Új privát üzeneted érkezett!

De jó, hogy a reggelek nem csak nálunk olyanok, amilyenek. Én fél 7-kor kelek, a gyerekeket 3/4-kor próbálom az ágyból kirángatni. Nagyon-nagyon nehezen kelnek fel szegények. Ambrust még fel is tudom öltöztetni, de Bernátra már nincs időm, mert 7.10-kor megy a vonatom, és azzal szeretek elmenni, hogy még legyen időm reggelit venni, meg ne kelljen nagyon rohannom.
Árpinak közel 1 órája van, hogy elinduljanak az oviba. Olyan 8 körül szoktak odaérni (autóval 2 perc). Bernát egyedül szokott felöltözni általában. Ambrus ragaszkodik hozzá, hogy én adjam rá a ruhákat, de szerencsére csak hétközben :roll:

Ők nem szoktak itthon reggelizni, csak a szokásos béress csepp, vitamin adagot szokták meginni-enni.

Cat,

Örülök, hogy a jó kedved :lol:
Szombaton mi is megyünk színházba, igaz, nem kettesben, hanem a gyerekekkel a Játékszínbe. Kíváncsi leszek...

Holnap hánytól lehet érkezni, ki mikor megy?

Detti

KépKép
kiliman

Itt is szar idő.... 3 napja nem állt el az eső, a kert már mocsár. :x Ahhoz képest, h szombaton egy szál topban szaladgáltam és ha tudtuk volna előre, simán lemehettünk volna a partra fürcsizni!!! :twisted:

Detti

Mi az a Camelot amit Ambrus kap? van linkje? Én Dávidnak egy Fisher price-os Imaginext-es kastélyt vadászok, pontosabban két féléből az egyiket:sasost v sárkányost. Nagyon jónak tűnik, jókat is írnak róla, van hozzá pár lovag, meg bővíthető is mindenfélével. Én használtan akarom most venni, mert elég drága és volt már olyan, amire megesküdtem volna h bejön majd valamelyiknek és mégse.

Mi nyáron Franciaog-ból hoztunk nekik lovagokat lóval, sárkányt, királyt-királylányt. Papo a márkája a figuráknak. Olyan pont jó méretűek, nekem nagyon tetszenek és ők is szeretik. Rengeteg féle volt belőle. Itt valami egész más márkanéven látok nagyon hasonlókat. Nem tudom, h otthon lehet-e kapni.... v Au-ban...

Dáv most idézem:"sárkányemelő és-szállító" kocsit szeretne. Ötlet????! Ő amúgy elég sokrétű "érdeklődésű": szeret minden ami ocsmány: dínó, cápa, sárkány, kígyó....hogy csak a kedvenceket említsem.

Edit

Láttam megint villogós Pókemberes pólót, jól emlékszem, a Te fiaidnak tetszett? Vadásszak?

Ma vettem nekik egy tök jónak tűnő dínós társast! :D The Land Before Time-os, ez a mese ment otthon is szombatonként a TV-ben, nem emlékszem a magyar címére. Kicsi dínókkal kell lépni a táblán, nagyon szépen van megcsinálva az egész. Nálunk is nagyon nagy sláger most a társasozás, Niki akár egész nap is el tudna velem játszani, sose unja meg.

Alvás: nálunk is ugyanez a cirkusz megy esténként, Niki volt h 10.15-kor még nem aludt!!! :shock: És a külön szoba se oldotta meg-így ugyan nincs pizsama-parti meg párnacsata, helyette van kijárkálás a fürdőszobába 5 percenként. Dá valamivel hamarabb elalszik. Ja, és Niki a vekker a családban... be se állítom az órát reggel, úgyis tudom, h nem fogunk elaludni.... van, h már fél hétkor az ágyam mellett áll és les. :roll: Amíg nem jártak oviba, nem aludtak délután, hétvégén most se és akkor akár fél 8-kor is lerakhatom őket és kuss van 10 perc múlva!!!

Esetleg érdemes lenne mondjuk 1 hétig tesztelni, h nem altatsz du. Hátha átállnának. Először nekem is elég nyűgösek voltak, de elég hamar megszokták és nem hiányolták. Elején még Dávidot volt, h leraktam v ment magától, de nálunk nem ő a probléma forrása. :lol: És, ha épp nagyon hisztisek, párszor előfordult már, h akár fél 6-kor is bevágtam őket az ágyba. Egyszer ébredtek kb 9 táján, de visszaaludtak és reggel f8-8-ig nyomták. 8) Ha kifáradnak, rakd le te is korán őket és nézd meg, h alszanak-e reggel amíg szoktak. Az nálatok úgyis elég koránt jelent. :wink:

Vikics

Amibe mi járunk, az itt preschool néven fut. Ez még nem suli, de már tanítgatják őket betűket felismerni leírni... jövőre Kindergarten, ez már az iskolához tartozik és elvileg ingyér lesz. 8) De majd meglátjuk, h hogy alakulnak idén... nyelvvel és egyebekkel. Azért nem rakom át őket jövőre, h megutálják a sulit, mert nem tudják tartani a lépést...

Tényleg: ki mit csinálna, ha a 2/3 gyerek nem egyszerre lenne iskolaérett???

