Ismét itt vagyok.
Edina: Lilla baba pontosan 3 hónapos kora óta tépi az idegeimet az éjszakai kelésekkel. Addig átaludta az éjszakákat. Nagyon változó, hogy hányszor kel, minimum 1X, a maximum 6 volt, az elmúlt éjjel. Engem annyira nem a kelések fárasztanak, hanem néha vannak olyan dolgai, hogy megszoptatom, és utána nem alszik vissza, hanem játszani akar. Olyankor fenn van másfél-2 és fél órát az éjszaka közepén, és nem tudok vele mit csinálni, nem akar visszaaludni. Szerencsére ez már hetek óta nem volt, de régebb gyakran előfordult. Azt hittem, hogy a hozzátáplálás majd megoldja a helyzetet és visszakapjuk az átalvós éjszakákat, de nem. Nem mindig az éhség miatt kel, hanem csak cumizni akar rajtam. Most várom a második fogát, már nagyon ott van, ha kijön, gondolom, jobb lesz (az első fog után volt néhány nyugodtabb éjszaka).
Még tartom magam, nem akarom magunk közé venni az ágyba. Így éjjel többször átmegyek hozzá a gyerekszobába, visszaaltatom, visszafekszem. Egy nagyobb testvér mellett biztosan nem bírnám én sem.
Szilvi: Nóri nagyon ügyesen áll!
Emese: Mivel nálunk igény szerinti szopi van, én nem váltottam ki semmit a hozzátápival. Dél körül és este kap szilárdat, de ettől függetlenül annyiszor kap szopit, ahányszor csak kéri. Muszáj is, mert nem hajlandó vizet inni. Abban nálunk nincs túl sok logika, hogy mikor van a főzelék, és mikor a gyümölcs. Azon múlik, hogy mennyi kaját készítek, és milyen az étvágya.
Timi: Köszi a gratulációt.
Nekünk nagyobb dolog ez a megfordulás, mint az állás. Hasról hátra fordulni már 2 és fél hónaposan tudott, de visszafelé nem, nem, és nem.
Most nagyon boldog vagyok, hogy mégis sikerült.
Pemete: Köszönöm az ötletet, elgondolkoztattál. Mivel panelben élünk, ezért valóban száraz lehet a levegőnk. Hagyományos párologtató van a fűtőtesten, de lehet, hogy az kevés. Ha nem javul a helyzet, beszerzünk egy elektromosat.
Én sem tudok gyakran jönni, napközben eléggé lefoglal Babóka, de vannak itt még, akik ritkábban írnak. Emiatt ne menj el szerintem.
A képek gyönyörűek fiúkról lányokról.
Nekem ma este a Kutyafüle Rikije vitte el a pálmát az üzenetével.
Boldog felediket kívánok Petyának, Larának, Pepének, és minden féléves babának!
Na, megyek aludni. Babóka az elmúlt másfél órában 2X kelt, kissé félek az éjszakától.
Réka