Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Aranyosak vagytok, hogy ennyire nyugtatgattatok!

Nos, ma végül mindent rendben talált Hajdú doktornő. Érdekes volt, mert pont Mécsné volt az asszisztense! Mondogatta, hogy hát igen, tegnap kisebbnek mérte a fejét Bálintnak.

Az értékek:
BPD: 92-86
THQ: 88-86
FL: 66-62

Azt mondta a doktornő, hogy nagy babák, és teljesen rendben van velük minden. Dokival pedig épp hogy összefutottunk, mielőtt ment egy csaszira. Azt mondta, most már gyakrabban akar látni, úh 2 hét múlva megint mennem kell uh-ra és hozzá is! Aztán meg majd hetente a CTG miatt. Kérdezte, hogy megnyugodtam, és mondtam hogy meg, de az éjszakám nem volt valami jó :roll:

Egyébként Bálint harántból faros lett! De hát ha így marad, akkor csaszi lesz a vége. Furi, hogy még most is forgolódik, pedig nincs valami nagy helye. Mondjuk sokszor úgy kifeszítik a hasamat :roll:

Szóval növesztem őket tovább hála érte Istennek! :)

Kata
labkat

Labkat: örülök, hogy minden rendben van!!! :D

Kép
Kép
cosmopolita

Labkat, nagyon jó hírek, örülök, hogy a doktornő megnyugtatott! Sajnálom, hogy Bálint megfordult! Pedig úgy tudom, már ritka, hogy ilyenkor forogjanak, pláne, ha ketten is vannak. Jó, hogy a dokival is tudtál beszélni! Szerintem a következő uh és találkozó után már minket is gyakrabban akar látni a doki, vagy legalábbis januártól sűrűsödik a program. Kezd izgi lenni! :wink: 8)

És nagyon boldog névnapot kívánok neked!

Cosmo,
köszi a magyarázatot!

Kriszta,
örülök, hogy rendben vagy, és hogy megnyugodtál. A dokit meg meglátogatod máskor! (Csak ne problémával, hanem jó hírrel tedd, ezt kívánom!)
ktc

Ktc: köszönöm a kedves köszöntést :) Egyébként meg örülök, hogy személyesen is megismerhettelek. :)
Igen, már nagyon kezd izgi lenni. Te is mindjárt 30 hetes leszel (bár őszintén szólva nem tudom hol rejtegeted az a babát, mert tényleg olyan helyes pici pocid van - remélem nem bántalak meg ezzel).

Szép napot mindenkinek!

puszit küldő smiley :D

Kata
labkat

Sziasztok!

Katicának és Katának nagyon-nagyon boldog névnapot kívánok!
Dobok fel néhány fényképet a csajokról.

Puszi mindenkinek:

Marcsi
Kép A csajok

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
murphy73

Ktc,Labkat:Nagyon boldog névnapot kívánok nektek!

Ktc:Örülök,hogy Emővel minden rendben van!

Labkat:Sajnálom,hogy megfordult a Bálint,de ő tudja,hogy hogy kényelmes neki,biztos van oka,hogy forog,ne félj,minden rendben lesz.Ha most így forgolódik,akkor még vissza is találhat a helyére. :D

Murphy:Nagyon édesek a kislányaid,látom nálatok is nagy a szerelem. :lol: És!Nagyon boldog szülinapot kívánok Zsófinak utólag :oops: !

...most ennyi,lányok jól vannak,én fáradtan,de nagyon várjuk a Télapót és a Jézuskát.Lili be van sózva,már mindennap mosnunk kell a csizmáját,hátha előbb jön a Télapó :lol: .Oviba nem hordom,3 hétig voltunk betegek,aztán 2 napot ment,és most 1 hete megint betegek vagyunk :twisted: .Nincs nekem erre szükségem,hogy 2 picinek csillapítsam a lázát hetente,szippantsam az orrukat,stb...Beírattam,mert elmúlt 3 éves,de ellazáskodjuk a kiscsoportot tuti,meg sztem a középsőt is.Majd a nagycsoportnál résen leszek. :wink:

sziasztok
Vendég

Sziasztok! Köszönöm a köszöntéseket!

Kata, én is örülök, hogy a hangod után téged is megismertelek végre! remélem, azért még összefutunk a kórházban vagy a dokinál! Most, hogy sűrűbben fogsz járni, nagyobb lesz rá az esély.
Pocakról: hát képzeld el, Borival ennél nem volt nagyobb a 35. hétre! Igaz, Borka is akkora volt csak, mint most Emőci. Neked szép nagy pocid van, de élőben nem tűnt olyan óriásinak, mint ahogy a fénykép alapján képzeltem. Igaz, most jó pár réteg ruha is volt rajtad, talán azért. Már várom a két ünnep közötti időszakot, kíváncsi vagyok, milyen lesz a lakás átforgatva. És hogy Bori mit fog szólni hozzá.

Gabi, sajnálom, hogy Lili minden vírust, bacit hazahozott, de igazad van, vedd lazán az ovit!

Marcsi,
gyönyörűek a lányaid!!!!!!!!!!!!!!!! Nem tudom, én köszöntöttem-e Zsófit a szülinapján, ha nem, utólag én is megtenném! :roll:
ktc

Sziasztok!

