Sziasztok!
Kicsit lemaradtam a sok munka miatt, így most egyben olvastam el mindent, remélem minden eszembe jut amit közben írni akartam
Cat!
Tök jó, hogy meglett a pénz, nem is tudtam, hogy visszaveszi az automata és hogy ilyen rendesek, hogy még szólnak is!
Lilla!
Megnéztem a képeket, gyönyörű helyeken jártok! Nem tudom ti hogy vagytok vele, mi míg otthon voltunk folyton dolgoztunk, nem értünk rá ilyesmire, itt sokkal több szabadidőnk van és olyan jó, hogy végre járunk kirándulgatni, vagy egyszerűen csak sétálgatunk, játszunk hétvégén
Annamari!
Nagyon sajnálom a betegségeket
Mi is így voltunk otthon, a tél folyton kórságokkal telt, bár én csak a végső eretben adok antibogyót, de tavaly is kellett, emlékszem. Nem tudom, hogy itt a jobb időjárás vagy a sós levegő miatt, de most (kopp-kopp) sokkal kevésbé betegesek.
Kata!
Nagyon jók lettek a torták, én sajnálom, hogy idén nem tudtam csinálni
Én még ételfestékkel nem próbáltam, mindig színes marcipánokat vettem. Egyszerűen csak bele kell gyúrni a frestéket?
A bevonás szerintem nem nehéz, hogy csináltátok? Én csak porcukorral meghintett deszkán nyújtófával kinyújtom vékonyra, ráterítem a tortára és körbevágom a szélén ami lelóg.
Judyt!
Az tök jó lesz az új lakásban karácsonyozni
Drukkolok, hogy kész legyen időre!
Vikó!
Vikics!
Nálunk is megy a veszekedés, bár ez nem annyira dominancia kérdése, egyszerűen csak mindig van valami amin össze lehet kapni. Én néha úgy érzem, hogy nem is magán a játékon van a veszekedés, hanem csak ürügy arra, hogy kiadják a feszültséget. Pepe egész jól beszokott a suliba, mindent tud amit tudnia kell, állítólag már beszélget is néha, énekli a karácsonyi műsorra a dalokat, stb. Vele nincs is gond mostanában. Csengét viszont megviseli, nem nagyon van barátja (legalábbis ezt mondja, a tanító néni szerint vannak gyerekek akikkel együtt szokott játszani), nem megy még az összes betű és nem is nagyon akar itthon gyakorolni (én meg nem erőltetem mert akkor csak megutálja). De pl. amúltkor azt mondta a tanító nénije, hogy szerinte csak nem meri mondani, zavarban van. Mert rákérdezett, hogy "ez mi?, milyen színű?, stb." és Csenge rázta a fejét, hogy nem tudja. Aztán feltett eldöntendő kérdéseket, hogy "ez sárga? ez a betű?" és mindig jól bólogatott, hogy igen vagy nem. Aztán kérte, hogy mondja utána, hogy "yellow, a," és megint rázta a fejét, hogy nem. Szóval nem tudom megítélni hogy mennyire van lemaradva és menyiben csak a szégyenlőssége van a háttérben. De itthon az biztos, hogy sokkal nyűgösebb mióta suli van.
Oltás: itt is megkérdeztem a gyerekorvosokat akik a kórházban dolgoztak, úgy gondolják mint én, hogy egészséges gyereket felesleges oltani, aki a rizikócsoportba tartozik (asthmás, szívbeteg, immunszupprimált, stb.) azokat ajánlott, ott szokták is mondani a szülőknek. Én is úgy gondolom, hogy a média által csinált felesleges felhajtás, mert valamiről beszélni kell, ha épp nincs terrortámadás akkor minden évben aktuális téma az influenza. És azt azért nem mindig mondják el a hírekben, hogy aki esetleg belehalt annak milyen egyéb alapbetegsége volt, stb. Itt is kötelező ajánlani a gyerekorvosoknak, minden tele van vele. Hozzánk is rengeteg beteget utalnak a sürgősségire H1N1 gyanúval, naponta nézek kb. 6-8-at, ebből max 1-2 akinél szerintem is reális esély van rá, hogy egyáltalán influenzás és nem más vírust szedett össze. És még ennyi sincs az akinél végül pozitív lesz a teszt H1N1-re. Én sem oltattam be magam és a legtöbb kolégám sem és még egyikünk sem kapta el és a csajoknak sem hoztam haza. Nyilván vigyázok, de szerintem túl van lihegve a dolog. Ha véletlenül elkapjuk majd kikúráljuk, szerencsére egyikünk sem tartozik a rizikócsoportba.
Minden betegeskedőnek jobbulást!
Ditke