Új privát üzeneted érkezett!

Nettke :)

Tavaly Vikó írt egy nagyon jó pangasiusos receptet. Meg is csináltam a két ünnep között, és nagyon finom. Azt hiszem ha előkerül Vikó újra elkérem tőle.

Ha a kacsa nagy falat, akkor próbálkozz pulykával.

Egyébként a kacsának van egy titka, az egy napos sófürdő. Én így csinálom, ahogy Mirelle az ikresről. Nem lehet elrontani. Tökéletes lesz:
http://mirelle.freeblog.hu/archives/200 ... tes_kacsa/

Másrészt én csak combokat sütök, más alkatrésze nálunk nem fogy, és a végén sörrel még locsolgatom. :wink:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

A tegnapra lázas is lett Ádám. Újabb 12 ezer patikára, újabb antibiotikum. Most viszont kérés nélkül írta a bromcho-vaxomot a gyerekorvos. Már akartam kérni, mert ez nem állapot. Remélem, h segít.

Nálunk töltött káposzta lesz karácsonykor, az szokott lenni. Húsleves, sült csirkecomb (ezt meg szeretném tölteni, de még sosem sikerült jól a töltelék), saláta krumpli, francia sajáta a húsleves alkotóiból egy kis almával és uborkával.
Szilveszterkor virsli, újévkor lencse, kocsonya. Lencsét csak azóta főzök, amióta itt vagyok, a többi minden otthoni ünnepen megvolt. Illetve anyum isteni sütiket tud sütni, nekem csak a bejglim sikerül.
Ez a kacsa nagyon jól hangzik. Különösen combból. Nálunk is a combok jönnek be minden szárnyasból.

Lilla!
Mielőbbi gyógyulást!

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Hú, ez a kacsa-recept...
Lehet, hogy megpróbálom?? :lol:
Ebben a Mirelle-lányban egy Nigella veszett el, az embernek már a recept olvasásától csöpög a nyála!

Annamari,
jaj.. :cry:
De hallod karácsonyra szép menüsort csinálsz!!! Ejha :shock: :lol:

Kép
nettke

Itt vagyok- itt vagyok...Olvasó üzemmódban Veletek voltam, de az íráshoz éjfél körül már sose volt erőm.

Cat!
A pangasiusos receptet majd dobom mail-en. Aki szeretné még, az küldjön privit mail címmel.

Nettke!
Nálunk évek óta narancsos kacsamell van szenteste, mert ezt a Lurkók is tömik. Érdekel a recept? Mi nem vagyunk egy nagy édes-sós rajongók, de ez fincsi, és könnyen megvan... ;-)

Amúgy elvagyunk...lekopogom, csüt óta újra oviban. Én meg dolgozom, elég pörgös az életem, de igyekszem. Kari-ajik? Na, az már volt jobb helyzetben! Pont most este írom össze, hogy még mi van hátra...mellette meg készülődöm holnapi Luca-napra! Keresztszülős vacsi lesz: pita-party és madártej.

Ja, képzeljétek én is csatlakoztam a playmobil tulajdonosokhoz. Tegnap volt kari-vacsink, és nálunk van egy céges hagyomány, hogy borítékban mindenkinek lehet írni személyes karácsonyi üzeneteket. Én az egyik mentoráltamtól kaptam egy playmobil tűzoltót, mert én szerinte mindenhol tüzet oltok, életet mentek, hárítok. Úgy meghatódtam...(a mentorált azt jelenti, hogy mindenkinek van egy "rangban" felette álló, aki patronálja őt)

Na megyek...

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!
Olvasó üzemmódba én is bekukkantottam. :)
Vikoka!
Sok boldog születésnapot a srácoknak! :)

Vikics

KépKép
vikics

Jaj, édes vagy! Nincsen szülinapjuk, csak még nem cseréltem le vonalzót. Épp most is azzal szórakozom, de nem akarja a profil elfogadni a beillesztett kódokat. Azt írja, hogy túl hosszú. Azt hiszem megint fel fogom adni... :oops: :oops: :oops:

Viki

KépKép
vikóka

Vikó :)

Lucának boldog névnapot kívánok!

Örülök, hogy végre egészségesek vagytok! Oltattatok?

Annamari :)
Igazán szép menüt csinálsz! Én nem vagyok képes ennyi félét csinálni. Nem neveznélek "koca" háziasszonynak ha simán bevállalsz egy kocsonyát is, és a beigli sütésben is otthon vagy. Nekem ez utóbbi a cukrászdából lesz. Mondjuk még meg is próbálkoznék vele, de 23-án is estig dolgozom.

Jobbulást Ádámnak. Brutál összegek mennek nálatok gyógyszerre! Nem kaptok valami közgyógyot a gyerekek koraszülöttsége miatt? Ezek horror összegek, főleg így karácsony előtt. :( :(

Én gyakran főzöm Mirelle-től, tanácsot kérek tőle sokszor. Most a Jamie Oliver féle krumpli receptjét akarom lenyúlni.

