Sziasztok!
fitymaszűkület: Köszi, Ágota, a linket róla. Bár arra nem tért ki ez a gyereksebész, hogy a szülők mikor kezdjék az "oldást" vagy a húzogatást. Csinálják-e egyáltalán. Most a ti írásaitok nyomán megnéztem, Daninál hogy van ez, és pár mm-es a rés - de nem húzogatjuk. Viszont ő sosem pisil sugárban - jimbone: ennek van jelentősége? Fontos, hogy sugárban menjen?
oltás: hát bizony mi nemcsak hogy beadtuk egymásnak, hanem Dani csak oltottakkal találkozhat, ha hazamegyünk. A repülőúttól nagyon félek, lehet, hogy megpróbálom áttetetni tavaszra, és most megyünk autóval, két nap alatt...
Elismerem, nem volt nagyon jó a kommunikácója az oltásnak otthon, viszont ettől még nem kell megbetegedni influenzában. Mo-n a megbetegedettek 70%-a 34 év alatt van, és haltak bele teljesen egészségesek is (igaz, szerencsére nem sokan). Az ellenkampánynak "hála", olyan kevesen oltatnak, hogy sztem tuti végigsöpör a járvány. A fő baj az ilyen halálos eseteknél az immunrendszer "túlreagálása" miatti tüdővérzés, főleg a fiataloknál. A magyar a who szerint az egyik leghatékonyabb oltóanyag - és az influenzába haltak már bele, ebbe az oltásba meg nem nagyon. Gondolom, ha az elmúlt 50 évet nézzük, mióta az ezzel a technológiával készült oltásokat otthon használják, és a kb. 20 millió beadott esetet, biztos ott is volt halálozás, de arányaiban sokkal-sokkal ritkább.
És nincs kedvem kipróbálni, Dani hogyan vészelne át egy influenzát. Remélem, nem is kell, én igyekszem mindent megtenni ezért.
Sírni hagyás: olyat én sem csinálok, hogy fekszik egyedül a szobában és sír. Viszont: ha pl. az ölemben volt és leteszem a játszószőnyegre, már a levegőben elkezd keservesen sírni sokszor. Ilyenkor nem veszem újra fel, viszont ott vagyok mellette, simogatom, beszélek hozzá, győzködöm, hogy nem kell sírni, mert így is milyen jó, játszunk, elterelem a figyelmét, és pár perc alatt abbahagyja. És akkor elkezd játszani, sokszor én is elmehetek olyankor a dolgomra. Szóval hagyom sírni, de szigorúan csak úgy, hogy mellette vagyok közben, simogatom, érzi, hogy mindent megteszek, hogy neki jobb legyen,
kivéve, hogy felveszem...
Adri, a porontyon épp most van egy poszt az altatásról, olvass bele a cikkbe és a kommentekbe, hátha találsz valami használható ötletet:
http://velvet.hu/poronty/2009/11/13/szo ... te_gyerek/
Nálunk este most az megy, hogy 7-8 között van az utolsó evés, utána vagy egyből kiságy és pár perc simogatás, szigorúan cumival..., jóéjtpuszi, kijövés mialatt még ébren van, és egyszer-kétszer még visszamenés, cumi visszaadás, aztán alszik, vagy az, hogy ölben táncikálás youtube-os kaláka számokra, és néhány kedvenc lassúra elalszik a kezünkben, aztán letesszük az ágyikóba. Ilyenkor a zenehallgatós rész kb. 15 perc. Ez inkább akkor van, ha evés-büfi után nagyon sír/nyöszörög vagy nagyon éber még.
Én kedden megyek be a kórházba, szerdán operálnak, már nagyon-nagyon várom. Előkészítésként szombat reggel óta egy olyan antibiotikumot kell szednem, amivel nem szoptathatok. Ezért most megy az üvegből etetés (fagyitej és tápi komibáltan) meg a fejés. Hát ez durva. Amúgy sem vagyunk ehhez szokva, nehéz, hogy éjjel ha ébred, nem ehet azonnal, még menni kell melegítgetni a tejet. De hogy folyton fejnem is kell még utána... Semmire nincs időm azóta... És nem tudom mindig kiszámítani előre, hogy mennyit fog enni, ezért a fölöslegesen melegített anyatej meg pocsékba megy.
De most felírom folyton a mennyiségeket és időpontokat, és úgy látom, van benne valami következetesség, hogy hánykor eszik keveset, és hánykor sokat..
A kórházba vihetem magammal, mert előreláthatólag két hét lesz (!), az sok lenne nélkülem. Ezért viszont egy komplett költözködést csinálunk vele, jön a légzésfigyelő, hűtőtáska a fagytejeknek, pelenkázóalátét, ruhák, pelenkaszemetes, stb... Hát jó lenne már túllenni az egészen...
Na mialatt ezt írtam, lejött a két oldalról összesen 3 dl. Megyek vissza aludni...