Új privát üzeneted érkezett!

Detti :)

Nekem sem tűnt gagyinak a quercetti, megnéztem közelről. Na nem egy fa minőség, de arra amire nekünk kell jó.

Telefonáltak az oviból, hogy Olinak 39 fokos láza van. Zoli most vitte a dokihoz. Nekünk ugrott a holnapi télapó, sőt lehet a szombati színház is. :cry: :cry: Reggel még csak nyüszi volt, és köhincsélt, de tegnap semmi baja nem volt. Ez tuti valami vírus. :twisted:

Cat
Kép
cateye

Hát csajok, amikor legközelebb szidjátok a mocsok vállalkozókat, akkor gondoljatok arra, hogy velünk gyakorlatilag nem fordul elő, hogy minden hónapban kapunk fizetést. :( És az sem ritka, hogy fél évig semmi. Idén például a férjem még gyakorlatilag csak alamizsnát kapott. :cry:

Akkor most jó volt ez a musicalmesék vagy nem? Nagyon gondolkodom rajta. És hová kell jegyet venni, hogy a gyerekek lássanak is?

Szép estét!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Cat,

Hú, ez szívás :( Szegény Oli. Nem kérdés, hogy vírus egyébként. NAgyon-nagyon sok most a beteg gyerek, a rendelők tömve vannak. A dokink már nem is tud kijönni házhoz, mert annyian vannak.
Nálunk most Ambrusnál rezeg a léc. Fájlalja a fejét, és kicsit piros a torka. Bioptronozom ezerrel, meg béres cseppezünk, c vitamint is nyomom, de lehet, hogy ő se ússza meg. Tele vagyunk programmal az elkövetkező 3 napban, és nagyon nem szeretném lemondani...

Brigi,

A musicalmeséket én hallottam több helyről is, hogy jó, szokott tetszeni a gyerekeknek. A mi színházas nénink állandóan próbál rábeszélni, de eddig én még nem engedtem (nem annyira csípem a musicaleket), de lehet, hogy egy januárri vagy februári előadásra csak elviszem a gyerkőcöket. A gond csak az, hogy főleg hétköznapi előadások vannak.

Detti

KépKép
kiliman

"Csak" torok és garatgyulladása van Olinak. Eszik rendesen, de nyűgös, és fekszik. Szerintem az oviban kicsit eltúlozták a 39 fokot. Holnap itthon maradok vele, aztán kedden mehet oviba.

Brigi :)
A lányoknak nagyon tetszene a musicalmesék. Igazi királylányos, sok szép ruha, disney slágerek stb. Fszt. 5. sor környéke vagy oldalpáholy ami jó hely.

Nektek annyira szerintem nem tetszene. Nem beszéllek le róla, próbáljátok ki. Neked tuti nem tetszene, azt borítékolom. :lol:

Cat
Kép
cateye

Meme!
Milyen érdekes!Dávid is most volt matekverseny,meg készülnek a következőre.De a matek (meg a fizika,meg a föci) mellett nagyon szereti a történelmet is!!!
A suli és az ofő ebből a szempontból (is) szuper.Minden hónapban van kirándulás (is)!Szombaton Bécsbe mennek. Bár a vásárba is lesznek (ez 2órás proram),de mellete megnézik a Kapucinus-temlomot,Operházat,Staphans-dómot,Városházát stb és a shcönbruni kastélyt is.
Bár anyagilag ezek plusz terhek.De nekünk kivitelezhetőbb így,mintha együtt mennénk.Úgy tuti nem jutna el sok helyre a Dávid.Ha meg majd a picik iskolásak lesznek,remélem nekik is sikerül ilyen szemléletű sulit találnunk.

Cat!
Jobbulást!

Kép

Kép
edit73

Cat,
jobbulást!!!! :cry:
Remélem a színházatok nem ugrik, és lesz annyira jól Oli, hogy el tudjatok menni.

Edit,
ez tök jó, hogy ennyit kirándulnak, és kiállításokra is felhozzák őket! Ritka az ilyen suli (ami még csak nem is alapítványi..).

Musicalmesék ügyben hétfőn nyilatkozunk, Tamás vasárnap viszi el a Natikát (én kongresszuson leszek 3 napig mától :roll: ), de szerintem ez egy királylányos-hercegnős zeneszerető kislánynak tuti élmény :lol:

Cat, Meme,
én kész Serbi-fan lettem, egyfolytában nézem a youtube-on a dalait :lol: milyen szép hangja van!!

Kép
nettke

Nettke :)

A színház jövő szerda, Oli meg mehet kedden már oviba. Lázasodik, de nem vészes, és köhincsél, tényleg a torka. Nálunk még más betegség nem járt, csak torok és garatgyulladás. Ez van ránk osztva. :roll:

Jó konferenciát! Pesten lesz? Bejárós vagy ottalvós?

Serbi hangja nekem is nagyon tetszik, de élőben ezerszer jobb, nekem a neten nem jön úgy át. De tényleg egy nem hétköznapi hős a maga szerénységével. 8)

Edit :)
Köszi.

Meme :)
Jó szórakozást vasárnapra! Biztos tetszeni fog a gyerkőcöknek!

Holnapra nekünk is van jegyünk a Süsüre, szerintem arra elvisszük Olit is, mert egy vagyon volt, na meg most is itt legózik a szőnyegen.

