Új privát üzeneted érkezett!

Mint két tojás! :lol: :D
Pedig tuti mind a kettő az enyim-mienk!!! :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kandi72 2009.11.23 09:28-kor.
kandi72
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Én mindig lemaradok... :cry: :oops:
Kicsit visszaolvastam, hogy milyen témák voltak mostanában.

babák gyönyörűek!

H1N1
Nem oltatunk!
Nagy lobbi... manipuláció az egész!

Linácska
Apa azt mondja, hogy egy kontrasztanyagos rtg kimutathatná, ha lenne összeköttetés a köldök és a bélrendszer között. Ha van sipoly, akkor műtéttel megoldható a dolog.
Kuki: http://www.gyermeksebesz.hu/fityma_letapadas.php

Madaran
Tesóprojekt :roll:
Húúúúúúúúúú....nekem ahhoz nagyon át kell gondolni a dolgokat...bár semmi sem lehetetlen :wink:

Irdab
Én sose hagyom sírni Villőt!
Altatás: kicsi hátsimi (hason szeret aludni), cumi+kedvenc állat...és pár perc alatt el is alszik.
Igaz, nappal csak olyan 3 órát alszik, viszont este olyan 8-tól reggel 6-ig alvás van :lol: :lol: :lol: :lol:
(este még olyan 11 körül eszünk egyet)
Én nem kelteném fel a nyugtalanabb periódusokban...
http://www.lll.hu/node/187
Vendég

Kép
Vendég

Ágota én sem birom sírni hagyni, de Zora ha nem megyek ki sétálni vele akkor kb 10-20 perceket alszik egész nap. És estére, du annyira túlpörög, h azért sír, nah és akkor már csak kézben van el.
Jah és hason is utál feküdni.
Köszi a cikket. :D

Adri

Kép

Kép
irdab

Kandi, Belián meg simán lett?

Adri

Kép

Kép
irdab

Adri!
Egy db C vitamint se vettem be nála....és csak úgy jött!-és akár mennyi baj-gond volt...Ő meg akart születni!

Nati előtt 6babát vetéltem el... és Nati születése után nem védekeztünk,sok sok hormont bevettem-szurtam magam több 10ezres szurikkal és még az inszem közelébe se kerültünk,annyira kuka a hormon rendszerem(PCOs vagyok 93óta),megműtöttek 2007-ben és közölte a doki fölösleges minden próbálkozás...ekkor mindent feladtam,nem szedtem be semmi hormont és a PCO-ra szedett Mercforminnal is leálltam....és Belcsi tavaly karácsony előtt bejelentkezett ...ill. ha kolléganőm nem vesz rá a tesztelésre...csak a hasam növekedésénél jöttem volna rá,hogy terhes vagyok!Minden terhességet előbb éreztem,mint a teszt kimutatná....Beluska meg semmi jelt nem adott...
:wink: :lol:
kandi72
Budapest III. kerület

Ágota, nagyon aranyos a kislányod ebben a cipőben:).

3 hós képet most küldom a tablóhoz (tegnap volt a napja).
Kép

Kép
Kép
Kép
oui

Ágota,
most volt Lilinek a Heim Pálban nyeletéses röntgen vizsgálata, ott nem mutattak ki semmi különöset. Vagy az más?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

fitymaszűkület: Köszi, Ágota, a linket róla. Bár arra nem tért ki ez a gyereksebész, hogy a szülők mikor kezdjék az "oldást" vagy a húzogatást. Csinálják-e egyáltalán. Most a ti írásaitok nyomán megnéztem, Daninál hogy van ez, és pár mm-es a rés - de nem húzogatjuk. Viszont ő sosem pisil sugárban - jimbone: ennek van jelentősége? Fontos, hogy sugárban menjen?

oltás: hát bizony mi nemcsak hogy beadtuk egymásnak, hanem Dani csak oltottakkal találkozhat, ha hazamegyünk. A repülőúttól nagyon félek, lehet, hogy megpróbálom áttetetni tavaszra, és most megyünk autóval, két nap alatt...
Elismerem, nem volt nagyon jó a kommunikácója az oltásnak otthon, viszont ettől még nem kell megbetegedni influenzában. Mo-n a megbetegedettek 70%-a 34 év alatt van, és haltak bele teljesen egészségesek is (igaz, szerencsére nem sokan). Az ellenkampánynak "hála", olyan kevesen oltatnak, hogy sztem tuti végigsöpör a járvány. A fő baj az ilyen halálos eseteknél az immunrendszer "túlreagálása" miatti tüdővérzés, főleg a fiataloknál. A magyar a who szerint az egyik leghatékonyabb oltóanyag - és az influenzába haltak már bele, ebbe az oltásba meg nem nagyon. Gondolom, ha az elmúlt 50 évet nézzük, mióta az ezzel a technológiával készült oltásokat otthon használják, és a kb. 20 millió beadott esetet, biztos ott is volt halálozás, de arányaiban sokkal-sokkal ritkább.
És nincs kedvem kipróbálni, Dani hogyan vészelne át egy influenzát. Remélem, nem is kell, én igyekszem mindent megtenni ezért. :(

