Új privát üzeneted érkezett!

EsztiKép
Az ellenanyagot elég trimeszterenként vizsgálni, a múltkor megkérdeztem a kórházban. Nekem a doki a 12. héten a 16. héten és a 28. héten nézte. Szerintem nem kell megint nézetned, ha a 24. héten nézték.

Cat

Cat
Kép
cateye

Nem a védőnő írta, hanem a dokinő, de ő hozta ki, noname receptek (a babó neve lesz rajta. 11 db összesen Kép A fél fizum(tgys) otthagyom a patikában.
Pocó!
Az enyém se lesz óriásbébi, de megszülni könnyebben fogom.(remélhetőleg)
fantikbaba

Sziasztok!

Noémi, miket írt fel a doki? Csak azért kérdezem, hogy legyen sejtésem általában mit szoktak, mert az én védőnőm nagy bénaság, a dokiról meg fogalmam sincs, hogy ki vagy kik közül lehet ott esetleg választani, gyerekorvos ismerősünk sajna nincs, így marad a "körzeti". Remélem, jobbat fogok ki, mint a védőnőm. Utoljára május végén voltam nála, baromira nem érdekli, hogy létezem, csak mert jó kislány vagyok, azért nézek be hozzá néha.

Eszti, amíg a kilókon nem látszik a farkasétvágy, addig ne aggódj. Nekem a terhességem első felében volt állandó rághatnékom, akkor gyümit és sajtot ettem az étkezések közti szünetekben. Kép

Macsek
30+2

Kép

Kép
macsek11

vagy 4 félét fürdetéshez, babakrém, olaj,alkohol a köldökápoláshoz,hintőpor szintén köldökhöz,helianthi(nem tudom micsoda),germicid kúp (ha láza van),hydrophyl nonionic ( piros pöttyökre fürdetésnél), K vitamin cseppek, D vitamin, szájecsetelő (szájpenész ellen), napraforgó olaj (bőrápoláshoz)

Én is gyümivel és sajttal oldom meg.
fantikbaba

Sziasztok, én is végeztem a dokinál. Csak 2,5 órát kellett várni, míg bejutottam...
Tapasztalatok:
1. 3 perc alatt lerázott a doki
2. méhszáj 3000, azaz teljesen zárt
3. aszonta, méretes baba lesz
4. szívhangot nem tudtunk hallgatni, illetve semmit nem hallottunk, állítólag "vacak a gép", de ne aggódjak, mert holnap úgyis mennem kell uh-ra, és biztos nincs semmi baj... Mondjuk uh-on sem az én dokim lesz, de majd megoldja más...
Úgyhogy nem igazán vagyok elájulva. Legközelebb szept.01-én kell mennem hozzá, az még nagyon messze van!!! Akkor akar hüvelykenetet venni. Rákérdeztem a ctg-re, az is majd csak azt követően lesz (amikor már a 38.hétben leszek). Laborban is eddig csak 2-szer voltam, a legelején és a terheléses vércukornál... Nem adott oda sem beutalót.

Ti hogy álltok ezekkel a dolgokkal? Olvasom, hogy van, aki már jár ctg-re (vagy csak félreértettem?)

Andi
33+4
Vendég

Hali!

Noémi! Ezek a képek Boritól származnak, én csak feltettem őket! Kép A patikában még mindig jobban jársz a felírt kacatokkal, mintha recept nélkül kéne kifizetned. Kép

Azoknak akiknek nem ír be a védőnő a kiskönyvébe minimum 4x nem jár a gyermekágyi segély! Erre azért nem árt odafigyelni, mert az ha jól tudom 49ezervalamennyi pénz Kép Az azért nem árt ha adják! Kép

Éhező kismamik! Kép Legközelebb nem tesszük fel a képeket, jó lesz?! ;)

Eszti: -Kaja szerintem teljesen normális, az is lehet, hogy neked is kezd egy kicsit nőni a gyomorsavad szintje, ez okozza az állandó éhségérzetet. Próbálj meg "hungarocellt" /mi a puffasztott rizs/kukorica/búza szeleteket nevezzük így/ vagy kétszersültet enni, az alacsony kalóriatartalmú, de savkötő hatású. Ha ettől nem lesz jobb, akkor tényleg csak kajás vagy, de szerintem ez is teljesen elfogadható állapot terhesen... Kép

Tegnap megnéztük a szülőszobákat. Szerintem töxép!Kép Nincs is kórház hangulata! Kép 2 nagyon szép van, a harmadik kicsit bénább, de szívesen "tipródok" majd bármelyikben! Kép

Viszont a párom aki utálja a kórházszagokat úgy hogy a folyosón álltunk és néztünk befelé mondta, hogy menjünk innen mert elájul. Néztem rá, hogy itt aztán nincs is kórház szag, mire közölte, hogy ő pont egy kuka mellett állt, amiből áradt a kórházszag. Na így aztán érdekes "segítség" lesz, ha mégis bemerészkedne.. Kép

Az én védőnőm sincs a toppon, de legalább azt felajánlotta, hogy a gyermekorvosnak bemutat és felirat mindent ami a babónak kell majd! Kép

Jók legyetek, élvezzétek a jó időt, holnap nem leszek, mert az áramszünet miatt nem kell bejönnöm. (Juhu!) Viszont hivatalos ügyet intézek /szem.ig. újat csináltatok,/ amitől előre borsózik a hátam. /Sajnos muszáj, mert a régi még a 14 éves kori, keményfedeles darab, már olyan állapotban van, hogy nem látszik rendesen az érvényesség ideje, nehogymáááá ezért ne engedjék kijönni a babót, mert anyukájának nem érvényes a személyije Kép/

Pusz:

Macs
maccs

Macs, a dokinak kell minimum 4x beírnia és le is kell pecsételnie, ez az alap az Egyszeri anyasági segélyhez.

