Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Detti!

Nem ma tartom, május 9-én, de azért köszönöm. Régen ilyenkor nem volt Katinka nap, csak Katalin. Már megszoktam és szeretem a májusit.
Én a másik darut néztem ki, a sárgát. Arra lehet akasztani is, bár lehet, hogy erre is. Próbálom megkeresni a legolcsóbb helyet.
Én is nehezen birok a fiúkkal, nálunk oviban nincs gond, ott nagy az összetartás, gondolom ezt élik ki itthon. Ha épp nem veszekednek, akkor brutál módon játszanak, kanapé tetejéről ugranak az ülőrészre, komód tetejéről le a földre, mindezt hatalmas nagy vihogással és ordítással. Nem tudom mikor kell mennünk majd ügyeletre. A legjobban persze a veszekedéstől, egymás piszkálásától vagyok ki. Nálunk Vendel ilyen nyelvnyújtogatós, mint Ambrus na meg köpköd, ha valami nem tetszik. Ezt az oviban tanulta egy kisfiútól. Végre már nem köpködött, de mióta ezzel a kisfiúval együtt járnak, azóta naponta ezerszer. remélem leszokik róla. majd írd meg mit tanácsolt anyósod.

Oviban a múlt héten 11 -en voltak kb., de nem infu-s voltak. Most 3-an hiányoznak csak. Tegnap kiraktak egy lavor neomagnolos vizet, a mosdóba és abba kell belemártani a kezüket.

Annamari!

Nagyon rosszul hangzik ez a sok betegség, remélem most már kilábaltok belőle.

Vikics!

Mi is imádjuk a kisvasutat!!!
Én is reménykedtem és még reménykedem, hogy az a rivalizáslás elmúlik. Bár ugye ez nem csak ikreknél, hanem kis korkülönbségű testvéreknél is megvan. csak nehéz elviselni.

Karácsony: én eldöntöttem. Tőlünk 1-1 távirányítású autót kapnak , 1 playmobil darut , pizsamát és pulcsit. Anyumtól a favonatukhoz garázst, most fél áron van a Tesco-ban + magnót, amire felvehetik a hangjukat, húgomtól 1-1 társast, nagynéném valami nagy tűzoltóautót vett nekik, amin egy vagy több (ezt nem tudom) hajó van, másik nagyim nevében még veszek gyurmakészletet, meg vettem egy gipszből kiönthető mozdonyt + autót, amit le lehet festeni. Imádnak kézműveskedni , ebből meg annyit csinálunk amennyit akarunk. Uncsitesóék várnak még ötletet, meg még gondolom anyós fog jelentkezni, hogy mit vegyen. Szóval bőséges lesz a Jézuska. Mondjuk anyós ágyat akar venni nekik, de a fiúk tudják, hogy azt mi vennénk, mert már annyit beszéltünk róla és el is mentünk kinézni, kipróbálni. Szóval tudnák, hogy nem a jézuska hozta vagy nem értenék....

Holnap megyünk vissza a neurológushoz Gergő szájelhúzásával kapcsolatban.

Kata

Kép
kateduo

Felrakom a tortás képeket, mert az lemaradt a múltkor...
Apa csinálta.

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1259147587.9698.jpg[/img]

[/img] Kép

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1259147646.7914.jpg[/img]

[/img] Kép

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1259147698.7204.jpg[/img] [/img]

Kata

Kép
kateduo

Kata,

Nagggggyon profik lettek a torták! Az autókat is ti csináltátok?

Ja, hogy te a sárga darura gondoltál? Na igen, az nem 8e ft, hanem 18e... :) Árpinak is ez tetszik jobban, mert hogy elektromos, de baromi drága, sajnálom érte a pénzt...

Detti

KépKép
kiliman

Detti!

Köszi a tel.számot. Inkább kivárom itt a soromat, szentedre azért messze van nekem.

Mindent Attila csinált, marcipánt Pilisvörösvárról szereztük be, megszíneztük, az autót és az uszályt is Attila csinálta a maradékból.

Igen, de találtam egy helyet, ahol "csak" 13 e. Én is mérlegeltem, de beleszerettem.

Kata

Kép
kateduo

Hol lehet 13e-ért kapni????? Én még megnézem majd Bécsben is.

Detti

KépKép
kiliman

http://www.jatekshop.eu/playmobil_elekt ... 9.html/hun

Bár most olvasta, hogy Vácon van. Személyesen csak ott lehet átvenni vagy futár ktg.

Mikor mentek Bécsbe? Lehet, hogy megkérnélek, ha esetleg ennél olcsóbban látnál,akkor hozz egyet nekünk is. Persze ha nem gond.

Kata

Kép
kateduo

Kata,

Ez tényleg a legolcsóbb, amit itthon lehet kapni. Megnézem Bécsben is, ha ennél olcsóbb, akkor vegyek?

Detti

KépKép
kiliman

Igen légyszi. Mikor mentek?

Kata

Kép
kateduo

Szombaton. Írok sms-t, hogy mennyiért lehet ott kapni

Detti

KépKép
kiliman

Köszi Lányok, de nem úsztuk meg ennyivel. Gergő is antibiotikumot kap. Le sem merem írni, hogy ebben a hónapban 30 ezer forintot költöttünk patikára a gyes-ből és családi pótlékból. Hát, ezzel kurtább lesz a karácsony is.

Detti!
Most a Multitabs immuno kids változatát eszik. A tavaly egyszer végigszedtük ezt a kúrát, aztán egész télen nem volt semmi bajuk. Tulajdonképpen nem is beteges gyerekek ők, általában egy napi hőemelkedéssel túlvagyunk mindenen. Hát, az idén nem úgy jött össze.

Kata!
Épp akartalak köszönteni, de akkor majd májusban.
A torták isteniek! Az enyémek odavolnának két ilyen tortáért! A tavaly autót akartam faragni nekik piskótatésztából. Az unokahúgommal ketten csináltuk. Amikor a párja meglátta az alkotást, csak annyit mondott neki, h hát azt mondtad, hogy autó formájúak!!!
A marcipánnak mennyi az ára? És különféle színekben lehet kapni, vagy nektek kellett megszínezni?

