Új privát üzeneted érkezett!

Ja, és Korminak természetesen gratulálok!!!
Vendég

Lau,

szabad ilyenkor még mg-ot szedni? Én úgy hallottam, hogy az nem tesz jót a méh mu˝ködésének. Mi igaz ebbôl?

Bori
lbori

Kormi: gratulálok BenedekhezKép! Sok tejcit, és nagyon jó egészséget mindkettőtöknek! Kép

(azért picit irigykedek, nekem még olyan sok van hátra....)

Timi

Kép
Kép
timóca

Ha gyors a pulzusom, de majd elalszom, olyan álmos vagyok, akkor alacsony a vérnyomim? Igyak egy tejeskv-t?

Bori
lbori

Sziasztok!!!

Korminak gratulálok és minden jót kivánok!!

Márti
márti05

BoriKép
Az állapotod a front miatt is lehet ilyen, és tutira nem veri az eget a vérnyomásod. Jöjjön az a tejeskávéKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Megvettem a Brandonban a Szoptatás könyvetKép (jól el is áztam, pedig a munkahelyemen két esernyőm is van, de én előrelátóan kinéztem az ablakon és megállapítottam, hogy nem fog esni!)
Nagyon sok jó tanács és megfontolni való van a könyvben, úgyhogy örülök a vásárlásnakKép.

Most ázottan és kissé fura frizurával üldögélek az irodámban, de semmi kedvem dolgozniKép, nem tudom, Ti akik szintén dolgoztok hogy vagytok ezzel. Már alig várom a szeptember 6-ai hetet, hogy elkezdjek teljes erőbedobással rákészülni a manómraKép!

Erka
szekera

Sziasztok!

Noémi!
Kormi!
Nagyon nagy gratula nektek és nagyon sok tejcsit!!!!!!

Edit!
Annyira szépen leírtad a szüléstörténetedet, annyira megható volt!!! Köszönjük!!!

Puszi mindenkinek
Györesz 30+6

Kép
Kép
györesz

Erka Kép
Ment a mail.

Korminak is gratula Kép

Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Lányok, van egy nagy kérdésem. Jelenleg a személyimben a leánykori nevem szerepel. Ugyebár júniusban férjhez mentem, és felvettem a férjem nevét. Azóta (lustaságból) nem csináltattam új személyit. Mi van, ha most rámjön a szülés, és nincs új személyim az új nevemmel? A házassági akvi.kivonaton szerepel az új nevem. Hogyan fogják anyakönyvezni a babát?
Tegnap amúgy már megpróbálkoztam a kerületi okmányirodával, de már sorszámot sem adtak ki délben, pedig 4-ig volt ügyfélfogadás... Úgy tudom, a Lurdy-ban is lehet mindent intézni, sőt, időpontot is lehet kérni, de egyfolytában foglalt a számuk. Nem baj, holnap korán reggel odamegyek.
De mi van, ha nem sikerül időben elkészíteni az igazolványt????
Vendég

Trompipi Kép
Menj a Lurdyba. Nem kell előre telefonon bejelentkezni, hanem odamész, és csak akkor adnak időpontot de kb. 1-1,5 órán belül tudnak adni. Én ott cseréltem minden papírom a házasság után, mert IXkerületbe egyszerűen nem volt erőm kivárni a sort.
Nagyon gyorsan lemegy minden és szuper kedvesek. Vasárnap is nyitva vannak!

A manót tudtommal a házassági anyakönyvi kivonat alapján már az új nevedre anyakönyvezik.
De miért számít ez?

Orsi + 2 Kismaczkó
27+1

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi, köszi az info-t. Asszem, ma elugrom, 8-ig vannak az internet szerint nyitva, megnézem, mi a dörgés. Utálok sorbanállni és várakozni, és most nem is könnyű, mikor a vérnyomásom a béka seneke alatt van, a gyerkőc ki akar bújni hasfalon keresztül, satöbbi... Hátha valakinek megesik rajtam a szíve...
Vendég

Trompipi!

Szerintem semmit nem számít hogy neked milyen neved van a személyidben, mert a házassági anyakönyv szükséges az anyakönyvezéshez (vagy apasági nyilatkozat), és automatikusan az apuka nevére anyakönyvezik. Márcsak azért sem fontos a te neved, mert nem vagy köteles felvenni a párod nevét, ma már nagyon sokféleképpen lehet viselni házasság után a nevet, igy pl. ha akarod, akkor megtarthatod a sajátodat is.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti! Igazad van. Nem is megyek én most a Lurdy-ba... Hú, de lusta vagyok!!!
Vendég