Sírni hagyás: olyat én sem csinálok, hogy fekszik egyedül a szobában és sír. Viszont: ha pl. az ölemben volt és leteszem a játszószőnyegre, már a levegőben elkezd keservesen sírni sokszor. Ilyenkor nem veszem újra fel, viszont ott vagyok mellette, simogatom, beszélek hozzá, győzködöm, hogy nem kell sírni, mert így is milyen jó, játszunk, elterelem a figyelmét, és pár perc alatt abbahagyja. És akkor elkezd játszani, sokszor én is elmehetek olyankor a dolgomra. Szóval hagyom sírni, de szigorúan csak úgy, hogy mellette vagyok közben, simogatom, érzi, hogy mindent megteszek, hogy neki jobb legyen, kivéve, hogy felveszem...

Adri, a porontyon épp most van egy poszt az altatásról, olvass bele a cikkbe és a kommentekbe, hátha találsz valami használható ötletet: http://velvet.hu/poronty/2009/11/13/szo ... te_gyerek/

Nálunk este most az megy, hogy 7-8 között van az utolsó evés, utána vagy egyből kiságy és pár perc simogatás, szigorúan cumival..., jóéjtpuszi, kijövés mialatt még ébren van, és egyszer-kétszer még visszamenés, cumi visszaadás, aztán alszik, vagy az, hogy ölben táncikálás youtube-os kaláka számokra, és néhány kedvenc lassúra elalszik a kezünkben, aztán letesszük az ágyikóba. Ilyenkor a zenehallgatós rész kb. 15 perc. Ez inkább akkor van, ha evés-büfi után nagyon sír/nyöszörög vagy nagyon éber még.

Én kedden megyek be a kórházba, szerdán operálnak, már nagyon-nagyon várom. Előkészítésként szombat reggel óta egy olyan antibiotikumot kell szednem, amivel nem szoptathatok. Ezért most megy az üvegből etetés (fagyitej és tápi komibáltan) meg a fejés. Hát ez durva. Amúgy sem vagyunk ehhez szokva, nehéz, hogy éjjel ha ébred, nem ehet azonnal, még menni kell melegítgetni a tejet. De hogy folyton fejnem is kell még utána... Semmire nincs időm azóta... És nem tudom mindig kiszámítani előre, hogy mennyit fog enni, ezért a fölöslegesen melegített anyatej meg pocsékba megy. :( De most felírom folyton a mennyiségeket és időpontokat, és úgy látom, van benne valami következetesség, hogy hánykor eszik keveset, és hánykor sokat..
A kórházba vihetem magammal, mert előreláthatólag két hét lesz (!), az sok lenne nélkülem. Ezért viszont egy komplett költözködést csinálunk vele, jön a légzésfigyelő, hűtőtáska a fagytejeknek, pelenkázóalátét, ruhák, pelenkaszemetes, stb... Hát jó lenne már túllenni az egészen...

Na mialatt ezt írtam, lejött a két oldalról összesen 3 dl. Megyek vissza aludni... :)

Kép
bikmakk

Sziasztok lányok! Nagyon helyesek a babák :)! Én is felteszem a 3 hós képet. Később igyekszem még jönni, de most baba már nagyon nyűgi, el kéne altatnom.

Kép 3 hónapos Emma baba :)

Kép
angelita

Bikmakk, két hétig bent kell lenned a kórházban?! Ez nagyon kemény! Kívánom, hogy minden rendben legyen! Ha esetleg onnan is be tudsz jelentkezni, írj majd!

Kép
angelita

Ágota!
Bömbikétek nagyon nagy baba lett már---szupi a pihi széketek is!

Oui!
Mira baba nagyon szépséges!Micsoda vigyor!

Jimbone!
Áron akkor jól megszenvedte...szegénykém!Remélem Donátnál nem ez lesz a folyamat!El se tudom képzelni,hogy fújódik mint egy ballon!?-és látszik,hogy kellemetlen neki?