Cat
Kép
cateye

Sehol nem találok a neten ilyen 4428-as vizimentős Playmobilt. Nincs ötleted, hogy hol nézzem meg?

Cat
Kép
cateye

Cat,

de jó, hogy nincs nagy gond Olinál. Az a 39 fok rémisztő volt. Sajnos most nálunk is gége gyuszi vírus ill. hányos - hasmenéses vírus tombol.
Jó szórakozást a Süsüre. Én is simán vinném a gyerkőcöt, ha nincs nagy gond.

Nettke,

[quote] írta:n kész Serbi-fan lettem, egyfolytában nézem a youtube-on a dalait Laughing milyen szép hangja van!!

csak nehogy legközelebb már te is " szurkolói buszon " érkezz..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Na, ez most csak vicc volt. Nekem is egy édes srác, akinek a hangja isteni.

Edit,

Kristóf csak azokat a tantárgyakat szereti a mit nem kell tanulni. :wink:

Detti,

Lacikámtól örökölte a matek beállítottságot Kristi. Már most látszik Zsombi is tök ilyen. Zsófi olyan mint én, nem gond a matek, de nem az a fő. Amúgy nem kell neki segíteni, sose kellett semmiből. Csak ösztönözni kell arra hogy egyáltalán tanuljon. Sajnos nem szeret. Amit most 6.-ban már nem engedhet meg magának, mert az azonnal egy rosszabb jegyet von maga után. :roll: Lesz 2 db 4-ese félévkor. Ez viszont nem tetszik neki, mert eddig mindig kitűnő volt. Na, ez a kis kamasz kor. 8)

Brigi,

majd hétfőn én is leírom a musical mesékről a tapasztalatokat. Mi a 7. sorban ülünk, középen. Állítólag ( de ezt is hétfőn ) ez a legjobb hely, mert a színpad mag van hosszabbítva egészen a 7. sorig.

Kata,

hogy vagytok a szuri után?

Meme
szinta

Cat,

Én se találom sehol a 4423-at :roll: Holnap megyek a Müllerbe, ott sok Playmobil van, megnézem neked. Meg megyek az Árkádba is, ott a Játékszigetben szintén meg tudom nézni. Bár ha ott van, akkor legalább 2e ft-tal drágább lesz.

Ma voltunk a HVG-s télapó ünnepségen. Nem is kell mondanom, hogy kik voltak az elsők, akik ajándékot kaptak... És kik voltak, akik az első sorban álltak és folyamatosan szerepeltek... :lol:

Jó hétvégét mindenkinek!

Detti

KépKép
kiliman

Köszi. 8) 4428-as a száma. Én a Corába megyek délután, ott fogom megnézni. Rgy helyen találtam, de postával együtt 13 ezer lenne. :shock: Olyan 10-t gondoltam érte.

Nálunk is Samu vitte a prímet a DHL télapónál. Ő lett a mikulás segítője. Nagyon élvezte. :D

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

A Gulliverben is egész sor Playmobil van, ha máshol nem találnátok.

Betegeknek jobbulást!
Mondjam-e, hogy megint lázas vagyok?

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Annamari :)

Köszi. Ott kérdeztem, de nincs. :(

Jobbulást neked! Nálunk úgy néz ki, hogy Oli ma már lázmentes. Lehet attól a fél tonna édességtől, amit télapóra beküldtek magukba.
:roll:

A Corában nem volt sem a te féle playmobil helikoptered, sem az enyém. Bár ott elég gyér volt a választék playmobilból. A majmos társast vettem meg a barátnőm kislányának, amit Ditke ajánlott, az viszont ott nagyon megéri 3200 FT-ért.

Cat
Kép
cateye

Cat,

A müllerben már csak a játék üres sora volt... :( A Játékszigetben se láttam (szerintem jobb is, mert kb. 40-50%-kal drágábbak ott a playmobilok, mint a Müllerben).

Egyébként én nem értem az embereket. Teljesen meg vannak őrülve már most, karácsony előtt 3 héttel. Az Árkád tömve volt, mintha ingyen árultak volna mindent :roll: Én szimplán vásárolni szerettem volna a 30%-os Elle kártyámmal - nem karácsonyra -, de elment tőle a kedvem teljesen.

Detti

KépKép
kiliman

Köszi. 8) Szerintem megrendelem abból a webshopból, mert én is kezdek besokalni a tömeg miatt,így már csak számítógép elől vásárolok, még ha többe akkor is.

Tegnap voltunka Süsün a József Attila színházban. A gyerekeknek nagyon tetszett, nekem ambivalensek az érzéseim. Vagy nagyon felrakták már az operettesek a lécet. :lol: És mivel nem magunk miatt mentünk, így végül is megérte.

Estére viszont Samu is belázasodott (megvárta a télapós nagyszerepléseit), egész éjjel lázat csillapítottam, így hulla vagyok.:?
Holnap és kedden szerintem itthon maradnak.

A színházban elég sokan maszkban voltak, szülők és gyerekek is.

