Új privát üzeneted érkezett!

cosmo: köszi a választ. Én is remélem, hogy gyakrabban nézik majd őket, de most megnéztem a 18. heti uh dvd felvételét...

nekem is van ám pocakom már :)

Kép 21 hetes pocak

Kata
labkat

Sziasztok!

Húúú,Labkat, nem semmi poci,habár 2 kisembernek kell a hely! :D

Ktc: Te pocid is növekszik szépen, remélem most nincs para a pociméret miatt!

Sziasztok
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára banyoszka 2009.11.21 11:24-kor.

Banyoszka
banyoszka

banyoszka: Nagyon édes a kis Niki! Ahogy látom keresztben szeret aludni :D A mi Johannánk is ilyen kis lurkó. Most is úgy aludt el...

Kata
labkat

Ktc:Nagyon szép a pocid,ne aggódj,hogy kicsi lesz,mert már most is szépen látszik.

Labkat:Neked is gyönyörű a pocid,2 babával nem is lehetne kisebb!Hogy bírod?Legalább már nincs kánikula.

Banyoszka:Niki aranyos,néha nekünk is már ki-ki lóg egy kis kéz,vagy egy kis láb a rácson. :D
Vendég

lilisgabi: most jobban bírom, hogy nincs meleg, és hogy sok sok magnéziumot szedek, csak nagyon ritkán keményedik. A gyomorégés megint támad, aminek azért nem annyira örülök, de már csak kb 16 hét és reményeim szerint karácsonykor már ölelhetem a kis lurkókat :)

Kata
labkat

Sziasztok!

Gratula Murphynek a pici Petrához! :lol:
Micsoda pocakképek, Lányok :)

Mi jól vagyunk, egész nyáron ingáztunk Kmét és Siófok között, még most 7végén is. De most végre lesz egy kis pihi, mi mindig szeptemberben pihenjük ki magunkat :)

Aliz nagyon drága, tök értelmes és nagyon jól el lehet vele lenni. 16 foga van :lol: durván növeszti őket :) önállóan még nem megy, csak ha tolja a kis kerekes cuccait, meg mászik ezerrel, lépcsőzik föl-le, stb.

Járunk fele sokfele, ma pl. állatkertben, de voltunk nyáron várban, harckocsi kiállításon, hajókázni, Tihanyban, Zamárdiban, Vp-ben, stb.
Én is hoztam képeket :) Kép Kép Kép Kép
vumenke

Alíz nem csak szép,okos,de ügyes is!Csak így tovább!Örülök,hogy még mindig szopizik. :D
Vendég

Szia Kata!

Én megkérdeztem a dokitól, hogy pontosan mi kell, és itthon védőnéni bex-elte a beutalón, doki (hátziorvos) lepecsételte. A gyógyszertárban kellet venni a cukrot és én itthon összekevertem vízzel, citrommal, lehűtöttem és az első vérvétel után Aszódon megittam. De kérdezz rá a dokinál és a védsőnőnél is ,hogy legyen, mert mindig minden változik.... :?
Betti

Kép
becsengo

Sziasztok!

Bocsi, nagyon eltüntem, de elég rohanós nyarunk volt 1 hónapig szerencsére itthon sem voltunk. Baba nincs, így most munkát keresek, aztán majd meglátjuk. sajna nyáron szedtem a Closti-t, amivel túllett stimulálva a petefészkem, így nőtt 1 cisztám. ma megyek ultrahangra megnézni mi van vele.
Gratulálok az új babákhoz, szoktam nézegetni a képeket, és minden baba nagyon gyönyörű, és mindenki pocakja irigylésre méltó! :wink:

Cosmo! Szerintem kb. 3 hete láttunk titeket a Béke téri Lidl-ben. de nem voltam benne, biztos, hogy ti voltatok, és a fiúk is elég rosszak voltak, így nem mentem oda hozzád. De szerintem majdnem biztos, hogy ti voltatok!

aviubi

Banyoszka: nagyon cuki Niki. Nagyon laza, ahogy kilóg a lába 8) :lol:

Labkat: én Rennie-t szedtem gyomorégésre (szabad) és használt. Anélkül nem is bírtam volna.