Bikmakk!
Hááát nem irigyellek!Sajnálom,hogy nem szoptathatsz....és remélem műtét után is tudsz majd rendesen fejni és vissza térhettek a szopira!Szerdára ezer drukk,hogy túl legyél már rajta!Vigyél Clarasept-et kézfertőtlenítésnek,ott a kórházban szerintem elkel majd Dani miatt!Sok erőt kívánok és ha tudsz jelentkezz!
pusza

Angelita!
Emmusod hogy kikerekedett,szépséges Ő is!

Linácska!
Mi újság Levivel?

Szerintetek 3hónap után tényleg nem veszélyes a Rtg?Mert a fogamból ismét ki szedtem a dugót este (már csak ma kellett volna kibírni,de nem ment),folyik a cucc belőle ismét és doktornő azt mondta,ha nem bírom ismét,akkor ha Belcsi betölti a 3hónapot,akkor Rtg és szájsebészet!
kandi72
Budapest III. kerület

Na azt hiszem megyünk mi is oltatni... nem akartam, de már itt is vannak beteg gyerekek.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok !

Megint jó ideje nem voltam, mert 1 hét alatt két mellgyulladásom is volt, nagyon szenvedek tőle. Hála istennek a tejem nem ment el, de nagy félelmem, hogy elmegy, ha ez így folytatódik tovább ! :(
Van valamí jó gyógytippetek mellgyulladásra ??

Linácska
Mostmár tuti, hogy megyünk a babatalira !!! Légyszi majd írd meg a pontos címet !
Mit vigyünk magunkkal ??

Bikmakk
Hát elérkezett a műtét hete is ! :( Nagyon fogok neked drukkolni, de az viszont nagyon jó, hogy Dani végül veled lehet bent...tényleg sok lenne neki nélküled a 2 hét !

Kuki téma :
Nekünk apa minden fürcsinél huzogatja picit (bár a gyerekorvos azt mondta, hogy nem kell), nem szeretnénk, ha feltépnék neki később ...

Tesó téma :
Mi jövőre megyünk vissza a lombikintézetbe a 2 fagyasztott tesóért ! :wink:

H1N1
Nem oltunk !!

Nagyon édesek a fotók !!! :lol:

Kép
Kép
rilla_

Rilla,
II. kerület, Retek u. 30.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

A fiam több, mint 3 órája alszik. Ilyen is régen volt...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Kandi:
Miert lenne veszelyes a rontgen? Teged rontgeneznek, nem? :shock: A tejleadas miatt en 2x is voltam tudorontgenen az elejen? :roll: Nekem senki nem mondta, hogy gond lenne vele...

A tali mikor van pontosan? Most hetvegen, vagy jovo hetvegen? :oops:

baratodildi

Ildi!Komolyan????Akkor már bármikor lehetne Rtg-re mennem?Vége lenne végre a szenvedésemnek! :wink: :lol:
kandi72
Budapest III. kerület

Tali: nov. 28 :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Jöttem gyorsan,még van egy kis nyugi életjelet adni magunkról!
Tegnap megkapta Zsombi a 3hós oltást+rota+meningococcus ellenint.Mindán simán ment,de azóta elég nyűgi,éjjel si alif aludtunk,ráadásul Luca is betársult hozzá a nyőglődésbe.Szóval most ép alszanak mind2 így nekem is van egy kis szabadidőm :wink:

Babák gyönyörűek!!! :) :)

Talira sajnos úgy néz ki nem tudunk menni,de majd legközelebb!:) A fotókat viszont majd nagyon várjuk!:)

Bikmakk,sokat fogok rád gondolni!!!!2hét az elég sok!

Rilla,lehet,hogy a tesók meg ikrek lesznek? :wink:

Ágota,Villő nagyon kikerekedett!:) Bömbikézitek
még? :wink:

Adri,nem semmi a henteses sztori!:) Én ma a papírboltból jöttem így ki!! :evil:

Kép
Kép
tundi24

Irdab – nekik már falra szerelhetős hintájuk volt, amikor már tudott ülni, szóval nálad az még nem jó….Matyika is szokott sírni, én ugrálok vele, ha már semmi nem jó és akkor elalszik, olyan hirtelen ugrálásokra….bár ugye csak az elején, mert most még menni sem tudok, nemhogy ugrálni, de Máté is úgy aludt el sokszor, anyukám meg akárki hiába sétált vele, csak az jött be, ha odaadták a kezembe én meg hippihoppiztam.

