Új privát üzeneted érkezett!

Vikci: mi sem oltatunk.
Gabi: Lili hogy van? Jobbulást a kis tücsöknek!
Labkat: nagyon édes lehet Verus, Te is tehetnél még fel képet. Szívesen nézegetjük.
Bagecs, Suzy39: jöhettek ám máskor is, szívesen látunk minden új, volt vagy leendő kismamit. :wink:
Ktc: nekem se volt soha keményedésem, vagy csak nem tudok róla :) Én is állandóan kérdezgettem a dokit, meg más kismamákat, hogy az milyen, de ma sem tudom, mindenki mást mond :roll:
Fotókat nem kell kétszer kérned, már dobom is 8)
Börzére megy valaki?
Kép Mosoly Kép Csak nem képzelitek, hogy itt maradok?! Kép

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Bagecs, Suzy: Üdv. itt a topikban :wink: Örülünk, hogy ti is jó véleménnyel vagytok a dokiról :) Ha tudtok, akkor írjatok máskor is :wink:

Vikci: Üdv. neked is itt :wink: Aranyos a kisfiad :D Nekem két kislányom van. Egy hónap múlva 2, ill. 4 évesek lesznek. Mindkettő a Spánik dokinál és Bognár Gabi szülésznőnél született, még a Szabolcs u-ban.

Ktc: Örülök, hogy minden rendben van veled! Borinak jobbulást, remélem nem lesz komolyan beteg. Igaz, hogy a XX. kerület nincs a szomszédban (mi a XV-ben lakunk), de ez nem probléma :wink: Az egyik legjobb barátnőm is ott lakik, az Orsolya u-ban :D Én sem tudom konkrétan, hogy milyen a keményedés :) Voltak ilyen-olyan érzések a hasamban, de hogy azok közül valamelyik is az volt-e, nem tudom :D

Lilisgabi: Lilinek jobbulást!

Labkat: Neked is szerettem volna írni valamit, de kiment a fejemből :oops: Majd, ha eszembe jut, akkor leírom :D

Cosmo: Tündéri kis Petrád van :wink:

Oltás: Mi sem adatjuk be. Páromnak sajnos lehet, hogy parancsba fogják adni :? , de mi a csajokkal kihagyjuk. Bár hallottam olyat, hogy ilyen-olyan ürüggyel kötelezővé fogják tenni idővel........

Niki szuper ügyes bölcsis lett :D A héten már mosolyogva ment a csoportba, tegnap szó szerint beszaladt, még csak nem is köszönt :D Még jó, hogy előtte az öltözőben megpuszilgattam :D Eszik is, alszik is rendesen :D A gondozónőknek már messziről köszön, és annyira aranyos, mert integet nekik és közben kiabál, hogy "Tia, tia" (Szia, szia.) :D Tegnap elköszöntem egy konyhás nénitől, erre Niki integetés közben azt kiabálta neki, hogy "Vilá" , vagy valami ilyesmi (Viszlát.) :D:D

Vivinek sajnos van valami gondja az ovival, de még nem jöttünk rá, hogy mi. Kicsit aggaszt, de van, hogy úgy érzem, hogy nem kell neki olyan nagy feneket keríteni. Nem tudom...... Ezt leszámítva nagyon aranyos, okos, szinte minden nap mond egy új, oviban tanult éneket, verset, játszik, táncol, rajzol, mint eddig.
lamme

Sziasztok!

Üdv. az újaknak!Jó,hogy mindenki szereti ezt a dokit! :D Kár,hogy végül nem jutottam el hozzá...de most már nekem az enyém a favorit.Jó,hogy azért még vannak jó dokik.És mind fiatalok.Nem mindegyik fiatal doki rossz,sőt!

Oltást nem adatunk be,csak apának,asszem már írtam? :roll:
Szombat 11.30-kor,vagyis ma lesz a HNázon kívülben szó az oltásról.

Cosmo:Milyen börze?Mikor?Engem érdekelne!Mindig menni akarok,de 4 éve nem jutok el...
És jöhetnek a képek! :D

Ktc:Borinak gyors gyógyulást,gondolom most nehezebb vele,azért próbálj pihenni!Keményedés volt nekem sok-sok a 30. héttől!!!!!!!Megismertem,durva volt. :? Mintha szülni akartam volna.Lilivel soha nem éreztem keményedést.

Lamme:Nagyon ügyesek a kislányaid!Ovi nekünk is megy,amikor nem vagyunk betegek.Most ez a 2,. fulladás szeptember óta.Nem örülök neki.Ilyenkor mehéz újra otthagyni az oviban.Most is csak csütörtökön mehet majd.És persze megint elmarad a 2. bárányhimlő oltása.Lottit kedden oltja a 3 hóssal a dokink. :D

Húh,most ennyi,gyorsan takarítok,mert apa elment a telekre a Lilivel.10 percre van a telek :lol: :lol: :lol:
Vendég

Most csak ennyi időm van, de majd még írok délután vagy este.

Gabi:
10. BABYMARKT
Babaruhabörze és Gyerek Expo ®
Várunk minden kedves érdeklődőt és kiállítót, vásározót a hazai legnagyobb, egyetlen igazi baba-mama témájú vásárára!

Itt minden megtalálható ami a babaváráshoz és a gyerekneveléshez szükséges!

Időpont és helyszín:

HUNGEXPO Vásárközpont "A" pavilon

2009 október 17. szombat
8 -16 óráig

Kép
Kép
cosmopolita

Cosmo:Igen,erre tervezem,hogy megyek. :D Biztosra nem ígérek semmit,mert akármelyik gyerek lehet beteg,és akkor hiába ígértem. :roll: De reménykedem,hogy nem lesz semmi baj,és akkor megyek mindkét csajszival,mert egyedül leszek velük úgyis. :D
Vendég

Sziasztok!

Labkat,

köszönöm a magnéziumos választ. Most én is két három magnét szedek. Állítólag reggeli előtt vagy után érdemes bevenni. Most ezt próbálom ki. De holnap megyek a dokihoz azért megkérdem őt is.

Lamme,

köszike a bíztatást. Örülök, hogy Niki ilyen jól vette az akadályokat. Szerintem még nem rázódott bele nagyobbik lánykád az oviba. Jó ott neki, de otthon is milyen jó volt. Bizti jó a megérzésed is. :-)

Lilisgabi,

Nekünk be kéne oltatni a férjemet is, mert 40 évnél fiatalabb kronbeteg. De nem merjük. A szempontban egy elég nagy riport volt róla, de mindenkimst mondott. Azért furi, hogy egy gyógysszer szabadalmazatasa 6 év ,íg ezt fél éva alatt behozták. A kísérletek még nem hoztak eredményeket. Ki tudja, hogy pár év múlva milyen utó hasásai lehetnek. Elég ilyesztően hangzik. A férjem is és én is a gyógyszeriparban dolgozunk. Bocsi, hogy ilyne hosszú voltam. De elég félelmetesnek létszik. De az is lehet, hogy semmi baj nem lesz tőle.

Mi ma voltunk bababörzén itt a lőrinci műv.házban.Nem kellett belépőt fizetnünk se. Érdemes volt elmenni. Kaptam extra meleg kezeslábas bélelt overált 2000ért. Holott a teszen 1500 ért vettem egy kabit neki a múlthéten. Mondjuk a nagy bőrze a legjobb. De oda most asszem nem nézünk ki. Egyébbként sok művházban taratnak ilyet. Érdemes figyelgetni szerintem.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Kép
Az én kis manókám :)

Suzka
suzy39

vicky: mikor mész dokihoz, mert én is holnap megyek hozzá negyed3-ra!

suzy: nagyon édes a kis manókád :)

Kata
labkat

Labkat,

sajnos nem időpontra megyek, mert most jött egy problémó és azt mondta, hogy menjek oda időpont nélkül. Attól függ, hogy mikor kel fel Máté és mikor tudunk elindulni. Jó lenne összefutni pedig.

