Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hát látszik, hogy már csak egy pocakosunk van, mert nem volt nehéz visszaolvasnom.Kép
Szerencsére már elmúlt a gyomorbajom, tegnap délután már normálisan is tudtam enni. Panó kérdezted, hogy romlott volt-e a pizza, nem volt az, csak túl zsíros volt szerintem a rávaló. Volt rajta bacon, szalámi, tarja és ez sok volt a gyomromnak. Pedig mikor ettem akkor jól esett. Na mindegy, most egy ideig rá sem birok nézni az biztos!

Botond baba szerencsére visszatért az eredeti rendhez, s ma hatig alukált. S ráadásul most is alszik, ennek oka mondjuk az, hogy anyukám sétált vele, míg én bevásároltam, s szerintem elnyomta a meleg.Kép

Soraya! Már 39?! Hogy elszaladt az idő!Kép Hogy érzed magad? Készülsz már nagyon? Tényleg nálatok apás szülés lesz?Párod hogy van? Jelentkezz ám, ha van valami, legalább úgy, mint Orsi!KépVigyázz magatokra!Sok puszi neked!

Szöszi! Ti meg ma vagy holnap indultok? Jó utat és csodaszép hétvégét nektek!!!Remélem Balázskát is elnyomja a hegyi levegő és tudtok pihenni sokat! Mit szólt Laci a nosztalgiakajához?Kép Bár nem hiszem, hogy zokon vette. Szerinetm is szuper a csapat!!!

Rita! Nagyon szépek vagytok! Lili tiszta apja!Kép

Zsuzsi! Magatokról nem sokat írtál, hogy vagytok? Gyarapodik a kis Sirálykád ?S te jobban vagy már?

Linda!De jó, hogy már be tudtál jelentkezni!A csöppség nagyon édes és szép nagy baba, Dani meg annyira kis helyes, mint mindig!Remélem hamarosan már könnyebb lesz és tudsz írni többet is!Sok puszi neked!Kép

Panó!Ti hogy álltok a házzal?Hogy aludtatok?

Ildikó! Örülök, hogy a kicsinek nincs komoly baja!Öt gyerek?!S hogy te mindig milyen vidám vagy!Hihetetlen és csodálatra méltó az erőd meg a kitartásod!

Zita!Jó hétvégét!Ígérem én írok sms-t, ha Krisztánál esemény van!Kép

Lino! Jól vagytok? Milyen éjszakátok volt?

Zsuzsa! S ti jól vagytok?

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok!

Lili is rendkivul jol alszik most. Reggel felkelt 8.30-kor, szopizott, fent volt ugy egy orat. Kivittem az arnyekba felmeztelenul, majd behoztam a vallamra vettem es 2 perc alatt elaludt 10-kor. Azota is csak alszik. Kép Szokasosan megint jo ejszakank volt.

Linda: gyonyoruek a kisfiuk. A nagyobbikat hogy birjatok vinni a hordozoval? Kép

Soraya: Gratulalok a 39-hez! Nagyon izgalmas, hogy mar egyedul vagy. Kép Nem izgulsz? keszulodsz mar?

Salla: A profilodban levo kepen ki-kicsoda? Kép
Nagyon szep csalad. Talan mind a tied? Kép

Puszi mindenkinek Rita

Kép
Kép
trita

Sziasztok, bocsánat, hogy megint beleszólok.
Bellana!
Még egyszer nagy gratula Gergőhöz!!! Nagyon szépek a fiúk!
Sok boldogságot nektek!

Puszi:
zit
zit

Sziasztok!

Zsófi ma megkapta a 3 éves szuriját Kép
Edina meg jókat alszik éjjel. Ha így marad, megy Zsófihoz egy 7 múlva.
Tegnap este elmaradt a csúcs, csak 190-et evett! Kép És hova fér el? Hát nem tudom...

Mindenek előtt HATALMAS GRATULA ORSIÉKNAK! Jó egészséget, és jó babázást!

Swen: annyi mindent nem ehetünk, hogy ha egyszer bezabálunk, akkor meg nem tudjuk megemészteni Kép
Én is éhes voltam tegnap este, és benyomtam 1/2 liter müzlis joghurtot a sonkás kiflim mellé! Attól nem lettem lettem rosszul Kép

Mucska: ez a váédőnő tényleg nem egy főnyeremény.
Hol tart most anna a kilókkal?
Házikó? Kép

Bellana: hát, neked sem lehet könnyű egyedül a két gyerekkel. Amúgy nagyon helyesek!

Rita: nagyon helyes kis család vagytok Kép

Bori: légzésfigyelő passz!
Nos, mekkora az a tepsi?

Nalika: én sem tudom, hova fér el bennem a tej! Bár a mellemim igencsak megnőttek! Ahogy a férjem mondja: tejcsárda! Kép

Zsuzsa
zerko

Sziasztok!

Tegnap háromszor kezdtem el levelet írni,de a legkisebb magzatom nem hagyta,hogy be is fejezzem.
Most meg már nem emlékszem,hogy kinek mit akartam írni.Mindegy,azért jelentkezem,hogy megvagyunk.

Linda:olyan jó volt hallani a hangod.Gyönyörűek a fiaid.Azt hiszem,még egy darabig inkább így telefonon tudunk értekezni,nem nagyon van ideje egyikünknek sem netezni.

Rita
nagyon szép a családod.Jó,hogy most már Téged is láthattunk,ha csak fényképről is.Egész más így írni,hogy van előtted egy arc is.Remélem a babás talin személyesen is találkozhatunk majd.

Swen
örülök,hogy jobban vagy.

Soraya
grat. a 39-hez.Sokat gondolok ám Rád.
Orsi elmesélt mindent,nehéz volt neki,de azt mondta,hogy ki lehetett bírni,csak mindenki meglepődött,hogy ilyen nagy lett a baba.Elég sok vért vesztett,úgyhogy egy kicsit gyenge volt tegnap,de nagyon-nagyon boldog!!!

Nalika-Hajni
nagy gond biztos nincs,de szerintem nem elég a tejcsi sajnos.Tegnap egész nap üvöltött a drága,úgyhogy kétszer kellett visszafordulni a sétából,mert már elkékült,nem vett levegőt.Mindenki minket nézett,olyan ciki volt.Este végül nem bírtam tovább,adtam neki egy pici tápszert,és ettől aludt 3 órát.Utána 2 óránként szopizott,és még fejni is tudtam egy kicsit az éjszaka folyamán.Egyébként tegnap megint erősen véreztem,a doktornéni szerint emiatt is lehetett nyűgös egész nap.

most mennem kell,ezt a levelet is kb.5 óra alatt sikerült összehozni.

bocsi,akinek nem írtam,de őket is puszilom.

