Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nem tudom, szoktátok-e figyelni a nyári babásokat, de Bellana néven nálunk első volt a listában Linda, aki végül többnyire ott irogatott. Ma megszületett Gergő fia, 4000 gr. 57 cm. Túlhordás volt, megindították a szülést, de lényeg hogy meg van. Mivel nem töröltük a listából, mondhatjuk, hogy nálunk is megvan az első baba! Kép

Macs
maccs

Sziasztok!

Én sem írtam pár napja. Hétfő óta egy 2 éves kislányra vigyázok napközben, ami a 8 éves lányom mellett eléggé megerőltető. Ráadásul pár napig az öcsém kutyája is a vendégem volt... Kicsit kezd már elég lenni. Ráadásul ez a meleg engem teljesen kicsinál. Esőt akarok és 10 fokkal kevesebbet (már elnézést azoktól, akiknek kedvez ez az időjárás). Hányingerem van és szédelgek, a vérnyomim a béka segge alatt. És nagyon várom, hogy megszülessen Lili!!! Elvileg mához 1 hónapra kellene érkeznie az utolsó uh szerint. Ha azt veszem, hogy a lányomat 5 nappal túlhordtam...

Elkezdtem varrni babaágyneműt, de sajna hurkol az alsó szál, így mindig megakad a gép. Én még kezdő vagyok, nincs valakinek vmi jó ötlete, mi lehet a gond? Tegnap, mikor nadrágot varrtam föl, még jó volt minden... Minden tanácsot megköszönök!!!

Andi
Vendég

Andi!

Az én gépem is csinált ilyet a párom ügyin megszerelte a kezelési útmutató alapján. Valamelyik szálfeszeséggel van gond, ha jól emlékszem, ha alul hurkol, akkor felső szálfeszesség laza, vagy túl feszes az alsó. Próbálgasd többször, ki fog derülni...

Sajnálom, hogy rossz neked ez a jó idő! Kép

Macs
maccs

Macs, köszi a tippet, meg fogom nézni, csak most a kudarc elvette a kedvem... Majd beszámolok, hogy sikerült-e...
Vendég

Andi!
Igen a szálfeszesség az én gépemen jobb oldalt van egy tekerő azt kell állítgatni, és meg kell nézni jól van e berakva az alsó szál spulnija.
Más anyaghoz más más erősség az ideális.

GRATULA BELLANAKépKépKépKép
fantikbaba

<pre>
ANYA NEVE SZÜLÉS IDEJE HÉT/NAP BABA NEVE BABA SÚLYA BABA HOSSZA
BELLANA 2004.08.11 40+6 Gergely 4000gramm 57cm</pre>

<pre>
SZÜLÉS IDEJE NICK HETEK NAPOK BABA NEME NEVE SZÜLÉS HELYE
2004.08.23 Kormi 38 2 egy kisfiú Benedek/Domonkos Bajcsy kórház
2004.09.01 Babs 37 0 egy baba Péter Johannes, Anna Catherina Máv Kórház
2004.09.06 Betti 36 2 egy baba Toldi Ferenc kórház
2004.09.06 Macs 36 2 egy kislány Lili Kútvölgyi kórház
2004.09.07 Pocó 36 1 egy baba Dél-Pesti kórház
2004.09.08 Noémi 36 0 egy baba Heléna/Alex Máv Kórház
2004.09.08 Ildikó 36 0 két kisfiú Kiskunhalas
2004.09.11 R.Edit 35 4 egy kisfiú Bálint Szt.Imre Kórház
2004.09.12 Patricia 35 3 egy baba
2004.09.13 Beszti 35 2 egy baba Hanna/Ruben Máv Kórház
2004.09.17 Zsófi 34 5 egy kislány Rozi Sote 2-es Klinika
2004.09.18 Brius 34 4 egy kisfiú Brandon USA Milwaukee
2004.09.18 Csengo 34 4 egy kisfiú Miklós Szt.Margit kórház
2004.09.18 Trompipi 34 4 egy kislány Lili Bajcsy kórház
2004.09.18 Orsoly 34 4 egy kisfiú Sote 2-es Klinika
2004.09.18 Alice 34 4 egy baba Kútvölgyi kórház
2004.09.21 Bea 34 1 egy baba Uzsóki Kórház
2004.09.22 Dino 34 0 egy kisfiú Bernát Schöpf-Mérei kórház
2004.09.24 Kata 33 5 egy kislány Dorka Máv Kórház
2004.09.24 Mágika 33 5 egy kisfiú Zoltán Tamás, Máv Kórház
2004.09.24 Moszi 33 5 egy kislány Viktoria Anasztázia, Szt.Imre Kórház
2004.09.25 Csirkesz 33 4 egy kisfiú Botond Uzsoki úti kórház
2004.09.26 Momo 33 3 egy kislány Emese Szt.István kóház
2004.09.26 Linato 33 3 egy kisfiú, egy kislány Ruben Márk, Lorena Liza Szt.István kóház
2004.09.28 Laura 33 1 egy kisfiú Balázs Krisztián, Uzsoki úti kórház
2004.09.30 G.-né Kriszti 32 6 egy kislány Mezőtúri kórház
2004.10.03 Zsuzsa 32 3 egy baba Kistarcsa
2004.10.04 Krisztinke 32 2 egy baba Péterfy kórház
2004.10.05 Moncsi 32 1 egy kisfiú Gábriel Barcelona Institut Dexeus
2004.10.06 Persela 32 0 egy baba Uzsoki úti kórház
2004.10.11 Niki 31 2 egy kislány Szt. Margit kórház
2004.10.12 Judy 31 1 egy kisfiú Kútvölgyi kórház
2004.10.12 Macsek 31 1 egy kisfiú Márk Szt.Imre Kórház
2004.10.14 Bibi 30 6 egy baba Zsófia/Zsolt Szt.István kóház
2004.10.16 Koczkapaczi 30 4 egy baba Uzsoki úti kórház
2004.10.18 Cateye 30 2 két kisfiú, Olivér, Sámuel Schöpf-Mérei kórház
2004.10.20 Liv 30 0 egy kisfiú Dávid Kútvölgyi kórház
2004.10.22 L.Bori 29 5 egy kislány Eszter Szt.Imre Kórház
2004.10.23 Motiot 29 4 egy kisfiú Ábel (Emese) Stuttgart/Németország
2004.10.23 Gabi 29 4 egy kisfiú Róbert/Dániel/ Domonkos Kútvölgyi kórház
2004.10.24 H.Kata 29 3 egy kisfiú Marcell Máv Kórház
2004.10.28 Eszter 28 6 két kisfiú Ferenc, Péter Sote 1-es Klinika
2004.10.28 Szila 28 6 egy kisfiú Péterfy kórház
2004.10.29 Györesz 28 5 egy kisfiú Norbi Kútvölgyi kórház
2004.10.31 Iboly 28 3 egy kisfiú Dániel Budai Honvéd Kórház
2004.11.09 Marica 27 1 egy baba Róbert/Mariann Szegedi Klinika
2004.11.10 Edina 27 0 egy baba Sote 2-es Klinika
2004.11.24 Orsi 25 0 két kisfiú Máté, Levente Sote 2-es Klinika
2004.12.15 Babóca 22 0 egy baba Schöpf-Mérei kórház</pre>

