Amit most írok NEM Nettire való reagálás, csak a témára. Azóta relax-búzasöröztem, csevegtem régi barátokkal, szuper volt.
És elgondolkoztam azon, hogy mit is éreztem unfairnek Pemete leoltásában.
1. Szerintem Pemete fontos dologra hívta fel a figyelmet. Mégpedig hogy mennyire lényeges a belső hiedelemrendszerünk bizonyos dolgok megítélésében. Pl. amit írt, hogy beszélő gyereket nem szoptatok. Ez is ilyen. De szvsz az is, hogy az immunanyag milyen fontos. Általában ezek a mondatokban kifejezhető vélt igazságok irányítják a viselkedésünket, amelyek legtöbbször nem racionálisak. Nem racionálisak, viszont imádjuk őket racionalizálni (mint ez az immunanyagos dolog is). Szerintem fontos, hogy azzal, hogy belátjuk, ezek a hiedelmek nem biztos, hogy igazak, tágítsuk a látókörünk és szabadabban tudjunk döntést hozni fontos kérdésekben. Attól a döntés még a tied, Pandi és mások, akik leírták a beszélős véleményt, csak miért ne lehetne azt belátni, hogy merőben érzelemvezérelt megállapítás és mint ilyen, teljesen szubjektív. Ha esetleg rájönnétek, hogy vajon miért alakult ki bennetek az a vélemény, hiedelem, hogy a beszélés és a szopizás egymást kizáró dolgok, akkor más döntést hoznátok a szopival kapcsolatban. Bár egyáltalán nem biztos. És nem is biztos, hogy az helyesebb lenne, mint a mostani. Nem tudom, mennyire voltam érthető. A lényeg a lényeg, hogy Pemete jó, hogy elkezdte ezt pedzegetni, ez nem beszólás, csak megpróbálta más nézőpontból megvilágítani ezt a dolgot.
2. Másrészt szerintem igencsak arrogáns dolog volt utána azt hangsúlyozni, hogy ő mennyire nem tartozik közénk. Ez egy nyílt fórum, az ír, aki akar, és teljeskörű joga van hozzá, hogy leírja a véleményét. Nem kell külön nyaliznia senkinek, hogy utána véleményt alkothasson.
3. most nem jut eszembe. Vagyis igen, de majd később, ha lesz több időm, leírom, mit agyaltam ki a szopi idejével kapcsolatban. Evolúciós szempontú lesz, annyit előrebocsátok.
Reni: mi van anyósoddal? Lehet pü-ben is.