Új privát üzeneted érkezett!

Csajok, kókuszmatrachoz még annyi infó, hogy van vékonyabb és vastagabb, a vékonyabb kb. 5 cm vastag, ez volt 6.900 Ft, a vastagabb kb. 8-10, ez olyan 10.000 Ft. Viszont attól, hogy vastagabb, ugyanolyan kemény, szerintem fölösleges azt venni, de ki mit szeret. Nem csak 60*120-es méretben van, hanem 70*140-esben is, ennek nem kérdeztem az árát, de gondolom nem lehet sokkal több. És a matracon van egy fix, nem levehető textil huzat, ami a miénken holdas csillagos, mondjuk tök mindegy, csak úgy írtam. Ezek a frottír gumis lepedők a legjobbak. Állítólag vízhatlan lepedőt nem érdemes alá teríteni, mert akkor nem szellőzik a matrac és pont ez lenne a kókuszmatrac egyik lényege. Baleseteknél elvileg gyorsan kiszárad.
Akkor kismama dömping lesz a Kikában? Kép Kép

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok!

Úgy látszik már az égiek sem akarják, hogy én melózzak Kép Bejöttem reggel, minidg pár perccel 8 előtt érkezem, és bekapcsoltam a gépet, felállt, épp megnéztem volna a maileket, amikor is platty, áramszünet. Mostanáig ! Kép Nálunk még a telefonközpont sem működik, ha nincs áram, a srácok még kávét sem tudtam főzni, úgyhogy egésznap láblóbálás volt... /még jó, hogy a WC tartály nem elektronyos.. Kép/ Csütörtökön is áramszünet lesz, csak ezt már előre tudjuk, és szólt a fönök, hogy akkor be se menjek! Kép Kép Kép Kép Juhu-juhu! / Jut eszembe, tujátok melyik állat neve a legvidámabb? -Hát a JUHÉÉ!/

A talcsi klassz volt, bár valóban elég kevesen voltunk, azért mi jól éreztük magunkat. Utólag bevallom hősiesen kicsit féltem, hogy élőben hogy fog menni a dumcsi, de teljesen frankón végig dumáltunk pár órát, és közbe nyomtuk a fejünkbe a zabát. Azért mentünk haza, mert már mindenkinek elzsibbadt valamije. (Nekem a seggem Kép ).
Apa nálunk is benyomta a maradék sütit és nagy köszit küld a kedves szakács és cukrász hölgyeknek. Recept majd megy holnap.

Magika, Papzso!

Tessék jobban lenni!!!! Ha eljöttetek volna biztosan elfelejtettétek volna minden bajotok! Kép /ez csak vicc volt persze!/
Jobbulást!

Moncsi!
Jó, hogy már előre várjuk a következő talit.. Pedig akkorra már babás tali lesz! Kép De természetesen ott a helyed! Kép

Bori!
A képeket lehet hogy nem fogod tudni elküldeni a hotmailre, mert túl nagy a csatolt file mérete, akkor próbáld meg a javora@diebold.com céges mail-emre küldeni !

Pusz Mindenkinek!
Macs
maccs

Macsek11! Kép
Én már néztem: a 70*140-es 6cm vastagságú (ez a vékonyabb 8990,-FT Kép
Mi végül is a Novetex-nél rendeltük meg, mert a gyerekágy speckó méretű.. Kép

Macs
maccs

Az anyagot a Király utcában vettem a textilházban, vannak maradék babás anyagok is 40 % engedménnyel, néha elég az is attól függ mit szeretnél belőle (van krepp 750/fm, flanel 1000 kb,pamutvászon 850/fm). Vatelin az ott nem volt, azt ezzel az üzlettel szemben egy röltex boltban vettem, több féle van én sima vateilnt vettem (van steppelt és színes ez drágább) azt hiszem 1000 ft körül volt métere (150 széles) egy másfél méter bőven elég nekem.

jelentem megvan a matrac, én a vékonyabbat vettem, érdekes a megatoysban láttam ilyen vastagságút (6 cm) 120*60 ast és ott 11490 volt)
Ennyit az árakról.A gumis frotír lepedő is olcsó a kikában 790 ft, és 120*60, 140*70 ágyikóra is jó.
A matraccal kapcsolatban azt mondták hogy kéthetente fordítsuk meg, és ha elmegyünk rakjuk ki szellőzni. Jó tudniKép

Elég részletes voltam.

Noémi
fantikbaba

Hali !

