Hi,
az éjjeli szoptatás témához nem akarok hozzászólni, mert Luca 5 hét után egyátalán nem kelt fel enni, előtte természetesen keltem vele, és ment a szopi. De ez már történelem.
Viszont Fruzsa monológjához egy apró megjegyzés részemről: Suttógótól és társaitól én is rosszul vagyok.....hallottam olyan nőről, aki Suttógó módszer szerint etetett-itatott, altatott, sztem ez egy hatalmas nagy baromság. És abszolút egyetértek abban is, h majd a gyerek tudja h mi jó neki, ne mi "suttogjuk bele a fülébe" h mit csináljon...
Ugyanakkor Nikilánnyal meg abban értek egyet, hogy attól h gyerek születik, még nem áll meg az eddigi életünk, és nem kell feltétlen mindenben a gyerekhez alkalmazkodnunk, sztem ez egy kölcsönös dolog. A baba is alkalmazkodjon abba a közegbe ahova született, és nyilván a szülőknek is sokmindent fel kell adni (egy időre legalábbis) és a gyereket kell előtérbe helyezni, de a szülő ne zsugorodjon ponttá és ne legyen abszolút alárendeltje a gyerekének, mert az egészségtelen, ráadásul a későbbiekben az ilyen gyerekekből lesznek (sztem) az akarnok hisztérikák.
Nekünk egy csomóan azt mondták, hogy majd mekkorát koppanunk ha megszületik Luca, vége a sok utazásnak, ide-oda menetelnek, és készüljek fel erre-arra, stb....persze, nagyon megváltozott minden, de a férjem ugyanúgy jár sportolni ahogy eddig, ugyanúgy találkozunk a barátokkal, és asszem elég sok helyre megyünk (és nem a tecsóra meg az ikeára gondolok), tehát mozgalmas az életünk. Luca abszolút barátságos, imád emberek között lenni, és a legnagyobb orditásban képes elaludni, cseppet sem zavarja a társaság. És magammal is tudok vmennyit foglalkozni, mert nem vagyok az a "lecsoffadós típus" akinek gyerek után már úgyis mindegy...mert elég sok ilyen nőci van, valljuk be.
Minden csak logisztika kérdése, na persze ebben még bőven van mit tanulnom nekem is.
Tegnap voltunk a havi doki-látogatáson: Luca 6.5 kiló, védőnő szerint 63 centi, sztem meg 66-67. (és tuti h az én mérésem a jó, mert már 68-as nacikat kell ráadjak a gyerekre).
Luca ezerrel növekszik, amióta kajál, hetente felszedi a 15-18 dekákat, mondjuk burkol is rendesen, szavam nem lehet.
Tegnap adtam neki először céklát, kapásból benyomta a 140 grammot, és úgy ette mint aki 1 hete éhezik, annyira cuki!
Állandóan pörög-forog, ahogy berakom a kiságyba már hasra fordul, aztán meg vernyákol h úgy nehezebb a szájába venni a játékait, visszaforditom, de 5 mperc múlva megint hason van.
Apropó: ti mikor raktátok 1 szinttel lejjebb a kiságy fekvőrészét? Mikor fel tudott ülni a gyerek?
Esztke, nagyon édi Orsika! Újjszopival úgysem tudsz mit kezdeni, ez van. Én se örülnék neki, de ezt nem mi döntjük el, hanem ők. Luca meg cumizik (de szerencsére nem egész nap, van h órákig nem is kell neki), pedig cumiellenes voltam, de muszáj volt adni neki. Majd kinövi. Meg majd rásegítek a cumitündérrel, azért nem kéne 3 évesen is cumiznia.
Ajándékok: Tengdi listája sztem tök jó, én is ezeket irtam volna.
Lucának van 2 db babakönyve, egyik brendonos textil, másik vizben játszós műanyag, de most az a favorit nála, mert azt nagyon jól lehet rágcsálni, sztem kérjél olyat. Később meg a kádba is tud vele játszani.
Plusz amit Luca imád: SIMBA TOYS csörgős frottirlabda, kb. 800-1000 ft-ért kapható mindenhol (tecsóban is), és minden baba odavan érte, plusz készségfejlesztőnek se utolsó.
Nálunk karácsonykor Fischer Price özön lesz, az özönt úgy értem, hogy mindenkitől 1 FÉLE dolgot kap, mert én sem vagyok híve a 100 féle cuccnak, mert akkor ezt szokja meg, és 3 éves kora után már minden szarja meglesz, és nem fogja értékelni az ajándékokat.
Szóval nincs 1000 féle dolog, sztem a kari ajik felét igy is elteszem, aztán majd havonta előveszek neki vmit a fiókból, hadd örüljön!
A tecsóban (jah, nem vagyok tecsó ügynök, ha azt hinné vki
) volt egy nagyon baró akció: egy csomó FP játék le volt árazva, abból válogattam Lucunak, és a tesóm beszerezte a dolgokat még novemberben.
Kapni fog készségfejlesztő kockákat, zenélős csigát amibe különböző formákat lehet belegyömöszülni, krokodilos felhúzós autót ami után kúszhat-mászhat, meg Pancsi Manó vizijátékot, az majd akkor lesz jó, ha már szépen tud ülni.
Anyóstól IKEA-s etetőszéket kértem, jó lesz az nekünk!
Ja, és Alexandrától rendeltem neki néhány nagyon jópofa könyvet, a hétvégén 40%-os akciók voltak! Van amit megkap Mikulásra, de a javát karira adom oda neki.
És még tuti h kap egy csomó mást, hiába mondtam mindenkinek h fogják vissza magukat.
Még annyit, hogy Ázsia Centerben van egy HATALMAS Játéksziget áruház, ha van időtök és meg tudjátok oldani, érdemes kimenni, mert
jelentősen olcsóbbak a játékok, és hatalmas választék van minden korosztálynak. (kisbabáknak is!!!) Gyerekkel életveszély elmenni annyi minden van!
Na jó hosszúra sikeredett, szép napot mindenkinek ebben a béna időben!
R.