Új privát üzeneted érkezett!

Koczkapaczi, köszi Kép. Most megnyugodtam. Nyugodtan rágcsálok tovább. Kép

Bori
lbori

BabsKép
Ha mégsem nyisszantanak gát tájékon akkor jó szolgálatot tehet (masszázs), később meg jó a babának, és pocak kenegetésre, gátsebre.
Én naponta orbáncfű olajjal masszírozom a gátat, de nem hiszem hogy ennek nagy jelentősége lenne.
Én megpróbálok a pozitív oldalára gondolni, és nem jajjgatni, kemény csajszi vagyok amúgy isKép
a prof is mondta hogy oxigént vesz el a beszéd és a jajjgatás, főleg kitolásnál, azért belegondoltam hogy szülőpózban tartom a lábam ugye kivülről térdhajlat alatt, és még nyomjak is, a doki nyakába rakom inkább a lábam tetszik nem teszik.Kép
Majd meglátjuk...........
fantikbaba

MacsKép,
Most azért ugye többet fogsz pihizni? Nem baj, ha még kicsit bent tartod a babótKép
Egy hülye kérdés: milyenek a jósló fájások? Menstruáció szerüek? Mert nekem tegnap éjszaka volt egy elég durva fájásom. Kicsit meg is ijedtem, hiszen nekem még nagyon korai lenne. Pláne, hogy még egy csomó minden hiányzik és a szobája sincs még kifestveKép

LboriKép,
Engem is szokott állandó éhség gyötörni. Van, hogy azonnal evés után éhes vagyokKép

Tegnap voltunk UH-n. Ugye azért mentünk, hogy megnezzék, hogy fejlödik-e rendesen. Még mindig kisebb a koránál, de a saját kis diagrammján egyenletesen fejlödik. Mondta a dokinö, hogy sokat kell pihizzek, mert ugye nem akarok egy kisnyulat hazavinni a korházból. Vicces volt a néni. Állítólag szeretik, ha min. 2800 g-mal születik egy baba, mert ha 200 g-ot veszit hazamenetelig, még akkor sincs túl nagy gond.

Moncsi
minike

Eszti, Zsófi, Timóca! Köszi a gratulációkat, nem azért írtam ám, hogy kicsikarjam! Kép Azért majd gondolok rátok a szülinapi torta mellett.. Kép

Pocó! Visszatöltés helyett szerintem majd fejreállít a dokid, és szorosan összekötözi a combajaidat.... A dokik már csak ilyenek! ;)

Remélem tényleg tudja a kismanó, hogy mikor szeretne jönni, én kicsit korábbinak "éreztem" a terhességemet az orvosi dátumhoz képest, de azért nem szeretném, ha nem lenne elég fejlett a kis tüdeje, és valami baja lenne a túl korai kibújcsizásból. Különben is addig jó neki, amíg bent van! Kép Kép Kép

Zsófi! Én is beszéltem a babussal, de látod, szerintem egyre biztosabb, hogy pont olyan önfejű, makacs oroszlán lesz belőle, mint az anyja... Kép

Babs! Úgy emlékszem Te is oroszlán vagy, neked is boldog szülinapot! Kép A szüléstől ne félj, pláne azért ne, mert más visitozott. A félelemtől blokkolnak a szervezetedre ható ösztönök...Te egészen más leszel, és ha pozítivan állsz hozzá, biztos nem lesz olyan nagyon rossz! Kép Ma meg már amúgy is olyan az orvostudomány, hogy ha más nem, akkor van fájdalomcsillapító módszer egy csomó, és vészhelyzetben meg ott a csaszi... Szóval semmi para! Kép

Macs
maccs

Moncsi!

A jóslók nem tudom, hogy ugyanolyanok-e mindenkinél, /merthogy állítólag a szülési fájdalmat sem ugyanúgy érzik a nők/, én olyasmit éreztem, mint menzi kezdete előtt a pocimnál + derékfájdalom együtt, de csak rövid ideig, és utána nem volt ismétlődése /nem jött rendszeresen/. Eddig 3-4x fordult elő. Nagy ritkán hajnalban szokott nekem is éles fájdalom lenni a pocimban, ha lendületesen fordulok, de szerintem az v.ilyen méhtartóizom húzodása, mert hamar elmúlik, és a fekvési pozíciótól függ, hogy elmúlik-e...

M
maccs

Moncsi!
Mi az a pihenés? KépKépKép - Na jó, csak poén volt! Kép Természetesen megpróbálok kicsit jobban odafigyelni.

