Mi csak a 24. hét után megyünk majd el... a 18 hét után úgy is lesz egy nagy genetikai UH, utána ha ott kiderül hogy kisfiú, vagy kislány akkor csak a 24. héten, ha nem akkor szerintem hamarabb...

Na megyek, hiszti van.....
Nadine 14+2

Nadine
KépKépKép
nadine

Nadine,
Köszi az infót.Nekem is anno 18 hetesen mondta a genetikai uh-n a doki,hogy fiúnk lesz.Most is lesz ilyen uh a kórházban de ettől függetlenül szerintem elmegyünk majd 3d-re mert akkor a férjem is tud jönni és már nagyon szeretné látni.A kórházi időpontra általában nem tud jönni mert dolgozik.Egyre jobban várom már én is mivel most gondoltam bele,hogy ez csak szeptember vége felé lesz és addig még olyan sokat kell várni!
pusza mindenkinek
nyetus76

Sziasztok Lányok!

Nekem Ákosnál csak a 33. héten derült ki, hogy kisfiú. A nagy genetikai Uh-n hátatt fordított a doktor bácsinak, hiába piszkálta, nem fordult meg újra. Remélem, ez a kismanó nem lesz ilyen szemérmes, és a lehető leghamarabb megmutatja, mi van a lába között. Kép

Pusz mindenkinek!
Zsu
tothzsuzsi

Sziasztok!

Üdv mindenkinek, az újaknak is!

Megnéztem a képeket, valóban nagyon klasszak. Kép Első terhességem idején a mi városunkban még nem volt ilyen gép, és "csak" ezért nem mentünk Pestre vagy máshová. Most viszont már van egy orvos 3D-s géppel, és most nem hagyjuk ki. Főleg, hogy így a Párom is láthatja a Picurt. Kép

Kisfiamnál kb félidőben derült ki, hogy fiú, most kíváncsi leszek, mikor mutatja meg magát a baba.

Figyeltétek a táblázatban, hogy a szülési időpontokhoz képest milyen össze-vissza számoljuk a "hét+nap"-ot? Kép

Üdv: Beatrix
beatrix28

Sziasztok!

Remélem nálunk is kiderül majd a genetikai UH-on, hogy kissrác-e vagy leányzó. Eleinte nem érdekelt, de most már annál inkább.Kép

Szerintetek miért van az, hogy a többedszer terhes kismamák hamarabb, már a 16.hét tájékán megérzik a baba mozgását, míg az először terhes anyukák, csak a 18.hét körül? És szerintetek ez mennyire törvényszerű? Akiknek már van gyerkőcük, mikor éreztétek meg az első mozgásokat? Én már úúúúgy várom! Néha már beképzelem magamnak, mint az előbb is, az alhasamnál egy furcsa kis pukkanás féle érzést éreztem. Pedig ez még a 16.hét közepén korai. Ti mikor és mit éreztetek? Mennyire egyértelmű, hogy ez most tényleg Ő volt???

Bocs a sok kérdésért, de nagyon érdekel!

Móni
Monik

Sziasztok!

Monik, szerintem mi, első babások is ugyanakkor kezdjük el érezni, de mi még nem tudjuk, hogy ez valóban az, csak később - mikor már határozottabban érezni - jövünk rá, hogy az már az lehetett.
Aki nem az első gyermekét várja, már tudja, hogy milyen érzésre kell számítani, ezért ők a gyengébb érzéseket is tudják azonosítani.
Legalábbis én - mint első babás - ezt így képzelem Kép.

Zsana
zsana75

Monik
Na ez a mozgás téma engem is foglalkoztat, mert én szerintem már a picurt érzem. Legalábbis nagyon hasonlít arra, mint mikor Zsani feszeggette magát. Csak még egész enyhén. Remélem nem méhösszehúzódás amit érzek, hanem inkább tényleg ő. IGaz én Zsanit már 16 hetesen érzetem, 18 hetesen meg már kis dudorok mászkáltak a hasamon. Majd olyan 3 hét múlva megmondom, hogy tényleg ő volt e. Azért a védőnőnek mejd egy olyan 18-19 heti dátumot diktálok be első magzatmozgás címén, mert mindent precizen számon tart. Na ja legutóljára azt mondta, hogy a 15 hós lányomnak nem fognak kijönni a szemfogai, csak 2 éves kora körül, mert ezt tanulták. Na ja szerintem nem lesz másfél mire kijönnek, mert mindegyik megdagadt és a rágók is így jöttek 1 hónap alatt kint volt a 4 rágófoga. Remélem letudjuk a fogzást mire megszületik a tesó.....

Beatrix
Ez a hetek + napok mindenkinél egyéni. Nekem 3 időpontom van. Az egyik a doki szerint, egy a védőnő = mensi szerint, 1 meg szerintem, ez úgy 2 hetes időintervallumot fog le. Ja a lányommal csak 1 időpontom volt, na ehhez képest + 15 nappal született meg a kis drága. Egy biztos úgy is a gyerek dönti el mikor akar kijönni....

Zsu
nekünk is szerencsék volt anno a 18 héten hogy szétrakta a lábait a hölgy, mert a 22 héten úgy befordult hogy nagyon szépen látszott a tarkója, a háta meg a popsija, és nem mozdult az istennek se. Na ja azóta is ha alszik lehet rajta pelenkát cserélni meg átöltöztetni, ha alszik, akkor alszik.....Kép A 32 héten meg gyönyörűen mutogatta magát, sőt azt is megmutatta, hogy a tarkóján már nő a haja, és tényleg szinte csak ott volt haja a kis kopasznak Kép

Na megyünk a Corába vásárolunk egy kicsit.