Képek: azért túléltem ám a látványt, max a nyomornedveim vesztek össze egymással KépKépKép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Nem a védőnő 4 pöcsétje, hanem a doki 4 pöcsétje kell szerintemKép
Terhesgondozás címén, de a doki fog adni igazolást ehhez.
fantikbaba

Hali,

Szóval, a pecsételősdi úgy néz ki, hogy a min. 4x-i pecsét a dokitól kell (a kiskönyvbe), szülés után pedig ad egy igazolást arról, hogy valóban megjelentél min. ennyiszer terhesgondozáson. Ahhoz egyébként, hogy az anyasági segélyt megkapjuk, be kell mutatni egyúttal a kiskönyvet is, a doki igazolását is, stb.

Pusz,
HKata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok csajok Kép
Csak egy gyors bekukkantás és nagyjáboli visszaolvasás.
Amióta itthon vagyok, nem is vagyok itthon, reggeltől estig lótok-futok, na meg persze azért az irodába is be-be kell még ugranom.
Szóval:
szuperek a képek, kár hogy nem tudtam ott lenni, de azért a kerti buli sem volt rossz nálunk Kép

EsztiKép
Én is negatív, párom pozitív. Összesen 3x volt ellenanyagszűrés. Elején, huszonx héten és kb. a 34 héten. Úgyhogy ne aggódj!

Képzeljétek ma voltam az első NST-n. Fél órát volt rajtam a gép, bébinek szép egyenletesen kalimpált a szíve, mozgásokra is jól reagált. összesen 3 összehúzódást mutatott a gép, amit persze én nem is éreztem. Szóval úgy néz ki, hogy teljesen oké. Most már hetente kell járnom, hétfőn megyek a következőre. És tök jó, mert a választott szülésznőm csinálja, így ezeket a fél órákat jól végigtrécseljük.
Na sietek, mert még vár rám egy fél órás kutya séta és szobabiciklizni is szeretnék még (dagadt vagyok Kép )
Pussz.
Edit (aki holnap kezdi a 36. hetet Kép )

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit!
Hűha már neked se sok időd maradt, jövő héten nekem is CTg/NST.
Jövő héten elkezdem a málnalevél teát inni, plusz a homeós bogyókat.

Babakocsi ügyben egyre tanácstalanabb vagyok, aki vett már milyet vett?Kép
Noémi
fantikbaba

Sziasztok!

Tegnap voltunk UH-n! A picurka már 1200g és a méretei alapján egy pár nappal nagyobb a koránál. 3 hét alatt 500g-ot hízott! Mennyit híznak ilyenkor hetente a babák?

Livről nem tud senki?

Puszi
Györesz 27+6

Kép
Kép
györesz

Jó reggelt! Bár senki nem válaszolt a tegnapi kérdéseimre Kép, én Noéminek szeretnék babakocsi-ügyben tanácsot adni. Illetve csak megírom, én mit veszek majd: ABC Design Travel System. Eddig ezt találtam a legjobbnak, persze, ami árban is jó. 40.000 ft, benne van az autós ülés is, ami babahordozó (ettől travel system). Egy bajom van vele, a menetirány nem fordítható meg. Közepes kereke van, nem felfújható. Három pozícióban lehet a fekvést állítani. A Brendon-ban lehet kapni. Van ugyanebben az árban és kategóriában a Graco Mirage, illetve van, ahol ugyanennyibe kerül, van, ahol kicsit drágább.

Én mindjárt megyek uh-ra, majd beszámolok, mi volt.

Üdv,
Andi
Vendég

Trompipi!Kép
A doki nálam a 36. héten kezdi meg a CTG monitorozást, aztán hetente, a végén már az is lehet hogy naponta be kel menni. Hüvelykenet vétel szerintem nekem is lesz.méhszáj nálam is 3000, a babó meg átalgos méretű (31+3 héten volt 2000 gr)Laborban én az elején voltam, aztán cukor terhelésen, aztán a rossz cukor miatt teljes vérkép és vizeleten a 30. héten, és a 36. hét körül is fogok menni vérvételre, ilyenkor a belgyógy főorvosnő küld mindenhová.
Aki eddig már volt ctg-n gondolom fájásokat produkált, vagy méhszáj nyitott, ilyenkor előbb is elvégzik, de ha nincs panasz csak a 36. héttől
fantikbaba

Köszi! Kicsit úgy érzem, az én dokim semmit nem szeret elsietni... Én már 38 hetes leszek az első ctg-nél. Na, mindegy, csak tudja a doki, mit csinál.
Vendég