A jóslók nem tudom, hogy ugyanolyanok-e mindenkinél, /merthogy állítólag a szülési fájdalmat sem ugyanúgy érzik a nők/, én olyasmit éreztem, mint menzi kezdete előtt a pocimnál + derékfájdalom együtt, de csak rövid ideig, és utána nem volt ismétlődése /nem jött rendszeresen/. Eddig 3-4x fordult elő. Nagy ritkán hajnalban szokott nekem is éles fájdalom lenni a pocimban, ha lendületesen fordulok, de szerintem az v.ilyen méhtartóizom húzodása, mert hamar elmúlik, és a fekvési pozíciótól függ, hogy elmúlik-e...

M
maccs

Hát hogy ez most mért ment el 2x.. ??????
maccs

2X is köszi a választ MacsKép
minike

Noémi Kép
Elképzeltelek, ahogy a doki nyakába rakod a lábad... KépKépKép De miért is kell neked tartani a lábadat? Van azon a szülőszéken lábtartó, az nem tartja meg?

Ja hogy gátmasszázs... Rendeltem én is olajat a nandu shopból, de nem jött meg, pedig már 2 hete. Kép Így aztán egyelőre marad a gáttorna meg az imádkozás. Na meg a málnalevél tea.

Maccs Kép
Köszi szépen. Kép Hogy te mi mindenre emlékszel! Kép De most akkor neked ma van szülinapod? Azt hittem, csak holnap.
Igyekszem ráncba szedni az idegeimet, előszedtem a jó kis holland szülőskönyveimet, azokat olvasgatom, azokból töményen árad a bízz-magadban-ez-egy-természetes-folyamat érzés. Csak azért imádkozom most nagyon, hogy nehogy akkor is egy sikoltozós nő kerüljön be, amikor rajtunk a sor, mert magamat még valahogy kezelem majd, de ezek a külső hatások...
babs

Babs! Holnap! Kép És igenis tessék bízni magadban! Kép Macs
maccs

Én nem láttam lábtartótKép Marad a noki és a szülésznő vállaKép
fantikbaba

Sziasztok!

ismet itt vagyok.

Tegnap anyoseknal sterilizaltam a cumisuvegeket, meg a cumikat. Kép
Ez is meg van mar. Kép
Macs!
Tessek pihenni.
Szerintem nekem is volt mar joslo fajasok tobbszor is, pedig meg van 6 hetem.
Szerintem nem fogom addig huzni, mert nagyon lent van a hasam. Mikor valaki meglat egybol mondja, hogy huh de lent van.
Na meg kezdek tonkre menni.
Ketoldalt felrepedt a szam, mikor soha nem szokott es enni alig birok.
Ugy bedagadtak a labaim, meg a kezeim, hogy faj, ahogy feszulnek.
Az osszes letezo elmulasztott virusszemolcsom ismet kezd elotorni.
Nyugtalan vagyok mindig, es nagyon rosszul alszom. Eros folyasom is van, amire azt mondta az orvos, hogy ez ilyenkor normalis.
Szoval szerintem nem fog bent maradni meg 6 hetig.
szerintetek?
Nektek is vannak ilyenek????

Magi (34)
Vendég

Noémi,
van lábtartó, nekem megmutatta a szülésznő, mit tud az ágy, tiszta profi. És az alsó része (a lábrész) lehajtható, és a lábtartók kinyithatók belőle. Így akár majdnem teljesen ülve is tudsz szülni. Azt mondta, mindegyik szobában ugyanilyen van, úgyhogy megússza a válluk... Kép
babs

Sziasztok!

Jó sokat írtatok, győzzön az ember visszaolvasniKép
Magi: a pocakom még nincs lent, de azt mondják, hogy nem az a mérvadó, hogy mennyire van lent, mert elképzelhető, hogy a 34. hét körül már lejjebb száll.
Folyás sajnos nálam is van, amiatt kell mindig az urológiára is járnom, mert a kelleténél érzékenyebb rá a nyálkahártyámKép A rossz, éber alvás a terhesség vége felé pedig azt hallattom, hogy természetes dolog, bár nem túl kellemes, nálam is ez van minden éjjel.