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Annamari!
Jobbulást nektek!idén nagyon összejött ez a dolog!!
Én meg most akartam nekik multitabsot venni,mert azt hallottam nagyon jó. Bár enyémek (a Benit leszámítva) idén még nem voltak betegek.Kopp-kopp-kopp!

Kata!
Nagyon jók ezek a torták!!! :lol:
Ebből a daruból egyet kapnak a fiúk? Nálatok megosztoznak a játékokon? És akkor ez most elemes vagy elektromos?
Mi idén leszavaztuk a távirányítású autót,mert töltőt is kellene hozzá venni.Abból is inkább a gyorstöltőt. Nem lehet ezt a sok elemes kacatot "pénzelni". Igaz,van töltőnk,de lassan tölt és csak 4tölthető aksi fér bele.

Detti!
(azt hiszem,te kérdezted)
Mi nem megyünk tavasszal a Kolpingba,így nem számíts rám szervezésben.

Kép

Kép
edit73

Lilla!
Néztem a képeket!Hát valami gyönyörű helyeken jártok!!!De azért azok a sziklák..!!! Én tuti idegbajt kaptam volna ott,hogy le ne essenek a gyerekek.Igaz,finoman szólva se szerettem a magasságot.
Sajnálom Dávidot és örülök,hogy nem lett nagyobb gond belőle.Ti mivel oltattatok?Ottani oltóanyaggal?

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Detti!
Köszi... :D

Annamari!
Így, hogy a gyárnál lévő cukiból volt a marcipán, csak kb. 1700,- Ft körül volt kilója, ami nagyon olcsó, mert akartam venni más Samos marcipánnál is, de ott 1/4 kg volt 900,- Ft. Natúr színe volt és azt mi színeztük ételfestékkel a felhasználás előtt egy nappal. De nagyon nehéz volt, Attila fél napot csak a bevonást csinálta. Előtte a neten megnéztük, hogy kell csinálni. De ez volt az első és utolsó alkalom. Nehéz és időigényes volt. ki kellett próbálnunk.

Edit!
Általában kettőt kapnak a fiúk a játékokból. Pl. két autó, de azok különböző színűek. Ez a daru elég drága, csak egy lesz belőle. Biztos vita lesz majd, de meg kell tanulniuk megosztozni rajta. Mi a húgommal tökéletesen osztoztunk. Pl. (ezt azóta is emlegetjük), kaptunk egy zacskó Haribo macis gumicukrot (ezt akkoriban M.o-on nem lehetett kapni,szóval nagy kincs volt és imádtuk), úgy feleztük el, hogy külön válogattuk a színeket és minden színt elfeleztünk, hogy igazságos legyen. Jót mosolygunk ezen még mindig. Szóval jó lenne, ha megértenék nem lehet mindenből kettőt venni. Van egy csomo kerekes lego elemünk, ezt már megtanítottam elfelezni nekik, csak ritkán van rajta vita, akkor segítek. Szerintem ha egy új játéknál már az elejétől fogva bevezetem, hogy felváltva vagy "együtt" tudnak játszani, akkor talán megszokják. próbálkozom.
Azt hiszem elemmel működik. Ha jól emlékszem hárommal, de majd megnézem.

Jó éjszakát Mindenkinek!

Kata

Kép
kateduo

Meg van olyan elektromos autónk is, mint Judyt fiainak, de csak egy darab, kb. 10 éves és télen nyáron kint hagyták a szabadban Attila unokatestvéréék, tök fakó meg minden,működésképtelen volt, Attila nagybátyja meg megcsinálta nekünk, autó aksit tettünk bele. Na ezt pl. felváltva használják, megbeszéljük hány kört mennek, aztán csere. nem mondom, hogy nem türelmetlenek, nem egyszerű, de muszáj.

na befejezem....

Kata

Kép
kateduo

Csajok!
Kész vagyok: jöttem panaszkodni. :oops: :oops: :oops:
A Lurkók hol így, hol úgy, de ami velem van, azt már nem is kommentálom. A 13-i vacsi után ágynak dőltem: 4 napig 39 feletti lázam volt. Diagnózis: torok-, gége- és hangszálgyulladás. Egy hét némaságra ítéltek. Ismertek, gondolom mosolyogtok, hogy milyen klassz lehetett...mindezt képzeljétek el mágnestáblás jegyzeteléssel és vigyoró családtagokkal! Na, túlestem rajta, erre 3 napja kötőhártyagyulladásom van. Szerintetek? K.O. Sejtem, hogy a sok meló, munka, magánélet, kevés pihenés nem segíti az immunrendszert, de ez már azért sok...zabálok gyümit, savkápit, hagymát stb, eszek ilyen-olyan vitamint...és igyekszem kikapcs is...VÁROM A TAVASZT! Oltás? Eddig is hezitáltam, de mire én egészséges leszek, hogy beadják, már messze jár a járvány... :roll:

Megyek is (ég a szemem), csak muszáj volt hírt adni magamról...

Viki

KépKép
vikóka

Vikó,

Hááát, nagyon sz@rul hangzik, amit írsz :( De ezek szerint nem influenzás voltál/vagy? Nem tudnád valahova néhány napra lepasszolni a gyerkőcöket? Csakhogy tudj egy kicsit pihenni.

Edit,

Sajnálom, hogy nem jöttök jövőre a kolpingba :(

Cat,

Ezt ismered?

Kép

Most láttam, nem is drága, lehet, hogy beruházok.

Detti

KépKép
kiliman

Vikó :)

Hát ez nagyon sz*rul hangzik ez a non-stop betegeskedés. Már vége lehetne! A gyerekek oviban vannak?

Edit :)
Miért nem jöttök a Kolpingba tavasszal?

Detti :)
Nem láttam még. Mennyibe kerül? De jó ötlet karácsonyra.

