[quote="nellibaba"]
írta:nellibabaAz én kislányomnak is pár hónaposan a térde ekcémás lett és elocom kenőcsöt ( stroidos ), kaptunk de sajnos most már igaz 5 éves elmúlt de télen mégis visszajönnek a foltok a lábacskáján.
Remélem, visszajössz ide, hogy elolvasd:
Bőrünkön keresztül csaknem 2x(!)annyi méreganyag kerül be a szervezetünkbe, mint emésztő-rendszerünkön keresztül. Mégis olybá tűnik, hogy ma, az egészséges táplálkozás és méregtelenítés korában mintha nagyobb jelentőséggel bírna, hogy mivel mossuk át beleinket, mint hogy mivel mosunk hajat, fogat, testünket kívülről.
Pedig ráadásul amit megeszünk-megiszunk, azok egy jó része a kiválasztás révén el is távozik szervezetünkből, míg a bőrünkre kent, s a bőr mélyebb rétegeibe felszívódó káros anyagok a véráramba kerülve eljutnak a különböző szervekhez, szövetekhez, lerakódnak a sejtekben.
Aztán meg csodálkozunk, miért olyan sok a beteg kisgyerek; s mitől allergiás és ekcémás minden 4.-5. baba!
Ekcéma. Hm!
Sajnos tulajdon gyermekem is áldozatul esett ennek a jelentéktelennek látszó, ám általában évekig vagy akár életfogytig tartó, gyógyíthatatlan betegségnek. Elárulom, 8 orvosnál voltunk a kicsivel, a 8 orvos közül nem találtam 2-t, aki ugyanazt mondta volna. Egyetlen közös nevező volt: „
az ekcéma okát, kóreredetét ma még pontosan nem lehet tudni!"
Sokat keresgéltünk, míg megtaláltuk a tartós megoldást, hálás vagyok a Jóistennek, hogy egy rádióriport meghallgatásával
véletlenül belebotlottam. (Bár már előtte sem hittem a véletlenekben.)
Van megoldás, nem szabad beletörődni, de amit végképp nem szabad: ELOCOM tartalmú krémmel "elrontani" a bőrét, mert ennek később beláthatatlan következményei lehetnek!