HATALMAS GRATULA LINDÁNAK GERGŐHÖZ!
linato

Sziasztok!

Zsófi! köszi a hiányolást. Azért nem írtam, mert ezzel voltam elfoglalva. Akit érdekel nézze meg:
http://linato.gportal.hu/
linato

Linato,
Nagyon tetszik a honlapod, belekukkantottam a képekbe, jól láttam az egyiken (a pocakoson), hogy ott a babó talpa van?Kép Ha igen, Ő a mostani várva-várt, vagy a nagyobbak közül valamelyik?

Linda,
Gratulálok, nagyon sok örömet kívánok Nektek !

Pusz,
HKata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!
Elég amatőr kérdésem lesz, de mindegy, azért megkérdezem.
Tudom, hogy a babát a kórházból olyan mózeskosárban vagy hordozóban kell hazahozni, ami egy picit sem döntött, hogy ne terhelje a gerincét. De hordozóban van ilyen? Mert a mózeskosár ilyen, azt tudom, de azt nem lehet a babakocsiba helyezni, a hordozót pedig igen, ha jól tudom. És a mózeskosarat hogyan rögzítem az autóban? Mert a hordozót biztonsági övvel, de a hordozót hogyan? Szóval hogy van ez a hordozó-mózeskosár dolog? Bocs, ha hülyeségeket kérdeztem.
Üdv., Liv

Kép

Kép
liv

Papzso, én felváltva szedek Elevitet és Ferro-Folgammát, egyik nap ezt, másik nap azt. Nekem szerencsére nem ad a védőnő ilyen jellegű tanácsokat, ezeket a dolgokat az orvosomra bízza. Én pedig bízom az orvosomban, úgyhogy úgy csinálok mindent, ahogy ő mondja.
Liv

Kép

Kép
liv

Kata!

Azt a képet kaptam emailben csak nagyon tetszett és azért raktam fel.Kép

Liv! Elvileg hordozóban kell hazahozni, bekötve biztonságosan. Tegyél alá egy kispárnát, bele az ülésrészbe és akkor viszonylag egyenes lesz a baba hátánál. Ha nem túl hosszú utat kell megtenni hazáig, akkor jó így. A mózest nem lehet szabályosan biztonságosan bekötni.
linato

Sziasztok!