Sziasztok Lanyok!
Vegre sikerült vegigolvasnom a majd egyhonapos lemaradasomat, több, mint egy hete csak olvasok, mert közben lefagyott a gepünk is es meg kellett csinalni. De most mar vegeztem!!!
Hat nem semmi, ami eddig törtent! Minden friss anyukanak hatalmas gratula!!! Nagyon sok boldogsagot es sok sok tejcsit kivanok mindenkinek! Nagyon ügyesek voltatok! Editke, Maccs, gyönyörüek a babak! Bar mar en is ott tartanek, de hat meg azert egy par het hatra van. A dokim szerint a betöltött 36. hettöl mar nincs semmi gond.
Latom mindenkinek megvannak a nyügjei, en is szarul alszom es folyamatosan zsibbad a jobb kezem, ugyhogy ha el is alszom erre mindig felebredek. Söt most mar nappal is zsibbad.
Az en babom is erzekeny a frontokra, nalunk vasarnaprol hetföre volt nagy vihar, egesz vasarnap es meg ejjel is ugy ficankolt Abel, hogy nem tudtam aludni sem. Aztan ahogy elült a vihar ö is szepen abbahagyta.
A babaesö beindulasa bennem is tudatossa tette, hogy nemsokara mi is babazunk es ez olyan jo erzes! Annyira feldobodtam ettöl, kispapiban is most tudatosult csak igazan a dolog, ahogy mutattam neki Lilike egy Balint fotojat. Ö most teljesen be van parazva, hogy mi lesz velem ha szülünk, mar most felt. En nem felek, de mar nagyon varom es kivancsi is vagyok milyen lesz.
Ket hete itt voltak a szüleim, apukam kifestette az egesz lakast anyukam meg kitakaritott utanna. A haloszobat kekre festettünk es ahol a pelenkazo meg a kisagy lesz sarga, macis bordürt tettünk fel. Nagyon aranyos lett. Mult heten megvettük a pelenkazot is, parom össze is szerelte en meg bepakoltam a rucikat. Most mar csak ki kell mosni öket. Tegnap agyat is vettünk, jol össze is vesztünk apaval, mert egy hirdetesben talaltam, hasznaltan. Megneztünk, neki nem tetszett, de en mindenkeppen meg akartam venni, mert nagyon jo allapotban van, sehol egy karcolas es ugye szepen fertötlenitövel lemosva olyan, mint az uj es negyed annyiba került. Parom persze ki volt akadva, hogy ö a gyerekenek mindenböl ujat akar venni, de szerintem arra a kis idöre ez is ugyanolyan jo lesz.
Mi egyebkent jol vagyunk, kemenyedesek vannak, de most, hogy sokat pihenek nem veszes a dolog. Jövö heten asszem bemegyek dolgozni fel napokat, leadom vegre az összes cuccomat aztan mar csak tenyleg a varakozas lesz. Persze nem viszem tulzasba, mert jövö hettöl mar amugy is szabin vagyok, eddig tappenzen voltam, ugyhogy ha nem erzem jol magam azonnal lelepek.
A finiselöknek nagy drukk, kivancsi vagyok, ki lesz a következö! Olyan izgi!
Na befejezem, mar megint szofosasom volt, bocs!
Mindenkinek puszi
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Motiot,
üdv megint itt! Igen, itt babaeső van/volt és lesz is egy darabig, egyre izgibb minden! És hogy ki lesz a következő? Bármikor kiderülhet, olyan gyorsan történnek itt a dolgok.
Andi
Vendég

Szia Motiot!

Valamelyik nap már pont kezdtünk aggódni érted a másik topikon, már azt hittem megint valami baj van, de örülök, hogy minden rendben!!!!

Puszi
Györesz 30+6

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Alig győzőm olvasni az új fejleményeket...ma volt az utolsó munkanapom, marha furcsa érzés, hogy holnaptól már nem megyek, de mostantól teljes mértékben magamra és a kisbabánkra koncentrálhatok.

Hatalmas gratula az új babáknak és anyukájuknak!!! Kép Kép Kép (Jó dátumot választottak, tegnap volt a házassági évfordulónk.)

Edit, nagyon megható volt a szüléssztori, teljesen beleéltem magam. Kérlek, majd nekem is ird meg mail-ben, hogy ki volt az a bizonyos ügyeletes doki, akitől "óvakodni" jó. Örülök, hogy a csecsemősökről jót irtál, mert eddig őket sokan lehúzták, hogy nem segitőkészek. A babák milyen ruhában vannak bent? Pelenkát eleget adnak, vagy kell vinni? Textilpelus az tudom, kell. Egyéb ruha, kiegészitő a babának? Fejtél bent a kórházban? Vittél saját cumisüveget az esetlegesen lefejt tejnek? Megcsinálták hazaengedés előtt azt a vérvételt a babánál, ami kötelező 96 órával a szülés után vagy vissza kell vinni rá? Neked ki is az orvosod, már nem emlékszem rá. Akkor elvileg sok "idegen" doki nem vizsgálgat csak inkább a sajátod, nem?
Bocsánat a kérdésözönért és az offért a többiektől, előre is köszönöm a választ! A cimem afonya11@hotmail.com.

