Új privát üzeneted érkezett!

Cat!
Képzeld Bence ma reggel bejelentette, hogy ő bizony olyan autót szeretne kapni a Jézuskától, ami a falon is tud menni. Gondolom látta valami reklámban a Minimaxon...úgyhogy majd meglesem a Tieteket...

Képzeljétek, ma este színházba megyünk! :lol:

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok,

vikó,

mit néztek? Bence hogy van?

Cat,

Samu nem semmi, de szerintem rendezitek ti ezt vele. A Fur berries viszont egy komplett értelmetlen játék, Zsófinak van. :roll: Egyszer az apukájától kikönyörögte valamire. Ő meg persze ilyenre kapható, hiszen úgy el tud olvadni tőlük. :?
Mi már bevezettük azt, hogy igenis ruhanemű, cipő is legyen jó nekik bármire ajándékként, mert tegnap este mondta éppen Zsombi: anya, nem férek el a szobámban a játékoktól.
Húúú, ez a rádiózás , érdekes. Nálunk hobby: foci, foci, foci... :roll:
Zsombi is elég verekedős lett, sajnos még Kristófnak is neki megy...

Kata,

hogy vagytok? Biztos kaptok valami jó orr spray-t is, ha ilyen orr dugulásotok van.

Nálunk semmi extra, hétvégére készülünk, mert az oviban lesz egy hagyományőrző műsor. Népviseletebe fognak öltözni, s műsort adnak. Sajnos ez már 2 évben is elmaradt ( felújítás miatt ), most idén kicsit megcsúszva megtartják. Zsófi már nagyon készül, imád szerepelni. Azt, hogy Zsombi is hajlandó lesz, csak remélni merem, bár a próbákon nagyon ügyes, aktív.

Meme
szinta

Sziasztok!

Meme!
Nálunk ez mindig így volt.Mármint,hogy ruhanemű is kerül az ajándékba.Tőlünk harisnyát,alsónacit és pizsit fognak kapni,az anyutól pedig pulcsit. És a Dávid is kap mindig valami ruhafélét: neki most rendeltem meg egy jobb minőségű (Old navy) cippes pulcsit.Idén pedig a szobájába kap másik forgószéket meg faliórát.Persze amellé amit ő szeretne!!! :wink:

Cat!
:roll: Hű a kisbetyár!!!Teljesen megértelek!!Azt a 6.000Ft-ot értelmesebb dologra is el lehet költeni és neki ezek szerint nagy szüksége van az "energi-égető" elfoglaltságra.

Vikó!
Mit néztek meg?

Kép

Kép
edit73

Kata,
hogy van Vendel? Kikeveredtetek a betegségből?

Detti,
túlélted az egyedüllétet? :lol:
Nem jöttek vissza a biciklitolvajok, ugye?

Vikó,
milyen volt a színház, mit láttatok?

Gyerek szemtelenség.. háát Cat, nem vagytok egyedül, az ovi plusz a bezártság "áldásos" hatásait én is érzem.. Beni nagyon vad lett, és a legtöbb játék mostanában vadulással, birkózással jár, annyira nem szeretem :roll: És füle botját se mozgatja, ha rászólok! :evil: Hová lett a jó és engedelmes kisfiam???

Ja, ráadásul ma szólt az óvónénink, hogy Nati egyre jobban szorong, kapirgálja a kezét, mindentől fél, lépten-nyomon bepisil (pedig azt hittem nyáron, hogy ezen már túl vagyunk :roll: ), plusz Beni is sokat bántja/piszkálja, meg kéne mutatni a pszicho-nak. Nem tudom azt mondani, hogy nincs igaza sajnos. :roll:
Csak előre úgy unom, hogy megint kezdjük ezt a nevelési tanácsadós időpontkérés/odajárás/elbeszélgetés mókát. Már úgy örültem, hogy kezdünk sínen lenni, de mindig van valami ezekkel a büdös kölkökkel :twisted: :?

Kép
nettke

Sziasztok,

a hétvége, és az ovis szüreti délután szuper volt:

Kép

Nagyon szép műsort adtak elő, ügyesek voltak. Bár a félelmem beigazolódott Zsombinál, mert ő először kategórikusan kijelentette, hogy nem szerepel, nem vesz részt a műsorban. Aztán sikerült rábeszélnem ( 2 percel a kezdés előtt), s utána szépen szerepelt.Nagyon büszke is volt magára, mindenkinem mondogatta: " Először nem akartam, de mégis megcsináltam." Mint kiderült megijedt a tömegtől, azt mondta : féltem. Bezzeg Zsófi: semmi félelem, izgalom, imádta a színpadot, szereplést. 8) Az óvónénik szerint nem lesz baj, merta ZSófi bátorsága egyre jobban ragad Zsombira.

Nettke,

hát sajnos a gyerekek mindig változnak és nem mindig úgy ahogy szeretnénk. Sajnálom Natit, de a psziho jó volt? Sári hogy van?

Meme
szinta

Sziasztok4

Meme!
Hű,micsoda legényke-leényka!!! :lol:

Kata!
Jobban vagytok???

Nettke!
Ez a bezártság-szindróma nálunk is megvan!!!Ezért mi szigorúan kimegyünk minden nap. De így se mindig fáradnak ki.Meg most ott tartunk,hogy ha nem alszanak du-án,akkor azért gáz az este.Ha meg alszanak,akkor azért!Ha viszont 1óra lavás után felébresztem őket,akkor egész délután vinnyognak!
Nem akarod kipróbálni az e-mail-es pszicho tanácsadást??? Nálunk bejött (most már 2szer)!! Olinál a napi feszültségek,frusztrációk levezetése megy nehezen, neki is rengeteg félelme van(zaj,sötét,mélység,halál) és ezektől nem alszik.(volt hogy hetekig ébren volt éjszakánként,fogni kellett a kezét,simogatni a fejét)
Egy ikres anyuci a pzsichológus.Olyan tempóban "dolgozhatnátok" Natival,ahogy nektek jó. Nem kell elmenni,időpontot egyeztetni.Te mesélsz e-mailben,ő tesz fel kérdéseket illetve leírja,mit és hogyan próbálj vele megbeszélni,megfigyelni. Be lehet vonni az egész családot vagy ha óvonénikkel olyan a viszony,akkor akár őket is!
Ha érdekel,átküldöm az e-mail címet,ahol elérheted Erikát!!!