GyöreszKép
Heti 150-200 gr-ot híznak a bébik ilyenkor. De ez sem egyenletes, egyik héten többet híznak, a másikon kevesebbet. Jó súlya van a picurkádnak, nekem 28+2 naposan mondták ekkorára az ikreket.Kép

NoémiKép
Mi Peg Perego Duette-t vettünk. De elkísértem egy egybabás barátnőmet is kocsit venni, és Ő Graco-t vett, ami Travel Systemes, gumi kerekű (nem műanyag), és adtak hozzá egy mózes kosarat is, plussz adták a talpat az autóba a travel systemhez. A Mega Toys-ban vettük, és 90.000 Ft körül volt. A tolási iránya ennek sem változtatható, a Travel System miatt van, ezt mondta az eladó. Van persze ennek olcsóbb változata is, de csalóka, mert a talpat akkor külön kell megvenni hozzá, és minőségben "lebutították", hogy olcsóbb verzió legyen.

Cat

Cat
Kép
cateye

sziasztok4

Trompipi: hajszálra ugyanúgy jártam, mint te a dokinál, de csak 3/4 órát kellett várnom:-))
Cserébe egyáltalán nem nézett méhszájat. szívhang viszont volt, igaz, csak annyi időre, hogy ép megtalálta, szó sem volt 1 perc mérésről, közben számolásról...
Elküldött vizeletvizsgálatra, aztán már mehettem is, kb 3 percet töltöttem a rendelőben, öltözéssel együtt.

Az asszisztens, aki a papírmunkát intézi, viszont marha rendes volt, elmagyarázta, hogy a teljes vérképen melyik rövidités mit jelent, és ami nem normális (kicsi csillag volt mellettük, 3 db)az mi, és mitől lehet.

Babakocsit még nem vettünk, igaz matracot sem, kiságyat meg azért nem, mert állítólag a páromé megvan, (mármint az, amiben ő töltötte a csecsemőhónapjait:-)) Valóban, tegnap meg is találtuk két oldalát és az alját. Már csak két oldal hiányzik:-)))

Szívhangra visszatérve: este a párom "szabad füllel" is hallotta, úgyhogy úgy tűnik minden rendben odabenn!

Jövő héten megyek UH-ra, remélem, az jobb lesz, mint most a dokinál!

Még egy sztori a dokinál: volt ott egy nagyon helyes kismama, a második babáját várja, kb a 22. hétben lehet, de már nagyon helyes pocija volt. Ő eddig külföldön volt, most jöttek haza, ez volt az első alkalom, hogy Magyarországon jött terhesgondozásra. És mi volt a doki első kérdése: HOnnan tudja, hogy biztos, hogy terhes? Ki állapította meg a terhességet?
szegény kismama nem tudta, hogy sírjon, vagy nevessen, nála volt az össze külföldről hozott lelete, Uh-kkal együtt...

Bocs a szófosásért...
Eszti
28+4
koczkapaczi

Sziasztok!

Edit a CTG-t a kórházban hol csinálják, ott a szülészeten?

Noémi, te is olyan homeós bogyókat szedsz majd, amit Maccs is vett? A málnalevél teát mikortól és mennyit kell inni? Köszi a leírást a gyógyszertári cuccokról!

Hétfőn kérdeztem nálunk a munkaügyistől a papírokat, nálunk a cég egyben TB kifizető hely is, így itt kell mindent leadnom, szóval azt mondta, hogy elvileg kell a 4 pecsét a kiskönyvbe, de ez lehet a dokitól és a védőnőtől vegyesen is, meg csak a dokitól is, alkotmányellenes, hogy a kiskönyvbe ők vagy a TB belenézzenek, ezért a kiskönyvi pecsétnek így nincs jelentőssége, hanem a dokitól kell egy külön igazolást benyújtani arról, hogy min. 4 terhesgondozáson megjelentél és erre kapod a pénzt.

Babakocsi: mi a Bergon felé hajlunk, mert sokféle funkciója van, mindenféle kerékkel lehet választani, kényelmes a babának, az ára sem súlyos. Hátránya, hogy viszonylag nagyobb helyet foglal és cipelni nehéz, de nekünk ez nem olyan nagy akadály és a sok előnye fontosabb. Majd jövőre ilyenkor tudni fogom, hogy jó döntés volt-e. Kép

Csajok, a neten láttam, hogy a 2in1 ruhaboltban és a Mammystic-ben is nagy nyári leértékelések vannak, ha valaki még rucit szeretne venni. Ezen felbúzdulva tegnap benéztem a Bartók B. úton lévő Mammystic-be, ahol egy tündéri eladó van és vettem egy hosszú kék csíkos lenruhát, 40%-kal volt leértékelve, így vettem 4.700 Ft-ért kb. Így sem olcsó, de az eredit árához képest elfogadható.

Szép napot!