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok!

Ma voltam dokinal, most beszeltuk meg az UH eredmenyeit. Itt nem a doki csinalja az UH-t, hanem egy labor szeru helyre kell menni es onnan kuldik ki a dokinak az eredmenyt.
Szoval mult heten mikor csinaltak az UH-t, elmeletileg 11+6 hetes voltam. Viszont most azt irtak le, hogy a baba merete 6.6 cm ami egy 12+6 hetes babanak felel meg, vagyis a kiirt idopontot is elobbre hoztak, marcius 3 helyett februar 25 az uj ido. En egyebkent gondoltam, hogy nem lesz az marcius, mert nekem nem 28 naposak voltak a ciklusaim, igy az ovulacio is elobbre jon, nem a 14. napra. Szerintem az egy het kicsit sok, inkabb 4 nap korul lehet a helyes idopont. Szoval en szemely szerint februar 28-ra tippelek. Persze, ha teljesen idore szuletik.
Jovo heten megyek AFP-re es majd oktober 1-jen a kovetkezo UH-ra. Ez mar a genetikai lesz. Itt egyebkent osszesen 3 UH keszul egy terhesseg alatt. 4 eve pedig 1!!! MOst mar itt is van 4D ultrahang, de nekem olyan volt, hogy az urge 2D-ben nezte amig meregetett, aztan atallitotta 4D-re, hogy mi is lassuk. Kerdeztuk, hogy fiu-e vagy lany, de ennyi idosen nem mond meg semmit. 2D-s kepen mutatta a feneket es azt mondta, hogy dontsuk el mi, o nem mond semmit. Mi lanynak tippeltuk, de mikor mondtam, hogy tegye at 4D re akkor meg elmozdult a baba. Na vegulis tok mindegy, en orulni fogok akarmilyen nemu lesz. Ja, a nyaki redo 1.65 cm volt. Erre azt mondta, hogy teljesen tokeletes.

A mozgashoz annyit szolnek hozza, hogy en is ugy gondolom, hogy azert erzik azok elobb akik mar szultek egyszer, mert mar tudjak, hogy mit kell erezni.

Nadine,
Akkor legyszi javitsd ki a tablan a mi adatainkat. Az uj szulesi idopont februar 25 es ma vagyok 12+6 napos. Legalabbis ma ebben maradtunk a dokival.

Jovo hettol lehet, hogy napkozben kell megint dolgoznom. Kép Eddig ugyanis itthonrol es estenkent dolgoztam, es igy a Bencevel voltam gyakorlatilag a szuletese ota.
Most kerestem neki egy helyet ahova mehet napkozben, mert az ugynevezett ovoda 3 eveseknek heti 2 delelottot jelent. A fennmarado idore meg valamifele megorzest kell talalni. Mennyivel egyszerubb otthon az ovoda ahol egesz nap szakkepzett pedagogusokkal vannak a gyerekek. Nade itt nincs ilyen. Kép

Ja, es oktoberben, ha jol megy hazamegyunk a Bencevel egy honapra. Remelem osszejon, mar foglaltam rep. jegyet, csak a munkahelyemen kell egyeztetni. Ha valaki repult mar 4-5 honapos terhesen mondja el batran, hogy milyen volt.

Na jo hosszu lettem.

Agi

Kép
Kép
agi

Ági

Ha most vagy 12+6 napos, akkor hogyhogy jövő héten mész AFP-re? Azt betöltött 16 hetes kor körül veszik le, nem? Én most vagyok a 16.hétben, és én is jövő héten megyek AFP-re.

Nadine
De mégis mit éreztél Zsanival 16 hetesen?? Van ahol azt olvasom, hogy mintha kaparásznának belülről, van ahol azt, hogy inkább bélmozgásra hasonlító, apró buborékolásnak tűnik.

Móni
Monik

Agi
Ok javítottam az időpontot, de valamit nem értek, ha te ma vagy 12+6, akkor hogy mehet jövőhéten Afp-re, hisz akkor leszel elvileg 13-14 hét fordulóján? Vagy ott kint ilyenkor nézik???? Nekem csak 1 nappal esik előbbre a szülés számított időpontja, mégis 9-én kell mennem afp-re, a betöltött 16. héten (ja a védőnő elszámolta és 1 héttel későbbre írta a beutalót)

Képzeljétek meghírdette itt Debrecenben a CORA, hogy leárazta a kismamacuccait, és össz vissz 2 fajta kismamaruci volt csak, se egy gatya se egy blúz, se semmi... Szerintem kamu volt az egész.... De legalább a lánynak vettem egy cipőt 75%-al volt leárazva... Apró örömök... Megcsodáltam közben az apró rugikat, de nem mertem venni semmit, hiszen Zsaniról megvan minden, max ha majd hiányzik valami azt akarok csak venni...