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit,
érdekel nagyon, írd meg légyszi priviben. Meg hogy hogyan kell díjazni.. :roll: e-mailben ?

Kép
nettke

Kata,

Vendelnek és Gergőnek nagyon-nagyon sok boldog szülinapot kívánunk:

Kép

Meme
szinta

Kata,
ma van??
Akkor nagyon boldog szülinapot Gergőnek és Vendelnek!!!

Kép
nettke

Kata :)
Isten éltesse Gergőt és Vendelt!!!!

Kép
pramprampram

Nagyon boldog szülinapot kívánok ennek a két huncut szöszkének Gergőnek és Vendelnek. :D Remélem egészségben várjátok az ünneplést!

Meme :)
Nagyon helyes a hetyke legény és leány. Nekem sokkal jobban tetszik mint az esküvős kép! Olyan édesek!

Nettke :)
Sajnálom, hogy Natinál megint előjöttek a lelki bajok. A múltkor segített a pszicho? Hátha most is fog.

Beni vadulása ismerős, sajnos ez ez a korszak, csak neked eddig ismeretlen volt! Egészségesen fejlődik a fiad, ez azt jelenti, mégha nekünk ez nem is tetszik.

Nem voltatok úszni Sárival. A fiúk mondták. Samu így adta elő: "Nem volt Sári úszni. Biztos Nettkétől elkapta a betegséget, és nem tudott jönni." :lol: Eddig azt mondta, hogy Sári Anyukája, vagy Bernát Anyukája, Mostmár simán Nettke meg Detti meg Judit stb. :shock:

Több részletben átestünk a fiúk szülinapján. Itt van fent pár kép róla:
http://www.csehicsalad.hu/thumbnails.php?album=31

Annyi játékot kaptak, hogy karácsonyra tuti csak egy-egy pici dolgot kapnak. Belefulladunk a sok játékba. :roll: Vettem jegyet a József Attila színházba a Süsüre télapóra. Az az ajándékuk. :roll:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok,

Kata,

Nagyon boldog szülinapot kívánok a fiúknak! Kíváncsi vagyok, mennyire fog tetszeni nekik a PM hajó.
Majd képeket tegyél fel!

Nettke,

Ha szeretnéd, akkor megadom az anyósom elérhetőségét. Ő gyerekpszichiáter, hátha tud segíteni. Monjduk személyesen szeret inkább tanácsokat adni, és ő vidéken van, de lehet, hogy megéri elmenni hozzá. Ha érdekel, priviben megbeszélhetjük.

Meme,

Nagyon helyesek a gyerekek :lol:

Cat,

Nagyon nagyot nőttek a fiúk! A játékokkal kapcsolatban én is így vagyok: rengeteg van, karácsonyra tényleg csak apró dolgokat kapnak. Pl. már megvettem a 25-ei napra a Disney on ice-ra a jegyeket. Tudnak róla, hogy megyünk oda, nem lesz meglepetés, de betudom angyalkás ajándéknak.

Brigi,

Merre vagytok?

Elég jól bírtam Árpi nélkül, főleg, hogy anyukám már csütörtökön ott volt nálunk. Szombat éjjel kimentünk a gyerkőcökkel a reptérre apa elé, akinek persze ez meglepetés volt.
Egyébként meg depis vagyok, de remélem, hogy hamar átmegy... :cry:

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Kata!
Vendelnek és Gergőnek boldog szülinapot kívánunk!!!
Most tartjátok Vendel névnapját is?Mert akkor arra is sok boldogságot! :lol:

Nettke!
Mindjárt átküldöm e-mailen.

Mi betegen.Beninek tüszős mandullagyulladása van.Na most aztán leteszteljük a homeót,mert mióta homeózunk ilyen beteg még nem volt egyik sem.És most elhatároztam,hogy antibigyó nélkül meggyógyulunk.
Az éjszakánk horror volt,mert Beninek fáj az összes nyirokcsomója.Így hol a torka,hol a füle,hol a hasa fájt.Minden 5.percben felsírt.Így nyomta egész éjszaka.Azt hittem reggel majd elalszik ,miután belázasodott és tudok vele aludni 1-2órát.Hát tévedtem!!!15perc volt max. időtartam,amit egyszerre aludt.Amúgy ment az éjszakai "műsor2 tovább.

Kép

Kép
edit73

Cat,
megnéztem a képeket :lol: Samu haját bezselézted? 8) :lol: Vagy magától áll ilyen vagányul? :D
Nem voltunk szombaton úszni, de voltunk vasárnap már.. :roll: most lebuktunk. Nem ő kapta el egyébként, ő már vasárnap este tök beteg (szortyos, köhögős) volt, én meg csak utána lettem. Szóval együtt üdültünk 2esben otthon múlt héten. :lol:
Detti,
köszi, ha kell, majd kérem, egyelőre próbálkozunk pszich-val, remélem a szelíd út is hamar működni fog!

Kép
nettke

Edit,

nálunk múltkor Zsombi manduláit 3 nap alatt teljesen rendbe hozta a " bogyóka." ( így hívják). Bár, olyan érdekes volt, mert se láz, se nyirokcsomó duzzanat semmi ilyesmi nem jelzett, csak arra lettem figyelmes, hogy kedvetlen és nem eszik rendesen. Gondoltam valami enyhe torok gyuszi, aztán láttam a manduláit fehérrel díszitve. :roll:

Cat,

a zselés hajú fiúk nagyon vagányak... :lol:

Meme
szinta

Meme,
nagyon helyesek az aprók a képen :lol: !!! Milyen élmény lehet egy ilyen műsor, ahol szépen szerepelnek a gyerekeid.

