Sziasztok!
Ildi, egy jo nagy adag mezeskalacs mar elkeszult, de dec. kozepeig se tartott ki.
Meg odaig se jutottam, hogy szepen kidiszitsem oket, ugy csupaszon elfogytak.
Meg jo, hogy a nagynenem is sut nekem es kuldi a szuleimmel, igy talan eleg mar csak egyszer ujrasutnom. Persze, ott lesz meg a beigli, meg meg vanilias kifliket szeretnek sutni. Az iden jutott eszembe, hogy nalunk az is volt otthon mindig karacsonykor.
Ha jol emlekszem, te nem vagy nagy gesztenyes, de ha esetleg masok igen es szeretnenek gesztenyes beiglit sutni vagy gesztenyes fatorzset, stb, akkor az ASDA-ban talaltok konzerv formaban gesztenyepuret. Persze ez nem olyan, mint a magyar. Teljesen natur, be kell izesiteni. Sok-sok rum vagy rumaroma es cukor kell hozza, hogy hasonlo legyen a magyarhoz, de a vegen olyasmi a vegeredmeny. Biztosan van TESCO-ban is es egyeb nagy supermarketekben, csak azert irtam az ASDA-t, mert mi ott vettuk es ott tuti, hogy van. Csak valoszinuleg nektek kell fekutatni, mert az eladok nem tudnak rola. A ferjemnek azt mondtak, hogy nincs. Sot, meg a managert is felhivtak telefonon es az meg azt mondta, hogy most nincs, majd 1 het mulva kezdik szallitani. Erre, a ferjem terult-fordult es talalt gesztenyekonzervet.
Szoval, nem erdemes megkerdezni, meg kell keresni.
Ildi, te mar sutettel valamit? Bar gondolom, ha ilyen koran kezded, nalatok is elfogy karacsony elott.
Dori, remelem sikerul otthon elvinni Zoet a dokihoz, de azert szeretnelek megnyugtatni, hogy nalunk ugyanez volt a helyzet. Mindenki azzal vigasztalt annak idejen, hogy amikor mar szilardat kap Lolli, az jobban megmarad benne es megszunik majd a bukas. Egy rovid ideig igy is volt, csak aztan a szilardtol is ugyanugy bukott, mivel nagyon sokat mozgott. Persze az a biztos, ha megmutatod dokinak, de valoszinuleg ugyanabban a cipoben jartok, mint annak idejen mi es ez csak akkor lesz jobb, amikor mar tobbet lesz fuggoleges helyzetben Zoe. Nalunk legalabbis igy volt. Amig sokat fekudt, hempergett, maszott, addig allandoan bukott, csak akkor mult el, amikor mar sokat allt. En aztan meg tudom erteni, mit elsz most at, de fel a fejjel, mar csak max. nehany honap es vege. Nalunk is mindig minden foltos volt, raadasul a szilard kajak ugye szinesebbek is es nehezebben jon ki. Ha kinlodsz a foltok kiszedesevel, akkor van egy jo tippem. En folyekony vanish-sel szoktam befujni es meg szorok ra mososzodat. (Ha jol tudom, otthon a DM-ben lehet kapni). Ha a szonyegre megy ra, akkor meg kb. 2 deci vizben kavarj el nehany kanal ecetet es mososzodat es fertotlenitonek cseppents bele teafa olajat vagy eukaliptusz olajat. Egy puha ronggyal ezzel az oldattal dorzsolgesd a foltot a szonyegen!
Egyebkent az angol vedono annak idejen azt a bolcs tanacsot adta nekem Lolli bukasara, hogy mossak szorgalmasan! Edes.
Nagyon cuki Zoe a kepeken! Hihetetlen, hogy mennyire telik az ido! Ilyenkor veszem eszre, amikor gyerekekrol latok fenykepeket. Nem reg meg milyen kis picuri volt, most meg mar lassan kesz nagylany. Az a kotott kardigan gyonyoru!
En most a volt szomszed kislanynak kotok, talan ma mar be is fejezem. Lolli meg mar leadta a megrendelest, hogy neki is olyan cicas kell, mint amilyet Abinek kotottem, csak neki nem ciklamenben, hanem halvany lilaban.
Mariann, szepen kerekedik a pocid!
Picilulu, hogy vagy? Te mikor szeretned a munkat abbahagyni? Marmint gondolom, hogy legszivesebben mar most, de ugy ertettem, hogy kb. mikortol maradsz otthon?
Kepzeljetek, Lolli januartol uj nursery-be fog jarni, mert a regivel nagyon nem vagyunk kibekulve. O sem erzi ott tul jol magat, ugyhogy nem is akarjuk tovabb eroltetni. Ma volt az uj helyen 1 ora probafoglalkozason es nagyon tetszett neki. Apa ment erte es ugy fogadta apat, hogy "I enjoyed myself. "
A regi helyen ment par delelottot es utan legalabb 1, de sokszor 2 hetig itthon kellett maradnia, mert beteg volt. Ez megy mar fel eve. Mar nagyon kezdett elegem lenni. Raadasul nem is szivesen ment, ugyhogy mar azon gondolkoztam, hogy nem lelki oka van-e a megbetegedeseknek.
Most annyira orulok, hogy ez tetszik neki. Januartol 2 delelottot fog ide jarni, aztan aprilistol 4 delelottot. Akkor mar 3 eves lesz es 5 delelott jar ingyen, de a penteki napot meg szeretnem tartani masra, ugyhogy csak negyet fog jarni. Amugy meg az a nagyon jo ebben a nurseryben, hogy lehet veluk egyezkedni, hogy az otodik delelottot is lejarja. Vagy mehet helyette egy +delutant vagy ottmaradhat ebedelni a tobbi napokon.
Nagyon sokat foglalkoznak veluk itt, ami a masik helyen egyaltalan nem igy volt es szerintem neki pont ezert nem is tetszett. Hallottatok mar a Montessori Nursery School-okrol? Na, ez a nursery Montessori. Eddig meg mindenkitol csak jot hallottam rola. A sogornomnek is ilyenbe jartak a gyerekei es o is mondta, hogy feltetlenul ilyet keressek Lollinak.
Megyek, mert megerkezett apank. Ossze kell kapnom a nappalit, mert szinte lepni se lehet.
Olive