Ma voltunk Uh-n ( ismét Kép ), normál 36 hetesnek megfelelő méreteket öltöttünk a múlt heti egyhetes lemaradás után ( ismét beigazolódni látszik, hogy az egyik orvos így mér, a másik úgy Kép ). Nagy baba nem lesz Manócska, az tény, viszont úgy tűnik, hogy kislány bújt el bennem, aki egész eddig tudta titkolni kilétét KépKépKép De mégsem sikerül meglepinek lenni, lelepleztük ( hacsak nem egy kisfiú fog előbújni a pocakomból Kép ). A neve a mostani álás szerint Fanni lesz.
Viszont jövő szerdán fekszem be, nem lehet tovább húzni KépKépKép Ettől nagyon lelombozódtam, és akkor még finoman fogalmaztam... És be is lett ütemezve a császár szept 1-re. Szóval az aug. 27 ezek szerint mégsem jön össze, max ha valami nem megfelelő dolgot produkálunk addig KépKépKép De azt azért nem szeretném.

Egyre jobban aggódom, hogy mi lesz a kis kétévesemmel, hogy fogja viselni a hirtelen eltűnésemet KépKépKép Nem tudom, mi lenne a jobb ,ha a párom behozná 2naponta a kórházba, vagy ha nem is látna egész addig, amíg haza nem jövünk. Mndegyik nehéz, de talán az azért jobb, ha időnként lát. Vagy van valakinek ötlete/tapasztalata ilyen téren???

Pocó

Kép
Kép
pocó

Liv Kép
Én úgy gondolom, hogy a hordozó a jobb megoldás, mivel abban van legjobban rögzítve a baba. Ha bármi történne (bár ne adja), akkor a mózesből ki tud esni, és megsérülni.

Pocó Kép
tapasztalat, bár nem az enyém. Mikor a mamám az öcsimmel volt terhes a 36. héten befektették, és a másik öcsimnek jobb volt, hogy látta pár naponta. Szerintem nem szerencsés, ha nem lát. A kórházba is menjen nyugodtan be veletek, és búcsúzz el tőle.

Orsi + 2 Kismaczkó
25+0

Orsi
KépKépKép
icsilya

Andi!

Az is lehet legegyszerűbb okként, hogy az alsó szál nincs rendesen befűzve. Néha velem is előfodul, hogy csak beleteszem az orsót és nem húzom bele, mert elfelejtem. Olyankor szokott hurkolni (az alapok egyébként tényleg az, amit Macs írt, hogy a szálfeszességgel van gond, de szerintem ilyenkor túl laza az alsó szál).

Pocó!

Szerintem ne tűnj el. Lásson többször, meg beszélgessetek most előre is vele, meg akkor is. Nem biztos, hogy mindent megért, de biztos jobb, mintha nem mondanátok neki semmit...

Liv!

Elvileg nekem van a babakocsimhoz olyan mózeskosár, amit be lehet kötni a kocsiba szabványosan. Egy hátránya az, hogy a teljes 3 hátsó ülést elfoglalja. De nem abban fogom hozni, van autósülés/hordozónk, a mózeskosarat nem autóban hordozásra vettük. A hordozót arra alakítottk ki, hogy abban biztonságosan tudd a babát kocsiban szállítani, természetesen nem szabad órákat ülnie benne (a kagyló alak ütközéskor ideális ekkora testnél, nem szabad betenni alá semmit, hogy megemeld a hátát, csak a hozzáadott (vagy külön vett) újszülött-fejszűkítő kell), de gondolom ennyi idő nem kell a kórházból való hazajutáshoz.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Mesélek neki állandóan kistesóról, meg hogy majd el kell mennem egy időre kórházba. Szóval azért amennyire lehet, próbálom megértetni vele, hogy miért fog eltűnni anya egy időre. Én egyébként is úgy terveztem, ahogy a párom: hogy 2 naponta hozza a Kórházba őt is látogatni. Csak aztán egy ismerős nekiállt elmagyarázni, hogy nem jó az a gyereknek, jobb neki, ha nem lát egész addig, míg haza nem jövünk ( nekem nem ez a véleményem!!! ). És elgondolkodtam rajta, hogy lehet, hogy én látom rosszul, és tényleg ez lenne jobb neki...

Pocó

Kép
Kép
pocó

Andi Kép
Akkor is csinálhat ilyet, ha valami oknál fogva egy kis szál bekerült az alsószár orsójába. Vedd ki az alsószál orsóját és fűzdd be még egyszer. Szerintem ettől megoldódik a probléma.
Az alsó szál feszességét legjobban a cikk-cakk öltéssel lehet ellenőrizni. Ha alul látszik a felső szál, akkor túl feszes, ha a színén látszik az alsó szál, akkor túl laza. Általában a feszességet az orsódobon lehet állítani egy pici csavarral.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Icsilya, 130x10^3/ul körüli lett az eredmény, a pontos értéket nem tudom mert a dokinál van a leletem. Jövőhéten újra megkontrollálják. 238-ról indult februárban, úgyhogy ez jelentős csökkenés, aggódom is rendesen, hogy mitől lehet. Remélem ennél már nem lesz kevesebb.

Maccs, a viaszos vásznat ugyanúgy lehet varrni mint a többi anyagot?