Zsizsa- igen a kendő az nagyon jó, általában sok babának bejön, viszont nekem nem szabad kendőznöm, úgyhogy ha a nagyobbik, aki üvölt, ha nem kap valamit, mert minden nyikkre ugrottam neki eddig, szóval muszáj most is ugranom, különben a kicsit még jobban felzaklatja. Így a kicsi viszont mindig a háttérbe szorul.

Máténak annyira ugrottam régen mindig, hogy most visít, ha nem megyek azonnal, mert még kicsi ahhoz ő is, hogy megértse, hogy még mindig szeretem és megyek csak most van egy tesócskája akinek szintén ugyanúgy azonnal kellek.

Máté még csak pár szót mond, de az ANYA szó neki nem csak én vagyok, hanem minden, amit kér. Ha apától vagy nagyitól kér valamit, akkor is mutogat és mondja, hogy ANYA-ANYA-ANYA. Szóval nem kicsit ugrottam neki azonnal, ha kimondta a nevem

Máté most másfél éves és még mindig cumisüvegből issza elalváskor a tápszert, néha adok neki mást, mondjuk tejet, kakaót, szójatejet, de nem nagyon fogadja el.
Ja, és még éjszaka is felkel 1-2-szer és addig sikít amíg nem kap egy kis tápszert…
Linácska – de már nem cumisüvegből issza a kakaót, ugye? Én nem tudom, hogy hogy fogom erről leszoktatni, de gondolom még nem annyira gáz, nem?

Bilire mit is mondtatok, mikor kezdjem? Most másfél éves…az jó, ha tavasszal indítok? Igazából lusta vagyok, (lábfájás miatt) tudom, hogy sokáig nem ülne rajta,mert nem szokott egy helyben üldögélni, szóval melós dolog ez a bilizés gondolom. Múltkor gondoltam megpróbálom, de elkezdett sírni, hogy ő nem ül rá. Pedig a vicc, hogy minden játékára ráül, legyen az akár egy zenélős csiga vagy egy beszélő ház, szóval érdekes lesz.

Ági nagyon cuki….neki is nő már a haja, vagy ki sem hullott? Nálunk Matyinak most egyszerre nőtt az új és hullott ki a régi, úgyhogy nem volt kopasz. Máténak irtózatosan hülyén hullott, csak a teteje meg ahol forgolódott a kiságyban hátul. Úgy nézett ki, mint egy kopasz öregember, de persze ez kb. két hét volt.

Ne haragudj Adri, de jót nevettem a henteses történeten, persze ha velem történik az más….csak így olyan volt mint egy vicces filmjelenet.

Linácska – nekünk is nagyon kicsi még a luk, de mi most szenvedünk még szegény Mátécskámmal is, mert vissza akar neki mindig tapadni. Most már ha megkérdezem, hogy hol fáj, (ha beüti a fejét vagy ilyesmi) azonnal a kukijára mutat.

Bikmakk – hú, szegény, nem semmi procedúra, de legalább túl lesztek rajta, gondolom műtét után sem tudsz majd nagyon ugrálni, de biztosan hamar rendbe jössz, gondolunk sokat rátok !!!
Amúgy mi ugye most jöttünk ki ide, szerinted itt Németországban többen oltatnak, mint Mo-on? Itt nincs ellenkampány? Mi nem oltattuk be magunkat, de nekem férjem még a kötelezőről is le akart beszélni, na azt azért már nem. Viszont most hogy voltunk a gyerekdokinál nem is mondta a h1n1-et…..

Nagyon cukik a lányok a képen. Annyira édesek.

Jimbone – hú szegény Áronka, de végül csak minden rendben van.

Kandi – nekem is most volt röntgenem, három is, a csigolyám miatt, muszáj volt, és a doki azt mondta, hogy ugyan, hagyjam már, hogy lenne gond, a többi doki viszont azt mondta, hogy nem csinál röntgent, de itt Németo-ban azonnal rtg alá raktak. Szóval nem értem, de én is remélem, hogy tényleg nem választódik ki az anyatejbe.
anettoo

Linácska
Köszi az infót !
Végül hányan leszünk ? Mit vigyünk (erre nem válaszoltál)??

Tündi
Biztos, hogy nem tudtok jönni a talira ? :( ....azért próbáljátok meg megoldani !!

Anettoo
Meddig kell még Máténak tápszert adni ?

