Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Én is super tenát vettem, jó nagyKép Meg egy csomag gumis bugyit (2 db-os)
2 hálóing, piaci végig gombos azt hiszem 1000 Ft darabja, még papír wc ülőkét akarok venni és vmi jó puha wc papírt.Minden egyéb már megvan.

Noémi
fantikbaba

TimócaKép
Azt mondta a védőnőm, hogy szóljak neki ha elköltöztünk, és neki ki kell töltenie egy átadó papírt, az eddigi előzményeimről, és azzal kell felkeresnem az új védőnőt.

AndiKép
Én is 1 csomag hálósbugyira szavazok, 2-3 hálóingre, és a TENA szuperre. Azt mondta a gyógyszertárosunk, hogy a kismamák elmondása szerint nem szokott elég lenni az extra méret, mindig átáznak vele. Pedig próbálkoztam volna én is azzal, mert a szuper az órmótlan nagy. Na mindegy a köntös eltakarja.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

LányokKép
Ja még azt tanácsolta valaki, hogy vigyek egy konyhai papírtörlő gurigát a puhább hófehér fajtából, mert neki sokat segített, hogy zuhanyzás után azzal itatta fel a lába között a véres vizet, így nem kellett a törölközőit összevéreznie.

Cat

Cat
Kép
cateye

Jó ötletek! Én vinni fogok egy doboz nedves popsitörlőt is, kamillásat.
Vendég

Magika! Kép

Mi újság a hátaddal, azóta nem fájt? Azért ha kész vagytok tehetnél fel egy pár képet a babaszobátokról a képtárba, hátha el tudunk lesni valami jó ötletet! Kép
A "mesteemberek" mind ilyen nem normálisak, de ügyes voltál, hogy nem hagytad nekik, hogy szétcsesszék a falat!
Ja, és örülünk, hogy megint van neted és irogatsz!

Arra azért kiváncsi vagyok mi lett CSirkesszel!?
Nekik vajon bekötötték végül a netet?

És a többiek? Kép

Macs
maccs

Sziasztok!

Üdv az újaknak!!! KépKépKép

Költözéskor nekem semmilyen papíromat nem adtak oda, hanem a védőnő az új lakcím szerint illetékes védőnőhöz küldte. Pedig de megnéztem volna, mit írnak rólam!!! KépKépKép
Én még nincs konkrét időpontom CTG-re, bár a 37. héttől nekem naponta kell majd mennem Kép Mondjuk mivel úgy is be kell feküdnöm kórházba a jövő héten ( KépKépKép ), ez akkor már helyben lesz, nem kell extrán rohangálni miatta. Úgyhogy jövő héttől engem már nem láttok errefelé egész addig, amíg nem jelentkezek Manóstól KépKépKép Ami elvileg szept eleje lesz.

Hálós bugyit én is két csomaggal vettem inkább, mert egy ismerősöm mesélte, hogy annak ellenére, hogy állítólag pillanatok alatt megszárad, ez nem jött öszze neki, és kénytelen volt a rendes bugyijait használni, amit természetesen jól össze is pirosozott KépKépKép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Szia Pocó!

Jó újra látni!Kép
(Persze atöbbieket is) ép kezdtem aggódni miattad!
Csirkeszt is rég láttam, róla tudunk valamit?
koczkapaczi

Eszti!

Annyit tudunk Csirkeszről, hogy már nem melózik, és állítólag múlt hét hétfőtől van netjük otthon is. Még valami olyan is rémlik, hogy talán Veszprémbe megy haza, és majd az apóséktól talán tud netezni, de ez már egy kicsit elmosódott, lehet, hogy rosszul emlékszem! (Tudod, rám elég csak 1 szó: szökkenő...)

Macs
maccs

Lehet, hogy Csirkesz suttyomban elment nyaralni KépKépKép

Engem azért a héten még lehet látni, bár ugye én inkább ovasó mint író üzemmódban leledzem...

Mostanra kezdek végére érni a nagymosásoknak, most szárad az utolsó garnitúra babaruha. Szerencsére anyum bevállalta a vasalást, úgyhogy ezt akkor inkább átengedem neki Kép Úgysem vagyok én egy nagy vasalás-fanatista KépKépKép

Kétévesünket meg már régóta készítgetjük fel a témára, hogy kistesó; kérdés, hogy mennyit ért meg belőle. De olyan tündéri tud lenni, a kedvenc játékait mostanában állandóan a hasamhoz tunkolja, hogy kistesó is tudjon vele játszani KépKépKép

Pocó

Pocó

Kép
Kép
pocó

Maccs, te csak ne ugráljál ennyi idős terhesen!!! KépKépKép

Kép
Kép
pocó

Macs!