Letudtuk az uh-t is, van jó hír is meg kicsit rosszabb is:
jó: most nem látták a cisztákat Marci kobakjában Kép Kép Kép
rosszabb: kb. 1+1/2 héttel kisebbnek látták a koránál. Persze most is azt mondta a nőci, hogy ez még nem kóros, majd behozza, de akkor is...Kép

Na pusz,
HKata

Kép

Kép
anyamanya

Anyamanya!
Tuti behozzaKép
Pápá cisztaKép
fantikbaba

Na, voltunk előadáson a Bajcsy kórházban. Megnyugodtam, mert láttam a 4 szülőszobát is, mindegyik barátságos, de kettő igazán családias, főleg, amiben sarokkád + franciaágy van - én ebben szeretnék majd vajúdni. A szülésznő nagyon dícsérte a meleg vizes fürdőt, azt mondja, itt ki lehet bekkelni azt az időt, amikor nagyon fáj minden, innen legtöbbször irány a szülőszék, mert tényleg jön a baba.
Megnéztük a baba-mama szobákat is, az alapítványosak nagyon szépek! Igaz, fizetni kell értük, a kétágyasért 4500 Ft-ot/éj, az egyágyas 9000 Ft/éj, de van, hogy 72 óra múlva mehet a mama és a baba haza. Nagyon szimpatikus volt minden!!! És most tényleg nem félek... Ja, és azt is mondták, a 36.héttől legyen minden összepakolva (nekem meg még nincs hálóingem, szoptatós melltartóm sem)...
Vendég

Noémi Kép
A Király utva melyik részén van ez a bolt?

köszi. Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Teréz körúttól kb 250 méterre a Királyban (4-6 vili vonala)Terézvárosi Textilházban.
fantikbaba

Jó reggelt!

Tegnap dél óta a bal kezem kis-és gyűrűsujja egyfolytában zsibbad. Biztos úgy fekszik a baba, hogy nyom valami ideget. Nektek volt már ilyen?

Andi
33+3
Vendég

Sziasztok!
Olvasom, hogy mindenki gumis lepedőt vesz. Nekünk mindenhol azt mondták, hogy a pici babák alá ne tegyünk ilyet, mert a kókuszmatrac jótékony hatásának annyi. Simán a matrac, ami úgyis be van vonva valamivel és arra rá egy jó nagy méretű textil pelus. Az első hetekben így működjön.
Ti tudtok erről valamit?

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Noémi, köszi az infót!

Kata, ne aggódj nem lesz semmi baj!

Andi, én még nem éreztem ilyen zsibbadást, csak olyat, hogy változtatni kéne a fekvési pózomon, mert valami nagyon rossz helyen van és zsibbadás lehetne belőle. Viszont időnként mintha a derekam fájna.

Edit, amiről te hallottál az szerintem az a lepedő lehet, ami vízhatlan, mert az tényleg gátolja a kókuszmatrac jótékony szellőzését. De egy gumis frotír lepedő szinte ugyanolyan, mintha textil pelussal vagy mással takarnád le a matracot, csak nem csúszkál. Azt nekem is mondták, ahogy Noémi is írta, hogy érdemes a matracot kivenni az ágyból és időnként szellőztetni. A matrac kényelmessége meg szerintem 1 réteg anyagtól ugyanolyan marad, csak az lenne rossz, ha több réteg cuccot még rátennénk és úgy a gyerkőcöt. Manapság már minden túl tudományos. Kép Kép

Macsek
30+1

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok!
Kar hogy nem tudtam menni a talira. Pedig a komuvesek se jottek, de a tesomek elhoztak a 6hetes kislanyukat. Nagyon edes voltKép Par ev mulva a mi fiunkkal fog a kertben jatszadozni...

Zsibbadas: nekem 7 hete egyfolytaban le van zsibbadva a jobb labam combjanak a kulso retege. Fura a megfogalmazas de tenyleg olyan mintha egy idegen reteg lenne rajtam. Kerdeztem a dokit meg a gyogytornaszt is, azt mondtak a gyerek nyom el valami ideget es semmit nem lehet tenni majd a szulessel elmulik.MOstmar el is felejtem neha, de az elso napokban meg voltam ijedveKép

Koztisztviselok: tenyleg van a mai naptol elbocsatas, vagy ez most csak valami pletyka? Tudom mi varandosok vedve vagyunk, de a kollegaim be vannak ijedve...
csengo 33+3
Vendég

HKata,

Ne aggódj!Kép Az én kis Mocorgómat is picinek látták, de azóta bíztatom, hogy növessze csak a kis pocakjátKép Jövö héten kell újra mennem, hogy ellenörizzék a fejlödését.

Andi,

Én is szoktam zsibbadni. Pont tegnap zsibbadtak a kézujjaimKép

Nem bírom a meleget. Ha ennél melegebb lesz, akkor beköltözöm egy kád hideg vízbeKép

Moncsi
minike

Szia Moncsi,

Visszaolvastam a hsz-okat és már teljesen beugrott, amit akkor írtál. Nálunk a súly úgy tűnik rendben van (kb. 1100 gr.), az átlagos testméreteit (combcsont hossza, fejkörfogat, stb.) találták kisebbnek 1+1/2 héttel. Az a legbosszantóbb az egészben, hogy 2 hete voltam a rendes havi kontrollon a dokimnál, ő mindent rendben talált. Egyébként pedig mindenhol azt mondják, hogy nem egyenletes a babók fejlődése a méhben, hol felgyorsul, hol lelassul, hát remélem a köv. hetekben behozza a lemaradást. Csak ne idegesítenének feleslegesen Kép

