Sziasztok!
Képzeljétek, elkezdtem bejárni egy háziorvosi rendelőbe. Most betanulok aztán talán novembertől lehet hogy dolgozom. Most megpróbálom ezt előbb, mert bár a hátam közepére sem kívánom a háziorvoslást, de ez sokkal nyugisabb mint a sürgősségi. És most hallottam, hogy lehet, hogy meg lehet bundázni a szakvizsgát, csinálhatnám a környéken a szakképzést (mert egyébként 3 hónap Madrid, fél év Zaragoza, 3 hónap Sevilla, stb. Ezt gyerek mellett nem vállalnám be), de ha itt lehetne akkor talán mégis. Csak ahhoz jövő őszig meg kell csinálnom egy felsőfokú spanyol nyelvvizsgát meg meg kell írnom a felvételi tesztet
De most ezen belelkesedtem, úgyhogy a háziorvoslás mellett több időm lenne tanulni. Már csak az kell hogy jövő hónap elején legyen hely körzetben...
Ja, Cat kérdezted, hogy nem olcsóbb-e ha itthon maradok.
Egyrészt megőrülnék, szóval ha csak a bébiszitterre keresnék akkor is járnék dolgozni, másrészt itt megfizetik az orvosokat, úgyhogy lazán kifizetek egy au-pairt. Mi 400 euro/hó-t ajánlottunk nekik (itt Sp-oban 50-70/Eu/hét az átlagfizu nekik, de nálunk a macerásabb időbeosztás miatt kicsit több jár
) ezért cserébe hozza-viszi a csajokat suliba meg vigyáz rájuk amikor mi nem vagyunk, vagy ha betegek, szünet van, stb. Házimunkát csak lightosan, porszívózás, némi portörlés, teregetés, meg a csajok szobája, ruhái, cuccainak rendben tartása. Ennyi. Most van egy csaj aki nagyon jönne, de hiába kérdezem a vízumot, arra meg nem írt semmit, pedig már amásodik levélben kérdeztem tőle. Azt meg nem szeretném, hogy majd csak itt jut eszébe, hogy bocs, de 3 hónap múlva mennem kell. Bajt meg nem akarok.
Most mennem kell a suliba, szülői lesz.
Ditke