Anikó
vakili

Egy mosoly mindenkinek. Kép

Rita
Kép

Kép
Kép
trita

Sziasztok!

Lili mar igazak almat alussza fel oraja.

Zsuzsa: Zsofikanak fajt a szuri? Miert van a mondat vegen egy szomoru mosolyka?

Aniko: Mikor lesz babas tali? Valamirol lemaradtam?
Amugy nekem is mondtak, hogy ha esetleg vereznek a szoptatas alatt keszuljek fel, hogy a baba nem fogja elfogadni a tejem, mert megvaltozik az ize. De azt is mondtak, hogy nem mindenkinel. Bar meg nem vereztem, de remelem nem is fogok. Szerintem nalad nem kevesebb a tej, hanem mas az ize. Kostoltad? Kép

Tenyleg hulye kerdes, de van aki megkostolta a sajat tejet? Mert en igen. Kép Azert kivancsi voltam, hogy mit eszik a baba. Amugy olyan mint a cukros tej. Talan perverz vagyok?

Swen: Orulok, hogy jobban vagy. Hat azt a pizzat en meg nem ettem volna. Kép Nem szeretem az ilyen jo "husos" pizzakat. Kép Botond ejszakaja Kép
Igen, Lili tiszta apja, de a szemei mind kek szinben, mind formaban az enyemei. Kép Szoval jol ossze van rakva a Lili. Kép

Linda: Te vaci vagy? Mert en Godi. Kép Nem lakunk messze egymastol.

Bori: Ha jol emlekszem te kerdeztel szoli ugyben. Sogornom is 2-3 honapos baba mellett ment el szolizni, es a meleg sugaraktol ugy begyulladt aznap a melle, hogy lazas is lett. Kép Ugyhogy nem igazan ajanlom. Talan hasznal ha letakarod a melled. Bar en nem mehetek napra se Kép , mert a terhessegem utolso honapjaban kijott tobb tucatnyi majfolt az arcomon, aminek a fele mar eltunt, de van meg lathato. Ha erre ranapozok, akkor vege. Ebben a szep nyarias napos idoben, olyan vagyok mint egy ket labon jaro hulla. Kép

Puszi mindenkinek Rita

Kép
Kép
trita

Anikó,
ha te attól nyugodtabb vagy, hogy adsz tápszert a Bencusnak, akkor tedd. Mondtam már a lényeg a te nyugalmad és akkor a pici is az lesz.Kép

Puszi,
Hajni
nalika

Sziasztok!

Ma éjjel egész jót aludtunk. A kisember velünk alszik, így csak nagyra kell nyitnia a száját ha megéhezik és nincs bömbi, aztán alszunk is tovább. Kép
Nappal már gázosabb, mert nem fekhetek vele egész nap és a kiságyat nem komálja. Azért volt már, hogy aludt benne. Kép
Dani továbbra is paff, ezerrel pörög, gőzöm sincs, hogy fogok velük egyedül sétálni menni...

Más: nem olvastam még vissza, nem is biztos, hogy menni fog.

Anikó: én is örültem neked, remélem sikerült egy kis lelket önteni beléd? Kép

ORSIKÁM: itt is nagy-nagy-nagy gratula!!!!!

Soraya: te aggódsz a zsinór miatt ugye? Na,Gergőnek rajta volt egyszer a nyakán, de jó hosszú volt és nem lett semmi baj, de észrevették volna ha gáz van, mert a CTG végig rajtam volt, úgyhogy ne aggódj!!

Rita: tudom, hogy gödi vagy. Képnagyon jó a kép! Kép

Hordozó: azért van kettő, mert amiben Dani ül azt a sógoroméktól kaptuk, de az csak egy váz huzattal, szóval jó kemény,vacak, így vettünk egy újszülöttszűkítős, napvédőset, ami nem is volt drága.

Panó: igyekszem írni. Kép

Hajni:puszi! Kép

Linda
bellana

Jó reggelt lányok!

Hát mostanában nem nehéz aranyat szerezni itt!

Ildikó!
Ne legyen lelkifurdalásod, ha jössz netezni, ennyi kis kikapcsolódás igazán jár neked is!
Igen, Beni egyelőre nagyon rendes éjszakánként.

Swen!
A ház ugyanúgy áll, mint szülés előtt, azóta semmi nem történt, mert apa állandóan dolgozik. Egy kicsit már kezdek is kiakadni. De ilyenek, hogy éjjel fél kettőkor jön haza. Hatkor meg kel és megy dolgozni. Fürdetésre hazajön egy órára, aztán megy vissza. És ez így megy már több, mint egy hete és mindegy, hogy hétvége van vagy hétköznap! Most is megy be. Ez lelkileg is nagyon rossz, mert egész nap csak a gyerekekhez szólhatok és velük ugye azért még nem lehet mindent megbeszélni.

Anikó!
Jó, hogy jöttél, kicsit jobbkedvűnek tűnsz. Ha Bencusnak kell egy kis tápszer ahhoz, hogy jobban aludjon, hát akkor adj neki! Úgy emlékszem Zsuzsa is adott eleinte Edinának, most meg ő a tejgyár!

Rita!
Babás tali akkor lesz, ha megszervezzük. De ugye meg kéne várni, míg minden baba megszületik és egy kicsit megnő. Az anyatejet én is megnyaltam még Petinél!Kép

Soraya!
Egyben vagy még? Nem akarsz tüzijátékos szülinapot a babádnak?

Mindenkinek jó hétvégét!
Panó
panó

Linda!
Elhalásztad az aranyamat!Kép

Puszi!
Panó
panó

Sziasztok!

Egy gyors bejelentkezés, hogy megvagyunk:

Tehát 2004. augusztus 3-án 22.49-kor megszületett Marcell nevezetű kisfiunk 2690 g, 50cm. Sajnos valami méhen belüli fertőzés miatt tüdőgyulladással született, így a II. Női Klinika Gyermekintenzív Osztályára került. Két hét kezelés után tegnap előtt engedtek haza minket, most kezdjük szokni az itthoni létet. A tejem sajnos nem indult be, pár csöppek vannak csak, remélem, hogy az itthoni nyugodtabb környezet hatására beindul esetleg, addig meg tápszerezünk.