Edit,
de rossz :evil: Sajnálom!! remélem hamar leviszi a bogyó.. :roll:
Ez a nem alvás a legrosszabb csecsemőkori emlékeket idézi.. :cry: Részvétem! Én ilyenkor már nagyon türelmetlen szoktam lenni a nem alvástól. :roll:

Kép
nettke

Sziasztok :)

Köszönjük lányok a dícséreteket. Igen, be volt zselézve a hajuk, mert délelőtt úszni voltak, és a sapka elnyomta a fejüket. Kitaláltuk, hogy zselézünk. Samu jobban engedte, Oli mérsékelten, de piszok jól állt nekik. Azóta Samu folyton zselézne, mert az öcsémnek is ilyen zselés a feje. :roll:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Köszönjük a köszöntéseket!!!!!! :D :D :D

Tegnap megkapták tőlünk az ajándékukat, nagyon nagyon örültek neki. Olyan édesen játszanak vele. Tényleg jó ez a playmobil.
A tortás családi buli pénteken ill. szombaton lesz. Gyerekbuli nem lesz, én már nem bírnám....., nekem ez is sok.

Detti!

Gondolkodtam, hogy a várat mennyi ideig rakhattátok, ennek a hajónak ezer mütyürje van......:D

És köszönjük az érdeklődést, jól vagyunk, Vendel 1 nappal + 1 éjjel volt lázas, aztán jól lett, két nappal később Gergő is benyalta. Most Gergő még itthon bár látszólag semmi baja, kb. 4 óránként köhög egyet, de az aztán brutális. Vendel is kipróbálta az egyedül ovizást, szerencsére nem sír, bár sokkal bátortalanabbul megy be. Én már nem bírom kettővel itthon. Ha egy beteg, akkor már nem vagyok hajlandó mindkettővel itthon maradni, nagyon rosszak együtt. Na jó, elevenek!

Meme!

Annyira édesek a gyermekeid ebben a népviseletben, olyan szépek. 8)

Nettke!

Sajnálom hogy Natinál megint előjött ez a dolog, reméljük segít a pszicho. Mindig van valami.... :? Majd írd meg mit mondtak, ha eljutottatok.

Edit!

Jobbulást Beninek! Mi a neve a homeonak, amit szedtek? Ez csak tüszős mandulára van vagy torokfájásra is?

És egy pár kép....

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1256113745.3048.jpg[/img]

[/img] Kép

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1256113814.3096.jpg[/img]

[/img] Kép

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1256113917.9574.jpg[/img]

[/img] Kép

Kata

Kép
kateduo

Ja Cat, igen, én is kiszúrtam azt a zselét!!!!! :D
Eszméletlenül jól áll a fiúknak, igazi pasik már!!!!!!

Kata

Kép
kateduo

Nagyon édesek a kis szöszkék! Küzdenek a hajókkal rendesen.

Kettőt vettetek belőle? Jól látom? Ezt vízre is lehet tenni?

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Kata!
úristen!Ez a hajó ekkora!!! :shock:
Miután Detti annyira dicsérte a Playmobilt,kicsit utánna néztem,mik vannak belőle.Hát.. Felvettem a karácsonyi listára!!!Még nem tudom,hogy veszünk-e belőle,de a mélytengeri kutatás meg a dínós cuccok szerintem bejönnének a fiaimnak.
Homeo: most belladonnát kaptunk. Erre jellemző a gyorsan felszökő láz,fehér,lepedékes nyelv ,piros,duzzadt -esetleg tüszős torok (mandula) és a gyermek igényli a meleget,de nincs bűzös szájszag.
Ha lett volna szájszag is,akkor mercuriust kaptunk volna.
Amúgy hepar sulfurral egészítettük ma ki.Ez pedig azért kell,mert (elméletben) ma el kellene kezdeni felszakadni a váladéknak.Így beindul a köhögés (és már 1-1köhécsel is Beni)

Meme!
Nekünk meg a fül és hasfájás volt árulkodó.Amit én eddig nem tudtam,hogy torokgyuszinál a hasüregben lévő nyirokmirigyek is megduzzadhatnak és ez okozhat hasfájást.
Ti mit kaptatok rá?

Nettke!
Én már annyira fáradt vagyok,hogy türelmetlennek lenni sincs erőm.Megint 2hete nem alszunk.Először Oli kezdte a szél miatt.Vagy 5 egymást követő éjszak kuvikolt,kezét fogtam,fejét simogattam,forgolódott.Majd 2napig Marci.Rajta is valszeg ugyanez a vírus ment végig,csak nála kötőhártya+nátha volt. Most meg 3napja Beni miatt nem alszom.
Remélem,lassan vége és 2010-ig alvás lesz!!!

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Cat!

Igen, kettőt vettünk, mindketten ugyanazt kértek. Illetve a nagy vágyuk komphajó volt, ami elemmel megy a vízen is, a nyári 4 kompút hatására. Persze azt sehol nem találtunk, így maradt ez, de nagyon szuper, van hozzá egy kis doboznyi szén is, meg különféle kellékek......, na meg azt tesznek bele, amit akarnak, tegnap már mindenféle rakományt vittek. Vízre is lehet tenni, és lehet hozzá kapni vízalatti motort (ezt is vettünk, csak elfelejtettük odaadni), amibe 1,5 V-os elemet kell tenni. Mondjuk a kádban nem fér el (60 cm), de majd elvisszük nyaralni.
Ja és pici kereke is van...

Edit!