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Koszi, hogy szoltatok, most mar en is meg vagyok keveredve rendesen ezzel az egesszel. Szoval ma vagyok 13+6 napos, es az UH volt 12+6 naposan, ha az uj szamitas szerint nezzuk. Mondjuk az AFP akkor sem stimmel, mert jovo penteken leszek 15+1 hetes. Ugye jol mondom? Na most majd utana olvasok, meg a laborban is megkerdezem. Mindenesetre a doki azt mondta, hogy 3-an menjek. Viszont nehogy az legyen, hogy rosszul van kiszamolva a terhesseg ideje es ezert rossz lesz az eredmeny, mert aztan meg mehetek magzatviz vetelre. Ahhoz meg semmi kedvem nem lenne. Egyebkent itt az AFP egy valaszthato vizsgalat, nem kotelezo. En kertem, de nem akarom, hogy bekavarjon az, hogy rosszul van szamolva a terhesseg ideje.

Kép
Kép
agi

Agi
Akkor újra javítottalak. Nekem megvana beutalóm és azon az szerepel, hogy a betöltött 16 héten kell menni vérvételre, tehát szerepel rajta a terhességi kor, a terhes súlya, a testmagassága, hogy hanyadik terhessége, és az előző terhesség hanyadik héten fejeződött be + ennek a dátuma is. tehát gondolom ezek mind számítanak a számoláskor. Szerintem kérdezz rá, nehogy baj legyen belőle... Egyébként azt mondják elég pontatlan vizsgálat ez, nekem a lányomnál pont tökéletes volt minden érték a középső tartományba esett, most kíváncsi leszek, mit hoznak ki...

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Koszi Nadine!

En kozben beparaztam es elokaptam a konyveimet. Az itteni konyvek azt irjak, hogy a 15 es 16 1/2 het kozott kell elvegezni a tesztet. Hozzateszem, hogy ez nem csak sima AFP, hanem 3 fele betegseget szur: Down kor, nyitott gerinc, es trisomy 18. Ez utobbi szinten egy koromoszoma rendellenesseg, de a 18. kromoszomae. Tehat lehet, hogy ezt a tesztet elobb kell vegezni. (?) Mindenesetre felhivtam a dokit, vele nem tudtam beszelni, de az asszisztens azt mondta, hogy ha nehany nappal kesobb megyek az sem olyan nagy baj. Ugyanis az en hazi szamitasaim szerint juni 7-en keszult a baba. Kép Eszerint pedig szeptember 6-an toltom a 15. hetet. Szoval majd kedden megyek inkabb vervetelre. Ugyanis azt nem szeretnem, ha azert vennenek magzatvizet, mert a rossz szamitasok miatt rossz lesz az eredmenye ennek a tesztnek.
A Bencenel asszem eleg pontosak voltak az adatok, mert ott jo volt az eredmeny.
Itt egyebkent mindent ilyen nyakatekerten csinalnak. Ma pl. annyi volt a vizsgalat, hogy megneztuk az UH eredmenyeket, megmertek a sulyomat, pisi vetel es kesz. Ez meg azert erdekes, mert nekem magas a vernyomasom, erre mar evek ota gyogyszert szedek, tehat talan ellenorizni kene idonkent, hogy minden OK-e? Meg jo, hogy en itthon a vernyomas merommel szoktam nezni..
Az itteni orvosi ellatas egyebkent messze elmarad az otthonitol.

Agi

Kép
Kép
agi

Ja, es meg valami: koszi a javitast a tablazatban! Bocs, hogy ennyi munkat okozok. Kép

Kép
Kép
agi

Móni: lehet, hogy már a babát érezted! Kép
Az elsö terhességemmel én is megéreztem a 16. héten, olyan volt, mintha egy kis halacska úszkált volna. Most is a 16. héten éreztem a mozgást.
Szerintem figyelj nagyon és ha többször érzel ilyet, akkor már tuti, hogy az volt! Kép

Marica
marica69

Sziasztok,
Én már nem emléxem pontosan mikor éreztem a mozgást de kb. a 17-18hét körül és akkor tisztán tudtam, hogy az volt.Először olyan mintha buborékok úszkálnának a hasamban aztán már rendes mozgást is éreztem.Biztos tudni fogjátok,hogy mikor mozog!
Afp:én a 16.hét kezdetekor megyek,doki szerint ez jó időpont.Hát ő tudja.Eddig a 2.6mm-es nyakiredő miatt izgultam, most majd jöhet az afp.?Remélem ezt kevesebb izgalommal megúszom.
sziasztok majd még benézek
nyetus76

Sziasztok!
Hű, alig bírtalak végigolvasni benneteket, annyit írtatok.
Magzatmozgás: mindkét fiamat kb. 18.héten éreztem először. Eleinte nekem olyan buborékszerű, bélmozgásra emlékeztető érzés volt, de aztán később, mikor már nagyobb a baba... az már olyan kirúgom a ház oldalát típusú, semmivel össze nem téveszthető érzés Kép