Pusz,
HKata

U.i: majd írd meg, a köv. kontroll eredményét

Kép

Kép
anyamanya

KataKép
Az én ikreimet is lemaradottnak tartják, pont 1-1,5 héttel a korukhoz képest (28. heti UH). Azt mondta az UH-s doktornő, hogy szedjek megint magzatvédő vitamint (Elevit), mert arra be szoktak indulni. Hazajöttem, és megnéztem azt a táblázatot, amit valaki belinkelt Moncsinak ide a www.inetcom.hu-n, és csodák csodája minden méretük a koruknak megfelelt, tehát a kórházi Uh volt másra beállítva.
Szvsz hülyeségek ezek az elvárások. Az emberek között is van vékonyabb, vaskosabb testalkatúak, de attól még egészséges mindkettő.

Pusza
Cat
29+1

Cat
Kép
cateye

Cat,
Köszi, megnéztem, nálam sincsenek olyan hatalmas különbségek Kép

Pusz,
HKata

Kép

Kép
anyamanya

Nekem nem jön be ez az oldal!!!
Vendég

HKata,

Azt mondják, hogy az is fontos, hogy Te milyen adatokkal születtél. Ha Te is picike voltál pláne nem kell aggódni. Bár amikor nekem mondták a "jó hírt" én is ki voltam teljesen. De azóta jobban vagyokKép Én egyébként 48 cm, 2700 grammal születtem. Hát nem egy óriás méretKép

Pusz,
Moncsi
minike

Sziasztok! Kép
Úgy látszik ma egy elég nyugis nap van! Kép A csajok egy része már nem dolgozik, nincs netközelben, hát csak így lassan lassan társalgunk. Kép

Hkata!
Ne ijedj meg, tényleg a beállításoktól is függ (Ezt a dokim is mondta, van amelyik gép a német óriásbébikre, van amelyik a japán csecsemőkre van kalibrálva). És amúgyis biztos behozza a lemaradást a baba. No meg az sem feltétlenül szükséges, hogy mindenkinek óriásbébije szülessen, szerintem mostanában úgyis túlzásba viszik a kismamik vitaminozását. (Az én születésem korában a 3 kg gyerek még hatalmasnak számított, most meg már a 3,5 a normális..)
Ciszta viszont tényleg jó hír! Látod az is rendben jött, a méretekkel sem lesz semmi baj.

Ma voltam patikában, bevásároltam a szülési csomaghoz egy pár dolgot. Elköltöttem 3000 Ft-ot és nem még nem is kaptam málnalevélteát és masszázsolajokat! Kép Édes istenem, ez a szülés kész anyagi csőd! Kép /No nem mintha tévképzeteim lettek volna és mást vártam volna! Kép/

Pusz:
Macs
maccs

Macs,
Én a múltkor csak a patikában 8,000-et hagytam ott, nem beszélve a többi cuccról, nem beszélve arról, hogy Hanna után egy csomó holmit (ágyat, babakocsit, ruhákat) nem kell megvenni, de így is összességében már közel járunk a 80 eFt-hoz.
És elhiheted, nem vettünk semmi felesleges dolgot, 1 gyerek után azért már nagyjából tudom mi az, amire valóban szükségünk lesz.

A vásárlásról még annyit, hogy a múltkor a Brendonban vettünk egy-pár apróságot és kaptunk egy katalógust. Abban van egy lista, amit puszta jószándékból készítettek, hogy a kismamák helyzetét "kicsit" megkönnyítsék és felsorolták azokat a babaholmikat, amikre szerintük szükség van. Komolyan leesett az állam, hogy mennyi mindent tüntetnek fel úgy, hogy "szükséges" egy baba születése után.

Csak egy párat említek:
kismamatorna kazetta, hangrelaxációs készülék, altató-nyugtató CD, bölcsődal lejátszó, kétfunkciós pléd (na erre ötletem sincs mi lehet)
A párommal épp arról beszéltünk, ha valaki nekiáll és szépen e lista alapján sorban megvesz mindent, 5-600 eFt nem "takarja be". Kép

Pusz,
HKata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok kismamikKép

Hu, a patika nekünk is még hátravan, de ha minden igaz, a héten már hazahozzuk a kiságyat a telekrőlKép
Tényleg sok felesleges dologról állítják azt, hogy kell. Na most minek altató-nyugtató CD pl?Kép meg egy csomó minden más dolog.
Múltkor vettünk pl. egy kis hajkefét. Volt 1600 Ft-os és volt 560 Ft-os. A különbség az volt, hogy a drágábbon fel volt tüntetve, hogy Chicco.Kép

Maccs: és hol van még az az összeg, amit a dokinak adunk?Kép
Legszívesebben bemennék én is egy babaáruházba, bevásárolnék, felpakolnék, az tuti.

Vigyázzatok magatokra, jó pihizést, aki megteheti, kellemes az idő is, nincs az a dögmeleg.