Katalinok: Nagyon boldog névnapot kívánunk nektek! :D

Murphy: Zsófidnak utólag is nagyon boldog születésnapot kívánunk!! :D Nagyon szépek a lányok :wink:

Labkat: Örülök, hogy Hajdu dr-nő mindent rendben talált! :D Vicces lehetett, ahogy Mécsné magyarázkodott :P

Vivikém délután belázasodott :( Nem tudom mi lehet vele, más tünete nincs. Pár perce mértük, és szerencsére már csak hőemelkedése van. Mindenesetre a héten már nem megy oviba. Amúgy az oviban is a 24 gyerekből 9-en voltak eddig a héten....
Nikinek tegnap megrendeltük az új ágyát, ugyanolyan lesz, mint a Vivié, csak zöldben (Vivinek narancssárga, nem akartuk, hogy teljesen egyforma legyen). Jövőhét csütörtökön hozzák. Kiváncsi leszek, hogy telik majd az az éjszaka, kénytelen lesz egyik éjszakáról a másikra áttérni ide, mert nincs hely arra, hogy szórakozzunk a váltással....
Na még azt elmesélem, hogy Nikkancs mostanában, ha este/éjszaka behív, akkor úgy szól, hogy "Anyuci" :D De csak akkor, napközben "Anya" vagyok :D Trükkös :D
lamme

Murphy: nagyon édesek a lányaitok. De hogy ez a Petra milyen kis vidám baba :D Köszi a köszöntést :)

Gabi: egyik ikres kismama írta, hogy neki a leányzó az utolsó pillanatig forgolódott és mindig össze-vissza állt. No hát még tényleg bármi lehet!
Örülök, hogy a lányok jól vannak. Ovival én is úgy vagyok mint te. Egyébként még jó is, hogy nem vittem Verust, mert épp rotavírus volt a szomszéd csoportban. Nem hiányzott volna ez most nekünk... Talán márciusig nem is viszem, aztán ha nagyobbak a fiúk, tán már mehet!

JAJJ ktc: neked is boldog névnapot :D olyan .... vagyok, hogy csak most jut el az agyamig, hogy te is ma ünnepled! Sorry

lamme: köszönöm a köszöntést :) sajnálom Vivit :( Remélem semmi komoly! Egyébként én már utálom az ovit. Semmi értelme. Nálunk ráadásul elég sok a más Vera csoportjában. Nem látom értelmét, hogy vigyem oviba egy két hetet, aztán meg egy hónapig vagy tovább szenvedjen a betegség miatt a család! Persze ha muszáj, az más kérdés, de így hogy itthon vagyok... Tudom, hogy nem zárhatom őket kalitkába, de mióta itthon van, mi se nagyon betegeskedünk, én viszont még mindig kicsit annak a vírusnak a következményeit szenvedem, amit még szeptember végén hozott a családba - no mert mindig én dőlök ki utoljára :?

Kata
labkat

Sziasztok!

Elköszönni jöttem,a pocakosoknak könnyű,gyors,kevés fájdalommal járó szülést/műtétek,gyors felépülést kívánok!
Mindenkinek jó egészséget,sok örömöt a gyermekében/gyermekeikben!

Mi jól vagyunk,Lotti 7 kg felett,szopik(remélem 1 éves koráig fog tudni),tápszert is kap,és gyümit-zöldséget.65 cm.
Lili 14 kg,már a Lottussal alszik egy szobában.Várja a Télapót. :D

sziasztok,ha valaki nézegetne minket:
hu.fotoalbum.eu/lilisgabi
vagy iwiw-en Rehák Gabriella
Vendég

Sziasztok!

Katalinoknak: Nagyon Boldog Névnapot kívánok!

Labkat,

örülök, hogy jól vagytok. A babucik meg valahogyan majd csak előbújnak. Azért megy a drukk, hogy megforduljon még Bálint baba. :-)

Mi is jól vagyunk. Mátéka egyre nyugtalanabbul alszik el. Kicsit szétfáraszt, de már biztosan érzi , hogy veszélyben van a pozíciója. Mutogat a pocakomra, hogy baba baba. Van egy helyes jűtékbabája már azon gyakorolunk együtt ha jön a tesó miket kell vele csinálni. :-) Hát kiváncsi leszek,hogy fogja fogadni.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Lilisgabi: Hogyhogy elköszönsz? :shock: Valami gond van? :shock:

Vikci: Aranyos lehet Máté, ahogy "készülődik" a tesóra :lol:

Vivi jól van, dokinéni szerint átlagos "téli/közösségi" vírus, remélhetőleg pár nap alatt jól lesz. Lekopogom, alapvetően jól van, hol felmegy a láza, hol láztalan, de egyelőre nincs más gond.
lamme

Katalinoknak Boldog Névnapot kívánok!

Murphy tündérek a csajok.

És úgy várom már a babócák születését :lol: Na persze csak akkorra, mikorra kell.

Uh-n engem is ijesztgettek, hogy nagy a feje a babának, meg hogy biztos cukros vagyok, de a doki mondig megnyugtatott...

Gyógyulást a betegeknek, pihenést a kismamáknak!
Betti

Kép
becsengo

Viki: aranyos ez a rákészülés. :) Johi is kb így várja, puszilgatja a pocakot, no és néha neki esik, de próbálom kivédeni a támadásait :?

Képzeljétek, a decemberi kismamák közül már ketten megszültek. Olyan izgalmas most így olvasgatni. Ráadásul jövőhétre többen is ki vannak írva. Többek között egy a mi dokink páciensei közül :D

A fiúk még szerintem jobb ha növögetnek, úh majd kb 12-15 körül megszületnek. Vagy legalábbis én így szeretném, mert kezd nagyon nagyon nehéz lenni ez a pocak :? Olyan lomha vagyok, négykézláb pakolok a lányok után, a séta is alig megy, mert fáj a lábam. Pedig még mindig nem sok a súlytöbbletem (10-11kg)

Na azt hiszem pihenek egy kicsit, hátha Veru is hajlandó lesz elaludni!!!