AFP: nagyon félek tőle, fogalmam sincs, hogy legyek okos, mikor menjek, mert napok is számítanak, ráadásul nálunk mindkét fiamnál alacsony volt. Az elsőre legyintettek, de a kisebbiknél belezavartak egy amniocentézisbe. Nem kívánom senkinek azokat a heteket! Most is libabőrös lettem. Kép Azt tudnám mindenkinek tanácsolni, hogy ne a rendelőbe menjen vagy olyan helyre levetetni a vért, ahonnét még tovább szállítják egy laborba. Ugyanis nem minden laborban vizsgálják. Pesten például tudtommal két helyen, az egyik a Schöpf-Merei kórház. Az odaszállítás, eredmény visszaszállítás (mivel nem minden napon szállítanak) két hetet vesz igénybe. Ha nem jó, kontrollt kérnek, az megint két hét (én itt dobtam be a törölközőt, kinyomoztam, hogy vizsgálják be a vért, elmentem a Schöpfbe és még aznap megvolt a kontroll eredménye! Így is a magzatvízvétel eredménye a 21. hét után lett meg! Hála Istennek, jó lett az eredmény, de szörnyű volt a várakozás, a bizonytalanság. Mindenki azt mondta, nekünk kell dönteni, akarjuk-e a vizsgálatot, hiszen vetélési kockázata van, de azért javasolják a biztos ami biztos alapon. Brrr. Most biztosan elsőre a Schöpf-Merei kórházba megyek vérvételre, egy-két nap alatt megvan az eredmény. De a nagy kérdés még mindig az, melyik napon kell majd mennem. Nekem is össze-vissza van a menstruációs ciklusom. A tegnapi uh-n megerősítették, hogy 11 hetet betöltött, még nem 12 hetes a baba.

Uh: tegnap voltunk a 12 hetes uh-n, tarkóredő-mérésen. Én így a harmadiknál is akkora élménynek érzem ezt az első ultrahangot, amikor már látható, hogy egy valódi baba mocorog, integet ott a pocakomban Kép) Féltem, hogy jövő héten újra el kell mennem, mert csak a férjem időbeosztása miatt mentünk most (tanár, ma már elkezdődött nekik a suli), de végül addig macerálták a pocaklakót, míg felébredt, mocorgott, és elfordult, hogy az orvos meg tudja mérni a tarkóját. 1,6-ot mértek, ami normális. Nagyon örülök, állítólag ez meggyőzőbb , mint az AFP. (meghatározóbb).

Bocsánat a hosszúságért!
Sziasztok!
Dorka 11+6
dorka

Szia Dorka,

Azt meg tudnád mondani, hogy hánytól lehet menni a Schöpf-Mereibe?

Köszi

Angéla
angéla

Kedves Angéla!
Sajnos már nem emlékszem, de úgy rémlik (2 és fél éve volt), hogy hajnalban mentem el itthonról. Talán fél 8-tól, 8-tól? Inkább hívd fel a kórházat telefonon, kérd az AFP szűréssel foglalkozó labort. Ott nagyon készségesek, mindent elmondanak (legalábbis akkor így volt). Azt is megmondták telefonon, hogy mikor lesz kész az eredmény, sőt, telefonon még magáról az eredményről is tájékoztattak!!! Kép
Üdv, Dorka
dorka

Timka!!! Mi újság? Izgulok értetek!
Remélem, minden rendben!!!!!
Írjál egy sort, hogy jól vagytok, jó?
Üdvözlettel: Dorka
dorka

Pocakosok!

Sziasztok!

Kampányolni szeretnék!

Én lassan két éve járok hastáncolni. Azt gondolom, hogy a ciklusom rendbetételében is része volt a táncnak. Most 22 hetes terhes vagyok és természetesen a táncot nem hagytam abba, mert nemhogy rossz lenne, de kifejezetten jól esik.
Tegnap is volt óránk és megláttam a szeptemberi órarendet. Ez késztetett arra, hogy ezt Veletek is megosszam.

Nem én vagyok az első terhes a csoportban, sőt én az ötödik vagyok. És régóta beszélgetjük, hogy kéne indítani kismama táncot. Mindig fűztük Xéniát, hogy tegye meg. Neki júniusi a második babája. Június 5-ei és június 3.-án még jött táncolni, bár mondta, hogy minden cucc a csomagtartóban van, ha mennie kéne szülni. És aztán mikor három hetes lett Dani Xénia újra megjelent.
De ez nem is lényeges, csak hozzá tartozik, hogy tudjatok arról is valamit, aki kismama táncot indít.

Szóval a lényeg:
2004 szeptember 3-tól minden szombaton 10.00-tól kismama tánc indul a Szent István krt. 10., 1.em. 2/A, (a Vígszínház mellett, a 6-os busz megállójában, a Margit hídnál. Kapukód: 10, kulcs: 0422) Orientális Tánc Iskolában. A tánciskoláról többet olvashattok a www.has.hu

Tehát kampányoltamKép. De nem azért, hogy ezzel keressek valamit, vagy keressen a tánciskola, hanem értetek. Mert egy hastáncóra felér egy nagy tábla csokival, annyi boldogság
hormon van benne(és nem hízlalKép)

Jó pocakosodást!

Rékacs 21+3

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Sziasztok megint!

Így néz kis két kismama, ha táncol(én a hátsó vagyok és 17 hetesen, az első 29 hetes)