Holnap leszünk 3 hónaposak...majd küldök képet a tablóhoz ! :lol:

Kép
Kép
rilla_

.... mellényúltam,bocsánat :oops:

Kép
v.andi

Anetto,
nyugi, reggel és este Lili még cumisüvegből issza a kakaót és ágyban :oops: Ennyi "babaság" neki is jár szerintünk. Fogorvosnak mondtuk, azt mondta semmi gond. Végül is 2 perc alatt megissza, és nem lóg a szájában.
Bilizés szerintem még korai, mármint komolyan. Persze lehet venni, mutatni Máténak, hogy mire jó, de a gyerek testileg akkor érett a szobatisztaságra, ha már váltott lábbal stabilan tud lépcsőzni, mert akkor fejlődtek ki azok az izmai rendesen, amivel vissza tudja tartani a dolgot.
Amúgy Lili barátnője, akivel egy napon születtek már 1 év 9 hónaposan szobatiszta volt. Aztán elgondolkodtam ezen a lépcsőzés dolgon... ők a 3. emeleten laknak, lift nincs, tehát a kislány naponta többször kénytelen volt elég sokat lépcsőzni. Nekünk a családi házban van kb. 3 lépcsőfokunk a teraszra, anyukáméknál 2, apukámnál lift van, szóval alkalma sem volt rá szegénynek. Hát húztuk is 3,5 éves korig.

Rilla,
igazából nem tudom, hogy ki mit hozzon, szerintem mindenki belátása szerint. Vihetünk üdítőt, sütit, rágcsát nyugodtan, azt mondták. Olyan 20-22 család lesz az előzetes infók szerint, remélem sokan el is jövünk.

Na ma beoltattam magam, még mindig nem tudom jó döntés volt-e (bár már kár rajta gondolkodni), de Levi miatt így éreztem helyesnek. Hát csajok, ez baromira fáj :cry: :cry: :cry:
Inkább szülök még egy gyereket :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Rilla - a tápszert ha jól tudom két éves koráig mondják, de esküszöm utánaolvasok, már régóta akarok, mert a család már nagyon nyúz, hogy szoktassam le róla, na de Linácska is megerősít, hogy nincs semmi baj a cumisüveges témával (na, az már más, hogy még éjszaka is felkel)
Az pedig hogy tápszer van benne és nem tehéntejes kakaó vagy akármi az azért van, mert állítólag két éves korig biztos ami biztos alapon jobb a tápszer.
Na, de ki tudja....lehet, hogy ez is csak tápszer lobbi. Mindenesetre ezek a mai tejek sem igazi tejek már, szóval mi inkább megvesszük a tápszert. Meg ugye magába nem inná meg a tejet, cukrozni meg olyan rossz érzés, tudom, hogy van a tápszerbe is cukor, de azt legalább nem az én kezem adagolja bele.
:roll:
anettoo

Ez a bilizés - váltott láb szerintem is igaz lehet, még várok vele, Máté szinte soha nem lépcsőzik.
anettoo

Anetto,
bár Lili tejallergiás volt, de 2,5 éves kora körül kezdtük azt, hogy szépen fokozatosan váltottuk át a tápit tejre, mindig egy kicsivel többet kevertünk bele, még végül csak tej volt. A kakaóra meg a tejterhelésen szoktatták rá, mert magában nem itta meg a tej alapú tápszert (azzal terhelték, nem tejjel), és végül kevertek bele kakaót. Na az csúszott rendesen :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

3 hónapos tablókép ! :lol:

Kép

Kép
Kép
rilla_

Linácska
Akkor mi viszünk üdítőt, meg valami rágcsát !
Sütit most nem sütök, mert mi Sopronból jövünk !

Szerintem jó lenne lányok, ha mindenki megerősítené még1x, hogy jön-e ... !

Anettoo
Azért kérdeztem a tápszert, mert én egyáltalán nem szeretnék Kristófnak tápszert adni soha, ha megmarad a tejem !
Szerinted megoldható, hogy manapság kimaradjon egy baba életéből a tápszer ?

Kép
Kép
rilla_

[quote="rilla_"]
írta:
rilla_Szerinted megoldható, hogy manapság kimaradjon egy baba életéből a tápszer ?

Rilla szerintem simán. Nekem nagylányok nem kaptak tápszert és tejet is csak 2 éves koruk körül kezdtek el inni. Ők tej helyett szopiztak 2,5-3 éves korukig. Most is ez a terv kicsi lánnyal. Nálunk mai napig minimális mennyiség fogy tejből, nem egy tejivó család vagyunk.