Macsnak sok türelmet a szopiztatáshoz!

Mindenkinek nyugodt panaszmentes napokat kivánok!

Elteszem magam holnapra, aztán most már igyekszem visszaolvasni a részletes történéseket.

Üdv: Macsek

Kép

Kép
macsek11

Kormi,

Nagy-nagy gratula Benedek babához! Sok tejcsit és minden jót kívánok Nektek!Kép

Moncsi
minike

Sziasztok lanyok!!!

Megvolt ma a CTG es az UH is.
A baba becsult sulya 2800 gramm.
Hat jo nagy. Kép

Szepen novoget.

Kesz van a lakkozas is.
Vettem anyagot a fejvedohoz es az agynemuhoz is.

Szoval holnap jon az asztalos, minden butort osszerak, ami meg nincs meg, majd kitakaritok es utana mar csak varrnom kell. Kép

Lanyok vettem mellszivot AVENT-et. 13 000 Ft volt es adtak ajandekba hozza 100 db melltartobetetet es egy cumisuveget. Kép

Magi
Vendég

Sziasztok!

Gratulálok a frissen szült mamiknak, nagyon ügyesek és gyorsak voltak!Kép Kívánom, hogy mielőbb beinduljon a tejecskéjük, és sokáig tudjanak szopiztatni!Kép

Van valami ötletetek, mi segíthet még a lábgörcsök megszüntetésében. Szedem a MagneB6-ot, 2*2-t, és mégis görcsölök. Azonkívül zsibbad a kezem is, fel is szoktam rá ébredni. Hetente egy éjszakám van, amikor sikerül 5-6 órát egyhuzamban aludnom, de a többi napokon csak 2-3-t. Lehet, hogy egy kicsit most a front is közrejátszott, de elég nyügös vagyok. Pedig még van majdnem két hónapom!

Gabi
efgabi

Sziasztok!

Először is GRATULA AZ ÖSSZES ÚJ ANYUKÁNAK! Kép

Próbáltam végigolvasni, bár néha felületesen sikerült, amiket írtatok. A kórházi felszerelések pánikszerű összekészítésén jót vigyorogtam! Kép Én tapasztalatból tudom, hogy mindenképpen hiányozni fog valami, minden látogatásnál hoznak még valamiket, úgyhogy a végén úgy fogtok hazajönni, mintha ezer éve költöztetek volna be a kórházba.. Kép Kép Kép

Írok egy kicsit magunkról is. Kép Hála istennek Lili nem csak olyan békésnek néz ki, hanem az is /kopp, kopp, kopp, a nagy fa fejemen!/ úgyhogy egyelőre meg tudom tenni. Remélem a későbbiekben is így marad nála.. Kép Mindkét éjszakát átaludtuk! Kép 5-6 órát alszik éjjel /ismét kopp, kopp, kopp/ Kép Ez egy igazi földre szállt kisangyal. Mindig csodálkozom, hogy hogyan sikerült nekem és a páromnak ilyen tökéletes kis valamit összehozni ?! Kép
Sebem egész jól alakul, nem állítanám, hogy "jól van" de már nem annyira zavaró és fájdalmas, mint az elején volt.
Manókával küzdünk a szopi terén, most már lassacskán kezd belendülni a dolog. Nehéz, mert az embernek van 600 lehetősége, hogy miért nem jön össze és nem tudja, hogy akkor most melyik ellen tegyen valamit. De azért nem adjuk fel. Igyekszünk kispohárból, kiskanálból enni, amikor muszáj a lefejt tejhez nyúlni. Mindenkinek köszi sokszor a tanácsokat, de a baj ott van, hogy mihelyst cicihez kerül a leányzó, azonnal elalszik rajta. Nincs az az isten, aki fel tudná verni álmából! Erre nincs valami recept?Kép Ráadásul az anyatej egy picit nehezebb kaja, mint a cukros víz, úgyhogy néha picit kínlódik a szentem a pocijával. De teljesen tűrhető még ez is. Viszont tej az van, az tutti, mert már a szopik mellett 150 ml-t fejtem zacsiba! KépKépKép Már szült anyukák! Meddig termelődik szopizás közben az oxitocin?
A legrosszabb, hogy úgy érzem semmire nincs időm, semmivel nem tudok végezni. Tegnap délelőtt itt volt a védőnő, délután meg már a gyerekorvos. Nem tudom mit nyomulnak, tökre felborították a napunkat, és a kisgyereknek még ez is nagyon nagy változás, hogy itthon van velünk, szokjuk egymást, minek ide két ilyen okostojgli? Jövő héten megint jön mind a kettő Kép
Nem indult be senki a mai hidegfrontra? Kép Milyen szar idő lett hirtelen! Bezzeg a kórházban a nagy üvegablakok mögött majdnem megdöglöttünk.. Remélem azért lesz még egy kis vénasszonyok nyara!Kép