Brigi

Hajrá a tollassal-hát, ebben nem lennék partner amúgy se... sose tudtam. :oops:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla!
Ha nem gond és összetalálkozol Pókemberes,villogóssal,akkor megköszönnék!Fiúk odáig lennének,meg vissza az örömtől!
Lehet,hogy bepróbálkozom az alvás elhagyásával.Gondoltam, 1-től 2-ig lehetne csendes pihenő.Aztán uzsonna és ha nem esik,kimehetnénk 1/2 3-tól 1/2 4-ig.Mert nagy szükségük lenne a mozgásra is.majd idebent játék.6körül vacsi,1/2 7kor fütcsi.7- 1/28-ig mese,majd alvás.Így 8ra aludnának.És akkor ez reggel 6-ig 10óra alvást jelentene.
Így esténként nekem is lenne még időm egy csomó mindenre.
Még érlelem a gondolatot!de ha nem változik a helyzet,belevágunk.
A mese (aminek a társasát megvetted): Őslények országa néven futott itthon.

Edit

Kép

Kép
edit73

Ja és a suli!!!Mi majdnem 100%,hogy halasztjuk egy évvel.Azaz 2011 helyett csak 2012-ben mennek.De én mindenképp a leggyengébb teljesítményű gyerekhez fogom igazítani ezt a dolgot.Nem szeretném őket egy osztályba iratni,de azt mindenképp,hogy egyszerre kezdjék a sulit.Hogyan is magyaráznám meg nekik,hogy te meg te suliba mentek,a te meg fiam maradsz az oviban. :shock:

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Reggelek:
Azért nekünk se ment ilyen flottul mindig. :) Bár azért a korai kialakuláshoz az is nagyban hozzájárult, hogy én nagyon utálatos vagyok reggelenként mert úúúgy szeretek aludni és annyira rossz megszakítani és felkelni. Szóval parancsolagatásokkal szoktak rá. Most már hogy nagyok csak néha kell szólnom mikor elbambulnak.
Az még nem tudom mi lesz ha a 10-es úton kecmergünk majd be reggelente...

Beletelt pár percbe mire megfejtettem a színházas beszélgetést. :)
Én a szabó Dávidot vittem magam mögött motoron (jó.... csak 60m-t :)) a Pesti Brodway fesztiválon. Teljesen be voltam tojva pedig nem vagyok az az esos-kelos fajta. :) Nagyon jópofa volt. A Lány motorosok férfi színészt vittel a fiúk meg nőket.

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Szerettem volna menni én is vacsorázni, de nem megyek. Nem fertőznék senkit. Hétfőn beoltattam magam ezzel a kombinálttal, estére hőemelkedés, pci torokfájás, keddre már láz, de olyan szinten, hogy ma bírtam felkelni az ágyból. Ha nem Ádámmal egyszerre dőlünk ki ugyanezekkel a tünetekkel, egyértelműen az oltásra fogtam volna, mert teljesen influenzás tüneteim voltak, de így csak pech. A tegnap elvittem Ádámot ide a körzetis orvoshoz (a Péterfyben érthető okokból nem szívesen fogadtak volna a korababák között). Első találkozásunkkor antibiotikummal kezett a doktornéni, hát, nem tudom, h mit gondoljak. Amióta hazajöttünk a koraszülött osztályról, egyszer kapott ab-ot Ádám, Gergő egyszer sem.

Cat!
Megtennéd, h írsz priviben pár mondatot a dokitokról, vagy azokról, akiket ismersz, ajánlasz, vagy nem a körzetben?

Egy szó, mint száz, most nem fertőznék meg senkit.

Reggelek:
mi fél 8-kor kelünk, az oviban reggeliznek, félig-meddig önállóan öltöznek, de fél 9-re éppen, hogy beérünk az oviba. Korán kelni nem is nagyon tudnak. Most péntekenként kelünk fél 7-kor a beszédjavító miatt. Hát, olyankor robbantani kell őket az ágyból.
Nappal az oviban rendesen alszanak, nekem itthin későn alszanak el, olyan is van, h fél 3-kor. Este viszont minden nap fél 10-10 között alszanak el. Néha később is. Ma Ádám nem aludt egy perce sem napközben, ennek ellenére 9,40-kor aludt el.

Suli: most azt mondta az egyik óvónéni, h szerinte a fiúk egy évvel később kezdik a sulit. Én nem is bánom, beszéltem már velük erről már a tavaly is, h szeretném, ha még egy évet ovisok maradnának.
Szerintem nálunk nem lesz olyan, hogy az egyik iskolaérett, a másik meg nem, de ha lenne is egyszerre mennének iskolába. Persze ettől még külön osztályba szeretném őket iratni (anyummal épp ma beszéltük telefonon, h szét szabad-e őket választani; szerinte nem)

Detti!
Ennyi idő után tényleg időszerű volt, h előkerüljön az a mellény. Mondjuk én alapvetően nem feltételezek gonoszságot a háttérben, hiszen, akkor nem szóltak volna, h náluk van a mellény.
Apa nálunk azt sem tudja, h melyik szekrényben vannak a ruhák. Az oviból többször hozta már haza valamelyik gyereket a más ruhájában. Fogalma nincs, hogy van kinti/benti cipő/ruha. Most, hogy hidegebb van, tán nem hozná haza a benti szandiban. És minden alkalommal elmagyarázom, h mi van, de tök fölösleges.

Karácsony: nálunk az idei lesz az eddigi legszerényebb, de ha lenne lehetőségünk sem halmoznám már el őket annyira, mint eddig. Messze nem kaptak eddig sem annyi mindent, mint más gyerek, mégis azt érzem, h fejetlenül ajándékozgattam nekik. Egyszerűen nem érzik a különbséget a kis és nagy dolgok között. Szeretném, ha az apró dolgoknak ugyanúgy tudnának örülni, mint a nagyobbaknak. Arról nem is beszélve, h nincs hely semminek ebben a lakásban.