Koszi a hatam megvan. Akkor faj nagyon, ha megeroltetem magam. Na meg reggel. De aztan bejaratodik es utana egesz jo. Kép

Igyekszem feltenni majd kepeket a keptarba, ha kesz lesz. Kép
Igyekszem jovohet vegere befejezni teljesen. Kép
Majd meg a lakas tobbi reszrol is teszek fel kepeket. Kép
A pelenkazot teljesen mi terveztuk, egyedi meretben, mert nem talaltam olyat ami tetszett volna, igy megtervetem, kivagattuk lapszabaszatba, majd osszeraktuk.
Van itthon egy hasonlo es onnan vettem a mereteket meg a mintat.
Igy nem is kerult bele 50 ezerbe csak 10-15 ezerbe. Kép
Szep natur fenyo. Kép
Vendég

Sziasztok!

Üdv az újaknak! Kép

Látom mindenhol nagy a készülődés! Kép Olyan furi, hogy már itt tartunk, elrohant az idő! Nálam kezd előjönni a fészekrakó ösztön = takarítási láz, bár hamar belefáradok. A main kívül már csak 10 napot fogok összesen dolgozni. Furi lesz otthon, de már várom!

Magika, ügyesek vagytok, hogy megcsináltátok a pelenkázót, a férjem is csinált már terveket, nekünk van egy fenyő komódunk és annak a tetejére fog csinálni egy pelenkázó lapot peremmel. De lehet, hogy okosabb lenne az egész szekrényt megcsinálni, így hogy írtad, elgondolkoztam rajta.

Lányok, mindenki vesz / vett mellszívót? Senki sem próbálkozik meg a kézi fejéssel? Még mindig bizonytalankodom, hogy vegyek vagy ne... Vagy várjam meg, hogy tényleg szükség van-e rá?

Hajkefét vettetek a babának? Amiket láttam, azok nem tűntek túl puha szőrűnek. Vagy felesleges?

Kezdek egyre jobban izgulni, ahogy közeledik a nagy nap, bár nekem még azért van időm... Kép

Ki hol tart a kilókkal? Nálam +8 kg a jelenlegi állás, a rémisztő, hogy ebből az utolsó 2 kg 2 hét alatt jött fel. Remélem tényleg igaz, amit a könyvek írnak, hogy az utolsó hónapban megáll vagy kicsit visszacsökken a testsúly. Kép

Üdv: Macsek
31+0

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok,

tegnap átköltöztünk a férjem nagymamájához. Alig aludtam valamit az éjjel - "új" zajok, "új" ágy, meleg stb. Reggel 1/2 9-re kellett volna mennem vhová, de lenyomtam az órát, és 1/4 9-ig aludtam, mert csak hajnalban sikerült elaludnom. Ebéd után is próbáltam szunyókálni, de nem ment. Most meg 3-ra jöttem dolgozni, alig látok ki a fejembôl, és itt 1/2 9-ig nem lesz megállás. Holnap ugyan nem dolgozom, de megyek uh-ra, és idôben fel kell kelni. Hétvégén meg pakoltunk, mert jövô héten költözünk, csak ma már elviszik a konyhabútort, holnap-holnapután meg a tu˝zhelyt, ezért kellett a nagyihoz költözni. Konyha nélkül nem élet az élet. Kép

Az én védônôm azt mondta nekem, hogy szóljak, ha költözünk, és akkor átküldi a kartonomat az illetékes kerületi védônônek, nekem csak el kell majd mennem hozzá, de azt mondta, ha akraok még szeptemberben hozzá menni, akkor mehetek nyugodtan.

A gyógyszertári túrát szerintem én majd szeptemberben fogom megejteni, hiszen még ráérek (29+2).

Egyébként én is egyre többet kívánok enni. Eddig nem ettem sokat, de a férjem szerint most elkezd nôni a Baba igazán, úgyhogy kell neki az energia.

Na, dolgozom egy kicsit.

Bori
lbori

Pocó! Kép
Én már csak ilyen kis ugrabugri maradok! Kép Sajna természetől adódóan ilyen! Kép

Cukor lehet a kistesó! Kép Azért néha írass apucival, vagy küldj valakinek susmust, hogy tudjuk, hogy mi újság van veled meg a babóval, mielőtt eltűnsz teljesen a színről! Kép

Jut eszembe! Kéne kialakítani valami "riadólánc" féleséget, hogy azoknál ahol apuci nem netezik, vagy otthon nem nagyon van elérésük egy sms révén valamelyiküket értesítsen, ha "action" van babaügyileg. Így hamar fel tudja tenni a netre az illető a hírt és mindannyian tudunk örülni a másik babájának.. Persze ez csak egy ötlet.. Én szívesen vállalom a sms-k fogadását.. Jó hírt mindig öröm közölni! Kép Kép

Magika!
Apus egy nagyon multifunkcionális emberke lehet, hogy még bútortervezést is bevállal! Várjuk a képeket! ;)