Van még egy kedvenc bloggerem, akinek most szakácskönyve is jelent meg: Dolce Vita.

http://fozzunkolaszul.blogspot.com/

Tőle sütni szoktam, mert isteni receptjei vannak. Például a csokis ricotta tortája valami fenséges. :D

Cat
Kép
cateye

Sziasztok,

Vikóka,

Lucának boldog névnapot! Épp itt volt az ideje, hogy meggyógyuljatok :)
A receptre én is kíváncsi vagyok, úgyhogy küld el nekem is lécci.

Annamari,

Karácsonykor ti haza szoktatok menni? Mert ha ezt a menü-sort te csinálod meg, akkor minden tiszteletem!

Mi még gondolkozunk, hogy mi legyen a karácsonyi vacsi, de hal tuti, hogy lesz benne, mert azt nagyon szeretjük. Sütni én fogok, mert ha főzni nem is, de sütiket csinálni nagyon jól tudok. Tegnap is csináltam egy csokis-vaniliás kekszet, mire hazajöttek a fiúk Móvárról, és alig tudtam őket leállítani, annyira tömték magukba.

Szerencsére ők is meggyógyultak, kb. 2 nap alatt túl voltak a betegségen. Nekünk is jó volt ez a néhány nap gyerekek nélkül. El tudtam intézni egy csomó dolgot.

Ma voltunk moziban, a Thomast néztük meg. A gyerkőcöknek tetszett.

Cat,

Elolvasom ezt a blogot, mert szeretek recepteket olvasni :)
Hogy döntöttél a playmobillal kapcsolatban?

Detti

KépKép
kiliman

Cat,
köszi a tippeket,eddig nem is találtam rá ilyen blogokra! Nagyon jól lehet meríteni belőlük :lol: 8)

Vikó,
megírod priviben a kacsamellet? Érdekel nagyon, mi kifejezetten szeretjük a gyümölcsös kajákat. A gyerekek kevésbé, de ha ez alapján főznék, kb 3-félét ennénk :roll:

Náluk is felütötte fejét a betegség, Sárika tegnap hányt egyet, de ma már hálistennek egész jól van :) Beni meg most délutánra lett lázaskás, náthás is, nomeg köhög, ő biztos kihagy 1-2 napot most. Csütörtökön karácsonyi műsor az oviban, remélem addigra rég kiheveri.
Mondanom se kell, Sárika csoportja és Beni/Nati csoportja abszolút egy időben tartja a műsort.. :roll: :evil: Szóval osztódunk Tamással.

Vikó,
gratula!!! Már a Playmobilhoz :lol: Biztos tuti főnök vagy!!! :wink:
Boldog névnapot Lucának!!

Kép
nettke

Detti,
tessék leírni légyszíves, hogy milyen a csokis-vaníliás keksz :lol: :lol:
Van Thomas-mozifilm? Már megint le vagyok maradva.. Ártalmatlan? Márhogy félős gyereknek is való?

Kép
nettke

Nettke,

Teljesen ártalmatlan a Thomas mesefilm, olyan, mint a tévében, csak hosszabb, olyan 70 perces lehet. A fiúk annyira nem szeretik Thomast, de a mozit meg nagyon, úgyhogy egy-egy zacskó popcornnal végigbámulták, tetszett nekik.

Csokis-vaniliás keksz:

200 g étcsoki (én lindt-et használtam, azzal tuti finom)
175 g vaj
1 tasak vaniliás pudingpor
1 tasak bourbon vaníliás cukor (én minden sütibe ilyet teszek)
2 tojás
250 g liszt
1 tk sütőpor
100 g porcukor

A csokit apró darabokra kell vágni-törni. Ez tovább tartott, mint az összes süti elkészítese sütéssel együtt :roll:

A vajat habosra kell verni robotgéppel, és fokozatosan kell hozzáadni a cukrot, a van. cukrot és a tojásokat.
A lisztet a sütőporral és a pudingporral el kell keverni, hozzá kell adni a vajhoz, végül a csokidarabokat is hozzákeverjük az egészhez.
A tepsibe sütőpapírra kézzel diónyi vagy egy kicsit nagyobb halmokat teszünk, és vizes kézzel le kell lapogatni őket, hogy laposak legyenek. Nekem 3 tepsinyi adag jött ki a tésztából. Az eredeti recept az írja, hogy 15 perc alatt készen van, nekem a 10 perctől is egy kicsit égett lett az alja.
Vagy 40 db keksz lesz belőle, már majdnem el is fogyott az összes :lol:

Cat,

Megnéztem a blogot, már tudom is, hogy melyik sütit csinálom meg a hétvégén :)

Detti

KépKép
kiliman

ja, Nettke,

Jobbulást a gyerkőcöknek. Úgy látszik, ez egy ilyen időszak. De szerintem hamar vége lesz, mert a héten nappal is mínusz 8 fok lesz :twisted: :twisted:

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok,

Vikó,

kérem én is a receptet, mert a kacsa tuti, hiszen anyukámtól kaptunk egyet így én is arra gondoltam 1 fogásnak.
A mentoráltadtól kedves , hogy ilyen gondosan választott ajándékot. Csaj vagy pasi? :lol:

Lucának Boldog névnapot !!!!