Ma ajándékot rajzoltak a télapónak, h azt szeretnének:D Lezajzolták a télapót (piros, csupasz, nagy pocakos pálcikaember), és körbe az ajándékos dobozokat. A tartalmára nem derült fény, mert csak a dobozokat rajzolták:).
Ha megkérdezem, h mit szeretnének a télapótól, akkor ajándék a válasz. Elég differenciált, mit ne mondjak.

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Vikics,
te mázlista :lol: Mármint a Szabó D miatt :lol: 8) Szintén 'megszállott' vagy? 8)

Meme,
még Tamás is elkeseredett a Menya szerepo-n, szóval megpróbálok 9-ére szerezni és ezt meg eladni. Ma elmegyek a jegypénztárba, de ha látok vhol közben jó jegyet, akkor azért szóljatok!

Annamari,
nagyon sanálom!!! Gyógyulj meg! Jó lett volna találkozni. :(

Kép
nettke

Meme,
akartam írni, hogy mi 2x is BÁdámmal láttuk, isteni volt!!!! Miatta ne szomorkodj. DA miatt már igen, nomeg Pellerke.. :cry:

Kép
nettke

Vikics,

te mázlista !!! Kapaszkodott ??? :wink: No, ez csak vicc volt. Nálunk nem hat a parancsolgatásom. :? Gyermekeim akkor "ellenállóvá " válnak. Nálunk az jön be, ha szépen mondom, ill. kompromisszumokat kötök. Pl: ha ezt megcsinálod, akkor anya ebben már segít... stb... Szóval kicsi zsarolással megfűszerezve.
De, amiket már "begyakorlunk" az nagyon megy. A kinti cipőnél és a kabátnál Zsombinak sose, Zsófinak csak ritkán kell segíteni.

Lilla,

pont múltkor, mikor az óvónéni viccesen mondta, hogy mehetnek iskolába a picikéim, akkor beszéltük, hogy milyen szerencse, hogy viszonylag egyforma képességűek. Nem egyformán ügyesek mindenben, de kiegyenlítődően. De, ha ez nem így lenne, nem lenne kérdés, egy időben kezdenék az első osztályt. Persze ha ez megoldható lenne. Sőt, akkor tuti külön osztályba lennének. Mert nálunk valszeg nem lesznek külön.

Nettke,

hívd fel Ridly Katát, hátha tud segíteni.

Annamari,

jobbulást!!!!

Detti, Nettke

le a kalappal az ügyes reggeli apukák előtt!!!! Nálunk segít Lacikám mikor itthon van,de szerintem ezt mindig nem bírná.

Meme
szinta

Detti :) ,Nettke :)
Le a kalappal a pasik előtt, hogy egyedül készítik a gyerekeket. Amíg én elrendezem a háztartást, felöltöztetem a gyerekeket, magamat, összerakom a játékokat stb. reggel Zoli addigra készül el csak magával. Sokszor el is megy edzésre reggel, és egyedül készülünk. Ő reggel használhatatlan, még a zajt is nehezen viseli. Este sokkal jobban munkára fogható. :lol:

Vikics :)
Szintén rajongó vagy? Én egy másik Szabót motoroztatnék meg. :lol: Csak az Szabó P. :wink:

Lilla :)
Én nem vinném külön őket iskolába, nem lenne szívem. Akkor a jobb képességű megvárná a tesóját. De szerencsére nálunk közel 7 évesen mennek majd, és már most látszik, hogy egyszerre. Samu a jobb képességűbb zsigerből vágja a dolgokat, de nincs kitartása. Oli viszont a szorgalmas, kitartó, és ezzel simán pótolja a hiányosságait Samuval szemben. Hál istennek ezen nem kell agyalnom, de itt tuti a szívem döntene.

Annamari :)
Jobbulást! Sajnálom, hogy nem tudsz jönni. Írok pü-t.

Meme :)
Háát egyik szemem sír a másik nevet a 15-i jegyeddel kapcsolatban. Bár Szil és Kató miatt én megnézném.

Cat
Kép
cateye

Cat,
megvan, köszi a segítséget :lol: valahol mögöttetek ülünk majd (11-12 szék) :lol:
A másik kettőt meg piacra dobom majd.

Lilla,
ez nálunk is egy nagyon is valós kérdés, már most ezen szoktunk töprengeni :roll: Mi 6 és fél évesen mennénk ugye suliba, ha várunk, akkor 7 és 1/2 lesznek. Olyan soknak tűnik ennyi időt veszteni, 19 és fél évesen fognak érettségizni??? :shock: na jó, hülyeség ezen fennakadni, tudom.
De hogy Sárika iskolaérett lesz-e másfél év múlva, azt nem tudom. És akkor ha Nati meg igen, akkor menjen egyedül? Vagy csak Sárit hagyjuk le? Fogalam sincs egyelőre. Anyai szívem azt mondja, menjenek együtt. Ugyanakkor egy jó képességű gyereknek nem kiszúrás elvesztegetni 1 évét fölöslegesen? :roll:

Kép
nettke

Sziasztok!

Lilla!