Kata
labkat

Lamme! Nagyon boldog szülinapot kívánok neked!

Kép
ktc

Ktc: Köszönöm szépen a köszöntést, nagyon aranyos vagy!!! :D Szívesen megkóstolnék egy ilyen tortacsodát :lol:
lamme

Szia Lamme! Hogy pont ilyent lehet-e kapni, azt nem tudom, de hasonló szépségekre itt lehet rálelni: http://www.sugarshop.hu/index.html :wink:
ktc

Lamme: én is nagyon boldog születésnapot kívánok! :D

Kép
Kép
cosmopolita

Lamme: Nagyon nagyon boldog születésnapot kívánok Neked!!
Hú, már Niki is nagylányos ágyat kap? Olyan fura, h Aliz is majd előbb-utóbb költözik :) Tiszta ideg leszek majd szerintem, hogy leesik, meg hogy kijön és a hideg földön alszik tovább, meg ilyenek.

Kriszta: örülök a megnyugtató híreknek! Én is elmentem volna máshova, h hamarabb kapjak választ. Eszterrel mizujs?

Labkat: Hihetetlen ez a Mécsné, így rád ijeszteni! :cry: Szuper, hogy minden érték jó lett végül! Doki mit mond, császárra készül eleve, vagy ad egy esélyt a természetes szülésnek? Te mit szeretnél?

Murphy: Nagyon édesek a csajok! Petra olyan nagy baba, simán idősebbnek nézem :)

Mi vagyogatunk, ma egy Waldorfos adventi börzén koszorút csináltunk, holnap meg öltöztetjük a lakást ünepi díszbe (ajtódísz, ablakra matricák, ilyesmi). Aliz nagy kópé, vannak ám nagylányos szokásai. Pl. már csak pohárból (+1,5 literes üvegből) hajlandó inni, meg felmászik a kanapéra és hátravetve magát úgy olvassa a magazinokat, mint mi ;) ha bekajál, úgy sétál, h a fenekén összekulcsolja a kezeit és kinyomja a pocakját. Zabálnivaló! ;)
vumenke

Lamme: utólagosan én is Boldog születésnapot kívánok :)

vumenke: aranyos lehet Aliz :D
Doki nem mond semmit előre, hisz nincs is értelme, ha a kis Bálint így forog össze vissza. Annyi a tény, hogy csak ha befordulnak a babák, akkor szülhetek természetesen, amúgy csaszi (ezt még az elején letisztáztuk - tudod protokoll). Amúgy most szült egy ikres kismama, aki kb 1 héttel idősebb tőlem. Természetes úton lettek meg a babák, és mondta, hogy a második kisfiút már úgy passzírozták ki belőle. Ráadásul ugyanúgy elvitték az ikreket mint ha csaszi lett volna. Szóval mivel legutóbb Bálint faros volt megint, már nem is igazán reménykedek, hogy természetes úton megszülhetem őket. Persze Isten tudja hogy lesz :wink:

Kata
labkat

Sziasztok!

Labkat,

de jó neked hogy csak 10 kilónál jársz. Én már most vagyok annyinál így félidősen. Persze ez alkati kérdés. Úgy láttam a képeken, hog yte vékony alkat vagy alappól is. :-) A visszaszámlálás megkezdődött ahogy itt olvasgatom a hozzászólásokat. :-)

Vumenke,

nekem is Máté külön és rács nélküli kiságyban alszik. Apja elég kemény vele úgyhogy nem jön ki a kiságyból. És rendesen a helyén marad. :-) Úgyhogy nyugi mindenki így kezdi vagy leesik, de ha teszel oda egy puha takat te is nyugisan alszol majd. :-)

Nekem a kismanóm egy kis örökmozgó. Egyenlőre ennyi és, hogy kisfiú az tuti. :-) Majd csak 14-én megyek a dokihoz utána pedig megyek terheléses cukorra.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Vumenke, Labkat: Köszi nektek is a köszöntést!! :D

Vumenke: Igen, elég furcsa, hogy új ágyat kap Niki :D Bár Vivim már 19 hónaposan átkerült, mert a kiságyra nemsokkal később Nikinek volt szüksége :D Vivinek már előtte hetekkel nappal kivettük a kivehető rácsokat, és nem szökött el :) Aranyos volt, mert néha hallottuk a bébiőrben, hogy matat valamit, majd csend, és elaludt. És amikor felébredt, akkor vettük észre, hogy kimászott, keresett magának valami alvótársat a játékos ládikójában, majd visszamászott és aludt :D Olyan aranyos volt :D Na Nikitől viszont tartok egy kicsit, mert ő nem olyan nyugis gyerkőc, mint Vivi volt :D Néha van, hogy fel-alá szaladgál a kiságyban kacarászva, sikontgatva, természetesen alvás helyett :? :D Ez az ágy amúgy körbetámlás, így a leeséstől nem igen tartok. Vivinek egyszer sikerült az elmúlt két és fél év alatt lehuppannia, az sem az első időkben volt :)
Hihetetlen fazon lehet Aliz :lol: Sajnos már hetek óta nem tudtam olvasni az ő blogját sem, de megpróbálok majd visszakapcsolódni.