Aviubi: de jó, hogy jöttél! Sajnálom a cisztát :( Majd írj mi volt UH-n! Remélem, jó híreket kapsz. Sokszor járunk a Lidlbe, úgyhogy lehet. Most már nagyon kerülgetjük egymást, egyszer csak megismerkedünk :)

Vumenke: nagyon helyes Aliz a képeken, már milyen nagy!

Ktc: örülök, hogy megismertelek! :wink:

Kismamák!
Csak pár forint, de receptre olcsóbb a glükóz. Mondjuk amúgy se nagy összeg, de sok kicsi sokra megy :)

Sírás van, mennem kell...

Kép
Kép
cosmopolita

Banyoszka, köszi, most nem parázok, nagyon büszke vagyok a pocakra. Niki nagyon édes!!!!!

Labkat, gyönyörű a pocakod!!!!!!!!!

Lilisgabi, köszi neked is a biztatást!

Vumenke, Aliz nagyon szép kislány lett. Már nem babás, hanem igazi csini kislányos!

Aviubi, jó, hogy jöttél, várjuk rólad az újabb híreket!

Cosmo, én is örülök, hogy megismertelek benneteket! Képzeld, nem volt vérvétel, mert kaptam sima vérképes papírt is, ahhoz meg éhezni kellett volna 6 órát. Úgyhogy holnap ugyanígy megyek, csak a vérvételre. Kár, hogy nekem ilyen messze van a rendelő!

Megegyeztünk a dokival, hogy havonta megyek majd Hajdú doktornőhöz, mert innentől nagyon nézni kell a lepényt. Jó, hogy ennyire figyelnek ránk, s jó, hogy mindig tudja, ki vagyok, nem kell az egész történetet elmondanom az elejéről, vagy figyelmeztetnem rá. Telefonban is tudja, hogy a nevem kit takar. Ez nagyon jó érzés!
ktc

ktc: valamiről lemaradtam. Mi a baj a lepénnyel? Egyébként én is úgy vettem észre, hogy a doki kezdi tudni ki vagyok. Nekem ugyanis az nagyon be tud tenni, ha valaki nem is meri fel a betegeit!

Kata
labkat

Köszönjük a dicséreteket :)

Labkat-Ktc: igen, dokikánknak szuper az arcmemóriája, ez is egy külön piros pont neki :) Én azt nagyon bírtam, h amikor várakoztunk rá, s betoppant a folyosóra, kiszúrt 20 kismama közül is, mosolygott és mindig volt 1-2 kedves szava. (Mindjárt behív, vagy csak érdeklődött, hogy történt-e valami a legutolsó látogatás óta, stb.)

Aviubi: remélem, minden ok volt uh-n!

Lamme merre van?? És Sz.betty?
vumenke

Sziasztok!

Aranyosak vagytok!
Voltam ultrahangon hétfőn is, és ma is. A ciszta eltünt, és a hétfői 25mm-es tüszöm mára 28mm-es megrepedt tüsző...Háát majd meglátjuk.

Ktc! Az nagyon jó, hogy ennyire figyelnek, hogy nehogy megismétlődjön a baj.Biztos jó kezekben vagy!

Cosmo! Amikor bementetek a Lidl-be akkor átraktad a kiscajt kendőbe? És szerintem zöld volt a babkocsi, az lett gyanús, mert emlékszem, hogy a kedvenc színed.

aviubi

Sziasztok Lányok!