Pocó, nekem 3 és fél éves a kisfiam. Mi úgy gondoljuk, hogy jobb ha tudja hol vagyok, valamint szembesülhet az addig csak "ismeretlen" kistestvérrel. Szerintem jobb ha tudja a gyerek, hogy hol van az anyukája. De persze ez csak az én véleményem, remélem nem tévedek!

Üdv,
Dino

Dino

Kép

Kép
dino

<!--attachment: baba2-101306.unk*attachment_icon.gif*image/bmp*10.4**baba2%2ebmp --><center><pre>
Kép
baba2.bmp (10.4 k)</pre></center><!--/attachment-->
fantikbaba

Köszi, lányok a tippeket a varrással kapcsolatban! Ma reggel újult erővel megpróbálom. Közben anyum is azt mondta, az alsó szál a bűnös. Remélem, sikerülni fog.

Tegnap elmentünk a Brendonba babakocsit nézni. Eddig az ABC Design Travel System-jét gondoltam biztos befutónak, de most valaogy meginogtam... Először is kiakadtam az eladón, aki alig-alig akart velünk foglalkozni, állandóan másfelé nézegetett, egyetlen kérdésemre nem bírt normális választ adni. Mikor rákérdeztem, hogy a fenti babakocsit ajánlja-e újszülöttkortól, azt mondta, nem igazán, mert ha kivesszük a babahordozót, akkor magát a kocsit nem lehet 100%-osan fekvő helyzetbe állítani (pedig lehet, igaz, pár centis emelkedése van, de nem hiszem, hogy ez olyan nagy probléma), a hordozó pedig kocsiba való. Na, ez az, amit eddig nem mondtak. Illetve nem is hiszem, hogy hordozóban nem lehet a babuszt babakocsiban tolni, hiszen akkor miért csináltak volna olyan babakocsit, amihez hozzá lehet klikkelni a hordozót!!!???
Nagy dilemmában vagyok. Valaki segítsen! Ti milyen kocsit vettetek? Az az érzésem, hogy talán külön hordozót fogunk venni, meg külön kocsit...
Vendég

LivKép
A hordozóban haza lehet vinni a babát, sőt abban szokták. Napi 1-1,5 órát lehet benne a gyerek, de az autóban nem szabad alá tenni semmit, csak a fejszűkítőt bele. Azért van ergonómiailag ilyen formára kialakítva, mert ütközésnél ez a legbiztonságosabb nekik. A miénk egyébként már dönthető talppal van, de magát az ülésformát nem veszítheti el a hordozó.

AndiKép
Szerintem azért nem gond, hogy nem lehet 100%-osan fekvő helyzetbe tenni, mert az első időkben úgysem viheted ki a babát, utánna napi 1-2 óránál többet télen úgysem sétálsz vele, mire kitavaszodik, meg a baba már nem lesz olyan pici. Akkor nem annyira jó, ha kint akarod erkélyen vagy teraszon altatgatni benne, kiskorától kezdve. Akkor inkább keressetek más megoldást. Szerintem amit EditékKép vettek az a Graco az nagyon jó megoldás.KépKép Ha visszakeresel valamelyik nap írta le a típusát.

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Tegnap tök sokáig fent voltam, kimentünk Hüvösvölgybe este, hogy megnézzük a Perseidák meteorraj érkezését (csillaghullás), hát a.) a Hüvösvölgy úgy ki van világítva, hogy ezzel az erővel a Gellérthegyre is mehettünk volna, b.) a felhők pont 11 körül másztak be a képbe, amikor a csillaghullás kezdődött volna. Pedig jó lett volna egy kicsit paltói romantikázni apucival.. Kép
Viszont az ágyneműből kész 1 db takaróhuzat.. KépA többihez lusta voltam Kép

Már szült anyukák! Van egy kérdésem. Hogy néz ki az, ha elmegy az ember lányának a nyákdugója? Milyen mennyiség? Előre is bocs a gusztustalan leírásért, aki nem bírja ugorja át a szakaszt, de nagyon foglalkoztat, hogy mi lehetett: tegnap a hüvelyemből valami kocsonyás, takonyszerű anyag jött ki, kb. egy ujjpercnyi mennyiségben. Ez lehet az?? Ugye jól tudom, hogy az még nem jelent semmi különösebb előjelet, hetekig is lehet húzni így, csak azért jön ki mert kicsit nyilik a méhszáj? VAGY? Menjek el orvoshoz mert ez valami újfajta folyás?
Homályosítsatok fel, kedves szaktársak! Kép

Pocó! Szerintem, /bár hangsúlyozom elsőbálos, tapasztalatlanka vagyok/, fontos, hogy a gyerek tudja, hogy hol vagy, lásson is közben. Ha fel van rá készítve, hogy a kórház picit máshogy néz ki, miért van más szag, stb., akkor szerintem nem érheti "trauma", sőt, nyugodtabban viseli amíg kijöttök. Szerintem így is lehet némi féltékenység a gyerkőcben, ne kezdjétek rögtön azzal, hogy "teljesen elveszi" a kistesó az anyukát. /Ismét hangsúlyozom, hogy ez csak az én elméletem! Kép Így gyerek nélkül még olyan könnyű okosnak lenni... KépKépKép/

Dino!
Hajnalok hajnalán a viaszosvásznon jár az eszed?! Irgumburgum! Kép Igen, lehet varrni, de figyelni kell a szálfeszességre, a túl erős, apró öltések elvághatják az anyagot, ezért én szélesebb "szúrásközzel" és kicsit lazább szállal szoktam varrni! Kép

Linato! Nekem ma reggel nem sikerült megnézni a weboldalt, dolgozol rajta?! Kép

Pusz mindenkinek:

Macs
maccs

Sziasztok!

