Sziasztok!
Lilla!
Nekem ugyanez van, Pepe okosabb, eszesebb, figyelmesebb, Csengének mindig nehezebben mentek a tanulós dolgok. De nem vinném őket külön mert azt elég nehéz megmagyarázni, hogy ikrek de az egyik miért nem mehet. Ha 5 évesen még valahogy el is fogadná, de később tuti balhézna miatta és kikérné magának. Meg a suliban a többiek is folyton kérdezgetnék, hogy akkor a tesód miért jár a kisebbekhez? Ez a külön osztály határozottan jó szerintem. Így ha valami nem megy Csengének, akkor simán rámondom, hogy biztos ezt még ők nem tanulták, nem ezt gyakorolták ma, stb. És így nem úgy érzi, hogy ő butább csak hogy az ő osztályukban másképp haladnak. Amúgy Pepe már tudja az összes betűt, le tudja írni a keresztnevét de még nem érzett rá arra, hogy hogy lehet összeolvasni a betűket. De szerintem más nem kell sok hozzá
Csenge is le tudja írni a nevét, de ő még sok betűt nem tud, illetve leírja ugyan őket de keveri, hogy melyik melyik, csak a rajzképet ismeri. Neki határozottan nehezebben megy, és ráadásul ha itthon gyakorlunk akkor Pepe mindig súg neki, Csenge meg ezt várja is
Már csak ezért is jó a külön osztály, legalább ott rá van kényszerítve hogy egyedül gondolkodjon.
A reggeli készülődés nálunk nagyban függ attól, hogy mi mikor kelünk. Ha nappalos vagyok akkor én már 6:20-kor kelek, a férjem is 7-kor, úgyhogy olyankor ők is kelnek mert észreveszik, hogy mi felkeltünk. Nekik ez még korán van, így olyankor reggeli után még játszanak, mert a suliba csak 9:10-kor kell indulni
Ha úgy van mint ma hogy délutános vagyok akkor viszont csak 8:20-kor kelnek, utána reggeli, öltözés, stb. Ez elég rossz napirend szempontjából, na de hát ha a szülőknek nincs napirendje akkor hogy lenne a gyereknek
Az este is ennek megfelelően változó: ha korán kelnek akkor elalszanak délután ha hazajöttek a suliból és akkor 10-kor alszanak el este, ha nincs délutáni alvás akkor 8-kor fürdés, aztán mese és kb. 9 mire elalszanak. Amúgy mostanában Pepe éli nagy önállósági korszakát, egyedül megy zuhanyozni, fogat mos, felöltözik és úgy vár betakarózva, hogy vetítsek esti mesét
Annamari!
Gyógyulj meg hamar
Mindig a legrosszabbkor jön a betegség
Karácsony: ez nálam is gond, mert nálunk meg Barbit meg Disney hercegnőket kell venni, hiába van már több tucat belőle.
Most szülinapjukra Pepe kukásautót kért ami emeli a kukát
, Csenge meg olyan Barbit akinek van lova és lovagol. Anyuéktól görkorit kapnak, anyósoméktól meg pónivárost, mert a hecegnő mellett a póni még a sláger.
A karácsonyról még fogalmam sincs, ami biztos az Pepe bukfencező tigrise amit tavaly elloptak tőle, azt már beszereztük, nagyon bízik a Télapóban, hogy sikerül visszaszereznie és visz virgácsot a rossz cigánygyerekeknek ...
Télapó: nálunk még simán elhiszik, ráadásul idén tuti nem bukhat le mert azt még nem fogják megérteni a többi gyerektől, ha megmondják, hogy nincs.
Na meg a suli angol is és ott tuti készülnek majd a kandallós télapós változatra
Ja, meg tegnapelőtt voltunk egy barátunknál és a kandalló kéménye be volt dugva valami ronggyal, hogy ne jöjjenek be a gyíkok meg a bogarak. Erre a csajok szóltak neki, hogy majd ne felejtse el kiszedni, mert nem tud bejönni a télapó
Idén karácsonykor lesz először műfenyőnk
Brigi!
Nem is tudtam hogy tollasozol
Remélem lesz hozzá partner
A vacsisoknak jó szórakozást estére, jól emlékszem, hogy ma mentek ?
Ditke