Igyekszem majd visszaolvasni, gratulálok a közben született babáknak-mamáknak!

Jerry
jerry

SziasztokKép

Tényleg nem nehéz visszaolvasni, alig irogatunk.

PanóKép
Apa melóKép Nem lehet könnyű, és tényleg nagyon meg tudja viselni az embert, ha nem tud egy kicsit kikapcsolódni, vagyis más felnőttel beszélgetni. Mindig ilyen sokat dolgozik? Neki sem lehet könnyű állandóan otthon hagyni titeketKép

LindaKép
Én még sose mertem odavenni magunk mellé, félek, hogy ráfeküdnékKép BömbiKép ez aranyos, mi is így hívjuk mikor elkezdi követelni a hamiját.
Réka szerencsére elvan a kiságyban, sokszor magától el is alszik általában nappal van az, hogy néha egy kicsit altatni kell, de olyan is van, amikor követeli, hogy kézben legyen. Olyankor nézelődik jobbra-balra, vágja a kis grimaszait, szóval nagyon tündériKép

JerryKép
Úgy örültem, amikor megláttam a "nevedet". A lényeg, hogy mostmár rendben van a babátok, és reméljük az otthoni nyugalom megteszi a hatását és beindul a tejcid is.Kép Ha tudsz tegyél majd fel képet a picurkádrólKép
Tápszer: Te hogy csinálod?? Nálunk nem lehet eltalálni, hogy mennyit fog épp enni a pici lány, ezért van, hogy megmarad valamennyi. Olvastam olyat, hogy a hűtőben lehet tárolni max. 24 órát, viszont a dobozra az van írva, hogy a felesleget öntse ki. Mi ki szoktuk, ha kevés marad, de így max. egy hétre elég egy doboz tápszer és sok elpazarolódik. (Mi a BEBA HA start-ot hamizzuk).
Tud valaki ebben segíteni???

SorayaKép
Hogy vagy?

Rólunk: Réka szépen hízogat, a tegnapi mérés már 3,22kg mutatott.Kép Általában olyan 50-80-akat szokott enni, de mostmár második éjszaka csinálja, hogy 110-130-at bevág az éjféli etetésnél (de csak akkor)Kép Gondolja elraktározok egy kis tartalékot éjszakáraKép (de három óra múlva ugyanúgy kel enni).
Tegnap és tegnapelőtt reggel megviccelte az apját.
Elkezdett nyöszörögni, meg cuppogni. Párom felkelt, hogy elkészítse az adagját, mire hozta be, az ő pici lánya visszaaludtKép

BNM
Bnm

Sziasztok!

Végre írtam mindenkinek, erre bezártam véletlenül az ablakot ! Kép elszállt Kép

Panó: 4 hetesen volt?l a Balatonban? Tampont mikortól lehet használni, mert fertôzés ellen jó lenne, ha úszodába mennék. Nem lehet könny? neked, ismerem ezt a hajszós idôszakot, a férjemnek is volt ilyen, ha látni akartam, inkább bementem hétvégén a munkahelyére... Kép Engem az internet mentett meg a depitôl, na meg a kényszer, hogy az életnek mennie kell. Szüleid nem tudnak egy picit tehermentesíteni???

Swen: köszi az érdeklôdést, jól vagyunk, Emma 4 hét alatt 1 kilót hízott, nevetgél, hajnalban egyre kevesebbet nyöszizik. Dorka kezdi megszokni az új helyzetet, igaz most már járunk le együtt játszótérre.
Botond milyen nagy már? profilodat nem frissíted?

Bellana: aranyosak a pasiaid! Kép Dani hogy reagál? Segítséged van? Kórházzal dokival megvoltál elégedve?

Jerry: gratulálok még egyszer! Marcell hogy van most? Honnan tudták, hogy tüdôgyulladása van? Tejecskéd biztosan beindul, ha már megnyugodtál otthon és fejsz rendesen!

Üdv: Zsuzsi
zsu26

Sziasztok!

Jerry:de jó,hogy jelentkeztél! gratulálok a kisfiatokhoz! örülök,hogy most már jobban vagytok,otthon meg biztos gyorsabban megy majd a regenerálódás is.Sok-sok puszi Nektek! Kép

Rita:taliról még semmi konkrét,de ahogy én ezt a csapatot ismerem,nemsokára szerveződik valami,mert nagyon szeretünk együtt lenni.Kép A két pocakos tali is nagyon jó volt.

Panó,Hajni:nem mondom,hogy nyugodt vagyok a tápszer miatt,de annyira sajnálom Bencust,mikor olyan keservesen sír.Sajnos egyre kevesebbnek tűnik a tejem,és ma megint vérezgetek,úgyhogy előre rettegek a mai naptól.Kép
Tegnap egyébként nagyon jó napunk volt,egész nap szopizott és aludt,csak estére lett egy kicsit nyűgösebb.20 g tápszerrel megúsztuk.Kép

Panó
nem lehet könnyű,hogy a férjed ennyit dolgozik.Rossz egyedül lenni.

Nálunk apa Gerivel kiment megnézni a légiparádét,úgyhogy csak hárman vagyunk itthon.Bencus kivételesen az ölemben van.

puszi
Anikó
vakili

BNM
mi is ezt a tápszert kaptuk.Én úgy tudom,hogy ha már beleevett,akkor nem lehet tárolni,mert esetleg belekerülhetett nyál,és attól megromolhat.

Anikó
vakili

Sziasztok!

Orsi férje, Karcsi vagyok. Nagyon szépen köszönjük a gratulációkat és a bíztatásokat. Orsikám, és a baba jól vannak, a kis Gergő egy vasgyúró és persze tündéri, de hát melyik baba nem az. Jelentem, hogy az éjjel legális tejcsárdát nyitottunk és persze Gergő koma egy lehetséges alkalmat sem halaszt el, hogy be-betérjen.

Orsi fantasztikus volt a szülés alatt, nagyon büszke vagyok rá, de annyira hogy nincsenek is szavaim rá. Ha minden jól megy, akkor talán holnap hazaengedik őket és akkor majd Ő biztos ír Nektek többet is.