Köszönöm szépen mindenkinek a szorítást és a gratulációt!
A Petra most alszik, úgyhogy hamar írok egypár sort magunkról.
A szüléstörténetemet majd megpróbálom rendesen leírni, úgyhogy azt majd a napokban felteszem.
Csütörtök óta itthon vagyunk. Szerdán kicsit besárgult a kiscsaj, úgyhogy izgultunk rendesen, de szerencsére bőven határérték alatt volt, ezért hazaengedtek minket. A sárgaság sajna azóta is megmaradt, bár a doki szerint már sokkal jobb. Szegénykémnek a szeme fehérje is sárga, de tegnap azt mondta a gyerekorvos, hogy az fog a leglassabban elmúlni, akár egy hónap múlva is sárga lehet a szeme. A Zsófi amikor megszületett, akkor tiszta kis kínai gyerek arcformája volt, a Petra meg színre kínai, úgy tűnik, hogy mi ilyet tudunk o:)))
Szerencsére nagyon jó kislány, csak a szopizás megy nehezen. A kórházban a csecsemősök is megszenvedtek vele. Volt, hogy egy nővér több, mint fél órán keresztül nyomkodta a szájába a mellemet, de nem sikerült elkapnia. Szegény csaj már fel akarta adni a hivatását. Aztán bimbóvédővel nagy nehezen sikerült, most már ott tartunk, hogy az sem kell. Igaz sokszor 15. alkalomra sikerül bekapnia, de már haladunk. Amilyen jól ment a Zsófival a szoptatás (13,5 hónapig szopott), annyit küszködök most. A jobb mellemből tud szopizni, de a balból alig eszik valamit, pedig abban is van tejci. Van, hogy fél óra szopizás után a mérleg 10-et, vagy nullát mutat. A jobból sem szopizott eddig nagy adagokat, kb 30-40 ml-t. Most sűrűbben szoptatok, mert muszáj, hogy elmúljon a sárgasága. Talán már kezd beindulni a mennyiség is. Na jó, erről a témáról ennyit.
Úgy tűnik megérezte, hogy befejeztem egy témát, mert fel is ébredt. Hamar dobok fel néhány képet és még jelentkezem.
Addig is puszi mindenkinek:

Marcsi

Ui: Külön elnézést kérek Katától, hogy még nem hívtam fel. Bocsi!

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
murphy73

Labkat, nem maradtál le most semmiről, most egyelőre minden rendben van. Borival volt gond, a lepény 1/3-a volt annak, mint kellett volna lennie, ezért Bori méhen belül már fogyott vissza. Így lett 1100g a 35. hét végére... Ezért kell most nézni nagyon, a lepényi problémák nagy részének okára nem jönnek rá. Nálam is volt pár feltételezés (éretlen méh, korai vírusfertőzés), de a valódi okot nem tudjuk. Most is csak figyelni lehet, s ha gond adódna, időben lépni. Bori is valószínűleg jobban járt volna, ha előbb kerülök a Szabolcs utcaiak és így Hajdú doktornő kezébe, előbb kivéve vagy engem infúzióra téve kevesebb lett volna talán a gond. De ez a múlt, ezen már nem tudunk változtatni, viszont a jelenben mindent megteszünk (és a doki ebben eddig nagyon profinak tűnik), hogy ez ne ismétlődhessen meg.

A vérvételen csak ma leszek túl, tegnap sikerült elfelejtenem a rohanásban (Borit vittem orvoshoz, de csak épp picit piros a torka), hogy déltől nem ehetek. :evil: Így amikor fél 2-kor ebédeltettem, én is ettem... Ma nagy papírra ki van írva a konyhába, hogy DÉLTŐL NEM EHETEK! Nehogy elfelejtsem. Persze már jó éhes vagyok, így állok most neki pörköltet csinálni... :?
ktc

Murphy: csoda helyes a kislányotok! Gratulálok még egyszer :) Nem csodálom, hogy nem tudtál csörögni, ha a szoptatás ilyen problémákat hozott elő. Remélem nálunk nem lesz gond, mert én is sokáig szoptattam a lányokat, és remélem a fiúknak is lesz elég tej! Neked meg kitartást a szoptatáshoz. Remélem a kicsi Petra bele tanul és nem lesz gond, de ha jobb nincs, hát majd fejned kell a tejet, és esetleg úgy adni! Remélem azért beindul, és nem kell ezzel szenvedned!
Örülök, hogy otthon vagytok, és azért jól vagytok! Nagyon várom a szülés történetedet!
Tényleg nem haragudtam egy percet sem! Ne gondold, és ne is törődj ezzel. Majd beszélünk, ha tudunk, és kész! Van most elég feladatod!

Ktc: Huh, már azt hittem, hogy most is van valami gond a méhlepénnyel. De jó ha csak a megelőzés miatt néznek téged alaposabban, és gyakrabban.