Jó nagy, 60cm hosszú. Nekünk nagyon bejött, főleg Vendelnek. Ő órákig elvan az ilyesmi játékokkal játékokkal.
Köszi a homeós infót, legközelebb én is bevetem. A belladonnát már hallottam az uncsitesóéktól is.
Sajnálom ezt a nemalvást, én is nagyon ki szoktam lenni tőle, nálatok meg most jó sokáig elhúzódik így, hogy egymás után. Ilyenkor ha éjjel felkelnek, te mész az ágyuk mellé vagy odaveszed magatokhoz? Én amikor hulla fárad vagyok a beteg gyerkőcöt magam mellé veszem, hogy legalább ne keljen felállnom.

Kata

Kép
kateduo

Edit,

mi MERCURIUS SOLUBILIS-t szedtünk.
Kristófnak is most 2 féle van a csonttörésre. Amúgy Kristóftól készek vagyunk.... Ugye az aktív sport abba hagyásával csomó ideje maradt, amit ő számítógépes játékokra fordított. Szinte függő lett. De, tegnap becsúszott neki egy rossz jegy, ami felnyitotta a szemünket, hogy ez a gyerek semmit nem tanul, leckét ír, aztán csak a sz.gép. Úgyhogy most visszatértünk a szigorú napi ellenőrzéshez.
Dávid?

Kata,

nagyon aranyosak, ahogy örülnek az ajándéknak. Olyan kis édesek!!!! Húú, mekkorák ezek a hajók.

Meme
szinta

Meme!
Dáviddal most minden oké.Neki is becsúszott két 3-as (nyelvtan és irodalom),de a többiből csak ötösei és négyesei vannak.
Összeségében okés!Elég szépen kezdett.
Amúgy napi 2-3órát a Dávid is számítógépezik. Hazajön,megtanul, gépezik egy kicsit.(csak tanulás után kapcsolhatja be a gépet) Aztán ha előkerülnek a haverok,akkor 1-1,5órát csavarognak.Majd megint gépezik,tv-zik.Olvasni is szokott.Mindig van neki épp félbelévő könyve is+ a kötelező olvasmányok.
Dávid tisztában van vele,hogy ha nem tanul,az első,amit megvonok tőle az a szgép,tv,dvd.Ez nálunk alapszabály!Azt meg rendszeresen leellenőrzöm,hogy merre bóklászik a neten.De ezzel még nem volt gondunk.Általában 5-6 oldalon játszik,amiken stratégiai vagy háborús játékok vannak.
Okos fiú Kristóf!Ha megbeszélitek az alapszabályokat (mikor és mennyit gépezhet),biztos nem lesz vele gond!!!Valami új sporthoz nem lenne kedve?

Kata!
El is hiszem,hogy ekvannak ezzel a nagy hajóval a fiúk.Nagyon klassz!!
Mondjuk én egy vízágyús motorcsónakot néztem ki Marcinak.Arra is lehet motrot tenni.Beni tengeralattjárót,Olinak meg egy kétéltű járművel dínóval.Mindegyik működik motorral is,így a kádba is játszhatnának vele.De még rágom a témát karácsonyig,mert rengeteg játékötletem van!!!

Kép

Kép
edit73

Kata,

Nagyon édesek a fiaid! Látszik, hogy örültek az ajándéknak. Én mondtam, hogy a Playmobilban nem lehet csalódni... :lol: Nekünk is van egyébként hajónk, amit vízre is lehet tenni, de katonás hajó :? Mi más? Ez is legalább 60 cm hosszú, már alig férünk.

Edit,

Jobbulást Beninek! Szörnyű lehet, hogy már napok óta nem tudtok normálisan pihenni :(
Tök jól csinálod Dáviddal a dolgokat! Tanulok tőled!

Egyébként a vízágyús motorcsónakot már én is néztem, a vízágyús tűzoltó után ez is nagyon bejönne Bernátnak.

Most megyek, mert dolgoznom kell még legalább 1 órát :twisted:

Detti

KépKép
kiliman

Edit,

persze-persze , az alapszabályok nálunk is élnek, meg tartottuk is őket. Csak, tegnap este kiderült mi a baj..... az osztályban a " menő " ( ill. még a volt csapatában is ) fiúk, lányok mind Metin-eztek úgymond ész nélkül ( ez a számítógép játék ), s ő is közéjük akart tartozni, meg ez a játék szinte függővé tette.
Ilyenek meg mindig lesznek, hiszen a közösségeknek mindig is formáló hatásuk volt / lesz. Ezeket kell jobban figyelnem.
Amúgy az egész azért volt nagyon furcsa, mert Kristi egy kimondottan jó fiú, bár erősen kamaszodik. Sose beszélt velünk csúnyán, mindig figyel arra , hogy nehogy megsértsen bennünket vagy bárkit. Bízhatok a szavában ( most is bevallotta azonnal, hogy nem tanult semmit, mert gépezett ) , talán az én kontrolom volt lazább. De, azt meg vallom, hogy nem szabhatom meg minden lépését, mert kell, hogy saját hibái mutassák meg kisebb dolgokban az ok- okozatokat.
Beni jobban van? Húúú, ez a nem pihenés borzasztó lehet.

Detti,

jesszus, éjjel otthon dolgozni?! Húúú....

Kata,

nálunk is ha beteg valamelyik csemete , akkor velem alszik, az oka az az mit a tiéd . :oops:

Cat, Nettke,

mikor lesz már fennt a novemberi / decemberi szereposztás?

Meme
szinta

Csak egy gyors bekukk.

Lurkók oviban, és mi Zsolttal 3,5 óra múlva repülünk Berlinbe hosszú hétvégére... Komolyan, el se hiszem, hogy megértem ezt is...

Színházakról, meg mindenről majd mesélek utána... :roll: Bocsi...