Linato ha szépen megkérlek a következő lista készítésénél minket is bevennél?
Babóca kislány, nov.20. megérkezésének várható időpontja, BP/ Bajcsy kórház, most 25 hét +5 naposak vagyunk, neve még nem eldöntött.

Köszi szépen
Márti
márti05

Sziasztok Lányok!

Tök ügyesek és helyesek vagytok, hogy varrtok, meg babakocsit néztek, meg ennyire készültökKépKép!
Beugrottam olvasgatni, de sajnos tanácsot adni nem tudok, varrni még nem próbáltam, és elsőbálozóként a nyákdugós témához sem tudok hozzászólniKép

Remélem mindenki jól van, Pocó, látod, lehet, hogy a dokid is olvas minket, látja, hogy az őszi topic-ban vagy, ezért szeptemberKépKép
drukkolok, hogy ne legyen semmi gond!
Szerintem is a kétévesed látogasson nyugodtan, ne tűnj el előle teljesen ilyen hosszú időre!

sziasztok

eszti
ma megyek a 30. heti uh-ra,segítsetek, tapasztalt kismamik, mit szoktak ilyenkor nézni? Csak hogy lemeózhassam a dokit Kép!
koczkapaczi

Maccs!
Igen, ez az lehet. A múltkor a szüléselőkészítőn pont azt mondta a doktornő, hogy kocsonyaszerű (bocs, de takonyszerű) anyag, nem feltétlenül véres! Szerintem a dokinak szólj, de ez még nem jelenti, hogy szülni fogsz az elköv. napokban, eltelhet akár 1-2 hét is, de lehet, hogy több is.
Üdv,
Andi
Vendég

MaccsKép

Nekem pont ilyen volt a dugaszkám a GergővelKép De nekem úgy távozott, hogy reggel megvizsgált a doki (40+1 naposan), onnantól kezdve fájogattam, este zuhanyozásnál pápá dugasz és pár óra múlva már babáztam.
De én is olvastam, hogy még lehet utána 1-2 hét is.
pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Macs! Igen az a nyákdugó volt. Azonnal távozik, ha elkezd nyílni a méhszáj. Nekem Miléna kb. két hét múlva született meg a nyákdugó távozás után.
Azért pihenj sokat. Mikor mész dokihoz? Akkor szólj neki. De úgyis megvizsgál és észreveszi, hogy elkezdett kinyílni.