Képzeljétek. Kiscsajunk mostanság kifejezetten hisztis, és ma teljesen kiborított. Szegény taknyos, és semmi sem jó neki. Most elvitte az apukája magával, jó egy kicsit csendben lenni! De mielőtt elmentek, még földhöz vágta a telefonomat - vagy leejtette, és valami gáz lett a kijelzővel :( Miért pont most csinálja ezt... még februárig nem vehetünk újat, és ráadásul ilyet már nem is kapok, pedig szeretem. No meg a pénz kidobás sem épp jókor jön!

Még 16 hét van hátra karácsonyig - durván - remélem 16 hét múlva már otthon ringathatom a kis lurkókat, mert most valahogy jobban vágyok arra, hogy kint legyenek, mint eddig valaha!

Kata
labkat

De édes Petra! Milyen kis pöttöm :D Gratulálok hozzá még egyszer. Édes a kép, ahol a két csajszi van.
Nálunk is problémás volt a szopi, nálunk Petra nem volt hajlandó egyáltalán a szájába venni 2hétig, és még utána is csak naponta egyszer egy ideig. Én mindig először fejtem egy kicsit, hogy beinduljon a tej és így egy idő után rákapott a dologra. Még most is szopizunk (is).

Aviubi: igen-igen, mi voltunk :D Na, majd legközelebb! Szuper, hogy már nincs ciszta!Drukkok mennek!!!!

Nálunk most "mindentől és mindenkitől félek" időszak van :? Ráadásul sokszor csak Anya jó. Mit rontottunk el? :roll:

Kép Kép

Kép
Kép
cosmopolita

Cosmo:Semmit,van ilyen,hogy csak te vagy jó neki,és még lesz is.Kb 8 hónapos korban lesz a legnehezebb,akkor van a szeparációs félelem,ha anyát nem látja,vége a világnak.Még a wc-re is együtt kell majd mennetek. :D Légy nyugodt,nem rontottál el semmit!

Ktc:Jó,hogy jól vagytok,Borinak gyógyulást!

Labkat:Elhiszem,hogy várod,hogy kint legyenek...Nehéz lehet,még egyért is izgul az ember,hogy minden rendben legyen,nem hogy kettőért.De hamar el fog jönni,és nemsoká a fiúk képeit dicsérjük!

Murphy:Szépek a lányok!Jók a képek. :D

Mi jól vagyunk,Lili imádja az ovit,örömmel megy,Lotti 5540 gr.Kedden oltás a csajoknak,remélem nem lázasodnak be egyszerre. :?
Vendég

Murphy! Nagyon szép ez a csöppség! Amíg ma mentem a vérvételre, összeírtam neked pár dolgot a szoptatással kapcsolatban. Hosszú lesz, de beírom ide. Ha küldesz nekem mailcímet, még több dolgot is tudok küldeni, mind nagyon hasznos. http://www.szoptatasert.hu/belso.php?in ... _szoptatas Ebből a könyvből is sokat lehet meríteni, ha nem tudod megvenni, próbáld kölcsönözni, de mailcímre pár oldalt beszkennelve átküldenék neked.

Cosmo,
Petra élőben és képeken is nagyon édes! Nagyon jó anyukája vagy, ha feltétel nélkül szereted és mindig a rendelkezésére állsz, nem tudod elrontani! A most kialakuló erős érzelmi kapocs lesz a nyitja az érdeklődő, bátor felfedező életének.

Lilisgabi, köszi! Már gyógyulófélben vagyunk.

Labkat, lehet, a betegség teszi most ezt a hisztit. Próbáld ne felidegesíteni magad.
ktc