Viki

KépKép
vikóka

Detti!
Köszi! :D
Én is néztem a tűzoltóautót! :lol: Aztán arról letettem,mert már van 2féle (igaz,ezek nem playmobilok)

Meme!
Sajna,nincs jobban Beni. Ma reggel is 39,4 volt a láza.Most is épp alszik.2-re viszem vissza a dokihoz.
Én hülye meg ahelyett,hogy aludnék vele, borsólevest főztem meg aranygaluskát sütök.Hátha eszik valamit Benike!
Ezt a metint meg én nem ismerem.Nálunk kingsage,meg ikariam és katsuro a menő ! :roll:
Most kell Kristófnak megtanulni,hogy hogyan lehet menő egy adott társaságban úgy,hogy a szülők által szabott határokat és szabályokat nem rúgja fel. Nehéz dolog!
Ti meg épp azt tanuljátok,hogy hogyan lehet úgy ellenőrzés alatt tartani a gyereket,hogy ő azt ne annak érzékelje!!Amúgy én 100%-ig párolom azt,hogy a gyerek egy adott közegben "menő" akar lenni.Hisz ez a dolga!!!Nehéz egyensúlyt tartani e kettő között,de azért kellő érzékenységgel meg lehet oldani.Szerintem ezért is kellenek a nagyon egyértelmű és érthető szabályok.Illetve ezek áthágásáért járó büntetések előre való megbeszélése.
Nálunk egy időben az volt a "trendi",hogy ha a Dávidnak "bűne" volt,ő mondta meg,hogy milyen büntetés jár érte.

Kép

Kép
edit73

Vikóka!
itt csurog a nyálam!!Kettesben Berlinben??? Hűha!!Érzzétek nagyon jól magatokat!!! Aztán majd mesélj!

Kép

Kép
edit73

Edit,

sajnálom Benit, itt lehet a homeo már kevés lesz.... :cry: De, miért nem pihensz???? Én ilyenkor úgy szoktam velük aludni mint a kis angyal.
Saját bünti nálunk nem ment, mert nem érezte, sokat szabott ki vagy keveset.

Vikó,

húúú, de jó nektek!!!! Érezzétek jól magatokat!

Meme
szinta

Meme,
novemberi szerepo ma délután felkerült... nagyon csalódott vagyok több fronton is!! :evil:

Edit,
jobbulást!!!!!

Kép
nettke

Vikóka,

Jó hétvégét nektek! Régóta szeretnék már Berlinbe elmenni, de még nem sikerült :roll:

Évek óta ez az első olyan októberi hosszú hétvége, hogy nem utaztunk el.

Illetve Árpi elment a gyerekekkel Aradra a nagymamájához, így egyedül vagyok itthon. Legalább van időm dolgozni... :roll:
Meg filmet nézni, meg barátnőzni.

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok4

Meggyógyultunk!!És NEM KELLETT antibigyó!!!!! :lol:

Meme!
Beninek elmúlt a torokgyuszija,de lett helyette középfülgyulladása. Ezért nem ment le a láza. Így a hepar sulfur mellé kapott siliceat.Még éjszaka volt láza,de másnap már semmi baja nem volt.Illetve a fülét fájdította 2napig,hozzá se lehetett érni.De tudott tőle aludni és a láz elmúlt. Így ma már (ebben a szép időben) 2,5órát csavarogott ő is az apjával meg a tesókkal,mert itt most van az Öreg-tavon a lehalászás.Az pedig nagy népünnepély errefelé,műsor,dínom-dánom,eszem-iszom.Mint egy igazi búcsú!!!!

Kép

Kép
edit73

Edit,
ez nagyon jó hír!!!!! :lol: Örülök, hogy ilyen jól működik Nektek a homeo.
Képzeld a pszicho nem ér rá, túlterhelt. Talán 4-5 hét múlva.. :roll: Most nem tudom merre menjek, úgy beleéltem magad, hogy e-mailben "megoldjuk". :( Talán ha nem lesz rosszabb, kivárjuk..

Cat,
láttad a szerepo-t? Már MÁZS van du. Nna?? 8)

Detti,
moziban voltatok? Mit láttál? :wink:

Kép
nettke

Detti :)
Irigyellek a szabad 7végéért. :D

Edit :)
Klassz, hogy kibírtátok antibigyó nélkül. Fog ez menni máskor is!

Na ha tudtam volna a tatai népünnepélyről, akkor lementünk volna.

Nettke :)
Majd hívlak. :wink:

Mi tegnap Szilvásváradon voltunk a Szalajka völgyben. Gyönyörű időnk volt, nagyon klassz egész napos program sikeredett.

Sorozatfüggő csajok :)
Képzeljétek én is az lettem. S sógornőmtől megkaptam a Tudors sorozat első évadját, és nem bírom abbahagyni a nézését. Mindig azt lesem, hogy mikor mennek a fiúk aludni, és indítom is a notebookomat. Nem hittem, hogy erre így be lehet zsongani. :lol:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Edit,

ez nagyon jó hír!!!!! Főleg így, hogy egy kis szövődmény is lett. Mostantól az anti bigyó még kevesebbet kell majd. Lekopogom ugyan, mert még nincs évvége, és még becsúszhat, de ebben az évben 1-1 alkalommal kellett nekünk is. :)
Ja, és a torokgyuszira és mandulagyuszira mennyire írják, hogy mindenképpen antibigyó kell.... :roll:

Nettke,

A szereposztást néztem, de szerintem még jócskán alakulni fog, mert DA - t annyi helyre kiírták , hogy lassan klónozni kell. 8)
mi novemberben nem megyünk, csak Örkénybe, de a decemberit kíváncsian várom.
Tegnap a youtubon találtam egy olyan jópofa videó felvételt, ha megtalálom ismét ( nem jegyeztem meg, mi volt a címe) megírom. Bemelegítésként gumi labdával a Lehetsz királyra focizgattak . Hatalmas mozgás kultúrát mutattak be. ( Janza volt a csúcs.)
Hétvégén megnéztük a R & J - t DVD-n. Zsombi szájtátva végig, ( sőt, másnap akarta újra ) Zsófi volt, hogy kicsit unta.