Cat
Kép
cateye

Cat,
de sajnálom!! :( De talán így letudjátok Karácsony előtt az összes betegséget :roll:
Süsüt ezek szerint nem ajánlod? Mi nem tetszett?
Tamás ma volt Natival a Musicalmeséken, és nagyon tetszett nekik! Kíváncsi vagyok Memééknek hogy tetszett? Mi lehet, hogy megnézzük össz-családilag még egyszer. :wink:

Nálunk az erste-s mikulás műsor nem volt átütő siker, Tamás egyedül volt velük, és nagy nyulak voltak, utolsónak mentek csomagért és lógtak az apjukon mind3-an végig. :roll: T. elég ideg volt a végére! Mit meg nem úszik az ember egy konferenciával!! :oops:
Amúgy 3 napos volt Bükfürdőn, gondolom sejtitek milyen "rémesen" éreztem magam :lol:

Valami zeneeszközt szeretnék a kölköknek karácsonyra, nem látott valaki valahol olyan kis elemes zongora-félét, vagy valami jópofa gyerek-karaokét (mikrofon, kismagno..)??? Nem vagyonos dolgokra gondolok.. :roll: Ha van ötlet, osszátok meg velem, mert én sehol nem látok most ilyesmit!

Meme,
milyen volt a Tutanhamon??

Kép
nettke

Sajnállak ám!!! :wink:
A Musicalmesékre végül kértem jegyet. Remélem sikerül valami jó helyre kapni.

Mi ma moziban voltunk. Megnéztük a Holdhercegnőt. Én valami tündéresebbre számítottam, de a gyerekeknek így is tetszett. El is határoztuk, hogy megnézzük a turai kastélyt. Volt egy rész, ahol Borka felállt, és csiripelő hangján elkezdte magyarázni, hogy mi történik. Kicsit kuncogtak a hátunk mögött ülők, mi meg csendben röhögtünk Artúrral. :lol: Most törhetjük a fejünket, hogy 1. hol szerzünk neki olyan piros ruhát, amit a Holdhercegnő viselt, 2. honnan veszünk olyan könyvet, mint amiből a Hhnő a történetet olvasta. Ez volt ugyanis a rendelés. :wink:

Szép estét,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok Mindenki!

Nemsokára díszítjük a fát, meggyújtjuk a gyertyákat és örömmel figyeljük majd, amint a gyerekek mohón bontogatják az ajándékokat.

Addig viszont még van pár hét! Nyitottam egy topikot, gyertek, ötleteljünk, készüljünk a Karácsonyra együtt! Mert biztos, hogy mindenkinek van legalább egy olyan remek ötlete, ami másoknak nem jutott eszébe.

http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... t=&start=0

Üdv, és mindenkinek jó ráhangolódást, készülődést:

Dia

[size=12:d15e2bdd2c][color=blue:d15e2bdd2c][b:d15e2bdd2c]Gyerekszoba blog - Neked is volt gyerekszobád?[/b:d15e2bdd2c][/color:d15e2bdd2c][/size:d15e2bdd2c]
dia
Budapest

Sziasztok!

Musical mesék:

Nagyon-nagyon bejött !!!! Szuper volt. Aranyos, humoros alap story, szuper szereplők, nagyszerűen kiválasztott zenék. Bennünket lenyűgözött. ( itt Lacikámat és engem is bele kell érteni. :oops: ).
Zsófi kész volt a ruháktól, a díszlettől. Volt, hogy sikoltozott,kuncogott örömében kész voltunk tőle. Főleg mikor benyögte tök hangosan, hogy a Kata tündér a Janza Kata.
Sőt, alig tudtuk őket elhozni a színházból, a képeket nézegették, leskelődtek minden hova.
Ja, és a 7. sor közepe jó hely. A darab alapötletét kitaláló 2 zenetanárnő ült mellettünk. Zsombi beszélgetett velük, gteljesen meg is lepett az én kis " szerény " kisfiam ismét.

Tutanhamon:

féltem, hogy fáradtak lesznek hozzá, de szerencsére itt is jó volt minden. 2 órát töltöttünk bent. Mindent végig néztek hallgattak. Itt Zsombi volt, akinek nagyon-nagyon tetszett. Olyan jópofa volt, kaptunk egy kis füllhallgatót, így nem kellett semmit olvasni, mindent elmondtak. 2 vetítés is volt.

Szóval, jó kis napunk volt, s még Kristófnak is tetszett minden.

Cat,

a jegyek nem voltak még ott, így ha lesz időm hívlak!!!!

Nettke,

Laci összefutott Tamásékkal a ruhatárnál, Nati nagyon szégyenlős volt, de azt mondta Laci: " Olyan szép ! ". :lol:

Meme
szinta

Detti,
Ambrusnak Boldog Névnapot!!!!

Kép
pramprampram

Ambrusnak én is boldog névnapot kívánok!

Pram :)
Milyen volt Sümeg? Nem is meséltél róla.

A turai kastély hogy passzol a Holdhercegnőhöz? Nem értem. :oops:

A kastély mi már láttuk, van ott egy geoláda. :lol:

Süsü: A gyerekeknek nagyon tetszett, és másnap már én is úgy gondoltam, hogy jó volt, csak én mást vártam. Színvonalasabb előadást. Gyengék voltak az énekhangok, és sok volt a blőd poén. De szép történetet kerekítettek köré, és voltak ötletes megoldások. Na és volt Süsü, akiért meg voltak veszve a gyerekek.
2.900 Ft a jegyár, ami szerintem kicsit sok érte. :oops: :oops:

Cat
Kép
cateye

Cat,

nem is írtam, Lilla volt a 3. tündér. :wink:

Detti,

boldog névnapot Ambrusnak!!!!

