Új privát üzeneted érkezett!

Nem csak mi nem tudjuk ezek szerint Kép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Sziasztok Kép

Jól kierőszakoltam a kutyus dícséreteket Kép Kép
Köszi.
Igen, ő az egyik az alomból, akiknél én voltam a szülésznő 12 órás vajúdás és 16 órás ellés alatt.
Két hét múlva elviszik őket az új gazdik Kép Kép Kép
Szép napot, Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Noémi: igen, én is azt hallottam, hogy első szülésnél nagyobb részben alkalmaznak gátmetszést. A szülés után 6 hétig ugye no szex, hát nekünk 3 hónap után sikerült csakKép
Most kérdeztem a szülésznőt, azt mondta, hogy második szülésnél már nem mindig kell. Szóval azt mondjátok, hogy a mandulaolaj jó rá? Úgy tudom, hogy a kiírt időponthoz képest 6 héttel korábban ajánlott elkezdeni a használatát - a gát masszírozását - és szülésre is érdemes vinni?
Ti mit tudtok erről?

Lau
29+2
lau

Sziasztok!

Kezdőként még sejtéseim sincsenek a mandulaolaj és társai segítő hatásáról. Ismerőseim a málnalevél teát itták. De persze gőzöm sincs, hogy azt mikor kell elkezdeniKép
Mivel a kórházban, ahol szülni fogok az először szülő nőknél minden esetben alkalmaznak gátmetszést, nem tudom, hogy van-e értelme a mandulaojlajos masszírozásnak, illetve a málnalevél teának.
Azt sem tudom, melyiknek mi a hatása.

Kedves szülésen már átesett anyukák, megírnátok a tapasztalataitokat a gátvédelemmel és annak segédeszközeivel kapcsolatban?

Előre is millió kösziKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csirkesz!

A madulaolaj a bor es az izmokat nyujtja. Tehat a gatizmokat es a bort segiti a nyulasban.
Elotte orbancfuolajat erdemes hasznalni es tagitani a gatat, szules elott 4-6 hettel. Annak lassubb, de biztosabb hatasa van.
A mandulaolaj meg hirtelen akkor lazitja az izmokat es a bort.

Malnalevelteaban nem vagyok biztos, de a meh rugalmassagat fokozza, hogy konnyebb es gyorsabb legyen a vajudas szakasza.

Javitson ki valaki, ha nem jol irtam. Kép

Magi
Vendég

Sziasztok!
Tegnap el kellett mennem dokihoz, mert a gyógyszerek ellenére is extra mennyiséget keményedett a hasam! Szerencsére a méhszájam jól állja a sarat! Kaptam egy erősebb gyógyszert, de ha az sem használ akkor irány a kórház!

Ma voltunk 4D-s UH-on. KISFIÚNK LESZ!!!!! Norbika!
Minden rendben a kicsivel, nagyon édes! Fejjel lefele és arcal kifele fekszik a pocimba és a rúgkapálások ellenére végig alukált!
Ha valaki nem volt még a Praxisba, csak ajánlani tudom. Mi Győrfi Mátyásnál voltunk, és nagyon aranyos volt! Nagyon meg voltunk vele elégedve!

Ti tudtok valamit Livről? Megpróbálom elérni telefonon!

Puszi
Györesz 24+6

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!
Ez alatt a pár nap alatt,míg nem voltam rengeteget írtatok.Jó sokáig olvastam..KépKép
Sajna gátvédelembe nem tudok okosat mondani.
Györgyesz!Gratula a kisfiúhoz!!!KépKép
Mekkora a baba?Mivel pár nap van csak köztünk,azért kiváncsikodom..Én több,mint egy hónapja láttam utoljára.Júni 4.-én..
Eladtam a kocsimat és megvan a másik.Ez egy 8 személyes kisbusz.Toyota.Na ebben már el fog férni kicsiny családom..
Pusza mindenkinek és további kellemes pocakosodást.
Iboly
24+4
ibolyka

Csirkesz: sajnos, annak idején nem sokat tudtam a gátvédelemről, kevesebb infonk is volt róla, és tényleg első gyereknél gyakrabban alkalmazzák. Most szeretném elkerülni, lassan gyógyult a gátsebem, 6 hét az egészszégügyi pihenő, és először nekünk 3 hónap után sikerült az együttlétKép
Magika: orbáncfűolaj? Utánanéztem, és a búzacsíraolajjal együtt ajánlja, de pl. találtam tejmennyiséget serkentő olajakat is a következő linken:

http://www.nandu.hu/Magyar/Hasznos/Homeopatia/homeop_patol.htm#GÁTMASSZÁZS-OLAJ

bocsi attól, aki esetleg már ismerné ezeket, nekem elég újdonság, remek dolognak tartom!Kép

Györesz: Hatalmas gratula, és nagyon szép neve lesz!Kép

Lau
lau

Csirkesz!