Macsek
30+3

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok lányok!Kép

Régen írtam már, csak olvasgatlak Titeket, mert kevés időm van. A férjem most 3 hétig itthon van, átrendezzük a lakást, kidobjuk az összes kacatot, hogy legyen hely a babáknak, vásárolgatunk, takarítunk. A baj csak az, hogy én már nem nagyon bírok mozogni, dolgozgatni. A hasam már 119 centi, 16 kilót híztamKép Kép , azt meg nehéz elnézni tételnül, hogy Apa csinál mindent.Ha én is segítek, akkor meg este keményedik a hasam.

Hétfőn megyünk a SOTÉ-ra, beugranánk Pesten valami jó bababoltba is vásárolni. Tudnátok ajánlani valami nagyobb boltot, ami nem méregdrága és van benne minden? A Megatoysban volt valaki? Vagy a Brendonnak nyílt most egy új üzlete, kifutó modelleket árulnak ott. Érdemes lehet megnézni?

AndiKép, én is nézegettem az ABC Design kocsit. Szerintem egy travel systemért nagyon jó ár a 40 ezer. Szóval ha egy babát várnék, nekem is esélyes lenne.

VKOrsiKép, Te ítad régebben, hogy Bebe Comfort ikerkocsit szeretnél. Meg tudnád írni, kb. mennyibe kerül és hol kapható? Néztem neten, elég jónak tűnik.

Tegnap ért a TESCO-ban életem első pozitív meglepetése. Vettem két Kenguru Goldos kissapit a fiainknak. Az árcédula szerint 299 Ft. volt darabja. Otthon megnéztem a blokkot, aszerint 49Ft/ db volt az ára.Kép

Vigyázzatok Magatokra és a babákra!

Eszter (28)
eszter28

Eszter28Kép

Szerintem a Megatoysba menjetek, ha van egy kis időtök. A Brendon őrült drága. A Brendson kifutóba nincs nagy választék, és pici maga az üzlet. A Megatoys sem olcsó, de nagy a választék, lehet mazsolázni, és a Bebe Comfort ikerkocsit is ott árulják. Ne dőljetek be a rá kitett árnak, mert a vázat külön kell megvenni, plussz az ülések. Kérjetek eladótól segítséget, már ha hajlandó valamelyik segíteni. Sajnos rossz a tapasztalatunk velük.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Eszter Kép
A kocsi a Megatoysban (pl. Soroksári út) kapható kizárólag.
Az ára.
A váz: 73.990 Ft
A 2 ülés: 53.990 Ft (ez a két ülés együttes ára)
a 2 hordozó: 31.990 Ft /db.
Később 1 gyerekre is használható, ha terveztek tesót, mert ahogy a bebeconfort.fr oldalon is láthattad az ikerkeret levételével sima egyes kocsivá alakítható.
Ja, a fiatal srác eladót keressétek, ő nagyon segítőkész.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!
Először néhány sor, utána visszaolvasok.

Tegnap éjszaka jöttünk haza a férjemmel autóval, és a férjem - mivel senki nem jött szembe, jól lehetett látni - átlépve két záróvonalat, megelőzött egy teherautót. Semmi gond, kikerültük, mentünk volna tovább, beállva a teherautó előtt haladó kocsi mögé (ez a három autó volt összesen az úton, közel s távol egyetlen másik sem), amikor az előttünk haladó megállt előttünk, és felvillantotta a szirénáját. Sikerült egy rendőrautó mögé beállnunk, aki persze mindent tök jól látott. Jogosítvány, forgalmi, tudja-e, uram, milyen vonalnak hívják ezt, blabla... Tök jogos volt, ezt nem lehetett, nem is próbálta a férjem kimagyarázni. Már számoltuk magunkban, mennyi lóvénk fogja ezt bánni, hogy megmaradjon a jogsi... Egyszercsak bekukkant a rendőr az ablakon (30 körüli srác volt), meglát engem, meghökkent arc, majd azt mondja a férjemnek: "Vigye haza gyorsan a hölgyet. Ugye, tudja, hogy csak miatta engedem el? Mert amit most elvennék, azt a babától venném el. További jó utat." Jogsi maradt, pénz maradt, a férjem meg otthon hálálkodott a babának, hogy ezt neki köszönheti, és hogy majd egyszer meghálálja neki. Kép

Más: az egyik kezem kicsit be van dagadva, picit merevek az ujjaim, nehezen hajlítom be őket. Ez a vizesedés jele lehet, vagy simán csak a melegtől van?

Puszi mindenkinek, Liv

Kép

Kép
liv

Liv,

Nem semmi!!!! Rendes volt a rend őre! Nekem is picit dagadt két ujjam, és el is van zsibbadva 3-4 napja. Aszonta a doki, hogy ödémás.

Most jövök uh-ról. A babusz 2454 gramm!!! A gép egy héttel idősebbnek vette, ezek szerint a szülés szept.11-én lesz... Jó kis dátum.
BPD: 88,1 mm
AC: 29,9 mm
FL: 67,2 mm
Koponyavégű fekvésben van a kis drága.
Ja, a méhlepényre azt írta/mondta, hogy kettes fokon érett, vagy valami ilyesmi. Tudjátok, mit jelent ez? Majd én is utánanézek a neten.

Üdv,
Andi
Vendég

Visszaolvastam.