Brigi,

hol vettél jegyet? Micivel ki volt míg moziztatok? Zsófinak is biztos tetszene ez a mese. :wink:

Pram,

mi van veletek? Régen voltál?

Annamari,

jobban vagy? Szörnyű, hogy ennyit betegek vagytok.

Meme
szinta

Cat :)
A turai kastélyban forgatták egy részét. :) És nagyon szép volt. A lepukkantsága meg szinte az erénye volt ebben a történetben. Tényleg olyan elvarászoltnak látszott tőle az egész.

Mici a sógornőmékkel volt. Ők közel laknak az Arenahoz, úgyhogy oda mentünk. De találtunk most két nőt itt Hartyánban is, akik tök jól elvannak a gyerekekkel.. Dolgozni nem fogok, ha nem lesz nagyon-nagyon muszáj, de néha így legalább el tudunk menni itthonról kettesben is. De szerencsére a gyerekek mindenkit szeretnek, és örülnek a változatosságnak. Micit meg minden várakozásomat felülmúlva el tudja altatni a szitter is. :lol:
Most már csak egy autó kell nekem és szabad leszek. (Már amennyire három gyerek mellett lehet. :) )

Szép napot nektek!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Detti,
boldog névnapot Ambrusnak! :lol:

Brigi,
tök jó hírek!! :lol: Végre eljön a Te időd :lol: :wink:

Meme,
örülök, hogy az egész 'pesti' program jól alakult :) Tamás is mondta, hogy látott titeket.
Érdekes, de Natika nem mesélt semmit az egészről. Mikor nyúztam, hogy mégis milyen volt, akkor azt mondta hogy jó, meg szép, meg tetszett. Szóval valószínűleg benne még ülepedik :D De arra a kérdésre, hogy szeretné-e még egyszer, határozottan lelkes volt :lol:

Kép
nettke

Köszi a köszöntést Ambrus nevében! Én nem tudom, hogy ti a névnapokat hogyan szoktatátok ünnepelni, de én nem fogom túlzásba vinni: kap egy matricás füzetet tele lovagos matricával. Sztem ez bőven elég így a télapó után és karácsony előtt.

Cat,

Én is gondolkodom azon, hogy a Disney on Ice-ra maszkban megyünk a gyerekekkel. Szerintem nem hülyeség.

Egyébként a musicalmesékre szerintem elviszem a kölköket. Nem magam miatt, hanem miattuk főként. Nekem csak annyi a gondom, hogy pl. a Muzsika hangja az egyik kedvenc filmem, a gyerekek is látták, de az eredeti, a filmváltozat. Nekem a magyar feldolgozások annyira nem jönnek be. Majd meglátjuk.
Most a Kolibribe veszek egy halom jegyet, mert jókat olvastam az ottani gyerek előadásokról.

Brigi,

Szerintem jót fog neked tenni, ha néha lepasszolod a csajokat. Ha sehová nem mész, csak otthon ülsz, már megérte :lol:
Szerinted a fiúknak is tetszene a film?

Tegnap a télapó hozott egy tök jó társasjátékot. Egy halásztóban van kb. 30 db hal, akik folyamatosan nyitogatják a szájukat, miközben a tó forog körbe, és úgy kell kihalászni a halakat. Nagyon tetszik a fiúknak.

Detti

KépKép
kiliman

Boldog névnapot Ambrusnak!!!

A film nem tudom tetszene-e, de így elsőre én azt mondanám, hogy nem. Egy Végtelen történet típusú sztori, csak jóval kevesebb mesei elemmel és kalanddal. Eleve mondjuk lány a főszereplő. :wink: Mondjuk lehet, hogy a lovas jelenetek, meg a váras rész bejönne. De nem e körül forog a történet, nincsenek benne harcok, csak rohangálnak a feketébe öltözött figurák. :lol: De a port.hu-n volt egy hozzászólás, ami nagyon találó. "Végre egy film, amit nyugodtan meg lehet nézni a gyerekkel úgy, hogy nem kell attól tartani, hogy megáll a fejlődésben." :)

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Nekem is nagyon tetszik a turai kastély! Olyan vadregényes, romantikus az egész. Kár, hogy nincs rá pénz rendbehozni, kár az enyészetnek hagyni.

Örülök, hogy sikerült szittert találni! Legalább tudsz egy kicsit magaddal is foglalkozni.

Nincs elég nagy zaj nálatok, hogy még hangszert is veszel? :lol: :lol: Nekünk a legrosszabb döntésünk volt tavaly a gyerek laptop, soha többé nem vennék, és mindig a nagymamához visszük, hogy ott játszanak vele. :lol:

A Bors nénit ajánlották nekünk a Kolibriben, hogy nagyon jó. Februárra kértem is jegyet.

Nekünk is telitalálat lett a fogorvosos gyurma. Azóta fúrnak faragnak, tömnek, fogszabályzót készítenek. :lol: Zoli szkeptikus volt amikor ezt meglátta, hogy mekkora barom játék, de elképedt, hogy hogy bejött a gyerekeknek. :D

Cat
Kép
cateye

Cat, Meme,
köszi az érdeklődést :) Sümegen voltunk és remekül éreztük magunkat.
Mostanában elszaladnak a napok és azon kapom magam, hogy ismét eljátszadoztuk az időt és már réges rég aludniuk kellene.