Erről szerintem megoszlanak a vélemények, hogy kell-e, jó-e a gátvédelem, vagy a gátmetszés. Még az orvosok sem tudnak róla megállapodni. Nekem a nagyobb gátmetszéssel született (a kicsinél császár lett). De pl. én nem vagyok a gátmetszés ellen, sőt azt mondom, inkább vágjanak, ha kell, minthogy nagyobb gond legyen egy esetleges repedés miatt. Igaz fogok fogadni szülésznőt és megbízom benne, értékelje ő, hogy van-e szükség rá (próbálja meg a gátvédelmet). Persze jó lenne elkerülni, de szerintem nem akkora tragédia, ha mégis kell egy kis vágás. Az én orvosom egyébként első gyereknél mindig vág, de nem a mama miatt, hanem "papabarátságból"KépKép.
Egyébként én azért nem idegenkedem a gátmetszéstől, mert nem volt vele gond. Jó, pár napig, amíg még a varrat bent volt, kellemetlen volt, de utána nekem többet panaszom nem volt, nagyon szépen megvarrt a doki, még a védőnő is csodálkozott, hogy hogyan tudok ilyen szépen ülni, nem fáj. Később már le is tagadhattam volna, én magam is elfelejthetném akár (persze azért nem lehetKép), hogy hol is vágott. A szexnél sem okozott gondot.
De persze mindenkinek más a gondjaKépKép. Nekem a gátmetszés a legkevesebb, mert bárcsak ott tartanánk, az azt jelentené, hogy sikerült a császár után sima hüvelyi szüléssel szülnöm, és nekem meg ez sokkal fontosabb.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

HalihóKép

tegnap voltam dokinál. Az én kisfiam viszont fejjel felfelé csücsül a hasamban, a buksiját a gyomorszájam környékén éreztem az uh-n, a popsiját meg a szegycsont környékén. Minden oké, méhszáj zárt, rövidülés nincs, méhizomzat sima.
5 hét múlva kell újra mennem, akkor lesz nagy uh is.
Dokibácsit felkértem a szülésre, el is vállaltKépKép
A kilók a vesszőparipája, azt mondja sokan sírva távoznak tőle és esküdöznek, hogy ők nem is esznek sokat. Ekkor összeíratja velük az egynapi kaját és a hosszú listából kiderül a többezer kalóriaKépKép Azt mondta 2000 elég. Viszont engem nem fog zargatni a kilókkal, mivel Gergő is kis súllyal született, azt mondta ezt a babát jó lenne felhízlalni 3 kilósra legalább, úgyhogy egyek sok sütit. Mondjuk engem a kis súly nem zavart, legalább könnyen született, viszont az alacsony vércukorszint miatt állandóan vért vettek szegénytől és döntötték bele a tápot, ami a szopinál igencsak bekavart.
Mndjuk én a Gergővel is híztam eleget és mégis kicsi maradt, lehet hiába híznék 20 kilót, akkor is csak pici maradna. Tíz terhességből egy ilyen van állítólag.

Gátmetszés: nekem is volt, de nem is éreztem. A seb is könnyen begyógyult.
Málnalevéltea. Én ittam, és 2,5 óra alatt megvolt a szülés.

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Beszti, Lau, MagiKép
Köszi a válaszokat. Igazából én sem vagyok a gátmetszés ellen, mert inkább legyen irányított a vágás, és kezelhető az utána maradó felület / seb, mint hogy szakadjon az ember lánya. Nem is elkerülni akarom, csak kicsit segíteni szeretnék a testemnek az adott helyzethez könnyebben alkalmazkodni. A dokimban szerenécsre teljesen megbízom, így az ő döntésében is.

A málnalevél tea akkor ha jól értem lazító hatású. Mikortól ajánlott inni? Judy, Te ittál ilyet. Hány hetes korban álltál neki? Milyen gyakran kell, milyen mennyiségben?

GyöreszKép
Vigyázz nagyon magadra, a kisfiúhoz pedig nagy-nagy gratulaKép A dokid mondott valamit a sok keményedésre, vagy csak erősebb gyógyszert kaptál? Mit mond, mitől lehet?

IbolyKép
Neked pedig gratula a ToyotáhozKép Így, hogy most 8 személyes a kocsi, jöhetnek még újabb kistesók is, nem?KépKép

Csajok, meg kellet ma reggel állapítanom, hogy a gyarapodás útjára léptem. 66 kg-ról indultam, és a mérlegem szerint már átléptem a 70-es határtKép Ma reggel 70,5 - 71 kg voltam (a mérleg nem tudott dönteniKép). Nem sok, ami feljött rám, csak olyan fura ilyen nagy számot látni a kijelzőn. Ennyi kiló még sosem voltam, és fura, hogy a testsúlyom a 7-es számmal kezdődik. Pedig még nincs vége, és a kismanó most fog csak beleerősíteni a hízásba, növekedésbe. Azért remélem a 80-at nem fogom elérniKépKép
Persze, ha Pocakmarcinak az a jó, ha a maminak puha a hasa amikor ráfekteti a dedet, akkor
jöhetnek a kilókKépKép

JudyKép
Gergőtől a kórházban vettek csak vért, vagy hazamenetel után is hordanod kellett szegényt csapolásra?

FelhőzetKépKépKépKép
Ebéd utáni málna (30 dkg) KépKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

CsirkeszKép

Málnalevélteát csak a 36. héttől szabad inni, előtte tilos. A mennyisége napi 7 deci, elég pocsék íze van.
Gergőt csak a kórházban böködték, de az is épp elég volt.
na megyek, felébredt a ded és vendégeket várok.

