Sziasztok!
Hoztam egy receptet a kedvencemről, ezt a kaját minden mennyiségben meg tudom enni, ha jól van elkészítve, íme:
Paradicsomleves
Hozzávalók:
10 dkg Liszt
10 cl Olaj vagy zsír
40 dkg Paradicsompüré
1 fej Vöröshagyma
Só
cukor
A leves betétje rizs, vagy tészta.
Elkészítés:
Először készítsünk egy világos rántást a következőképpen. Hevítsünk zsiradékot,
majd keverjük hozzá a lisztet. Pirítsuk világos barna színűre, és adjuk
hozzá a paradicsompürét. Kicsit pirítsuk meg a pürét is, majd öntsük
fel körülbelül másfél liter vízzel. Keverjük el simára, tegyük bele egyben a megpucolt hagymát. Fűszerezzük sóval és cukorral ízlés szerint. Esetleg ki lehet próbálni még a bazsalikomot és a babérlevelet is, mint fűszer.
Forraljuk fel, és végül a betéttel együtt forrón tálaljuk.
Nekem már lóg a cipőfűző a számból, nyami. Jó étvágyat