Maccs: nem láttam a nyákdugómat, mikor az elsőt szültem, mert ahogy éreztem, hogy lepattan, úgy elindult a vizem, hogy még ha akartam, se tudtam volna megvizsgálni. AZért remélem, hogy sokat pihensz, tessék még várni 1-2 hetet!Kép
Jelentem, holnap fogjuk összerakni a kiságyat, már úgy, de úgy szeretném egyben látniKép Meg még magunkat is legalább 4 hétigKép

Étvágy: olyan jó lenne éhesnek lenni, de nemigen megy. Azért eszem, mert muszáj, különben baj van a cukrommal, elkezd liftezni. Ha meg eszem, hamar abbahagyom, mert eltelek vele teljesen. Inkább többször kevesebbet, úgy nem is terülök ki utána, mint egy kisbálnaKép

Lau
33+2
lau

MagiKép,
Nyugi, nekem is megvannak ezek a tünetek a repedt szájon kívül (helyette van herpesz) + ma reggelre bedagadt a bal szemem. De ettöl még azért remélem, hogy Mocorgó bent marad még egy darabigKép

Moncsi
minike

Sziasztok Kép

Megint nagyok aktívak vagytok Kép

Maccs Kép Csatlakozom az előttem szólókhoz, tessék pihenni. Minden egyes odabenn eltöltött plusz nap kincset ér a picurkáknak. Úgyhogy csak dőlj hátra Kép És holnapra boldog 30-t!!!!

Noémi Kép Nálunk azt mondták az egyik előadáson, hogy a szülésznők+dokik imádják, ha a vállukon van a kismama lába, mert akkor szépen fokozatosan, gyanútlanul egyre szélesebbre tudják nyitni a combokat, ami ugye jó a szüléshez Kép Kép

Babs Kép Bár még én sem szültem, de ez a sikítozás elég rosszul hangzik. Nekem inkább az lenne az idegesítő, hogy mellettem visítanak és zavarnak. Egyébként meg nekem mindig az jut eszembe, amit anno autóvezetős elsősegélynyújtáson tanultunk, hogy ha van egy tömegbaleset és vannak olya sérültek, akik falfehéren, halkan szüttyögnek meg vannak olyanok, akik anyázva hangosan jajgatnak, akkor mindig az első típusút kell ellátni, mert az van igazán szarul, ugyanis a kiabálósnak van még ereje. No para Kép Kép

Jóslófájás. Én még nem tudom milyen. Nekem alul pár napig folyamatosan görcsölgetett a pocim, mint egy nagyon minimális mensis görcs, de a dokim azt mondta, hogy az a méhszalagok miatt van, ugyanis az utolsó hónapban már nem egyszerű dolog megtartani a nagyra nőtt pocakot.

Gátmasszázs és málnalevél Kép
Orbáncfű: kifejezetten szülés közben ajánlott, mert azonnal lazít. Előkészítő masszázsra a búzacsíra olaj a jobb, ugyanis az hosszútávon táplálja a bőrt.
Nem tudom hogy vagytok vele, de én még nem mertem elkezdeni inni a teát. Valahogy az van bennem, hogy úristen akkor gyorsabban fog jönni a bébi. Pedig tudom, hogy nem, de valahogy az az érzésem. megfogadtam, hogy megvárjuk a jövő hétfői 36-37 hét közötti UH-t meg méhszáj vizsgálatot és ha akkor még minden oké, akkor utána iszom és masszírozok.
A masszázst csinálja már valaki. Ezzel olyan félelmem van, hogy ha nagyon olajos marad a gát/hüvely tájék, akkor az egy jó kis táptalaj a baciknak. Vagy hülyeség?

Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Üdv.!
Megint egy kérdés. Nektek mennyi mostanában a vérnyomásotok?
Most voltam védőnőnél, és ő kicsit magasnak tartja az enyémet: 128/68. Két héttel ezelőtt 130/80 volt. Picit meg van dagadva a kezem és a lábam, a vizelet negatív, nincs benne fehérje, és eddig 12 kg-ot híztam. (30 hetes és 2 napos vagyok.) Azt mondja, sokat feküdjek, hetente 2-szer normális reggeli, de ebédre és vacsira csak alma, és hetente egyszer nézzük meg a vérnyomásomat, de ha lehet, naponta mérjem. Miért, olyan magas ez a 128/68? Vagy csak jobb az óvatosság?
Liv

Kép

Kép
liv

Edit: Kép Gátmasszázs: azt írják, hogy ha befejezted a masszázst, le kell törölni a felesleget, mondjuk ez egy olajnál elég érdekesKép

Jóslófájás: igazán fájásaim nem voltak, csak keményedések néha. Egy másik topicon azt mondták viszont, hogy a keményedéseket is jóslófájásoknak kell tekinteni. Erről hallott esetleg valaki valamit?
Teát én is vettem már, de majd csak a 36. hét után kezdem el inni, addig én sem merem.