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Gátmetszésről!
Nekem volt a vágást nem éreztem.Kaptam bőven Lidokaint a vágandó felület környékére.Igaz a kitolási fájások elnyomták és semmit nem éreztem.A varrást már inkább.Ki lehetett bírni de nem volt kellemes.A varratszedéstől már inkább féltem. Értelme nem volt,mert nem lehet érezni semmit.Inkább csak hiszti volt.Tehát ki lehetett bírni.Szeptember 14.-én 1óra 10perckor született Ágota és én már délbe a fenekemen ültem.De szülés előtt a beöntéstől és a vágástól féltem a legjobban.Mind a kettőben kellemesen csalódtam.(a körülményekhez képest)
Úgy néz ki,hogy találtam lánynevet.Apa még barátkozik vele,ha nem lesz jobb ötlete ez marad.Tehát a név:Geszti Lilla Napsugár.Várom az őszinte véleményeket.
Becsípődött egy idegszáll a csípőmnél alig tudok menni.Nem akartam dokihoz menni de holnap muszáj mert nem javul.De lehet,hogy csak valami krémet szerzek be.
GnéKriszti
gnékriszti

Sziasztok!
Nem volt jó a netünk néhány napig,így elég sokat kell majd visszaolvasnom, de először a keddi 3D uh-ról, őszintén.
Azóta nagyon bánt a lelkiismeret. Aggódom kicsit.
Az orvos először megnézte a baba gerincét, a hasfalat, koponyát, kezeket, lábakat, minden rendben van, a lepény is, minden, és ez a lényeg! A bébinknek mindene tökéletes. Kép Aztán próbálta behozni az orvos az arcocskáját, mert, ugye, általában az megy 3D uh-ra, aki gyönyörködni, „mozizni” akar, nekem viszont nem ez volt a lényeg, hanem az, hogy ő is erősítse meg, hogy minden a legnagyobb rendben van. (Ez meg is történt.) A baba 875 gramm, és kb. 35 cm. Szóval minden a legnagyobb rendben, viszont az arcát nemigazán tudta behozni 3D-n, ami minket egyáltalán nem zavart, viszont a babát nagyon zavarhatta, ugyanis nagyon rugdosott közben, és annyira bántott, hogy szegénynek ez nem jó, hogy a kb. a 20-25. perctől végig csak az járt az eszemben, hogy hagyja már, hadd menjünk. Ugyanis csak az arcocskával eltöltött legalább fél órát, összesen 50 perc (!!!) volt az uh, és nekem ez már a 9. uh! Szóval azóta nagyon bánt, hogy szegény babát 50 percen keresztül érte ez a hatás, ami biztos, hogy nagyon zavarta őt, és aggódom, hogy nehogy ez ártalmas legyen a számára.
Nem tudom, hogy mást is ultrahangoznak-e 50 percen keresztül (én még nem hallottam senkitől, hogy ennyi ideig tartott volna az uh), én ezt nagyon soknak tartom.
Ráadásul 26 hét alatt 9 uh. Szóval nagyon bánt a dolog. És még mennyi uh lesz? A 40. hétre 14-15 uh-nál fogok tartani? Ez túlzás, nem? Ennyit szerintem senkinek nem csinálnak, főleg nem indokolatlanul, amikor minden rendben van! És 50 percen keresztül…
Szóval eléggé bánt a lelkiismeret, hogy szegény babát így kínozta 50 percen keresztül.
Hát, ez volt. Igy kicsit csalódott vagyok, bár az viszont nagyon boldoggá tesz, hogy ő is megerősíthette, és láthattuk, hogy minden rendben, a korának megfelelően fejlődik a baba, stb., ez a legfontosabb! Csak ez kiderült kb. 10-15 perc alatt, a többi pedig inkább tényleg csak kínlódás volt sajnos.
Szóval ez a helyzet.
Most kezdek visszaolvasni hétfőtől.
Remélem, mindenki jól van.
Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Köszi mindenkinek a gratulációt!

Liv!
Nem hiszem, hogy az ultrahan ártalmas lenne. Biztos csak egyszerűen nem tetszett neki a dolog! Szerintem emiatt igazán ne aggódj!

Iboly!
717g-os a kisfiunk, a hosszát nem mérte le, csak a fej, has, karcsont, lábcsont hosszakat! Most nem tudom fejből, de ha érdekel leírom!

Csirkesz!
A keményedésre egy elég erős gyógyszert kaptam, amit holnap kezdek el. Ez kimondottan a méhösszehúzódásokra hat, megelőzi a fenyegető koraszülést! Valószínű, hogy csak fokozott méhtevékenységem van ami eddig szerencsére nem hatott a méhszájra, csak annyira, hogy egy kicsit megrövidült a méhnyakam!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Liv! Serintem ne aggódj az UH miatt, káros hatása nem lehet a babára, mert akkor tuti nem alkalmaznák. Aranyérmes sem leszel Uh-ilag, az ugyanis szerintem én leszek KépKépKép Eddig tartunk13-nál vagy 14-nél, és most már hetente megyek Uh-ra, úgyhogy ha nem siet nagyon babónk,akkor a 20-at is el fogjuk érni Kép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Sziasztok!

Először is megjegyezném, hogy a kutyus nagyon édi Kép

Alig bírlak visszaolvasni benneteket. Mostanában ritkán vagyok gépközelben, de szeretnék én is menni a talira.

Akkor aug. du 3 óra?

ui: belendültünk a vásárlásba: kád állványostul, babaágy, pelenkák (vettem még 2 m pelenkaanyagot is a tetrák mellé, s különböző méretekre vágva beszegtem), pelenkázókomód...