Cat,

hétvégén Zsombi kb. 20 perc alatt megtanult 2 kerekű bicajjal menni. Zsófinak még nem megy. Nálatok Olinak megy ?
Attól félek, hogy Zsófit megviseli ha hamarosan nem tud ő is megtanulni hamarosan .....

Brigi,

olyan régen jelentkeztél, dolgozol?

Detti,

1 nap volt a szabi ? :wink:

Meme
szinta

Edit,

Ez tök jó, hogy antibiotikum nélkül sikerült kigyógyulni a betegségből! Csak homeóztatok?

Cat,

Én olvastam is, és láttam is mind a 3 évadát a Tudoroknak. Nekem a kedvenc korom a VIII. Henrik kora, már minden létező filmet megnéztem, és olvastam is egy csomó könyvet erről az időről.

Én sorozat függő vagyok, ha érdekel a téma, akkor állok rendelkezésedre :wink:

Szilvásvárad nagyon jó, mi is szoktunk arra járni. Ettetek pisztrángot?

Nettke,

Nem voltam moziban, otthon néztem filmet, az egyik a Management volt (felejthetős), a másik az Amorres Perros - Korcs szerelmek (nagyon jó).

Meme,

3 (!!!) napig voltam egyedül. Nagyon élveztem, bevallom. Igaz, hogy dolgoztam is, de rend volt körülöttem, akkor és azt csináltam, amit akartam. Barátnőztem is, meg vásároltam is.

Ja, képzeljétek, csütörtökön eltűnt Bernát mellénye az oviból :roll: az egy dolog, hogy egy vagyonba került, de Bernát szegény sírt is miatta, alig tudtam megvígasztalni. Mindent átkutattam, minden gyerek zsákjába belenéztem, de nem találtam. Én nem vagyok naív, és sajnos csak azt tudom hinni, hogy ellopták. És nem besurranó tolvaj volt, az is biztos. Totál kivoltam én is.
Ti mit csinálnátok ebben a helyzetben???

detti

KépKép
kiliman

Detti,

húúú, de gáz. Szegény Bernát! Sajnos, ha ellopták, az tudatosan tették, s nem lesz meg, mert nem fogja a gyerekre az oviba ráadni. Jel volt benne ? Bocsi, de ezt gondolom. De, én szólnék az óvónéniknek, hogy írják ki, hogy valaki " véletlenül " elvitte/összekeverte... Hátha.... Már volt hasonló a topicban, emlékszel? Az sem lett meg.
3 nap? Na, volt szabi akkor. Én nem tudom, nagyon hülye vagyok e téren, mert úgy gondolom 1-2 nap nélkülük már sok. Pedig néha így kikészítenek: :evil: . Bár, tavasszal be van egy erdélyi túra tervezve 5 napra és nélkülük! az eszemmel tudom, hogy jót fog tenni.

Nettke, Cat,

ti is úgy gondoljátok, hogy nagyon jó helyre került 2009-ben az " Év musical színésze " díj? :lol: :lol: :lol: Szerintem persze a legjobbra. :wink:

Meme
szinta

Meme :)
Bizony jó helyre került az a díj. :lol: :wink: A legjobbra.

Rendezték a szereposztást a november 14-i előadásra. Csak nehogy MÁZS se érjen rá, mert sajnos van 3. Mozart is.(Magócs Ottó)

Oli most tanul a 2 kerekűn. Ő tök jól elvolt a pótkerekesen, de a 7végén mi elégeltük meg és leszedtük. Egész jól megy neki, de de lehet, hogy csak tavasszal fog megtanulni, időjárás függő. Őt nem zavarja, hogy Samu már tud, egész életében így nőtt fel, ez a példa volt előtte. Hidegen hagyja. :D

Olvasni már olvastam én is a VIII. Henrik könyveit. A legjobb A másik Boleyn lány volt, Philippa Gregorytól. Nekem is ez a kor a kedvencem, érdekes egy pasas volt. :lol: De ez a film is nagyon jól meg van csinálva. Minden este megnézek most 1-2 részt. 8)

Mellény: Sajnálom, hogy eltűnt. Ambrusét nem vitték? Borzasztóan dühítő. :evil: :twisted:

Nálunk kb 3 hete eltűnt az egyik dadus táskája az oviból. Takarította délután a szobákat és akkor megfújták az egyik szobából. Még a fényképezője is benne volt, mert fotózta az ovis gyerekeket. Akkor kiírták, hogy senki ne hozzon értékes játékot, ruhát se az oviba, mert tűnt már el.

Samu odament hozzá beszélgetni (minden érdekli :roll: ), és mondta neki a dadus hogy még enniük sincs mit, mert a pénzét is ellopták, sőt az új iratait sem tudja kifizetni. Kért valami segélyt. Torokszorító volt, hogy ezeket a nyomorult embereket is meglopják.
Samu otthon összeszedte az apróit, hogy beviszi neki, aztán lebeszéltük. :roll: (persze 1-2 forintosokat)

Mondjuk nálunk 2 emeletes ez az ovi, és mi a másodikon vagyunk. Az elsőről tűnt el a táska, csak addig merészkedett fel a besurranó tolvaj. Én ezért nem viszem be az overálljaikat az oviba, csak egy dzseki gatyát, mert tuti megfújnák, azokat előszeretettel lopják.

Persze az is nagy veszteség lenne, ha a kabátjaikat vagy a mellényeiket megfújnák, mert ezek is egy vagyonba kerülnek. Mondjuk vettem nekik a Vögelében 1-1 olcsóbb pufi dzsekit is, és oviba abban járnak. De nem lehet mindenüket lecserélni olcsóra.....

Sajnos hiába írod bele a jelüket, mert az oviba tuti nem fogják felvenni.