Murphynek:
- Nagyon fontos a helyes mellretétel. Van benne gyakorlatod, de minden gyerek más lehet. A legfontosabb, hogy miután megcirógattad az arcát azon a felén, amerre fordítania kell a fejét, vagy a bimbóval megérintetted az alsó ajkát, várj, amíg akkorára nyitja a száját, mintha ásítana. Akkor húzd magadhoz, ne a melled tedd a szájába. A helyes tartást ellenőrizd! (Ha bizonytalan vagy, a leírását szívesen elküldöm.)
- Amikor az első jeleit adja annak, hogy éhes, tedd mellre, még ha félig alszik is. Ezek a jelek: szopó mozdulatokat végez, szopó hangokat hallat, ajkait nyalogatja, nyelvét kinyújtja, kezét a szájához viszi, szemét gyorsan mozgatja, halkan gőgicsél vagy sóhajtozik, fejét ide-oda forgatja, homlokát ráncolja, nyugtalan.
- Mellretétel előtt puhítsd a melled (melegvizes zuhanyzás, melegített pelussal takard be a melled, kicsi tejecskét kifejsz), ezekkel megkönnyítheted a ráharapást.
- Ha már nagyon türelmetlen, éhes, kicsi tejet fejj ki, azt kanállal add neki, ha érzi, hogy evés jön, kicsit megnyugszik, s a nyugodtabb babát könnyebb mellre tenni is.
- A cumit (és a bimbóvédőt) ha lehet, kerüljétek, az első hónapokban meg tudja zavarni a babát, mert másképp kell a szájába vennie. Ha nyugtalankodik, tedd mellre, ne foglalkozz vele, mennyi idő telt el az előző mellretétel óta.
- Ha 2 mellből szoptatsz, s a következő mellretételig nem telik el 3 óra (nem valószínű egy újszülöttnél), arra a mellre tedd először, amelyiken utoljára volt. A hátsó tej ugyanis laktatóbb, sűrűbb.
- Sokat tedd Petrát magadra, a legjobb, ha meztelen felsőtestedre (fekve vagy kendőbe kötve), a bőrkontaktus sokat szokott segíteni.
- A melled C fogással fogd meg szoptatáskor (4 ujj a mell alatt, hüvelykujj felül), ne csippentsd a bimbót, mert úgy nehezebb bekapnia.
- Az egyes etetések mennyiségét ha méred is, ne arra koncentrálj, hanem a heti mérésre, 3-4 hónapos korig heti 115-220g-ot híznak a babák. A normális súlygyarapodás és az elegendő tej jelei az első napokban: a súlyvesztés kevesebb, mint 7%, s a 3. nap után nem folytatódik, az ötödik naptól megindul a gyarapodás, születési súlyát legkésőbb a 14. napig ismét eléri, naponta legalább 3-szor van széklete, amely a 4. nap után anyatejes sárgás székletté válik, a 4. naptól legalább 6 nedves pelusa van egy nap alatt. (Bővebb leírást szintén mailban küldenék.)

Várom priviben a mailcímed, s ha kérdésed van vagy elbizonytalanodtál, nyugodtan szólj! Szívesen segítek, amiben csak tudok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ktc 2009.09.09 22:06-kor.
ktc

Murphy: Gratula a kis Petrához, nagyon szép baba!
Niki is sárga volt, mi rá is húztunk a kórházra plusz 2 napot, volt kékfény alatt is, és valóban nagyon lassan tűnt le a sárga szín a szeméről. Szóval nyugi, nem esküdnék meg rá, de talán kellett hozzá 6 hét is. A lényeg,hogy ne hagyd aludni,ha idő van,etetni kell! Ráadásul a dokinénink azt mondta,hogy ha csak anyatejet kap a baba, az lassítja a folyamatot,mivel az anyatejben van valami olyan cucc, ami lassítja a bilirubin ürülését. Ha gondolod, adj Neki egy kis forralt-hűtött vizet, az gyorsítja a folyamatot. A kórházban is itatták a kékfény alatt lévő babákat.

Majd írja szüléstörténetben a dokiról is :D

Jó éjt!

Banyoszka
banyoszka

Nagyon fáradt vagyok ma! Kimerített a tegnapi hajcihő... Éjjel ráadásul felébredtem, és nem tudtam aludni. Olvastam egy picit. Közben pedig az egyik lurkó úgy kidugta valamijét, hogy eléggé fura alakot vett fel a pocakom :D Annyira hihetetlen, hogy már most ilyen nagy a pocakom, és még majdnem a fele hátra van! El se tudom képzelni mekkora lesz a végén...

Olyan jó nézni ezeket a pici baba fotókat. :)

Kata
labkat

Lamme,Banyoszka:Boldog névnapot kívánok a Nikiknek! :D
Vendég

Lilisgabi: Nagyon szépen köszönjük!

Banyoszka
banyoszka

Sziasztok!