A babakocsivásárlásnál azonban megrekedtem. Ti milyent vesztek?
A legjobban a Könyves Kálmán krt 64 alatti babakocsidiszkontban látott kocsi tetszik (változtatható tolásirány, nagy kerekek, téliesíthető, ringetható lengyel termék). Ti mi alapján döntötök ? A férjem azt mondta, hogy neki a lengyel termékről a lengyel piac jut eszébe, és aggódik a minőség miatt, én viszont beleszettem a kocsiba és az eladónő is nagyon tündéri Kép

Puszi mindenkinek!

zsófi (ma kezdődik a 32. hét)
papzso

Pocó, leginkább amiatt aggódom, hogy 50 perc volt, és ebből kb. 30 percig az arcát nézték, márpedig azt olvastam az előbb is a neten, hogy az nem túl jó, ha túl sokáig ezek a hatások a fülét érik, ha nem is bizonyított, hogy ártalmas és károsodást okozhat (de az ellenkezője sem).
Bánt a lelkiismeret, hogy nem szóltam előbb az orvosnak, hogy hagyja már.

Kép

Kép
liv

Erről mondjuk én nem hallottam/olvastam még semmit ( pontosabban annyit, hogy a babák nem szeretik az UH zörejét, de azt nem, hogy ez ártana nekik ), de szerintem azzal azért a doki is tisztában van, hogy ha valami nem jó a babának. És gondolom akkor azért tuti nem csinálná. Szerintem bízz ebben.
Egyébként az utolsó 3D-n én is kicsit lelkiismeret-furdaltam, de én nem az idő miatt ( nem volt ennyi ), hanem mert nagyon nyomta a pocakomat negyed órán keresztül, és az egy dolog, hogy nekem nagyon fáj, de lehet, hogy babónak is KépKépKép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Liv!
Az én babómat is hajkurászta a szonográfus a praxisban, hogy megmutassa az arcát, úgy védekezett hogy kezét lábát az arca elé tartotta, aztán azt mondtam hogy hagyjuk, a lényeg hogy egészséges, és megfelelőek a méretei, mi is több időt töltöttünk ott mint az átlag. De nekem az csak a harmadik UH-m volt, a héten volt a negyedik.Ez bőven elég ahhoz hogy a fejlődédét nyomon kövessék.A dokim is azt mondta hogy nem ártalmas, de érzik az UH fejet és a méhre ható nyomást és ez menekülésre készteti a babókat.Talán még egy UH-m lesz a 36. héten, utánna már csak CTG(NST).
fantikbaba

Sziasztok'

A multkor elirtam a gyogysszer nevet: Maalox szirupot irt fel a doki gyomoregesre. Nekem bevalt, igaz nem volt nagyon durva a dolog.

UH. Az biztos hogy a babakat zavarja az uh, de artani biztos nem art! Ezert gondolkodom en is a 3D-n. Mert nem art neki, de nem akarom zargatni. (Allitolag csak a zajok zavarjak benne.) Azert lehet hogy elmegyunk.
Ugyanigy vagyok a legzesfigyelovel is. Egeszsegpenztaras penzzel kedvezmenyesen megvehetnem, de nem akarom hogy egesz nap egy gep lesse a babamat. Persze ha lett volna a csaladban valami baj edddig, akkor persze vennek. Szoval en azt hiszem nem nyugtatna meg a gep. Es ha jelez mit csinalnek??? Az anyosom mindenaron akar velunk vetetni, de en nem hasznalnam ugysem. Csecsemomerleget vettem az ismerosimnek, de mindenki azt mondta, hogy 2 nap utan mar letett arrol hogy mericskeli a gyereket. Eleg hetente egyszer. Anyam meg azt mondja mindig, hogy o bizony rendszeresen lemert minket naponta 5x es hogy az milyen jo.
Fertotlenitot nem veszek. Neha kifozom a dolgokat, az eleg. Remelem szopizni fog. Ha nem akkor az mas teszta.

Azert gyerekagyat es pelenkazot biztosan veszunk.
csengo 30+6
Vendég

Sziasztok!

Liv! Az is lehet, hogy ahogy Te lettél egyre feszültebb azt érezte a baba, és azért kezdett el titltakozni, nem? Különben szerintem nem árthat a túl sok ultrahang, egyrészt az már szignifikánsan kimutatható lett volna a sok év tapasztatalára visszamenőleg a statisztikákból (fúúú de tudományos voltam! Kép ), másrészt pedig az izületekre, illetve egyéb izomfájdalmakra ultrahangos kezelést írnak fel ált. min. 10x20 vagy 30 perc besugárzásra, tehát az ultrahangnak gyógyító ereje van... (2 kolléganőm is járt már ilyenre, dícsérték! Kép ) Tényleg talán a hangereje, ill. a nyomás zavarhatja a kismanókat, no meg ők egyből érzik a mama fizikai változásait, és ha feszültség van a kismamiban, azonnal mindenfélékkel jelez a szervezet, még ha nem is szólsz egy szót sem..

Györesz!
Kipróbáltad a palástfű teát is, vagy nem hiszel az ilyenekben?
Mindenesetre jobbulást a pocaknak! Szorítunk!