Maccs, Györesz, köszönöm, hogy aggódtatok értem. Kép

Trompipi, egy kb. két nappal ezelőtti kérdésedre: napközben nekem sincs kedvem kimenni ilyen melegben, viszont esténként el szoktunk menni sétálni, a férjem, a kutyu meg én. Ezek a séták nagyon jólesnek, mert nem tornázom, és azért nem árt valami kis mozgás, ami este tök jó a hűvösben.

Gné Kriszti, szerintem ez a kutyautánzás teljesen természetes, minden gyereknek van egy utánozós korszaka, hát őt épp a kutyu viselkedése, ugatása fogta meg. Kép

Koczkapaczi, ha ez számodra megnyugtató, én is egyfolytában eszem, de komolyan, folyamatosan!

Üdv., Liv

Kép

Kép
liv

Nem tudjátok, hol lehet megnézni azt a táblázatot, amit már sokan emlegettetek és a magzat méreteiről szól?
Vendég

Kép

Kép
liv

Köööösziiiii!!!! Milyen rég keresem!!!
Vendég

Liv,
Nem semmi a rendörös sztori. Még meg is hatódtam, hogy milyen rendes volt a rendör.
Nekem kéz- és lábujjaim (az összes)is dagadnak, merevednek és sajnos reggelre sem múlik el teljesen. Így elküldtek 24 órás vizeletvizsgálatra. A laboros doki azt mondta, hogy minden rendben, de jövö héten megyek a dokimhoz.

Andi,
Elöször is gratula a nagy babáhozKép
A méhlepény érettségét tekintve van 0, 1, 2, 3-as fokozat és ez a terhességi kor elörehaladtával változik.
A 2-es fokon érett méhlepény teljesen jó a Te terhességi korodban. Nekem a 12. héten 0-ás, a 20. és 26. héten 1-es volt, a 30. héten pedig már 2-es.

Moncsi
minike

Eszter!

Én ma voltam a megatoysban. A bebe confort árát már leírta Orsi!
Lehet hozzá külön tetőt kapni, 12000 és 20000-ért attól függően, hogy télre vagy csak eső és nap ellen. Nekem is bebe confort iker kocsim van szuper állapotban, bár használt de szerintem nem látszik rajta. Én el szeretném adni, mert van egy Roan symbaba ikerbabakocsim és azt szertném használni. Ha érdekel valakit szóljon. 50000-ért odaadom a vázat két üléssel együtt. Képet csatolom.
Kép

Kép

Kép
linato

Macsek Kép
Ha van választott szülésznőd, akkor úgy kb. a 35. héttől csinálja az NST-t egy vele egyeztetett időpontban. Legalábbis az enyém úgy hív be, hogy mielőtt megy ügyelni akkor elvonulunk egy fél órára, hallgatózunk és közben legalább jól összeismerkedünk, hogy a szülésnél már közvetlen legyen a kapcsolat. Nekem a Bártfai úti rendelő 2. emelet 201-s szobában csinálta.

Babakocsi. Mi is valszeg CatKép által leírt Graco Horizont Deluxe kocsit vettük. Azt hiszem 99 ezer volt. Van benne mózes+talpas autósülés. Jó terepre, könnyen nyitható, csukható. nem könnyű, de földszintes családi házban, BKV mentesen nekünk ez nem is volt szempont. A menetirány nem fordítható, de a teteje átállítható, így amíg olyan pici, hogy látni akarod, addig a mózest és az ülést is be tudod tenni úgy, hogy feléd néz a bébi, amikor meg már ültetve mentek, akkor úgyis a világot nézi inkább szerintem. Férjem egyébként imádja a kocsit, egyszer már rajtakaptam, hogy tologatta este, mikor nem tudta, hogy látom Kép

Na, ledőlök egy picit, mert este megyünk a Szigetre Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Moncsi, köszi a választ. Próbáltam a neten utánakeresni az érettségi fokoknak, de semmit nem találtam. Ha belegondolok, hogy lassan csak egy hónap és születik Lilike... Már nagyon várom. De gondolom, mindenki így van ezzel. Ez az egy hónap pedig nagyon hamar el fog telni!!!
Vendég

Reditke,

ki a választott szülésznôd? Bár én azt hiszem, nem fogok külön választani, mert most járunk ezekre a szentimrés elôadásokra, és annyira szimpi és profinak látszó mindegyik szülésznô, hogy gyakorlatilag mindegy, ki lesz ügyeletben.