Lau
32+0
lau

Igen sajnos így van.. Kép Én próbálok nagyon szelektálni, és visszafogni magam vásárlás ügyileg, de azért 1-2 dolgot muszáj megvenni... Kép Pedig nagyon sok mindent kapok kölcsön a drága barátnémtól is!
Ez a mostani gyógyszertártúrában csak azok a dolgok vannak benne, amit a feltétlenül a szülés előtt akartam megvenni /Tenna betét, hálós bugyi, homeos bogyó a gátsebre 2 fajta, Garmastan hogy kéznél legyen a kórházban/, a gyerköcnek majd a védőnéni révén a dokival kell majd még egy csomó mindent feliratni. Az is még egy külön túra lesz!
Na jó, elég a siránkozásból, végül is mi akartunk gyereket! Kép Kép Kép

Más: ELkészült a receptem talisoknak, és érdeklődő nem talisoknak wordben mellékelem. Bevallom nem a legegyszerűbb süti Kép

<!--attachment: Americanpie-99759.doc*mime_msword.gif*application/msword*27.6**Americanpie%2edoc --><center><pre>
Kép
Americanpie.doc (27.6 k)</pre></center><!--/attachment-->

Macs
maccs

Jaj csajok, nem kellett volna ennyit fotózni engem, mert minél többször nézem meg a képeket /mert ugye a sok pocakos mindenkinek meg kell mutogatni.. Kép/ annál bálnábbnak érzem magam! Kép
Én vagyok a legkövérebb az egész csapatban, ráadásul a tükröm otthon sokkal jobban karcsúsít! Kép
(Ok, ok, a mérleget azért nem tudom átvágni /+12kg/ Kép )
maccs

Macsek!
Jelentem Kikát megjártuk, matrac beszerezveKép

<pre>
SZÜLÉS IDEJE NICK HETEK NAPOK BABA NEME NEVE SZÜLÉS HELYE
2004.08.05 Bellana 39 5 egy kisfiú Gergely Jávorszky Ödön kórház
2004.08.23 Kormi 37 1 egy kisfiú Benedek/Domonkos Bajcsy kórház
2004.09.01 Babs 35 6 egy baba Péter Johannes, Anna Catherina Máv Kórház
2004.09.06 Betti 35 1 egy baba Toldi Ferenc kórház
2004.09.06 Macs 35 1 egy kislány Lili Kútvölgyi kórház
2004.09.07 Pocó 35 0 egy baba Dél-Pesti kórház
2004.09.08 Noémi 34 6 egy baba Heléna/Alex Máv Kórház
2004.09.08 Ildikó 34 6 két kisfiú Kiskunhalas
2004.09.11 R.Edit 34 3 egy kisfiú Bálint Szt.Imre Kórház
2004.09.12 Patricia 34 2 egy baba
2004.09.13 Beszti 34 1 egy baba Hanna/Ruben Máv Kórház
2004.09.17 Zsófi 33 4 egy kislány Rozi Sote 2-es Klinika
2004.09.18 Brius 33 3 egy kisfiú Brandon USA Milwaukee
2004.09.18 Csengo 33 3 egy kisfiú Miklós Szt.Margit kórház
2004.09.18 Trompipi 33 3 egy kislány Lili Bajcsy kórház
2004.09.18 Orsoly 33 3 egy kisfiú Sote 2-es Klinika
2004.09.18 Alice 33 3 egy baba Kútvölgyi kórház
2004.09.21 Bea 33 0 egy baba Uzsóki Kórház
2004.09.22 Dino 32 6 egy kisfiú Bernát Schöpf-Mérei kórház
2004.09.24 Kata 32 4 egy kislány Dorka Máv Kórház
2004.09.24 Mágika 32 4 egy kisfiú Zoltán Tamás, Máv Kórház
2004.09.24 Moszi 32 4 egy kislány Viktoria Anasztázia, Szt.Imre Kórház
2004.09.25 Csirkesz 32 3 egy kisfiú Botond Uzsoki úti kórház
2004.09.26 Momo 32 2 egy kislány Emese Szt.István kóház
2004.09.26 Linato 32 2 egy kisfiú, egy kislány Ruben Márk, Lorena Liza Szt.István kóház
2004.09.28 Laura 32 0 egy kisfiú Balázs Krisztián, Uzsoki úti kórház
2004.09.30 G.-né Kriszti 31 5 egy kislány Mezőtúri kórház
2004.10.03 Zsuzsa 31 2 egy baba Kistarcsa
2004.10.04 Krisztinke 31 1 egy baba Péterfy kórház
2004.10.05 Moncsi 31 0 egy kisfiú Gábriel Barcelona Institut Dexeus
2004.10.06 Persela 30 6 egy baba Uzsoki úti kórház
2004.10.11 Niki 30 1 egy kislány Szt. Margit kórház
2004.10.12 Judy 30 0 egy kisfiú Kútvölgyi kórház
2004.10.12 Macsek 30 0 egy kisfiú Márk Szt.Imre Kórház
2004.10.14 Bibi 29 5 egy baba Zsófia/Zsolt Szt.István kóház
2004.10.16 Koczkapaczi 29 3 egy baba Uzsoki úti kórház
2004.10.18 Cateye 29 1 két kisfiú, Olivér, Sámuel Schöpf-Mérei kórház
2004.10.20 Liv 28 6 egy kisfiú Dávid Kútvölgyi kórház
2004.10.22 L.Bori 28 4 egy baba Eszter/Dániel Szt.Imre Kórház
2004.10.23 Motiot 28 3 egy kisfiú Ábel (Emese) Stuttgart/Németország
2004.10.24 H.Kata 28 2 egy kisfiú Marcell Máv Kórház
2004.10.28 Eszter 27 5 két kisfiú Ferenc, Péter Sote 1-es Klinika
2004.10.28 Szila 27 5 egy baba Péterfy kórház
2004.10.29 Györesz 27 4 egy kisfiú Norbi Kútvölgyi kórház
2004.10.31 Iboly 27 2 egy kisfiú Dániel Budai Honvéd Kórház
2004.11.09 Marica 26 0 egy baba Róbert/Mariann Szegedi Klinika
2004.11.10 Edina 25 6 egy baba Sote 2-es Klinika
2004.11.24 Orsi 23 6 két kisfiú Máté, Levente Sote 2-es Klinika
2004.12.15 Babóca 20 6 egy baba Schöpf-Mérei kórház</pre>
linato