Kép
pramprampram

Cat!
Nem tudom, hogy ezt nézted-e, de most akciós az árzuhanáson 8.237Ft.:

Kép

https://www.arzuhanas.com/Quercetti-Kat ... 976.html#x

Judyt
KépKép
judyt

Judyt :)

Köszi. Ezt lehet kapni nálunk is a játékboxban 9.990-ért. Ha erre kifizetem a postát árban már ott vagyok, ez meg lehet nem érne már ide.

De amikor megnyitottam az üzenetedet Samu kiszúrta és felkiáltott: "Golyópálya! Olinak akarsz rendelni ugye? :shock: "

Mindenki kész van az ajándékok vásárlásával már? Én pont ma pánikoltam be, hogy vannak még komoly hiányosságaim. :cry:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok,

Tegnap azzal fogadott az ovónéni, hogy Bernát 2x, Ambrus meg 1x fosott :roll: Csak orvosi igazolással vihetem őket oviba. Úgyhogy ma nem mentem dolgozni, és elvittem őket Móvárra a nagyszülőkhöz, mert nem tudok most több szabadságot kivenni. Bernátnak ma délelőtt is ment a hasa. Valami vírus... Úgyhogy most szombatig szabadok vagyunk :lol: Két évig nem voltak betegek, most meg két héten belül ez a második Bernátnak. Remélem, ezzel le is tudtuk az elkövetkező két évet :)

Cat,

Most nem emlékszem pontosan, de valami ilyesmi golyópályát vettem, mint amit Judyt mutatott. Csak mégis más :roll: Nagyobb, az biztos, mert annak mintha több oszlopa lenne, legalább 8 vagy 10. Mindenesetre utánaolvastam még akkor, és jókat írtak róla, de csak külföldi oldalakon volt ismert. Nem is tudom megnézni a márkáját, nevét, mert otthagytuk Móváron, mert ott kapják majd meg a fiúk.

Ajándékok???? Még nekem sincs meg minden, de én rosszul vagyok ettől az őrülettől :shock:

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Detti!
A nagyszülők nyugdíjasok?

Ajándékokkal csak a gyerekeké van meg ill. még egy dolog hiányzik, viszont a felnőtt családtagok még semmi senkinek. Én is ma eszméltem rá, hogy már alig van időm. Ha lenne ötletem az már jó lenne....

Holnaptól mi is itthon..., Gergő megint köhög, na meg az apja is.., pedig most jó lett volna ha oviban vannak, hogy tudjak vásárlni, csomagolni...

Meme!
Oltás után a gyerekeknek semmi bajuk nem volt, nekem + Attilának két napig nagyon fájt a karunk. Gyerekeknek csak a szúrás fájt, onnantól semmi. nekünk pont fordítva. Nektek hogy ment? És utána?

Ditke!
Marcipán: simán belegyurmázod a színezőt a marcipánba, de utána egy napig hagyni kell állni.

Annamari!
Jobban vagy?

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Köszönöm az érdeklődést, nagyon jólesik. Igen, sokkal jobban vagyok már, igaz ma estére elment a hangom. Most már erősen legyengült az immunrendszerem, azt hiszem, azért nyalhatok be mindent. Az antibiotikum kindent kiírtott belőlem, ami hasznos volt. Azt nem tudom, h az antibiotikum, vagy a betegség hatása, de a jobb szememmel is állandóan tikkeltem vagy 2 hétig. Úgy néz ki, h elmúlt, mert már vagy 3 napja nem volt.

És a fiúk végigjárták a hetet az oviban!

Oltás: a gyerekeknél nem láttam semmi különöset, de az biztos, hogy most rettegnek a szuritól.
Nekem is fájt két napig a helye. De nálunk bonyolult, mert tele voltunk vírusokkal az elmúlt hetekben.

Én már majdnem megvagyok az ajándékokkal, nem volt nehéz.

Hangszer: a fiúk kaptak innen-onnan mindenféle szintetizátort. A leggyengébb babaszintetizátortól az igaziig mindenfélét, de csak a leggyengébbet tartjuk itthon, a többi a nagyapjuknál van. Komolyabbat venni nincs is értelme, mert úgyis csak az extra funkciókat kapcsolják be rajta, meg szórakoztatják egymást a mikrofonnal. Az egyszerűvel, amelyik nincs semmire beprogramozva, nagyon ritkán játszanak. A nagyanyjuknál van játék gitár, a nagyapjuknál játék cimbalom, talán ezekhez volt a leginkább kedvük. Lényeg a lényeg, én sem tudok hangszeren játszani, s ha tudnék, tán volna értelme a gyerekeknek is venni. Vagy ha magántanárt fogad az ember nekik. De így nem. Mármint az én fiaimnak nem.

Jaj, rossz olvasni, hogy ilyen sok manó betegedett le. Remélem, mindenki mehamarabb felépül.

Gabi!
Irigylésre méltó, hogy azon kapod magad, hogy eljátszotátok az időt. Én mostanában azon, hogy már megint nincs türelmem hozzájuk. Bár egy hét ovi után már jobb.

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

[quote]
írta:
Gabi!
Irigylésre méltó, hogy azon kapod magad, hogy eljátszotátok az időt. Én mostanában azon, hogy már megint nincs türelmem hozzájuk. Bár egy hét ovi után már jobb.

