Reni: sajnálom a betegeskedést, egyelőre az enyéim nem betegek.
Babapiskóta: ha tojásos, akkor csak 1 éves kor után adható. Én nem adtam Tücinek egyáltalán. Csak mostanában eszik néha, ha tiramisut csinálok.
Nick: az enyém Luthien Tinuvielből származik. Tolkien- Szilmarillok.
Timi: itt vagyunk már Úrhidán. Ha holnap lesz valamennyire jobb idő, kimehetnénk egyet sétálni. Most iszonyat trutyi idő van.
MNiki: elküldtem a rendelést az imént neked e-mailben.
Kutyafüle: tegnap nem volt időm reagálni, hogy nagy-nagy gratula a pici szívhang tulajdonosához!!!!!
Pemete: örülök, hogy jól gondoltam, és nem a szándékkal, csak a megfogalmazással volt tegnap a bibi. Én értettelek. És nagyon sajnálom, hogy ki kellett állnod tegnap a gúnyos megjegyzéseket. Remélem, nem riadsz el túlságosan és majd írsz magatokról esetleg.
Egy rövid magyarázattal tartozom nektek azért, hogy miért keltem ki magamból tegnap Pemete-ügyben. Az az igazság, hogy az én nyomógombom meg ez, nagyon rosszul tűröm, ha valakit (aki perpill a gyengébb, mert nincs mögötte csoport) megaláznak, megsértenek, céltáblává válik. (Én se szeretek az lenni nyilván.) Egy focimeccset sem tudok végignézni, mert mindig annak drukkolok, aki épp vesztésre áll. Ha meg véletlen az nyer, akinek drukkoltam, akkor azonnal elkezdem sajnálni a vesztest. Én már gyerekkoromban is ilyen voltam, megvédtem azokat, akiket a többség valami miatt kipécézett... Aztán leszállt a lila köd az agyamra, mikor Netti gázosnak nevezte Pemetét azért, mert ő bevallotta, hogy láncdohányos volt.
A másik, meg tegnap megígértem, hogy megosztom veletek a gondolataimat arról, hogy mit gondolok a szoptatás idejéről. (Zili, nem te voltál bántó, 8 éves gyereket szoptatni szerintem is extrém és nem tesz jót a pszichoszexuális fejlődésnek.)
Szóval ha logikus akarok lenni, akkor ugye a szoptatás arra szolgál, hogy amíg ki nem nőnek a baba fogai, tudjon táplálkozni. He ezt vesszük, akkor a fogkinövéshez kéne kötni és nem a beszéléshez. Ebben persze nagy eltérés van, Tücinek másfél évesen is még csak 4 foga volt. Mondjuk tudott enni vele szilárdat, de azért annyira nem extrém 2-3 éves korig szoptatni, hiszen akkorra lesz teljes a gyerekfogazat. Tücinek még mindig nem nőtt ki az összes foga, pedig 2 hónap múlva lesz 3 éves.
Én régebben a járáshoz kötöttem, hogy pszichésen az eltávolodás időszaka következik, nem akarnám tovább kötni magamhoz. Ma már inkább azt gondolom, hogy a szobatisztaság jobb érv, mert Freud alapján az orális időszak után az anális következik, vagyis megint a 2-3 éves kor. Szerintem nem jó összemosni a kettőt, vagyis az elválasztást a szobatisztasággal összecsúsztatni. De ez csak az én gondolatmenetem, ezt okoskodtam ki magamban.
Majd meglátjuk, Csongornál hogy lesz...