Ktc: Láttam már ezt az oldalt, nem semmi tortákat készítenek :wink:
lamme

Labkat, nem tudom, szoktad-e olvasni a Kismamát? Pár szám óta van benne külön ikerklub, a mostaniban az 50-51. oldal, s sok jó dolgot írnak. Szerintem érdemes lenne ránézned. Ha nem tudod megnézni, csak szólj, s e-mailban szívesen átküldöm szkennelve!
ktc

Hát VIKI nem jól láttad. Nem vagyok én vékony alkat :oops: Anno 60kg voltam mindig, mikor férjhez mentem. Aztán egy évet vártunk első terhességemre, azalatt felkaptam 5kg-ot. Első gyerek után megint 5kg jött rám. Aztán Johival 2kg maradt rajtam (bár ez volt 8 is a szoptatás alatt, de leküzdöttem amíg újból terhes nem lettem). Szóval szumma szummárum 72kg-al indítottam és 170cm magas vagyok. A csípőm széles, amit még a védőnő is megjegyzett, jó alkatom van a szüléshez :D És combjaim is vannak - persze nem az a melles alkat vagyok :oops: No de ezen nincs mit keseregni, hisz csodás életem párja van :D Neki meg így tetszek ahogy vagyok... no azért szeretnék majd legalább 65kg felé közelíteni megint, de talán 4 gyerek mellett lesz is mit szaladgálnom :lol: :lol: :lol:

KTC: köszi a tippet. Nem olvasom a Kismamát, de majd lehet megnézem. Igazán a szabadidőmben itt lógok, vagy most egy misszionárius életét olvasgatom. De sok szabadidőm azért nincs. Ja és Szomszédok fun vagyok :lol: :lol: :lol: Kicsit nosztalgiázok, bár igazán mai helyzetnek tűnik - az embereknek nincs pénze, a gazdaság a béka .... alatt, az árak meg a fellegekben járnak... :roll: Bár az kifejezetten nem tetszik, hogy egyetlen normális házaspár az idős pár, mert mindenhol felveti a fejét egy-egy harmadik személy :roll: :roll: :roll: Ez egyáltalán nem egyeztethető össze az én elveimmel!!!

Kata
labkat

Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem. dr. Spánik Gáborról szeretnék megtudni mostani, aktuális dolgokat. Nagyon szimpatikus volt, amiket írtatok róla a fórum elején. Az érdekelne, hogy jelenleg mennyibe kerül nála a terhesrendelés magánban és a szülés. A régi MÁV ahol van, azaz szüléseket vezet le, vagy az összevontnak melyik részén? Nem tudja valaki, hogy nyitott-e arra, ha valakinek az első császár volt, megpróbálhatja-e a másodikat természetesen? Nekem van egy 16hónapos kislányom és most várjuk a második babókát, aki még csak 6hetes. A kislányomat a SOTE2-n szültem, de rémálmaim vannak azóta is, ezért szeretnék új kórházat és mivel a dokim csak a SOTE2-n van, így orvost is keresek sürgősen. Jó lenne olyan aki végigkíséri a 9hónapot. A kórházról tudtok nekem mesélni? Szülészetről, gyerekágyról, csecsemősökről,szülésznőkről, lehet-e fogadni, hogy van a látogatás stb. Olvastam régebbi hsz.-ket, de azok nem tudom aktuálisak e?
És még egy fontos kérdés számomra: akinek császárral születik a babája, mennyi idő után kapja meg, mutatják meg neki, szoptathatja először? Amit nem bírnék ki még egyszer, az az, ami a SOTE2-n volt, hogy 15órán át nem hozták fel nekem a babám, pedig mindketten egészségesek voltunk a műtét után. Mennem kell hív a csaj! Sürgős döntést kell hoznom, úgyhogy ha tudok légyszi segítsetek így ismeretlenül is!!!! Köszönöm szépen!

Sáfri
sáfri

Szia Sáfri!

A kórházban teljesen ingyenes a terhesgondozás. A magánrendelésére innen még egyikünk sem ment el. Néhány e-mailt váltottam egy lánnyal, aki volt nála a magánrendelésén, és azt írta, hogy olcsóbb volt, mint manapság egy magándoki. A szülésre vonatkozóan én inkább priviben írok. Egyébként Spánik doki tényleg az az orvos, aki képben van a kismamáit illetően, név szerint tudja, hogy ki kicsoda, és bármikor kérdezhetsz tőle, türelmes, és segítőkész. Egy "negatívuma", hogy néha nehéz elérni, de én úgy gondolom, hogy ez a legtöbb nőgyógyásznál így van. Egyébként nekem eddig mindig sikerült elérnem akkor, amikor igazán fontos dolog miatt kerestem. Én nyugodt szívvel ajánlom őt orvosodnak, tuti, hogy figyelni fog rátok!

A nőgyógyászati ambulancia és a szülészet a régi MÁV kórházban van (Dózsa Gy. út-Podmaniczky sarkán).
Császárral kapcsolatos infókkal én nem tudok szolgálni, de majd jönnek a többiek, és segítenek :wink:
lamme

Szia Sáfri!

Nekem is császár volt az előző, s az én döntésembe is belejátszott, hogy engedné-e a természetes szülést másodszorra az orvos. Nos, Spánik doki abszolút a dolog mellett áll, de korrekt módon tájékoztatott, hogy mennyi mindenen múlik a szülés módja. Így rá bízom magam. Tényleg csak jókat tudok róla mondani, nála nincs olyan, hogy buta kérdés! Ha csak amiatt hívom fel, mert aggódok valamiért vagy csak tanácsra van szükségem, akkor is türelmesen meghallgat, megnyugtat, nagyon segítőkész. Persze nem élek vissza a helyzettel, csak akkor hívom, ha tényleg ő kell... Ezen kívül azért is jó, hogy ő az orvosom, mert az egyik szempont pont az volt, hogy ne magánba kellejen hozzá járni, azt ugyanis a gyesből nem tudnám fizetni. Tökéletesen tisztában van az előzményeinkkel és a lehetőségeinkkel, mégis szívesen elvállalt. Szívből tudom ajánlani.