Nettke,

jobbulást nektek. Háááát, tudod, nálunk is olyan szórt a társaság, hogy min. lesz 3 féle kaja. Én imádom csinálni, csak elkezdeni esik néha nehezemre. 26-án nálunk lesz az egész familia, így ott aztán neki feszülhetek a dolgoknak. kb. mint a szülinapomon.... Sütni viszont se nem szeretek, se nem tudok. Bár az első üti a másodikat. :wink:

Cat,

na, amit most írni fogok.... Azt álmodtam terhes vagy, már hatalmas pocakod volt ( természetesen a színházban voltunk ) , és Zoli nagy örömmel mesélte, hogy tuti lányotok lesz és Jázmin lesz a neve.... Ezt nem bírtam nem elmesélni.
Jó a blog, olyan jól van leírva minden.
Ma néztem meg végre a Rudolf-ot, nagyon tetszett. MÁZS fantasztikus volt. SZPSZ milyen jól táncolt... HZS nem tetszett. Első részt Kristóffal, második részt a picikkel néztem. Mikor vége volt, Zsombi: anya, újra megnézzük????

Detti,
Jaj de jó a recept. Szerintem ezt én is megpróbálom. Valamint ha van még olyan ami nagyon bénának is menne kérlek írd meg.

Annamari,

a te összeállításod is tetszett, a töltött káposztát pont ma mondta anyukám, hogy ő is csinálni fog.
Végre, hogy eszébe jutott a dokinak az immunerősítő.
Te is szedsz valamit?

Ajándékok:

90 % -os vagyok.... :lol: Szombaton lezavartam. Még pár dolog kell, de azt megoldom vagy a héten, vagy a hétvégén.
Aztán a csomagolás, de arra most lesz időm, mert mi 18-án bezárunk és csak jan. - ban nyitunk.

További szép estét.

Meme
szinta

Detti!
Hány fokon kell sütni? Légkeveréses!
Lécci küldj priviben mail címet! Küldök recepteket!

Viki

KépKép
vikóka

Na, a délután már egyszer reagáltam, csak fel kellett állni, aztán kiléptetett a babanet.

Menü: Nem nagyon szeretek főzni, így nem is annyira tudok. Illetve most már alakul a gyakorlat, csak annyira kicsi a konyhánk, annyira rühellem, h nincs hely, h legtöbbször nincs kedvem bemenni.
A menű azért kétnapos, nincs ilyen fogyasztásunk.
Ha még egyszer patikába kell mennem, akkor a menű lefújva.

Ádám jobban van, kár, h antibiotikum kell ehhez.

Meme!
Én nem szedek semmit, soha nem is szedtem. Illetve a terhesség alatt igen, de azóta nem. Nem futja. Meg különben is úgy vagyok vele, h azért jó volna elég erősnek lenni plussz vitaminok, erősítők nélkül is.

Vikó!
Jó fej a mentoráltad.
Lucának boldog névnapot!
Valaki tart Luca napi szokást? Nálunk nem volt szokás odahaza.

Detti!
A tavaly otthon voltunk karácsonykor, akkor anyum nagyon kitett magáért. Én egész ünnepek alatt epegörccsel küzdöttem, jóformán piritóson éltem. De most nem fogok. Most szerintem nem is megyünk haza, mert nem lesz pénzem. Illetve az autó is bemondta az unalmast, s mivel én jártam vele mostanában, elvárja a férjem, h én javíttassam meg. Egyelőre nincs miből.

Nettke!
Mielőbbi jobbulást nálatok is!

Lányok!
Ha valaki tudna irodai munkát, légyszi szóljon nekem! Angolul nem beszélek. :(

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Editékkel mi van? Valaki tud róluk valamit?

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Detti :)
Lecsaptam a Playmobilt, holnap megyek érte. 8) Tuti jó vétel volt, emrt több darabból áll, együtt is tudnak játszani vele. Végül nem is bántam meg, mert mint megtudtam a barátunktól és az Apósomtól is lego city szetteket kapnak a fiúk, így nagyon kell a vérfrissítés, hogy másfajta is legyen. :D

Én is 90%-os vagyok ajándékilag karácsonyra. :D Bár a hétvégén az Aréna Plazaban erősen gondolkodtam, hogy feladom, a tömeg miatt. :roll: De már nem kell mennem. 8)

Vikó :)
Megkaptam a receptet. Köszi.

Majd jövök még, de munka van...

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Cat!

Ügyi vagy, tuti örülni fognak neki a fiúk. és tényleg az a legjobb , hogy több minden van benne. :D

Vikó!

Boldog névnapot Lucának! Jó fej a mentoráltad.
Nekem is elküldöd az a kacsát?

Detti!

Jó ez a recept, én is kipróbálom. Jól hangzik. A bonyolult recepteket nem kedvelem, nem vagyok egy nagy szakácsnő.
Múlt héten sütöttünk mézeskalácsot. Most először. Fincsi lett, már alig van belőle.

Cat, Detti!

Új sorozatom van, Jövő emlékei, tök jó!!!!!! Az a baj, hogy még csak 10 rész ment le...., jobb lett volna megvárni az évadot és egyben megnézni....

Ajándékok: Ma jutottam el odáig, hogy Attilán kívül mindenkinek megvan az ajándéka, ill. megvan az ötlet, vagy rendelés alatt. Ilyen jól még sosem álltam karácsony előtt.