Sziasztok!

Jól hangzik a recept Maccs, itt folyik a nyálam! Kép Ha majd otthon leszünk a babákkal jó lesz mindenféle recepteket cserélni.
Maccs, tényleg bazi nagy a Tenna betét? Olyan hálós bugyit se láttam még eddig, akkor azt darabra adják? Szerintem én majd beviszek a kórházba egy melegítő gatyát is és ha jönnek látogatók, akkor abban megyek ki hozzájuk, nem akarok szülés után siralmas állapotban megjelenni. Valamenyire szeretném megőrizni női mivoltomat, aztán lehet hogy ezek hiú ábrándok... Kép

Az Auchanban lehet kapni most 449 Ft-ért frottír lepedőt, a felére van leértékelve. Teljesen le van amortizálva a bébiosztály, kiárusítás van, hamarosan biztos jönnek az őszi cuccok. Vettem még egy Kenguru goldos hosszú ujjú fehér bodyt is 569 Ft-ért. Aztán volt még ujjatlan vékony pamut hálózsák is 600 Ft-ért, de majd inkább hosszú ujjút szeretnék, így azt nem vettem. Hát ennyit a mai beszerző körútról. Kép
Írtam egy listát, hogy mi az, amit mindenképpen meg kell venni és próbálom szigorúan ehhez tartani magam, főleg miután hozzárendeltem az árakat is és megnéztem a végeredményt. Horror!

Jó lenne, ha a mai napnál nem lenne melegebb!

M.

Kép

Kép
macsek11

MaccsKépKép szerintem senki nem tetszik magának a képeken, és igenis helyes kismama vagyKép

Linato: de jó nektek!Kép mi a hétvégén tudjuk meg a pontos méretet, mert ugyanúgy, mint Maccsnak, nekünk sem szabvány a kiságyunk. Lehet, hogy vágatni kell bele matracot.

Lau
lau

Linato, gratula a matrachoz! Kép

Kép

Kép
macsek11

Szasztok!
Örülök,hogy jól éreztétek magatokat a találkozón!
Zsibbadásról és idegnyomásról!Nekem is azt mondta a nőgyógyászom három hét igen nagy derékfájás után,hogy ez természetes velejárója.Majd elmúlik legkésőbb vagy a szülés után.De azt Felölvizsgálós doki szerint nem normális dolog az ilyen.Ezért aztán B1 vitamint írt fel,hogy az ott lévő idegszáll megerősödjön.Kb. öt nap után enyhültek a fájások mára meg már elmúlt.
Pénteken megyek Uh-ra remélem minden ok a kicsikémmel.Már nagyon várom.
Képzeljétek a lányom kutyának képzeli magát.Előszőr aranyos volt de most már kezd egy kicsit zavarni. Mert má ott tartunk,hogy ha megy valaki az úton a kutyákkal csahol.Állítólag ilyen idős korban alakul ki a fantáziálás és ez ennek köszönhető.Szoktunk szerepet cserélni pl.felveszi a cipőmet és azt mondja:- Én vagyok anyu te pedig Ágota.
Erre csak annyit szoktam reagálni,hogy akkor most nagyon rossz leszek és nem halgatom meg amit te mondasz mert te sem szoktál rám figyelni.Igazi roszcsont.
GnéKriszti
gnékriszti