Suzka,

nagyon szép kislányod van. Gratulálok hozzá.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

köszike mkinek:) ezt ma csináltam:D
Kép [/img]

Suzka
suzy39

Vikci:köszi,neki kell,mert mentős :( ,mi is félünk,de sok hajléktalant is szállítanak,és tuti ők lesznek az elsők,akik megfertőződnek a 0 immun miatt... :( .Ha pedig hazahozza nekünk,az sem jó.Reménykedünk,hogy nem is lesz akkora járvány. :wink:

Suzy:édes a minikéd :D
Vendég

Sziasztok!

Hírek rólunk: Voltam uh-on és jól vannak a babák, csak hát nagyok, nagyobbak mint kéne lenniük. Az uh-os csajszi a fejüket nagylalta, és rögtön azzal riogatott, hogy nem e a cukorral van gond. De a doki szerint teljesen normális a cukrom. Összehasonlítottam a lányok uh értékeivel és teljesen normális méretekkel bírnak. Hát mi nagyfejűek vagyunk :D :D :D

Szóval a méretek:

BPD 76-73mm
THQ 74-70mm
FL 50-48mm

A lányok értékeit pedig: Johannának, 28 hetes 4 napos terhességnél volt a BPD 76mm és az FL: 51mm.
Vera szintén a 28. betöltött héten uh alapján a köv. méretekkel rendelkezett BPD: 74mm, THQ: 70mm és az FL 54mm. Hát a kisebb babának nem lesz olyan hosszú combaj :) de hát egy pasinál nem is az számít! :D Mondjuk Verusra is és Johira is mondták, hogy hosszú combúak!

Nos akár hogy nézem, a nagyobb baba Johink méreteinek felel meg, a kisebb pedig Verusénak, csak hát két héttel idősebbeknek mutatkoznak a koruknál. Amúgy Johi 38. hétre született 3760g-al és 56cm-el, Verus meg 39. hétre 3430g-al és 53cm-el. :)

Kata
labkat

Gyors bejelentkezés: mi is voltunk UH-n, férjem is el tudott jönni, mert Bori teljesen jól van (másfél napos magas láz aztán semmi...), Mécsné drága volt, fel voltunk arra is készülve, hogy kiküldi a férjem, de nem tette, sőt, mivel valami másik intézményből voltak látogatóban épp ott, nekik bőszen magyarázott, hogy mit látnak, így a férjem is mindent megtudott. Először persze kötözködni próbált, hogy mit keresek ott 21 hetesen, aztán kimondtam a varázsszót: veszélyeztetett terhes vagyok, onnantól tök barátságos lett, kérdezgetett Bori esetéről is. A lényeg: minden rendben!

Mellső fali lepény, BPD 51 mm, THQ 48 mm, FL 36 mm

Teljesen jó méretek! Dokinál is voltam délután, kenetet levette és méhszájat nézett, de meg sem éreztem, méhszáj C3000, teljesen jó!

3 hét múlva megyek terheléses cukorra meg újabb UH-ra, 4 hét múlva meg a dokihoz.

Kata, örülök a jó híreknek! Keneted most rendben van? Dokinál is minden oké volt? Mikor mész legközelebb? Kérdésem is van: a kenet eredményéről mikor érdemes érdeklődni? Nem írtam fel, s most nem tudom... :oops:

Suzy, kérünk még képeket!!!!!!!!!!!!
ktc

ktc: kenetet vett le a doki, hogy ellenőrizze milyen hatással volt az antibiotikum kúra. 3 hét múlva megyek megint, és most már így is fogok járni végig (uh és vizsgálat nála). Nem volt semmi a dokinál amúgy, a méhszáj teljesen zárt. Épp csak a hetekkel voltunk kissé gondban, mert én úgy számolom, hogy a betöltött heteket. Tehát már 26 hetes terhes vagyok, de a 27. héten járok. Így megkérdezte, hogy hát ki mondta magának, hogy 26 hetes??? Hát de ha szülni megyek, akkor is azt kérdezik, hogy hányadik hetet töltöttem be, nem? Na ez egy kicsit furi szitu volt :roll: Gondolom azért mert a babák már ilyen nagyok, ami ikreknél nem jellemző, de nem tudom :roll:
Egy hét múlva kell érdeklődni nála telefonon a kenet eredmény miatt. Nekem most a vizsgálat alatt is felvett egy telefont. Szóval vagy elkapod hétfőn a rendelési időben ha hívogatod, vagy kedden reggel, aztán műtőbe megy és dél körül ha kijön, az már jó. De hát tudod, hogy nehéz elérni telefonon! :roll:

Kata
labkat

Ktc: örülök, hogy minden rendben volt és szuper, hogy a férjed is bent lehetett :) Hihetetlen, hogy hogy repülnek a hetek :shock:

Labkat: én mindig úgy mondtam, hogy pl. pénteken töltöttem be a 20.hetet. Mindenki másképpen számolja és így egyértelmű volt. Tényleg mindenki másképpen gondolja. :?

Kép
Kép
cosmopolita

Hát a hétszámítási módok nálam is háromfélék: az enyém, a dokié és a védőnőé... Én ragaszkodom a sajátomhoz, miszerint szerdán van a fordulónapom, de inkább kis ráhagyással csinálok mindent (ahogy a doki számol, ő 3 nappal kevesebbet néz), így biztosan jó az idő. Egyébként eddig az uh eredmények azt támasztják alá, hogy jól kalkulálok. Úgyhogy a többi nem érdekel. A többiek mondták itt nekem is, hogy pl. a 26 hét 4 nap az 26 hetes terhesség, mivel a 26 hetet már betöltötted. Így szerintem jól gondolkozol. Biztosan a méretek zavarták meg a dokit is, vagy megnézte a várandós kerekét, az alapján mondta ezt? Az UH-n mi szerepel grav. s-nek? Azok mutatnak többet?
ktc

A méretek zavarhatták meg a dokit. De aztán megnézte a várandós kerekét is, és rájött, hogy hát tényleg 26 hét, majdnem 27. Egyébként mensi szerint csütörtökön van a hétforduló, de 12. uh szerint szerdán. Én úgy is számolom. Ráadásul az utóbbi mensijeim között nem telt el csak 26 nap, úh egy kalkulátor szerint ez is számít. No mindegy, úgyis akkor jönnek a babák, amikor akarnak! Az uh-on is betöltött 26. hét szerepelt, mert én mindig így mondom. Betöltött x hét. A babák méretei mutatnak többet. Egyes terhességeim ezen méretekkel voltak betöltött 28. hetesek. Ez ami fura! De a magzatvíz mennyisége normális, átlagos, így cukorbetegség nem lehet az ok. No meg hízni se híztam sokat. Most tartok elvileg 7-8kg-nál. De én csak örülök, hogy jobban fejlődnek. Most azért rendesen szedem a terhességi vitamint is, gondolom ez is sokat számít.

Valamit főznöm kell Verunak :roll: Hú de rossz volt tegnap. Elvittük magunkkal.