Ezt én is akartam már írni, de nem mertem, mert szar anyának gondoltok. Én sosem tudom úgy eljátszani az időt velük, hogy ne nézzem az órámat, hogy mikor fekszenek már le. :oops: :oops: És ha belegondolok, hogy Gabi nap mint nap otthon van csak a gyerekeknek él, akkor aztán teljesen leesik az álam, hogy ilyen anya is van. :D

A tikkelés a vírus miatt van, egyszer volt Olinál is. Nem az antibiotikum okozza, bár ezen sem csodálkoznék.

Jobbulást a fiúknak ! Szerencséd van a móvári nagyszülőkkel, hogy ilyenkor vállalják őket.

Ha nem jön meg a playmobil, akkor ebből a quercettiből veszek egy nagyobbat. Jónak tűnik....

Kata :)
Nektek is jobbulást!
Most olvasom, hogy lecsengőben van a H1N1. Akkor nem tudom mire volt ez a cirkusz. :shock:

Cat
Kép
cateye

Elkiabáltam. Ádám megint itthon van. Az éjjel jó kis kruppos köhögéssel tartott ébren, mára ő is berekedt. Nem olyan vészes, de a héten most már nem viszem oviba, hátha megerősödik. Az oviban már van olyan szülő, aki egyáltalán nem viszi az idén a gyereket, nehogy benyaljon valamit. Na, én bediliznék.

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Cat!

Valamikor a fiúk 2 éves kora táján írtad, hogy igyekszel minden nap egy órára leülni velük, amikor csak velük foglalkozol. Azóta én is kifejezetten figyelek erre. De ehhez tényleg az kell, hogy akkor csak velük foglalkozz, még az ételt megkevergetni se kelj fel. Különben ennyi szerintem elég is nekik, mert ezen kívül még sokat foglalkozunk velük, csak az ilyen közös idő a kevés, amikor csak rájuk figyelünk.

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Erre azért mindig figyelek, hogy játszak velük minden este, de az 1 óra igen csak lerövidült. Van, hogy csak egy mesekönyvet olvasok el nekik, vagy csak gyurmázunk egyet stb. De egyre jobban eljátszanak magukban is, nem igényelnek annyira mint 2 évesen.

Jobbulást Ádámnak. Samu is ilyen rekedt volt.

Ma reggel szólt az ovonéni, hogy két kisgyereknek kimutatottan H1N1-e volt a csoportjukban, a szülők szóltak. Így szerintem rajtunk is az gyalogolt keresztül 3-4 nap alatt. Zoli most van benne, hőemelkedéssel, csontfájdalmakkal.
Eddig én megúsztam. 8) Baromira örülök, hogy nem oltattam. :)

Cat
Kép
cateye

Szolgálati közlemény:

Átküldenéd a számlaszámodat! Plíz..

Cat
Kép
cateye

Cat,

priviben ment.

Annamari,

jobbulást! Húú, ez tényleg sok.

Meme
szinta

Annamari, Detti
jobbulást Nektek!!

Gabit én is irigylem, nem tudom hogy jut még ennyi türelem játszani.. :roll: csak ámulok és csöndben hallgatok. Én arra az egyre figyelek nagyon, hogy beszélgessünk valamennyit (legalábbis kérdezek.. aztán hogy felelnek-e, az más kérdés) illetve jól megszeretgessem őket - ölelgetés, csiki, puszilgatás - napi szinten.

Cat,
T megígérte, hogy utal Neked, ha eddig nem tette, majd holnap :)

Meme,
biztos tudod már, de muszáj elújságolnom, tegnap egy elementáris erejű Menyát láttunk Cat-tel :lol: :lol: Tisztára fel vagyok villanyozva azóta is! Első-második sorban ülni olyan élmény, amilyet máshonnan nem kap az ember! Minden rezdülést láttunk, és mennyei volt. Bár MÁZS most nem jutott nekünk :( De Szil mindenért kárpótolt..
Szóval biztos tuti lesz a jövő heti Szenti-tek onnan a színpad széléről :lol:

Kép
nettke

Nettke,

Köszi! Már tegnap is jól voltak a fiúk, ma meg már kizabálták a nagyi hűtőjét :lol: Szóval úgy néz ki, hogy meggyógyultak, két nap alatt átment rajtuk ez a vírus.

Én most még élvezem a szabadságot, bár kétségtelen, hogy hiányoznak. De nagyon jól érzik magukat.

Én most jöttem meg spinningből, hulla vagyok, de nagyon király volt. Rendszeresen fogok járni hetente kétszer. Muszáj azt a felesleges 20 kg-ot ledobni :roll:

Én bevallom őszintén, nem tudok egy órán keresztül csak a fiúkkal foglalkozni. Egyrészt nincs rá időm, másrészt meg nem is mindig igénylik, mert elvannak vagy együtt vagy külön. Hétköznap délután f4-4-től én vagyok velük folyamatosan, ha nem is ülök le hozzájuk játszani, akkor is együtt vagyunk. Hétvégén meg folyamatosan programot csinálunk.

Annamari,

Na, jól elszóltad magad :roll: Jobbulást Ádámnak meg neked is!

Cat,

Megvettem ezt a két db-os VIII. Henrikes dvd-t. Még nem néztem meg, de nagyon kíváncsi vagyok. Nem volt drága, 1990 ft-ba került.