Kenderike
Kép
kenderike

A tudomány mai állása szerint tehéntejet (még hígítva sem!) 1 éves korig nem adunk az allergiás megbetegedések csökkentése érdekében. A tejbegríz és rizs helyett ma már számtalan, kisdednek és babának adható, egészséges tejpép kapható.
1 éves kortól a kicsiknek kb. fél liter tej adása javasolt naponta. Még 2 éves korig is ideálisnak tartjuk a nekik készült, ún. babatejek, (3 típusú) tápszerek adását (esetleg gyümölccsel, kakaóval ízesítsék), valamint baba tejpépeket vegyenek. Mennyiségben tekintettel legyenek a napi fél literre, a megfelelő kalciumbevitel ugyanis ebben az életkorban nagyon fontos. Ha a fentiekkel nem érik el ezt a mennyiséget, lehetőleg minél több tejterméket kapjon a baba.

Szóval a lényeg a fehérje és kalcium bevitele két éves korig. És hát ahogy olvassuk a két év a lényeg, nem muszáj tápszer, de végülis ajánlott, az anyatej a legjobb gondolom.

Viszont akik anyatejesek még másfél évesen, azok szinte biztos, hogy éjszaka még kelnek enni, valamiért a statisztika ezt igazolja.
Bár az én fiam is kel, pedig tápszeres, úgyhogy csak ezért nem szabad hamarabb elválasztani, csak úgy írtam.

Nekem úgy a 6. hónapra szép lassan elapadt a tejem, de ha most lesz bőven és én alakítom a hozzátáplálást, akkor is csak max. két éves koráig gondolom a szoptatást, de nekem mondjuk elég furi lenne, ha most Máté szopizna :shock: :D (másfél éves), de persze ha ahhoz vagyok hozzászokva, hogy nő és még szopizik az más.
anettoo

Rilla, csatlakozom Kenderikéhez, Zora 2,5 éves koráig szopizott, nem kapott semennyi tápszert. Most szereti a tejet is, kakaót is. Azt hiszem mi másfél éves koráig vártunk a sima tejjel. De joghurtot pl már egy évesen kaphat.

Kép
Kép
Kép
oui

Jajj, nagyon édik a babákok!!!!!!!!!!!!! én is teszek 3 hós fotót, keresek frisset!

Nyomorék idő van, Zsigi is egész nap alszik...

Kép

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Baccus, nem is ezt akartam csatolni, ez régi!
szóval, újra próbálom... bocs :oops:

Kép

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Rilla nagyon huncut a kisfiad:).
Mirát alig lehet lefotózni ha mosolyog, mert ha meglátja a a gépet elkomolyodik (eltakarja az arcom mikor fotózni próbálom).

Éjszakai felkelésre: Zora most 3,5 éves, és még mindíg felkel néha éjszaka, persze nem enni. Amíg szoptattam, minden éjszaka felkelt, többször is, ez azt jelenti, hogy 2,5 éves koráig nem volt átaludt éjszakám. De egyértelműen kevesebbszer kelt, mikor abbahagytam a szoptatást, ami persze már adódhat az életkorából is. És sajnos nem függött az éjszakai ébredés attól sem, mennyit evett előtte, volt hogy azért adtam neki tejpépet szopi előtt, hogy jobban aludjon, de semmi hatása nem volt. Kb mostanra tudtam elfogadni, hogy a gyerkőc ilyen: nehezen és keveset alvó. Sajnos sokszor viszonyítottam máshoz, olyanokhoz, akik átaludják az éjszakát, illetve akik nappal is sokat alszanak. Kínoztam magam azzal, hogy mndent kipróbáltam, hogy többet aludjon, de semmi nem jött be:). Aztán jól elkenődtem, hogy milyen anya vagyok, nem tudom a gyerkőcöt alvásra bírni. Ilyen típus, a férjem is elvan pár óra alvással, ezt kell elfogadni. Ami egy szülőnek baromi nehéz, hiszen így sokkal kevesebb én-időm volt/van.

Na jó hosszú lettem, bocsánat... :oops:

Kép
Kép
Kép
oui

Kép
Kép
Elkezdtem a három hónapos tablót :lol:

Kép

Kép
dbea

Aki küldött képet, annak igyekeztem elmenteni, ha mégsem tettem, akkor elnézést. Akinek találtam az elmúlt 5 oldalon képet, azt mentettem és használtam, ha nem gond.

Kérek még képet:
Sissi, Mimi, Kenderike, Jimbone, Bener, Bimbam, Cscsi, Flake, Noki, Beus, Goldplast, Tündi, Baratodildi, Kandi, Ádibaba és Nikó!!!!
Bea

Kép

Kép
dbea

Udvozlet Mindenkinek innen Birmingham-bol!!!

Zara vegig aludta a repulo utat, csak egyszer kelt folt kb feluton, hogy egyen. :) Kis hos volt!