Kata
labkat

ktc ari vagy :) igyexem sokat fotózni :) puszi puszi minen kismaminak :) egyetek sokat had nöjjenek a babucik :)

Suzka
suzy39

Sziasztok régiek és újak! :)

Hosszú hallgatás után visszatérek közétek egy jó hírrel. Várjuk Panni kistesóját, így újra közös pont a doki!
Jól esik, hogy érdeklődtetek itt is és az iwiw-en is, de valami mindig közbejött. Igyekszem újra felzárkózni, bár egy nagyon eleven kislányom van, napközben ő a főnök aki nem igen enged a géphez. Napközben strapál, amit éjszaka ki kell pihenni :)
Mivel nem jegyeztem fel az utolsó menstruáció első napját, :oops: így bonyolult a számítás. Doki szerint a méretek alapján múlt hétfőn már tuti betöltött 8. héten jártunk. Tehát ma már 9 hetes kismama vagyok. De azt ígérte, hogy a 12.heti genetikai uh után újra kalkulálunk.
Ne haragudjatok, most csak a régi ismerősökhöz szólok:
lamme - Gratula a munkához, remélem élvezed és működik! Kívánom, hgy minnél előbb rázódj bele! Kicsit később majd érdeklődöm a csajok közti korkülönbségről - bár korábban már azthiszem beszélgettünk róla. :oops: :wink: Úgy tűnik, hogy az én gyerkőceim közt 21 hónap lesz. Van aki rémísztget, van aki csak 1-2 "rossz" évet ígér. Nam vagyok betojva, annyian csinálták már végig! Csak az a rossz szájíz ne lenne ennyire harsány... :x
cosmo - Nagyon cuki Petrátok! Irígy vagyok a kolping miatt! Örülök, hogy élveztétek!
ktc - Teljes szívemből gratulálok a pocaklakódhoz! Bori mennyit tud az érkezéséről? Várja?

Most ennyire van lehetőségem, igyekszem jönni. Ki mikor megy legközelebb a dokinkhoz? Összefuthatnánk... Rám holnap vérvétel vár.
Üdv mindenkinek: Anna (újabban ANJA :lol: )

Kép
Kép
pepitanna

Szia Pepitanna! Ez ám a jó hír!!!!!!!!!!!!!!! Teljes szívemből gratulálok!!!!!!!!!!!! Hogy érzed most magad? Rosszullétek, fáradékonyság? Gyere, amikor tudsz, nagyon várjuk, hogy halljunk felőletek! Én legközelebb nov. 9-én megyek a dokinkhoz 17.30-ra. UH-ra pedig 4-én 10.30-ra.

Beszéltem tegnap dokinkkal a szülés várható módjáról, bár tudom, hogy még korai. Ő is mondta, hogy nagyon sok dologtól fog függni, de az előző császár után a tapasztalatok szerint 80% esély van az újabb csaszira. Így ugyan mindenkihez intéznék körkérdést, de elsősorban a császárosokhoz: szülés utáni éjjelre mindenképpen elviszik a babát? Vagy végig elérhető a teljes rooming-in? Mennyire segítőkészek a nővérek, ha magam mellett szeretném tudni Emőt? Kinek melyik gyerekorvos írta alá a zárójelentését (neveket kérek!!!!!!!!!!!!!)? Ez utóbbi azért fontos, mert ebből fogom látni, hogy ugyanazok az orvosok vannak-e az újszülött osztályon, mint a PIC-en. A PIC-eseket ugyanis jól ismerem, bennük maximálisan megbízom, hogy nem adnak sem cukros vizet, sem tápszert a kicsinek, amíg nincs velem. Még Bori is kizárólag anyatejet kapott hosszú kórházi tartózkodása alatt, s elsősorban az én lefejt tejem, másodsorban női tejet, ha valamiért szükség volt rá (ilyen nem nagyon volt). Most ezek a kérdések foglalkoztatnak, aztán az idő haladtával bizonyára lesznek újabbak is. :oops:

Szülésfelkészítőre és szülőszoba látogatásra gondolkodtam elmenni, de nagyon nehéz lenne megoldani azt a 4 szerdát, annyi szabija már nincs a férjemnek. Inkább tőletek kérdezem meg, amit fontosnak gondolok - ha nem gond. A tapasztalataitok úgyis többet mondanak, mint az elmondott szavak...

Kata, elsősorban természetes szülésre készültök? Lehet, hogy az a tény, hogy nem első terhesség az oka, hogy most nagyobbak a fiúk. Ú, ezt jó bonyolultan sikerült megfogalmaznom, látszik, hogy fáradok...
ktc

Pepitanna: :D örülök nektek nagyon!!! Majd mesélj még Panniról. Mi mindent tud már a kis tündér? Képet is szívesen nézegetünk! :wink: És az új kis pöttömről is írj majd folyamatosan.

Ktc: szerintem ugyanazok a dokik vannak, akik a PICen is, mert engem megismertek és mondták hogy örülnek nekünk meg minden :roll: De a babákkal a csecsemősök vannak és ők nem olyan jó fejek, hogy mást ne mondjak :?
Első nap éjjel nem tudom, hogy kérésre megkaphatod e a babát, de ha reggel szülsz, akkor napközben kétszer is kihozzák, amíg még semmit nem tudsz csinálni, akkor is.
Majd holnap megnézem a doki nevét a zárójelentésen.

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok Csajok!

Én is előkerültem, bár bevallom őszintén olvasási üzemmódban voltam szinte minden nap.

Pepitanna - pont az előbb gondoltam rátok, hogy üzenek Nektek. Most már rossz idő van, így az ember kénytelen behúzódni a zárt helységekbe, így megejthetnénk az auchanba való találkát. Erre milyen klassz hírt olvasok, gratulálok, nagyon örülök. :D
A tesóm gyerekei között 16 hónap van, nem mondom hogy nem voltak nehéz időszakok, de most hogy már 6 és 5 évesek, nagyon klassz. Sokszor azt hiszik hogy ikrek, mert annyira össze nőnek a kis korkülönbség miatt.
Azért ha lesz energiád és időd akkor tényleg találkozhatnánk, beülünk a játszóházba, kávé, hami stb......

Cosmo - Petra milyen nagy csajszi már :) , és nagyon helyes.

Lamme - gratulálok a munkahelyedhez én is.

Vumenke - Te is jó rég voltál, bár bevallom őszintén a blog-ot szintén minden nap olvasom.

Többiek ne haragudjatok hogy nem írok most már igérem többször jövők és felzárkózom mindenkiből rendesen.

Mi jól vagyunk, Eszter már olyan nagy csajszi. :) Annyit dumál, már reggel amikor kinyitja a szemét elkezdi, és egész nap be nem áll a szája. Nem tudom kire ütött mert a férjemmel eléggé csöndesek vagyunk. :wink:
Hiszti is van már rendesen, meg akarat. És persze ha valami nem úgy történik ahogy ő szeretné akkor van sikitás rendesen. Többi anyuka, Ti ilyenkor mit csináltok. Én most próbálom megnyugtatni, elterelni a figyelmét, de ha nem megy, akkor átmegyek egy másik helyiségbe, de ez se mindig jön be, mert jön utánam. Néha eléggé idegtépő, de csak kinövi majd.
Most meg nagyon szenvedünk az időjárás miatt, mert nem tudunk kimenni. Eszter meg hozzá volt szokva, hogy minden nap kint vagyunk a kertbe, de hát sajnos ez most megszünt. Állandóan az ajtónál áll és mutogat kifelé. Szegényke nem igazán érti miért nem mehetünk ki.