Macsek! Idő?! - Ne is mondd!!! Nálunk ha bejönnek a női megérzéseim 2-3 hét múlva babázás van soron, az már iszonyú közel van..!! Kép
Én azért a "visszacsökken" részben nem nagyon reménykednék... Kép én már +12 fölött tartok Kép Lesz ez még így sem Kép Kép Kép
Majd holnap ha nem felejtem el behozni és bescannelni a képet, akkor teszek fel nektek 2 képet.. Pont mára terveztem kilókkal kapcs. jutott eszembe... Kép

Most szombaton még azt terveztük "kiugrunk" /már megint az ugribugri Kép/ Ausztriába, mert azt mondják kint olcsóbb a babacucc jóval, mint itthon. Van valakinek ilyen jellegű tapasztalata? Esetleg valami tipp, hogy hova menjünk? Szerintem a Shopping city nem biztos, hogy legpraktikusabb hely ilyen szempontból!

Macs
maccs

Macsek, ha ez megnyugtat, én sem tervezek mellszívót venni, ha kézzelnem boldogulok, majd megkérem apucitKépKép, ha ő sem, jöhet a gépKép

Védőnő váltás nálam is soron van és még az új körzet gyerekorvosával való ismerkedés is hátra van..

Babacucc témához: Ausztriáról nincs adatom, de Szlovákiába érdemes átmenni, hétvégén voltunk Komárom határon túli felén, az a textil pelus, ami itthon 230-260Ft/db, ott 180ft/db
Babakocsi téren is nagyobb a választék, és az ár kb 2/3-a az itthoniaknakKépKép
koczkapaczi

Lehet hogy én híztam a legkevesebbet, +7 kg, és már a 36-dikat kezdem. Egy hónapja áll a mérleg mutatója.
Ma már csak a baldahint kell megvarrnom, és komplett lesz az ágyneműKép
Holnap beszámolok a CTG-ről.Holnaptól főzök málna levél teát, és ajánlottakegy homeós szert a méh edzésére.
Noémi
fantikbaba

Sziasztok!

Maccs: nekem is van olyan megérzésem, hogy szeptember 10 körül már babázni fogok, az a 38. hét lesz már. SZóval, lehet, hogy nálad is bejön majdKép

Kilók: holnap töltjük a 33. hetet, eddig 7 kiló plusznál tartunk, és egyáltalán nem kívánok enni, pedig azért enni kell. Amit meg szeretnék magamba tömni, azt meg nemigen ajánlja az orvos.

Riadólánc: jó ötlet, Maccs vállalod az sms-ek begyűjtését majd a babázás mellett is? És ha Te mész szülni, párod vállalja, hogy beír a fórumba?

Bori: most nem irigyellek a felfordulás miatt, de milyen jó lesz egy szép lakásba hazavinni a kislurkótKép

Ma szurkált lent a hüvelyem környékén, és volt pár keményedésem is. Mondták, hogy ma kettős fronthatás van, remélem, amiatt volt.

Lau
lau

Én +12 kilónál tartok, de 2 hónapja (!!!) semmit sem híztam. Első terhességnél is az utolsó 2-3 hónapban 1 kiló jött fel, az összes 9 előtte.

Apucit megpróbálom betanítani, hogy lehet értesíteni titeket. De szerintem az sms-es riadólánc egyszerűbb lenne KépKépKép

Ausztiában nem messze a határtól van egy leértékelt cuccokkal foglalkozó, boltok tömkelegéből álló hely. Pontosan nem tudom a helyet, de hátha valaki ismeri. Ott is érdemes lenne szerintem megnézni a babacuccokat.

Macs! Nekem is elvileg 2-3 hét, akkor a végén még együtt szülünk??? Időben legalábbis... KépKépKép

Nekem a kézi fejés abszolút nem jött be, viszont megvan még a régi elektromos mellszívóm, legalább azt nem kell venni Kép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Maccs, a riadólánc jó ötlet, mindenképpen jó lenne, ha mindenkiről egyből tudnánk a friss hireket!

Ausztriában a szezon végi leértékeléseket szokták nagyon dicsérni, de hogy hova érdemes menni azt sajna nem tudom, ezer éve nem jártam sógoréknál. Bátor vagy, ha még ilyen útra vállalkozol, ilyen melegben én legszivesebben ki sem tenném a lábamat a lakásból. Az a bajom még az osztrákokkal, hogy a magyarok úgy lejáratták magukat anno és sokszor nem is szivesen vallom be, hogy magyar vagyok, tök ciki. Persze akadnak kivételek.

Koczkapaczi, ez jó, hogy megkéred apát... Kép Kép Lehet, hogy én is felvetem neki az ötletet! Kép

Szép estét mindenkinek!

Macsek

Ui: Sajna az itthoni billentyűzeten nem találom a hosszú i-t, bocsi a helyesirásért!