Megnéznél nekem valamit Bécsben? Fa golyópályát keresek a fiúknak, de itthon horror árban van és az ebayen is ami jó. Anyukáméktól kapnák.

Az ajándékozásról már beszéltünk, de ti mire vágytok karácsonyra? Nekem arra sincs ötletem. :oops:

Cat
Kép
cateye

Cat,

2e ft-ért láttam a két dvd-t.

Megnézem, mert anyósomék is ezt fogják adni a gyerekeknek. Lefényképezzem és küldjem MMS-ben?

Én 3 nap szabadságot szeretnék... Gyerekek nélkül vágyom semmittevésre... Van vagy 10 film, amit meg szeretnék nézni, és egyszerűen nincs rá időm.
De azt sejtem, hogy mit kapok a férjemtől, és az is nagyon-nagyon szép és jó lesz :wink:

Detti

KépKép
kiliman

Vikó :)
Jobbulást!!!! Ez nagyon kimerítő lehet. Jól kifogtátok ezt a sorozatot. Még jó, hogy most legalább a gyerekek nem betegek.

Mi még mindig oltásellenesek vagyunk. Bár tegnap meginogtam, de a férjem csak egyszerűen visszakérdez, hogy hány gyereket kezelnek a sima influ miatt? Erről nem szól semmi, pedig nyilván ott is vannak szövődményes esetek. Különben egy barátunk szülei orvosok, de már nem praktizálnak, és ők mondták, hogy megbüntetik azokat az orvosokat, akik nem ajánlják az oltást. :shock: Utálom, hogy érzelmileg nem tudok ettől a pánikhangulattól elhatárolódni. Az anyósomék meg naponta telefonálnak, hgoy ugye jól vannak a gyerekek. :roll: Lehet elégedettebbek lennének, ha tényleg megbetegednének.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Hát azt megköszönném, ha elküldenéd az árát és a képét.

3 nap a gyerekek nélkül az valami hétvégi elutazásos pihenés. :lol: Na arra én is vágyom. 8)

Brigi :)
Így vagyok az oltással én is mint te. Sokkolják az embereket, közben nem tudjuk mi az igaz belőle.
Anyám nem akart oltatni, tegnap ment az orvoshoz, és már ingyen akarták beoltani, rá akarta a dokinő beszélni. Megingott, de nem oltatott. :roll: Remélem nem bánjuk meg, hogy nem oltatunk, de
nekem már elegem van az oltás mizériából a csapból is ez folyik, közben gazdasági híreket meg sehol nem mondanak. A munkanélküliség az egekben, a politika marakodik mint mindig, azon megy a vita, hogy ki mit nyer az influenza oltáson stb.

A vírusok meg terjengenek ebben a melegben. Nem is csak a H1N1 tarol hanem ezer másik féle. Még addig sem jutottunk el mint Anglia, hogy legyen tesztcsík a patikában ami kimutatja, hogy ez a H1N1 vagy a sima influ, esetleg más vírus. Inkább ezzel törődnének....

Cat
Kép
cateye

Vikó!
Sajnálom, hogy nem vagy jól. :(
Ahogy megismertelek a némaság neked meg főleg kész bünti!!! :wink:

Annamari!
Nagyon sajnálom, hogy betegek vagytok!!!
Elég horror amit gyógyszerre költöttél. :shock:
Gyors gyógyulást!!!

Kata!
Nagyon tutik a torták!! Gratula nektek!!!

Mi kopp-kopp jól vagyunk!!!
Hétvégén jönnek a festők, utána a burkolók, így lehet, hogy sikerül karácsonyra berendezkednünk. Igaz jó nagy takarítás vár rám, de megéri!!! :)
Hétvégén megyek függönyt, szőnyeget venni.

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!

Kicsit lemaradtam a sok munka miatt, így most egyben olvastam el mindent, remélem minden eszembe jut amit közben írni akartam :oops:

Cat!

Tök jó, hogy meglett a pénz, nem is tudtam, hogy visszaveszi az automata és hogy ilyen rendesek, hogy még szólnak is! :)

Lilla!

Megnéztem a képeket, gyönyörű helyeken jártok! Nem tudom ti hogy vagytok vele, mi míg otthon voltunk folyton dolgoztunk, nem értünk rá ilyesmire, itt sokkal több szabadidőnk van és olyan jó, hogy végre járunk kirándulgatni, vagy egyszerűen csak sétálgatunk, játszunk hétvégén :)

Annamari!

Nagyon sajnálom a betegségeket :( Mi is így voltunk otthon, a tél folyton kórságokkal telt, bár én csak a végső eretben adok antibogyót, de tavaly is kellett, emlékszem. Nem tudom, hogy itt a jobb időjárás vagy a sós levegő miatt, de most (kopp-kopp) sokkal kevésbé betegesek.

Kata!

Nagyon jók lettek a torták, én sajnálom, hogy idén nem tudtam csinálni :( Én még ételfestékkel nem próbáltam, mindig színes marcipánokat vettem. Egyszerűen csak bele kell gyúrni a frestéket?
A bevonás szerintem nem nehéz, hogy csináltátok? Én csak porcukorral meghintett deszkán nyújtófával kinyújtom vékonyra, ráterítem a tortára és körbevágom a szélén ami lelóg.

Judyt!

Az tök jó lesz az új lakásban karácsonyozni :) Drukkolok, hogy kész legyen időre!

Vikó!

:( :(

Vikics!