Na most hirtelen felindulásból ennyi, most már tényleg megpróbálok többet jönni.
Pusza Minden Kismaminak, Anyukának és Gyerköcnek :D :D
toldikrisztina

Vacakol a gépem, nem tudom meddig bírja. Tesóm szerint a winyóval lehet gond. Bármikor feladhatja a szolgálatot, de ha becsengő is benne van, rajta keresztül majd üzenek néha, ha elszáll itt minden. Bár remélhetőleg így csökkentett üzemmódban még fel tudok jönni a fórumra legalább! De azért ezt leírtam, hogy tudjatok róla - ha nem jönnék huzamosabb ideig, be.... a gép!

ktc: örülök a kérdésednek, engem is érdekelnek a válaszok! Én a természetes szülésre készülök, hogy a doki mire, azt csak ő tudja. Szerintem mivel ritka a természetes szülés ikreseknél, ő a császárra készül. De azért én bízok abban, hogy befordul mindkettő, és megszülhetem őket, persze csak ha nekik is jó úgy, és nem rontom ezzel az esélyüket! Hát a méretek nem tudom miért ilyen nagyok, de állítólag a 30. hétig fejlődnek úgy mint egyes társaik, aztán meg már mivel nem lesz annyi helyük, lassabban. Annyiban örülök a nagyságuknak, hogy így ha előbb is jönnek, nyugodt vagyok, mert valamivel előrébb járnak mint a mensi szerint. Egyébként arra gondoltam, hogy lehet a dolog nyitja az, hogy ahogy Johi születése után visszaállt a mensim, rövidebbek lettek a ciklusaim. max 26 naposak voltak. Talán ez is közre játszik!

Pepitanna: mi még nem értekeztünk, de gratulálok az újabb babásodáshoz :)

toldikriszta: Johi lánykám nagyon hisztis tud lenni, ha nem az van, amit ő akar. Levágja magát a földre, és sír. Van hogy követ is. Én nem figyelek oda rá. Legtöbbször abba hagyja így magától, de ha nem, hát szeretgetésre vágyik, így megölelem, és megszeretem!

Az időjárás miatt szerintem mindenki szenved, csak a szél ne fújna, én kivinném a lányokat, de így nem akarom... Sajnálom én is őket! :(

Kata
labkat

Pepitanna:Gratulálok Kistesóhoz! :D

Toldikriszta:Jó,hogy jöttél. :D

Lili is hisztis ám,hujjujjújjjjjjjj!!!!!!!!!!!!!!!!!!Tanácsot adni nem tuok,türelem...Amiből gondolom nincs sok ilyen helyzetben. :lol: Sajnos nekem is 20-szor kellett volna sorban állnom,mikor osztották. :mrgreen:
A rossz idő nekünk is betesz.Én a Lilit kiviszem nagy téli overállban,sál,sapi,na de hova teszem a Minikét?Ma őt is vittem,mert 3 napja nem volt kint. :( Tegnap csak kocsival elvittem a dokihoz a 3 hós oltásra6280 gr,62 cm. :D Sírt... :cry:
Vendég

Köszi anyucik a fogadtatást és a gratulákat! :)

ktc - Szerintem dokink eléggé császár "párti". De mindig el is mondja, hogy így vagyunk biztonságban - anya és gyermek. Én nagyon kikészültem mikor tehességem 41. hét első napján kijelentette, hogy nem várunk tovább, holnap műtét. Percekig zokogtam, ő és a férjem meg csak vígasztalt. Nagyon szerettem volna és még szeretném átélni a hüvelyi szülés élményét... :oops: Na, de mindez csak zárójelben 8) Nem veszik el minden esetben a babót az első éjszaka. 3 voltunk egy szobában császárosok és csak az egyikünk kérte, hogy had maradjon vele a kicsi. Én a pihenést és a regenerálódást választottam. :oops: De másnap reggeltől folyamatosan velem volt. Sajnos nem tudom, hogy mit kapott azon az éjszakán, nem is érdeklődtem felőle, mert másnaptól szinte ömlött a tejci és a rendelkezésére álltam. A csecsemősök, akik a műtét után hozták Pannit, ők tényleg nem voltak tekintettel semmire. Most szoptasson anyuka, amíg mások meg azt kérték, hogy még ne mozogjak... Értetlenül, kétségbe esve, zsibbadtan feküdtem, de most már ügyesebb leszek.
Pancsi zárójelentése után kicsit keresgélni kell, de ígérem napokon belül megnézem, hogy ki írta alá. Az a 4 alkalmas szülésfelkészítő nekem nagyon kellett, mert nem tudtam akkor még semmit. (bár kis reklámot is nyomnak közben) Jó volt látni a szülőszobákat és érezni a légkör izgalmas levegőjét.
Kérdezted, hogy hogy vagyok... hát, elég sz.rul. Köszi :? :) Folyamatos émelygés, napszaktól függetlenül és sosem elég az alvásból. Folyamatosan szundiznék, de nem lehet. Ezt Pancsival még könnyen megtehettem. Ugyan így volt ez vele is, de a 12-13. héttől felélénkültem. Már nagyon várom, hogy ott tartsunk időben!
Kata - Gratula a lányokhoz, na meg a fiúcskákhoz odabenn! :)
Kriszta - De jó, hogy rólatok is van hír! Tényleg jó lenne már egyet csavarogni... Hát igen, az akarat. Most már szinte mindent tudnak és akarnak is, és mi csak korlátozzuk néha őket, akkor már a nemtetszésüket mutatják ki. Panni "csak" egy-egy játékát vágja maga elé a földre, hatalmas oroszlánüvöltés közepette... és közben a tekintetével ölni tudna... :twisted: :lol:

börze - én nem szeretm azt a nagyot a BNV területén, mindig a kicsikre vadászom. Itt a kerületi művházban gyakran van és Pankót szinte csak onnan öltöztetem. Nagyon tuti dolgokat lehet találni!

Kép
Kép
pepitanna

Kép
Kép
pepitanna

pepitanna: hát azt nem tudtam, hogy a dokink ennyire császár párti lenne! De legalább a férjem most örülhet :D Nagyon nem örül annak, hogy én még benne lennék a normál hüvelyi szülésben is. De valahol én mégis azt gondolom, hogy ha Isten így tervezte, mégis így a legjobb. De persze a babák számítanak a leginkább. Mondjuk nem bánnám, ha már felvágja a doki a hasamat, némi hájat és bőrt is kivágna :lol: :lol: :lol:
Nekem ajánlották, hogy császár után főképp jó lenne, ha a babákat engedném, hogy elvigyék, és nyugodtan pihenjek legalább egy éjszakát. Bár az ikreket állítólag úgyis bedugják kis időre az inkubátorba, úh lesz időm pihenni. De azért remélem jól megpuszilgathatom őket szülés után!

Kata
labkat

Hűha, de felélénkült a topik. Hurrá, hurrá :D Sajna, most nem tudok mindenre reagálni, csak Ktcnek néztem meg a zárón a nevet (Povázai Katalin), de majd még jövök.

Pepitanna: tényleg ilyen jók a műv.házas börzék? Akkor majd én is elnézek. Köszi a tippet. Én se megyek a nagy börzére, sógornőm megy, de ő árul is.
Pusz

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Pepitanna: Gratulálok!!!!!! :lol: Szerintem nem olyan vészes a két év korkülönbség. Én rosszabbra számítottam, és ezt úgy mondom, hogy nálunk a második gyerek a nehezebb eset :wink:

Kriszta: Jó, hogy te is írtál! Örülök, hogy minden rendben van veletek! A hisztiket mindig nehéz kezelni :?