Mindenkinek minden jót kívánunk! Karcsi

U.I. Nem tudom miért, de a melléklet feltöltése nekem nem működik, de ezen a címen tudtok fotókat nézegetni: www.babanet.hu/album/main.php?album=3198&p=4708051

avocado

Sziasztok!

Most több dolgot is szeretnék kérdezni, ezért ezzel kezdem, hogy nehogy elfelejtsem!

1. Ti ilyenkor adtok zoknit a pici lábára? Most Botond egy ujjatlan bodyban van, az előbb a nyaka egy picit nyirkos volt, főleg, hogy a kezemben fogtam, a talpa viszont hideg, na jó hűvös. Kell zokni, vagy nem?

2. Mikortól lehet olyan magunkra kötözős hordozóban vinni a babát? (Ez a kenguru talán?)

3. A két hónapos oltáshoz betöltött nyolc hét, vagy tényleg két hónap kell? A védőnőt kb. négy hete nem is láttam...

4. Ezt a csípőszűrést mikor csinálják és hol? Sima gyerekorvos vagy kórház?

Előre is köszi a válaszokat!

Panó! Ó te szegény!Kép S te is a három csemetével! Annyira ügyesek vagytok, hogy én csak ámulok! S te sem panaszkodsz ám soha, úgy kell kiszedni belőled!Kép Sok puszi neked!!!Kép De legalább Beni hagy aludni.Kép

Zsuzsa! Ez a kajamennyiség nem semmi! Dehát a hurkákat valahogy fenn kell tartani!Kép kajaügyben az az igazság, hogy én nem vonok meg magamtól semmit. Na jó hüvelyeseket még nem ettem, meg azt nem is akarok egyelőre, de egyébként ugyanúgy eszem mint eddig. S szerencsére a bébim nem is tiltakozik ellene. Persze néha neki is fáj a pocija, de ez szerintem inkább a mohóságától van. Olyankor hasrafekvés, deréksimi, néhány puki és helyreáll a rend.KépEz a szuri Zsófinál ennyire vészes volt? Kép Te javulgatsz? Fél liter müzlisjoghurt?! Te kicsapongó!Kép

Rita! Lili mosolya továbbra is édes.Kép

Anikó! Szerintem is ha úgy gondolod inkább pótolj a bébinek. A lényeg, hogy nyugisak legyetek! Sok puszi és kitartás nektek!Kép

Linda! A kicsi egy ágyban alszik veletek? Én csak reggel veszem oda, de annyira jó így alukálni vele!Kép

Soraya! tessék bejelentkezni!Kép

Jerry! Öülök, hogy jobban van a baba! Ez annyira jó hír, meg az is hogy otthon vagytok!Kép Nagyon sok erőt és kitartást meg minden jót kívánok nektek! Szorítok a szopiért!Kép

BNM! Réka is szépen gyarapodik! Csak így tovább!

Lino! Mi van veletek????

Jó hétvégét mindenkinek!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Orsi,
mégegyszer nagyon gratulálok a kisfiatokhoz, a fityiszes kép (is) nagyon édes. Gyertek vissza, ahogy tudtok, már nagyon várjuk a beszámolót.KépKépKép

Anikó,
nyugalom, nyugalom, nyugalom...

Kriszta,
hol vagy?Kép

Panó,
hát már megint egy újabb ok, hogy ne tudjalak irigyelni Kép Pedig már rád is rád férne egy kis dicsekvés. De ami késik, nem múlik. Kép

Zsu,
én a helyedben nagyon vigyáznék a tamponnal, bár nem emlékszem mennyire sérültél belül. Nehogy a viszonylag friss sérüléseket bántsa... Bár alkati kérdés, inkább beszéld meg az orvossal.

Hajni
nalika

Swen,
megelőztél. Úgy emlékszem kenguruban 2 hónapot ajánlanak, én nem foglalkoztam vele. A kismamás hordozókendőben viszont elvileg már az egészen piciket is lehet vinni. Csípőszűrést 1 hónapos korban kell elkezdeni, a gyerekorvos adja a beutalót. Azért írtam, hogy elkezdeni, mert nekem nagyon lelkiismeretes ortopédorvosom van, akihez 3x kellett elmennünk a kisfiammal. Azt is megnézte, hogy 50 évesen kell-e csípőkopástól tartania. Ugyanis az én családom elég terhelt csípőpanaszokkal.Kép

Hajni
nalika

Ja és Jerry, üdv otthon. Nekünk egy naposak a babáink.Kép

Anita,
merre vagy? Képzeld 3 napja egyre kevesebb a sírás pancsi közben, úgy látszik csak panaszkodnom kellett.Kép

Hajni
nalika

Jerry!
De örülök, hogy végre itthon vagytok! Remélem a tejed is beindul!

BNM!
Nem mindig dolgozik ilyen sokat a férjem, csak most leállás után kéne indulnia az üzemnek és nem akar beindulni. Réka nagyon szépen fejlődik!

Zsuzsi!
Nem Rita fürdött a Balatonban, hanem én, 4 héttel Rita születése után. A tampontól én kicsit még tartanék. Mikor mész kontrollra?

Karcsi!
Köszönjük szépem a híreket Orsiékról és a képeket is! Gergő gyönyörű, nagy baba! És szép haja van! Orsit várjuk vissza!

Swen!
1. Én adnék rá egy vékony zoknit.
2. Hordozóba akkor lehet beletenni, ha valamennyire tartja magát. Persze attól függ, milyen a hordozó. Ha a hordozó tartja, az is jó.
3. Oltást a betöltött két hónapos kor után kap.
4. Csípőszűrést nekünk 4 hetes korban mondták, ortopéd orvos csinálja, nálunk nem kell hozzá beutaló, de ezt kérdezd meg, hogy felétek hogy van!

Nalika!
Beni szeret fürdeni, de a köldökcsonkunk még mindig megvan, úgyhogy nem nagyon lehet pancsizni.Kép

Panó
panó

Panó,
nem tudom mivel kezeled a köldökét Beninek, nem próbáltad még fültisztítóval? Sokkal hatékonyabb, mint a vattapamacs, mindenhova befér.

Hajni
nalika

Zsuzsám- Te hogy csinálod, hogy a bébi éjjel ennyit alszik? A cicidben van valami altatókészülék? Az én Benőkém 2-3 szor biztos felébred.