Nálunk is megy a veszekedés, bár ez nem annyira dominancia kérdése, egyszerűen csak mindig van valami amin össze lehet kapni. Én néha úgy érzem, hogy nem is magán a játékon van a veszekedés, hanem csak ürügy arra, hogy kiadják a feszültséget. Pepe egész jól beszokott a suliba, mindent tud amit tudnia kell, állítólag már beszélget is néha, énekli a karácsonyi műsorra a dalokat, stb. Vele nincs is gond mostanában. Csengét viszont megviseli, nem nagyon van barátja (legalábbis ezt mondja, a tanító néni szerint vannak gyerekek akikkel együtt szokott játszani), nem megy még az összes betű és nem is nagyon akar itthon gyakorolni (én meg nem erőltetem mert akkor csak megutálja). De pl. amúltkor azt mondta a tanító nénije, hogy szerinte csak nem meri mondani, zavarban van. Mert rákérdezett, hogy "ez mi?, milyen színű?, stb." és Csenge rázta a fejét, hogy nem tudja. Aztán feltett eldöntendő kérdéseket, hogy "ez sárga? ez a betű?" és mindig jól bólogatott, hogy igen vagy nem. Aztán kérte, hogy mondja utána, hogy "yellow, a," és megint rázta a fejét, hogy nem. Szóval nem tudom megítélni hogy mennyire van lemaradva és menyiben csak a szégyenlőssége van a háttérben. De itthon az biztos, hogy sokkal nyűgösebb mióta suli van.

Oltás: itt is megkérdeztem a gyerekorvosokat akik a kórházban dolgoztak, úgy gondolják mint én, hogy egészséges gyereket felesleges oltani, aki a rizikócsoportba tartozik (asthmás, szívbeteg, immunszupprimált, stb.) azokat ajánlott, ott szokták is mondani a szülőknek. Én is úgy gondolom, hogy a média által csinált felesleges felhajtás, mert valamiről beszélni kell, ha épp nincs terrortámadás akkor minden évben aktuális téma az influenza. És azt azért nem mindig mondják el a hírekben, hogy aki esetleg belehalt annak milyen egyéb alapbetegsége volt, stb. Itt is kötelező ajánlani a gyerekorvosoknak, minden tele van vele. Hozzánk is rengeteg beteget utalnak a sürgősségire H1N1 gyanúval, naponta nézek kb. 6-8-at, ebből max 1-2 akinél szerintem is reális esély van rá, hogy egyáltalán influenzás és nem más vírust szedett össze. És még ennyi sincs az akinél végül pozitív lesz a teszt H1N1-re. Én sem oltattam be magam és a legtöbb kolégám sem és még egyikünk sem kapta el és a csajoknak sem hoztam haza. Nyilván vigyázok, de szerintem túl van lihegve a dolog. Ha véletlenül elkapjuk majd kikúráljuk, szerencsére egyikünk sem tartozik a rizikócsoportba.

Minden betegeskedőnek jobbulást!

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Éjszaka eszembe jutott, hogy valaki kérdezte a jégkorit:
nekünk volt tavaly, szerintem 4 évesen már simán lehet venni nekik. Mi nem sokat voltunk kint, de megtanultak egyedül csúszni, ha nem is szépen hanem inkább még lépve meg "szaggatottan", de nem kellett a kezüket fogni és megtanultak felállni is egyedül ha elestek. Szerintem ha rendszeresen vittük volna őket még többre jutottak volna, csak sajnos vagy betegek voltak vagy nem volt szabadidőnk :(
Most a görkorival próbálkozunk :)

Megyek dolgozni, szép napot mindenkinek!

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Ma nálunk is beütött a nyavaja! Vagyis tegnap estére már lázas volt a Levi. :( Sajnos reggel is, úgyhogy holnap a rendelőben kezdünk. :(
A többi kis betegnek is jobbulást!

Korcsolya: Én mikor gyerek koromba jártam a műjégre 3 év körüli kicsik simán totyogtak ott. 4-5 év körüliek meg már egész jól mentek. Én vettem a fiúknak 5 éves koruk körül, de nem nagyon szerették meg sajnos. Pedig úgy reménykedtem benne. Folyton lógtak rajtam és percenként elestek. Még szerencse, hogy vittem a barátnőmet mert egyedül nem ment volna semennyire. Így is kész lettem kb másfél óra alatt. Úgy tűnik az ebbéli tehetségüket az apjuktól örökölték. :)

Veszekedés: Nálunk én úgy veszem észre, hogy sokszor csak azért csinálja az egyik, hogy foglalkozzon vele a másik. Főleg a Levi. szándékosan piszkálja Nándit, olyanokat szól be neki és köt bele amire tudja, hogy a Nándi bepipul és elkezdi ütni. Levi persze már piszkálás közben is ugrásra kész van, hogy el tudjon szaladni.
Nálunk Levi végtelenül rafinált. Nagyon kis tekervényes az agya. Nándi meg olyan hirtelen haragú viszont fele annyira sem rafkós.
Egyébként Amíg ovisok voltak nálunk is folyton cserélődött a poszt, de egy ideje csak a harc megy. Sokszor szépen el is játszanak órákon át, meg is egyeznek mindenben, de egy idő után tuti valamelyiknek elege lesz.
Detti jó ez a 3V :D A fiúk egy csoportba jártak és most egy osztályba, de ott nem volt gond és most sincs a suliba.

Erről jut eszembe! AZ iskolába megkérdezték a gyerekeket, hogy kire hasonlítanak a családból a legjobban és a Nándi azt mondta, hogy a Levire. :D

Kata!
Most volt a fiúk születésnapja? Nem látni a voalzód. Boldog születésnapot nekik! Nagyon szuperek a torták! Levi és Nándi itt ámult mikor meglátták!
Kis ízelítő a kisvasútról:
Kép Kép

Karácsony:
Írattam a fiúkkal levelet a Jézuskának. :) sikerült a szájukba is adni adni néhány ötletünket. Az apjuk kitalálta, hogy kapjanak valami jobb horgászbotot és utánanéz hogyan kaphatnak engedélyt. Persze még kapnak a mi micsoda sorozatból könyvet egy kisautót és kész.
Írtak a Mikulásnak is. Csatolom annyira édes. :)
Kép
És vettünk a kreatív boltba egy hajó alakú kulcsszekrényt amit ők festettek ki és majd a fa alá teszik Apának. :) A család női tagjainak meg kis ládikákat festettek és tettek rá csillámot, hogy szebb legyen.
Kép

Ditke!
Gondolom Nálatok inkább Pepe dominánsabb egyébként is nem? Már a magabiztossága miatt is. Csenge meg egyébként is visszahúzódóbb vagy csak idegen környezetben? Nagyon szép lányok! Büszke lehetsz rájuk!