Karácsonyi ajándékokkal már majdnem megvagyok, még az öcsémnek kell valamit venni. Vele kapcsolatban viszont totál tanácstalan vagyok :(

Ki mit fog sütni-főzni 24-én?

Lilláékról tud valaki valamit?

Detti

KépKép
kiliman

Ja, és még valami: láttam egy filmet, ami nagyon-nagyon tetszett, ajánlom mindenkinek, aki szereti az elektronikus zenét. A címe Berlin Calling.

Iszonyat jó a zenéje!

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Detti!

Nagyon nagyom köszönöm!!!!! Az ajándék már marad is a nagynénémnél, mert mi mindig náluk vagyunk szent este. Az én familiámnál, így nekem szerencsére nem kell főznöm. 25-én anyósomnál vagyunk, 26-án meg hozzánk szoktak jönni Attila apja+ öccsei.

Annamari!

Jobbulást Ádámnak!

Cat!
Jó, hogy így "megúsztátok" és így átment rajtatok, ha ez tényleg h1n1 , így a legjobb megszerezni a védettséget. Én Gergő asztmája miatt oltattam, és ha már ő, akkor a többieket is. Bár végül nálunk mindenki beoltatta magát a nagy családban, pedig az oltás ellenes csoportot képviseltük.
Spinning: Jó lehetett, én csak elméletben jutottam el idáig még a gyerekek előtt....

Ajándékokkal még mindig sehogy, és most visszaestem a fiúkénál is. Hétfőn vettem 1-1 távirányításos autót, de mint kiderült csak 1 frekvencián használható, így meg nem jó, mert bezavarnak egymásnak. Így ma visszavittem....:-(

Cat!
A ti autótok több sávon működik? Most ilyet próbálok keresni.

Türelem: Nekem nagyon kevés van, minél nagyobbak, annál kevesebb. Annyira aktívak, én meg totál le vagyok lassulva és hulla fáradt vagyok. Voltam biorezonancián és ott az energia csakrámat nem is találták... :?
Tegnap egész nap itthon, délelőtt piacoztunk, aztán itt a kertben voltunk, újabban nagyon sokat vihognak együtt. Mondjuk ez jó, olyan édesek ilyenkor, de amikor ezt alvás helyett teszik, majd megőrülök.
Ma anyósnál voltak, holnap megint itthon, de du. megyünk be az oviba az advent délutánra.
Akartam írni, majdnem minden nap társasozunk, nem sokat, mert ahogy Vendel vesztésre áll vagy megelőzi őt valaki egyszerűen dührohamot kap. Múltkor tanítottam nekik a ki nevet a végént, Gergő kiütötte Vendel bábuját, erre Vendel elkezdet zokogni (könnye is folyt), aztán hátba vágta Gergőt, hogy ne üsse le, majd egy párnával elkezdte ütni. Másnap "csak" megelőzte őt, ezek után köpködött és belerúgott a játékba. Nem is tudom mit csináljak. Az hogy csal a dobásnál nem érdekel, de ez a viselkedés kiakasztó. Gergő meg édes, tök becsületesen játszik.
Az unokatesóm nem tudott gyerekként veszíteni, de ő mindig azt mondta, hogy "inkább nem játszom". De nem durvult fiú létére.
Ötlet? Imád társasozni, lelkes amikor elkezdjük, de ahogy "gyengül a helyzete, durvul. Mit lehetne csinálni? ha valakinek van ötlete....

Na megyek aludni...
Jó éjszakát!

Kata

Kép
kateduo

szent este=szenteste

Kata

Kép
kateduo

Hahó

Detti

Köszi a kérdést, mi is betegek vagyunk. Ma terveztem amúgy is jelentkezni, de azért jól esett h hiányoltál. :)

Én nem tudom rajtunk mi megy keresztül, de az oltás óta még nem voltak 100%-osak. A múlt hetet ugyan végigjárták és úgy tűnt, h majdnem meggyógyultak, aztán szombat reggelre Dávid orbitálisakat tüsszögött megint. Előtte "csak" az éjszakai másfél -2 órás virrasztások amíg köhögött....Olyan durván köhögtek hétvégén, h elkezdtem adni az antibigyót vasárnap. Ennek ellenére hétfőn este iszonyat szarul lett Dávid, mindkettőnek 39 fokos láz, köhögés ezerrel-komolyan, ijesztő volt, elgondolkoztam az ügyeleten is, de végül kibekkeltük az éjszakát négyesben egy ágyban. Kedden doki, de délutánra Niki köhögött úgy, h 3-szor rókázott az utcán. Végül belevágtam egy Rectodeltet és az valamennyit használt. Ma már egész jól voltak, sőt, kicsit túl jól is. :roll: A doki szerint valami "sima" vírus, nem a H1N1, bár nekik is fájnak a végtagjaik is és Niki fosik is.. úh nem győzött meg teljesen... Akármi is elég szar volt-remélem most már tényleg kifelé lábalnak belőle- szerintem ennyire vacakul még sose voltak, pedig már otthon is volt egy-két húzásuk.