Labkat: Az nlc-n a 2005. nov.-i babás topikban van egy pécsi anyuka, akinek a két kisfia után ikrei lettek idén januárban, szintén fiúk. Ő természetes úton szülte az ikreket is :wink:

Ahogy írtok a terhességről, meg a szülésről, csak úgy tolulnak elő belőlem az érzések, és annyira szeretném még egyszer én is átélni :) Talán 2011-ben..... Vagy egy kicsit később... Ezt már jópárszor írtam nektek :oops: :D
lamme

lamme: hát ez bíztató hír! Nagyon nagyon reménykedek, hogy a kisebbik porontyunk is befordul ám :) és akkor szenvedhetek egy nagyot :shock: :? :D Emlékszem Johival ugye érzéstelenítés nélkül szültem, és hát akkor kijelentettem, hogy nekem aztán nem kell harmadik. Na tessék, most itt van egyszerre kettő, és minden vágyam, hogy újra szenvedjek! :roll: Eléggé érdekes dolog ez!
Egyébként munkahely jó?

Kata
labkat

Kata - Az én férjem is örült a császáros végnek, mert azt mondaj, hogy így mindent tudunk előre szinte percre pontotsan és nem izgulunk/vajúdunk kiszámíthatatlan ideig. De bennem/belőlem akkor is hiányzik valami. Sajna hájat nem faragodt le az adott területből... :? :lol:
Én is nyugtatni szeretném "terehes" lelkedet. Van egy ismerősöm, aki a 4 éves kislánya mellé szült még kettőt természetes úton 2 héttel a kiírt időpont előtt. Igaz, lassan már 2 éve. Csak azért volt megdöbbentő nekem, mert a csajszi eredeti állapotában kb. 40kiló. :roll: :P És most is úgy néz ki a mocsok, mint egy tinilány. :shock: :D
Visszatérek a terhes lélek kifejezésre...most már tuti van olyan! Szinte azonnal elérzékenyülök bármin. Ha szüléstörténetet hallok, olvasok, vagy kivert kutyákat látok a tévében... Du. az U20as meccsen (foci) elsírtam magam egy gólon! :shock: :x Pedig úúúútálom a focit. Eddig azt hittem... 8)
cosmo - Nov. 7-én lesz a következő kedvenc börzém, ha gondolod elvihetlek magammal. Csak kell egy szabad apuka arra a másfél órára, mert szerintem könnyebb gyerkőc nélkül. Meglestem a képeiteket, döbbenetesen fejlődik a lánykátok! Gyönyörűséges!
lamme - Jajj! Tesóm és köztem is én voltam/vagyok a nehezebb eset... Panni meg nagyon jó kiscsaj és csak reménykedem, hogy ezt újra tudjuk produkálni. Felkészülök a legrosszabbra és aztán jöhet aminek jönnie kell... :wink: Munka? Hajrá 2011! :wink:

Kép
Kép
pepitanna

Pepitanna: húúú, de rendi vagy. Köszi. Mikor mennél? Aznapra beszerveztem vendégséget, de csak a nap fix. hátha tudok variálni. Petrust nem vinném, még kell pár év, hogy jó kis csajos vásárlós délutánokat csináljunk vele :wink:

Viszont ma hajnalban hátról hasra fordult a kis porontyom! :D

Kép
Kép
cosmopolita

cosmo:lassan indulok a börzére a csajokkal,jössz te is? :?: :D vagy valaki? :D
grat petrusnak :!:
Vendég

Gabi! Nem megyek most semmilyen börzére, úgy néz ki, mindent kapni fogunk, amire szükségünk lesz (kiságy, ruhák, cipők stb), meg hát Boriról is egy csomó minden megmaradt.

Cosmo, gratulálunk Petrának, nagyon ügyes kiscsaj! Köszi a nevet, ő nem ismerős, tehát nem a Szabolcsos brigád tagja - de tudom, vannak itt régi MÁV-osok és Honvédosok is.

Pepitanna,
a második trimeszterre már kicsit rendeződik a hormonháztartásod, akkor már nem leszel ennyire érzékeny! Kitartás!

Kata,
drukkolunk neked, a fiúk ügyesek lesznek, s ki fognak tudni bújni. Szerintem, mivel nem első gyermekeid, így a doki is könnyebb szívvel asszisztál majd mellettetek. Tényleg, azt lehet tudni hogy egy- vagy kétpetéjűek-e? (Lehet, most butaságot kérdeztem, mert az csak kint fog kiderülni...)

Lamme, hajrá!

Tegnap este nagyon megijedtem, újra olyan érzéseim vannak, mint 2 éve karácsonykor, mikor agyérgörcs-tünetekkel vittek kórházba. Akkor a vizsgálatok után (vérvétel, ct, lumbálás) végül kiderült, hogy "csak" gyakorlatilag nincs vas a szervezetemben, a hemoglobinjaim ezért már bomlanak le, gyakorlatilag valóban oxigénhiányos állapotban vagyok (ahogy egy agyérgörcsnél is lenne). Akkor is fáradékony, szédülős, ingerült, tompa érzékelésű voltam. Most ha belém csípnétek, nem igazán érezném. Csak az a bajom, hogy nem tudom, alaphelyzetben mennyire érezném meg... Az tuti, hogy alacsonya a vasam, a 16. heti vérvételkor volt 3,5 - annak már 6 hete! -, s legközelebb csak 3 hét múlva megyek vérvételre. Így a házidokimtól kértem soron kívüli csapolást, hétfőn megyek, kedd délutánra lesz eredmény. Több vasat nem merek bevenni, de marhahúst, spenótot, céklasalátát eszem már második napja. Nem tudom, mit tudnék még ennél többet tenni. Félek, mert a vérszegénység most már nem csak nálam, hanem Emőnél is oxigénhiányt okozhat! Ha van ötletetek, szívesen venném!
ktc

ktc - sajnos nekem semmi ötletem sincs, a körzeti orvos nem mondott semmit.

Lilisgabi - a börzét én is kihagyom, mi annyi ruhát kaptunk unokatesómtól és egy barátunkéktól, hogy szerintem még egy gyereket fel tudnék öltöztetni. :D

Pepitanna - ha gondoljátok akkor valamikor megejthetjük a találkát, jó lenne egy kicsit kimozdulni.

Délután ha felkelt Eszter egy kicsit átmegyünk az egyik barátunkékhoz, csak úgy hívjuk hogy völegény jelölt (jó parti) 3 hónappal idősebb a fiú. Egy kicsit csacsogni és játszani, apát meg kitesszük egy másik barátunkéknál ott gyülnek össze ma a fiúk egy kis borozásra.
Na megyek mert mig Eszter alszik, egy kicsit varnom kellene ami nem az erősségem, de azt is kell néha. :)
Mindenkinek szép hétvégét.
toldikrisztina

Sziasztok Lányok!