Szülés: nálunk első fiamnál a férjem nem jött be, nem mertKép, anyukámmal voltam. Én már megmondom őszintén, nem emlékeztem igazán, azt hittem, én is kiabáltam, meg sikitottam, de anyu mesélte, hogy semmi ilyet nem csináltam, csak a kezét roppantottam szét majdnemKép meg nyögdécseltem. Szerintem ez attól függ, kinek mekkora a fájdalomküszöbe, mekkora a baba, milyenek a fájások, milyen a doki, meg a szülésznő hozzáállása, szóval sok mindentől.
Előre úgysem lehet megmondani, hogy ki hogy fog viselkedni.

Lau
lau

Liv Kép

Elöljáróban: se orvos, se védőnő nem vagyok, csak egy laikus kismama, aki a saját véleményét írja le a legjobb tudása szerint.
A 128/68 egyáltalán nem magas.
Én most tudom, mert hétfő óta vérnyomás (toxémia) mizérián vagyok.
140/90 fölött gázos lehet, de akkor sem egyértelmű.
Szóval, ha nincs fehérje a vizeletben és csak ennyi a vérnyomásod, akkor szerintem kár parázni, de azért sosem árt az óvatosság. Ha hetente megméri abból bajod nem lehet.
Alma dolog! Én is csináltam 5 hétig a doki tanácsára, hogy volt egy nap amikor csak almát ettem, mert jó vízhajtó. De az csak heti 1 nap volt, nem heti 5 + majdnem még kettő! Szerintem ez enyhe túlzás.
Ráadásul, most hogy beléptem az utolsó hónapba, mondta a doki, hogy hagyjuk el az almanapot, ne kínozzam magam. Ha dagadok, úgyis sokmindentől lehet. Egyek minél több almát, de kár szenvedni vele.
Szerintem nem szabad túlzásba esni.
Tényleg pihenj sokat, polcold fel a lábadat, tornáztasd a bokád, kezed, egyél sok almát és igyál rendesen folyadékot, meg méresd hetente a vérnyomit, de ne izgulj a 128/68 miatt.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Koszonom nektek a biztatast.
Ma kicsit depis vagyok.
Nincs ma jo napom. Kép
Faradtnak es kimerultnek erzem magam.
Vasalni kene.
Na meg a ruhakat elrakni.
Nincs hozza erom. Pedig mar lassan ures a szekreny, mert minden ruha a muanyag vodorben van. Kép
fozni is kene, mert semmi meleg kaja sincs.
Papa hazajon nem lesz mit ennie.
Meg egy kicsit pihenek es aztan osszeszedem magam. Kép
Vendég

Most hívott anyukám, ablakot mosott kivülről a létra meg eldőlt vele, elrepedt a medence csontja, megyek délután a balesetibeKép
fantikbaba

Babs!

Igen, én tudtam, hogy nagyjából mikor lesz szabin, mert rögtön az elején kérdeztük.
De azért megértelek, mert akkor még az elején én sem gondoltam, hogy augusztus enynire közel van szeptemberhez és egyáltalán nem elképzelhetetlen akkor szülni.
Én már annak is megörültem, hogy legalább van keddenként, mert amit szintén nagyon nem szerettem volna az az, ha más vizsgál meg. Őt már megszoktam.
Meg amúgy is hihetetlen, hogy járunk valakihez, aztán szüléskor mégsem lesz esetleg ott. És én már két gyereket szültem nála, nem azért jöttem hozzá, hogy a harmadikat valaki másnál szüljem meg. Nem hiszem, hogy a párom rajongana az ötletért...

Noémi!

Szerintem a szülőszoba színvonalasabb, mint a gyerekágyas részleg, de azért arra sem lehet panasz (láttam már több kórházban a gyerekágyas részt, és nekem szimpatikus a MÁVos megoldás). Nagyon jó, hogy a 3 ágyas szobákhoz van saját zuhanyzó, WC. Jól van megoldva a csecsemősrészleg is és az ebédlő.
Lábtartó: szuperül átalakítható ágyaik vannak, tuti van lábtartó, csak nem használják akkor, csak a varrásnál. Nekem legalábbis Beninél így volt...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Linato, köszi szépen a frissítést.
Fantikbaba, jobbulást az anyukádnak, te pedig ne idegeskedj miatta, elég egy beteg a családban.

Macs, tényleg pihizz sokat és simizdd a pocidat.
Izgulunk ám mi is értetek.