Na megyek ápolni Levit. Már így is kitöltöttem majd egy oldalt. :D
Vikics

KépKép
vikics

Vikics :)

Nagyon édes ez a levél a mikulásnak. Alig várom már, hogy az enyémek is írjanak, bár mire megtanulnak, már nem fognak hinni a mikulásban. :lol: :lol:

Ditke :)
Az a majmos társas, amit a lányok kaptak, nem nagyon gagyi műanyagból van? Lehet most nálunk a corában kapni, 3200 Ft-ért, de nem tűnik valami jó anyagúnak. Nem mertem megvenni.

Vettél végül golyópályát kint? Köszi az sms-t! Még agyalok rajta, hogy mi legyen. Én ebbe vagyok beleszeretve:

Kép

"csak" 25 ezer az ára.

Meme :) ,Nettke :)

Ezen elsírtam magam:
http://www.youtube.com/watch?v=_bwtBhSu6dU

Cat
Kép
cateye

Cat,

Nnnna, ezt a golyópályát néztem én is ki korábban, vagyis egy kicsit bonyolultabbat, az 37e ft körül volt :roll: De lemondtam róla, mert inkább elutazom azt a pénzt...
Végülis vettünk golyópályát, nagyon jónak tűnik ez is, elektromosan is lehet használni. Utána olvastam ennek is, és csak pozitív kritikát kapott. ÚGyhogy majd meglátjuk. Ezt kapják az egyik nagyszülőktől (azé' ez se volt túl olcsó).

A család összes gyerekének megvettük tegnap a karácsonyi ajándékot. Egy kisebb vagyont hagytunk ott a Toys-ban, de mindegyik nagyon jó játék. Kapnak olyan majmos játékot is a fiaink - teljesen függetlenül az itteni témától -, kíváncsi leszek...

Kata,

Azért nem jelentkeztem, mert Bécs egyetlen játékboltjában se lehetett kapni a Playmobil darut :roll: Aztán rájöttem, hogy kivonják a játékot, mert a 2010-es katalógusban már benne sincs. Úgyhogy ha tényleg azt akarjátok, akkor rendeljétek meg onnan, ahonnan te is javasoltad. Én már túl vagyok rajta... :D

Vikics,

Ezek szerint a fiúk még hisznek a télapóban? Ez annyira jó :lol: És milyen aranyosak ezzel a levéllel??!!?!

Ma estére belázasodott Bernát :cry: Nem is emlékszem, hogy mikor voltak utoljára lázasak :roll: ÚGyhogy holnap nem viszem oviba, itthon maradok vele, mert egy kicsit köhög is. Még van 9 nap szabim :)

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Nagyon édes ez a kislány ahogy markolja azt a hatalmas mikrofont és énekel. És milyen kis beszélőkéje van!

Mikulás: Még nem bizonyosodott be, hogy nincs, de sejtik. Illetve többször említették, hogy szerintük nincs mint ahogy a Jézuskánál se, de azért csak írnak nekik! Szóval szerintem nagyon erős a gyanújuk, hogy nincs, de még szeretnék hinni, hogy van, mert az olyan jó mikor jön és hoz minden félét. Még verset is mondanak neki ha kell bárki is legyen az. :D

Golyópálya:
Nekünk az az egyszerű műanyag van és nagyon jó erős az anyaga. Nem tört el semmije és sokféle képen össze lehet rakni. Van benne forgó meg szlalomba menő rész meg még egy csomó trükkös darab. Talán 4e ft lehetett anno. Akkor nagyon örültek neki (talán 5 évesen)és még a következő évben játszottak vele 6x aztán többet nem.

Detti!
Jobbulást Bernátnak!
Milyen az az elektromos hajtású golyópálya?

Jó éjszakát mindenkinek! Megyek, mert tegnap nagyon nyűgös volt Levi éjszaka és korán is keltett.

Vikics

KépKép
vikics

Kata,

A müllerben az elektromos daru le van árazva 9800 ft-ra! Én gyorsan lemondtam a rendelésemet, és megvettem 4e ft-tal olcsóbban.
Van a közeletekben Müller?

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Detti!!!!
Nem mondod!!!!!!!!!!! Az a sárga elektromos? Nincs Müller itt. Nálatok hol van? Nem is látom, hogy van Budapesten.
nem tudnál nkem egyet venni, vagy messze van nektek?

Cat!

Nagyon jól néz ki ez a golyópálya? ezzel hogy lehet játszani, leguritják a golyót? mrg gondolom többféle pályát csinálhatnak?

Vikics!

Fiúk szülinapja októberben volt, csak a tortás képek lemaradtak....
Nagyon jók a képeitek és jó az ajándékötlet is apának. na meg a levél.... :D

Kata

Kép
kateduo

Kata,

Megvan a cucc. Becsomagolva. Majd egyeztetünk, hogy hol tudom átadni nektek.

Detti

KépKép
kiliman

Húúúú Detti!!!!!

Annyira örülök!!!!! Feldobtad az estémet!!!! Már kitaláltam valamit, hogy tudnám átvenni, majd felhívlak.

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok :)

Képzeljétek a héten Micike egyszer kimászott, egyszer meg kiesett a kiságyból. Hogy hová siet, én nem tudom. Mászik a létrán a galériára, a székről az asztalra, sőt mivel az etetőszéket már kiviszem rögtön kaja után, oda is húz egy kis fellépőt, hogy könnyebben fel tudjon menni. :shock: A kanapén ugrál, mint a nagyok, és az idegbajt hozza rám, mert oda is fel tud már menni magától. Lejönni is gyönyörűen megtanult. Volt olyan, hogy mellettem volt, én meg elszundítottam még reggel és csak azt hallom, hogy kint csacsog Bogival. Nem vettem észre, amikor lekúszott az ágyról. Ha leesik sírt volna, de így ... Azóta résen vagyok. 8) De már nem tudom hová fogom tenni a dolgokat. Azt hiszem megint be kell vetni a székodakötözést, csak még nem tudom, hogy a nagyokkal hogy oldom meg. A fellépőre is szükség van a kézmosáshoz ... :roll: Kész rémálom. Mondjuk ahhoz képest, hogy mennyit mászik, még egész jó az esésarányunk. Kop-kop-kop.