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok!
Akinek otthon van internete ajánlok egy programot, www.skype.com itt úgy tudnánk beszélgetni egymással, mint egy telefonon, csak egy mikrofon kell hozzá ami 1000-1500 Ft-ba kerül.
Nekem már van a férjecskémmel beszélünk így (nem mobilozunk) sok pénzt lehet megspórolni.
Noémi
fantikbaba

Sziasztok lányok! Sajnos most nincs időm visszaolvasni, de majd pótolom.Kép

Ma voltunk Pesten uh.-n, dög fáradt vagyok, egész nap keményedett a hasam is. A fiúk nagyobbak 8 nappal a koruknál, Ferike 1370 gr., Petike belehúzott, 1530 gr. Persze azért most is van probléma: Ferikének kevesebb a magzatvize az átlagosnál,Kép 2 hét múlva uh. a saját dokimnál, ha akkor is kevesebb, irány a SOTE, talán infúziót kapok és biztos be is kell feküdnöm. Kép
Ma kaptam meg a vércukor-eredményemet is, persze magas, 7,86 lett Kép, irány a védőnő holnap. A saját dokim persze szabin van, holnap el kell mennem egy másik nőgyógyász magánrendelésére, remélem azért nem lesz túl ciki.

Lányok, meg tudnátok mondani, hogy 7,86-os eredménnyel mire számíthatok? Ez a zsemlés-tejes verzió volt. Jön a cukros lötyis vizsgálat? Diéta?
Hááááát, ehhez nagyon nem lenne kedvem. Mondjuk híztam is rengeteget, 16 kilótKép Kép

Ma vettünk nagyon aranyos kis bodykat, Avent mellszívót, fürdőpelerineket, cumikákat és pár apróságot.
Ja igen: Köszönöm cat és Orsi a Megatoysos infókat. Pozitívan csalódtam, a babakocsinál két női eladó is nagyon segítőkész volt. A Graco Duorider tetszik nekünk, kis praktikusnak tűnik és mégsem 120 ezer. De majd kocsit csak szülés után veszünk.

Vigyázzatok Magatokra és a babócákra!
Eszter (28+4)
eszter28

Szia Eszter!

Ez az érték azért annyira nem rossz, ne ijedj meg!!! Elvileg ilyenkor meg kéne csinálni a cukros lötyis verziót, és az alapján már több minden eldönthető ( nem csak az a lényeg, hogy mennyire megy fel, hanem az is, hogy mikorra esik vissza normál értékre ). Mivel "csak" egy minimálissal magasabb a határértéknél, a diétának is elégnek kéne lenni- bár az sem kellemes KépKépKép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Szia!
Egy kis panaszkodás (nézzétek el nekem, mert nem szoktam Kép), aztán visszaolvasok.
Meg vannak dagadva a lábfejeim, a kezeim, az ujjaim, nem jön rám a cipőm, eltűntek a bokáim. (Biztos a melegtől.) Ez normális?
Viszont ma azt mondta a férjem, hogy nagyon jól nézek ki, mert "úgy megnőtt rajtam minden". Hát, igen... Kép

Egy kérdés: tud valaki valamit a Symbaba márkájú babakocsikról?

Üdv., Liv

Kép

Kép
liv

Timi, nekem Mészáros Gábor az orvosom.

Macsek, én 30 hetes vagyok, és + 11 kg-nál tartok.

Az előbbi hozzászólásomnál a "szia" helyett természetesen "sziasztok". Kép Soha nem voltam szórakozott - na, mostanában ezt nem mondhatom el magamról. Sorry. Kép

Üdv., Liv

Kép

Kép
liv

HalihóKép

Visszajöttünk a nagymamizásból, jó volt kicsit kikapcsolódni. A fiam is nagyon élvezte, apóséknál egész nap a traktoron ült, meg a lovakat, bikákat nézegette, és még kecskéket is látott a szomszédbanKép Sokat strandoltunk,játszóztunk, rákapott a csúszdázásra, hát nem volt kellemes nagypocakkal felsegíteni a csúszda tetejére őkelmétKépKép
Pocilakóval remélem minden rendben, majd jövő héten megyek dokihoz és uh-ra.
Talin mi is jól éreztük magunkat, szerintem az én fiam burkolta be a legtöbb sütitKépKép
Csirkesz nekem azt mondta, hogy két hétre mennek el, úgyhogy szerintem jövő héttől lesz újra itthon, remélem már van netjük.

Vásárlás:
Nekünk most nem sok minden kell, mert minden van Gergőtől megkímélt állapotban. Neki veszünk egy nagyobb ágyat, hogy a kiságy felszabaduljon és bébiörzőt szeretnék még.
Sopronból mi átugrottunk Ausztriába ruhát venni, a kicsi kapott egy garnitúra rucit a kórházból való hazamenetelre, meg egy 62-es rugit és egy szép takarót. Ezeket mi a H&M-ben vettük, nagyon szép babacuccok vannak jó minőségben, az ár is elég kedvező. Gergőnek a C&A-ban vettünk rucikat őszre, jó akciók voltak.

na pusz, remélem mindenki jól van, visszaolvasni nincs sok esélyemKépKép

Judy 31+0

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Eszter Kép
Fogjunk össze Kép Nekem 7,8as lett a vércukrom. Diéta még nincs, csak szénhidrát visszafogás. Vércukor ellenőrzés lesz még egyszer, ha akkor is ilyen magas, akkor jön a diéta.
Nálunk Leventének több az átlagosnál a magzatvize Kép Adjak egy kicsit???
De a mi manóink is nagyobbak kb. 1 héttel a hivatalos koruknál Kép Kép Engem ez megnyugtat.