Holnapra mindenkinek sok kitartást, a beigért fronthoz, bár ilyen hűha után lehet, hogy szinte nem lesz semmi. Nekem már ma elkezdett fájni a fejem.
Vérnyomás, párnapja én is pánikoltam miatta, vettem vérnyomásmérőt és most méricskélek, nálam a meleg a ludas, itthon a hűvös lakásban 120/60 körül van, ha kimegyek a melegbe akkor szökik följebb 130 köré.
Szerintem az alma evésének fokozása elég jó lehet, ha 1 napig csak almát kéne ennem biztos éhhen halnék, vagy több kg fogyna belőle.

További szép napot
Márti
márti05

JAJ! Noémi! Ez nagyon rossz hír! Kép Jobbulást a mamádnak! Remélem azért nem kell gipsz meg ilyenek...! Majd írd meg, hogy mi újság!

Magi! Ne csüggedj, ilyenkor már természetesebb, hogy kicsit fáradtabb, nyűgösebb, stb. vagy. Rendeljetek egy pizzát kivételesen, és megúszod legalább a főzést! Kép

Lau, Editke! Tényleg igyekszem vigyázni magunkra.. Kép Aztán meglátjuk kismanó meddig hajlandó bentmaradni! Kép

Lau! Kiságyügyileg jó legózást, esetleg tegyél fel te is róla képet, ha kész! Kép

Liv! Ne hagyd magad, állandóan ijeszgetnek téged! Kép Szerintem ne "dőlj be" a védőnőnek, szeretnek fontoskodni. Asszem 2 napja kérdezte Márti pont hogy a 130-as vérnyomival mit lehet tenni, ha nyugtalanít a dolog olvass picit vissza, találsz jótanácsokat, Editke profi a témában! Kép

Macs
maccs

Na, fönököm 2 nap alatt megszülte a nagy döntést, hogy vihetem a telefonszámot, csak intézzem el az átírást, sőt, a készüléket is megkapom ajándékba! Kép Szuper nem?! Kép
Úgyhogy mostantól, aki riadóztatást szeretne küldjön a profilomban levő e-mail címemre egy mailt, hogy "reply"-vel tudjam küldeni a számot! Kép /Azért a neten nem teszem nyilvánosan közzé!Kép/ Aztán ha megvan a babus, és megjött a telcsimre a sms, akkor S.O.S. felrakom /vagy kispapa/ a netre a nagy hírt! Kép

Macs
maccs

Sziasztok!

Megoldódott a varrógép-probléma, állítottam az alsó szálon és meg tudtam varrni a baris ágyneműt! Még 1* köszi mindenkinek a tippet.

Magika, ha nincs kedved semmit csinálni, hát ne csinálj! Tudom, könnyű azt mondani, de hidd el, most az a legfontosabb, hogy jól legyél minden értelemben! Igaz, nekem is sokszor hiába mondják, mert maga a tudat, hogy ezt vagy azt még meg kell csinálni, nem hagy nyugodni, így inkább, ha morogva is, de megcsinálom.

Maccs, lehet, hogy felesleges írnom, de most nagyon vigyázni kell a fertőzésekkel. Már nincs, ami védje a burkot a baciktól. Nem okoskodom, csak írom, de ezt Te is biztos tudod. Írtad, hogy néha megfájdul pocakod, mikor hajnalban "nagy lendülettel" megfordulsz. De jó Neked, hogy tudsz bármit is nagy lendülettel forgolódni! Én olyan vagyok az ágyban, mint egy reumás csiga. Mármint alvás- és forgoldás-ügyileg.

Képzeljétek, még a terhességem legelején olvastam Szécsi Noémitől az A kismama naplója c. könyvet. Most újra elővettem, és annyi, de annyi ismerős dolgot ír benne a csaj. Ugyebár mikor elsőre olvastam, még nem tudtam, mi vár rám, hiába szültem már egyszer (8 éve, de azt már szinte elfelejtettem). Ajánlom Nektek is, jó könyv!

Kiabálós vajúdók/szülőkkel kapcsolatosan: szerintem ne ítéljetek elsőre. Sosem lehet tudni, kiből hogyan jönnek majd ott elő a dolgok. Persze nem kellemes egy ordítozó ember mellett megpróbálni nyugodtan szülni, de az illető sem jókedvében ordít, az tuti. Annak idején mellettem egy kisebbségi asszonyság szült. Én este 7-től hajnali 3-ig feküdtem a szülőágyon, mire meglett Niki, ő meg egy óra alatt kész volt. Úgyhogy az sem igaz, hogy elveszi az erőt. Úgy ordított, mint a sakál (már bocs), mégis hamarabb megszült. Ami még fontos, hogy ne beszéljétek be magatoknak, hogy "nem szabad kiabálni". Ott és akkor senkinek nem kell megfelelnetek, azt kell tenni, ami "jól esik", már ha lehet ebben az esetben jóleső érzésről beszélni. Aztán a végén még lelkiismeret-furdalásotok lesz, hogy ki mertetek adni 1-2 hangosabb szólamot. Na jó, ez csak az én véleményem, nem muszáj 1-etérteni.