Nettke!

Jobbulást!!!!! Rossz, hogy külön lesz a karácsonyi műsor, úgy értem, hogy nem tudsz ott lenni mind kettőn. Hogy döntitek el, ki melyikre megy?

Edit!

merre?

Lilla!

tegyél fel képeket a házatokról is!

Kata

Kép
kateduo

Cat,

Szerintem is nagyon jó vétel volt a playmobil, biztos örülni fognak a fiúk.

Kata,

Mézessütit szerintem mi hétvégén csinálunk. A múltkor vettem tök jó díszítőket Bécsben (nem értem, hogy nálunk miért olyan gyér a kínálat).
Nem ismerem ezt a sorozatot, de majd utánanézek.

A Californication-t (Kaliforgia) láttad? Vagy ismered? Na, az is tuti jó, halálra szoktam röhögni magam rajta.

Én is 95%-os vagyok az ajándékokat tekintve, még ez öcsémnek kell valamit, arról viszont fogalmam sincs :roll:

A következő egyszerű és gyors sütireceptjeim vannak:

- egyszerű túrófánk
- juhtúrós rudacska sajttal (egyik nagy kedvencem)
- kráter süti (vaniliás pudingos, tejfölös, isteni finom)
- túrós kuglóf
- joghurttorta (sütés nélküli, nagyon finom)

hirtelen ennyi jutott eszembe. Ha valakit érdekel, akkor írom az elkészítését is.

Detti

KépKép
kiliman

Annamari,

Nézd meg a minisztériumi honlapokat, akár a miénket is: www.okmt.hu. Ezeken mindig szokott lenni álláshírdetés.

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok :)

Borzalmas munkanapunk volt. Megy a kapkodás, rohanás, stresszelés. :evil: :twisted: :evil: Amióta bankban dolgozom mindig ez van karácsony előtt. Beesünk a fa alá...

Detti :), Kata :)
Megvan a Playmobil, ma mentem érte. Zsír új, tuti siker lesz.

A juhtúrós rúd receptjét kérhetem?

Hol vetted a VIII. Henrik 1990 Ft-os DVD-t? A barátnőmnek megvenném karácsonyra, már csak az ő ajándéka hiányzik. Lehet, hogy én is megkapom magamtól. :lol: :oops:

Nálunk elmarad minden karácsonyi ovis ünneplés a betegségek miatt. H1N1 és bárányhimlő járvány van, ki van írva a faliújságra. Aztán lehet csak azt akarják elérni, hogy ne vigyük a gyerekeket az ünnepek előtt.

Meme :)
Belémbeszéled a gyereket? :lol: Hát tudod én nem bánnám a megálmodott felállásban, még a nevébe is beleegyezem. :wink:

Rudolf: Szerintem is szuper, én imádom benne a Homonnay-Janza duettjét a Kétség és ábrándot, tök jól áll Homonnaynak ez a genya szerep. :lol: MÁZS szuper benne, de ha meglátod a Mozartban, akkor ájulsz... A fiúk a mester és a drót c. számot imádják, állandóan azt akarják nézni, meg a kupleráj jelenetet. :oops:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Annamari!
Jobbulást nektek!!!

Vikó!
Lucának boldog névnapot kívánok!!!

Cat!
Szuper a playmobil, jó vásár volt!
Meme álmából amit tutira vennék, hogy terhesen is az operettben ülnél. :)

Karácsonyi menü: nálunk tuti lesz rántott harcsafilé (tavaly nagy sikere volt), sajttekercs, baconos csirke + valami sali.
Sajnos a desszertet még nem tudom. :(

Ma már elhagyják a festők a házunkat!!! :)
Holnaptól takarítás ezerrel, amire már rég vártam!!!!
Karácsonykor, majd kinyúlva fekszünk a fa mellett a nappaliban. :)

Judyt
KépKép
judyt

Judyt :)

Kérem a sajttekercs receptet. 8) Baromi éhes vagyok...

De jó, hogy karácsonyra készen lesztek! Mindegy akárhogy is, de bent lesztek. Küldesz majd képet, mert csak tavasszal jutunk el hozzátok. 8)

Csajok a Kolpinggal most mi legyen? Elkezdjük szervezni januárban?

Cat
Kép
cateye

Cat,

Küldöm én is majd a receptet, de csak délután, mert most ezer dolgom van.

Kolpingot szerintem lassan el kéne kezdeni szervezni. Ki vállalja :?: :?: :roll: :roll:

Judyt,

Küldj majd képet az elkészült házról, kíváncsiak vagyunk!

Detti

KépKép
kiliman

Kata,
még nem tudjuk, hogyan osztódunk... :roll: Ráadásul Beninek torokgyulladása van, nem mehet a héten, nem is tudom hova tegyük addig..

