Sziasztok!
Hû, mennyit írtatok!
Gergõ nevében köszönöm a gratulációkat.
A legújabb gyöngyszemek: kiselefánt= pici euefánt nagy elefánt= mekkoa euefánt! Gyakorlatilag folyamatosan beszél, egész nap be nem áll a szája.
Zsóka! Emesének is boldog szülinapot így utólag!
Most sajnálom, hogy nincs tévénk, szívesen megnéztem volna a férjed filmjeit.
KAdri! A következõ próbálkozásnál nekem is küldd el lszi a képeket, mert nálam is csak piros ixxxek vannak. Azért Leevi hamar önállósodik, hogy így kiszolgálja magát hamival...
Pele! Nagyon tetszett az írásod (szopis, alvós), elmentettem magamnak.
Gratulálok a házassági évfordulótok alkalmából. Megünneplitek?
A kis pocaklakóval jól érzitek magatokat?
Jázminmama! Nekem is úgy tûnik, hogy mindenki mást mond K és D vitaminnal kapcsolatban. Honnan a csudából döntheti el egy anyuka, hogy melyik a helyes álláspont???
Nagyon sajnálom, hogy nem tudsz jönni a találkozóra! De teljesen érthetõ az indok. Jövõre Babanetes találkozó? valaki azt mondta, nem biztos, hogy lesz, mert rengeteg pénzt kellett kifizetni a helyszín bérléséért. Tudtok errõl valamit?
Evey! Nagyon aranyos vagy, hogy helyet adsz a talinak. Nekem a 29. jónak tûnik, kb. hány órától?
Évi! Hogy-hogy "megint" itt a rossz idõ? Nálatok talán egyszer már javult? Akkor mázlisták vagytok, itt augusztus 21. óta talán 2 olyan nap volt, hogy nem esett az esõ. Cuppogunk a sárban.
Anikó! Ez a süti recept jól hangzik, ki fogom prószálni.
CsKati! De jó, hogy ilyen klasszul jönnek Kiiti fogai!
Liesel! Azt hiszem még nem is üdvözöltelek itt. jó, hogy te is csatlakoztál. A kiságyat a harmadik babával mi is keveset használtuk, egy idõ után már csak azért nem szedtük szét, mert abban tartottuk a gyerekruhákat
Snoopy! Szívesen hallgatom majd a barlangászós történetet! Ja, és bocsánat, csak ma vettem észre, hogy kérdeztél a Szoptatás rovatban, de látom, hogy mások válaszoltak és ha igaz, akkor meg is oldódott a dolog. Ugye?
Verus! Szegény Tomi! Sok-sok puszit küldök neki!
Gratulálok a Kresz vizsgádhoz!!!
Juca! Szia. De jó, hogy te is itt vagy! Vilinek -jócskán megkésve- boldog szülinapot!
Ez a mûtét-tortúra a férjeddel, pontosabban szólva a kórházzal, nagyon bosszantó lehet. Én is azt mondom, hogy inkább lenne már túl rajta, csak ne feszítenék az idegeit.
Gabi! Gratulálok az elsõ fogacskához!!!
Madárka! Hogy-hogy forró TEA??? Ejtetted a gyömbért?
Nekem nem gyüttttt kép! Irgum-burgum!
Lara! Nagyon szívesen! Remélem, hasznodra lesznek. Szerintem, vidd be a kórházba is a füzeteket, ha elbizonytalanodnál valamiben, jól jön egy kis megerõsítés.
Pankamama! Lehetek nagyon egyenes? Itt az ideje, hogy ne gondolj többé arra, elég-e a tejed. Elég. Pont annyi, amennyire Pankának szüksége van. Ha több kell neki, akkor majd még többet fog szopizni. De ha a szilárd kaja mellett is igénye szerint adsz neki szopit, akkor nem fog csak úgy elfogyni a tejcsi. Lazíts! Rá se bökj, ki mit hisz. A szoptatás csak addig olyan misztikus, amíg az embert állandóan ez a téma foglalkoztatja. Hogy van-e elég tej, meg nem attól nyûgös-e, hogy kevés, stb. Egy idõ után a szopi a mindennapok részévé válik, olyan, mint, amikor iszol egy pohár vizet, ha szomjas vagy. Szerintem, nálatok eljött ez az idõ.
Még valami: Most azzal nyaggatnak, hogy kevés a tejed, Panka egyéves kora után majd azzal, hogy minek az még, kettõ után meg... Na, arról jobb nem beszélni.
Kriszta! Lefagyasztott tejet felolvasztás után max. 24 órn keresztül lehet tárolni a hûtõben.
Talán egy nagy késsel le lehet baltázni egy darabot a fagyott tejcsibõl. De az az ideális, ha egyszerre kevesebbet fagyasztasz le.
Szerintem is csak akkor szabad lefagyasztani a tejcsis fõzeléket, ha fölforraltad.
Van, akinek több tejmirigye, tejcsatornája van az egyik mellében, mint a másikban. Ez is lehet oka, ha nagyobb az egyik mell. Bár ez sok nõnél szoptatás nélkül is így van. Teljesen normális.
Jobbulást a gyengélkedõknek! Tessék gyorsan meggyógyulni!
Most végre álomra hajtom a fejem, nagyon régóta írok már, közben hatszázszor mentem föl szúnyogcsípést kenegetni, visszaaltatni, stb.
Szijjjasztok
Iboly