Üdv,
Andi

u.i.: Folyamatosan folyik a tejcsim. Vagyis csöpög...
Vendég

Noemi!

Javulast anyukadnak!

Nos szunditottam egyett, most jobban vagyok.
Viszont nagyon megeheztem.
Megyek eszem valamit.
Ugy dontottem nem fozok. Kép
Vendég

Macs!

Boldog szülinapot holnapra!Kép
Jól láttam, hogy a te is a Kútvölgyibe jársz? Ki az orvosod?
Azt írtad, hogy szerinted korábbi a terhességed, mint az orvosi időpont. Egy barátnőm is így volt az első gyerekével, azt hitték, hogy 3 héttel előbb jött, közben szülés után derült ki, hogy 1 héttel túlhordta. De azért pihenj sokat! Kép

Noémi!
Szegény anyukád, remélem, nem lesz ágyhoz kötve!Kép Mielőbbi javulást kívánok neki!Kép

Gabi
efgabi

Sziasztok Lányok!

Sofka vagyok a frissbabákból, és hátha érdekel valakit: (Linato már járt nálam, mesélhetne...)

Költözés előtt állunk, is megállapítottam, hogy a felgyűlt babacuccokból (részben német barátnőmé) ötösikreket is vidáman öltöztethetnék. Nem is beszélve a fellelhető 4 db babahordozóról stb. Tartanék egy kis házi börzét, ha érdekel vkit. Ízelítőt itt találtok: http://www.gportal.hu/portal/sofka/

Emailben kereshettek: sofka @freemail.,hu, szívesen elküldöm a címet.

Mindettől függetlenül nem fogok ám kereskedésbe. Csak nem akarok ennyi kacattal cuccolni.

sofka
sofka

Noémi: Kép Szegény anyukád, jobbulást neki!! Ma én is megpróbálkoztam ablakmosással, a nagyszoba és a konyha szép is lett, függönyök is fehérek, illatosak, a két másik szoba hátravan még. Még szerencse, hogy ilyen magasra nőttem, és lentről elérem az ablak tetejét is, mert most tuti beijedtem, mi lenne akkor, ha én esnék egy nagyot a létráról. hu.

Maccs: fogok majd feltenni képet, én is úgy terveztem, de majd csak hétfőn, mert ha minden igaz, akkor megyek el megvenni a baldachint meg ágyneműt az ágyikóbaKép

Sofka: többféle cuccod is maradt, vagy az, ami a honlapon található? Mert engem érdekelne, írok majd!!Kép

Lau
lau

Edit, nagyon köszönöm a válaszod, és köszi, hogy megnyugtattál! Viszont egy vmit félreértettél, lehet, hogy én mondtam bénán, bocs: a védőnő azt mondta, hogy hetente 2x legyen "fél-almanap", tehát normális reggeli, de ebédre és vacsira csak alma. A további 5 napon pedig egyek, ahogy szoktam. (Kivéve: só, fűszerek.) Bocs, ha félreérthető volt. Kép

Maccs, valóban mindig ijesztgetnek valamivel, pedig mindig minden rendben van. Te is észrevetted, ezek szerint veled vigyázni kell, mit beszél az ember, mert figyelsz. Kép

Az almával amúgy nincs gondom, mert finom, csak éppen ha az orvos is azt mondja, hogy hetente 2x csak azt egyek délben és este, éhen fogok halni. Ugyanis az a helyzet, hogy én is folyamatosan éhes vagyok. Állandóan zabálok, mégis szó szerint egyfolytában éhezem.

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Macs!

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!

Kép
Kép
fantikbaba

Nos egy ráadás:
Kép
fantikbaba

Macs,
Sajnos még nem vagyok olyan profi kis animációk "bevágásában", mint szeretnék, helyette fogadd tőlem ezt a kis énekecskét:

"Happy Birthday to you,
Happy Birthday to you,
Happy Birthday dear Macs,
Happy Birthday to you!"

BOLDOG SZÜLINAPOT!

Pusz,
HKata

Kép

Kép
anyamanya

Macs! Nagyon boldog születésnapot!

Kép

Kép
linato

Macs!

Boldog szülinapot!!!

Pocó

Kép
Kép
pocó

Macs Kép!