RékacsKép

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Szia Lányok!
Elmentem a múlt héten pár nap szabira és jól lemaradtam az írással/olvasással (sajna, csak a melóhelyen tudok emilezni).
Az első UH alapján (júli 30 - akkor voltam 7 hetes) most pénteken kell mennem a 12.heti szűrő UH-ra. Nagyon izgulok a nyaki redő vastagsága miatt. Senki nem ír az orrcsont meglétéről, lehet, hogy azt nem is nézik ilyenkor? Úgy tudom, hogy a Down kóros babáknál az még nem látszik ilyenkor, mert később fejlődik ki, ezzel is ki lehet szűrni az esetleges rosszat. Szóval asszem, ha nem mondja a doki magától, akkor én rákérdezek. Végülis mindent kell, hogy lássanak és igenis nyugtassák meg az ember lányát!
A magzatmozgásról annyit, hogy én most vagyok 11+3, de már többször véltem úgy érezni, mintha a babuci mocorogna. Ez szerintem is korai még (a lányomat kb. 16-18 hetesen éreztem először), de tényleg elképzelhető, hogy a többedszer szülők már TUDJÁK, milyen is valójában a baba mocorgása. Vagy csak a méhem keményedik be hébe-hóba és azt érzem. Mindenesetre szerintem nem sima emésztéses bélmozgásról van szó. Na ezt jól leírtam.
Képzeljétek hétvégére megvettem a már megjelent szeptemberi mamás és babás újságokat, hogy nyugodtan átolvassam őket. Mit mondjak? A rengeteg élménybeszámoló és cikk között jócskán voltak lehangoló és "szörnyű" történetek is. Hát csoda, ha az ember aggódik a pocaklakója miatt? Végülis bárkivel bármikor bármi megtörténhet. Én mindig "beszélgetek" a babámmal, hogy minden rendben lesz és nagyon vigyázunk rá, de azért borzasztó olvasni vagy hallani egy-egy rossz történetet.
Bocsi, hogy lehangoló lett a vége a levélnek! Vigyázzatok magatokra és a babátokra! Ancsimamóca
ancsimamóca

Szisztok!

Nézegettem az irományokat és felfedeztem, hogy Zsana75 is 2005.03.13-ra van kiírva..ÉN IS!!!Kép
Szóval tök jó lenne ha meg tudnánk osztani, hogy ki mit érez stb. Zsana írj, ha olvasod!!! Te már szóltál a munkahelyeden amúgy?

Különben nekem a fáradékonyság már alábbhagyott, de most életemben először kijött az allergiám, de nagyon brutál módon, alig kapok levegőt stb. És félek, hogy a bébinek sem túl jó ez az állapot. Persze nem szedek semmi gyógyszert, csak néha csepegtetek tengervizes steril oldatot a zsemembe meg az orromba. De a sok tüsszögéstől meg erölködéstől bevérzett a szemem.. szóval elég gáz.
Ja amúgy én a Szent Imrében fogok szülni, és a Praxisba járok.. Legközelebb szept. 9-én kell mennem UHra meg a Fülöp dokihoz is. Jár még oda valaki közületek??
Üdv és szép napot mindenkinek!
Csibe

Kép

Kép
csibe26

Csibe

Az allergia engem is keményen kínoz. Szemem begyulladva, néha már nem látok, orrom teljesen bedugulva (én is Sterimart használok), de a tüsszentés a végzetem. Nem merek tüsszenteni. Pedig képes vagyok akár 8-10-et is egyszerre tüsszenteni, pedig már fáj a pocim. Viszont a múltkor utánaolvastam és itt a Babanetes Rendelő oldalán azt írta egy orvos, hogy a tüsszentés a hasprést okozó hatása miatt veszélyes, mert fokozza a méhtevékenységet, a kontrakciókat és ezáltal ronthatja a méhszáj állapotát. Na több se kellett, én úgy bepánikoltam. Azóta próbálom visszatartani, hát nem sok sikerrel. Bár a hétvégi lehűlés miatt kicsit enyhültek a panaszok, napi 6 tüsszentést engedélyezek magamnak. Kettő már megvolt ma.Kép

Holnap megyek AFP-re, mindenki drukkoljon!

Ja, és éjszaka tejcsis lett a hálóingemKép A 17.héten.Kép Nem is gondoltam volna, hogy ilyen hamarKép

Móni
Monik

Sziasztok!

Ancsimamóca! Kép
Nekem a pesti (a Down-kór szűréses vizsgálaton) UH-on nézte a doki az orrcsontot, ez valóban nagyon lényeges a szűréskor, mert a 12. hét környékén az orrcsont hiánya utalhat Down-kórra. Szerintem minden UH-on nézik, csak nem nagyon mondják az orvosok, bár a kiadott leletben, ha nézi, bele kell írnia.
Néha talán én is érzem a Picurt, de nem vagyok benne biztos, pedig második baba lesz és "már" 14 hetes és 4 napos vagyok, éppen érezhetném is. Nagyon várom már, hogy szinte állandóan érezzem a babót, engem az nyugtat meg igazán, ha tudom, mozog és jól van. Addig jó lenne többször látni UH-on, de azt sem merem túlzásba vinni. Szóval a következő UH a 18 hetes lesz, addig próbálok türelmes lenni, bár elég nehéz, lehet, hogy a 16. héten emegyek egy 3D-re. Igaz, azt a 21-22. héten akartam, a neme miatt. Hát meglátom, meddig bírom még. Kép

Móni! Kép
Megy a drukk az AFP miatt, de biztos minden rendben lesz! Kép
Allergia Kép.

Csibe! Kép
A fáradékonyság nekem is elmúlt szerencsére, bár a 3 évesem elég jól tolerálta, "pihenj nyugodtan majd vigyázok rád" felszólítással ágyba parancsolt, Ő pedig mellettem játszott. Ez kb 20-30 percig tartott délutánonként és nagyon jól esett. Kép Szerdától viszont kezdjük a beszokást az oviba, utána kezdődik a fősuli, szóval pihenni nem is nagyon volna időm. Viszont időnként újra elkap a hányinger. Kép Remélem, ez gyorsan múlik majd.
Allergia Kép.