Nekem ugyanez van, Pepe okosabb, eszesebb, figyelmesebb, Csengének mindig nehezebben mentek a tanulós dolgok. De nem vinném őket külön mert azt elég nehéz megmagyarázni, hogy ikrek de az egyik miért nem mehet. Ha 5 évesen még valahogy el is fogadná, de később tuti balhézna miatta és kikérné magának. Meg a suliban a többiek is folyton kérdezgetnék, hogy akkor a tesód miért jár a kisebbekhez? Ez a külön osztály határozottan jó szerintem. Így ha valami nem megy Csengének, akkor simán rámondom, hogy biztos ezt még ők nem tanulták, nem ezt gyakorolták ma, stb. És így nem úgy érzi, hogy ő butább csak hogy az ő osztályukban másképp haladnak. Amúgy Pepe már tudja az összes betűt, le tudja írni a keresztnevét de még nem érzett rá arra, hogy hogy lehet összeolvasni a betűket. De szerintem más nem kell sok hozzá :) Csenge is le tudja írni a nevét, de ő még sok betűt nem tud, illetve leírja ugyan őket de keveri, hogy melyik melyik, csak a rajzképet ismeri. Neki határozottan nehezebben megy, és ráadásul ha itthon gyakorlunk akkor Pepe mindig súg neki, Csenge meg ezt várja is :evil: Már csak ezért is jó a külön osztály, legalább ott rá van kényszerítve hogy egyedül gondolkodjon.

A reggeli készülődés nálunk nagyban függ attól, hogy mi mikor kelünk. Ha nappalos vagyok akkor én már 6:20-kor kelek, a férjem is 7-kor, úgyhogy olyankor ők is kelnek mert észreveszik, hogy mi felkeltünk. Nekik ez még korán van, így olyankor reggeli után még játszanak, mert a suliba csak 9:10-kor kell indulni 8)
Ha úgy van mint ma hogy délutános vagyok akkor viszont csak 8:20-kor kelnek, utána reggeli, öltözés, stb. Ez elég rossz napirend szempontjából, na de hát ha a szülőknek nincs napirendje akkor hogy lenne a gyereknek :?
Az este is ennek megfelelően változó: ha korán kelnek akkor elalszanak délután ha hazajöttek a suliból és akkor 10-kor alszanak el este, ha nincs délutáni alvás akkor 8-kor fürdés, aztán mese és kb. 9 mire elalszanak. Amúgy mostanában Pepe éli nagy önállósági korszakát, egyedül megy zuhanyozni, fogat mos, felöltözik és úgy vár betakarózva, hogy vetítsek esti mesét :)

Annamari!

Gyógyulj meg hamar :) Mindig a legrosszabbkor jön a betegség :(

Karácsony: ez nálam is gond, mert nálunk meg Barbit meg Disney hercegnőket kell venni, hiába van már több tucat belőle. :( Most szülinapjukra Pepe kukásautót kért ami emeli a kukát :roll: , Csenge meg olyan Barbit akinek van lova és lovagol. Anyuéktól görkorit kapnak, anyósoméktól meg pónivárost, mert a hecegnő mellett a póni még a sláger.
A karácsonyról még fogalmam sincs, ami biztos az Pepe bukfencező tigrise amit tavaly elloptak tőle, azt már beszereztük, nagyon bízik a Télapóban, hogy sikerül visszaszereznie és visz virgácsot a rossz cigánygyerekeknek ...

Télapó: nálunk még simán elhiszik, ráadásul idén tuti nem bukhat le mert azt még nem fogják megérteni a többi gyerektől, ha megmondják, hogy nincs. :) Na meg a suli angol is és ott tuti készülnek majd a kandallós télapós változatra :) Ja, meg tegnapelőtt voltunk egy barátunknál és a kandalló kéménye be volt dugva valami ronggyal, hogy ne jöjjenek be a gyíkok meg a bogarak. Erre a csajok szóltak neki, hogy majd ne felejtse el kiszedni, mert nem tud bejönni a télapó :lol:

Idén karácsonykor lesz először műfenyőnk :(

Brigi!

Nem is tudtam hogy tollasozol :) Remélem lesz hozzá partner :)

A vacsisoknak jó szórakozást estére, jól emlékszem, hogy ma mentek ?

Ditke
ditke62

Nettke :)

A másik ikres fórumon volt egy lány aki külön vitte őket suliba. A kislány már iskolaérett volt, a kisfiú még nem. Az idő őt igazolta. A kisfiú kis létszámú suliba jár, szeret tanulni, sikerélménye van.

A kislány igazi kis cserfes, nagyon jóképességű volt. A kisfiú például csak 1 évvel később lett szobatiszta mitn a kislány, szóval minden jel arra mutatott, hogy a kislány jóval fejlettebb.

Ha érdekel, majd előkeresem a levelezést vele, mert nagyon tanulságos amiket írt. Nagy vívódás volt nekik is.

Gratulálok a jegyekhez! Örülök neki, hogy sikerült! :D :D :D Nálunk még Zoli nem biztos, hogy tud jönni 9-én, dolgozik, de én tuti megyek, még egyedül is. Első sorban Jonellel :lol:

Ditke :)
Miért nem vesztek cserepes fenyőt? Ahogy láttam van kertetek, oda ki lehet tenni utána.