Ahogy Lamme írta, a MÁV-ban van az ambulancia, a szülészeti osztály és az ultrahangok, a Honvédban pedig a nőgyógyászati rendelés.

A kórházról más kell meséljen, azt még én sem tudom.
ktc

Sziasztok!

Azt hittem ma esemény lesz, de csak hasmars volt... bár ez is lehet előjel. Verusnál valahogy így indult a szülés. A hasam meg mintha lentebb lenne. Nem is tudom! :roll:

SÁFRI: az ÁEK renszerével én nem vagyok teljesen elégedett, szerintem túlbonyolítják a dolgot, de ez nem a doki hibája. Nem értem miért nem uh-ozhat a doki a rendelőben... Akkor nem kellene a kismamának a két kórház között ingáznia! De hát ez van!
Szüléssel kapcsolatosan én sem tudok nyilatkozni, mert én épp a 17. hét környékén kerültem a dokihoz - szintén váltottam kórházat és dokit!
Amúgy a doki nekem már többször mondta, hogy ha nem érem el, akkor küldjek sms-t, mert csak akkor nem veszi fel, ha nem tudja, de az sms-t megkapja! Szóval így is elérhető!!!
Csaszi után azt tudom, hogy több órára elviszik a babát, mert a mamának megfigyelésen kell lennie. De nem tudom pontosan hogy is van ez az ÁEK-ben!!!

Kata
labkat

Kata! Izgi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ktc

Sziasztok!

Egy gyors bejelentkezés, mert Petra mindjárt felébred.
Kata! Nagyon izgulok érted én is. Nagyon-nagyot nőtt már a pocakod, mióta utoljára találkoztunk (bár már akkor sem volt kicsi o:) ) Ha bármi van, akkor légyszi jelentkezz! Ha gondolod, küldj nekem egy sms-t és én rögtön közlöm a többiekkel. Nagyon szorítok érted!!!
Sáfri! A dokiról én is csak jókat tudok mondani. Én 3 hónapja szültem nála császárral. Nagyon rendes volt a terhesgondozás alatt, a szüléskor pedig tökéletesen meg voltam vele elégedve. Kicsit korábban már leírtam a szüléstörténetemet, ha gondolod olvasd el! A műtőben a császár előtt közvetlen is üdvözölt, kedves volt, ahogy kivette a lányomat, rögtön meg is mutatta (ezt az első csaszinál az előző orvosom nem tette meg) és a műtét után, ahogy befejezte a "munkáját" odajött hozzám és ismét gratulált. Ezek kicsi dolgok, de akkor, abban a kiszolgáltatott helyzetben nagyon jólesik.
Amúgy a császárosokat a műtét után egy külön szobába viszik, ami pontosan szemben van a nővérpulttal. Ezt azért teszik, hogy ha bármi gond van, akkor rögtön ott lehessenek és hozzánk sűrűbben is néztek be. A babát nagyon hamar odahozták hozzám - bár pontosan nem tudnám megmondani, hogy mennyi időre - és segítettek abban is, hogy meg tudjam szoptatni.
Amúgy én sem magánrendelésre jártam hozzá. Az tényleg egy kicsit fárasztó, hogy a két kórház között kell ingázni, de azért annyira nem vészes. Szerintem az orvos és az ellátás minősége ezt megéri.
Petrus már elmúlt 3 hónapos és 11 nappal ezelőtt tök nagy változáson ment át. Fura, hogy így napra pontosan be tudom ezt határolni, de múlt hét előtti szombat óta hihetetlen sokat változott. Nagyon jó kislány, sokat alszik, amikor fenn van, akkor pedig sokat mosolyog, most kezdi el észrevenni, hogy hangokat is ki tud adni. Gyakorolja is rendesen. Tegnap egy akkorát sikított, hogy saját maga is meglepődött rajta. Napközben már egyáltalán nincsenek sírások, kivéve ha rájön, hogy éhes, de most már azt sem az erőteljes sírásával jelzi. Öltözni még mindig nem szeret. Az itthoni ruhákkal nincs gond, csak azzal, ha felvesszük a sapkát és beteszem az overállba. Hát az már nem tetszik. De szerencsére sétálni és utazni nagyon szeret, úgyhogy ahogy megindul alatta a babakocsi, már semmi gond nincs. Sajnos az éjszakát nem akarja átaludni, sőt kevesebb ideig bírja ki kaja nélkül, mint napközben. Az az egy a szerencse, hogy nem sír. Jelzi, hogy éhes és kéri a cicit, aztán amikor bekajolt, alszik is tovább.
Most felébredt, úgyhogy majd később jelentkezem.

Sok puszi mindenkinek:

Marcsi

Kép

Kép
murphy73

Az előző hsz-ben a Zsófi nevében elfelejtettem megköszönni mindenkinek a születésnapi jókívánságokat. Köszönjük szépen, hogy gondoltatok Rá.
Lamme: Utólagosan mi is boldog születésnapot kívánunk Neked!

Marcsi

Kép

Kép
murphy73

Sziasztok!

Kata,

nagyon izgis már a dolog. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Még mindig egyben. :D Bár most jósolgatok úgy 3-4-5 percenként - szóval nem épp rendszeresen. Bár egész nap keményedett a pocak többször is, csak épp nem néztem az órát. Erősödni meg nem erősödött. A fiúk meg baromira aktívak... Pocak keményedik, hüvelybe nyilal, és enyhe alhasi fájdalom.
Őszintén szólva kissé unom már a terhességet. Nem hittem, hogy valaha ezt fogom írni, de így utolsó terhességnek - főleg 4 gyerek után - jobb is ha így gondolom. Nem bánnám ha beindulna valami. A 34. hetemet betöltöttem, a fiúk nagyobbak mint a tényleges heteknek megfelelő babák... Szóval szerintem simán jók vagyunk. Bálint is van már vagy 35 hetesnek megfelelő méretű, Gergőről meg ne is beszéljünk. A feje akkora volt egy hete, mint másoknak egyes babája a 37. héten :shock:
Azt hiszem ők is ki akarnak jönni, csak jobbára a hasfalamon keresztül :shock: :lol: :lol: :lol: Rengeteg lábat látok rugdosni :shock: :shock: :shock:

Ha valami lenne, biztos szólnék, van több informátorom is :D

Kata
labkat

Sziasztok!