Legyen szép napotok, üdv: Beatrix
beatrix28

Sziasztok!

Csibe,

Hol fogsz szülni? 2005.03.10-re vagyok kiírva és a Bajcsyban fogok szülni. Tisztára be vagyok sózva. Úgy várárolnék már, de tudom, hogy még korai.(Azért minden nap megnézem a neten a kiságyakat).

Angéla
angéla

Szia Angéla!Kép

Én a Tétényiben azaz a Szent Imre kórházban fogok szűlni. Hát én is azért be vagyok sózva, de próbálom visszafogni magam, mert ugye ez még jócskán korai, hogy bármit vegyünk... Amúgy Te miket érzel? hányinger/hányás/cici feszülés/nagyobbodás? És hányszor voltál eddig UH-n? És mekkora a picúr? És Te mikor szólsz/szóltál a mhen?

Monik,
a sterimar az is tengervíz oldat?
Csibe

Kép

Kép
csibe26

Csibe,

Semmi hányinger, semmi hányás. A cicim az jól megnőtt :-). Először 6 hetesen voltam UH-n és múlt kedden 11+5 hetesen ismét. A nyakiredő tök jó lett (1.9)
AFP-re majd 24-én megyek.

A munkahelyemen 2-3 hete szóltam a főnökömnek. Nagyon rendes volt, úgyhogy mindent megbeszéltünk.
angéla

Angéla,

Jó hogy Neked nincs hányás stb. Nekem sem volt az eleján, csak úgy az utóbbi 2-3 hétben. Az elején még viccelődtem is, hogy jó lenne hányni, mert az is egy jelKép azt tessék...
És mekkora volt a pici az UH-n múlt héten?És Te meddig akarsz dolgozni? Meg kaptál munkaidő kedvezményt vagy valamit?

Monik,
Azért mot kicsit megijedtem a tüsszentés miatt..hát van úgy, hogy nekem is jön sorozatba vagy 10..Ja és tökre fáj tőle a torkom..nyelni is nehéz..durva..Kép

Csibe

Kép

Kép
csibe26

Csibe

Igen, a Sterimar sima tengervizet tartalmazó készítmény. Az ára elég húzós, kb. 1600Ft, annyira nagyon nem hatékony, de a semminél mindenképpen jobb.

Nem akartalak megijeszteni a tüsszentés miattKép De én megbeszéltem Babóval, hogy ne haragudjon anyura ezért éshogy nagyon zárja be a kapukat és véletlenül se nyissa ki egyetlen hapci miatt seKép És minden hapci után bocsánatot kérek tőleKép Talán ez segítKép

Móni
Monik

Csibe,

53mm-es volt, járt keze, lába. Meg is jegyezte a doki, hogy elég izgága. Amíg bennt van, nem is bánom :-). Te mikor mész AFP-re?
angéla

Angéla,

Tök jó!!Kép) És sima 2Ds-en voltál, vagy 4D-n? És amúgy Te éreztél valamit, hogy van valaki a hasadban vagy ilyenek? Mármint fizikálisan? Mert én semmi ilyet nem érzek..az elején még voltak görcsök, emg szúrás néha, de mostanság semmi..kivéve persze a hányinger és társai..

Monik,
Látom nagyon aktívan kommunikálsz a babával..érdekel az ilyen pszichoanalízises, kapcsolatfelvételi dolgok is??

Csibe

Kép

Kép
csibe26

Sziasztok!

Csibe, olvasom rendszeresen a topikot, csak ritkán irogatok, bár lehet, hogy ennek pont az az oka, hogy a többség előttem jár.
Ma voltam genetikai ultrahangon, minden rendben volt. Tarkóredő 1.5 mm, CRL 62 mm, ultrahang szerint 12+4 (szerintem 12+1) a kora.
Munkahelyen ma mondtam meg, de csak a főnöknek. Nem problémázott, bár nincs is miért, mert végig szeretnék dolgozni. Csodálom, hogy a munkatársak még nem kérdeztek rá, mert szerintem már látszik.
Nem akarom elkiabálni, de ma nem volt annyira szörnyű a hányinger, mint eddig.

Angéla, hogyhogy neked 11+5 hetesen nézték a nyakiredőt? Én úgy tudom, csak betöltött 12 után nézik.

Zsana
zsana75

Sziasztok!

A másik topikot holnaptól fogom kinôni Kép, így megpróbálkozom most ezzel. Elôször is üdv mindenkinek, remélem jól vagytok, Zsana, örülök, hogy rendben ment minden az UH-on! Rólam csak annyit, hogy holnap leszek pont 10 hetes, és jövô héten megyek genetikai UH-ra, mert az azt követô héten elutazom, és az orvosom ezt az idôpontot javasolta. Úgy hogy gondolom a 11 héttel sincs baj, igaz, az elsô UH amúgy is picit idôsebbnek saccolta a picit.