A nagyok meg mintha kupálódnának. Szoktak segíteni, egész értelmesen meg lehet beszélni velük dolgokat. Csak az a rengeteg duzzogás ne lenne ....

Boróka féle természetrajz:
-Anya, miért van az, hogy az anyuka oroszlánnak nincs sörénye.
-Nem tudom, kicsim.
-De én tudom! Hogy lehessen tudni, hogy melyik az apuka és melyik az anyuka.

Ez volt néhány napja. Tegnap este:
-Miért nincs hosszú lába az oroszlánnak?
-Miért?
-Hogy tudják, hogy nem zsiráfok.

8) :lol: :lol: :lol:

Na jó megyek. Remélem mindenkit sikerült felvidítanom.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Brigi!

Mici sokkal hamarabb fog mindent csinálni, mert látja a nagyoktól. mindenben próbálja utánozni őket. Sokkal koraérettebben fog majd játszani is. legalábbis az uncsitesóéknál így van. mondjuk ott nagyobb a korkülönbség, a nagyobbik 7 éves, a kicsi februárban lesz kettő, de mindig csak lestem, hogy miket csinál, teljesen utánozza a nővérét meg a fiaimat is, amikor együtt vannak. Tisztára, mintha nagy lenne, olyan fura látvány. Szóval szerintem Mici mindent elles a nővéreitől, na meg persze kell hozzá a saját ügyessége is, ami ugye meg van neki.

Jófej Boróka!!!! édesen jár az agyuk! :D :D

Mi ma itthon vagyunk, mert végül is ma megkapták a fiúk az oltást. 10-re volt időpontunk, aztán már nem mentünk be oviba. Holnap meg bábszínház lesz az óvodában, pénteken Mikulás, jó ez a hét. Ja és pénteken du. még megyünk be a munkahelyemre, mert az egyik kolléganőm ott is szervez egy Télapó ünnepséget és meghívtak minket is. Nem tudom nem lesz e sok 2 télapó egy napra.

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok :)

Kata :)
Nálunk is 2 télapó lesz pénteken. Az egyik az oviban a másik a DHL-nél. Otthon szombaton jön. Samunak megvan az áhított furberries.(gyengeanya.hu). Oli meg kap egy play doh fogászatot. Sajnos lyukas hátul egy tej rágó foga, amit szombaton be kell tömni, így le kell kenyereznünk, ezzel összevonom a télapóval. Nem tudom, hogy fog menni a fogtömés, mert kinyitni is alig akarta a száját szombaton. :roll:

Golyópálya: igen, többféle pályát építhetnek belőle, és van 50 üveggolyó hozzá. Nagyon kreatív, jó kis játék, és beszéltem boltosokkal, a legjobb golyópálya a piacon. Csakhát az ára... :shock: Sajnos az ebayen sem olcsóbb, sőt még drágább is mint itthon.

Brigi :)
Tök jó fej Boróka! :D Micikén meg ne csodálkozz, hát ezt látja a csajoktól. Próbál felzárkózni. :D

Cat
Kép
cateye

Brigi,

Épp itt az ideje, hogy Micike is le/fel másszon és le/ki essen :lol: Bár ahogyan én vissza tudok emlékezni, a fiúk jóval később kezdtek a kiságyból kimászni. A kanapéról már akkor megtanultak leszállni, amikor még csak mászni tudtak.

Boróka :lol:

Kata,

Nekünk is pénteken két télapó lesz: egy az oviban, egy a HVG-nél. Aztán vasárnap reggel jön hozzánk (végül is azt beszéltük meg vele, hogy annyira nem voltak rosszak a fiúk...), hétfőn meg az én munkahelyemen lesz a buli.

Cat,

Honnan tudtátok meg, hogy Olinak lyukas a foga? Fájlalta? Vagy észrevettétek amikor ásított? :wink: Nem is tudom, hogy ebben a korban hogyan csinálják a fogtömést??!!?!

Ez a furberiz az az illatos izé?

Nálunk az angyalka hoz egy PlayDoh-t, a fagyikészítőt.

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok,

vagyunk mi is... Behavaztam a mh-en, s a szabadidőben is állandóan van valami.
Most éppen még Zsófi összekapott valami hányás-hasmenés vírust, így ő otthon van apukájával. Remélem csak 1 napos kórság. :roll: ( bár az oviban most ez a vírus, s van akinél a magas láz is hozzá csapódik, napig... ) . Zsombi még tartja magát. Pedig tegnap azt gondoltam, hogy Zsombiban bujkál valami , mert olyan hisztit nyomott az oviban reggel, hogy ihaj... Aztán remélem csak a " kisördög " bujkált. :wink: Kristóf alakul, megkapta a megszorító csomagot, nincs számítógépezés ebben az évben. Tudom nagyon szigorúnak tűnik, de már most rendbe jött. Jegyei visszarendeződtek, tud viselkedni. Csak nektek megsúgom, piszok nehéz a kis kamasz kor. :roll:

Detti,

Bernát rendbe jött ? Mi volt vele?

Brigi,

Boróka nagyon édes , jópofa. Mici igen , hát, elkezdte.... Kitartás.

Cat,

édes a link, ez olyan Serbis.
Bezzeg Benjikén Örkényben nem érzékenyültél el....
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nettke,

priviben írd meg légyszi a telcsi számod, mert Cat-é megvan, de tied nincs. Bizom benne, hogy a jövőben pár színházi biznisz miatt szükséges lehet.
Menya? hatása alatt vagy ? Én nagyon.

Meme
szinta

Sziasztok!

Cat!