Bori
lbori

Sziasztok lanyok,
köszi, hogy hianyoltatok, nem tüntem el en sem, csak olvasgatok, na meg ritkabban nezek be, elvezem az itthonletet. Meg persze ezt-azt elintezek közben.
Trompipi, igen, en irtam, hogy nekem mar volt ctg-m, de nem a fajasaim miatt, hanem mert itt nemetorszagban igy szokas. A 28. hettöl van ctg, kethetente, a vegen gondolom hetente vagy akar naponta is lesz.
Furcsa, mert itt vedönö sincs ugy, mint ahogyan otthon. Egy szülesznöhöz megyek majd szüleselökeszitöre, ö fog a szüles utan kijarni hozzank, de a terhesseg alatt nem kell sehova jarnom, csak a dokimhoz. Ja es a szüles alatt sem a dokim sem a szülesznö nem lesz ott, hanem annak a korhaznak az alkalmazottai, ahol szülni fogok. Hogy hol, azt meg nem tudom.
Cukrommal ugytünk minden rendben, meregetem rendesen, probalom betartani a dietat, kisebb-nagyobb nehezsegekkel, de azert hatarerteken belül vagyok.
Itt is baromira meleg van, en se nagyon megyek ki a lakasbol. Szegeny parom izzad rendesen, neki kell mindig boltba mennie ( legalabb nem költök annyit ) meg mindent elinteznie, mert en behalnek, ha ki kene mennem.
Talis fotok tenyleg klasszak, nagyon csinosak vagytok rajta!!Kaja nyami nyami....
Ujjaim nekem is dagadnak, de hal Istennek a labam meg nem kezdte el. Szerintem a melegtöl. Itt meg hetföig 36 fokot mondanak, aztan asszem lehülik vegre!!!
Na eldugulok, puszi mindenkinek
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Motiot, mintha magamat hallanám. Sokszor még a postára sem akaródzik elmennem, pedig az csak 3 perc gyalog. Ahogy kilépek az utcára, egyből rosszul leszek a melegtől. Meg elindulni is olyan nehéz!!! Szegény lányom issza meg a levét, aki velem van nyáriszünetben, de nem volt kedve táborba menni, nekem meg erőm nem volt határozottabnak, erőszakosabbnak lenni ezzel kapcsolatban. Na, meg önző is voltam: nem akartam egész nap egyedül lenni. Nem baj, jövő héten babafelügyelő leszek, jön egy barátunk 2 éves, tündéri kislánya, akira reggel 8-tól olyan du. 5-ig kell majd vigyáznom. Azért vele csak lemegyünk a játszira!
Vendég

Még mindg itt vagyok a munkahelyemen, és bár igaz, hogy 3-ra jöttem, de már nagyon mennék, és nagyon sajnálom magam, hogy itt kell ülnöm. :-(((((
Holnap reggel korán meg vérvétel a Bártfaiban Budán, aztán jövök megint dolgozni. Azt hiszem, tényleg nem fogok aug. végénél tovább dolgozni, még akkor sem, ha ez pénzkiesés lesz...
Baba meg egyre többet mocorog, az itteni székeknek meg van karfájuk, nem tudok terpeszben ülni, csak ha egészen a szélére csúszok . Marhára kényelmetlen. Jajajajaj, de sajnálom magam.
lbori

T.Andi!
Jól meggondoltad te ezt a gyerekfelügyeletet?
Elég megterhelő lesz!Ezt csak saját tapasztalatból tudom.Az én kislányom is kiveszi kellő képpen az energiámat.Ráadásul kezdek lustulni.Nehéz minden.Megterhel a házimunka.Egyszerűen lusta vagyok.Legszivesebben egész nap csak feküdnék és aludnék.Ágotával az utolsó egy hónapom volt ilyen.Igaz akkor aludtam is mert nem volt egy rossszcsont gyerekem mint most.
Éjszaka nagyon sokat görcsölt a vádlim.Szörnyű volt.
Kellemes napot mindenkinek!
GnéKriszti
gnékriszti

Kriszti,

Amúgy sem egyedül vagyok, hanem a lányommal, aki elég sokat tud majd segíteni a másik kiscsaj ellátásában. Főznöm így is, úgy is kell. Másrészt pedig megígértem, hogy segítek a barátainknak, tudom, milyen volt, mikor 5 hét oviszünet volt, nekem meg dolgoznom kellett, és nem tudtam a gyereket hova tenni.
Nyilván nem fogok akadályversenyt szervezniKép, de én is jól fogok szórakozni. Dokihoz pont nem kell mennem, hacsak nem jön közbe "valami".

Neked is szép napot!

Andi
Vendég

Andi!
Azt azért megnézném,hogy egy nyolc hónapos kismama milyen akadályverseny közben.Remélem nem bántottalak meg csak saját tapasztalatból írtam,hogy nem könnyű egy kicsivel+terhesen.
GnéKriszti
gnékriszti

Dehogy bántottál meg! De jól lesz egy kis változatosság, meg babázni is jó lesz nagyon. Majd minden délben mindannyian alszunk egy jót.
Vendég

Bori!

Szia!

Igy utólag olvasva, én is nagyon sajnállak, ha ez vigasztal:-)))

De már csak 3 hét és vége, ha tényleg aug végéig dolgozol...

Mikor fogsz szülni előreláthatólag?

Hidd el, már én is a heteket számolom, pedig most viszonylagos nyugi van itt benn:-))
koczkapaczi

Sziasztok!

Tegnap kirohangásztam magam megint ügyintézés címszóval. Miután egy hete kajtatom a málnalevél teát, azt is sikerült beszerezni, a Pólusban a Tesco pénztársorral szemközti Herbáriaboxban az utolsó csomagot hoztam el .. Kép Tegnap be is nyomtam az első adagot. Én a csalánteát is ízesítő nélkül ittam mindig, hát ennek is dettó ugyanolyan íze van!