Edit! Szép volt a születéstörténeted!
Marti! Az éjszakázás azért nem csak rajtam múlik! Kép
Lau! Azért a netre bármikor fel tudok lépni fél percre a jóhírrel! Kép
Andi! Ha a Lurdy nem jött be, javaslom a központi okmányirodát, én is nemrég csináltattam újat, ott ha reggel korán (8 körül) odaérsz, egész emberi időben utdsz végezni /ez nem jelenti azt, hogy gyorsan/ és ugyan azt mondták, hogy kb. 2 hét, de csütörtökhöz képest már kedden meg is kaptuk az új személyiket!

Pusz mindenkinek! Legyetek jók!

Macs

Ui. A levelet hajnalban irtam wordben, de csak most küldöm el. Most látom: Noémi és Kormi is beindult a frontra és megvan a baba! ÓRIÁSI GRATULA!!!
maccs

Sziasztok!

Végre én is megtapasztaltam, milyen is az, ha az ember lánya elalussza a fülét. Sőt, a kezem is elzsibbadt éjszaka. Viszont mindent összevetve ilyen jót rég aludtam, 1/2 10-kor már húztam a lóbőrt, nem úgy, mint az elmúlt napokban, amikor is éjfélnél hamarabb nem tudtam elaludni.
Nekem ez az időjárás nagyon bejön, végre nincs az az "izzadok, nem kapok levegőt" érzés.

Sajnos semmiféle szenzációval nem szolgálhatok, úgy mint "elment a nyákdugó", "elfolyt a magzatvíz", "fájásaim vannak", de kíváncsian várom a következő játékos beszámolóját ilyen és hasonló jelekről. Az a baj, hogy úgy beindult a babaeső az elmúlt héten, hogy az ember azt várja, minden nap szülessen egy baba, de ha megnézzük a táblázatot, láthatjuk, hogy mostmár csak szeptemberben esedékes a következő. Na, mindegy, a babák majd tudják, mikor mutassák meg magukat. Most asszem, elmegyek enni...Kép
Vendég

GabiKép
Nem akarok okoskodónak tűnni, de amit leírok, nálam bevált. Egyszer (még talán az őskorban) utána kellett néznem az izomgörcsös állapot okának egy lexikonban. Akkor valamiért annyira megjegyeztem, hogy a hosszan tartó, erős görcsöket a magnézium hiánya mellett a kálium hiánya is okozhatja.
Ezért amikor az én vádlim görcsölt, és a magnézium pezsgőtabletta nem nagyon akart használni, fogtam magam, és naponta megettem 1-2 banánt, ami természetes káliumforrás. Úgy emlékszem, nagyon hamar javulás állt be nálam.
Talán próbáld ki, ha nem is segít, legalább nem bogyeszokat ettél megint, hanem jó kis déligyümitKépKép

MacsKép
Éljen a nyugis kis Lili baba. Cicin elalvásról már hallottam, ellenszerről nem tudok, de ha rájössz, oszd meg velünk a tapasztalatot, mert tutira szükségünk lesz majd ráKép
Még valami: azért, mert gyereked van, nem kell ám mindjárt beleöregedni, és már csak a vénasszonyok nyarát várniKépKépKépKépKép Jól is néznél ki, amint Lilit fekete fejkendőben, hónaljig felhúzott rakott szoknyában (alatta millió és egy alsó szokker), sarkantyús kis csizmában, habos-babos keményített fehér blúzban tologatnád az utcán fel-le. Néha megpihennél a fák alá helyezett lócán, stb.
Úgyhogy hajrá, csak frissen, üdén, fiatalosanKép

Csirkesz
(aki a változatosság kedvéért ma éjjel is lezsibbasztota a csípőjétKép)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!
Ez a hidegfront és szél eléggé kibabrál velünk, egész éjjel alig aludtam, bár az is lehet, hogy tegnap este a műugrás alatt megevett pombear macik sem tettek jól az emésztésemnek (a párom a hibás, mert én nem szoktam nassolni, de ha már ott van előttem, mert ő persze nassolhat, akkor már nem tudtam megállni, hogy ne kapkodjak be egy pár darabot!).