Kép Nagyon sok boldogságot kívánunk születésnapod alkalmából! Kép

Timi

Kép
Kép
timóca

Csatlakozom az előttem szólókhoz: MaccsKép
BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!

Liv: egyáltalán nem gáz a 130-as vérnyomi, ne hagyd magad ijesztegetni!

NoémiKép
remélem anyukád jól van a körülményekhez képest és pihenéssel helyre jön mielőbb!

Tegnap voltunk UH-n, minden rendben a babácskámmal, bár BPD-t nem sikerült mérni, mert nem fordította úgy a fejét, ahogy kellett volna.

Viszont kiderült, hogy kislányKépKépKép!
A neve Dorottya lesz.
Ha táblázatmódosításra kerül sor, légyszi egészítsétek ki az előbbi adatokkal!
Előre is köszi!
Még a tegnapi UH miatt ma is teljesen fel vagyok dobva, nagyon jó volt!

Remlem, a hűs időt kedvelőknek ma jobb a kedvük..

Valamit akartam még írni, de a huzatban feldőlt a pálma, megyek, felállítom. Úgyis ő az egyedüli ebben az irodában, aki sose panaszkodikKép

eszti

Eszti
koczkapaczi

Sziasztok!

Macs csatlakozom en is.
BOLDOG SZULINAPOT! Kép Kép Kép

Ma mar en is jobban vagyok.
Kivasaltam, kigazoltam 20 merternyi tujat.

Most kovetkezik a kert rendberakasa.
Oldalt kesz a kerites, most szombaton fejezi be a lakatos.
Utana jon elol a kerites, majd betonozas es kesz is. Kép

Csak mar meglenne. Kép

Magi
Vendég

Azt el is felejtettem, hogy tudtok e nekem segiteni.

Mi van akkor, ha a vizeletben az aceton pozitiv lett???
Vendég

Magika!
Alacsony cukorra utal, ekkor jelenik meg állítólag.A babának nem lesz baja tőle.

Anyu minimum egy hétig kórházban lesz, elrepedt a medencecsontja, gipszelés nem lesz, viszont meg kell tanulnia járni vele, lábra tud állni csak épp menni nem, mondtam is neki hogy nála kicsit előbb volt 13-dika, és hogy szülésre remélem felépül.Még így is viccelődődött a pocakommal, anyu örök optimista, anyagép.

Ma ki se megyek a lakásból, nem vagyok babonás de......

Most épp sterilizálok

Noémi
fantikbaba

Idézet Gyuritól (bocánat doktor úr)
az éhezéskor (+kevés folyadék) a cukor nem bomlik le teljesen, mint kellene neki szédioxiddá és vizzé, hanem közbenső termékek szaporodnak fel ez az "aceton", ami a vizelettel aztán kiürül és mérhető. Mennyisége sok mindentől függ: mennyi cukrot ettél, mióta nem, mennyi folyadékot fogyasztottál, mióta nem stb. Ezért reggel a legtöbb (éhezési aceton) és nem cukorbetegnek csak ez van. Veszélytelen dolog.
fantikbaba

Sziasztok!

Nagyon tündéri egy társaság vagytok, köszönöm szépen a sok gratulációt! (Ezt sikerült jól kierőszakolni magamnak! ;) Kép) Puszi mindenkinek! Kép

Szívesen megkínálnálak Benneteket valami finomsággal, de így a neten keresztül nehezen fog sikerülni.. Kép /Majd elkérem a licenszet a Mézga családtól a fénypostához, ablakokat kinyitni! Kép/ Azért a kollégáim kiborítanak a "Na milyen 30 évesnek lenni?" kérdéssel.. "csak" 15-en vannak ma bent, de nem emlékszem, hogy bárki kihagyta volna...Kép A "vén trotty" megszólításokról pedig már nem is beszélek! Kép Kép Kép

Andi! Köszi a figyelmeztetést, nem veszem okoskodásnak egyáltalán! Kép Most már amúgy is megfogadtam, hogy kímélő programra kapcsolok! Kép /Jelentem: ma is volt már 1 jó kis jóslóm! Kép/

Efgabi! Tóth-dokis vagyok! KépNálam bonyolult a terhesség meghatározása, a lényeg, hogy az első ultrahangos méretek alapján mondják a szept.6-ot. Viszont a "tünetek alapján" szerintem picit hamarabb jött össze a babus. Majd meglátjuk Kép Azért nem bánom, hogy későbbi időpontot írtak ki, mert így biztosan nem akarják majd ideje korán megindítani a szülést, ha mégis lusti lenne a manó! Kép Bár ha így haladunk, akkor erre reményem sincs! Kép