Orsi + 2 Kismaczkó
24+4

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Eszter és Orsi!
Szerintem a 7,8 nem veszélyes, nekem 11 fölött volt a cukrom az ikrekkel.Kép Igaz, hogy nekem elsőre csinálták a cukros löttyös terhelést, és másodszorra a próbareggelit. De a végén diéta lett "csak", az inzulint megúsztam.

Noémi!
Kihez jársz a Mávban? Neked mennyi CH-ot engedélyeztek? Kösz a tippeket a szójaliszttel meg a durum tésztával.Kép Nekem az a bajom, hogy folyamatosan tudnék enni, és amikor végre ehetek is, mert eltelt 3 óra, akkor alig bírom megállni, hogy csak azt a keveset egyem.Kép De ma szigorú voltam magamhoz, és betartottam az előírásokat.Kép Eddig 6 kg-t híztam, de még csak a 30. héten járok. Jó lenne itt megállni, és talán a diétával sikerülni is fog.

Maccs!
Barátnőmék csak Bécsbe járnak vásárolni, felnőtt és gyerekcuccokat egyaránt, és ő esküszik a H&M-re. Tényleg nagyon jó cuccokat szokott venni, és jó áron.
Jó ötlet az sms riadólánc, de ötöld ki a részleteket is!Kép

Lau!
Rám is nagyon rossz hatással volt a kettős front, tiszta álomkór voltam egész nap, ha meg lefeküdtem, zsibbadt minden tagom. Nagyon nyűgős hangultban voltam ma én isKép, remélem, holnapra elmúlik!

Liv!
Nahát, ezek a férfiak!Kép Az én párom is mindig megdicséri a gömbölyded formáimat!Kép

Gabi
efgabi

Sziasztok4
Tegnap vettem a picinek egy kistakarót volt hozzá egy ajándék maci.Azt hittem Ágota lecsap rá és nem engedi meg,hogy eltegyem.De kellemesen csalódtam mert ő maga rakta be a kistesó szekrényébe.És nem is foglalkoztatta különösen a dolog.
Két hét és kezdjük az ovit.Kicsi félelem van bennem de remélem csak fölöslegesen.
Kellemes napot mindenkinek.
GnéKriszti
gnékriszti

Gabi!
dr Nőgyógyi: Harsányi, dr Belgyógyi:Tóth Ágnes főorv. 170 gram a napi betevőm, de tuti nem eszem meg annyit, rengeteg paradicsomot eszem, mostanában meg dinnyét isKép Egy kis szeletet naponta.
Ma CTG Kép
Ma megyek az anyakönyvezetőhöz is, azt szeretnénk hogy a babó mindkét vezetéknevet felvegye (szegény gyerek)Kép, meg kérek friss kivonatot.
Az OEP-hez is el kell mennem majd, még lánykori név van a TAJ-omon (nehogy ebbe is belekössenek).
Noémi
fantikbaba

Sziasztok!

Jo regen irtam, mar lassan 35 hetesek vagyunk (jezus), amugy minden ok, csak en vagyok egyre lukebbKép Remelem szules utan elmulikKép POcakom oriasi, mindneki elamul, mikor mondom, hogy meg mennyi van hatra, minimum mindenorasnak hisznekKép

Fantikbaba: szvsz emiatt nyugodtan kihagyhatod az oep-et, nekem is lanykori nev van a tajon, de ott csak a szamot nezik, nekem legalabbis azota sincs belole gondom (4 eves eskudtunkKép)

orsoly
orsoly

Gabi Kép
Én cukros löttyöt ittam. Nekem azzal lett ennyi.
A diétához szoktatom magam, és a héten még egyszer kétszer megnézem a vércukrom evés után. (a mamám szerzett nekem vércukormérőt)

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Csatlakozom a tegnapi frontosok közé, éjszaka alig aludtam pár órát. Most persze nagyon álmos vagyok.
Ma védőnő, sajnos nekem nam túl jó a tapasztalatom, min 1 1/2- 2 ó várakozás után méricskélés, s már dob is ki, állítólag +1 körzet van hozzánk csatolava s azért van ez a nagy kapkodás. A lényeg az, hogy én nagyon csalódtam benne.
Utána kórház a leleltekért, s vásárlás, tapéta, alkalmiruha, s nézelődés bébi dologok ügyében, no ez már kellemes lesz.