Papzso!
Ott a helyed a szigeten! Kép Igen aug. 1. du. 3óra, mivel eddig még nagyjából mindenkinek megfelelt az óra is. Kép

Babakocsi ügyben mi "öröklünk" tehát nem is néztünk körül.

Engem most 2 napja elütött a depi-vonat, kicsit le vagyok hangolodva (szerintem időjárás), semmi extra,csak magamba zárkóztam, és eldobtam jó messzire a kulcsot... Remélem hamar elmúlik, jobb szeretem, ha pletyizéssel és nevetéssel tellik a napom Kép

Ha vidámabb leszek majd írok!
Pusz mindenkinek, gömbölyödjetek szépen! (Én pont 100 cm-s kerületű lettem és +11 kgnál tartok... )

Macs
maccs

Sziasztok!

AZ én anyum ma zúdította rám a legújabb ötletét. Nem akar ő beleszólni, sem a megvásárolandó eszközökbe, sem abba, hogy mit hogyan akarunk majd csinálni a babával stb, stb, stb... (persze arra azért kíváncsi leszek, hogy milyen gyakran jönnek majd a jobbnál jobb, minket segítő ötleteiKépKép)
Szóval ma azzal állt elő az anyum, hogy mi lenne, ha mosható pelenkát használnék a baba popsija alá, mert azzal egy csomó pénzt megspórolhatnék pl. a síelésre.
Hát nem tudom, az biztos, hogy költségtakarékos megoldás lenne, de kevesebb szabadidőm maradna. Azt sem tudom, hogy mennyire bántja a babák bőrét ez a "hagyományos" pelenkázási mód. Van valaki, aki szintén textilpelust használ / használt a babájánál?

Bealszom ettől az időtől. Ma még a kávé sem segít. De az azért feldob, hogy ma megvarrjuk az anyummal a gyerekszoba függönyét. Sőt, leadjuk az asztalosnak a gyerekszoba-bútor megrendelést(végreKép). Lassan alakulunkKép

Két hét múlva taliKép Hipp-hipp-hurráKépKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!
Csirkesz:Köszi a gratulációt az autóhoz.Nem lesz több gyerkőc,ez már nekem a negyedik,és mind császárral.Páromnak meg van még két nagy fia.Tehát pont tele lesz a kocsi októbertől..
Légzésfigyelő:
Én mindenképpen szeretnék.Ismerős orvosházaspárnál történt tragédia nagyon bepánikoltatott..Az első háromnál nem volt,de most szeretnék..
Pelenka:
Az én anyám mindegyiknél előadta,hogy milyen pénzszóró vagyok,hogy eldobható pelenkát veszek.Mondtam neki,hogy amikor egyszerre mind a három pelenkás volt,bele is őrültem volna a mosásba.Meg amúgy sem tetszik,hogy minden percben azt nézzem,hogy nem pisis-e a pelus,nehogy kicsípje kicsim posiját..Mert ugyebár az eldobható nem csak egy kis pisit bír ki...
Tegnap jártam érsebészeten..Nem tetszett a dokinak a lábam..Kell vennem kompressziós harisnyát.Öröm lesz hordani,főleg,ha bejön a nagy meleg..
Hétfőn lesz a terheléses vércukor.Kiváncsi vagyok mikor nézik meg babót UH-n.Szerintem nem csak a kicsinek nem tetszik a dolog.Én sem nagyon élvezem,azon kívűl persze,hogy láthatom Őt.Valahogy nekem mindig olyan rosszúl lévős érzésem volt közben.Nem volt semmi baj,de valahogy nem éreztem jól magamat..
huh,megint bőbeszédű voltam.
Pusza mindenkinek.Ha nem tudnék hétvégén leűlni a géphez,akkor nagyon kellemes hétvégét kívánok Nektek.
Iboly
24+5
ibolyka

Sziasztok!

Ultrahang: nem hinném, hogy ártana a babának, szerintem ezt a témát is túllihegik mostanában a médiában, Mondjuk az ellenkezője sem bizonyított.
Anyukám már attól ki van akadva, hogy eddig voltunk kb. 5-6 ultrahangon.Kép

Pelenka: lehet, hogy nem kell megvenni az eldobható pelust akkor, ha textilpelenkát használ a kismama, de mivel nem biztos, hogy mindennap kimosna 5-6 db pelust, bepakolja a gépbe, az pedig vizet, áramot fogyaszt, arról nem beszélve, hogy 5-6 db-ot nem érdemes mosni.
Szóval, ktg-ben lehet, hogy nem lenne jobb.
AZ is tény, hogy mi is felnőttünk textilpelusonKép

Két hét múlva már nem dolgozom, hipp-hipp-hurráKép
Na meg a talit is váromKép
AZ időtől én is bealszom ma, és dettó, nem segít a kávé sem.Kép

Lau
29+3
lau

ZsófiKép
Szerintem egy babakocsinál sokmindent kell figyelembe venned. Hol laktok ? Kell-e emeletre cipelni ? Lift van-e? Milyenek a terepviszonyok Nálatok ? Tömegközlekedéssel viszed majd ? Autóba be kell férnie ? Hordozó rakható-e rá, és szükséged van-e rá ? Hány éves koráig tudja használni ? Ár érték arány ? Variálhatóság ? Súly ? Nekem fontos a másodpiaci ára is, mert én utánna eladom. Egy lengyel terméket biztos nehezebben adsz el, mint egy Graco-t,Peg Perego-t stb. Mindent összevetve döntsetek szerintem.