Anikó- mi újság, jól vagy? Fel a fejjel! Puszi.
A Bencék már csak ilyenek: mi is a tiszta pelusba szeretünk kakilni!

Bellana- gratulálok neked! Jó egészséget és sok puszi!

Orsi- gratula! Biztos nagyon boldog vagy! jók legyetek!

Lányok - mennyit kell ennie a babucinak és mennyit illene híznia? Tudtok valami hozzávelőleges adatot?

Puszilok mindenkit!

Maci
maci2

Nalika!
Eddig vattával csináltam és csak egyszer naponta. De már a kórházban mondták a csecsemős nővérek, hogy jó vastag a köldökcsonkja, nem fogunk hamar megszabadulni tőle. De szerintem már a napokban le fog esni, mert tegnap már olyan ferdén lógott kezelés után.

Én is gyakorlom az egy kezes írást!Kép

Panó
panó

Panó,
miért csak egyszer kell naponta kezelni a köldökcsonkot? Én úgy tudtam, most is azt mondták, hogy 3 óránként. Igaz én éjjel mindig kihagytam. Na mindegy, remélem hamarosan megszabadultok tőle, és akkor aztán lehet pancsizni. Kép

Hajni
nalika

Karcsi!

Köszönjük a képeket,nagyon szép kisfiatok van.Büszke is lehetsz Orsira,mert egy szuper csajszi!!! Kép Gratulálok Neked is!Kép

Panó!
Nekem azt mondták,hogy 3 óránként kell kezelni a köldökét.Nektek nem?
Üdv az egykezesek táborában! Kép

Swen:én is ma dilemmáztam ezen a zokni dolgon,mert ha levettem róla,hidegnek éreztem a lábacskáját.De abban meg melege volt,úgyhogy levettem és betakartam egy pelussal.Így most jól érzi magát.
A kengurut én úgy hallottam,hogy csak akkor lehet,ha már magától ül.A hordozókendőt viszont már újszülöttkortól.

Hajnimaci:Kakilás Kép
Nagyjából jól vagyok,bár az önbizalmam a béka segge alatt van.De nem akarok állandóan ezzel traktálni itt mindenkit.
Az én Bencusom 1-1,5 óránként kel éjszaka is.Kép
Puszi Neked!

Nalika: Puszi Kép
vakili

Helloka

Pano
reszvetem a sokat dolgozo ferjed miatt, nalunk apa haza jott tegnap 4-kor, mert Sallat megharapta egy kutya, de ugy rendesen vagy 4 helyen es el kellett vinni a dokihozKép. Nincs komolyabb baja az ijedsegen kivulKép.
Kesobb apa egyik ugyfele telefonalt, es rohannia kellett alkatreszert es utana a szervizbe, 10-kor mar haza is ert.
A koldokcsonkot miert nem erheti viz? Itt azt mondtak, hogy nyugodtan erhet, csak utana fultisztitoval szarazra kell "torolni".

Soraya jol van, eppen setalgat apavalKép.

Tegnap sms-eztunk Nandaval, jol vannak. Maxim 4700 gramm. Maya nar negszokta a picit.

Jerry
Jo tudni, hogy minden rendben a babaval! Engem is erdekelne, hogy derult ki, hogy tudogyulladasa van Marcellnek?

Orsi-Karcsi
Nagyon helyes kisfiu, es edes ahogy apaval fogjak egymas kezetKép. Remelem Orsi mar teljesen jol van es tenyleg holnap haza engedik Oket. Sok boldogsagot Nektek.

Rita
A profilban persze, hogy mind az enyemKép. Azonban csak a kislanyt es a nagylanyt szultem en, Lucasrol meg mar tudszKép. Lili mosolya edes! Ja es akartam mondani mar tegnap is, hogy egy kicsit emlekeztetsz a Bratt Pitt felesegereKép.

Aniko
Elolvastad a htto;//www.lll.hu oldalt. A kezdetekkor en is paraztam es ez az oldal sokat segitett. Meg szedek homeos bogyot is. Nem tudom igazabol mi segitett, de van tejem. Persze vannak olyan napok amikor kevesebb, de probalok nem aggodni. Amikor azt hiszem kevesebb akkor potlast kap, de szinte sosem fogadja elKép.
Remelem hamarosan nalad is rendezodnek a dolgok

Swen
csokoltatlak, itt nalunk biztos kene zokni, mert 19 fok vanKép, az otthonihoz nem tudok hozza szolni. A babak vegtagjai viszont altalaban hidegebbek, valahol olvasnap, hogy a nyakuknal kell nezni, mint ahogy Te is irtad.

Egy tegnapelotti szoptatas eredmenye, a festek mogott Laura talalhatoKép.

Puszi
Ildiko
salla

akkor a kepKép
salla

Sziasztok!

ORSINAK HATALMAS GRATULA!! Minden szépet és jot kivanok nekik!

Rita!
Nagyon szépek vagytok!

Linda!
Még egyszer gratulalok, nagyon édes a kép, Nektek is minden jot!!

Jerry!
Üdv ujra itt és remélem hamarosan beindul a tejci. Gratulalok Marcell babahoz!

Csak nagyjabol olvastam vissza, Andriska alszik éppen, a sogornöm pedig föz. Kép Nagyon ügyesen banik Andriskaval mar többször is sikerült elaltatnia nap közbenKép

Sajnalom, ha félreértettetek, persze hogy örülök, ha mas babaja ügyes és szépen alszik, de amikor éjszaka 2 oranként kelnem kellett eszomorodtam, hiszen mindenütt csak a jo alvo babakrol olvastamKép Anyutol is probaltam tanacsot kérni, de tesommal mindketten jo alvok voltunk. Tudom, hogy hülyeség összehasonlitgatni öket, de ugy latszik én ilyen vagyokKép
Egyébként éjszaka még mindig nem az alvas höse Andriska, nagyon ritkan sikerül 5 orat aludnia, de altalaban marad a 3-3.5 ora, mondjuk gyorsan visszalszik és nap közben délutan is alszik majdnem minden nap par orat.

Chello,
ne haragudj, hogy még nem valaszoltam az emiledre, sokat gondolok Ratok és sok eröt kivanok Neked!

Soraya,
szurkolok Neked!

Puszi mindenkinek
Süncsi
süncsi

Sziasztok,

megvagyok, csak nem voltunk ma itthon, férjem kivett szabit és jó sokat császkáltunk.