Cat
Kép
cateye

Cat,
a kislétszámú iskola alatt valami spec sulit kell érteni?
Néha jót aggódom ezen, hogy egyáltalán mehet-e rendes iskolába.. de hülyeség, mert még nagyon korai, és olyan szuper kiscsaj, nekünk nem is lenne semmi bajunk vele :roll: csak az elmúlt év után mindig bennem van a félsz, hogy egyszer csak megint szólnak, hogy milyen problémás :(
Amúgy meg állandóan dícsérik, olyan szépen rajzol (szeptemberben fogott először ceruzát a kezébe!), hogy rajzpályázatra küldték a 'művét', barátkozik, szófogadó, csak kicsit lassabb, mint a többi és ugye pösze. Szóval nem akarok aggódni :lol:
Szegény Zoli, pedig ő a nagy Menya-rajongó!

Tényleg, mikor találkozunk ma??? És akkor ki jön?
Cat, Detti, Pram, Judyt, Vikó, Nettke, ??? Kata??

Ditke,
azért mindig elgondolkodó, mekkora előny, hogy ilyen 'suliba' járhatnak a lányok! betűk, olvasás.. hol van ez még nekünk! Nomeg a 2 idegen nyelv is. Irigykedem :wink: :lol:

Kép
nettke

Sziasztok!

Operett:
Igen kapaszkodott nagyon! Muszáj volt neki, mert nagyon lassan lehetett menni mivel a tömegbe kellett utat vájni úgy, hogy közbe dudálni is gáz is kellett húzogatni, hogy jó látványos legyen. És hát ilyenkor kicsit billegálisabb a motor. :) Barátnőm a Pellert vitte.
Én nagyon szeretnék sűrűbben járni, de sajnos ez az amire már nem nagyon van időnk. :( Pedig az egyik barátunk elég magas beosztásba ott is dolgozik.

Iskola:
Én sokat gondolkodtam rajta hogy is legyen mikor menjenek. Igazából mehettek volna 6 1/2 évesen is. De még annyira jól érezték magukat az oviba. (nagyon rafkósak) Még egy tesztet is csináltak az iskolába, hogy eloszlassák a kételyeimet az iskolaérettség kapcsán és kiválóan teljesítettek. De mikor utána megkérdeztem, hogy szeretnének-e nyár után iskolába menni azt mondták " Anya! Én csak ez a nyár utáni nyár után szeretnék menni...." Mondjuk nem bántam cseppet se, mert azért a dupla gyes elég jól jött még egy évig....
Levi és Nándi egy osztályba is járnak. Azzal meg úgy voltam, hogy ha gond lesz, még mindig lehet őket külön osztályba tenni. De nincs gond abszolút. Az elején egymás mellett ültek, de folyton segítettek egymásnak, így 2 hónap múlva szétültette őket a Tanító néni. Mondjuk ha úgy nézzük egymás mellett ülnek, csak nem egy padba. :) Nagyon jól teljesítenek mind a ketten! Év végén kitűnők lettek, oklevelet is kaptak pedig azt nem csak úgy osztogatták. 6 gyerek kapott velük együtt. Még nevetgéltem is, hogy az osztály kitűnőinek egyharmadát mi tesszük ki. :)
Ja... és majd minden gyerek egy évvel később kezdte az elsőt. Talán 4 gyerek volt aki 6 év körül ment, sajnos kettő évet is ismételt. Jó nem voltak egyébként túl jó képességűek.
Nálunk mondjuk a külön osztály azért se volt annyira favorizálva, mert egy angolos egy sport és egy környezettudatos osztályt indítottak és egyértelműen mindketten ez utóbbi beállítottságúak. Még a sport is jó lett volna, de az meg nem iskolaotthonos, szóval nagyon megbonyolította volna.

Reggel..... kellett megszólalnom.... tegnap már bent volt az üzenőbe, hogy mindenki érjen be időbe. Jó nem nekünk szólt, de vége az arany életnek! Kelhetünk 10 perccel előbb. :D
Vikics

KépKép
vikics

Nettke :)
Brigit hagytad ki, így leszünk 8-an. Én 1/2 8-ra érek oda, hamarabb sajnos nem.

A kisfiú Meixneres iskolába jár, kis létszámú osztályba. Matekból dícséretes, és nagyon jók az eredményei. Már oviba is külön csoportba járt a kislánytól, így teljesen elfogadta, hogy ő hamarabb megy suliba, mert amúgy sem azonosak voltak a barátaik.

Egyébként a Meixner módszeres sulin én is gondolkodom, illetve mindenképpen ilyen tanárnénit fogok keresni nekik :roll:

Nem tudom, hogy érdemes-e visszatartani őket.Ha Sárit kell, akkor én visszatartanám Natit és Benit is. Nati szorongása miatt jó lenne még az ovi, hogy a sulit idősebben jobban bírja.

De annyit fejlődnek még fél év alatt is, hogy nem lehet ezt most megmondani, ráérsz ezen később agyalni, és szakember segítségét kérni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára cateye 2009.11.13 13:56-kor.

Cat
Kép
cateye

Ditke!

Boldog születésnapot a lányoknak!
Az azért nem semmi, hogy 5 évesen már betűket tanulnak! Meddig vagytok kint és hol?
Elképesztő előnnyel fognak indulni ha megtanulják a nyelveket!
Vikics

KépKép
vikics

Isten éltesse Csengét és Petrát!