A kisebbik alszik, a nagyobbik a mamáéknál, úgyhogy most van egy kis időm írni. Elnézést, hogy ilyen sokáig nem jelentkeztem, de most végre leírtama szüléstörténetemet, amely a következő:
2009. 08. 30.
Este elvittük a Zsófit a mamához, hogy ott aludjon, másnap ők viszik a bölcsibe. Szerettem volna megálni, hogy ne sírjak, nem jött össze. Amikor elbúcsúztunk egymástól, nem jött ki hang a torkomon, csak potyogtak a könnyeim. Mindig velem volt, nagyon nehéz volt elbúcsúzni tőle. Ráadásul azzal is szembesülnöm kellett, hogy most már nem ő lesz az én egyetlen kislányom. Tudom, hogy bután hangzik, de nehéz volt elfogadni, hogy már nem lesz rá annyi időm, mint korábban.
2009. 08. 31.
Reggel még mindig nem izgultam. Elkészítettük otthon az utolsó pocakfotókat, fogtuk a cuccokat és 1/2 7-kor elindultunk otthonról. Útközben, a kórháztól kb 5 percnyire megkérdeztem a Gyurit, hogy mi legyen a gyerkőc neve, ha mégis úgy dönt, hogy kisfiúként születik erre a világra. Korábban ő a Máté nevet választotta. Most mondtam, hogy hát legyen az, ha már egyszer azt választotta. Erre ő közölte, hogy neki már nem is tetszik ez a név. Kissé leizzadtam, hogy most, az utolsó pillanatban kell kitalálnunk, hogy mi legyen a neve, ha esetleg fiú lesz. Sorra jöttek elő a nevek, de mindet elvetettük. Aztán végül megegyeztünk, hogy ha Petrát szeretnénk és mégis fiú lesz, akkor legyen a fiú megfelelője, azaz Péter.
Beérkeztünk a kórházba, a szülőszoba előtt elkészültek az utolsó fényképek és becsengettünk. Amikor kérték a papírjaimat, akkor derült ki, hgoy doki bácsink nem csináltatott nekem friss vérképet és a terhesség elején levett vércsoport meghatározást sem fogadták el. Úgyhogy gyorsan volt egy vérvételem. Persze (ismerve engem) ez sem volt egyszerű. Mivel már egy ideje nem ihattam, ezért a kézfejben nem nagyon tudtak ügyeskedni. A műtéthez a kézfejbe kellett szúrniuk. Az első nem sikerült, a tű nem akart egy bizonyos ponton túlmenni. Aztán megpróbáltak egy másikat. Az nagy nehezen összejött,de amikor megkaptam az infúz8ót, nagyon fájt a karom. Kiderült, hogy ez a szúrás sem jó helyre ment. Egy újabb szúrás következett, ahol a vénám rögtön szétment, aztán pedig a könyök hajlatba kötöttek, az már jó lett. A véreredményemeg megsürgették, szerencsére így egy kis csúszással időben megérkezett minden. A doki megvizsgált (már tök jó modern a vizsgálószék is a szülőszobán), megkaptam a beöntést és az infúziót. És én még mindig nem izgultam, pedig a férjem állandóan azt kérdezgette, hogy: na izgulsz már? Aztán egyszer azt vettem észre, hogy remeg a lábam. Akkor jöttem rá, hogy tudat alatt azért ott van bennem a para.
8.54-kor megérkezett a beteghordó. Tök megörültem, amikor láttam, hogy ugyanaz a pasi, aki az első császáromnál is volt. Átvitt a műtőbe, jött az anesztes, nagyon jó fej volt. Megkaptam a spinális érzéstelenítőt, közben megérkezett a Spánik doki is egy főorvossal. Köszöntek, integettünk egymásnak. Mondtama dokinak, hogy nem érdekel hogy csinálja, de kislányt vegyen ki, mert mi arra készültünk fel. Azt mondta, nem gondk, jelenleg van több szülés is, legfeljebb cserélünk.
Még a szülés előtt megbeszéltük a Gyurival, hogy ismét ott fog állni és kamerázni a műttő ajtajában és megbeszéltünk egy jelet is arra, ha már látja, hogy megvan a baba. Aztán még a szülőszobán közölték, hogy már nem tud a műtő ajtajábanállni, mert az már le van függönyözve, a baba átadóból tud nézni minket. Kissé elkeseredtem, hogy akkor nem tudja felvenni a szülést, mert 2006-ban a műtő ajtaja bal oldalt volt, az átadó pedig a hátam mögött. Közben elkezdődött a műtét és az első 5 perc nagyon megviselt. Rosszul lettem, hányingerem volt (ezek nem voltak az elsőnél). Kaptam rá gyógyszert és valamiért atropint is (persze ezt csak a Vészhelyzetből ismertem, hogy a szívre adják). Szerencsére 5 perc után elmúlak ezek a tünetek. Ismét úgy remegtem, mint az elsőnél. Nagyon rendesek voltak az anesztesek, mert folyamatosan törölgették az arcomat és a számat nedves gézzel, raktak a nyelvemre is. Amikor pedig fáztam, akkor melegvizes palackot raktak a mellkasomra. Nagyon odafigyeltek rám.
Néhány perc múlva valami furcsa hangot hallottam. Elnéztem balra és a legnagyobb meglepetésemre ott láttam a férjem. Mint később kiderült, az átépítés a műtőre is kiterjedt és bal oldalon már az átadó van. Hirtelen megörültem, hogy mégis tudott kamerázni. Akkor vettem csak észre, hogy vadul mutogatja az előre megbeszélt jelet. Hirtelen tök dühös lettem, hogy mi a fenét mutogatja ezt, amikor megbeszéltük, hogy ezt csak akkor mutatja, ha megszületett a baba. A műtét még csak néhány perce kezdődött és még csak azt sem éreztem, hogy nyomják ki belőlem a babát. (A Zsófinál ez elég brutál módon történt, bordasérülésem is lett tőle.) Aztán pár másodperc után kezdett összeállni a kép: Fura hangot hallok, a Gyuri pedig mutogat. Jé! Akkor megszületett a baba!!! A hang, amit hallok, gyereksírás! Abban a pillanatban pedig már szólt is a doki, hogy megszületett. Persze az első kérdésem az volt, hogy kislány-e. Erre a doki pánikszerű hangon elkezde mondani, hogy "Nem tudom. Valami lóg a lába között!!" Pár másodperc múlva pedig hozzátette, hogy "Ja! Ez csak a köldökzsinór!" Mondtam neki, hogy most leszállok az ágyról, odamegyek és ezt meg fogja bánni.
Ezután eljött a pillanat, amire már olyan régóta vártam, a doki odahozta és megmutatta nekem a kislányom. Nagyon jó érzés volt. Az előző dokimmal is nagyon meg voltam elégedve, de ő nem mutatta meg nekem a Zsófit és a műtét során nem is beszélt hozzám, nem gratulált. Spánik doki ezt is megtette. Nem nagy dolog neki, de nekem nagyon jólesett. Szóval megláttam az én drága fehérre meszelt kislányom. Érdekes, hogy a Zsófin nem volt magzatmáz, a Petra pedig szinte hófehérvolt. Aztán átadták a kislányt a szülésznőnek, itt apa is találkozhatott vele. Megtörténtek a mérések: 53 cm és 3330 gramm. És persze a magzatmáz alól előkerült egy csodaszép kislány. Amint felöltöztették, visszahozták hozzám és odatették a fejemhez. Nagyon jó érzés volt és rendesekvoltak, mert elég hosszú ideig nálam is hagyták. Annyira kis édesen bámult, hogy soha nem felejtem el ezt a néhány percet. Aztán persze elvitték és megkezdődött a restaurálásom. Amikor végeztek, akkor mindkét doki visszalépett hozzám és újból gratulált a Petrához. Nagyon klassza volt. Végül kitoltak a műtőből és ismét odahozták hozzám a kislányt és egy kicsit hármasban is együtt lehettünk. Hihetetlen gyorsan zajlottak azesemények. 8.54-kor vitták át a műtőbe és 9.15-kor már kinn is volt a Petrus és ebbe az időbe még a spinális érzéstelenítés is beletartozott. Összehasonlításképpen mindez a Zsófi esetében úgy történt, hogy 12 óra előtt néhány perccel toltak be a műtőbe és 12.54-kor született meg a Zsófi. Ehhez képest a mi dokink villámgyors volt.
A gyermekágyas részről és napjainkról majd később írok, elég lesz ezt is elolvasnotok. Bocsi, hogy ilyen hosszúra sikeredett és bízom benne, hogy nem voltam túl szétszórt sem.