Karcsi&Orsi: Gergo nagyon szép baba, gratulálok mégegyszer! Kép

Nagyon lefáradtam, muszáj ledolnöm. Meg az ulés is egyre rosszabbul esik sajnos.
Jelentkezem mindenképp, ha történés van!

Kriszta
soraya

Szia Kriszta,
csak így tovább a sok séta hamarosan megteszi a magáét Kép. Továbbra is szurkolok.

Hajni
nalika

Sziasztok, éppen most kezd el a manó nyafizni, úgyhogy gyors leszek.

Zokni: én mindig adok rá.

Cspőszűrés: nálunk 2 hónapos kortól kell menni, beutalóval az sztk-ba.

Köldökcsonk: a mienk is jó vastag és nekem azt mondták a kórházban, hogy minden peluscserénél csináljam...Éjjel azért kihagyom.
Hajni a fülpiszkálós ötleted a csecsemősök is ajánlották. Kép

Alvás: éjjel biza velünk van, mert nem vagyok hajlandó ugrálni, így meg mindjárt kéznél vagyok. Kép Lehet, hogy ráfázok később, de most így én is nyugodtabb vagyok. Daninál nem volt ilyen közös alvás...

Most rohanok, csók:
Linda
bellana

HelloKép
Itt vagok en is, csak nehez napjaink voltak, kiveve a mait, de azt meg a noveremnel toltottuk.

PanoKép
Es meg en nyavajogtam, mhogy keveset van itthon a ferjem.A tiedhez kepest...Bar az enyem is megy holnap isKép

RitaKép
Most kuldok olyat is, amin rajta vagyok!

SuncsiKép
Balazs is ilyen, nem vagy egyedul, de majd hatha most ZsuzsaKép elarulja a titkot.Kép

Ime az 1 honapos Balazs:
Kép
Kép
Kép
Kép
szoszi

Halihó!

Itt vagyok, ragyogok!
Élek még, de rettentő nehezek voltak az utóbbi napok! Majd írok bővebben is, de előbb próbálok kicsit visszaolvasni és holnap jelentkezem!
(igaz, hogy Borinak már tegnapra ígértem, de nem jött össze, mint sokminden más se mostanság)
Egyébként jól vagyunk!

Puszi, majd jövök holnap!
Mariann
marcsababa

Sziasztok!

Tovabbra is jo ejszakakkal dicsekedhetek. Ma is 8-9 orat aludtam 15 perces szunettel. Kép
Tele vagyok energiaval. Kép

Swen: En mindig teszek zoknit a labara, kiveve ha nagyon fulledt meleg van es kint vagyok az arnyekban Lilivel. Lili az egesz napot a szabad levegon tolti, kiveve ha nagyon fulledt a levego. De bent a hazban sosincs zokni nelkul.
Kengurut 2 honapos kortol ajanljak. En most probalgatom, de valahogy nem tudom beallitani. Olyan nagynak tunik.
En se tudom, hogy mikor kell a ket honapos oltast beadni, de Lili csutortokon lesz 2 honapos igy hetfon felhivom a vedonot, hogy mikor kell mennem. Majd megirom mi volt.
Csiposzuresrol nem tudok. Kotelezo? nekem az orvosom egy szoval se mondta, pedig mindig megnezi a Lili csipojet. Talan nem minden babanal szurik?
Swen, tovabbra is varok kepeket a kedvencemrol. Kép

Hajni: majd meglatod, egyre kevesebbet fog sirni a kisfiad. Kép Tapasztalatbol mondom. Kép

Karcsi: Gratulalok a kisfiatokhoz! Gergo, nagyon szep baba es nagyon szep kis formas szajacskaja van. Kép

Ildiko: Azert tulzas, hogy hasonlitanak a Brad Pritt felesegehez. Kép Bar lennek olyan vekony mint o. Kép Azert kossz a bokot. Amugy eloben picit mas vagyok, es sokan inkabb Catherine Deneuve-hez hasonlitok a tobbiek szerint. Kép
Nagyon edes a kislanyod! Hogy tudtad lemosni utana?? Kép

Kriszta: Mar egyre izgalmasabb a te szulesed kozeledese is. Kép Mi lesz ha te is meg fogsz szulni? Huha! Nincs tobb a tabla szerint. Kép

Linda: Az jo hogy Vaci vagy, igy majd konnyebb lesz talalkoznunk. Kép Godon nem ismerek kismamat. Kép

Szoszi: Egyszeruen gyonyoruek vagytok. Kép Jo volt teged is latni. Kép es mit jelent az, hogy nehez napok voltak? meselj ha van idod. Balazs egyszeruen gyonyoru! Kép Nagyon szep kis pufok arca van.

Mariann: Varjuk beszamolodat. Kép

puszi Mindenkinek Rita

Kép
Kép
trita

swenKép
En is adok ra vekony zoknit.Szerintem allandoan melege van szegenykemnek. Seta alatt is, pedig vadasszuk az arnyekot es csak reggel meg este megyunk, de mindig megizzad.
Ejszaka miben altatjatok oket? Nalunk nyitva az ablak ejjel is es ujjatlan body+halozsakban van, de felek, hogy az is meleg, foleg az utobbi par fulledt napon. Es szopi kozben is hogy megizzad...legkondit meg nem merem hasznalni, mert felek, hogy a homerseklet kulombsegtol, direkt hideg levegotol megfazik.

RitaKép
Nyugos volt Balazska, de nem rossz es nem sir, csak nyoszorog, neha megviseli a kakilas. Tegnap pl percre 3 orankent evett nappal es 4 orankent ejjel, de van, hogy osszecsuszik a programunk es semmit sem lehet elore tudni.

IldikoKép
Latom, a babajara is jutott...Kép De legalabb levetkoztette elotte.Kép

JerryKép
Meglasd, minden mas lesz otthon.Szoritok a tejecskehez, de ha nem, akkor se okold magad, fontosabb a nyugalom, kiegyensulyozottsagod a babonak.Kepet mikor kapunk?

BnmKép!
Ezek szerint tapszerrel sem alszanak jobban a babak? Es ejjel a frejed kel hozza etetni? Nalunk is apa a soros hajnalban a kakilas elocsalogatasanal, mikor nyekereg a gyerek, de aztan mindig lelkifurdim van, hogy dolgozik en meg nem hagyom pihenni.Te is tehetnel uj kepet Rekarol!