Ami engem illet, már pár hete szóltam a fônöknek, bár igazából rá voltam kényszerítve bejelentési problémák miatt. Szívem szerint amíg nem tuti biztos, hogy minden rendben van, addig nem is szólnék senkinek, bár Zsanához hasonlóan nem is értem igazán, hogy nem veszi más észre, bár ôk biztos nem figyelnek olyan tüzetesen, mint én szoktam magam reggelente. Kép

A hányingert már szörnyen unom, nektek az mikor múlt el? Pont a 12. héttôl? Egyik pillanatról a másikra? Vagy ezt csak álmodom? Kép

Sziasztok,
Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

A nyakiredőt a 11 és a 13.hét között nézhetik.
Én 12+6naposan voltam és 1mm lett. CRL72mm de az 2 nappal később a Praxiban. Most már várom a következő uh-ot, ami 18+6naposan lesz, de addig még hátravan a hétfői AFP. Eddig tartottam és féltem az ultrahangoktól, hogy mit fog mondani a doki, mivel az előző babám 6mm-nél megállt a fejlődésben. Hál Istennek ez a baba nőni akar és 4-5 nappal nagyobb is a koránál.

Kép

KépKép
búzaszem

Kedves Borbolya!
Üdv a csapatban! Nekem a hányinger a 9. héten múlt el, és tényleg egyik napról a másikra. De ez mindenkinél változó. Én nem is hánytam, csak émelyegtem.
(14+5)

Kép

KépKép
búzaszem

Ne ijesztgessetek ezzel a nyakiredővel :-) A doki először paráztatott, hogy vissza kell mennem, mert nem tudja mérni, azután a kis lurkó csak úgy fordult, hogy mérni tudta. De szerintem sem gond, hogy csak 11+5 hetesen mérte.

Szerintetek mikor érdemes elmenni a Praxisba? nagyon szertném már tudni a nemét.

Nem tudom, hogy Ti hogy vagytok vele, de nem tudok dolgozni sem, mert minden percben a kicsire gondolok. Öt percenként megnézem, hogy írtatok-e valamit. Nem gáz ez egy kicsit? Eddig száguldott velem az idő, most pedig csak vánszorognak a napok...

Különben első perctől tudtam, hogy babánk lesz, csak nem mertem elhinni. Kb két-három hetes lehettem, amikor a pasim is tutira állította, hogy látja rajtam. 4 hetesen csináltam meg a tesztet és még aznam elmentem vizelet és vér vizsgálatra. Utána vártam egy keveset és 6-7 hetesen mentem el nőgyógyászhoz. Akkor kaptam ról egy fotót, melyen 8.5 mm (!) volt. Csak egy pötty volt még. A mostani 11+5-öt felvette videora. Ezen már látszanak a kezei, lábai, sőt az újjacskái is. Pedig sima 2D-s.
angéla

Csibe

Érdekelni érdekel ugyan, bár eddig megelégedtünk a sima esti dumcsizással isKép

Angéla
Szerintem tökéletes ez a 11+5 napos kor a tarkóredő méréséhez,(gondolom te is úgy számolod, hogy 11 betöltött hét+még 5nap), tehát ez valójában már a 12.hét vége. Az jó.

A Praxisban mi a 13.héten voltunk, nagy élmény volt, de a nemét ilyenkor még nem tudják megmondani. Mi legközelebb a 20.hét körül megyünk, akkor már lesz AFP eredmény is és ha nem szégyenlős, az is kiderül, hogy mi van a lába között.

Nekem is alig akarnak telni a napok, pláne, hogy itthon vagyok, egész nap egyedül, illetve a kutyusommal, egyetlen szórakozásom a Babanet, és nyugi, én is állandóan azt nézem, írtak-e valahol valamit, amire válaszolhatnék, de sajna gyakran nagy itt a pangás.

Na megyek, aludnom kellene, mert reggel korán kelek, hogy utazzak fel a dokihoz az AFP-re. De most még megbeszélem Babóval, hogy csak a szükséges AFP mennyiséget juttassa a vérembe, se többet, se kevesebbet, mert akkor anyuci izgulhat majd, hogy minden oké-e.Kép

Móni
Monik

Szia Búzaszem!

Az egyedüli ok, amiért örülök a hányingernek, hogy ez az egyetlen jel a babámtól. Ha utálom is nagyon, inkább ez, mint hogy semmi ne legyen...

A pocitok mikortól kezdett el nôni? Mikortól láttátok ti, és mikortól már mások is? Gondolom ez sok mindentôl függ, alkattól, öltözködéstôl, de kíváncsi lennék a tapasztalataitokra!

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Zsana,

Hát én ugye nem járok előtted, hisz elvileg egy napon fogunk szűlni!Kép Te melyik kórházat nézted ki?
Mindenki,
Amúgy van itt olyan valaki aki a Tétényiben fog szülni jövő március környékén? Érdekelne!!

Hát lehet, hogy most nem leszek egy nagy expert ezzel a kérdéssel, de a tarkóredőnek mekkorának kell lennie, és ha nem akkora akkor az mit jelez?? Én eddig még csak a 6. héten voltam UHn, akkor 5mm-es volt a bébike, és jövő héen lesz a következő. Már nagyon várom. Amúgy írjatok kinek hány centis volt a bébi 12-14 hetesen!!

üdv és szép napot mindenkinek!Kép

Csibe

Kép

Kép
csibe26

Csibe

Én a MÁV-ban fogok szülniKép És ott valaki?Kép

A tarkóredőnek, én úgy tudom, 3mm alattinak kell lennie. Az felett gyakrabban fordul elő kromoszómarendellenesség, főleg Down-kór. Nekünk 1mm voltKép

A mi babónk betöltött 12 hetesen 6cm volt. Mostanra már a könyvek szerint 18cm-nél tart, olyan hihetetlen.Kép

Megvolt az AFP, pont 2 hét múlva pedig, 14.-én lesz a genetikai UH. Úúúúúgy várom már!!!!
Remélhetőleg addigra kész lesz az AFP eredmény is, de én azt hiszem a jövő héten felhívom a Schöpf-Merei-t, mert ott csinálják és ott állítólag már 5 nap alatt meg van az eredmény, csak a kórházakba kiküldeni tart sokáig.