Bocs, elmaradtam. Köszi a hiányolást, igazán jól esik. :)
Próbálom magam utolérni itthon, közben Szabi benyalt valami hasmenős lázas vírust. Tegnapelőtt 39-ig ment fel neki és csak a hűtő borogatás vitte le neki. Olyan bágyadt volt egész nap, még szopizni sem akart. Mára talán javul a helyzet, de nem az igazi.

GRATULA A PICI PETRÁHOZ!!!!!Nagyon szép kislány!!!!!!

Csodaszépek a babák, ahogy átfutottam a képeket!

AAAAA, mennem kell megint. Bocs. Vigyázzatok magatokra!!!!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Utólag is boldog névnapot a két kis Nikikének!!!!!!!!!![/b]
ktc

Sziasztok!

Lilisgabi, Ktc: Köszönjük Niki névnapi köszöntését, aranyosak vagytok! :)

Murphy, Cosmo: Nagyon szépek a Petrák :lol:

Vumenke: Alizról is nagyon jók a képek! Szép hosszú haja van :) Nagyon csajos :) Köszi a hiányolást, jól esett, hogy gondoltál ránk.
A melókeresés miatt nagyon, nagyon rossz passzban vagyok :( Már hetek óta nem írtam, és nem is olvastam a fórumokat, ahova amúgy rendszeresen szoktam "járni" :( Remélem hamarosan jó hírrel és vidáman írhatok...

Üdv. mindenkinek!
lamme

Cosmo:Neked akartam írni,hogy Petra milyen szép kislány. :D
És Vumenkének:Alíz nagyon vagánynak tűnik,és majd kicsattan az egészségtől.Ő is nagyon helyes! :D
Vendég

Marcsi!

Szépek vagytok, és remélem hamar sikerül gond nélkül a szopi.

Cosmo! Semmit nem rontottatok el....Eszterem drágám kifejezetten anyamániás, pedig nekem lehetne már tapasztalatom. Ha bedühödik senki és semmi nem vígasztalja, csak anya cicije. Hát ő egy ilyen kiscsaj, majd idővel jobb lesz :lol:

Ktc szoptatásról linket nekem is küldhetnél, szeretném egy-két anyukának elküldeni...

Kép
becsengo

Sziasztok!

Bocs, kérlek nézzétek el nekem hogy ide írok – kezdő lévén nem boldogulok egyik aukciós oldallal sem egyenlőre.

Egy többfunkciós újdonságot, az 5 az 1-ben formapárnát szeretném a figyelmetekbe ajánlani!
1. a párna pocak alá- és derék megtámasztására
2. szülés után ezen ülve a seb nem nyomódik
3. szopiztatni a Babucit
4. hasaltatni a Babucit, amikor még nem tudja tartani rendesen a fejét (utána is-amikor már tudja)
5. amikor már majdnem ül a baba, a közepébe ültetve megtámasztja őt.

A párna levehető, húzózáras huzattal készül. A szivaccsal töltött párna „baleset” esetén forgódobos mosógépben mosható. Tartalékhuzat választott anyagból rendelhető.

A képen látható párna „M” méretű, „XL” változatban is készül.

Készülőben a „csúcs” párna, amelyet ikrek szopiztatásához ajánlok.

További termékek:
- kiságy-garnitúra: lepedő körben gumis, hogy ráfeszüljön a matracra, takaró – 3 réteg téli vagy/és nyári, 2 db fej alá való „párnácska”, 2 db zsebes(!) fejvédő a rácsra, amely körbe éri a (120x60) kiságyat.
- nyálfogó kendő nyakba „szerelhető”– kialakítása folytán tovább bírja, mint egy partedli. Ez is újdonság!
- pelenkatartó – felakasztható - újdonság
- egyéb párnák – méret, szín, forma megrendelés szerint
- zsebes falvédő rendelésre – választott anyagból
-alul (is) nyitható meleg hálózsák

Ha van valami varrható „cucc”, amit kerestek és nem leltek, hiányzik a palettáról kérlek, jelezzétek felém. Én igyekszem pótolni a hiányt.