Puszi mindenkinek:

Marcsi

Kép Zsófi lovagol

Kép Petra és a mama

Kép Végre megszerettem a fürdést!

Kép

Kép
murphy73

Sziasztok!

Kicsit én is parázok tőle, hogy csaszis leszek. Mátét 10 nappal hordtam túl. Indították, és simán érkezett meg. Valahogy nekem is az a megérzésem a dokival kapcsolatban, hogy csaszi párti. De ettől még egy nagyon klassz doki.

Marcsi,

eszméletlen formás babád van. Nagyon szépséges. És a történet pedig nagyon meghatott. Örülök, hogy minden rendben ment. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Húúú, tényleg felpörgött a topic :)

Nem birok aludni, mert ég a nyelőcsövem. Ma hagymát ettem és fokhagymát, hátha kiűzi a betegséget belőlem. Kissé még érzem a torkomat, az orrom meg folyton bedugul :x Nehéz így aludni. Pedig fáradt vagyok, mert végre vége az ablakcseréknek, bár még dolgozgat rajta a férjem, de már nem lesz akkora kosz. Ma a konyhát kellett rendbe raknom! Jól ki is fáradtam, pedig felporszívóztak, felmostak helyettem, a függönyt is feltették, nekem csak törölgetni kellett a bútort és azokat, amik piszkosak lettek. No meg szelektálni. Szóval alig csináltam valamit, de hát lihegtem a végén mint a kutya :oops: :? Nehéz ez a harmadik trimeszter már!

Pepitanna: én is érzékeny tudok ám lenni. Ha valaki valamit furcsán mond, simán mögé tudok képzelni bármit :( Aztán meg még bőgni is képes vagyok. Bár mostanság csak inkább hevesen összeveszek a férjemmel néha. Annak is bőgés a vége. Ilyeneket - mint terhesen - nem is szoktunk veszekedni :?
Azért mégse mondanám, hogy feltétlenül ezt vagy azt választanám - mármint csaszi vagy spontán. Úgy vagyok vele, hogy a végére eldől, és kész. Most próbálom elfogadni, bármi is jön!

Cosmo: gratula a kicsi Petrának a nagy fordulathoz :)

ktc: Hajdú doktornő is megerősítette, hogy mivel egy méhlepényen csüng a két baba, az jelzi, hogy egypetéjűek. Amúgy a leggyakrabban előforduló típusba tartozunk, amikor is a babák egy burokban vannak, de közöttük van egy vékony elválasztó burok, és így kapcsolódnak az egy méhlepényhez. Nehéz elképzelni. :roll: Főleg mert nagy hasamban két kb 1kg-os poronty csücsül, és mégis olyan picinek tűnik a helyük :lol:
Esetleg a vas felszívódását elősegítő folsavat is kéne szedned. Úgy tudom az segíti! Másrészt az ingerültség, a fáradékonyság a magnézium hiánytól is lehet. Én pl jóval nyugodtabb vagyok, mióta tömöm magamba a magnéziumot! Kérdezz rá a dokinál ezekre.

Murphy: jól eltűntél! Azt hittem már nem is jössz a szüléstörténetedet leírni.
Petra amúgy rengeteget nőtt, és nagyon helyes kiscsaj :)
Ez új infó, mármint a vércsoport meghatározás a szülés előtt! Nekem a lányoknál sose kellett egynél több, amit a terhesség 16. hetéig csináltak meg. Most is van egy! Te tán RH negatív volnál?
Csaszinál is van beöntés??? Hát ez is új infó! Nem is értem minek :roll: :shock:
Elég szörnyen hangzik ez a császáros dolog! :shock: :shock: :shock: ÉN INKÁBB SZÜLNI AKAROK! :) Bár EDA-nál is volt remegés, de ez a kinyomják a babát, meg hogy ennyire bódult voltál, nekem hú, nem tetszik. Én tök épp ésszel éltem meg mindkét szülésemet. JÓ EDA után én is rosszul lettem, de akkor már láthattam Verust.
A doki tényleg jó fej volt! Kedves, ha megmutatja a babát, és jó hogy sokáig veled, veletek lehetett a kicsi Petra. Ez azért pozitív mindenképp. Az is jó, hogy ott van a férj az ablakon túl, és mindent lát. Mégis inkább fognám a kezét, mikor épp tolófájások vannak!

Amúgy egy csajszi, aki valamiképp benfentes, azt mondta a dokiról, hogy egyáltalán nem császár párti hírében áll! Sőt, én is azt vettem ki a szavaiból, hogy ha befordul mindkét babánk, akkor szülhetek. Mert hát ez a természet rendje. Inkább szabályok vannak, amiknek meg kell felelnie, és ez persze érthető, hisz a kismama és a kisbaba védelmében íródtak! Szerintem csupán erről van szó!

Vikci: ha indították az első babádnál a szülést, nem biztos, hogy most is indítani fogják. De ha indítják is, és be van fordulva a baba, és nincs semmi komplikáció, akkor simán megszülheted! Szóval ne aggódj!

Kata
labkat

Murphy:Petra és Zsófi is gyönyörű!
Vendég

Kata, folsavval együtt van a tablettám. Most, amit elkezdtem (próba szerencse), az csak vas, amellé kell külön szednem majd. Magnéziumot még nem szedek, a dokinál rákérdeztem, mert nem keményedek, azt mondta, nem árt a napi 1 szem, nyugodtan vehetek.

Murphy, de jó, hogy jöttél! Szopival minden rendben? Nagyon jó volt olvasni a szüléstörténeted, egyre inkább kezdenek érdekelni mások tapasztalatai...

Megvolt ma a vérvétel, holnap du. rendel a doktornő, akkor tudom meg, mi lett az eredmény. Kicsit jobban vagyok, de a bőrérzékelésem továbbra is elég renyhe, így sejtem, hogy nem vagyok rendben. Holnap estére okosabb leszek (remélem), ha megvan az eredmény, a dokit is felhívom, vele is konzultálok. Meg a kenet eredményét is meg kell tőle kérdeznem.
ktc

Ktc:Vigyázz magadra! :?
Mi jól vagyunk.
Most nincs sok időm... :lol:
Vendég

Sziasztok!

Megint egy coccus :shock: Hívtam a dokit a kenet miatt, és most a változatosság kedvéért streptococcus fertőzésem van. Már csak röhögni tudok rajta. Remélem ha most így kikészítenek a fiúk, mikor kint lesznek, nem fognak :)

Ez egyébként a szülésnél okozhat gondot, de így hogy tudjuk, hogy van, egyre bizonyosabb a császár... Hát én már nem is bánom, ha Bálintka drága nem fordul be! Akkor még inkább bizonyosabb a csaszi... Szóval készülök a vágásra!!!

DE nagyon kedves volt a doki. Azt mondta, hogy az jó, hogy a staphylococcus már eltűnt, mert az veszélyesebb volt. Ez most sokkal jobb! Hát legalább ennek örülhetek :)

ktc: remélem kiderül mi okozza a gondot nálad. Remélem jobban leszel hamarosan!

Szép napot csajok!

Kata
labkat

Sziasztok Anyukák és Babócák!

Kata nyugodtan üzenj, ha a géped felnodja a szolgálatot, bármit továbbítok, amit csak akarsz :lol:

Ezek a coccusok jól kitolnak veled, de lagalább tudod mi a helyzet és mire kell figyelni.