Ráhúzódott a gyulladás a légycsövére a és a gégére, úgy ugat-köhög, mint egy kruppos, sőt tegnap este húzott is egy kicsit a légzése, adtam neki Spiropent-t. Kaptunk antibigyót a doktornénitől, háát, nincs nagy kedvem adni.. még hezitálok, lehet, hogy várok vele. Próbálom homeózni, persze csak kútfőből :roll: , lehet hogy kevés leszek itt?? (homeós gyerekrendelés pénteken van legközelebb)

Meme,
remélem itt vagy valahol, és olvasod, az Opi honlapon még nincs fent, de a Dolhai/Vágó B fórumon olvastam, hogy este ma D. Attila és Betti lesznek a darabotokban!!!! Szóval ha ez igaz, akkor nagy mázlitok van, és összejön az álom-szereposztás :lol: :lol:

Detti,
engem is érdekel a juhtúrós rúd és a túrófánk is :lol:
Judyt,
sajttekercsről szeretnénk többet hallani :lol:

Kép
nettke

'légcsövére', nem légy csövére, bocs. :D

Kép
nettke

A VIII. Henrik dvd-t árul el légyszíves hol vetted? A recept ráér. :D

Jobbulást Beninek! Anyukád van vele? Szombaton dolgoztok?

Pont ott jártam ma délben az opiban amikor tették ki a mai szereposztást. Így Meme első kézből értesült róla, hogy tökéletes első szereposztás van kiírva Dolhaival, Peller Ancsával. :wink:

Én vettem jegyeket a musicalmesékre január 10-re.

Cat
Kép
cateye

Cat,

A Henryt a tescoban vettem, 1990 ft volt.

Juhtúrós rudacska:

25 dkg margarin
25 dkg liszt
10 dkg juhtúró
1 kanál só
1 tojá
reszelt sajt a tetejére.

A hozzávalókat összegyúrjuk (a tojásnak csak a sárgáját), és kb. fél centisre kinyújtjuk. A tetejét megkenjük a tojásfehérjével és megszórjuk reszelt sajttal. kb. 200 fokon 10 perc alatt kész.

Túrófánk:
25 dkg túró
25 dkg réteszliszt
1 csomag sütőpor
2 dl tejföl
4 tojás

A túrót át kell törni mondjuk egy szitán, és össze kell dolgozni a tejföllel, a tojásokkal, a liszttel és a sütőporral. Az olajat ne legyen túl forró. Egy evőkanállal gombócokat kell szaggatni a tésztából és aranybarnára kell sütni.

Hát, mint a kettő rettentő egyszerű, viszont finom!

Nettke,

Sajnálom, hogy betegek lettetek :( Én adnám az antibiotikumot (úgyse szoktatok olyan gyakran, nem?), mert akkor tuti, hogy hamar meggyógyul Beni.

Detti

KépKép
kiliman

Nem kell bele sütőpor vagy élesztő?

Ha kruppos tünetei vannak akkor én is adnám az antibigyót, hogy nyugodt karácsonyotok legyen.

Kolping: Van egy kolléganőm aki lehet, hogy megy Londonba 3 hónapra dolgozni január elején. Ha megy, akkor az ő munkája is a nyakamba szakad, abban az esetben nem tudom a Kolpingot szervezni. Ha nem megy, akkor szívesen bevállalom. Ez karácsonyig kiderül.

Cat
Kép
cateye

Cat,
decemberre Te sem találtál már jegyet a musical mesékre?
Én is megyek a héten venni. Kb hol ültök majd?

Beni az anyósnál van, és az a nagy igazság, hogy Stoldalt és Belladonnát kap 3. napja, és ma klasszisokkal jobb, kevesebbet köhög. Meglátom az éjszakát, aztán holnap eldöntöm.
Szombatot kivettem, így nem dolgozom. Megmondom őszintén, maradt szabim, és sajnálom őket ilyenkor 6 napig járatni.. úgyis mennek egész jövő héten is. Pedig tudom, hogy meg fognak őrjíteni 8)

Detti,
köszi a recepteket :lol:

Kép
nettke

Már alig volt jegy január 10-re is. Emelet oldalülést kaptam, ott is csak a 2. sorba. Ettől már csak szarabb jegyek voltak, nem is ajánlotta a csaj. Ezt azért vettem meg, mert 500 Ft-os jegyek, egy moziba sem tudom elvinni őket ennyiért.

Decemberre már nincs jegy. :roll: Képzeld próbáltam Memééknek február 6-ra venni a R&J-re, és már csak 10 ezres jegyek voltak. :shock:

Én is köszönöm a recepteket! A juhtúrós megsütöm a 7végén.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok,

annyira jó reggelünk volt.... :lol: A hóesés, amellyet már napok óta nagyon várnak a gyermekeim megérkezett. Ugrottak ki az ágyból, egész reggel vigyorogtak, örültek. Az oviban pedig azzal fogadta őket az ovónéni, hogy hóember építés lesz, készüljenek, na itt olyan visítozást csaptak örömükben, hogy zengett az ovi.

Cat, Nettke,

nem tudok jelzőt / jelzőket találni a tegnapi előadásra. A szereposztás ugye a legtutibb volt, de nagyon oda is tették magukat, mert felvételes előadás volt. De, nincs mese Oberon volt a TOP !!!! Sánta Lacival fogtam kezet először, majd Földes Tamással.
Átdolgozták Szegedhez képest. Voltak részek, melyek újak voltak, ill. maradtak is ki.
Na, szóval tudnék írni róla oldalakat.....

Meme
szinta

Sziasztok!