Egyebkent itt egyaltalan nincs cirkusz az influenza miatt. Meg a hirekben sincs rola szo es az emberek sem beszelnek rola...

Dbea: En rakok majd fel kepet, ha hazaertunk, ha az nem lesz meg tul keson... :oops:

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Orew: Benneteket már felraktalak, ha nem haragszol egy korábbi képpel :lol:

Kép

Kép
dbea

Kép

baratodildi

dbea:
Ez a legfrissebb kepem, kb 2 hete keszult...

baratodildi

dbea mi kimaradtunk :cry:
De újra felteszem. Kép

Köszi a tablót :lol: , nagyon szuper :D

Adri

Kép

Kép
irdab

A gyerek fürdetése közben olyan pisilhetnék jött rám voltam vagy 10 x, csíp, fáj, és véres. F@ca azt sem tudom h a háziorvoshoz menjek vagy a nögyogyómhoz. Hogy hol fázhattam fel :twisted:
Házipraktikákat ha tudtok írjatok, nem szeretném h elmenjen a tejem :roll:

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok!

Gyönyörűek a gyerekeink :lol: :lol: :lol: :lol:

Testvér
Mi 2-3 éven belül szeretnénk kistesót Milinek. Szeretnénk sok, 3-4 gyereket legalább :wink:

Anettoo
Azt nem tudtam, hogy a férjed német. Így már érthető a költözés...

Ildi
Tornázzatok akkor sokat Robival!

Linácska
Szegény Levi! Most még a köldöke is... :cry:

Altatás
Szopi... összebújás... kicsit énekelek neki...és még ébren megy az ágyba...és simán elalszik... (lehet, hogy inkább gyorsan elalszik, csak ne az én énekemet kelljen hallgatnia? :oops: :wink: :lol: :lol: :lol: )

Sissi
Nagyon ügyes Ati :lol: :lol: :lol: :lol:

Sírni hagyás
NEM.... azért sír, mert beszélni nem tud... :cry:

Ágota
Alakul Villő is!

Bikmakk
Mindenkitől kéred majd az oltási igazolást????
Éppen most olvastam a neten, hogy az oltottak is tovább tudják adni a H1N1-et.
Mielőbbi gyógyulást neked!

Kandi
Nekem kb. 2 hete röntgenezték, kezelték az egyik fogamat. Senki se mondta, hogy nem lehetne szoptatni!

Tápszer
Két éves korig???? Itt egy éves kor után a rendes tej adását javasolják. (persze, itt a marhatenyésztők lobbija az erősebb :wink: )
És az argentín gyerekek között se több az allergiás, mint máshol...

Dbea
Jó a tabló :lol:
Vendég

[quote="irdab"]A írta:irdab gyerek fürdetése közben olyan pisilhetnék jött rám voltam vagy 10 x, csíp, fáj, és véres. F@ca azt sem tudom h a háziorvoshoz menjek vagy a nögyogyómhoz. Hogy hol fázhattam fel :twisted:
Házipraktikákat ha tudtok írjatok, nem szeretném h elmenjen a tejem :roll:

Sok-sok folyadék...pl. meleg kamillatea... rövid idő alatt meginni...
ÉS... tőzegáfonya készítmény!!!!
http://pharmaforte.hu/Urologusoknak.htm
Vendég

Earhart,
de lehet, hogy azoknak a marháknak a teje még tej. Ami a boltban van, az nem tudom mennyire. Mondjuk én már a 2. tejallergiás gyereket kaptam ki, szóval tápizunk az tuti.

Irdab,
szerintem kapásból urulógushoz. Ha véres, akkor azt lehet valami kő, homok okozta. Ott UH-n meg tudják nézni.

Jimbone,
megláttam Donát képét, és hirtelen azt hittem Levi. Kb. fél másodpercig, aztán persze rájöttem, hogy én nem is tettem fel képet, meg Levinek azért több haja van :lol:
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Adri,
ahogy Kata írta: tőzegáfonya!!! Cran-C vagy BioCran nagyon jó, gyógyszertárakban, bioboltokban lehet kapni! És rengeteg ivás! Ha vesekő/homok is van a dologban, arra is a sok ivás a megoldás, minimum 3 liter egy nap.

Köszönöm Ági nevében a dicséreteket! :D

És ma életemben először feltettem a youtube-ra egy videót, ahol Ági panaszkodik éppen. Nem tökéletes, mert nem jutott eszembe, hogy nem szabad elfordítani a gépet, így fekvő helyzetben látszik, de a lényeg úgyis a panaszkodás. Itt lehet megnézni: http://www.youtube.com/watch?v=-SbxkVmEDdg .