Macsek!
Először a Tenna Lady Supert akartam venni, de arról lebeszélt a patikus csajszi, azt mondta, hogy bazi nagy, és végül az Extrát ajánlotta. Ráadásul az egyik homeos bogyedli pont a vérzés csökkentésére való, tehát azt mondta a csajszi, hogy az Extra tutti elég lesz. A bugyi 2 db kiszerelésben van, elég érdekesen néz ki, de ha ott tartja a betétet ahol kell akkor mind1 Kép Kép
Szerény véleményem szerint egy erős vérzés mellett melegítőben kicsit nehezebb megőrizni a nőiességedet, mint egy jól takaró vastag köntösben, de ez embere válógatja. arról nem is beszéélve, hogy ha gátmetszésre kerül a sor lehet hogy örülni fox ha ülni tucc, /egy kis intermezzo: imádom ezeket a netes eccerűsítetthelyesírásokat! Kép/ és nem biztos, hogy a gatyó lesz hozzá a legkényelmesebb Kép /Persze ez tényleg csak az alapján tudom mondani, hog eddig mit láttam a kismamiktól! Kép/

Receptek: én szeretem a jó recepteket, és várom a többi talistól az övéket! MEg a nem talisoktól is. Én is tudok még egy párat... Ha jók lesztek....Kép

Lau! Kép Köszi a bókot, de nem azért írtam, hogy udvaroljatok nekem! Kép

Ha még tucc várni 10-éig, akkor meg tudom mondani mit műveltek a Novetexnél kismatrac ügyileg, ott egységesen 70x140 cm méretig (tök mindegy mennyivel kisebb) 12.700,- Ft.

Linato! akkor már akár jöhet is a babus heverészni???! Kép

Kriszti! Kutyalányod Kép Kép Kép Hogy miket ki nem találnak. Nem lehet hogy kicsit túlzottan kötödik a kutyusotokhoz? Kép
Várj csak! Visszasírod Te még ezt az egyszem rosszcsontságot, majd ha már a kicsi is beszáll a rosszalkodásba! Kép

Mondtam már hogy apát kioktattam a hétvégén, hogy ha véletlenül megindul a kismanó (no még ne tegye, de ha mégis), akkor tudja, hogy hogyan írja meg a neten nektek, hogy miújság! Egész kooperativan fogadta a dolgot! ;)

Macs
maccs

Bocs, még valami eszembe jutott:

Pocó! Motiot!
Liv, Györesz!

Hooool vagytoook?! Remélem nincs semmi komoly probléma! Még Györeszt és Motiotot néha látom a friss mamák topicban /remélem nem bántottunk meg benneteket, hogy ide már nem irogattok?!/, de Liv és Pocó most nagyon eltűnt!

Macs
maccs

Sziasztok!
Nyűgös vagyok most kivételesen. egész nap fáj a fejem, nem tudom miért.Kép
Megvarrtam a fejvédőt a kiságyba, és még maradt anyag takaró húzatra is. Vettem még két hosszú ujju rugit nem tudom hogy vannak a méretek de néha 2 féle 56-os között is nagy a különbség, és egy ujjatlan hálózsákot.
Kád+babakocsi kell még meg egy pár cumisüveg.
Holnap jön a védőnő ki, és hoz receptet isKép
Ő maga hívott fel, és ajánlkozott, rendes nőci (idősebb tapasztalt 3 gyereke van)
MaccsKép
Milyen homeós bogyikat lehet szedni és mennyit?
Recept kell hozzá?

Ma a fejfájás miatt nem megyek a Madarászba, halasztom jövő hétre.

Noémi
fantikbaba

Ti eleget vagytok levegőn? Néha belémvillan, hogy napok óta nem voltam kint. Nem is hiányzik. Szinte rosszul vagyok, ha ki kell mennem ebben a melegben. Biztos nem tesz jót a bezártság, de nem bírom rávenni magam egy sétára.
Vendég

Sziasztok
Fejfájás ismerős nekem tegnap fájt nagyon, ma néha egy kis időre bele bele nyilal.
A vérnyomásom kissé magas volt tegnap a dokinál, én ennek tudtam be a dolgot.
márti05

Sziasztok!

Vagyok ám én, csak 3 napig átépítés miatt nem igazán lehetett használni a gépünket KépKépKép De most már működőképes, és jóóóó sok memóriája van, úgyhogy nekem is jöhetnek majd a receptek Kép KépKép Nekem is van egy csomó mindenféle témában, én is tudok majd küldeni rengeteget ( nem csak diabetikusak Kép ).
Holnap megyünk megint UH-ra, kíváncsi vagyok, mekkorát nőtt Manócsek. A múltkor egy hét alatt 5 mm-t nőtt a feje, meg is lepődtem rajta. Utána viszont semmit. Egyébként ez a méretezés is olyan, hogy dokija is válogatja, ki hogyan mér, mit jelöl ki pl a buksiján határvonalnak. És akkor már kapásból változik a méret.