További szép napot mindenkinek

B.Márti
márti05

Sziasztok!

Nem tudom, mi van, de tegnap este óta olyan rosszul vagyok (szédülés, hányinger) - lehet, hogy "csak" a meleg miatt... Remélem, elmúlik.
Én elvileg ma vagyok 25, és eddig 9 kg jött rám Kép. (pedig tényleg nem eszek többet, mint előtte)
Én majd jövő héten megyek erre a cukros vizsgálatra - már előre izgulok.

Timi

Kép
Kép
timóca

Sziasztok Lányok, jó reggelt! Kép

Végre jó sokan jelentkeztek, hogy minden rendben, már-már kezdtem aggódni! Kép

Riadólánc: Én vállalom, hogy vagy én vagy apus írunk, ha valakinél kopogtatott a gólya... Egy picit kell csak várni a dologgal, mert meg kell kérdeznem a fönökömet, hogy tudom-e "örökölni" a 3 éve használt céges telefonszámomat... Ha nem akkor vennem kell egy új kártyásat, és akkor majd azt adom meg! Kép

Remélem nem veszitek rossz néven tőlem, hogy ennyit nyüzsizek, nem akarok ám én túl fontoskodó lenni, csak nekem nagy öröm és segítség, hogy van ez a topic, és ezért szeretném, ha jó lenne a "banda".. Kép

Juti! Megírod nekem a profilomban levő hotmail-es címemre, hogy hogyan találom meg azokat a boltokat, ha neked ez nem túl nagy fáradtság?!

Pocókám! Hiszen már meg is állapodtunk aug. 27-ben, nem emlékszel ?! ;)

Macsek!
Először is én napimádó vagyok, tehát amikor 30 fok van, akkor szuperül érzem magam... Kép Még most is. Másodszor meg ugyan "érdemtelenül", mert igazán nem tettem érte semmit, de hála Istennek a szervezetem nagyon jól bírja a terhességet. Ezért merek csak nekivágni az útnak! Kép De tudom, hogy marha mázlim van, hogy ennyire jól bírom. Az egész idő alatt talán 2x égett a gyomrom, meg az egyik lábam dagadt 1-2 napig. Még az első időben sem volt hányingerem.. Kép De tudom, hogy tényleg csak valami isteni csodának köszönhetem a dolgot! Kép

Liv! A dagadás ilyenkor pláne melegben már nagyon gyakran előfordul. Megijedni nem kell, viszont érdemes kicsit jobban odafigyelni, kevesebb só és cukorfogyasztással a vizesedés megelőzhető. A dagadás akkor gáz, ha mellette a vizeletben fehérje van, illetve ha még a vérnymásod is magas, ez toxémiára utalHAT. Ez szokták is ellenőrizni, ha valami gond lenne, már szóltak volna.(Ismét bocsika az okoskodásért!) Ha mozog, illetve vérkeringés javító gyakorlatokat végzel sokat segíthetsz a dolgon! Kép

Most egy picit el, majd később még jövök!

Macs
maccs

Jó reggelt! Kép

Noémi, ez az internetes beszélgetős lehetőség jól hangzik (www.skype.com), van valami egyéb kapacitás feltétele, hogy működjön vagy bénább géphez is elég a mikrofon, ha fut rajta a net? Nem is hallottam még ilyenről.

Csajok a lütyőség a terhességgel együtt jár, én is nagyon feledékeny és szétszórt lettem az elmúlt hónapokban, pedig sosem volt rám jellemző. Kép

Eszter, szerintem mivel a vércukor eredményed csak kicsit lépte túl a határt biztos csinálnak még egy mérést. Sokszor a dokitól is függ, hogy ki mennyire szigorú.

Liv, próbáld sokat felpócolni a lábad, hátha segít és nem lesz olyan dagadt. Biztos, hogy a meleg is rásegít a puffadásra, nekem estére a lábaim szoktak kicsit dagadni, de még nem vészes, kopp-kopp, csak érzem, hogy kisebb a cipőm.

Macsek
31+1

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok!

Macs, dehogynem emlékszem, csak mondom hátha te felejtetted el!!! KépKépKép Meg igazából neked kell nagyon belehúznom, mert nekem ez az aug vége egyre tutibb ( örülök is neki, meg nem is ). De holnap okosabb leszek, megyek doktorbácsinkhoz KépKépKép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Maccs, hát tényleg jó kis stramm kismama vagy! Csak így tovább! Kép Eddig nekem se volt semmi bajom, nyüzsögtem, kb. 1 hete tört rám a fáradt vagyok, vissza kell kapcsolni érzés. Lehet, hogy ha othhon maradok nyerek megint egy kis energiát? Kép

Kép

Kép
macsek11

Macsek!
Net+mikrofon, meg a program letöltéseKép Angolul van, de meg lehet érteni egyszerű a működése.
Én is lütyősödömKépA párom kezd hozzászokni, mert ha nem talál vmit régen mindig tudtam hol találja, most meg úgy el rakok mindent hogy én sem találom megKép
fantikbaba

Jó reggelt!
Köszönöm mindenkinek a vércukros infókat, a bíztatást. Hát a diétának se örülnék, mert nekem a szénhidrát a mindenem, nem is tudom, miben nincs, szóval mit lehetne enni.
Az a baj, hogy a nőgyogyim 26-ig szabin van, ma este megyek a régi nőgyógyászomhoz. Remélem nem lesz ciki így 7 hónaposan beállítani hozzá, de másfél éve ő küldött át a mostani dokimhoz, mikor kiderült, hogy csak lombikkal lehet gyerekünk.