Márti! Beírtalak a táblába.Kép
linato

<pre>
SZÜLÉS IDEJE NICK HETEK NAPOK BABA NEME NEVE SZÜLÉS HELYE
2004.08.23 Kormi 38 3 egy kisfiú Benedek/Domonkos Bajcsy kórház
2004.09.01 Babs 37 1 egy baba Péter Johannes, Anna Catherina Máv Kórház
2004.09.06 Betti 36 3 egy baba Toldi Ferenc kórház
2004.09.06 Macs 36 3 egy kislány Lili Kútvölgyi kórház
2004.09.07 Pocó 36 2 egy kislány Fanni Dél-Pesti kórház
2004.09.08 Noémi 36 1 egy baba Heléna/Alex Máv Kórház
2004.09.08 Ildikó 36 1 két kisfiú Kiskunhalas
2004.09.11 R.Edit 35 5 egy kisfiú Bálint Szt.Imre Kórház
2004.09.12 Patricia 35 4 egy baba
2004.09.13 Beszti 35 3 egy baba Hanna/Ruben Máv Kórház
2004.09.17 Zsófi 34 6 egy kislány Rozi Sote 2-es Klinika
2004.09.18 Brius 34 5 egy kisfiú Brandon USA Milwaukee
2004.09.18 Csengo 34 5 egy kisfiú Miklós Szt.Margit kórház
2004.09.18 Trompipi 34 5 egy kislány Lili Bajcsy kórház
2004.09.18 Orsoly 34 5 egy kisfiú Sote 2-es Klinika
2004.09.18 Alice 34 5 egy baba Kútvölgyi kórház
2004.09.21 Bea 34 2 egy baba Uzsóki Kórház
2004.09.22 Dino 34 1 egy kisfiú Bernát Schöpf-Mérei kórház
2004.09.24 Kata 33 6 egy kislány Dorka Máv Kórház
2004.09.24 Mágika 33 6 egy kisfiú Zoltán Tamás, Máv Kórház
2004.09.24 Moszi 33 6 egy kislány Viktoria Anasztázia, Szt.Imre Kórház
2004.09.25 Csirkesz 33 5 egy kisfiú Botond Uzsoki úti kórház
2004.09.26 Momo 33 4 egy kislány Emese Szt.István kóház
2004.09.26 Linato 33 4 egy kisfiú, egy kislány Ruben Márk, Lorena Liza Szt.István kóház
2004.09.28 Laura 33 2 egy kisfiú Balázs Krisztián, Uzsoki úti kórház
2004.09.30 G.-né Kriszti 33 0 egy kislány Mezőtúri kórház
2004.10.03 Zsuzsa 32 4 egy baba egy kislány Kistarcsa
2004.10.04 Krisztinke 32 3 egy baba Péterfy kórház
2004.10.05 Moncsi 32 2 egy kisfiú Gábriel Barcelona Institut Dexeus
2004.10.06 Persela 32 1 egy baba Uzsoki úti kórház
2004.10.11 Niki 31 3 egy kislány Szt. Margit kórház
2004.10.12 Judy 31 2 egy kisfiú Kútvölgyi kórház
2004.10.12 Macsek 31 2 egy kisfiú Márk Szt.Imre Kórház
2004.10.14 Bibi 31 0 egy baba Zsófia/Zsolt Szt.István kóház
2004.10.16 Koczkapaczi 30 5 egy baba Uzsoki úti kórház
2004.10.18 Cateye 30 3 két kisfiú, Olivér, Sámuel Schöpf-Mérei kórház
2004.10.20 Liv 30 1 egy kisfiú Dávid Kútvölgyi kórház
2004.10.22 L.Bori 29 6 egy kislány Eszter Szt.Imre Kórház
2004.10.23 Motiot 29 5 egy kisfiú Ábel (Emese) Stuttgart/Németország
2004.10.23 Gabi 29 5 egy kisfiú Róbert/Dániel/ Domonkos Kútvölgyi kórház
2004.10.24 H.Kata 29 4 egy kisfiú Marcell Máv Kórház
2004.10.28 Eszter 29 0 két kisfiú Ferenc, Péter Sote 1-es Klinika
2004.10.28 Szila 29 0 egy kisfiú Péterfy kórház
2004.10.29 Györesz 28 6 egy kisfiú Norbi Kútvölgyi kórház
2004.10.31 Iboly 28 4 egy kisfiú Dániel Budai Honvéd Kórház
2004.11.09 Marica 27 2 egy baba Róbert/Mariann Szegedi Klinika
2004.11.10 Edina 27 1 egy baba Sote 2-es Klinika
2004.11.20 Márti 25 5 egy kislány Bajcsy kórház
2004.11.24 Orsi 25 1 két kisfiú Máté, Levente Sote 2-es Klinika
2004.12.15 Babóca 22 1 egy baba Schöpf-Mérei kórház</pre>

<pre>
ANYA NEVE SZÜLÉS IDEJE HÉT/NAP BABA NEVE BABA SÚLYA BABA HOSSZA
BELLANA 2004.08.11 40+6 Gergely 4000gramm 57cm</pre>
linato

Kösz csajok,
Akkor már csak azért szoritsatok, hogy tényleg kibírjuk még egy pár napot. Judy, ugye Te is úgy tudod, hogy csak 15-éig nincs a dokink?

Utánajöhet a manó, állok elébe! Kép Kép Kép

Macs
maccs

MacsKép

Igen én is úgy tudomKép Én 18-án már hivatalos vagyok hozzáKép
Biztos kibírtok még pár napot, de ha mégse, akkor is jó kezekben leszel a KútvölgyibenKép
Drukk megyKép

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Itt van a kép a két pólóról (nem látszik, hogy bármi bajuk lenneKépKép):
KépKép

Noémi!

Te kérdezted, hogy hol van a Prince Oliver kis- és nagyker? Itt: 1133 Bp.Váci út 114.
Kép
A "hibás" rucikat a középső tárolókban tartják, nem a polcokon. Nem mindig lehet benne találni olyat, ami kell (csak a szerintük hibásak kerülnek bele, az persze korlátozott számú), de mindig érdemes megnézni, hogy mi van benne vagy az eladóhölgynél rákérdezni.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Köszi BesztiKép
Elmentem tegnap vettem én is 3 db-otKép
Már elég sok ruci van, mostmár leállok a shoppinggalKép

Tegnapi szölőszoba látogatás.
Hát leesett az állam, tényleg európai szinvonal, inkább valami szállodához hasonlít.
Kérdezte a málnalevél teát a szülésznőtől kb 5-6 dl javasolt a 36. héttől.Pellus bevitelt megerősítette, mandulaolajat is, szűrt levet, kekszet, ropit ilyesmit lehet enni, inni.(Ha lesz persze időm és energiámKép)
Azt nem tudom milyen a gyermekágyás részleg, remélem az is jó színvonalú.
Rákérdeztem erre a beöntés borotválás dologra, én azt hiszem mindkettőt kérem, bár sosem volt egyik se még életembenKép(Max bikini vonalKép
Az előadáson konkrétan a szülés volt a téma, hogy nyomul a babó feje, a gátmetszésről (általában nem is érzed) a varrás utánna kellemetlenebb állítólag, de akkor már úgy is túl vagyunk a nehezén.Szóval elégedett vagyokKép
Noémi
fantikbaba

Kép
fantikbaba

Judy! Kép
Köszi! Kép Kép Kép
Macs
maccs

Sziasztok!