Múlt héten vettem én is ilyen földi jóságokat, hogy Tena betét, randinak nem nevezhető hálós bugyi. Én is az extrát vettem, bár nekem a kutya nem mondta, hogy a szuper az túl nagy. Viszont nézegettem a zacsin lévő méretet, és amit oda írtak ( 43 cm hosszú ), az felettébb lóméretnek tűnt KépKépKép A hálós bugyit meg 5 percig csak néztem, nem tudtam bekalibrálni, hogy működik. Ugynais össze volt teljesen tapadva, nem bírtam szétszedni az elejét meg a hátulját, így meg bele sem lehetett bújni. Aztán nagy nehezen megfejtettem, bár sokkal boldogabb így sem lettem a látványtól... KépKépKép

Nekiálltam kimosni/vasalni a régi babaruhákat: háááát, nagyon nem unatkozom... Még pedig csak a felénél járok, de hát nincs nekem ipari mosógépem KépKépKép Meg én sem bírom már a melót annyira KépKépKép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Ja: köszönöm a hiányolást!!! KépKépKép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Sziasztok Kismamik!Kép

Látom, mindenkinek milyen lelkes védőnénije van, az enyém meg csak akkor lát engem, ha elmegyek hozzá. Nem is mondta, hogy ki akarna jönni, mondjuk nem is hiányzikKép
Mindenesetre épp ma megyek hozzá, aztán sipirc kifelé a telekre, jó lesz már egy kis kikapcsolódás férjemnek is.
Gyerkőc meg direkt élvezni fogja a hancúrt, meg a kismedencében a pancsolástKép

Aki teheti, hűsöljön, a dolgozóknak kitartást kívánok, meleg lesz ma is.

Maccs: apának én is mondtam már, hogy legyen oly kedves és írjon Nektek, majd ha itt lesz az idő, hogy megérkezett a csemeténkKép

Kriszti: ÁgotakutyusKép édes lehet, ilyet nem láttam a fiamnál, de hallottam ismerősöktől is.

Sziasztok, szép napot!!

Lau
32+1
lau

Sziasztok!
Én itt vagyok, de Livet én sem találom!
Nem bántottatok meg semmivel, csak mostanába már az is fáraszt (a hasamat) ha sokat itt ülök, ezért írok néha csak a másik topikba! Meg hát az az igazság, hogy ott sokkal több velem hasonló korú kismama van! Titeket is olvasgatlak, de még nem nagyon tudok hozzászolni, inkább csak gyűjtöm a tapasztalatokat!

Puszi
Györesz 27+5

Kép
Kép
györesz

Sziasztok,

nem voltam tegnap-tegnapelôtt, mert nem dolgoztam, de én is csak azt mondhatom, hogy nagyon klassz volt a vasárnapi tali.

Maccs! Elküldtem az általam készített képeket tegnap este, remélem, megkaptad.

Az én védónénim is nagyon lelkes, egészen szomorú, hogy elköltözünk a körzetébôl, bevallom, kicsit én is sajnálom otthagyni ôt, mert nagyon jó fej. Ráállított a mérlegre, és eddig 3 kg plussz (28+5. héten) Mondjuk, biztosan látszik a képeken is, van mit felhasználnia a Babának, nem vagyok valami vékonyka :-)). De ezért örülök, hogy ilyen testalkatom meg szerencsém van ezzel a hízás dologgal.
No, nekiállok dolgozni, meg hu˝sölni, itt bent jobb idô van, mint kint.

Bori
lbori

Sziasztok!

Sok fejfájos, fájdogálós kismami! Kép Kezdődik a terhesség terhes része?! ;) Loptam egy képet a nyári babásoktól, szerintem találó:
Kép

Bori! Képeket megkaptam, még át kell sajnos őket kicsit játszani, mert a pixelméret nem tetszik a babanetnek.. Kép

Noémi! Kép Homeos bogyó: Hipericum, és Arnica. Reggelente 5 db, recept nem kell. A gyógyszertárosnő azt mondta, hogy szülés előtti napon, a szülés napján és utána nap 5 db az egyikből, és egy nap kihagyással kezdhető a másik, mire magamban: persze, ha programozott csázsárral szülnék.. Kép
A szülésznő, aki javasolta, azt mondta, hogy 1-2 héttel a szülés előtt el lehet kezdeni szedni őket 5-5 bogyeszt. Fontos, hogy a homeos bogyók akkor hatnak igazán jól, ha közvetlen előtte, utána nem használsz/fogysztasz: mentholost /pl. mentholos fogkrém/ és kávét. És fém tárggyal sem illetve a mancsoddal sem jó ha érintkezik.. Az egész egy pici henger, el kell forgatni a tetejét, és a kupakba kiadagolod a bogyeszt, és úgy öntöd bele a szádba... Na ezt jól kiveséztem! Kép

Pocó! Kép Örülök, hogy jól vagy. Azért nehogy megerőltesd magad a nagy melóban! Kép Van még idő, ne kapkodj, fontosabb az egészségetek! Kép

Györesz! Örülünk, hogy megvagy. Szerintem a kor nem minden Kép Azért nézegess be hozzánk is néha! Kép

Most gyorsan el, melózni, de majd még jelentkezem! Kép

Macs
maccs

Bori képei lekicsinyitve:
Kép
bocs hogy magammal kezdem de a képen én vagyok a balszélen. Tehát balról jobbra:
Maccs, Judy, Csirkesz, hátul Noémi, Lau
Kép
szereplők ugyanazok! Kép
Kép
Kép
terülj-terülj asztalkánk! Kép Láttátok volna azokat a fejeket, akik elsétáltak mellettünk.. Kép
maccs

Kép
Kép
Csirkesz
Kép
Noémi és Lau
Kép
Judy és kis családja
Kép
maccs

Maccs!

