Sziasztok!
Nehéz ügy...(mármint az oltás).
A gátmasszázs nálunk nem megy. Én sem gyakorlom, meg apa sem.A továbbfejlesztett változat tetszik. Majd szülés után kipróbáljuk
Mármint pár hét múlva, nem másnap azért.
Miló-lak!
Szép, nagy, kerek...
Erika!
Enyém is kb akkora volt, de tényleg eltérően nőnek. A cukor miatt a doki nekem mindig azt mondja: "nem nagy". (legalábbis legutóbb. Aztán, kinek mi a nagy...
Oltás!
Jajj, ne is mondjátok! Hatalmas dilemmábaban vagyok én is, csak itt nem akartam feldobni, de, ha megetettétek, leírom, nálunk mi van:
Szóval: lányom hazahozta a papírt, amit alá kell (ett volna) írnom , hogy megkapja, de azt írtuk rá, hogy nem kérjük, köszi.
ASnnyi csak az indokom (és ez ne legyen senki számrs iránymutatás, azért is nem akartam itt befolyásolni senkit, mert én sem tudom, jól döntök-e), szóval: háziorvos nem javasolta nekem a felnőtt, és a gyereknek sem (nagynak). Védőnő nekem nem javasolta.Gyerekorvos állítólag javasolja (nagyoknak), de vele nem beszéltem.
Nem tudom, csajok...Ez k. nehéz döntés, mert mi van, ha egyik (oltás), vagy nem oltás miatt lesz a gyerekkel valami.
Most itt mindig a nagyra gondolok, mert magamat nem oltatom.De az meg milyen gáz, hogy nekem ne adják be, a gyereket meg odatolom, hogy "tessék, oltsátok be"!
A másik, ami idegesít, hogy mindenhol alá kell írni a papírt, ha beadatod. ALiának adattam be már kullancsos oltást, meg egy másikat, ami nem tudom, hogy azóta kötelező-e (agyhártyagyulladásos, ami egy időben, kb 8 éve felkapott lett), és sosem kellett aláírnom semmit, csak vittem az oltóanyagot, beszúrták, beírták a kiskönyvébe az oltóanyag számát, és kész.
Most meg ez az aláírogatás...Minek?
Szóval: nálunk apa sem oltat (ott) eddig, és nem is tervezzük egyenlőre. De teljesen nem zárkózom el.
Gyereknél az iskolában is megoszlik ez az egész.Sokan nem oltatják be a gyerekeket.
Én, ha nem lennék terhes, eszembe sem jutna. Voltunk sima influenzásak pár éve. Hát elég szar volt, de azért túléltük. Más ez egy picinél. Nagyon kell figyelni.Bár, én voltam lázas beteg (náthás, meg stb), amikor Liát szoptattam, és nem kapta el. Azt hiszem, 38,5-ig lehet szoptatni. 4 hónapos volt akkor.
Ezzel gondolom senkinek nem segítettem, nem akarlak befolyásolni Titeket, mert egyik pillanatban hallani sem akarok róla, másikban meg rohannék gyerekestől-apástól oltatni.
Annyit még (aztán kussolok). Férjem gyógyszergyárban dolgozik (nem influenzás gyogyikat gyártanak), azt mondja, több év is szükséges egy-egy gyogyi kifejlesztéséhez, engedélyezéséhez, itt nem tudom, mennyi telt el...És, hogy a 30-as évekbeli influenzából kifejlesztett vakcina mennyire hatásos..Nem tudom.
Na, üdv. Azért írjátok meg, ki-hogy döntött, és mit hallott. Kíváncsi vagyok..