Cat
Kép
cateye

Én sem bírnék 3 napot a fiúk nélkül. :oops: Szombaton Anyukámnál aludtak, és egy éjszakát is nehezen bírtam. Alig vártam vasárnap reggel, hogy menjünk értük. Pedig szombaton este 6-kor vittem át őket. Függő vagyok. :lol: De biztos ez is szoktatás kérdése...

Cat
Kép
cateye

Detti,
:evil: :evil: :evil:
Az már sose lesz meg, akármit is írsz ki.. Iszonyúan bosszantó!!! Szegény Bernát :( Ezt kinézte valaki magának, az tuti.

Cat,
na ne.. ez a Magócs.. kivagyok, h ővele kell majd Tybaltot néznem.. nehogy még 14-én is ő legyen :evil: Bízom benne, hogy MÁZS már végleges!! Különben nagyon megbánjuk a mai döntésünket.. :roll:
A sorozatfüggést megértem :lol: Az a jó, hogy rövid részek, tehát este 1-et biztos meg tudsz nézni. Csak aztán nehéz abbahagyni 8) És hétvégén délután alvásidőbe is pont 2 rész belefér. :lol: Én így néztem meg 5 évadnyi Lost-ot, 7 évadnyi 24-et, 2 évadnyi True Blood-ot, 2 évadnyi Rómát... A Tudorokba még nem vágtunk bele, de tervben van :D

Meme,
azt a youtube-os videót egyszer láttam én is :) Nem tudtam eldönteni, hogy ez most mi.. komoly/edzés, vagy hülyéskednek?
De ügyes Zsombi!! Ha szóba hozom a gyerekeimnek, hogy vegyük le a pótkereket, ordítanak, hogy NEEE.. NEE vedd le anya :roll:

Kép
nettke

Meme, Cat,
no igen, a díj.. :lol: :lol:
Cat,
én prímán elvagyok már nélkülük 2-3 éjjelt is, isteni
és pihentető, de persze hiányoznak. És ez már sose lesz másként. Sose lesz már olyan jó kettesben, mint mikor még nem voltak kölkök. De tréningezni kell, mert nélkülük azért fel lehet egy kicsit töltődni, én pl olyankor pár napig jobban bírom, kevésbé húzom fel magam a hülyeségeken :roll:

Kép
nettke

Szoktalak ám olvasni benneteket, csak nem nagyon van miről írnom. Ami foglalkoztat, az nem téma egy fórumra, a többi dolog meg eltörpül mellette.

Vendelnek és Gergőnek így utólag is sok boldogságot!

Puszi,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Az a baj, hogy nem láttam normális vastag mellényt normális áron. Ezért megvettem ezt a drágát, amilyen már korábban is volt néhány darab.
A fene se gondota, hogy lenyúlják :roll: Én még bízom abban, hogy hátha valaki "véletlenül" hazavitte, és majd holnap visszahozza (ma nincs ovi, a gyerkőcök anyukámmal vannak otthon).
Akkor most vegyek 1000 ft-ért valami szar télikabátot, amit nem sajnálok, ha ellopják???? Nonszensz... De ez az én bajom, mert hülye, sznob vagyok :lol: :(

És igen, totál mindegy, hogy benne van a ruhában a jel, vagy nincs, mert ez nem fogja visszatartani attól a tolvajt, hogy elvigye.

De majd az új biciklimbe belevésem a nevem, hátha :lol:

Én szerencsére nem vagyok függő a gyerekeimmel kapcsolatosan. Tudom, hogy nekik is jót tesz (főleg 4 évesen már), ha néha külön töltünk egy kis időt. Most sokkal türelmesebb vagyok velük pl, pedig volt hiszti tegnap délután is rendesen. Kipihentem magam. Hiányoztak, az kétségtelen, de jövőre, amikor már mindkét nagymama nyugdíjas lesz, be fogom vezetni, hogy két hónaponta 4-5 napot vidéken lesznek a fiúk. Lehet, hogy önző vagyok, meg rossz anya, de ennyi jár nekem/nekünk.

Detti

KépKép
kiliman

Detti!
Sajnálom a mellényt!És szegény bernátot is!!!
Az ilyen lopások ellen nem tudsz,mit tenni.Persze mindenképp szólni kell az óvonéniknek,hisz akkor ők is jobban tudnak figyelni.Aki meg elvitte,annak törjön ki a lába!!!
Hogy jól gondolkodsz-e a gyerekekkel kapcsolatban (mármint,hogy mennyire fontos nekik a nagyszülőkkel töltött idő),azt majd az élet eldönti.Számomra mindenesetre furcsa ez a hozzáállás. Én is örülök,hogy ha néha van kedvük valamelyik mamánál lenni,de hogy minden hónapban 4-5napig távol legyenek,hát.... Nem tudom!!!

Meme!
Ugye,ugye! És a gyerekek esetében nem hiszem,hogy működne a placebo hatás.Mindenesetre én nagyon örülök,hogy a homeo mellett döntöttem és rátaláltam erre a kedves és felkészült dokinénire.

Nettke!
De kár!!!Bár neki biztos jó,hogy így beindult a biznisz. Írtad,hogy már voltatok ezzel kapcsolatban pszichonál.Esetleg az ott megfogalmazott gondolatok szerint "kezelni" Natit? Vagy akkor nem mondtak semmit,mivel segíthetnétek natiban a szorongást oldani?

Kép

Kép
edit73

Én is hülye sznob vagyok, ebben azért kezet foghatunk. :lol: A H und M-ben vettem a mellényüket arany árban. De csak magunkat hibáztathatjuk ha megfújják. :roll: Sajnos tudomásul kell vennünk, hogy ez egy ilyen világ, egyre nagyobb a szegénység, visznek mindent ami mozdítható. :( Mondjuk ettől még piszok sz*r, mert ti sokat dolgoztok azért a pénzért, na meg Bernát kis lelke sem utolsó. Bár az én fiaim lesz*rnák ha elvinnék a kabátjukat, de ha a 20 Ft-os mackójuk tűnne el, akkor lenne világháború.

