Sziasztok!
Hű, alig bírtalak végigolvasni benneteket, annyit írtatok.
Magzatmozgás: mindkét fiamat kb. 18.héten éreztem először. Eleinte nekem olyan buborékszerű, bélmozgásra emlékeztető érzés volt, de aztán később, mikor már nagyobb a baba... az már olyan kirúgom a ház oldalát típusú, semmivel össze nem téveszthető érzés
AFP: nagyon félek tőle, fogalmam sincs, hogy legyek okos, mikor menjek, mert napok is számítanak, ráadásul nálunk mindkét fiamnál alacsony volt. Az elsőre legyintettek, de a kisebbiknél belezavartak egy amniocentézisbe. Nem kívánom senkinek azokat a heteket! Most is libabőrös lettem.
Azt tudnám mindenkinek tanácsolni, hogy ne a rendelőbe menjen vagy olyan helyre levetetni a vért, ahonnét még tovább szállítják egy laborba. Ugyanis nem minden laborban vizsgálják. Pesten például tudtommal két helyen, az egyik a Schöpf-Merei kórház. Az odaszállítás, eredmény visszaszállítás (mivel nem minden napon szállítanak) két hetet vesz igénybe. Ha nem jó, kontrollt kérnek, az megint két hét (én itt dobtam be a törölközőt, kinyomoztam, hogy vizsgálják be a vért, elmentem a Schöpfbe és még aznap megvolt a kontroll eredménye! Így is a magzatvízvétel eredménye a 21. hét után lett meg! Hála Istennek, jó lett az eredmény, de szörnyű volt a várakozás, a bizonytalanság. Mindenki azt mondta, nekünk kell dönteni, akarjuk-e a vizsgálatot, hiszen vetélési kockázata van, de azért javasolják a biztos ami biztos alapon. Brrr. Most biztosan elsőre a Schöpf-Merei kórházba megyek vérvételre, egy-két nap alatt megvan az eredmény. De a nagy kérdés még mindig az, melyik napon kell majd mennem. Nekem is össze-vissza van a menstruációs ciklusom. A tegnapi uh-n megerősítették, hogy 11 hetet betöltött, még nem 12 hetes a baba.
Uh: tegnap voltunk a 12 hetes uh-n, tarkóredő-mérésen. Én így a harmadiknál is akkora élménynek érzem ezt az első ultrahangot, amikor már látható, hogy egy valódi baba mocorog, integet ott a pocakomban
) Féltem, hogy jövő héten újra el kell mennem, mert csak a férjem időbeosztása miatt mentünk most (tanár, ma már elkezdődött nekik a suli), de végül addig macerálták a pocaklakót, míg felébredt, mocorgott, és elfordult, hogy az orvos meg tudja mérni a tarkóját. 1,6-ot mértek, ami normális. Nagyon örülök, állítólag ez meggyőzőbb , mint az AFP. (meghatározóbb).
Bocsánat a hosszúságért!
Sziasztok!
Dorka 11+6