Cat
Kép
cateye

Nettke,

az én koránérő nagyfiam sem ment 6,5 évesen. Már sokszor leírtam itt, így nem untatlak ismét miért. De, életem egyik legjobb döntése volt !!! A nagy követelmények, mellyeket akkor fogtok látni mennyivel több mint anno nálunk , meg sem kottyannak neki. Ahogy Vikics is írta, mostanság inkább a 7- 7,5 felé orientálják az iskola kezdést, nem véletlenül.
De, ráérsz még ezen gondolkodni. Meg, ha jók az ovinénik , segíteni fognak a döntésetekben. Húúú, emlékszem anno nekem milyen sz@rul esett, hogy az én ( akkor még ) egyetlen, drága kisfiam nem javasolt volt !!! De, aztán az élet őket / engem igazolt. ( az már csak mellékes, hogy így egy olyan tanítónénihez került aki olyan ritka mint a fehér holló ).

Vikics,

gratula az oklevélhez!!! De, jó, hogy mindkettő egyformán okos.
Kristóf is eddig minden évben kapott könyvet ( nálunk ez a divi). A büszkeségtől és a meghatódottságtól volt, hogy majdnem bőgtem... :oops: Olyan jó érzés.

Meme
szinta

Ditke,

Nagyon sok boldog szülinapot kívánunk a csajoknak!!!
Kép

Meme
szinta

Ditke!
Mi is nagyon boldog szülinapot kívánunk a csajoknak! Két skorpió lányka? Hm, ha olyan kamaszok lesznek, mint én, nem lesz könnyű dolgod.

Vikics!
Nagyon ügyesek a fiúk, joggal lehetsz büszke rájuk!
És igaz ez Editre és Memére is.

Most nálunk a szülőin azt mondták az óvónénik, hogy akit lehet, azt küldenek iskolába, szóval erősen úgy néz ki errefelé a helyzet, hogy indokolatlanul nem nagyon marad senki. Mert akit az óvónők iskolaérettnek látnak, az csak a nevelési tanácsadó javaslatára maradhat még egy évet oviban.
Különben nem is tudom pontosan, hogy most hol is kellene tartaniuk. Gergő szépen mesél, Ádám ügyesebben számol (a tegnap tanulta meg, hogy a hetest ne hagyja ki a sorból, így tud számolni tizenkilencig).

Azon én is gondolkodtam már, h 19 évesen érettségiznek majd, de szerintem én is totál éretlen lettem volna 18 évesen az egyetemhez, munkához aztán végképp!

Azt elfelejtettem írni, hogy érezzétek jól magatokat ma este!

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Annamari :)
Akkor itt egyöntetű a vélemény Zuglóban, hogy mindenkit küldenek iskolába akit ők( óvoda és a nevtan) iskolaérettnek nyilvánítanak. Így a 6,5 éveseket simán küldik, mert nagy a torlódás az ovikban a sok visszatartott gyerek miatt, akiket a szülők nem akarnak még vinni, hogy hagy legyen még gyerek a gyerek.

Ebből is lesznek még viták, bőven, hogy ki dönthet az ovi vagy a szülő. :roll:

Szerencsére mi októberiek vagyunk, így tuti nem mennek 6 évesen, csak majdnem 7, én ezt is tartom helyesnek. :oops:

Cat
Kép
cateye

Csajok,

jó szórakozást este, érezzétek jól magatokat!

Cat, Nettke, Judyt,

nektek pedig, egy nagyon jó szombat délutánt kívánok !!!! :lol:

Meme
szinta

Ditke,
Isten éltesse a csajokat!!!! :lol:

Meme,
neked pedig nagy ünneplést holnapra, jó bulit, és tudod, füled érjen... :lol: :lol: :lol:

Kép
nettke

Sziasztok!

Köszi a köszöntést a csajok nevében is :)
Majd csak holnap ünnepelünk mert még nemrég értem haza és Apjuk is ügyel, ő majd reggel jön.

Vikics!

Spanyolországban vagyunk április vége óta és hogy meddig maradunk? Remélem örökre :lol:

Jó éjt!

Ditke
ditke62

Isten éltesse Csengét és Petrát!!!!

Kép
pramprampram

Lányok, a tegnapi vacsin jó volt a hangulat :) Persze, azért akik nem tudtak eljönni, hiányoztak :wink:

Kép
pramprampram

Szuper volt csajok a vacsi! Nagyon jól éreztem maga. :D

Nehezen jött össze, de annál jobb volt. Wasabi decemberre ? :wink:

Isten éltessen! Jó bulizást estére! :D

Cat
Kép
cateye

Lányok,
Élmény volt ismét, de lassan már ez a megszokott :lol:
Legközelebb variáljuk a helyeket, mert Brigivel és Dettivel alig tudtam értekezni :wink:
Én benne vagyok egy Wasabiban, mondjuk dec második hete környékén!

Kép
nettke

Nagyon-nagyon sok boldog szülinapot Csengének és Pepének!!!!

Csajok :)
Örülök, hogy végül elmentem. JÓ volt!
Nekem a kaja nem annyira jött be, de a társaság kárpótolt. :) :) :)
Hajrá tollasozók!! :)

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Judyt,
Tegnap beszéltünk a gyöngyös kirakókról.
A fiúknak talán nagyobb a sikerülményük, ha egy ilyen LEGOval kezditek:
http://www.brickshop.be/shop/components/com_virtuemart/shop_image/product/a462e32e67547a61dff3c47d719b25dc.jpg

Kép
pramprampram

Sziasztok!

Ha szeretnétek a gyereknek egy remek mesekönyvcsomagot nyerni, gyorsan ragadjatok billentyűzetet, és írjatok egy Mikulás-történetet - lehet megtörtént is, a családi legendáriumból, esetleg kitalált is.