Marcsi, elolvastam a születéstörténetet...jófej a doki. Kicsi lánykád pedig gyönyörű, mint az összs gyermek itt a topicon.

Majd én is teszek képeket. Hétvégén volt keresztelőnk. Eszter végogordította a szertartást és egész nap nem akart elválni tőlem, de azéertjól sikerült. dupla ünnep volt, mert Gergőnek most volt az elsőáldozása is.

Minden jót, most uszodába készülünk Benedekkel.

Kép
becsengo

Sziasztok!

Marcsi - elolvastam a születéstörténetedet, nagyon jó, egy kicsit átéltem ismét amikor Eszter született. :D
Nagyon szépek a csajok.

A dokink szerintem nem császár párti, de inkább a tutira megy, mint hogy akár a babának és a mamának valami baja legyen. Viszont azt hallottam és ezt meg is tudom erősíteni, hogy nagyon ügyes keze, császár szülésbe ő a legjobb a kórházba.

Labkat - nem semmi miket pródukálsz :D

Vikci - most látom, hogy Fóton laksz, "szomszédok" vagyunk. :)
Én is féltem a császártól, meg az utána lévő naptól, mert aki császárral szült mindig azzal riogattak, hogy utána mennyire rossz, alig birtak felkelni, mozogni.
Nem mondom, hogy kiugrottam az ágyból másnap, és utána még pár napig, de amikor bejött a férjem és anyukám nem hittek a szemüknek hogy milyen klasszul mászkálok. Sőt a többi kismama se akarta elhinni, mert én már másnap totyogtam ide-oda. Így szerintem ez se törvényszerü hogy a császár rosszabb. Nem mondom hogy nem fakattam sírva amikor a doki közölte, hogy császár lesz, és nem természetes szülés, de most már nem bánom, a lényeg hogy van egy gyönyörű, egészséges csajszim. :D
toldikrisztina

Megvan a véreredményem! Képzeljétek, teljesen jó a vasam!!!!!!!!!!!! 9,8!!!!!!!!!!!!!! Persze sokféle eltérés van a leleten (elvégre kismama vagyok, vagy mi a szösz), a dokinénim kettőt jelölt be, hogy a hemoglobinom kevés (csak 100g/l, és várandósként is illene legalább 110-nek lennie tudomásom szerint), és a hematokrit is kevés (vagy kicsi). Holnap délelőtt hívom a dokit, megkérdezem tőle, ezekkel mit kell csinálni. Ha addig van ötletetek, szívesen veszem. De akkor mitől vagyok sápadt? (költői kérdés)

Becsengő, a keresztelőről nekünk csak olyan képünk van, hogy Bori sír. :D Szegény nem értette, hogy mi történik, mi meg még nem tudtuk, hogy auti, elvégre csak 2 éves volt.

Ja, képzeljétek, ma volt szülőfórum az oviban, az iskolaválasztásról volt szó. Hát, irigylem azokat, akiknek középsúlyos a gyereke, mert az ő tuti helyük megvan, nagyon jó iskola várja őket. Autista fronton katasztrófa a kínálat, ami meg kicsit jobb, az nagyon messze van. Így is csak másik kerületekre van kilátás, ráadásul nem is a legközelebbiekre. Kicsit elszontyolodtam, pedig Borinak még van legalább 2, de inkább 3 éve itt, addig jó helyen van. Na, mindegy, ezen most még kár rágódni. Most inkább arra figyelek, hogy a vasam rendben van, Emő rúgásait újra sokat érzem, és annyira szeretem érezni!!!!!!!!!!!! Borit pedig egyenesen imádom!!!!!!!!!!!! Már 2 napja késő délutánonként szemerkél az eső, erre mi kettesben bebuszozunk a kerület központjába, ott sétálunk, majd villamossal hazajövünk. 1 - 1,5 órás program így, este 7 - fél 8 felé érünk haza. Megéri, mert Bori nagyon boldog (és ilyenkor persze én is), jól elfárad, s a friss levegőn vagyunk végig. Mit meg nem tesz egy édesanya!!!!!!!!! :D
ktc

Sziasztok! Bevallom, hetek óta nem jártam erre, rohannak a napok... indig van valami, holnap pl.ablakcsere lesz a házban, nem kis felfordulással. Járunk játszóházba, babás talikra, barátnőzni, ide-oda, közben ugye itt a távmunkám, szóval ezerrel zajlik az élet.
Aliz tüneményes rosszcsont. Egész nap mászkál és rombol :lol:
Mindent ért, olyan jó vele! Már 18 foga van, úgyhogy ez is mindjárt kipipálva :) kaja téren is jól állunk, de az alvás.. na ez még nem az igazi...

Pepitanna: gratula a kistesóhoz :lol:

Hoztam képeket :)

Kép Kép
vumenke

Sziasztok!

Becsengő: köszi, de úgy tűnik így csökkentett üzemmódban működik a kis aranyos. Bár hangot nem ad, és semmi extra, de leagalább a net megy rajta... Nekem ez elég!

ktc: hát akkor vajon mitől van a gond? Vagy talán már az is elmúlt?

Jó kis focimeccset rendeztek le az imént a fiúk odabent, csak hát egymás fejét rugdoshatták :D :D :D

Képzeljétek, négyévesünk napok óta nem hajlandó aludni napközben. Most is bünti volt a vége. Az a baj, hogy az éjszakát sem alussza még át. Johi is átvándorol valamikor... No ha valaki tapasztalt anyukának van valami tanácsa, szívesen fogadom.

Most pedig végre megyek szunyálni... bár nem vagyok álmos, de a férjem dorombolása mellett nem is csoda :shock: :lol: :lol: :lol:

Kata
labkat

Vumenke:Jaj de helyes kislány Alíz!És a csibészség ott van a szemében! :wink: Szerintem külsőre tiszta apája. :roll:

Ktc:Jó,hogy a vasad rendben,a többi meg nem kórosan kevés szerintem,de nem vagyok doki.Nekem 9 - jelem volt a vérképben.És legyintett rá a dokim,mert ezek a tól-ig határok egy egészséges átlag felnőtt emberre vonatkoznak,nem kismamákra.Náluk lehet ez-az kevesebb.DE!Hvjad csak a dokit!Remélem nem komoly a dolog,és nem kell szedned semmit pluszba. :roll:

Most hozok egy képet,már álmos vagyok,a többit majd holnap! Kép
Vendég

Aliz és Lotti csuda édesek!

Hívtam a dokit, azt mondta, dupla vasat kell szednem a legközelebbi találkozónkig. Az 9-én lesz. Mivel előtte 3-án lesz egy újabb vérvétel (a terheléses cukorral együtt), így addigra kiderül, segít-e ez a változtatás, ha nem, másik készítményt ír fel. Nem jók ezek a hemo-értékek - sajnos!
ktc

Sziasztok!

Mi is vagyogatunk. Végre kimehettünk. Már nagyon hiányzott.

Labkat,

köszönöm a megnyugtatást. Szóval ha indítanak is akkor is mondjuk oxyval ezek szerint.
És ha nem mennek úgy adolgok akkor vágnak. De remélem nem lesz olyan ragaszkodó , mint Mátéka volt. És időben előbújik.
Sajnálom, hogy megint találtak valamit, de ezek mind elmúlnak szerencsére. Kitartást!

Kriszta,

tényleg szomszédok vagyunk. :-) Mi Fót végén lakunk keszi felé. Sokat járok arra. :-) Egyzser összefuthatnánk. :-)

Lilisgabi,

nagyon édes ez a vigyorka. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?