Macs Kép: lehet, hogy te leszel a "következő" Kép? (már irigykedek - pedig nekem még nagyon-nagyon sok van)

Linato: megnéztem én is az oldalad, nagyon tetszik!

Létezik már szülés előtti depresszió? (picit le vagyok hangolódva - persze ez lehet, hogy csak a fáradtságtól van).
Ha valakit érdekel, a profilomba betettem a büszkeségem, pici lányom uh-képét (kb. 1 hónapja készült)Kép.

Timi

Kép
Kép
timóca

Timi!
Csak nem az ujját szopizza?Kép
Noémi
fantikbaba

Sziasztok!
Mielőtt visszaolvasnék, egy kérdésem lenne. (Már megint - bocs!)
Azokhoz, akik értenek valamennyire a teához: csipkebogyóteát, ugye, szabad inni kismamiként? (Jókor kérdezem - hetek óta megiszom naponta egyet-kettőt.)
Köszi!
Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Linato! Köszönöm a táblázatban való módosítást KépKépKép

Mi is így gondoltuk a lányom behozatalát, ahogy ti írtátok: minél többet lásson. Egyébként is minden héten jött velünk UH-ra a kórházba, tök szereti a helyet a liftek miatt KépKépKép Úgyhogy maga a helyszín nem érte/éri traumaként.

Macs! Azért ennyire nem kéne belehúzni, hogy te már a járulékos elemeidet kezded elhagyni KépKépKép Hogy fogunk így együtt szülni???

Pocó

Kép
Kép
pocó

Maccs!

Szorítunk! Várjuk a híreket!
Istenem, én állandóan meglepődöm azon, hogy kisbabánk lesz, pedig nagyjából mindent megvettünk már neki. Anyósomat megint ledöbbentettük, hogy nem vagyunk összepakolva, de én még távolinak érzem az időpontot.

Varrógépet a párom szerelgette, nincs ötletem.

Málnalevél teás ötletet köszönöm, várok a 36. hétig.

Puszi mindenkinek:zsófi
papzso

Papzso, Pocó! Kép Bocs, ennyire azért én sem akartam belehúzni... Legalább a dokim itt lenne. Kép
Jósloim már voltak, de remélem azért még egy kicsit bent marad a baba, és növöget, nem lesz belőle szülinapi ajándék /holnap leszek 30!/! Kép

Pocó!Ha még tényleg kibírjuk 2 hétig egyben akkor nálam működne a 27! Kép De Te már szept.1-re átnyergeltél.. Kép

Timóca, ha hiszed, ha nem, azért most egy kicsit beijedtem ám! Kép Kép Kép

Macs
maccs

MacsKép, boldog szülinapot!

Ne parázz, inkább pihizz, nem lesz semmi gond!
koczkapaczi

kórház-gyerek

Szerintem meg lehet magyarázni egy gyereknek, hogy a kórház nem rossz dolog, ott gyógyítják az embert, vigyáznak a mamára, segítenek azoknak, akik ott vannak...
Én ennek a híve vagyok.

Anyám orvos, de retteg az intézménytől, ezért hősnek tekint minket, ugyanakkor nem is érti, hogy miért járunk rendszeres ellenőrzésekre, amikor mondom, hogy megyek, akkor mindig bepánikol, hogy nagy baj lehet.
Én több dokit is rendszeresen látogatok (szemészet, nőgyógyászat, fogászat, neurológia), és agyerekekbe is ezt szeretném belenevelni. Inkább menjen az ember rendszeresen, és nyugtázza, hogy minden ok, minthogy akkor menjen, amikor már úgysem lehet segíteni.

A barátnőmnek egy ilyen rutin ellenőrzésen derült ki, hogy méhnyakrákja(20 éves volt akkor) van (megműtötték, most babát vár), a volt évfolyamtársamnál így vették észre, hogy cisztája van, műteni kellett, ha akkor derül ki, amikor panasza lett volna, állítólag a méhét kivették volna (22 évesek voltunk).

Bocsi, horror vége. Egyébként kiskoromtól járok szemészetre, és gyerekként imádtam, mert jó fej volt a doki néni, és nagyon viccesen vizsgált.

Engem amikor a tesóm születt, előtte elvittek a nagyszülőkhöz, és csak akkor mentem haza, amior már otthon volt a húgom. Elég fura volt a helyzet, pedig 6 éves voltam már. Kicsit zavart, hogy nem avattak be, hiszen elvégre az én cuccaimat hordta, az én régi kiságyamat használta, és a szombámba is beköltözött egy idő után Kép

bocs a litániáért Kép

zsófi
papzso

Macs! Nem én nyergeltem át, hanem a dokim KépKépKép De most szerinted ha én "véletlenül" 27-én reggel elhagyom a magzatvizem, akkor még 5 napig ott fogunk dekkolni várva az elsejét??? Vagy visszaönti belém, mondván, hogy nincs még elseje??? KépKépKép Szóval az a 27 azért messze sem 100% szerintem...