Többi betegeskedőnek is jobbulást!!!

foglalkozás: mi aránylag sokat foglalkozunk velük, Niki nagyon rákapott a társasokra, napi szinten kéri. Dávid vagy beszáll v nem- ő nagyon attól függ, h elviseli-e a vesztes pozíciót, h mennyire fáradt. De szerencsére nem verekszik, csak kellemetlenekdik:felborítja a táblát, stb... Jó ideig nem volt erőm a gyurmázáshoz, meg a mocskot feltakarítani utánuk, de most megint sokat gyurmázunk-ezt nem is engedném nekik egyedül, elszabadulna a pokol az tuti. És ősszel vettem nekik egy giga ládányi apró legót 10 dolcsiért, tuti jó, rengeteg mindent lehet belőle építeni-Robi legózni szokott velük esténként. Ők eléggé igényelnék is még, h játsszunk velük-de ezekhez a tipikus kisgyerek-szerepjátékokhoz abszolút nincs affinitásunk egyikünknek se. :roll:
Én élvezem is ha együtt vagyunk, ha tényleg le lehet őket kötni. Mert vannak olyan napok, amikor hiába játszanánk velük, csak a rendetlenkedés, veszekedés, nyígás megy és az a halálom!!!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Lilla :)
Jobbulást a gyerkőcöknek! Szerintem az oltás legyengítette az immunrendszerüket kissé, ezért nyalnak be mindent. Azért remélem vége lesz a kórságnak.

Milyen volt a hálaadás? Hova utaztatok?

Kata :)
A karácsonyi menüt már kigondoltam. Nálunk marhahúsleves lesz és kacsasült párolt káposztával, hagymás krumplival.
Már hagyományosnak mondható, mert 2 éve ez van. A sütiket cukrászdából veszem, nagyon bevállt, illetve Anyukám is süt nekünk.

Detti és Kata, ti vagytok a Playmobil szakértők. Szerintetek ez a szett megéri az árát?

http://www.vatera.hu/playmobil_4096_tuz ... 78521.html

Anyukám nevében megvenném a fiúknak, mert a másik szett hiánycikk. Így nem kapnának golyópályát, hanem ezt. Kicsit húzós az ára, ezért elgondolkoztató, hogy több kicsiből nem tudom-e ezt ennyiért összehozni.

Állandóan ilyet játszanak. Ez hallatszik a szobájukból: "Egyes járőr készen áll, kettes járőr a helyszínen van, hármas járőr elindult, mentőket kérek a 6-os utca sarkára" :shock: :shock:

Érte is tudok menni, így nincs postaköltség.

Meme utaltam, Nettke megkaptam a pénzt. Hívom ma a Rebeccás nénit este, nagyon izgulok. 8)

Cat
Kép
cateye

Cat,

Vedd meg, megéri az árát. Csak a tűzoltóautó magában olyan 12-13e ft körül szokott lenni, a többi meg nem jönne ki 5e ft-ból. De ez egy régebbi konstrukció szerintem, mert a mostani katalógusokban nincsen benne.

Lilla,

Jobbulást nektek is. Jelentkezz gyakrabban :) Miket csinálsz, amíg a gyerekek oviban vannak?

detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Cat!

Én is úgy látom, hogy régebbi lehet, bár ez nem hátrány...., én azért annyira nem értek hozzá, Detti a profi!!!! :D Ha azt nézed több minden van benne, az már jó.

Lilla!

Jó, hogy írtál. Oltás óta mi sem vagyunk tökéletesen egészségesek, bár oltás előtt sem. Mondjuk nálunk köhögés megy, de nem vészes és időnként orr fújás. Reméljük lassan túl lesztek rajta, illetve gyorsan.
Mit lesz a karácsonyi ajándék?

Kata

Kép
kateduo

Detti :) ,Kata :)

Rákerestem a google-ban, így észrevettem én is, hogy már régebbi szett. Viszont engem ez nem érdekel, mert amit ma megveszek az már jövőre úgyis régebbi, attól a gyerekek szeretik, direkt frissít mindig a Playmobil és a Lego is. Eladni úgysem szoktam ezeket, a gyerekeknek meg mindegy, hogy régi vagy új. Máshol drágább ez a szett, az ebayen átszámítva 20 felett adják.

A tegnap Menyázók anyáznak a fórumon. Sem MÁZS sem Szil nem volt. :shock: Hát én bediliztem volna. Csak pislákolt az a tűz. :roll: Hogy meri ezt az Opi csinálni ilyen jegyárak mellett. :?:

Cat
Kép
cateye

Cat,
szerintem az Opit nem érdekli ki mit gondol, a rajongók emiatt nem fogják bojkottálni a színházat. :roll: De hogy a guta megütött volna, az biztos!!!
Szinte szerencsénk volt, hogy nálunk csak MÁZS nem volt ott. Mostanában van ez a soproni Rómeó-fellépéssorozat, talán azért vették ki Szilt, hogy 1 napot szusszanjon előtte :roll: így, hogy mi nem szívtuk meg, ezt még meg is értem.

Írjatok még karácsonyi menő-ötletet, mert én még nem tudom!!!!! Kacsát mindig elcseszem, azt nem kockáztatom :wink: Valami halas ötlet???

Lilla,
sajnálom, hogy betegeskedtek!!
Nekünk nem lett semmi az oltástől, sőt.. kopp-kopp..
Írj néha valamit, hogy vagytok? Robinak jó a meló, jól érzitek magatokat, mit csinálsz napközben???

Kép
nettke

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?