Egyébként ma is megtapasztalhattam, hogy mennyire végtelenül "figyelmesek" az emberek a kismamákkal. Míg vártam a buszt, mellém állt egy nő és rágyújtott és haláli nyugalommal fújkálta rám azt a rohadt cigifüstöt. Már épp szólni akartam, mikor beállt a busz és inkább gyorsan felszálltam rá. De micsoda bunkó, nem? És ne mondja, hogy nem látja a pocakomat, mert már a hülye is észreveszi akkora, 17 hetes létemre.
Aztán beérkezem a kórházba, kilométeres sor a labornál, beálltam a sor végére, legalábbis én úgy láttam ott vagyok, erre egy öreg papi odalép hozzám és a könyökével úgy arrébb lökött, mondván ez még nem a sor vége. Nagy gyengeségemben majd elestem és hirtelenjében szóhoz sem jutottam.
Ezután átvánszorogtam a vérvételi helyhez, minden kismamát behívtak előre, és még olyanokat is, akik jóval később jöttek nálam, bezzeg én kerek 1 órát vártam ott. Én nem vagyok egy rosszullévős fajta, de többször is megszédültem már ott. Hirtelen megüresedett egy hely, gyorsan leültem, nem érdekelt, hogy hány mami meg papi ácsorog ott. Elég cudarul nézhettem ki, mert egy 50-es pasi odajött hozzám, hogy jól vagyok-e, miért nem megyek be soron kívül, vagy bekísér ő. Mondtam mostmár kivárom, de jólesett végre, hogy van valaki, aki észrevesz engem is.
Hát ennyit az emberekről.

Móni
Monik

Móni,
sajnos tényleg kiborítóak tudnak lenni az emberek.Amikor a kisfiammal 8 hónapos terhes voltam és lemertem ülni a villamoson egy öreg bunkó rám szólt,hogy adjam már át a helyet.Igaz,hogy ő csak 1 megállót jött de akkor is.Szerencsére a lélekjelenlétem meg volt és jól lehortam.Inkább azóta gyalogolok még ha fáradt is vagyok mert se így se úgy nem hiányoznak az eféle konfliktus helyzetek.
Tarkóredőre visszatérve most megint tiszta para lettem mert mint korábban írtam nekem 2,6mm volt és mindenkinek itt jóval alacsonyabb.Hiába mondta dokim,hogy az még jó szerintem csak a 18hetes genetikai uh után nyugszom meg igazán.Csak az még egy hónap.
sziasztok
nyetus76

Sziasztok.

Móni,

Az emberek mindig is ilyenek voltak, és szerintem ilyenek is lesznek. De a Te gyereked és az én gyerekem remélhetőleg már nem ezt a hozzáállást fogja képviselni. Többségében tényleg bukók az emberek, de azért akad egy-két nagyon rendes is. Pár évvel ezelőtt rosszul lettem a buszon. Valami vírust elkaphattam. Egy idős nénike észrevette és át akarta adni a helyet. Persze nem fogadtam el, de azért jól esett.
Szóval fel a fejjel. Különben sem szabad ilyeneken idegeskedni.

Angéla
angéla

A pocinövekedés is egyénfüggő. Én már látom a sajátomat, hogy nőtt, de egyáltalán nem feltűnő, úgy meg főleg nem, hogy átadják a helyet a villamoson. De engem sem érdekel. Mihelyt találok helyet rögtön leülök.
Hétfőn kell mennem AFPre.
(14+6)

Kép

KépKép
búzaszem

Én nagyon látom magamon, de igazából csak egy kolleganőm kérdezte meg, hogy nőtt a mellem, vagy új melltartóm van? :-)
De a hasamat senki sem veszi észre.

Egyébként szerntetek én miért nem tudok sárga smile-t küldeni? Azt irta ki, hogy Fromátum hiba, nincs speciális jel.

Angéla
angéla

Angéla
Véletlenül se idegesítem magam rajtuk. Engem addig, amíg a kisbabámmal minden oké, semmi sem tud kihozni a béketűrésemből. Hisz én vagyok a legboldogabb ember a világon, kisbabám lesz, hát kell ennél jobb dolog?!?Kép

Búzaszem
Nekem mindig is gömbölyű pocim volt, valami gyomornyavalya, de még nem tudták kideríteni az okát. Viszont biztos, hogy alaposan megpocisodtam, mert egyrészt a köldököm kezd ellapulni(korán kezdiKép), másrészt azt már többen is kérdezték az elmúlt hetekben, hogy csak nem babát várok? Mostanra viszont már nem is ezt kérdezik, hanem alapból úgy indítanak rég nem látott ismerősök, ismeretlenek, hogy mikorra vagyok kiírva. Tehát már le sem tagadhatomKép

Móni(16+3)
Monik

Angéla

: és )-ből leszKép
: és (-ből leszKép
: és O-ból lesz Kép

És még a többiek extra smile-jait is le tudod tölteni jobb gomb / mentés másként -tal. Én begyűjtöttem már vagy 40-et biztos.(pl.Kép , Kép , Kép )

Móni Kép
Monik

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?