[quote]R írta:égóta vagyok fent fórumokon, de nagyon ritka az ilyen, hogy szinte folyamatosan menjen a vita valamin - még akkor is, ha ez viszonylag normális stílusban történt.
Nekem az a fura, hogy én nem éreztem ezeket a vitákat kulturálatlannak, szerintem vitatkozni jó dolog ha az ember ezt a másik tiszteletben tartásával teszi! Nem sértegetünk.
Az is lehet, hogy nekem volt már nagyon rossz tapasztalatom és ahhoz képest nekem itt minden tökéletesen rendben volt!
Miért baj az ha eltérő a véleményünk? Szerintem marha unalmas lenne ha nem így lenne.
És én kifejezetten szeretem ha egy olyan embernek aki még nem próbált valamit határozott elképzelései vannak! Egyszerűen csak nem langyosak! Tudják mit akarnak! A saját tapasztalatukból fognak legtöbbet tanulni. Persze fontos, hogy mi leírjuk a miénket de ez csak egy támasz és csak akkor ér valamit ha ezt nem felsőbbrendűségünk biztos tudatában tesszük, hogy ezt biza mi tudjuk jobban! Miért kellene idejekorán letörni a szárnyaikat?
Ha már kérdezted Honey, hogy mikor lettem hívő... nekem pont ehhez kapcsolódik egy hasonló rossz élményem. Lelkes voltam hiszen egy egészen új élmény, tapasztalás ért, mindenbe boldogan és lelkesen belevetettem magam de egy kedves testvér puszta jószándékból figyelmeztetett, hogy nem lesz ez mindig így majd te is belefáradsz és unott keresztény leszel. Ez szerintem sehova nem vezet... Szükség van erre a szárnyaló időszakra, még akkor is ha esetleg kicsit távol jár a valóságtól. Én ezért is szerettem az első gyerekes anyák lelkesedését, nem beszélve arról, hogy úgy érzem a harmadik gyerekkel is van mit tanulni!
akár egy első gyermekét várótól is!
Amúgy 18 éves voltam.
Nem tudom, hogy így világosabb lettem-e...
Az anyukája meg valóban én voltam ahogy Dongó írta!
Aniko
[quote]D írta:e gondolom aki ellene van az ilyen dolgoknak, az inkább népes családot nevelget, mint te is, Mamacka, és ezzel nincs semmi baj!
Ez azért nem így van!
Én tisztában vagyok azzal, hogy nem tudok túl sok gyereket nevelni nem vagyok rá alkalmas... úgy érzem, hogy 3-4 gyerek az a létszám amit én érzelmileg leginkább el tudok látni. A védekezésnek sok módja van.
Mi gumit használunk. Én ezzel lelkiismeretileg teljesen jól érzem magam. A gyerekeink mind (kivéve az első számolósat
) úgy fogantak, hogy szabad utat engedtünk nekik, jöhetnek. Egyből megfogantak, nem csak úgy becsúsztak.
Persze van sok rossz példa keresztény körben, akik sokkal több gyereket vállalnak be mint amennyit érzelmileg el tudnak látni (szerintem ez sokkal fontosabb az anyagiaknál) és sérülnek a családban mert nem jut kellő figyelem. Persze vannak pozitív példák is 10 gyerekszámnál is akár.
Egyszóval nem egy felelőtlen, nem védekezek majd csak lesz valahogy anya vagyok aki nyakra főre potyogtatja a gyerekeket.
Keresztény vagyok de nem hülye!
Mielőtt félreértés lenne értem, hogy nem akartál megbántani és nem is bántódtam meg csak gondoltam egy kicsit jobban megvilágítom.
Csézjang
Decathlon, Tescoban akció is volt, fel is tettem valamikor... illetve én sose túrkálós használtruha üzletbe járok hanem olyanba ahol fel vannak szépen akasztva és szerintem nagyon jók! Ilyen pl a Renoválás a Blahán.