Andi
Ne foglalkozz az új személyivel, a kórházban tényleg csak a házzassági anyakönyvi kivonat a fontos, a gyermek anyja neve alatt amúgy mindig az anyuka leánykori neve szerepel. Tehát az új neved senkit nem fog érdekelniKép. Majd elintézed valamikor a személyidet, ha lesz hozzá kedved és erőd.

Efgabi
Ne aggódj, hogy csak 2-3 órákat alszol, a szervezeted szoktatja magát a szülés utánra, mert amennyiben nem lesz olyan szerencséd, mint Macsnak, hogy az éjszakát átalussza a babád, úgy örülni fogsz majd, ha éjszaka, vagy akár nappal is tudsz egyhuzamban 2-3 órát aludni!

Macs!
Jó, hogy Lili ilyen nyugis babaKép, a továbbiakban is maradjon ilyen. Az én kisfiam is mindig elaludt a cicin, úgyhogy egy alkalommal 50-60 g-nál nem nagyon evett többet, ezt úgy oldottam meg, hogy amikor csak felsírt, rögtön cicire tettem, így elég gyakran (1-1,5 óránként) evett. Az oxitocinról nem tudok semmit.

Erka
szekera

Macs,
De jó, hogy ilyen sok tejed van ! Arról meg ne is beszéljünk, hogy Lili ilyen sokat alszik éjjel Kép Most ezek a legfontosabb dolgok, az, hogy szerinted nem tudsz elintézni semmit, kit érdekel? Ne azzal törődj, hanem a babával, meg Magaddal, próbálj annyit pihenni, amennyit csak lehet és amíg még lehet!

Beszti, Erka,
Ti ajánlottátok a Szoptatás c. könyvet, és ahogy láttam, Ti is, hasonlóan hozzám, már nem első babások vagytok. Szerintetek tud a könyv még újdonságot mondani? Tényleg érdemes többedik gyerek mellett is megvenni?

Pusz,
HKata

Kép

Kép
anyamanya

HKata
Amennyiben van elegendő tejed, és a babád is teljesen jól szopik, akkor nem kell feltétlenül megvásárolnod a könyvet. Én azért is vettem meg, mert nálam már az első babámnál is nagyon sok prblémát jelentett, hogy én mindenképpen ragaszkodtam az anyatejhez, és a tápszert csak tényleg az orvos javaslatára és felszólítására lettem volna hajlandó adni, ezért az első 1-2 hónapom abból állt, hogy nagyon gyakran (néha 45 perc eltetltével is) szoptattam, mert egy alkalommal csak keveset evett és mindig elaludt, ráadásul olyan, hogy tejbeövellés, vagy tejcsorgás, nálam nem volt, tehát úgy gondoltam biztosan kevés a tejem. A folytonos szoptatás, fejés és sterilizálás azonban nagyon megerőltető volt számomra, ennek ellenére 4 hónapig csak anyatejet kapott, és 11 hónapos koráig tudtam szoptatni (ha rajtam múlik tovább is, de az egyik nap még reggel és este is szépen szopott, aztán a másik nap már kiköpte a cicit, és többet nem volt hajlandó a szájába venni, bárhogy is próbáltam). Arra gondoltam, ha újra ilyen problémáim lesznek, akkor biztosan tudok használható tanácsokat kapni a könyvből, és ahogyan elsőre megnéztem ez így is lesz.

Erka
szekera

Kormi hatalmas gratula! Kép

Maccs, nagyon jó, hogy Lili ilyen aranyos csajszi. Én a cicin elalvásról a barátnőmtől tudok. Szegénynek a napja csak abból állt, hogy szoptatott. A gyerek játszott a cicivel, elaludt rajta, de enni utált belőle. Pedig a barátnőm nagyon radikális volt, közölte a babával, hogy vagy szopi, vagy semmi. Így aztán eszegetett a gyerek valamelyest, de túlzásba nem vitte. Mióta pürés kajákat eszik, mintha kicserélték volna, imád enni, soha nem alszik el közben. Nevettük is, hogy kuriózum a kölyök, ilyen ciciutálót el sem tudtunk volna képzelni, amíg csak a szakkönyvekből ismertük a babákat Kép
Ők a cumival is úgy indítottak, hogy szó sem lehet róla, aztán mégis vettek, mert a gyerek már két öklét rágta állandóan Kép Döbbenetes módon mindkettő befért a szájába...

Én egyébként meglepődve olvasom, hogy ennyire megviselnek benneteket a frontok. Én teljesen jól vagyok, habár tegnap végképp tudatosult benem, hogy babát várok, és hogy már egy hónapom sincs hátra. Éjszakánként alszom, mint a bunda, persze 3-4 óránként mindig felébredek, ilyenkor egy túra a legkisebb helyiségbe, aztán újra szundi, sőt általában délután is összejön egy szundi.