További információ a Kölökneten:

http://koloknet.hu/949-mindennapi-trtneteink

A könyvcsomagban remek illusztrátorok és írók munkái találhatók meg, ráadásul még odaérhet Télapóig!

Üdv:

Dia
dia
Budapest

Sziasztok!
Nagyon jó volt a vacsi!!!! :)
Nekem bejött a kaja, csak túl sok volt!!!

Brigi, Vikó!
Örülök, hogy személyesen is megismerhettelek benneteket!!!

Nettke, Cat!
Örülök, hogy elmehettem a Mozartra!!!
Felejthetetlen élmény volt!!!!!

Pram!
Köszike, nagyon jó ötlet ez a LEGO. :)

Ditke!
Isten éltesse a lányokat!!!

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!

Nekem bejött a kaja a vacsin, főleg a creme brulee, isteni volt, csak sok.

Egy Mázsos Mozartot nagyon ajánlok nektek januárra, ha akartok jó színészi teljesítményt látni, és hidegfutkosást. :D

Pram :)
Vettem tegnap plüss pisit. Köszi az ötletet. Bár nem tökéletes, ez a V nyak nekem sem jön be, meg, hogy nem passzés, de ennyiért nem kapok sehol ilyen minőséget.

Megnéztem az általad említett játékboltot a Sugárban. Brutál árak vannak a compayához képest. Ott kell kinézni a játékot, és a compayán megvenni, bár rákérdeztem, és smart gameseket nem árulnak, csak a Thinkfunt.

Vikó :)
Dobsz nekem egy email címet? Köszi.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok,

Én is jól éreztem magam a vacsin, annyira tele lettem, hogy másnap is éreztem...

Ditke,

Boldog szülinapot a lányoknak! Majd mesélj, hogyan ünnepeltetek!

Mi szombaton színházban voltunk a fiúkkal, egy Levente Péter előadást néztünk meg. Interaktív volt nagyon, az előadás 50 %-át azok a gyerekek játszották, akiket LP kiválasztott. Főleg 8-10 éves gyerekeket hívott fel a színpadra, de egyszer egy óvodást akart. Ambrus a 10. sorból úgy jelentkezett, hogy majd kisett, és végül őt választotta. Ő volt a tűzoltóautó kipufógója :lol: Annyira édes volt, ahogy a színpadon állt a nagyok között, és csodálkozott körbe. Olyan büszke voltam rá. Nagyon kis exhibicionista gyerek, imád szerepelni. Ja, és a legnagyobb poén az volt, hogy LP megkérdezte, hogy hívják, és Ambrus válasza: Budaházy Ambrus Lovag :lol: Ugyanis egyszer lovaggá ütöttem, és azóta őt így hívják, akárki kérdezi :lol:

Detti

KépKép
kiliman

Nettke, Cat!
Jelentem a fertőzés jelei már mutatkoznak rajtam.
Délelőtt a kollégáimnak mutattam a Mozart betétdalokat.
Dél körül megjegyezte a kollégám, hogy MÁZS világban élek!!! :)

Judyt
KépKép
judyt

Judyt,
ó igen.. és ez sosem gyógyul :lol: :lol:
Azért szombaton egy átlag feletti nagyon klassz előadás volt, szuper közönséggel, ami nagyon sokat számít szerintem. Szóval nem csoda, hogy így hatott. Engem is nagyon feltöltött :lol: Azóta is lebegek, nem is számítottam ennyire nagyon jóra 8)

Detti,
milyen bátor Ambrus! Az én gyerekeimet korbácssal se lehetne felkergeti egy szinpadra :roll:

Kép
nettke

Judyt :)
Mostmár tudod, hogy hogy tuningoljuk magunkat a hétköznapokban. :lol: :wink: Egy előadás és néhány nap föld felett járás... :D És tényleg nem gyógyul, ahogy Nettke írja, olyan mint a kábszer. :D

Detti :)
Nálunk Samu ilyen színpadra termett, Olit a szék alól kellene kihúzni, ki nem menne semmi pénzért. :D

Hétvégén Zoli moziba vitte őket a Don Quijote-ra. Délutáni előadás volt, 16 órától és előtte nem aludtak a fiúk. Ahogy beértek a moziba és a villany leoltódott Oli elaludt, majd a végén a szereplő feliratoknál ébredt. Otthon kéredztem tőle, hogy Olikám milyen volt a mozi? Mire a válasz "Jó volt Anya, de olyan rövid volt, hogy alig kezdődött el és máris vége lett." :lol:

Cat
Kép
cateye

Cat,
Örülök, hogy találtál meleg pizsamát :)

Ambrusnak és Samunak ajánlanám kicsit nagyobb korban /8éves kortól/ http://www.lakner.hu/

Detti,
Nekem nagyon tetszett Ambrus bemutatkozása :)

Katám fogtündér szeretne lenni és sokáig nézelődtem, míg megtaláltam számára a megfelelő játékot.
http://jatekkastely.unas.hu/shop_artdet ... cikk=20618
Interneten találkoztam vele, de üzletekben sajnos nem :( ...jobban szeretem megnézni, hogy sértetlen-e hiába, na ebben a dologban olyan maradi vagyok. Ha esetleg valahol találkoztok vele kérlek, jelezzétek nekem.