Orsi, ma beszéltem a védőnőmmel, azt mondta, hogy vércukor-probléma esetén általában még több a magzatvíz, szóval a Te eseted a "normális", az enyém a szokatlanabb.

Kb. egy hete arra ébredek, hogy iszonyúan fájnak az ujjaim. Behajlítva alszok, reggel alig tudom kinyitni az öklöm. Egész nap fájnak az izületek, persze az ujjaim olyan vastagok, mint a virsli.Kép

Lányok, azzal bíztassuk magunkat, hogy ezt a kis időt most már csak kibírjuk valahogy!...
eszter28

Sziasztok Kép

Sajnos nincs időm visszaolvasni Kép
Tegnap este óta mi is megjártuk a magunk kis kálváriáját. Voltunk az orvosnál 36 hetes kontrollon. Minden rendben van úgy tűnik, jó a CTG is, rendben van a vérkép-vizelet stb., csak a legalacsonyabb vérnyomásom, amit mértek 150/98 volt. Azzal együtt, hogy napok óta rémisztően dagad bokán, kezem, ez rossz hír. A doki mondta is, hogy csak azért nem fektet be azonnal a kórházba, mert a sok várakozásnak és a nagy melegnek tudja be, de pakoljak össze otthon. Ma reggel újra mérésen voltam, valamivel alacsonyabb volt, így most még nem kell befeküdnöm, de délután is megyek és naponta kétszer ezentúl. Amint eléri a felső érték a 140-t, irány a kórház.
Az a rossz az egészben, hogy az egész terhességem (kopp-kopp) problémamentes volt és még most sem érzek semmi kellemetlent, mégis ilyen magas a vérnyomásom Kép
Szóval, bármelyik pillanatban történhet rossz az emberrel. Azért nem vagyok negatív, ha be kell feküdni megyek, mert első a baba (és legalább kipihenem magam Kép ).

Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!
Hűű, már nagyon régen jártam itt! Látom a pocakok is szépen gömbölyödnek:-)) Csajok kitartás már nincs sok hátra és jönnek a lurkók:-)
Eszter: nekem 7.68 lett a cukrom és a dokim azt mondta ne foglalkozzak vele csak adag fagyimatcsökkentsem a széndidrátot egy picit.Amit baromi nehéz betartanom mert a napi fagyiadagomat muszáj benyelnem különben "rosszúl" vagyok.:-)
Fáradtság: nekem a 29. és a 30.héten volt a holtpont.Most 31+2 jól vagyok Újra pörgök és aludni is tudok.Viszont olykor olyanokat nyilal belém, hogy rendesen beparázok.Valszeg ideget nyomghat meg Bencus,... kezd elképzelésem lenni a szülésről.
Amúgy jól vagyunk:-) Múlthéten szerdán az Uh-on 36-40 cm -nek jósólták és 1720gr-nak a picúrt.Doki szerint egy héttel idősebb az adatok szerint. Védőnénim szerint 2 héttel.Tuti, hogy szept. uccsó hetében már babázni fogok:-)Nem is bánnám!
Mecsek: most látom 1 nappal járok csak elötted:-)

Kép

Kép
timcsusz

Sziasztok !

Mostanában inkább olvasó üzemmódra álltam át, mert egyszerűen nem bírom ezt a francos időjárást Kép Akár hidegfront, akár melegfront, tök mindegy, annyira megérzi a hasam, hogy folyamatosan keményedik. Az álmosság pedig már alapextra Kép (ezt egyébként leginkább az alacsony vérnyomásomnak tudom be). Nem csinálok egész nap mást, hol az egyik ágyon fetrengek, hol a másikon.

Egyébként most én is sikeresen kiakadtam párom famíliáján. 7 éve vagyunk házasok, rengetegszer hívtunk már mindenkit, hogy látogassanak meg bennünket, eddig semmi eredménnyel. Most, hogy tudják mennyire kínlódok a hasammal, kb. 2 hónap még a szülésig, erre mindenki most hirtelenjében akar jönni. A hátam közepére nem kívánom a vendégeskedéssel járó nyüzsit, készülődést, sütést-főzést. És akkor még nekem kellemetlen leállítani őket, ha eddig eszük ágában sem volt jönni, akkor ezt a kis időt már bírják ki. Legszívesebben kimennék valami sztyeppére,EGYEDÜL (!), ahol közel s távol sehol egy lélek, kivinnék egy nyugágyat meg egy könyvet és ott relaxálgatnék.