Egy gondom van: ha lehajolok, és pláne, ha valamit felveszek a földről, belenyilall a cicimbe. Nektek van ilyen? Pont a bimbi közepéből befele.

zsófi
papzso

Pocóról van valakinek híre?
Vajon még mindig kórházban van?
papzso

Kata!

Kérdés, hogy mennyire sikerült elsőre a szopi. Ha jól ment, akkor talán annyira nem mond sok újdonságot.
Igaz, mint ahogy két gyerek sem egyforma, a szopik sem egyformák. Nekem a nagyobbal elég nehezen kezdődött, de utána annyira simán ment minden, hogy olyat egy elsőbabás csak kívánhat. Ha azt, amit a kicsivel átéltem, a nagyobbal kellett volna, hát nem tudom...
Azt hittem, hogy engem nem érhet már meglepetés, de hát ért: 3 hónapig küzdöttünk a szopival, amig a problémánkra megoldást találtam, addig kb. 6 mellgyulladáson estem át (40 fokos lázzal), folyamatosan sebes volt a mellem és elég fájdalmas volt minden szopi.
Szóval elkeltek az öteletek, a bátorítás (nem a könyvből (akkor még nem volt meg), telefonos tanácsadáson keresztül).
Sajnos MO-n semmiféle komolyabb szakirodalom nem volt ezelőtt a könyv előtt, amiben tényleg a mai korszerű elvek alapján találhat az anyuka tanácsokat (sokszor a gyerekorvos, védőnő nem tud segíteni, egymásnak ellentétes vagy éppen a szoptatással teljesen ellenkező tanácsokat adnak).
Úgyhogy én nagyon megörültem, hogy meg lehet venni végre ezt a könyvet (Nátán ekkor már 1 éves volt), amiről tudtam, hogy olyan emberek írták és magyarban szakmailag ellenőriték, akik tényleg jártasak a témában.
Később aztán néztem még néhány tanácsát, pl. az elválasztódás kérdésében. (Erka is találhatott volna benne a 11 hónaposnál előjött problémánál, ami talán a szopási sztrájk lehetett.)
Szóval nem bántam meg, hogy megvettem, főleg azért nem, mert nem csak nekem lehet szükségem tanácsra...
Ha már valaki várandósan megveszi, akkor ha valami probléma van, akkor tudja, hogy találhat valami ötletet, hogy hogyan is lehetne segíteni a problémáján (érdemes a kórházba is elvinni, mert pl. ha ott azt mondják, hogy szigorúan 20 percet szoptasson egy mellből, akkor elolvashatja, hogy a könyv ezt hogyan ajánlja, pl. hogy már az első napokban is érdemes szoptatni, mert egyrészt a kolosztrum nagyon értékes a babának, másrészt segíti a tejbelövellést és azt, hogy a tejbelövellés ne legyen olyan erőteljes (esetleg fájdalmas, csak fejéssel enyhíthető), hanem könnyebb legyen az átmenet).
Ha meg a könyv nem segít, akkor a végén ott van a lehetséges telefonos/személyes segítség (LLL, szoptatási ambulanciák) elérhetősége (erre szintén szükség lehet már a kórházban is, mert a ugye minden problémát jó a gyökerénél megfogni).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Erka, Macsek Kép
Küldtem mailt.
Macsek Kép
pelus kell. textilt én nem vittem. popsitörlő is kell. kenőcsöket adnak.
ruha a benti van, nekem jókat sikerült kifogni. Fiúk kékes, fiús cuccok, lányok élénkebb. Ott mnossák őket kézzel a csecsemősök.
Baba kiegészítő nem kellett semmi.
Én nem fejtem, babát tettem annyiszor mellre ahányszor csak kivánta.
Cicim csak itthon keményedett be, majdnem egy héttel szülkés után, de Bálint nagyon szépen kiszívja.
Tegnap fejtem 100 ml-t, mert ma délután el kell mennem fogorvoshoz és ha véletlenül nem érek vissza, apa meg tudja etetni.
Cumisüveget nem vittem, nem akarom se cumiztatni se üvegből táplálni.
Megcsináltak mindenféle vérvételt, nem kell semmiért visszavinni, csak 4 hetesen a Schöpf-Méreibe egy mozgáskoordinációs vizsgálatra. Minden oké volt vele, de nagyon óvatos a gyerekorvos a kórházban, aki elbocsátott és mondta inkább nézzük meg, mert 36 hétre jött.
Nekem Dr. Kocsis Éva az orvosom.
Mivel én 30 órát vajúdtam, így természetesen ő nem volt ott végig, tehát az ügyeletes orvosok vizsgáltak közben.
Azért az a gyakorlat, hogy az orvosod néha bejön és rádnéz, de általában a kitolásra érkezik teljes erővel.
Na pussz, Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit
Olvastam a mailt, nagyon örülök, hogy ilyen jókat írsz a dokimról, mert az első babámmal is hozzá jártam kontrollra, de a szülésre nem jöhetett be, mivel nem volt még szakorvos, és ők csak akkor szülhetnek, ha ügyeletesek, vagy, ha éppen munkaidő van. Én természetesen hétvégén szültem, nem ő volt ügyeletben, úgyhogy a nagybátyját küldte be, aki szintén nagyon aranyos és bűbájos volt, ráadásul úgy varrt össze, hogy a hajnali szülés után délután már úgy ültem a látogatási időben, mint egy kisangyal!