A majmos társas nem erős műanyag, de hát nem is kell annak lennie, nincs kitéve terhelésnek :) Az a lényege, hogy minél óvatosabban húzzák ki a pálcikákat belőle, hogy minél kevesebb majom essen le. Amúgy meg csak fel kell állítani az asztalra, nem ugrálnak rajta.

Nekünk van PlayDoh fogászat, szereik a lányok, sokat játszanak vele, szerintem jó. Szerencsére valódi fogorvosnál csak ellenőrzésen voltunk eddig (kopp-kopp-kopp)

Ezt a furberizt én sem tudom micsoda :oops:

Boróka :lol: :lol:

Ügyeltem, megyek aludni ...
ja és képzeljétek, nem utalnak fizut ebben a hónapban mert valamit elkavartak a bérügyön és persze most jutott eszükbe szólni, hogy nem tudnak utalni míg be nem viszem újra a papírjaimat :evil: És még mosolyogva közölték, hogy de milyen jó, mert jövő hónap végén két havi fizut kapok és milyen gazdag leszek...:?

Ditke
ditke62

Ditke :)

Miért nem mondtad nekik, hogy akkor beviszed a lányokat, hogy etesség ebben a hónapban, ha nincs fizu. Megáll az eszem, hogy ilyen nálatok is előfordul.

Én is ki vagyok akadva, mert ugyan szóltak, hogy megvan a 9 ezer Ft-om, de még nem utalták. Több mint egy hete tart a rovancs. :shock:

A furberries egy semmire sem való illatos szőrpamacs amit ki lehet nyitni és akkor maci/kutya/cica lesz belőle. Amolyan plüss izé.

A fiúk önállóan mosnak fogat, de hetente egyszer Zoli ellenőrzi a fogukat, sőt jól meg is sikálja. Akkor vette észre a lyukat. Októberben voltunk Olival fogorvosnál, akkor még nem volt lyuk, azóta lett.

Röhejes volt, mert nem voltunk benne biztos, hogy az lyuk, vagy csak csokis a foga. Elkezdtük először fogselyemmel tisztítani, aztán fogpiszkálóval beletúrtunk neki, aztán a körmömmel. :lol: Még jó, hogy nem fáj szegénynek. Mindenzt este 10-kor, bőgő gyerekkel. Aztán felhívtuk Zoli fogorvosát, aki mondta, hogy vigyük be, megnézi, de először nem nyúl hozzá, csak ismerkednek. Liftezik a széken, megmutat neki mindent stb. Szombaton voltak, de nem volt egyszerű még szájnyitásra sem rábírni Olit. Kiderült, hogy valóban lyuk és most szombaton betömi neki. De vannak kétségeim, hogy fog menni. :roll: Az én fogorvosommal is konzultáltunk, mondta, hogy nehéz dolog, lehet, hogy többször kell majd menni, mire sikerül betömni, mert megengedi.

Meme :)
Jobbulást Zsófinak!

Én is odavagyok a Menyáért, alig várom, hogy első sorból láthassam, hogy Jonel mulat. :lol:

A fiúk megint akarnak menni a musicalmesékre. :lol: Anyjukra ütöttek.

Hívj majd, hogy át kell-e venni a jegyeket, mert akkor hamarabb odamegyek 9-én.

Cat
Kép
cateye

Cat,

http://www.metacafe.com/watch/637095/jo ... ilveszter/

Na, vasárnap ez még cifrább volt. :lol:

Barázda zárást csinálnak Olinál?

Mi is mindennap mosunk fogat, mindennapos ellenőrzéssel. De, sajnos egy nagyon pici lyuk Zsófinak is van. Én is viszem, csak mivel nem sürgős, nem nő , ezért januárig várok.

Meme
szinta

Meme,
privi megy :lol:

Cat,
musicalmesék, hihi, bevállalod újra?? :D
Oli foga.. háát, sok türelmet hozzá. Hogy csinálják, szurival? Vagy a tejfog fúrás nem fáj?? (hülye kérdés, de én már nem emlékszem..) :roll:

Kép
nettke

Igen, barázdazárunk is a tömés után, ha engedi még Oli. De első a tömés. Vidd el Zsófit is mihamarabb, mert a maradandóra is káros lehet ha szuvasodik valahonnan a tejfog.

Nettke :)

Ennyiért bevállalom a musicalmeséket mégegyszer. Nem túl drága a jegy, és van még egy kis kultúra utalványunk.

Állítólag nem fáj a fúrás tejfognál, nem adnak érzéstelenítést. A hangja borzalmas, amit nem tudom hogy fog viselni. Ugye ez az aminél ha hisztizik nem lehet lefogni és úgy megcsinálni, hanem rá kell venni, hogy engedje. :roll:

Cat
Kép
cateye

Cat,

Sajnálom szegény Olit :( Az a baj, hogy a fogak állapota nem feltétlenül attól függ, hogy mennyire ápolod, meg figyelsz oda, hogy mit eszel, hanem számít az - nem is kicsit -, hogy genetikailag mit kapsz.
6 éves koromban már nekem is volt tömésem, és nem is a fájdalomtól, mint a fúró hangjától féltem. És sikáltam a fogaimat, nem is kicsit. Most is a fogaim 80%-a tömött :roll: Rendeszeresen járok fogászatra és a gyerekeket is viszem. Mondjuk ők nem féltek, kinyitották a szájukat, hallgatták a fúrót.

Ditke,

Fizetés :?: :?: :?: Mi elég nagy bajban lennénk, ha valamelyik hónapban elfelejtenének utalni...

Meme,

Bernát már holnap megy oviba. Nem mondom, hogy 100%-os a gyerek, de nincs láza, és nem köhög. De nem is tudnék mutatni gyereket, akinek nincs most semmi baja. Az orvosi rendelő dugig volt.