Kép
pramprampram

Gabi :)

Köszi. Lakner bácsinak azért vastagon ír a cerkája, hogy havi 15.000 Ft-ot kér a tandíjra, ami heti 1 alkalmat fedez. :shock: :shock: Sajnos ez nekünk nem lesz jó, az anyagiakon túl azért sem, mert XI. kerületben van, ami nagyon kiesik Zuglóból.

A PD fogdokit én láttam a játékboltban. Megnézem itt neked a Játékboxban, hogy van-e. Nagyon jópofa egyébként, szerintem az enyémek is túrkálnák-fúrkálnák. 8)

Cat
Kép
cateye

Cat,
Köszi :)

Kép
pramprampram

Gabi,

Nekünk ez lesz az egyik karácsonyi ajándék, amit kiadunk rokonoknak :lol: A másik meg vagy a polipos vagy a majmos. Még nem tudom, amit majd kapni lehet a Toysban.
Szerintem tök jó, nyugodtan bevállalhatod neten keresztül is. Én a hétvégén láttam az új bev.kp-ban, az Allee-ban, a Régió játékboltban.

Lakner bácsi meg biztos tök jó, de tényleg 15e ft? Az elég drága. Meg igazság szerint Árpi rosszul lenne, ha ilyenre járna a gyerek :roll: Ő nem bírja a színészeket :roll:

Cat,

Milyen a Don Quijote? Csak két moziban adják, ugye? Néztem én is, főleg azért, mert valamennyire lovagos a történet...

Detti

KépKép
kiliman

[quote]
írta:
Milyen a Don Quijote? Csak két moziban adják, ugye? Néztem én is, főleg azért, mert valamennyire lovagos a történet...

Detti :)
Zoli és Samu szerint elég unalmas volt, és a kritika is rossz róla.Olinak tetszett. :wink: Az Urániában látták, a mozival nem volt gondjuk, de tényleg nem játszák csak 2 helyen.

http://index.hu/kultur/cinematrix/kriti ... onquijote/

Pram :)
Január végén van felvételi a Madách musical stúdióba az Angol utcába, felhívtam őket, így oda viszem Samut. 8)

Cat
Kép
cateye

Pram,
én meg tegnap a gödöllői Tesco-ban a boncolós játékot találtam meg :lol: Hihetetlen mik vannak!!! :lol: :lol: Ez a fogtömős is jópofa 8)

Cat,
kíváncsi leszek a Madách-ra :lol: Biztos kicsit leköti majd a fölös energiáit 8)
Sajnálom a Don Quijotét. Nyilván ennél is az előzetesben volt összegyűjtve az összes jó poén :roll: De azért Oli egy csuda pofa :wink:

Kép
nettke

Sziasztok!

köszi a köszöntést, a szülinaposok:

Kép

A görkori bejött, bár még nem tudnak vele menni, de kitartóan próbálkoznak. Nagy siker még egy majmos társasjáték. Egy pálmafában vannak pácikák, arra felakadva majmok és ki kell húzni a pálcákat úgy, hogy ne essenek le a makik. Itt Monos locos a neve, nem tudom otthon hogy hívják, de ajánlom, még mi is sokat nevettünk rajta :)

http://www.ludomecum.com/familiar/busqu ... 0&origen=f

Mennem kell, holnap ügyelek :(
Ja, a csajok nyelvi fejlődéséről annyit, hogy káromkodni már tudnak :(

Képzeljétek, decemberben megyek Mamma mia-t nézni :)) Csak hogy ne maradjak le nagyon tőletek :)

Detti!

Tök ügyi Ambrus!! Az én csajaimat oda se lehetne vontatni. Mondjuk a genetikai hátterükkel nem is csodálkozom
:roll:

Cat!

Esküszöm, háromszor elolvastam a mondatot, hogy pontosan mit is vettél és komolyan elgondolkoztam, hogy vajon mi célt szolgálhat :shock: :lol: De aztán mivel nem bírtam rájönni tovább olvastam és kitaláltam :)

Megyek, holnap ügyelek :(

Jó éjt!

Ditke
ditke62

Szépek vagytok!!
Pepe még mindig Te vagy, Csenge meg a férjed. :) De ha nem hasonlítanának Rátok ennyire, akkor nem is tudnám, hogy melyik melyik. :) :) :)

Majmos játék tényleg szupernek néz ki. Meg is kerestem. Nálunk Bukfencező majmok a neve. Most akkor agyalhatok, hogy melyik ügyességi játékot vegyem. :roll:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Ditke,
hú, ezek a torták!!!! :shock: :shock: naggyon szép, csajos!
A majmos játékot én is láttam a Corában, karácsonyra meg szeretnénk venni, jó, hogy tetszett Nektek, ez jó visszajelzés. :D
Te hogy csinálod, hogy abszolút nem látszik rajtad ez az össze-vissza élet, a 12-órázás???? :shock: Szemtelenül jól nézel ki Ditke :lol: :lol: :wink:

Kép
nettke

Nagyon jól néztek ki! És ezek a csajos torták! Finom is volt?

Még szerencse, hogy nem vettem meg a Brigi által ajánlott játékot, mert ez is nagyon tetszik. Még megrágom, hogy melyik legyen. Nagyon jópofa!

Cat
Kép
cateye

Ezt a játékot már én is kinéztem vagy 2 hete, csak nem voltam biztos a dolgomban:D

Ditke!
Nagyon szépek vagytok! A tortákat megint saját magad készítetted?

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Amit ígértem pár kép a fiúkról:

Cicákkal:
Kép

Ákos a szülinapi ajándékával:
Kép

Atika a szülinapi ajándékával:
Kép