Élünk mi is,csak nagyon betegek voltunk.24óra alatt belázasodott a 3pici+én is. 4napig csak feküdtünk.Én 12éve nem voltam beteg,na most bepótoltam.Nem tudom,mit sikerült benyalnunk.A fiúknak torokgyuszijuk volt,nekem meg légcső és gége-gyuszi.
Miután úgy tűnt,túl vagyunk a nehezén,6.napra Beni újra lázas lett.Majd mindhárman elkezdtek köhögni.Benit és Marcit sikerült homeoval kikúrálni,de Olinál olyan szinten előjött a krupp,hogy muszály volt antibigyót kapnia.
Most már mindenki jobban,bár még kicist köhögünk.

Nettke!
Hajrá homeo!Nekünk a kruppra sajna megint nem jött be,de amúgy eddig mindent azzal gyógyítottunk.Jobbulást Beninek!

Judyt!
Takarítasz már? Tegyél majd képeket,hogy milyen lett a ház!

Annamari!
Hogy vagytok?

Cat!
Érdekes ez az ovis hozzáállás!!Azért mégiscsak egyszer egy évben van karácsony!!!Semmi ünneplés nem lesz? Szép ruha, karácsonyfa,közös ajándékbontás se?
Nálunk sose tartanak kimondott műsort karácsonykor.De állítanak fát,ünneplőbe kell menni és együtt énekelnek,játszanak.A nagyok készülnek valami kis műsorral is. A csoportok kibontják együtt az ajándékokat és játszanak.Be lehet menni a szülőnek is,de ez nem kimondottan a szülőknek szól.
Nálunk ez most csütörtökön lesz.

Ajándékok: nekem ilyen karácsonyom még nem volt.Nagy hiányosságaink vannak még ezen a téren.Ez persze a múlt heti betegskedésnek is köszönhető.Remélem,holnapra nem áll meg az élet (itt szakad a hó),mert mennénk ajándékbeszerző körútra.
A fiúk nagyjából letudva,bár 1-2apróság kellene még Dávidnak.A felnőtteknek még semmi,egymásnak se vettünk ajcsit.Ezt mind le kellene tudnunk holnap délelőtt.Úgyhogy jó lenne,ha nem nekem kellene a havat lapátolnom az autó előtt! :roll: :roll: :lol:

Jó hír: január 4-től DOLGOZOM! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
edit73

[quote]
írta:
Jó hír: január 4-től DOLGOZOM! :lol: :lol: :lol:

Edit :)
Hol és mit? Tessék elárulni! Húú dejó! Gratulálok! :D :D :D

Na akkor mégis lesz Kolping? :wink:

Sokat gondoltam rád az este! 8)

Cat
Kép
cateye

Meme,
Nálam is nagyon várták a nagy havat :)
A társasházban ahol lakunk nagyon meredek a garázskihajtó és hideg nedves időben csak akkor tudunk kijönni, ha a padlófűtés működik. Elromlott :evil: Így, ha tovább havazik szánkóval megyek értük.

Edit,
Gratula a munkába álláshoz :)

Szuper karácsonyi vacsora terveket írtatok :) Bevallom amikor olvastam, nyeltem nagyokat de az elkészítése idén, nem hoz lázba :oops: Így ebben az évben 24-én anyukámhoz megyünk, 25-én meg irány a Kolping.

Sok hezitálás után megkapták a gyerekek a FluvalP-t.
Minden betegeskedő manónak jobbulást kívánok!

Kép
pramprampram

Edit,

nagyszerű hír !!!!! De, részletek??? :wink:

Cat,

ha lesz időd, kedved, csörgess meg a cégesemen ( egyszer küldtem róla sms-t ), visszahívlak, s mesélek.

Meme
szinta

Pram!
Kösz!
Majd (irigykedve) gondolunk rátok 25-én!!!

Cat!
Szervezzétek nyugodtan nélkülünk a Kolpingot!!!Ha már van konkrét időpont,hogy mikor mentek,megmondom,hogy tudunk-e csatlakozni.De ne nagyon reménykedjetek!!!Nem hiszem,hogy kapnék szabit.De ami a nagyobb gond,az anyagiak!!!Még gondolkodós a dolog!

Cat,Meme!
A Pannontakarék keresett az egyik itteni fiókjába pénztárost és oda megyek.A meló nem a szívem a csücske,de a fiók 1percre van az ovitól.Így reggel tudjuk együtt vinni a fiúkat és délután is tudok értük menni (kiv. hétfő,mert akkor 5-ig vagyunk nyitva)Kedd-csütörtök 4-ig,pénteken 2-ig dolgozunk.
A munkaszerződés határozott idejű,először fél év,aztán meglátjuk. Így nem mondtam fel az ertsés munkaviszonyomat sem!!!Szimplán egy erstés hozzájáruló nyilatkozattal gyes mellett munkát vállaltam.
Meglátom,milyen lesz a légkör,mennyi lesz a meló,aztán fél év múlva újraértékelhetem a helyzetet.