Ma reggel beszéltem a dokinkkal, mert az utóbbi napokban kevesebbet és nem olyan erősen érzem Emőt. Elküldött uh-ra, ahol azt látták, hogy az átlagosnál kevesebb a magzatvíz. Kedden megyek Hajdú doktornőhöz, utána a dokihoz. Pánikolok... Ja, és nem szabad háton feküdnöm, mert úgy nem jó a flow, csak oldalfekvésben. :( :( :( :cry: :cry: :cry:
ktc

Ktc,

remélem minden rendben lesz. Szorítunk!

Kata,

Megértelek, hogy enynire unod már. Izgi a finised. Remélem én is , hogy már nem kell sokáig kismamiskodnod. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Szia Katica!

Amikor a Zsófival voltam terhes, akkor úgy kb a 35. héten nekem is azt mondták, hogy nagyon kevés a magaztvíz. De akkor annyira kevés volt, hogy csak azt engedte meg a dokim, hogy hazamenjek, összeszedjem a holmimat és még aznap be kellett feküdnöm a kórházba. Akkor azt mondták, hogy gyerek nélkül már biztos nem jövök haza. Mindennap kétszer, háromszor, sőt néha még többször is mennem kellett ctg-re, de szerencsére a Zsóci annyira jól érezte magát ott benn, hogy a kevés magzatvíz sem zavarta. Aztán kb 1,5 hét után haza is engedtek, de csak azzal a feltétellel, hogy eleinte naponta, majd másnaponta be kellett mennem ctg-re. Szerencsére semmi gond nem volt, úgyhogy bízom benne, hogy nálad sem lesz. Ne pánikolj, igyál sokat és ha lehet, akkor pihenj, amennyit csak tudsz. Amint tudsz valamit, akkor légyszi jelentkezz, mert nagyon izgulok értetek.

Marcsi

Kép

Kép
murphy73

Katica: hú kedd még olyan nagyon messze van :( De tudod nekem is néztek már el valamit! Remélem semmi gáz, csak vaklárma a kevesebb magzatvíz! Gondolok rátok!!!

Kata
labkat

Sziasztok!

Köszi a nyugtatást. Hát, azt mondják, elég szubjektív a magzatvíz mennyiségének megítélése, s eddig Mécsné vizsgált, ma Kocsisné. És a kevesebb, nem olyan erőteljes mozgás meg akár lehetne a 30. hét következménye is... Azért nyugodtabb lennék, ha Hajdú doktornő mindent rendben találna. Azt olvastam, a baba veséjét nézik nagyon ilyenkor. Beszéltem UH után az ügyeletes orvossal, mert a dokink épp írásbeli vizsgázott, nem tudta felvenni a telefont, a védőnőm meg azt mondta, jobb lenne, ha rám néznének (már megint kár volt hívnom :( ). Erre az ügyeletes csak nyugodt hangon beszélgetett velem, azt mondta, nem vizsgál, nehogy most megbolygasson, s elindítson valamit. Mivel eddig minden leletem jó, nem voltak fertőzések, zárt volt a méhszáj, a baba mérete most is oké, áramlás rendben (igaz, csak oldalfekvésben), azt mondta, a gyakori Uh-n kívül egyelőre nincs teendő. És hogy életmódváltással nem lehet befolyásolni a magzatvíz mennyiségét (értsd: ivás, pihenés).
ktc

Sziasztok!

Ktc: Nagyon szorítok nektek!!! Bízzunk abban, hogy csak abból van ez a "kevesebb" magzatvíz, hogy a Kocsisné máshogy nézi! Drukkolok!!!

Murphy: Köszönöm a köszöntést!! :)

Labkat: Hú, de megértem az érzésedet, hogy már unod a terhességet :) Én is így voltam Nikivel a végén :oops: :D Az tök megnyugtató, hogy a srácok szép súlyúak! Az az ikres ismerősöm, akiről írtam, még a 30. hetet sem töltötte be, amikor elindult a szülés (valószínűleg egy-két remek orvos miatt..., amúgy nem Pesten), és szerencsére egészséges mind a két picur :)

Nikim már egész jól van szerencsére, igaz még naponta párszor rá-rájön az anya s...ébe bújás, de ez legyen a legnagyobb baj :) Nekem meg kedden levettek a sebészeten a fejemről egy zsírbogyót, már nem is fáj, hétfőn lesz varratszedés. Remélem a szövettan negatív lesz.... Viszont tegnap délután szó szerint percről percre elment a hangom, éjjel nem tudtam aludni, remélem most jobb lesz valamivel.
Ja, és képzeljétek, délután meghozták Nikkancs új ágyát. Egyrészt tök jó, másrészt amikor szereltem szét a kiságyat (párom szolgálatban van, engem meg zavart a szoba közepén álló kiságy), kicsit elszomorodtam, hogy elmúlt az életemben a babakorszak :( Kicsi az esélye, hogy újra jön ilyen :( Viszont lefekvéskor egyelőre csak a szokásos ceremónia volt (inni kért kétszer, meg vihogtak a Vivivel). Remélem reggelig húzzák a lóbőrt :)