Lau! Azért Te is óvatosan duhajkodjál ablakmosás ügyileg, a nyújtózkodás sem az igazi már ilyenkor... Csak szépen, komótosan! Kép

Magi! Ezért vagy Te ki! Mert pörögsz 1000-rel mint a mérgezett egér! Kép Te is vegyél picit vissza a tempóból! Kép Gyomlálás közben nem szokott gyomorégésed lenni? - nekem a hajolgatástól igen. Kép Akkor Téged meg tömény szénhidrát-kúrára fognak fogni, az alacsony cukrod miatt?? Hű, asszem egy páran irigykednek most Kép

Liv! Kép Én már csak ilyen kis odafigyelős vagyok! Kép Legalábbis igyekszem! Kép Alma-nap Kép Kitartás!

Noémi! Azért jó, hogy nem történt nagyobb baj, jobbulást kívánok a mamádnak! A fő, hogy nem veszti el az optimizmusát, remélem Te is az ő természetét örökölted /vagy tanultad el/ és így sokkal könnyebben lehet venni az akadályokat! Kép
Mi bajotok a péntek 13-mal???! Tök jóóóó nap, már 74-ben is az volt! Kép Kép Kép /azért aug 13-án volt a Világosi fegyverletétel, és Berlin kettéosztása, nem fura? - a harmadik "gyásznap" meg az én születésem lenne?/

Eszti! Gratula a kislányhoz, és a jó eredményekhez! Kép

Pusz mindenkinek, jó "frontátvészelést"! Kép

Macs
maccs

Nos koszonom nektek a segitseget.
Noemi remelem anyukad hamar meggyogyul majd. Kép

Nos eleg sok cukrot eszem, de szerintem el is hasznalom.

Pl. sok fagyi, tejszinhab, meg csokiontet. Kép
A heten megettem egy dinnyet is egyedul meg sutottem tortat is. Na meg fel kilo tesztabol spagettit.
szoval eleg edesen es szenhidratosan elek. Kép

Nos ennel tobbet csak akkor tudnek enni, ha egesz nap csak csokit ennek.

Majd felhivom a vedonot is, hogy mit mond ra. Kép
Vendég

Macs!
Én is boldog szülinapot kívánok! Kép

Más: van köztetek valaki, aki pollenallergiás? Én sajnos az vagyok, és ma ettôl a nagy széltôl annyira felkavarodott szerintem a levegô, hogy én teljesen rosszul lettem, mire beértem dolgozni. Alig láttam, tüsszögtem, folyott az orrom, viszketett a garatom, szemem. nem is folytatom, borzalmas volt.
Rendes gyógyszereket, amiket eddig szedtem biztosan nem szedhetem. Mit csináljak? Van valakinek ötlete? A dokihpz nincs sok értelme elmennem, mert jó drágáért csak azt tudná mondani, hogy nem szedhetek semmit.

Bori
lbori

Bori:

Calcium-Sandoz, vagy 1000mg-os Calcium pezsggőtabletta:

Csökkenti a tüneteket és a babának sem árt, sőt nem-allargiás terheseknek is ajánlott.
szemviszketésre, orrfolyásra segít! (legalábbis nekem)Kép Kép.
koczkapaczi

bocsi: nem-allergiás terhesek
koczkapaczi

KOczkapaczi:
köszi, igen, ezt tudtam, idefelé jövet be is mentem a gyógyszertárba, vettem egy Ca Sandozt, de sajnos nekem ez olyan, mint halottnak a csók. (Átmenetileg segít egy kicsit, de itt légkondi van, nem jönnek be a pollenek.) Sajnos sokkal durvább az allergiám, minthogy ez megoldás legyen. Elég komoly gyógyszereket szedtem rá, azért vagyok olyan tanácstalan.
Reménykedtem, hogy ez idén kimarad, mert mástól már hallottam, hogy terhesség alatt nem jött elô az allergiája, de úgy látszik, nincs szerencsém.

Bori
lbori

Maccs, boldog 30.-at! Kép
Az almanappal még várok. Megeszem 1-2 almát, de nem ebéd és vacsi helyett, hanem mellett. Kép Majd ha az orvos is egyetért kedden, akkor komolyan veszem és be is tartom. Addig még lazáskodok. Kép
Liv

Kép

Kép
liv

Apis mellifica (15-30 CH) legalább is az ismerősöm ezt használ szénanáthára orrfolyást viszketést enyhíti, homeós szer.Vagy Coryzalia azt nem tudom szedhető e terhesen.
fantikbaba

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?