Kössz az infót pecsételősdi ügyében! Kép Én úgy hallottam védőnénitől kell pecsét, de Macsek11 nagyon meggyőző volt! Kép

Macsek11! Málnalevél tea: 36. héttól, naponta 7 dl vízben leforrázol 1 kanál teamorzsalékot, és azt iszod! Kép Kössz a híreket a leértékelésekről! Kép
Jut eszembe: tegnap este a B.örsi Tescoban jártunk, és ott is elég komoly leértékelések vannak a babaosztályon...Body és polók 299-399-499-599-699 től, persze a nyáriak.. Kép Azért én vettem egy aranyos teknős-kiskacsás darabot. Vannak gagyik is, de vannak édes micimackósok is./ez utóbbi természetesen a "drágább" kategóriában/

Noémi! Ha az én általam ajánlott homeós bogyókat emlegetted,azt elég a szülés előtt 1-2 héttel elkezdeni, szerintem ráérsz még vele. Viszont utána lehet szedni egy darabig, hogy ne vérezz annyira és hamar gyógyuljon a seb!! Kép Málnalevéltea: hajrá Te is! Kép

Liv! Örülök, hogy minden rendben! Azt nem is írtad, hogy merre jártatok, csak a rendőrsztorit! Kép Hát igen, most azért elég sokmindent rá lehet kenni a babára.. Kép A kollégám épp ma regggel mesélte, hogy annak idején kb. 6x "indultak sürgősen a kórházba", amikor gyorshajtásért megállították! Kép Mondjuk én ezzel nem szeretnék viccelni, mert nehogy aztán önbeteljesítő jóslat legyen belőle! Azért tényleg rendi volt a zsernyák. Kép

Motiot! Te aztán jól kifogtad, melyik nyáron volt utoljára ilyen meleg Németországban ? Kép Azért kitartás, most már csak egy pici van vissza.

Trompipi! Nálunk a 36. héten van kenet /GBS/ és full labor. Attól a héttől kezdve hetente kell járni CTG-re is. Eddig összesen 3 labor volt: elején: nálam 10. hét full, afp+hbsag 16. hét, vércukros 24. hét környékén. Szerintem, ha aggaszt, hogy a szept.1. túl sokára lesz, akkor simán hívd fel korábban kérj időpontot, és menj el hozzá. Nálad ráadásul már nem is az elsőszülöttről van szó, a "többedidek" pedig nem is mindig várják meg a 40. hetet... Kép

Bori! Te mit melózol, hogy 3-ra mész és
1/2 9kor ott vagy? Kismamikat ha jól tudom nem is lehet éjszakai műszakba betenni?! Az üléssel különben nekem is gondjaim vannak, mert hamar elgémberedek, kicsit bedagad a bokám, de szerencsére itt elég laza a meló, tudok császkálni napközben, trécselek egy kicsit a kolléganőkkel, kimegyek a kertbe levegőzni, így azért elviselhető. /remélem ezt most nem olvassa a fönököm.. Kép/

Eszter28! Nekem is mindig lelkiismeretfurdalásom van, amikor apa melózik, én meg csak nézem, de hidd el nem érdemes kockáztatni a babókák egészségét. Inkább csinálj valami olyasmit, ami leköt, könnyű meló és apóknak is örömet szerez. Pl.: nálunk apus rettentő édessájú, és sütit szoktam neki csinálni. Vagy valami jó kaját.. A főzés még megy Kép

Tényleg akartam már kérdezni, hogy a petúniákra, egyéb virágokra bejött-e a tippem. Csirkesz eltűnt, pedig azt mondta, hétfőtől lesz net otthon is, és az apóséktól is tud majd jelentkezni.. Kép

Háááát, szűkszavúnak ma sem lehet nevezni engem, de talán már megszoktatok! Kép

Macs
maccs

Koczkapaczi: okt. 22-re vagyok kiírva, de szerintem hamarabb ki fog bújni a Kiscsillag. Holnap töltjük be a 29. hetet. Szeptemberig még költözünk egy nagyon nagyot, de a férjem azt mondta tegnapelôtt - aminek én nagyon örültem -, hogy az lenne a legjobb, ha a költözés napján közelébe sem mennék az egész hurcolkodásnak.

Macs: egy napilapnál (Mai Nap - nem nagy dicsôség, de ezért adnak pénzt) dolgozom, és néha elôfordul, hogy du.3-tól lapzártáig vagyok benn. Lapzárta normális esetben 1/2 9-kor van, de tegnap este felrobbant a törökbálinti petárdagyár, úgyhogy itt szívtam 1/4 10-ig, mert nem készült el a címlap idôben, nem volt elég jó fotó hozzá.
Amúgy délelôttönként (10-16-ig) elég nyugis, meg már ezt csinálom évek óta (korrektúrázok: javítom a szemetet:-)), kis kihagyással), van benne rutinom.
Csak mostanában kezdem azt hinni, hogy az én Babám sosem alszik, mert ma éjszaka például csak a jobb oldalamon tudtam aludni, mert ha a balra fordultam, akkor rögtön zsezsegni kezdett, amire én felébredtem. Reggelre úgy el volt zsibbadva a jobb oldalam, mint még soha. Mondtam is a férjemnek, hogy ha kijön a Tündérke, és olyan eleven lesz, mint most bent, akkor beosztjuk, hogy ki mikor szaladgál utána. Na igen, lusta szülôknek eleven gyerek... majd most megszeretjük a mozgást, ha a közoktatásnak hosszú éveken keresztül nem sikerült megszerettetnie velünk. Meg majd befogjuk a nagyszülôket.
Reggel meg mentem vérvételre. 1/2 7-kor csörgött az óra, mikor épp ealudtam volna...
De asszem, ma 3-kor lelépek, mert holnap is jövök dolgozni délután - na igen, a napilap az sajnos ilyen... De már csak 3 hét. Kibírom.
lbori

Bori!