Már régen tettem fel róluk képet, úgyhogy most kaptok párat :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lamme 2010.06.08 12:15-kor.
lamme

Húúú most van vizsgaidőszak??? :? Remélem azért ha épp szülök, a doki nem vizsgázni fog, mert piszkosul mérges lennék, ha épp nem lenne ott! A fene, hogy pont vizsgaidőszakban kell nekem szülni :roll:

Katica: bízzunk abban, hogy megint elnézték itt a dolgokat. Az áramlást írják több helyen, hogy nem jó, ha a kismama háton fekszik. Van akinél tüneteket is okoz. Bár nem vagyok orvos, nem tudom, hogy van ez pontosan. Mindenesetre tényleg bízzunk abban, hogy minden a legnagyobb rendben!

Lamme: Nagyon édesek a csajok. A prividet még meg se köszöntem, úh utólag is KÖSZÖNÖM! sokat segítettél vele. Remélem elcsípem a dokikat akkor és ott, és felhívom majd a figyelmüket a streptomra :? No nem elég itt a h1n1 miatt aggódni, még ez is. Főleg most az bosszant, ahogy a kismamákra, és a csecsemőkre, kisbabákra rászálltak! :x :x :x Micsoda egy népriogatás. Állítólag Londonban és Ukrajnában nincs is ekkora hírverés, mint itthon, pedig elvileg ez egy "világjárvány". Bizonyára itt pénzéhesebbek az emberek! :?

Kata
labkat

Ktc: tudom, hogy nehéz és messze van még a kedd, de próbálj megnyugodni és nem rosszra gondolni. A magzatvíz x óránként cserélődik és lehet, hogy abban a pillanatban egy kicsit kevesebb volt, de bízom benne, hogy kedden nagy kövek hullanak majd le a szívedtől!!! Sokat gondolok Rád addig is.
Emővel meg próbálj beszélgetni, hátha csak lusti. Ha este lepihensz, hangolódj rá és kérd meg, hogy mocorogjon kicsit neked. Ölellek!

Labkat: már nincs sok hátra, még bírd ki egy picit!!! Szép jutalmad lesz! :) De tudom, hogy nehéz!

Lamme: nagyon édesek a lányok. Akkor együtt "nem babásodunk" 2011-ben? :(

Murphy: jó, hogy jöttél!

Még szívesen írnék, de mennem kell a kis hercegnőmhöz. Ha tudok még jövök! Ktc! Kedden mindenképpen írj!

Kép
Kép
cosmopolita

COSMO: mert tervezed hogy 2011-re babát vállaltok??? :D
Tudom, hogy nagy ajándék, hogy egyszerre két kisfiunk is lesz (sokat gondolok rátok ám - és remélem ezzel nem okoztam semmi rosszat!). Minden nap nagy ajándék. Bár most is van valami. Mintha húzna lefelé a hasam. Lehet hogy "leszállt a méhem"

Kata
labkat

Labkat: jaj, nem, dehogy, nem azért írtam, hogy nagy ajándék, csak hogy valahogy eltereljem a figyelmedet, meg biztassalak!!!! :) Totálisan megértem, hogy már nehéz!!! És azért van a fórum, hogy elmond mit érzel, semmi gond. Eszembe se jutott!!! :wink: Minél tobbet vannak bent, annál kisebb az esély, hogy 1napot is külön kell töltened tőlük, ezért drukkolok, hogy tovább bent legyenek. (nem jó dolog a korára járni, semennyit se).

Ktc: Borinak nagyon boldog névnapot!!!

Kép
Kép
cosmopolita

Ja, babaterv: terhesség előtt még terveztem, terhesség alatt még azt hiszem terveztem, szülés után úgy éreztem, hogy inkább nem. Férjem nem igen tervezte. Hogy miért? Leginkább a félelem sajnos, mindkettőnkben... és még utána másodlagosan pár dolog, de azokat megtudnánk oldani. Nem mondom, hogy soha, de egyelőre nincs tervben (a babacuccokat még azért pár évig nem merem eladni 8) )

Kép
Kép
cosmopolita

Katica: Borinak én is nagyon boldog névnapot kívánok! Tényleg nehéz megállni, de ne aggódj, próbáld meg a pozitív gondolataidat elővenni. Kedden nagyon szorítunk Neked. Légyszi írj mihamarabb!

Lamme: Júj de gyönyörűek ezek a csajok! Kicsit már én is várom, hogy akkora legyen a Petra, hogy tudjanak együtt játszani, bár néha már így sem halljuk a saját hangunkat (Zsófi olyan nagy dumagép). Mi lesz ha már ketten trécselnek?

Cosmo: De rég beszéltünk! Persze ez az én hibám, bocsi, hogy régóta nem jelentkeztem. Most már a nappalaink nagyon rendezettek, úgyhogy lesz időm arra is, hogy írjak, mert olvasni szinte mindig olvastalak Titeket. Drága kis Petrusodról dobhatnál fel fényképet. Olyan sokat változnak még ebben az időszakban. Rég láttam már a jó kis frizuráját :)

Kata: Sokat gondolok Rátok, a fiúk meg maradjanak addig, amíg csak tudnak. Emlékszem a terhesség vége felé már én is nagyon untam cipelni a hasam. El sem tudom képzelni, hogy milyen lehet két gyerkőccel a pocakban. Bízom benne, hogy a doki nem fog épp akkor vizsgázni. Lehet, hogy meg kellene beszélni vele, hogy mi a helyzet, ha éppen nem ér rá akkor, amikor nálad megindul a szülés. Azért nem árt erre is felkészülni.