Kép

Kép
edit73

Edit,

elég vegyesnek érzem az érzéseidet. Vagy rosszul gondolom?
Tudod, ezt csak úgy leírom ( ez az én story-m ): én csak azért tértem vissza, mert ide hívtak. Aztán tetszett, megtudom oldani család mellett is. Van persze, hogy azt gondolom, jobb lenne otthon csak a család, gyerekek.... aztán veszek ki pár nap szabit, és azonnal rájövök, hogy már nem lenne elég. Egyrészt sokkal izgágább vagyok, másrészt az anyagiak. Több minden megy így, ami viszont kell ahhoz, hogy harmonikusabb legyen minden.
Dávid végül is mit kapott karácsonyra?
Kristóf ruhákat kért , de persze olyanokat ( árakban ), hogy ihaj.... Na, most elkezdte, hogy csak a legújabb divat jó. De, jó a srác ízlése.... :wink:

Pram,

húúú, ez a karácsonyi kolping jól hangzik, érezzétek jól magatokat. Na, ott tudtok majd pihizni.
Szánkó??? A gyerekek örülni fognak neki :wink: 1 szánkón utaznak mindannyian?

Nettke,

összefutottunk az ismerőseiddel. Elárulta, hogy titkon bizakodtál, hogy Péter nem vállalja a kísérő szerepét. 8) Jól jártál volna. Te az Elisabeth előadás , amin együtt voltunk, előtt is jártál színházba?
Beni?

Meme
szinta

Meme,
Ha nem bírom húzni őket, majd cserélünk, legalábbis remélem :wink:

Kép
pramprampram

Meme!
Nem!Nem jól érzed!!Nagyon örülök a melónak,mert a legfontosabb szempontnak megfelel.Mégpedig,hogy ne kelljen minden nap bébiszitterre vagy anyósra bízni a fiúkat. Nem szerettem volna olyan helyen dolgozni,ahol állandó a túlóra és este 6-7kor járnak haza (ezért sem mentem vissza az erstébe) Már nagyon várom,hogy újra dolgozhassam.Nagyon jó volt itthon,de az utóbbi hónapok állandó anyagi problémái kezdtek a családi életünk rovására menni. Meg így 5év után már én is sokszor éreztem,hogy jó lenne valami "alkotó" tevékenység.
Viszont nem vagyok már mai csirke,láttam már ezt-azt.Ebben a fiókban női vezető van és csak nők dolgoznak.Ez lehet nagyon jó,de lehet irtó rossz is.Ez abszolút vezető függő. Bemutatkozáskor nagyon kedvesnek tűntek.De az hogy milyen és mennyi intrika,hátbaszúrkálás megy a színfalak mögött, az csak 2-3hónap után derül ki.Én pedig nem vagyok hajlandó olyan helyen dolgozni,ahova minden nap gyomorideggel megyek be (az erste ilyen volt,pont a fiókvezető miatt) Így azt már most eldöntöttem,ha nem érzem jól magam, nem olyan a közösség,amit vártam, nem maradok!(azért reménykedem,hogy nem csalnak meg a megérzéseim :wink: )
Dávid ajándék: dvd,számítógépes játék,pulcsi,a telójához egy új had-sat (tönkre ment a régi),karóra. Meg szóba került,hogy kap 9in1 játéksztalt (csocsó,légkoki, billiárrd stb.) De mivel a Tamás egyenlőre nem kapta meg a jutalmát ,csak papíron létezik meg ígéret,hogy kari előtt még kifizetik.Ezért ez valószínűleg ugrott.Illetve megkapja,de csak utólag. (még jó,hogy vele már ezt meg lehet értetni)
Amúgy nálunk is kezd fontos lenni a "mit veszek fel" kérdése.Mert a Dávid a februári szülinapjára már megigénylet egy márkás sportcipőt és egy melegítőt. Én nem bánom,szívesen megveszem neki,amíg értékeli és vigyáz is rá.

Kép

Kép
edit73

Sziasztok :)

Edit :)
Örülök a munkának, tök jól hangzik. Időbeosztásban és helyileg mindenképpen. Remélem hosszú távon is bejön.

Pont a múltkor Nettkével és Memével beszéltünk róla, hogy milyen jó, hogy mi is dolgozunk, mert anyagilag nagyon sok mindent nem engedhetnénk meg magunknak, amire most futja. Leginkább a szórakozásról, időtöltésről, kultúráról, utazásról beszélek, ami plussz az életünkben, így elérhetővé válik.

Remélem nálatok is rendeződnek az egzisztenciális gondok, és még kedved is leled majd a munkádban.

Amikor 17 óráig dolgozol akkor is te mész majd a fiúkért? Ha betegek hogy oldod meg?

Pram :)
Szuper lesz a Kolpingolás! Anyósék nem is mennek karácsonyt köszönteni hozzátok?

Délután csörgök!

Egy hülye ökör vagyok. Elmentem a Tescoba megvenni a VIII. Henriket, erre otthon vettem észre, hogy csak 1 dvd-t vettem meg, és két részes. Így kap egy első részt a barátnőm. :? Kénytelen leszek mégegyszer kimenni valamikor. Így is egy órát kerestem mire megtaláltam.