Detti

KépKép
kiliman

Ditke!
Húúúú, azért ez elég durva, hogy nem kaptál fizetést!!! :shock:

Cat!
Nagyon tetszett Serbi&Manó :) A kollégáimmal naponta megnézzük. :)
Szegény Oli, nagyon sajnálom.
Már nekünk is nagyon el kellene mennünk egy fogorvoshoz, hogy megnézze őket.
Én is szívesen elvinném a fiúkat egy ilyen musicalmesére.
Ákos most a csillag születik műsorért rajong állandóan. :)
Most azt találta ki, hogy mikrofont kér karácsonyra.
Néztem neki állványosat, erre azt mondta az nem jó, neki vezeték nélküli kell. :shock:

Meme!
Gyors gyógyulást Zsófinak!!!

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!

Köszönjük Zsófi nevében a drukkokat, hatottak, ma már ovizik is a " művésznő". Tegnap 11- kor hányt utoljára, azóta semmi, így mehetett. Ráadásul ma bábszínház van náluk, így nem akart abból sem kimaradni. Ennek tiszteletére tiszta lilába öltözött..... Kész vagyok tőle.

Judyt,

nálunk Zsófi nagy csillag születik fan. 8) Az enyémeknek is van játék mikrofon, de azt szeretik igazán, ha a karaoke felszerelést összeszereljük, 2 db mikrofon, aztán gyerük hajrá szóljon.... Zsombi is alakít olyanokat. :wink:
Vezeték nélküli, édes Ákos, hogy így képben van.
Mi vasárnap megyünk musical mesékre majd leírom hogy tetszett nekik.

Ditke,

én sem gondoltam volna, hogy ott megtörténik ilyen. Ráadásul az első fizud lett volna, nem ?

Csajok,

valaki látta már a Tutanhamon kiállítás - Tutanhamon kincse kiállítást ? Ha igen, milyen? Zsombi megvan őrülve a fáraók, múmiák világáért.... Gondoltuk, a vasárnapi télapó programot kibővítjük ezzel is.

Meme
szinta

Nektek van playmobil vizimentő szett? Tudod az a helikopteres? Szeretik a fiúk?
Gondolkodom rajta Samunak karácsonyra. Annyi legonk van már, helyünk meg kevés, és kapnak is legot karácsonyra is, nem szeretnék mégegyet. Másban gondolkodom....

Sajnos Zolinak rossz a foganyaga, szinte minden foga tömött, és ezt Oli örökölte. Samu nem mos fogat, rengeteg édességet eszik, mégis szépek és hibátlanok a fogai. Nekem 14 évesen tömték először a fogamat, az öcsémnek nincs tömött foga 35 évesen.

Judyt :)
Nekem is nagyon tetszik Serbi videója. Hát nem egy hétköznapi hős, az biztos. :D Olyan megható. Remélem meggyógyul ez a kisfiú.

Zsinór nélküli mikrofon :lol: :lol: Feladta a leckét Ákos. Nekem is nézik a csillag születiket. Samu nagyon utálja ezt a szoprán hangú fiút, azt mondja, hogy "undorító, hogy néni hangja van". :lol:

Musicalmesékre veszek jegyet ha akarjátok. Csak szólj, hogy mikorra. Hogy oldanád meg a felhozatalt? Akkor egy egész hétvégére lenne csak érdemes. És közben mi is elmehetnénk színházba ha a tesód bevállalja a fiúkat egy estére. :lol:

Sajnos nem láttuk a kiállítást. :(

Cat
Kép
cateye

Cat,

Az, amelyikben van helikopter és a csónak? Az nincs meg, de nálunk tuti siker lenne. Most kapnak egy PM nagy csónakot, ami vizipumpás. Nekünk van külön helikopter meg lesz most csónak.

Szerintem vállald be.

Óriás hajónk van, azzal mindennap játszanak.

Detti

KépKép
kiliman

Igen, arra gondolok. Oli kapna egy kis golyópályát, Samu megy egy olyat Anyukáméktól. Tele van itt a játékbox nálunk Quercetti golyópályákkal. Olyat vettél végül?

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Meme!
Dávid volt az osztályával a Tutanhamon kiállításon.Neki nagy élmény volt.Mindenki kapott egy kütyüt(hasonló a számológéphez),amin számok voltak.A különböző tárlókon megint számok.Ha az adott számot beütötted ebbe a kütyübe,akkor elmondta ,amit az adott tárgyról tudni lehet.Ha valami nem érdekelt,csak továbbmentél.Látták a Rozetti-követ.Tutanhamon szarkofágját,halotti maszkját,a sírkamráját (ahogy be volt rendezve),különféle ékszerek,egyiptomi istenek szobrai stb.Többféle film-vetítés is volt a kiállítás alatt.
Dávid szerint is tetszene a fiúknak!!! :wink:

Kép

Kép
edit73

Edit,

köszi. :wink: Na, ezek után már tuti bemegyünk. Bár, mióta megemlítettem Zsombinak, hogy van ilyen, mindig kérdezgeti mikor megyünk? 8)
Tök jó, hogy Dávidnak a suli keretein belül volt erre lehetősége.
Kristóféknál nem igazán működik ez. Bár az én reálos Nagyfiam ezt nem tudom mennyire fogja értékelni / vagy egy ilyen tipusú kirándulást mennyire értékelne. :roll: Most éppen 3 matek versenyre készül. 8)
Zsófi az ékszerektől kész lesz, remélem utána nem olyanokat kér karácsonyra... :wink:

Meme
szinta

Cat,

Én nem azt a golyópályát vettem, amit írtál. Majd utánanézek a neten, hogy mi a neve. Itthon nem lehet kapni, legalábbis nem láttam sehol. De szerintem, amit te mondasz, az is jónak tűnik, nem kínai gagyi.

Meme,

Kristóf ennyire penge matekból? És kivel szokott gyakorolni???

Én annyira, de annyira gáz vagyok matekból, hogy nagyon. Szerencsére Árpi matek tanár (is), úgyhogy ő lesz, aki a szöveges feladatokat meg az egyenleteket magyarázni fogja :lol: Én maradok a nyelvtannál meg a törinél :lol:

Detti

KépKép
kiliman

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?