LivKép
Az UH tuti nem árt a babának, ezen de idegesítsd magad, ezt több forrásból megerősítették már. A kellemetlensége a hangjából adódhat, de ha egy mentőautó elszirénázik melletted, az is kellemetlen neki. Az igaz, hogy az 50 perc az kicsit sok egy UH-ra, de ezt már nem tudod meg nem történtté tenni. Kényeztesd cserébe egy picit, csokival, fagyival stb., biztos kiengesztelődik.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Csirkesz!
Nem akarok okoskodni, és beleugatni, de nem vagyok benne biztos, hogy a főzőmosási program energia és vízfelhasználása + a vasalás energiafelhasználása után a mosható pelus még mindig jobban megéri, mint az eldobható! Kép

/Szvsz/

Macs
maccs

Lau beelőzött, és nagyjából ugyanazt írta! Kép

Macs
maccs

Iboly: mostanában én is elgondolkodom ezen a légzésfigyelőn, sokat írtok, írnak róla. Nem valószínű, hogy venni fogunk, ha úgy gondoljuk, hogy szükség lesz rá, lehet bérelni is.
Nem mindig indokolt a használata, de mindenki maga érzi, mennyire érzi biztonságban a babát(vagy esetleg magát).

Gratulálok a nagy kocsihozKép A sok gyerek benne egyszerre őrület leszKép

Lau
lau

Maccs: nagyjából, csak kicsit többet szövegeltem, és még bele sem számoltam a vasalástKép
Annak idején - mesélte anyu - nagy fazekakban főzték ki a pelenkát. Mivel a mostani gépek nem tudnak 100 fok fölött mosni - legalábbis a mienk nemKép, csak 90-en, ki sincs főzve a pelus.

Lau
lau

LauKép
Nem csak a kávéban stimmelünk. Úgy volt, hogy már csak jövő héten melózom, és pá munkahely, de a főnököm most környékezett meg, hogy augusztus 1-ig még maradjak.
Hát maradok, de több kedvezmény nincsKép
Úgyhogy veled együtt teszem le a lantot két hét múlva. Külön öröm, hogy pont a talival kezdődik meg a nagy "rákészülős" babavárásomKép

A kizárólag textilpelusos variáció valahogy nem hoz lázba, bármennyire is próbálom magam meggyőzni. Talán ráveszem majd magam, hogy otthon a babával vegyesen használjam a kettőt. A gyakorlat meg majd adja a megoldást: melyiket is szereti jobban a gyerkőc.

Tegnap este a férjem megrajzolta Botondot a hsasamra. Először rajzol egy babszem alakot, követve a kismanó teste által kivehető alakot. Aztán elkezdte berajzolni a buksiját (hajjal, szemmel, vigyorgó szájjal), a nagy pocakját, és végül a kis mancsait és lábait. Olyan aranyos volt. A férjem is, na meg a rajz is.Kép Majd elolvadtam kettejüktőlKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

CsirkeszKépKép aranyosak lehettetekKép
Már én is nagyon várom, hogy leteljen ez a két hét, mert hihetetlen fárasztó egész nap ülni az asztalnál. Tegnap estére is úgy fájt a derekam, csillagokat láttam már.
Utódom még nincs, de már nem is érdekel, majd betanítják a kollegákKép vagy a főnök.

A gyerkőc valószínű az eldobható pelust fogja jobban szeretni, nem marad benne vízes a popója, nem fogja csípni.
Viszont azt mondják, hogy a textilpelusnál hamarabb lesz szobatiszta. De hol van az még??Kép

Lau
lau

Csirkesz,
Úgy látszik nem csak engem ihletett meg a pocakod!.. Kép

Macs
maccs

Cat, Macs! Köszi a tippeket, nagyon várom atalálkozót, habár nem tudom még, hogy mitviszek, figyelembe véve, hogy ami megy a konyhában aza lángos, de az meg csak frissen jó Kép

Uh: szerintem ne parázz, mert az biztos árt a babának, s az uh-n már túl vagy, ha idegesíted magad, ha nem. A húgom gyógyszerészhallgató, nekik azt tanították, hogy az uh nem veszélyes, csak hangos, tehát kellemetlen a babának.

Egyébként bármi derül ki a z uh-ról
20 év múlva, biztos, hogy nem ez lesz a gyerekeinknek a legnagyobb gond, hanem a szennyezett levegő, víz, stb, az elektromágneses térről már nem is beszélve. Minden kornak megvan a maga baja, s általában utólag derül ki, hogy mit kellett volna másképp.

Puszi mindenkinek, vigyázzatok magatokra, kikapcsolok, mert hányingerem van a képernyőtől. Nem tudom, hogy miért, régebben még másfél órát is bírtam, most már ez a kevés is gáz, még ha általában a bill-t nézem is Kép

Remélem az idő is jobb lesz, rossz ez a fülledtség.

zsófi
papzso

Sziasztok!
Maccs!
Mire jó a palástfű tea és hol lehet kapni?