Na, most szépen Rátok zúdítottam minden bánatomat, bocsi Kép
HKata

Kép

Kép
anyamanya

HKataKép
Ezek a rokonok tényleg fárasztóak.Én hétvégére még a telcsit is kikapcsoltamKép
Mondtam ha megvan a babó sms-t kapnak, jöhetnek a kórházba, de otthonra semmiképp (kivéve a szüleim). Ebbe a melegbe a főzés is fárasztó.
Na idő van megyek CTG-re.

Pussza
Noémi
fantikbaba

Lányok, vigyázat!!!!
Újra itt a fosós-hányós-lázas vírus.
Én már túl vagyok rajta, a párom lázáűt tegnap alig tudtuk leszedni, lázcsillapítók nem használtak, végül éjjel háromkor hűtőfürdő lett belőle. Azzal vigasztaltam, hogy olyan, mint az éjszakai fürdőzés a Balcsiban Kép

Vigyázzatok magatokra, habár én sem tudom, hogy hol kaptuk el, a szülésznő szerint terjed most a kór Kép

Puszi mindenkinek: zsófi
papzso

Sziasztok!

Noémi!
Jó neked, hogy alatta tudsz maradni az előírt CH mennyiségnek, szerintem én állandóan túllépemKép. Dinnyét nem merek enni, mert nem tudnám abbahagyni, annyira szeretem. Egyébként miket főzöl?
A dupla vezetéknév nekem tetszik!Kép(Talán, mert nekem is az van?!Kép De én magamnak intéztem.)

Macs!
Szerintem kell valaki, aki összetartja a bandát, engem nem zavar, hogy Te ezt magadra vállaltad!Kép Bár nekem még elég sok van, várom a számod.Kép

Orsi!
Szerintem csinálnak még egy terhelést próbareggelivel, és az alapján fogják eldönteni, hogy kell-e diétáznod.Kép

Eszter!
Nem olyan veszélyes megtanulni, hogy mit lehet enni, úgyis adnak egy táblázatot. Inkább csak a mennyiségekre kell figyelni, azt nehezebb megállapítani, hogy mennyi 60g kenyér. Mi vettünk egy grammos mérleget, hogy pontosan be tudjam tartani a mennyiségeket. (Itthon elég drága boltban, mi az e-bay-en vettük, postaköltséggel együtt volt 10$. Most láttam egyet itt: http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... 44494&rd=1 5,70 EUR+postaköltség).

Timcsusz!
Van a Margit krt közelében, a Horvát utca 9-ben egy cukormentes cukrászda, ahol kis CH tartalmú fagyit árulnak. Oda szoktam menni én is, mert ott mindennek ki van írva a CH-tartalma, így könnyebb a diétába beiktatni egy-egy sütit, fagyit.Kép

Gabi
efgabi

Tegnap ígértem nektek 2 képet kilókkal kapcs.
NA, kivételesen nem felejtettem el.
Fiús anyukáknak ajánlom szexuális felvilágosításhoz kellékként: "Fiam jól gondold meg, ilyen következményekkel járhat az óvszer nélküli szex!" KépKépKép
Előtte:
Kép

Utána:

Kép

Macs
maccs

Kata!
Sajnos az ember a rokonait nem válogathatja meg, de még rosszabb, hogy a párja rokonait sem! Kép Azért kitartás, és ha nehéznek érzed a dolgot, ne hagyd magad, vagy mond meg nekik, hogy jöjjenek nyugodtan,de hozzanak háromnapi hideg élelmet, hogy nektek is maradjon, mert Te nem főzöl, hidd el elmegy a kedvük a vendégeskedéstől! Kép Kép

Zsófi, azért neked nem lett komoly bajod, igaz?

Gabi, köszi, csak attól félek, hogy néha "túl sok" jut belőlem! Kép

Macs
maccs

Macs,
Rokonválogatás: Te köllesz, Te nem köllesz, Te köllesz, Te nem köllesz...Kép

Pusz,
HKata

Kép

Kép
anyamanya

Macs!

A szerver elbírja, én meg jókat derülök soraidon.Kép Rám fér, mert a bárányhimlő miatti szobafogság miatt kezdek depis lenni. Ha meg valaki soknak érzi, átugorja.Kép
Jók a képek! Nekem is van egy elrettentő példám, én a Strandlabdád nyeltem címet adnám neki, itt található: http://babanet.hu/album/main.php?album=105&page=1&image=1377. (Próbáltam feltenni ide, de nem sikerült.)

Gabi
efgabi

Kata!
De szép is lenne!! KépKépKép
Mint régen a tornaórákon, hogy ki legyen a te csapatodban! Kép
Macs
maccs

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?