Arra emlékeztem, hogy mondtad, hogy újságnál vagy, csak azt nem tudtam, milyen munkakörben.. Hát ez biza szívás volt akkor.. Kép Még egy kis kitartás, és majd visszafogod sírni, hogy ott ülhess a kollégák közt a melóhelyen a kényelmetlen székeken! ... Vagy mégsem?! Kép
Macs
maccs

Macs,

remélem, hogy nem fogom egy jó darabig visszasírni. Már elég régóta készülök arra, hogy babázzak. Most egy-két évet szerintem simán kibírok otthon. :-)))

Jut eszembe: ezeket a helyes sárga meg kék smiley-kat honnan veszitek?

Bori
lbori

Sziasztok kismamik!

Macs! Ha segítenél és fölvilágosítanál homeo bogyok ügyében mi mire jó, mikor kell szedni és esetleg egyéb pl teák ügyében.
Csalán teát meddig lehet inni?
Lbori! Én még csak holnap leszek 25 hetes, de a bal oladalamon nem igazán megy a csicsika, nekem is állandóan sztrájkol miatta, hanyatt és jobboldal, reggelre elgémberedve ébredek alig tudok a mellékesig kimenni, néha ha nem túl sürgető a dolog akkor picit mozgatom a lában előtte és akkor tudok menni rendesen, de általában nincs rá időm.
Néha ébredéskor nyújtozni szeretnék megfeszítem magam és kész 1 napig fáj a jobb vádlim, úgy begörcsöl. Ezek az apró kellemetlenségek.

Tegnap reggelvoltam a korházban ( Bp/Bajcsy)terheléses cukorvizsgálaton, írtó mozgalmas éjszaka volt, csak jöttek a babócák csak jöttek folyamatosan... Rohangáló kába szülésznők, ápolók és dokik érdekes látvány volt.

Sziasztok
B.Márti
márti05

Márti,
Addig feküdj háton, amíg tudsz! Bárcsak én is fekhetnék még úgy, de olyankor úgy érzem, megfulladok. Én is a Bajcsyban fogok szülni, és hétfőn, mikor voltam előadáson + megnézni a szülőszobákat, SENKI nem szült...Remélem, akkor is így lesz, mikor eljön az én időm!
Üdv,
Andi
33+6 (vagy 34+6 a méretek alapján)
Vendég

Edit!
Nem biztos, hogy kedden tudok meni tornára, mert akkor lesz egy NCL-es pocakos talija.

Moszi

Ui: Nem vagyok net közelben, amint tudok írok, de remélem mindenki jól van.

KépKép
Kép
moszmota

Márti!
Szívesen segítek, de az archivban már mindent kitárgyaltunk. Ha gondolod, akkor inkább privátban, ne untassuk a többieket! Kép

Viszont a csalántea miatt azért már most szólnék, hogy a terhesség alatt már nem ajánlják (és a sok gyógyteához nem értő orvossal ellentétben, akik megfázásra inni ajánlják) a kamillateát sem, mert mindkettő méhösszehúzódásokat okozHAT /nem feltétlen, de előfordulhat!/. A csalánteát viszont a gyermekágy alatt kifejezetten ajánlják /vérzés csökkentő, vértisztító hatása miatt/, a terhesség alatti megfázásra viszont a bodzatea jó, és nem rántja össze a méhet sem.

Ma reggel én is vádligörcsre ébredtem Kép Pedig nem szoktam... Ittam gyors egy magnéziumos pezsgő tablettát... Kép

Bori! Smiley : kettőspont és zárójel (lefelé vagy felfelé görbülő) szünet és kötőjel nélkül. Nagyvigyor: kettőspont nagy Obetű. Ha jól emlékszem annak idején Moszi homályosított fel engem is! Kép

Trompipi!
Majd szorítunk, hogy ne "frontos" baba legyen, és egyedül a Tied legyen a terep! Kép

Macs
maccs

Kép Kép Kép

próba-szerencse...
Bocsi

Bori
lbori

Sziasztok lanyok!

Remelem mindenki jol van. Most nem tudlak vissza olvasni titeket, de remelem mindenkivel minden ok.
Nagyon jo otthon. Meg a heten takaritottam, ablakpucolas meg pakolas megvolt.
Jovohettol meg pihenes.
Hetfon reggel 9:30-ra jonnek bekotni a netet.
Igy remelem mar itt leszek hetfon. Kép Kép

Nos hetfoig mindenkinek jo hetveget es pihenest kivanok

Magi
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?