Györesz
25+0

Kép
Kép
györesz

Lau
Van egy alapítvány,akik ingyen adnak légzésfigyelőt.Most nem tudom,hol a papír,de be fogm írni a címüket,meg a telszámot.Fel kell őket hívni,és küldenek papírokat.Amikor megvan a baba,akkor lehet születési anyakönyvi kivonattal igényelni.Nem kerűl semmibe és állítólag utána meg is tarthatod,vagy odaadhatod a védőnőnek,hogy Ő adja tovább..Legkésőbb hétfőn adom az infót az alapítványról.
Most mennem kell,mert holnap vendégek jönnek,bográcsozás lesz és pakolnom kell még.
Kata lányom most volt 8,Pankának meg névnapja lesz,ezeket tartjuk.Dorkámnak most nem lesz semmi,de ilyenkor Ő is mindig kap valamit,nehogy elkeseredjen.
Iboly
ibolyka

Györesz!

A palástfű tea patikában ill. gyógynövényboltban lehet kapni. Rendes gyógteaként iszod, és a terhesség alatt ajánlják, hogy egészséges legyen a méhed. Ha hiszel a gyógyteákban, akkor ha más nem menj el és érdeklődj ha lehet homeos patikában, ott általában picit többet tudnak, mint a használati utasítás a teákról. Vagy az interneten vagy gyógynövényes könyvben is utána tudsz nézni!

Macs
maccs

Papzso!
Hozd magad! Kép Ha nem hozol semmit, akkor sem leszünk harapósak! Kép Vagy hozz ropit, vagy kekszet! Kép
maccs

Zsófi!
Csatlakozom Macshoz annyi kiegészítéssel, hogy hozhatsz akár emésztéskönnyítő tablettát, cseppet, mert ha mindent bezabálunk, amit eddig tervben már odavittünk, akkor nem lesz más a taliból, mint a következő:
nagypocakú kismamák hevernek szanaszét a fűben a maguk alatt összegyűrt pokrócokon, és hangosan nyöszörögnek, szuszognak a jóllakottságtól, miközben a gyomruk maradék üres helyeire egy kis folyadékot próbálnak meg bevinni.Kép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Bocs, Györesz, a növény pontos neve: havasi palástfű.
"Palástfű
Alchemilla Vulgaris
Kivonat A PALÁSTFŰ GYÓGYHATÁSAI Elsősorban a nők gyógynövénye Belső használata: erősíti a méhet (szülés előtt és után egyaránt alkalmazható), szabályozza a rendszertelen menstruációt, enyhíti a klimaxos tüneteket, a fenyegető elkerülésére alkalmazható, jó összehúzó szer a hasmenés ellen."

Az utolsó mondat alapján, annyi mellékhatása lehet, hogy kicsit nehezebb lesz a nagydolog! Kép

Macs
maccs

CsirkeszKépKép Vagy hanyattfekve kapálózunkKép Szerintem amúgy is muris látvány leszünkKép

Mostanában nagy szerencse, hogy csak a szemem kívánja az ételt, amúgy nem. Pillanatok alatt eltelítődöm, ami nem csoda, gyomromat szerintem már felnyomta bordáimhoz a gyerkőcKép

Lau
lau

Csirkesz!

Nem túl környezetbarát megoldás az eldobható pelus (igaz a textilpelus sem, mert az meg mosni kellene, a Monapel típusúakat meg lehet környezetbarát módon, de azoknak a kezdőcsomagja nagyon drága), de én bizony nem használnék senki kedvéért textilt.
Így is eleget kell mosni, + nagyon nem szeretném, ha büdös pelenkákat kellene mosni (hány napig kellene várni, míg egy mosásnyi adag összejön és azalatt milyen szagok lennének?), aztán még vasalni is (van róla fogalmam, milyen, mert az öcsém 14 évvel fiatalabb nálam). Közben a gyerek popsiját is figyelni, nehogy kicsípje.
És persze az időfaktor sem mindegy. Én két (és nemsokára három) gyerek mellett örülök, ha a mostani mosás- és vasalásanyagot bírom (télen hol szárad?). Arról nem is beszélve, hogy a mai pelusok nagyon jók, sok nedvességet bírnak felszívni és jól záródnak, így szinte nincs kifolyásos (ruhára, ágyneműre) baleset, vagy legalábbis nagyon ritka...
Érdekes, mert az én anyukám pont az mondja, hogy milyen jók ezek az eldobható pelusok, és de kár, hogy az ő idejükben ez nem volt (persze, mert köztem és a bátyám között 16 hónap van csak, úgyhogy volt textilpelusos kérdésből bőven része).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Telítettség: Sajnos tegnap nekem is égett a gyomrom és enyhe hányingerem volt folyamatosan, már nagyon nyomja a babus. Kép Kajálni sem tudok, 2 zsömitől úgy jóllakok, hogy félóráig kérődzöm az asztal mellett amíg fel tudok állni! Kép Kép Kép Lassan már nem férünk el ketten egy bőrben!
Nem baj, azt mondják hamarosan leszáll a pocak /4-5 héttel a szülés előtt/ és akkor majd megint lehet nyomni a fejünkbe a tápot.
A talin meg csak nem fogjuk gyomorrontásig zabálni magunkat!

Jut eszembe!
Papír/műanyag/ kistányér, pohár, szalvéta kell?
Vegyünk közösen, vagy mindenki gondoskodjon magának ilyen cuccokról?