SorayaKép
Mindennapi bejelentkezesedet varjuk! Alice-nak irtam, de nem mment el, lehet, hogy megint valtozott a szama...Nem tudok rola semmit! Anyukadek mennek segiteni, ha szulsz?

LindaKép
Adi szabin van?Ki segit? El is hiszem, hogy nehez, en eggyel is nehezen boldogultam, fozni meg most sem fozok...

SuncsiKép
Sokkal masabb igy, hogy van elet a hazban, ugye? Neha a beszelgetes is annyira hianyzik...Meddig maradnak a tesodek?

MariannKép
Vegre!!! Ird le mi volt.

Na, feletol kezemben a KisHerceg, ahhoz kepest helyesen irtam...
szoszi
szoszi

Hello,

én egyben, semmi változás! Továbbra is köszi a drukkokat, remélem segít. Jó lenne a hétvégén szulni, de nem úgy néz ki eddig, hogy bármi történne.

Szöszi, jönnek anyuék majd szulés után 2 héttel!
Balázs írtó édes KépKép

Megyek fozni.

Kriszta
39+2
soraya

Sziasztok!

Mi jól vagyunkl. Tegnap Zsófinak már semmi baja nem volt a szuritól hála Kép
Edina nappal most is nagyon él, de éjjel szunyál. És most többeket is eszik. Már hozza a 180 körüli átlagot napi 5X, és még plusz a tea.
Íme a lányaim:

Kép

Soraya-Kriszta: szurkolok a 7végéhez! Te is hamarosan babázhatsz majd!

Jerry: nagy gratula nektek! Nehéz volt a kezdet, csak jobb jöhet! Ami a tejecskét illeti, ne add fel! De tápszerrel is felnőnek a babák (lsd. Zsófi). Kép

Bnm: érdekes ez az éjjeli zaba! Lehet az is az oka, hogy akkor hűvösebb van! Bár éjjel ha alszik, akkor meg nem éget annyit a gyerek. Na, passz! Kép

Anikó: 20 ml tápi az semmi! Az elmarad nagyon hamar! Anyatejes lesz az a legényke látom! Kép Kitartás neked, és kívános sok-sok alvást! Kép

Orsiék: akkor még nagyobb gratula, ha ennyire ügyes voltál Kép
A képek nagyon helyesek, és a fiatoknak jó nagy lobonca van. : Fityisz Kép

Swen:
1: én mindig adok rá zoknit! Amúgy a keringésük nem tökély, azért hideg a kezük-lábuk! Nem azért, mert fáznak!
2: akkor ajánlatos, ha már jól tartja magát! 5 hó körül.
3: szerintem mindkét esetben beadják
4: nálunk beutalóval kellett menni 6-10 hetesen a Klinikára, és majd 2 hó múlva lesz még egy kontroll is.

Maci: hogy mi van az én cicimben? Passz! Amúgy Edina eleve csak 1X kelt újszülötten is. Most már annyiszor sem! De Lino Katája még többet alszik! Kérdezd őt, hogy csinálja!
Amúgy türelem. Majd hízik a fiatok, és ő is többet alszik majd!

Salla: kép Kép Szopi Kép Nanda Kép

Süncsi: remélem nem vagy megsértődve! Andriska ilyen fajta ezek szerint! Szeret enni, és ezt éjjel sem adja alább! Amúgy én nem etetek ugyan, de kelnem kell fejni! Na, melyik a jobb?
3 hónaposan Andris is tuti változik majd.

Szöszi: nagyon helyesk vagytok! Kép
Tudsz valamit Aliceról?

Mariann: mi van veletek? Mi volt a baj?

Lino, Panó, Bellana, Bori, és a többieknek pusz!

Mindenkibnek szép 7végét!
Zsuzsa
zerko

sziasztok,

Szöszi,
én speciel már volt, hogy nem bírtam a meleget éjszaka és bekapcsoltuk a légkondit, igaz olyan 28 fokra, és nem lett semmi bajunk. Jobb, mint szenvedni, és Timikém is nyugodtabban alszik. De ez az én véleményem, döntse el mindenki maga. Bár a kórházban is működött... Kép
Balázs nagyon édi, főleg amikor gondolkozik Kép

Süncsi,
ne keseredj el az alvás miatt, minden gyerek más. Ha ez valamennyire megnyugtat (bár nem hiszem) az én első kisfiam 1,5 éves koráig felkelt minden éjszaka. A kisebbek viszonylag jó alvókával rendelkeznek, már hozzá képest. Előbb-utóbb rendeződni fog nálatok is, addig is kitartást. Kép

Kriszta,
próbáljuk meg kollektíven szuggerálni a pocakodat?
Na jó, úgyis ők tudják az időt mikor kell kibújni.

Hajni
nalika

Sziasztok lányok!

Nalika, Anikó, Linda!
Nekem nem mondták, hányszor kellene csinálni a köldökkezelést, mondjuk gondoltam, hogy nemcsak egyszer, de mindegy, így is le fog esni, már csak egy hajszál tartja.

Ildikó!
Laura festése Kép
Nálunk most a gyurma a sláger, de ahhoz is kiküldöm őket a kertbe, ott nem kell utána takarítani.

Süncsi!
Jó egy ilyen sógórnő a háznál!

Szöszi!
Gratula az egy hónapos Balázskához, nagyon szépek vagytok mind a ketten! A vidító sms-t nagyon köszi, egészen meghatódtam. És persze apa most is dolgozik, úgyhogy jókor jött!

Zsuzsa!
Szépek a lányid!

Én nem tudom, hogy ez az alvás dolog min múlik, de Beni már egy hete minden éjjel alszik este 10-től reggel 6-ig. Ezt eddig egyik gyerekem sem csinálta 2 hetes korában, de nekem tetszik ez a napirend. Persze napközben van nyüglődés meg óránként evés is, de legalább éjszaka tudunk aludni.

Mariann!
Akkor ma várunk!

Soraya!
Drukk megy a hétvégi szüléshez!

Na Beni elvesztette minden türelmét, mennem kell!
Puszi mindenkinek!
Panó
panó

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a válaszokat. Akkor ez a csípőszűrés nem tiszta, felhívom a védőnőt, hogy itt hogyan megy ez.Nekünk csak egyszer nézte meg a gyerekorvos, mikor hazajöttünk a kórházból.