Én túlzásnak tartom a havi 4-5 nap távollétet a gyerekek esetében. Nem örülnék ha más nevelné az én gyerekemet. Persze nyáron 1-1 hét még érthető, szükségük is van nagyszülő élményre, de egy idő után az nem vezet jóra ha az otthon élményt is a nagyszülőnél kapják meg. :roll: Azt elfogadom, hogy feltöltődik az ember ha 1-1 napot külön van a gyerekétől, mondjuk negyedévente, de ott már a szülőben van a hiba ha ezt a különlétet egyre gyakrabban igényli.

Cat
Kép
cateye

Cat, Edit :)
Én nem egészen értem a kifogásotokat. Bár én elvileg úgy értelmeztem, hogy kéthavonta 4 nap, de ettől függetlenül. 60-ból (30-ból) 4 nap, ez azért nem olyan, mintha más nevelné fel a gyerekedet. Sztem ennyi változatosságból mindenki csak nyer. De persze nem vagyunk egyformák. Mondjuk az én motivációm más lenne, mint Dettié, de ez nem hiszem, hogy számít.
Emellett azért azt is gondoljátok végig, hogy nekünk (vidéki nagyszülők) sokkal nehezebb kilogisztikázni, hogy a gyerekek legyenek is a nagyszülőkkel, meg ne is. Nálunk mindkét részről igény (lenne) a sok találkozás, de egy fél napot utazni-pakolni, hogy másnap hazajöjjünk, hát ...
Én emlékszem, hogy szinte minden nap elmentünk a nagymamámhoz, amikor kicsi voltam. Persze lehet mondani, hogy látszik is rajtam, de talán mégsem ez a baj oka .... :) :) :)

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Cat, Edit,

Én kéthavonta gondoltam, hogy néhány napra elvisszük a gyerekeket vidékre a nagyszülőkhöz. Nem havonta. Ezt akartam írni, ha nem is ezt írtam. Megtehetem, tehát meg is fogom tenni. A fiúk imádják a nagyszülőket és viszont, állandó programokat csinálnak együtt.
Én attól teljesen kivagyok, hogy Árpival szinte csak telefonon tudok beszélni, mert ha hazaér, akkor rögtön a gyerekekkel foglalkozik, este ő mesél nekik, és 10 óra után már tök fáradtak vagyunk mind a ketten. Egyszerűen szükségünk van néhány napra fellélegezni és feltöltődni. Ezzel nem hinném, hogy más nevelné őket, sőt!

Azt meg végképp nem hinném hogy az "otthon élményt" mi nem biztosítanánk a fiúknak, azért mert 60 vagy 90 napból 4-et mással töltenek. Kicsi koruktól kezdve a nagyszülők az életük részei, és a mamák is igénylik, hogy minél több időt együtt töltsenek. Tudom, hogy magamnak/magunknak szültem őket, de akkor tényleg rossz, meg felelőtlen anya vagyok, ha néhanapján külön töltünk néhány napot???

Brigi,

Az én motivációm a fentiek, amivel szerintem magunknak és a gyerekeknek is jót teszünk, de semmiképpen nem ártunk.

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Detti!

Szerintem is jó ötlet, két havonta 4 nap szerintem sem sok. Persze én nem teszem, de én defektes vagyok ebben a dologban. Az eszemmel én is tenném.
Szerintem a nagymama-unoka kapcsolat nagyon nagyon fontos. Ezt magamról is elmondhatom. Én nagyon sokat voltam a nagyimnál. Bár itt Pesten és anyuval minden nap beszéltünk telefonon. Akkor aludtam ott, amikor beteg voltam és anyumnak muszáj volt dolgoznia, lévén egyedül nevelt minket a húgommal. Én meg rengeteget voltam beteg. Ha meg nem voltam beteg, akkor is minden nap a nagyimnál voltunk délutánonként, iskola után, (iskolától 3 házra lakott), amíg anyum dolgozott. Aztán hazamentünk anyuval, később a húgommal ketten. Később, középiskolás koromban is nagyon sokat mentem hozzá. Szoros volt a kapcsolatunk. Most sajnos már én érek rá kevésbé, de két-három naponta most is találkozom vele.
Szóval szerintem nagyon fontos a nagymama-unoka kapcsolata. Teljesen más, mint a szülő-gyerek kapcsolat. És nem a nagymamám nevelt fel annak ellenére, hogy nagyon sok időt töltöttem vele.

Kata

Kép
kateduo

Edit,
lehet hogy rosszul fogalmaztam, Natust sose vittük még pszicho-hoz.. Az éjjeli bepisilések miatt gondolkodtam rajta fél éve, itt a fórumon is szorgalmaztátok sokan, de mivel javult a helyzet, sose tettem meg.. :roll: Most meg első blikkre rögtön a nevtan jutott eszembe, de rosszul vagyok, h emiatt még szabit vegyek ki, ui ott sosincs normális időpont, csak munkaidőben :evil: asszem várok, aztán 1 hónap múlva újra próbálkozom.

Detti, Cat, Edit, Brigi
én asszem értem 8) Piszokul megszenvedtem/szenvedem az élet ilyetén változását, hogy a párkapcsolatra SEMMI idő nem marad. És ha tudod, hogy jó helyen vannak (jól érzik magukat és a nagyszülők részéről is van fogadókészség), akkor tényleg nyugodt szívvel tudsz kikapcsolni.
Mondjuk 'nyúl' vagyok ahhoz, hogy hasonlóképpen tegyek, valószínűleg nehezen engedem el/sajnálom őket.. de szerintem a kötődést ez nem befolyásolja. Ezt szokják meg, és kész.

Kép
nettke

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?