Sütőpor, élesztő? :lol: :lol:

Cat
Kép
cateye

Cat,
Szülinapot sem voltak megköszönteni. Kijelentették, hogy nekünk kell menni. Vagy a gyerekeket feltehetjük a buszra is, majd ők kimennek az állomásra :roll: Így, majd Kolping utánra időzítünk :wink:

Ha sikerül megkedvelnünk a Kolpingot, szívesen mennék veletek :)

Ha mégis mész a Tescoba akkor érdemes megnézni a gyerek jelmezeket, mert elég olcsón lehet most kapni.
Nettke, tündéreset vettem 1750-ért.

Kép
pramprampram

Cat,

Nem kell bele se élesztő, se sütőpor, anélkül is nagyon szépen feljön és megsül. A leggyorsabban elkészíthető sós süti, és nagyon finom - főleg melegen.

Edit,

Gratulálok a munkához! Meglátod, hogy milyen jó lesz majd - nem csak a pénz miatt, de azért is, mert legalább egy kicsit foglalkozol mással is. Én se feltétlenül a pénz miatt jöttem vissza dolgozni, hanem azért is, mert egy nagyon jó csapattal vagyok együtt, többen barátaim is.

Pram,

És esetleg tavasszal is jöttök velünk a Kolpingba? Nagyon jó lesz nektek, hány napra mentek?

Ahogy elnézem az időjárást, muszáj lesz vennem egy hótaposót :roll:

Karácsony: 100%-os vagyok!

Detti

KépKép
kiliman

Cat,

Én ezt nem értem: egy dobozban volt benne két dvd. Árulták külön-külön is?

Detti

KépKép
kiliman

Meme,
nekem írj privit, nagyon kíváncsi vagyok!!! A fórumon is elolvastam mindent amit eddig írtak. Flóráéknak is nagyon tetszett, egészen odavolt, hogy milyen klassz!!! Én vettem neki a jegyet a 30. szülinapjára ajándékba, szóval azért pályáztam a kísérő szerepére :lol:

Mi a tavaszi közös Eliza-előadásunk előtt nagyon rég voltunk színházban, talán a terhességem alatt. De előtte rendszeresen jártunk ám :lol: 8) Operettbe nem, emlékeim szerint akkor még más volt ott a profil. Inkább Madách-ba, meg Víg-be, meg Katonába mentünk.

Beni egészen szépen alakul homeo-val, már nem is lázas, de sajnos ez az ugatós köhögés nem javul a stodaltól. Még ma nem kapott anti-t, de ha estére nem alakul a köhögés, elkezdem :roll: nem örülök, de mivel nincs kitől tanácsot kérnem (orvos) homeo-ügyben, nem reszkíroznék.

Edit,
ez nagyon jó hír!!! Remélem tetszeni fog :lol:

Cat,
nem arról volt szó, hogy 3an lesznek Albertirsán? nekem nem baj, én 2-nek is örülök, csak azt hittem JK is lesz.. :roll:

Kép
nettke

Csajok,

Megnéztem a Kolping időpontokat és árakat. Ha még "olcsóbban" akarunk menni, akkor április 8-9-10-i hétvége kevesebbe kerül, mint az azutáni, igaz, nem sokkal.

Ha van időtök, akkor szerintem egyezzünk meg legalább az időpontokban.

Detti

KépKép
kiliman

Nekünk jó az április 8-9-10-i hétvége. 8)

Csak szimpla DVD volt, 2004-es Emmy díjas film, Ray Winstone főszereplésével, de rajta van, hogy 1 (első rész).

JK-nak még nem írta alá a kikérőjét a az Opi, addig nem írhatják ki a nevét. De lesz ő is. :wink:

Cat
Kép
cateye

Nettke!
Mi köhögésre Drosera c30-at és Bryonia c30-at kaptunk.Drosera megszüntette az éjszakai ugatást,a Bryoniatól jöttek aztán rendbe teljesen. Ha gondolod,hogy teszel egy próbát!!! Mindkettőből napi 3-at vízben oldva egész nap kortyolgatni kell.

Kép

Kép
edit73

Edit,
napi 3 db összesen???
Én ezekből a bogyókból napi 3-4x 5-db-ot szopogattattam Benivel, persze nem amiket írtál, hanem a belladonnát, apis-t, kalium bichromicum-ot stb.
Szóval a kérdésem lényege, nem lehet szopogatósan adni, mindenképpen oldani kell, és csak 3 szem/nap elég?

Kép
nettke

Nettke!
Amiket én írtam,az 30-as higítás.Nagyon sok egy 4-5évesnek.Nem kaphatja higítatlanul,mert nem azt a hatást éred el vele,amit szeretnél. 9-est vagy 12-est szopogathatnak ők.
A belladonna lázra és bizonyos esetekben torokgyuszira jó.De mi azt max. 2napig szoktuk szedni,utánna ahogy múlóban a láz,le is váltataja velünk a dokinéni.
Drosera lehet jó a rohamszerű köhögésre,abból c12 mehet 3-4*3golyó.(ha c9,akkor 3-4*5golyó)
A kalium bichromicumot mi eddig csak váladékoldásra használtuk,amikor már sárga az orrváladék és hurutos a köhögés.
Nekünk mindig azt mondja a dokinéni,hogy köhögés jobb egész nap csillapítani,ezért jók a nagy dózisok kortyolgatva.
De ha másképp csinálod,úgy se tehetsz vele rosszat!

Kép

Kép
edit73

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?