Erka
szekera

Beszti, Erka Kép

Nagyon köszi a részletes tanácsokat, nálunk kezdetben csak velem volt a probléma, úgy értem Hanna szopijával nem lett volna semmi gond, evett volna éjjel-nappal, nem is volt egy bealvós baba, csak nekem volt kevéske a tejem. Az első 1 hónap tényleg úgy telt, hogy szinte folyamatosan csak szoptattam. Aztán amikor az 1 hónapon túljutottunk, már minden OK volt. Igaz lefejni csak éjjel tudtam, mert napközben ami termelődött, az Hannának kellett is. Így 4,5 hónapos koráig kizárólag anyatejes volt, 6 hónapig tudtam szoptatni, utána Hanna elválasztotta saját magát.

Mindegy, azt hiszem (Benneteket hallva) én is megveszem, biztos ami biztos Kép

Pusz,
HKata

Kép

Kép
anyamanya

Vendég

Bár úgy nézem, senki nincs most itt, azért van egy kérdésem: ha nincs fogadott szülésznőtök, akkor mennyit szokás adni annak, aki bent van, mikor szülünk? És mikor?
Köszi a válaszokat!
Vendég

Nagyon jó szüléstörténeteket találtam, most ezeket olvasgatom: http://szules.8m.com/.
(Jól ellevelezgetek itt magambanKép)
Vendég

Én itt vagyok, de ma tényleg nem túl nagy a forgalom Kép
Az előző linket már megnéztem... jó Kép

Orsi + 2 Kismaczkó
27+2

Orsi
KépKépKép
icsilya

Trompipi,
Köszi a szoptatásos oldalt, abba voltam belemerülve egy jó ideigKép

Szülésznős kérdésre: még mindig nem döntöttem, hogy legyen vagy ne, de nekem sincs ötletem, hogy ha nem lesz, mennyit kellene adni Kép

HKata

Kép

Kép
anyamanya

Andi

Én két éve 10000-et adtam, nem mondta a szülésznQ, hogy kevés!

Erka
szekera

Ja, és most sem tervezek többet adni! Úgy tudom, hogy a fogadottnak 15-20-at adnak.
szekera

Szoptatásbnan/fejésben járatos gyakorló mamik Kép

Van valakinek tapasztalata a mélyhűtős zacskós Avent Isis-szel? Mi ilyet vettünk, hogy fagyasztunk le tejcikét, ki tudja mit hoz a jövő.
Sajnos nem írnak róla, de itt a zacsit is ki kell főzni mielőtt befejem a tejet vagy hogy működik ez?
Illetve azt írják, hogy annyit érdemes egy zacsiban lefagyasztani, amennyit egyszerre megeszik a pici. Nade mennyit eszik egy ilyen baba ml-ben? Én nem mérem, csak pár naponta a súlyát, de abból nem tudok következtetni.
Szóval tapasztaltak válaszát várom nagyon. köszi

Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit! A zacsit nem kell kifőzni, rögtön lehet bele fejni a tejecskét. Eleinte 80ml körül esznek otthon a babák, aztán hetekkel később 120ml és így tovább.
linato

Edit!
HA van otthon mérleged, akkor gondolom tudod: tiszta pelusban leméred szopás elQtt, majd után, a különbség a megevett mennyiség. HA nincs mérleged, akkor sem kell 75-100 ml-nél=g-nál többet egyszrre lefagyasztanod!

Erka
szekera

Linato Kép és Erka Kép
Köszönöm szépen.

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Hát jól beindultak itt a dolgok a hátam mögött!!! Időm nem volt ugyan végigolvasni ( nem is tudom, mikor lesz ), csak gyorsan átlapoztam a dolgokat, hogy lássam ki osztódott KépKépKép Gratula mindenkinek!!!