Babók nagyon édesek, és milyen nagyok már! :)

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok lányok!

Dbea, szuper a tabló, köszönjük szépen :)!!!

Orsi, jó időtöltést Nektek Birminghamben :)! Milyen a család? Kedvesen fogadtak? Az unoka biztosan elkápráztatta őket :)!

Adri, jobbulást Neked! Remélhetőleg nem lesz komoly baj! Lehet, hogy tényleg vesehomok távozott. Volt már ilyen jellegű problémád?

Jimbone, nagyon jó, hogy már nem kell tornára járnotok, ezek szerint szépen fejlődik a kisfiad :)!

H1N1: kedden beoltattam magam ellene és a szezonális influenza ellen is. Szerencsére semmilyen mellékhatás nem jött ki rajtam. Emmus Apáját is igyekszem meggyőzni, hogy legalább az újinfluenza ellen oltassa be magát. Most már hivatalosan is járvány van...

Tegnap voltunk csípőszűrésen: 6 hétig kell terpeszbetétet hordanunk, de utána vissza se kell mennünk, szóval nagy baj nem lehet. A doktornő elég szófukar volt, nekem kellett kérdeznem, ha meg akartam tudni valamit.

Kellemes napot mindenkinek! Nálunk kisütött a nap :)! (Erre kb. 3 napja nem volt példa.)

Kép
angelita

Azt még nem is írtam, hogy Emmus 3 hónaposan 6440 gramm. A hosszúsága kb. 62 cm.

Kép
angelita

Sziasztok!

adri: nekem 10 évvel ezelőtt volt egy vesemedence gyulladásom, akkor pisiltem véreset! 3 hétig nagyon szenvedtem(nyáron ráadásul) sört kell inni, bár én akkor utáltam a sört, de érdekes amikor nagy nehezen rávettem magam, jobb lett! Nagyon sok folyadék, és menni pisilni, amikor egy picit is úgy érzed! De azért menj el orvoshoz vele! Ja és körbetekertem magam frotír törölközővel, mert a meleg jó neki! tőzegáfonya szerintem is jó, vagy bármi c-vitaminos!

A Babák nagyon édesek! Hogy megnőtt mindenki!

Altatás: napközben, ha nyüglödik és látom, hogy fáradt felveszem, megölelgetem, meg puszilgatom beteszem az ágyikójába! Van egy felhúzós macija, azt zenéltetem neki és közbe megsimogatom és megpuszilom megint! Cumi a szájába és még rámvigyorog egy párszor! Aztán kijövök! Ha még nyafizik, akkor maci addig húzgálva, amíg el nem alszik, és még egy kis pofisimogatás!
Este szinte mindig elalszik cicizés közben! Picit várok a válamra rakva, hátha kijön azért egy kis büfi és aztán leteszem!

Tegnap előtt a Dani manóm köhögött és nagyon folyt az orra! Tegnap nem mentünk óviba, és Domit sem vittem így az oltásra! Este 37,99; 37,6; 37,6; 38,2 olt a hője! Aztán kiderült, hogy hiába van itthon nurofen, mert több mint féléve bontva van és azt így nem lehet adni! Aztán vissza ment neki hál'istennek, így apa megúszta, hogy gyógyszertárba menjen este 11-kor! Ma megyünk dokihoz, nem meleg egy picit sem! Remélem csak megfázás! Mert valamelyik nap kiszökött utánam, amíg kint álltam a kapuba, persze kabát sapka minden nélkül! Megpróbálom kihívni a doki nénit, vagy időpontot kérni, nem akarok ott ülni a sok beteg között! Remélem sikerül! A Dorottyát sem vittem suliba, amíg nem tudom biztosan, hogy mi a nyavaja! Éjszak 37,5-ig lement a hömérséklete, szóval ügyesen dolgozott az immunrendszere! :wink:
Szerintetek a bontott Béres Cseppet meddig lehet felhasználni? mert sehol sem találtam semmi infot!

Tegnap elmentünk apával ! órát csaviztunk délután! És képzeljétek én elől ültem a 3 manó hátul! Dominika tök jól viselte az utat! Remélem megszokja végre az autózást! Csak akkor nyűzsgött, ha megálltunk! Tök jó lenne, ha nem kéne mindig apára várnunk! Főleg, hogy januártól nekem kéne óvi-suliba vinni a manókat és hozni is!

linácska: Levi köldöke jobb már? Remélem minden oké!

Bocsi most nem tudok mindenkinek reagálni, de olavsok minden nap, csak írni nem jut időm! :(

kovisziszka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?