Köszi a bogyós infót tuti szedni fogomKép
A képek is nagyon jók, jól szuperált az új masinádKép

Noémi
fantikbaba

No, hát mindenki eltu˝nt? Írjatok valammit, mert itt alszom el helyben! Babuc megint hajnalban kezdte el ropni, úgyhogy az alvás nem sikeredett tökéletesre.

Bori
lbori

szia Bori!

Vagyunk egy páran, akik olvasgatunk, nyugi.
Én is marha álmos vagyok...
Lányok, ma du megyek dokihoz, van infótok róla, hogy milyen vizsgálatok szoktak lenni ilyenkor?
Konkrétan: én rh negatív vagyok, a párom pozitív, tehát a baba kétesélyes... 24. héten volt ellenanyag szűrés, de a 28. nem. Kérjek, szerintetek, ha a 24. héten minden oké volt?
(Persze ez csak akkor ügy, ha nem ad magától beutálót...)
Méhszájzártságnál mit jelentenek azok 2-3000-res értékek?
Mi 2-30000?

remélem ad uh-ra is papírt, már nagyon kiváncsi vagyok a babára, rég volt az a 18. hét...

Na hát túl sok izgalmassal nem tudok szolgálni, remélem, azért senki nem aludt el a amonitor előtt...

Eszti
koczkapaczi

szia Bori!

Vagyunk egy páran, akik olvasgatunk, nyugi.
Én is marha álmos vagyok...
Lányok, ma du megyek dokihoz, van infótok róla, hogy milyen vizsgálatok szoktak lenni ilyenkor?
Konkrétan: én rh negatív vagyok, a párom pozitív, tehát a baba kétesélyes... 24. héten volt ellenanyag szűrés, de a 28. nem. Kérjek, szerintetek, ha a 24. héten minden oké volt?
(Persze ez csak akkor ügy, ha nem ad magától beutálót...)
Méhszájzártságnál mit jelentenek azok 2-3000-res értékek?
Mi 2-30000?

remélem ad uh-ra is papírt, már nagyon kiváncsi vagyok a babára, rég volt az a 18. hét...

Na hát túl sok izgalmassal nem tudok szolgálni, remélem, azért senki nem aludt el a amonitor előtt...

Eszti
koczkapaczi

A 3000 akivül belül zárt méhszáj.
2000 már rövidülés pld 2010 stb.
Godolom méhszájvizsgálat lesz, esetleg ujjabb vérkép, UH kb a 30-32 héten lesz ismét, bár dokija válogatja.
Most ment el a védőnő, írt egy halom receptet a babónak, ha megszületik majd a párommal kiváltatom.
Beszéltünk a légzésfigyelőről, a szopizásról, fürdetésről.

Noémi
fantikbaba

újabbKép már helyesírni sem tudok.
fantikbaba

Sziasztok!

Na mi is végeztünk az UH-gal meg a védőnővel. Nekünk nem írt semmilyen receptet sem a védőnő, még arra is úgy kértem meg, hogy a kiskönyvembe beírjon valamit, ugyanis a dokim állandóan azt hiszi kiskönyvbe való írkálás hiányában, hogy nem is járok a védőnőhöz. Pedig én igen, csak hát most erről mit írogassunk állandóan?!?!?!
Manócsek múlt hét óta összement egy mm-t, akkor volt a BPD 89, most meg 88. Nem is tudtam, hogy ki lett mosva szegény KépKépKép A doki közölte, hogy nem egy nagy baba, de szerintem nem is baj, max majd kisebbet kell vágni a pocakomon KépKépKép Én legalábbis remélem...

Tök jól néznek ki a képeken a kis kajahegyek, itt csorgatom a nyálam!!! Ezt nem lett volna szabad csak úgymutogatni minden éhező kismamának!!! KépKépKép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Köszi az infókat, főle a védőnőset, nem is tudtam, hogy a védőnő is írhat receptet!
Pocó: áztatatás, előmosás:-))))

éhező kismamák: szerintetek normális, hogy napi egyszer: reggeltől-estig egyfolytában eszem?

Próbáltam kihagyni 4-5 órát, de olyankor úgy érzem magam, mint aki napok, sőt hetek óta nem evett...

a felszedett kilókon hál istennek nem mutatkozik a farkasétvágy, maga az elfogyasztott mennyiség aggaszt.
Anyagi csődöt jelentek a családnak:-)))
koczkapaczi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?