Mi még egyben vagyunk remek CTG-kel és flow-val. Sehol semmi fájás, továbbra is szerdai császár a terv. Nem is reménykedem én már abban, hogy bármi történik addig... KépKépKép

Ja, leléptem egy éjszakára a kórházból, mégiscsak jobb itthon KépKépKép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Sziasztok!

Csirkesz!
Köszi a tippet a banánnal, kipróbálom. Bár a dietetikus pont a banántól tiltott el a cukrom miatt, de majd kikalkulálom, hány grammot ehetek.Kép

Erka!
Kösz a vigasztalást alvás ügyben!Kép Vajon hogyan lehetne szert tenni egy olyan nyugis babára, mint Lili?Kép

Gabi
efgabi

Na jövök egy kicsit én is randalirozni a neten. Képzeljétek, ma egész nap csak szopiztunk, igaz legalább 2-3 óra egy egy szopi /Előkészület, cici fellazítás, előfejés egy picikét, baba mellre- bealvás - ébresztgetés- bealvás, befejezés - üresrefejés, tisztálkodás, mosogatás.../ de nagyon örülök, hogy ment! Kép Remélem menni fog mostmár lassan lassan a dolog!

Ma picit vérzett a köldökcsonkunk, le kellett kezelni a vérző sebecskét alkohollal a szívem majd megszakadt, annyira rossz volt kínozni szegénykémet.. Borzalmas fájdalmat okozni neki, még akkor is, ha tudod, hogy az ő érdekében teszed! Kép Kép Kép

Ma kiszedték a varratokat is, igy már sokkal jobb, nem is gondoltam hogy ilyen minőségi változást fog jelenteni majd a dolog. Kép

Livnél bent voltam pár percet, kinézetre jól van, elég nyugisnak tűnik de ott volt vele azt hiszem az anyukája (?)aki előtt nem akart mesélni, mert ő elég aggódós...

Legyetek jók, és pihizzetek sokat! Kép

Puszi:

Macs
maccs

Szia Macs!
De jó hogy benéztél, pont ma gondolkodtam rajta, vajon hogy haladtok a szopival. Ezek szerint alakul a dolog!Kép
Már akartam kérdezni, hogy mit csináltak a csecsemősök, amivel elrontották Lilit? Csak a cukros víz van a rovásukon vagy még más is?

Gabi
efgabi

Sziasztok!Gratulálok minden friss anyukának!
A héten rengeteg dolgom volt.Sokat rohangáltam az ovi miatt.A csütörtöki és pénteki elválás sírósra sikerült.Ő bent én kint.De amikor bevitték a csoportba megnyugodott a drágám.Sokan mondják,hogy ha itthon leszek a kicsivel mért viszem oviba.Lehet,hogy önző dolog de ez az élet rendje.Egy három éves csmetének szüksége van a hasonló korúak társaságára.És ez kezd beigazolódni mert jókat játszik Ágota.Mostanra tudatosult benne,hogy ez nem csak egy átmenet,ez minden napos dolog.Hétfőn már ott alszik igaz ébredés után már ott leszek érte és a délutáni ottléthez is csak fokozatosan szokatom.Olyan furcsa kivülről látni a lánykámat.Ezalatt azt értem,hogy mással is játszik,nevetgél,jólérzi magát.
Kedden megyek a laborba azt mondta a védőnő,hogy nagy labort csináltat mert ha beindul a szülés (és a kicsikém még mindig faros)ne akkor kelljen rohangálni.Remélem sima szülés lesz mert szülés után négy órával már tudok sétálgatni de császár után 24 óra fekvéls van.Majd a
kicsi dönt,hogy melyik formájáát választja a világrajövetelének.
Szerdán Uh-ra megyek.Remélem minden rendben.
Kellemes hétvégét!
GnéKriszti
gnékriszti

Sziasztok! Jó reggelt, és szép napot mindenkinek!

Gabi!
Fogalmam nincs hogyan lesz egy baba jó éjszakai alvó, de bízzunk abban, hogy nálunk sem lesz ez másképp, mint a kis Lilinél!Kép

Macs!
Tegnap olvasgattam a Szoptatás könyvet, és abban találtam meg, hogy az oxitocin a felelQs a tejleadásért, tehát addig termelQdik, amíg szoptatsz. A prolaktin beindítja a tejtermelQdést, az oxitocintól pedig beindul a tejleadó reflex, amit a kismama vagy megérez, vagy nem, de olyankor a tej jobban elindul folyni, amikor fejsz, a csöpögésbQl átvált csordogálóvá.

Lányok!
Nem tudom mi volt a babóval ma éjszaka, de szerintem megint a feje van felül, bár ezt nem mondanám 100%-osra, de olyan fordulatokat tett a pocakomban, hogy azt hittem a hasfalon keresztül fog kijönni.

Erka
szekera

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?