Az biztos, hogy jól fogunk kinézni: ennyi nagypocakos egykupacon! Kép

Láttátok, hogy a babanet is szervez talit? Ti
oda mentek is?
Én arra nem megyek, mert benneteket akarlak "lemeozni" Kép
maccs

Beszti: na igen, egy lakótelepi lakásban már most nem elég nekünk a fürdőszobában található szárító, néha be kell állítani a szobába, pedig még csak a fiúnkra mosunk, nemsokára már a kicsi is ott figyel majdKép

Ma szerencsére csak 1-ig vagyok, mindenkinek jó hétvégét és jó pihenést kívánokKép

Lau
lau

Sziasztok!

En is ket het utan kezdem a pihit. Kép
Ket het mulva no munka.
Kép Kép Kép

Magi
Vendég

Maccs!
Köszike a felvilágosítást a teáról, majd még meggondolom!

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!
Köszi a megnyugtató szavakat az uh-val kapcsolatban: tök jó, hogy az őszi babások ilyen pozitív gondolkodásúak! Kép
Mostantól nem aggódom, mert az sem jó a babának, úgyhogy most megyek, eszem egy dinnyét, és megnyugszom. Kép
Liv

Ui.: Ma voltam terheléses vércukorvizsgálaton, remélem, minden rendben lesz. Amúgy ha nem jó az eredmény, annak általában vannak előjelei?

Kép

Kép
liv

Sziasztok lányok!

Tegnap délelőtt körül voltam utoljára és annyit írtatok, hogy az aarchívban kellett kezdenem a visszaolvasást Kép

Liv Kép Látom már megnyugodtál az UH miatt. Jól teszed, kár utólag izgulni. Egyébként a 28. héten nekünk is majd egy órát tartott, mert meg akarta mutatni a pofiját a doki, de a picur nem akarta. Mi mondtuk neki, hogy ne kínozzuk tovább szegénykémet. Rákérdeztünk és mondta, hogy nem hangos a babának, akkor meg is zavarodnának, kiugranának a pocakból Kép Vagy igaz vagy nem. Mindenesetre a DVD-ért nem fizettetett velünk, mert nem volt pofi felvétel.

Légzésfigyelő Kép Mindenki maga érzi, szüksége van-e rá. Mindenesetre mi vettünk, engem ez megnyugtat, nem beszélve arról, hogy én a mai napig úgy alszom, hogy van hogy egy percig sem veszek levegőt és akkor nagyon erősen kifújom és beszívom Kép Ezt én nem érzékelem, bezzeg a férjem Kép Anyukámék ezt annak idején nem légzésfigyelővel oldották meg, hanem nyugtalan alvással és néha befogták az orromat, hogy reagálok-e még rá.
Csengő Kép Ha csak azért nem akarsz venni, mert nem tudod mit kell csinálni, ha beriaszt, akkor megoldás a Madarász utcai előadás.
Mi is voltunk már. Minden kedden délután 3 óra után Dr.Szántó Imre főorvos tart ilyen előadást. Előtte foglalkozik a légzésfigyelő monitorok kölcsönzésével. Telefonon is lehet nála jelentkezni: 450 37 00 vagy 450 38 00.
(Bejelentés nélkül is lehet menni az előadásra).

Macs Kép Remélem elhúzott már a depi-vonat Kép

Mi nagyon belehúztunk a babakelengye kérdésbe. Ahhoz képest, hogy hétfőn még semmink nem volt, mára már:
- elkészült a gyermekszoba festés, kiságy, pelenkázó, sarokszekrény, fiókos komód
- megvettük a babakocsit, autós hordozót, légzésfigyelőt, párásítót, kádat állvánnyal, néhány rugit, bodyt, zsákot, gyapjú takarót, textil pelusokat, törölközőket.

Kérdés: egy újszülött kb. hány darab pelust használ el egy nap? Azért kérdezem, mert nem tudom, hogy a néhány napos kórházi tartózkodásra hányat vigyek majd.

Pussz,
Edit (akinek az 5 kiskutya már a teraszra is felmászik és szétrágja a kerti bútorok lábait, kaparja a terasz ajtót és rángatja a szúnyoghálós függönyt Kép )

Edit
Kép

Kép
reditke

EditKép
Hol vettetek gyapjú takarót ? Én is keresem, de a Megatoysban csak 1 db volt. Mennyibe került ?

Ez aztán a vásárlás! Ahhoz képest, hogy eddig semmit nem vettetek, jól belehúztatokKépKép Előre ki volt minden nézve ?

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat Kép
A Madrinában vettük. Azt hiszem 70x110-es, de lehet, hogy hülyeséget mondok, és 6 ezer volt.

Hát igen, mi ilyenek vagyunk Kép Kedden párom hamar végzett, én is lepattantam az irodából, 5 óra pár perckor már a Madrinában voltunk és 7-kor úgy "dobtak" ki minket. A babakocsi ki volt nézve, de végül mégsem azt vettük megKép
Párásítót is tudtuk milyet akarunk és szerencsére volt is olyan.
Kádat ott döntöttük el, ruhákat is. Babysense II légzésfigyelőt nem ott vettünk.

A bútorral meg most készült el az asztalos, azért lett kész.
Babaszoba függönyt is megvettük, most varrják és szerdán kész. Már nagyon várom, hogy meglegyen és utána nyomok egy fotót, megmutatom majd nektek is.
Most pattanok haza, mert elég volt ebből a munkahétből.
Puszi, Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?