Vumenke: Most néztem a vonalzótokon, hogy Alíz milyen nagy lány már. Biztos helyes, ahogy produkálja magát. Ez egy olyan jó időszak náluk. Te is dobhatnál fel fényképeket. (Tudom: fényképmániás vagyok, de nagyon szeretem a gyerekeket.)

Lilisgabi: Hogy-hogy elköszönsz? Nem jössz már fel a fórumra? Miért? Hiányoznál!!!!

Sáfri: Döntöttél már a dokival kapcsolatban?

Puszi mindenkinek:
Marcsi

Kép

Kép
murphy73

Murphy: hát lehet hogy rákérdezek a dokinál a vizsgákra. Bár nem tudom még hogy vezessem elő a témát :roll:

Katica: Borinak én is boldog névnapot kívánok. Egész nap eszembe volt ez az üzenet, ide érve mégis elfelejtettem!

Kata
labkat

Nagyon köszönjük a köszöntéseket, aranyosak vagytok! Próbálok pozitív lenni és bizakodó, és pihengetek is, de azért nagyon várjuk a keddet.

Doki-vizsga: valami uh-s tanfolyam volt ez, nem vizsgaidőszak. Nyugi, Labkat, veled lesz, amikor szükséged lesz rá! :wink: Tényleg, nem jössz kedden de. a kórházba?

Lilisgabi azért köszönt el, mert a lányok mellett nincs ideje netezni, mindössze egy topicban maradt meg, talán azt győzi követni.

Ma délelőtt nem takarítottam, csak neteztem meg tv-t néztem, tehát ültem egész délelőtt, ennek örömére Emő is többször bejelentkezett. De amikor indultam Boriért, megint kemény volt a pocakom, én inkább alul érzem a feszülést, de ez tuti az a híres keményedés. Viszont nem mozog még mindig sokat, csak néha-néha bejelentkezik egy-egy mozdulattal. Mondjuk eddig sem volt az a nagyon aktív baba. Éjjel kizárólag a bal oldalamon aludtam, nem mondom, hogy kényelmes volt egész éjjelre, de ennyit megteszek, ha ezen múlik Emő egészsége és bentmaradása.
ktc

Katica: hát akkor megnyugodtam, ha nincs vizsgaidőszak :D Kissé sokat kombinálok :oops: :roll: Ha a doki beleolvas a topicba, biztos jókat röhög :lol: :lol: :lol:
Egyébként szurkolok nektek. Mi hétfőn megyünk uh-ra és dokihoz is, úh most elmarad a találkozás. Hacsak nem Mécsné megint megtréfál, és kedden is uhozunk. De kétszer már csak nem lesz ilyen...

Egyébként megint voltak este jóslóim. De elmúltak. Most másfél órán át tartottak. Most is van valami, de jóval rendszertelenebb. Reggel viszont mintha némi nyákdarabot láttam volna a papíron. Legalábbis Johinál ilyesmi volt! Egy két hét még akkor is belefér, ha nyílni kezdene a méhszáj. Kiváncsi vagyok hétfőn mit mondd a doki.

Kata
labkat

Ma végre megint sokat és erősebben mozgott Emő!!!!!!!!!!!!!!! És amin meglepődtem: tegnap este a történtek hatására megmértem a pocakom este (93 cm). Ma is így tettem, és ma (97 cm) 4 cm-rel nagyobb volt!!!!!!!!!! Lehetséges ez? És nem is keményedett annyit a pocak. Napközben vettem be 2 Béres Magnéziumot (500mg), most lefekvés előtt fogom a másik kettőt. Nagyon várom a keddi UH-t, de már nem tartok tőle annyira. Gondolom, a doki megnézi majd a méhszájat is. Jaj, de messze van még kedd!!!!
ktc

Labkat: Kitartás! Nem csoda, hogy ennyire unod. Pláne 2 babával jááááj, nagyon nem lehet egyszerű. Mekkora megkönnyebbülés lesz majd visszanyerned a tested, ráadásul gyönyörködni majd a 2 csodaszép fiacskádban :lol:

Kata: nagyon drukkolok, hogy ne legyen semmi baj. Hamarabb nem tudtál volna uh-ra menni? És akkor most nem is alhatsz-fekhetsz háton egyáltalán?

Lamme
wow, hatalmasak a lányok!!!! Tényleg, alig ismertem meg őket, nagyon régen hoztál képeket, irgum-burgum!!! Gyönyörűek! :lol: Hát igen, ez mind-mind 1-1 állomás: amikor elkezdenek mászni, járni, amikor már nem szopiznak, kikerülnek a babaágyból, először alszanak máshol... jajj, mi még csak az első kettőn vagyunk túl, de előre rettegek a többitől.. miközben élvezem, hogy Aliz is már hatalmas Nagylány önálló személyiséggel :wink:
Mi ez a nagy lemondás a hsz-edben a 3. babáról? Nem szeretnétek már, vagy most bizonytalannak látod a helyzetet?

Cosmo: soha ne mondd, hogy soha! :lol: De ha úgy érzitek, élvezzétek ki, hogy Petra még pici, aztán majd ha már naggggyon hiányzik egy bébi, akkor úgyis győz a szív :lol:

Murphy: aranyos vagy, hogy hiányolod Alizról a képeket. Őszintén szólva mostanában "le vagyok állva", keveset blogolok, keveset fotózok, de igyekszem pótolom (holnap úgyis megyünk be a kp-ba, a Nagytemplom tornyából fog leereszkedni a Mikulás :lol: ), ott is akarok fotózni, meg majd itthon is :) és akkor dobok fel pár fotót.
vumenke

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?