Pocó

Kép
Kép
pocó

Maccs! Isten éltessen!

Most néztem, hogy két hét van köztünk elvileg, azt hiszem nekilátok beszélgetni Maszattal. A dokim jövő hét után, a szülésznő pedig jövő héten megy szabira...

Kitartás! A baba biztosan tudja, hogy mit szeretne Kép
papzso

Noémi Kép: Igen, az ujját szopizza! Olyan édike!

Macs Kép : Elhiszem, hogy beijedtél, én is biztos így leszek a vége felé... (bár addigra már a többségnek itt meglesz a babája, így begyűjtöm a tapasztalatokat) Amúgy meg Isten éltessen sokáig Kép!

Timi

Kép
Kép
timóca

Nekem csak 30. után jön a dokim, mondtam is babónak : ugye jól érzed magad odabenn?Kép
Macs!Kép
A babó úgy is tudja mikor akar kibújni, ez nem mama és doki függőKép
Remélem vár a szülinapig, nekem is hamarosan leszKép 31-én.

Frontok jönnek, remélem nem visel meg senkitKép

Noémi
fantikbaba

Szerintetek az normális, ha napok óta folyton csak ennék? És nem csak hogy ennék, de még éhesnek is érzem magam. Délben ebédeltem sült halat rizzsel, most meg már mogyorót rágicsálok szederrel. Hogy van ez??? Kép
lbori

Megnyugtatalak, Bori, ez teljesen normálisKépKép
Megnéztelek a táblázatban, egy hét van köztünk. Rám is kb ilyen idős terhes koromban tört rám a farkaséhség, de a többiek megnyugtattak, hogy ez így van rendjén.

Eszti
koczkapaczi

Maccs,
hiiiii! Hova rohansz ezzel a nyákdugóval?? Nálunk még semmi jele a közeledő eseménynek, még csak jóslófájásaim sincsenek... Lehet, hogy babóca megérezte, hogy KICSIT ideges lettem, amikor 2 hete (!!) megtudtam, hogy a doki a hónapban szabin lesz...

Tényleg, Noémi, Beszti, nektek szólt előre, csak én maradtam le erről a remek hírről? Csak azért lettem tiszta aggódós, mert az aug 20 utáni hidegfront hegyek igencsak fenyegetően tornyozódnak előttünk... De biztos érez valamit a baba, mert egyelőre semmi jelét nem adja a készülődésnek. Lehet, hogy mégis örülni fogok neki, ha túlhordom? Kép

Noémi, téged végül előre hozott a doki? Csak mert pár táblázatban szept 2 volt, de most megint 1 héttel később vagy. Vicces lenne pont egyszerre bent lenni. Kép Főleg, ha addigra előkerül a doki is...
babs

BabsKép
Nem hozott előbbreKép Remélem kitart a pocaklakó a dokiig.Amúgy a Koós-Hutás lenne helyette.
Szólt, de 10-én pld bejött és akinek volt időpontja megvizsgálta, jövő héten is mennem kell kedden 15 órára.Ki van írva mondjuk a rendelő ajtájára , de én is parázom.
A front már holnap jön........
Te láttad tegnap a szülőszobát?
Noémi
fantikbaba

Noémi Kép
Ja-ja, tudom, hogy KH lesz helyette, csak nem lelkesít az ötlet, hogy itten majd' 9 hónapig járok valakihez, aztán puff, egy teljesen idegen embernél lehet szülni...

10én én is voltam, meg jövő kedden is megyek (reggel), azt mondta, jövő hétig még tutttttira nem szülünk (merthogy magasan van még a baba feje), akkor meg majd újratárgyaljuk a helyzetet...
Az előadáson nem voltam tegnap (inkább lábat lógattam itthon), de a szülésznőm bevitt a múltkor a szülőszobára, megnézhettem. Szerintem is jól néz ki, csak az volt az egyetlen baj, hogy éppen szült valaki, és folyamatosan (de tényleg!) kiabált... Brr... Hát csak nekem veri mindenki a fejembe, hogy nem szabad kiabálni, mert az elviszi az oxigént is meg az erőt is? Persze nem azt mondom, hogy néha nem szalad ki valami az ember száján, de hogy folyamatosan sikoltozzon meg kiabáljon valaki... Eddig egész rendben volt a lelkivilágom, még egy kicsit vártam is a szülésre, de ez a hang úúúúúúúgy beparáztatott, hogy azt se tudtam, fiú vagyok-e vagy lány... Aztán a szülésznő látta, hogy nézek, és hazaküldött. Kép

Tényleg, írtad a mandulaolajat, az mire jó?
babs

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?