Orsi-Karcsi!Gratulálok mégegyszer itt is a kicsihez, s hogy ilyen ügyesek voltatok!Remélem már otthon vagytok!

Panó! Nálunk is a köldökcsonkot minden tisztába tételnél kezelni kellett, fülpucolóval és a 10. napon esett le. Úgy látom, a fiad tiszta Botond. Mondjuk ő 9-től alszik fél hatig, de délután most is megvan az óránkénti szopi 5-ig. Alvás meg nulla. Bár délelőtt már többet alszik és kb. csak három kaja van. De én is azt mondom, hogy az éjszakáért mindent.Linóról nem tudsz semmit?

Szöszi! Ti nem kirándultok? Vagy félreértettem valamit? Egyébként nagyon édesek vagytok! Férjed miatt meg ne legyen lelkifurdid, mert ez a munka neked, nekünk állandó 24 órásat jelent, s pihenni muszáj! Egyébként ugyanúgy altatok, mint te. Vékony takaróval nem merek próbálkozni, mert azt biztos lerúgná magáról.

Ildikó!Nálunk meg kb. 36 fok van! Na jó ma már hűvösebb, csak olan 30 körüli. Laura nagyon színes egyéniség!

Zsuzsa! Egyik lányod szebb, mint a másik!

Rita! Puszi nektek!

Kriszta! A hétvégéből még nagyon sok van hátra!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Swen,
tényleg az a legjobb, ha megkérdezed a védőnőt. Nekünk azért kellett 3x menni, mert a második alkalommal áramszünet volt, így persze nem működött az ultrahang.Kép

Hajni
nalika

swenKép
Linoeknal beteg, lazas o is, meg a ferje is.A lanyok szerencsere az anyukajanal vannak, "csak" Kataval kell boldogulnia.
Jovo heten megyunk kirandulni! Csutortoktol hetfoig.

SorayaKép
Jelentkezett Alice, meg egyben vannak, nagyon dagad a keze-laba es nagyon turelmetlen, menne mar szulni, mindenkit puszil!

PanoKép
Nekunk direkt szoltak, hogy naponta csak egyszer kezeljem es mar 1 hetesen leesett a csonk.

NalikaKép
Ma mar en is bekapcsoltam a legkondit, nagyon fulledt meleg volt.

szoszi
szoszi

Sziasztok!

Szöszi: köszi az sms-t + a híradást is!!!Kép

Swen: meg vagyunk, csak valami vírusos vacakkal küzdünk, apának 39,2 a láza, enyém "csak" 38. Kép Plussz köhögés. Csajok reggel elmentek, de mindjárt itthon is vannak. Kata itthon, szerencsére nem kapta el, remélem nem is fogja. Továbbra is kistündér, bár ma napközben összesen egy órát aludt.

Kriszta: nagyon drukkolok!!! Kép

Visszaolvasni nem tudtam, majd próbálok ha jobban leszünk, most megyek hűtőfürdőzni apát, mert a lázcsillapítók nem használnak.

Puszi mindenkinek: Szilvi
lino

Lino,
jobbulást kívánok minél hamarabb

Szöszi,
ugye tényleg nem lett semmi a légkonditól?

Kriszta,
kitartás, még van egy nap a hétből Kép

Hajni
nalika

sziasztok!

El sem hiszem, hogy még első lehetek! Mi van evvel a topikkal? Jó helyen járok???

Soraya: akkor ma???

Lino: jobbulást nektek Kép Még jó, hogy csak Katát kell ellátnotok! Akkor már ő is kezdi a nemalszomot? Vagy csak érezte a frontot?

Szöszi Kép Akkor Alice még egyben. Én is kérdeztem...
Balázs még mindig szeret sétálni? Tegnap én is jártam Edinával, de ő nézeget! Esze ágában sincs aludni! Kép ÉS ha megáll a kocsi, na az nem jó neki...

Panó: Alvás Kép Gondolom azért nem nagyon bánod! Neked mekkora a Bolyi túrós tepsid??? Milyen az új sütőd???

Nos, én most el vendégségbe! Szeretném, ha ma elfogyna minden érem!

ZSuzsa
zerko

Sziasztok!

Zsuzsa: ha van 1 kis idöd leírnád nekem priviben, mi volt a dokinál gátseb ügyben? Nekem is volt még vele kalandom, mármint még mindig Daniéval!
A mostani elvan.

Lino: jobbulást nektek!!!

Hajni: a csípöszüréstz uh-al csinálják? Nekünk csak megmozgatta és kész. Ezért vártunk a babával másfél órákat...

Szöszi: Ádi még itthon van, de hogy utána mi lesz az rejtély... Danival nem bírok, félö, hogy a játszón meg az utcán se fog rám hallgatni és ha még a minimanó is rázendít...Jesszus!!

Alvás téma: Gergö nem alszik valami sokat, éjjel sem és ha elalszik akkor is nyugtalanul alszik, nyög, mocorog... Van valakinek erről valami élménye?? Remélem nincs baja? Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen kicsi ember is alhat nyugtalanul.

Soraya: meglásd minden rendben lesz, ha én osztódni tudtam, akkor te is. Kép Kép

Panó: puszi neked is. Kép

Linda
bellana

Linda,
írj nekem mail-t, megírom hova érdemes elvinned a babát ultrahangra. Nincs messze tőletek, és most is oda fogom vinni, igaz, hogy innen 1 óra kocsival.

Hajni
nalika

Sziasztok,

nálam semmi új, szerintem nem szulunk még egy jó darabig, semmi jel.

Szöszi, köszi a híreket Aliceról! Jó kis front van otthon ahogy hallottam, lehet hogy megindul a babája!

Szilvi, írtam mailt Kép de jobbulást itt is!

Zsuzsa, nem hiszem, hogy ma...
szépek a lányok! Kép

Bellana, persze, csak nem maradok egyben! KépEgyedul az keserít el, hogy 10 nappal a kiírás utánig még csak orvos sem fog látni, klassz lesz kiböjtölni Kép
Nem lehet könnyu a két fiúval, kitartás!

Swen, Nalika, Pano, köszi a drukkokat, úgy látszik ez a hétvége nem volt a fiamnak szimpatikus és mindenáron szuz akar lenni, mint az anyja KépKép

Majd jelentkezem.

Kriszta
(39+3)
soraya

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?