E-mail: marikogold@citromail.hu

Kép

Kép

MarikoGold
marikogold

Köszönöm szépen a biztatást, most 1hétig úgy tűnt javul a dolog, de ma megint előjött. Ilyenkor apa sem jó, olykor, ha már csak hozzászól valaki rajtam kívűl, akkor már gyorsabban veszi a levegőt (sírás kezdete). Pedig eddig olyan barátkozó volt... most meg... Amikor az Apjával csinálja ezt, akkor megszakad a szívem :( Azt nem lehet mondani, hogy nincs más emberek között, hiszen hetente több vendég is jön hozzánk és el is járunk vele.

Például pénteken is. Teszek fel két képet, mert Petra és (Banyoszka)Niki dumapartyt tartott a Rómain :lol: Olyan cukik!
Kép Kép

Gabi, Lamme, Ktc: köszönjük a dícséretet.
Bettyna: jobbulást Szabinak!
Lamme: remélem, hamar megtalál álmaid állása!
Ktc: hogy vagy? Mikor is van a következő UH? 18.heti?

Kép
Kép
cosmopolita

Cukik a csajok.Mi is mennénk ám ilyen csak csajos dumapartira. :D Kéretik nem kihagyni. :roll: :lol: Még ősszel lehetne egy ott a rómain,nem?Valakinek van hozzá kedve?Olyan szép az a hely.
Lili beteg vasárnap du. kezdődött,egész éjjel fent voltam vele,orra folyik,semmi más tünet,most este voltam vele dokinál,mert holnap megyünk oltásra, és ő így nem kaphatja a bárányhimlő 2. részét,de a Lottit vihetem,ő nem beteg.Ovi nincs csak csütörtöktől.Lotti holnap 2 oltást kap,szorítsatok!Köszi,Gabi
Vendég

Sziasztok!

Csak hamar felnéztem a fórumra azzal a megfontolással, hogy most nem írok, csak olvasok, de nem bírtam megállni. Cosmo, Banyoszka! Annyira szépek ezek a csajok! Nagyon jók a képek, teljesen odavagyok értük!

Köszönöm szépen mindenkinek a gratulációt és a bíztatást. A szopizás úgy tűnik, hogy nagyjából beindult, vannak még kisebb-nagyobb bukkanók, de azért egész jól haladunk. Remélhetőleg most már két napon belül utoljérjük a születési súlyt, tegnap már csak 70 gramm hiányzott hozzá.

Petra amúgy nagyon jó kislány.Többnyire eszik, alszik. Egy-két napja már egyre több időt tölt fenn, de akkor is nézelődik. Sírni csak akkor sír, ha éhes vagy ha fürdetjük, mert azt egyelőre még nem csípi. A sárgaság már levonulóban van, de azért még mindig látszódik, de már nem annyira. A szeme fehérje viszont még mindig tök sárga, de azt mondják, hogy annak kell még egy hónap, hogy helyre jöjjön. Szerencsére nagyon szereti a friss levegőt, jó vele sétálni. Emlékszem, hogy a Zsófi iszonyú jó gyerek volt otthon, de ahogy lementünk sétálni, végigüvöltötte a sétákat. Valami miatt nem kedvelte. Szrerencsére Petrával más a helyzet.

Pénteken doki bácsi kiszedte a varratot. Nagyon ügyes volt, szinte nem is éreztem semmit. A végén meg is kérdeztem, hogy ennyi volt? A szülés óta sokat fáj a gyomrom, ezt mondtam neki is, elküldött laborba (vérvétel, vizelet). Tegnap du kellett volna felhívnom az eredmény miatt, de én béna elfelejtettem. Most majd megnézem, hogy mikor rendel legközelebb, akkor aztán beállítom a figyelmeztetőt a telefonomra.

Tegnap a Gyuri elintézett minden papírmunkát a Petrával kapcsolatban, nagy szerencsénk volt, hogy minden belefért egy délutánba. Úgyhogy szegénykém részéről ennyi volt az apáknak járó pótszabadság, ma már mehetett is dolgozni.

Kata: Hihetetlen nagyot nőtt a hasad ez alatt a pár hét alatt. Nagyon csodás karácsonyi ajándékaid lesznek. 4D-re mész a fiúkkal?

Ktc: Nagyon szépen köszönöm a szoptatással kapcsolatos segítségedet. Küldöm priviben az e-mail címemet, köszönettel veszek minden segítséget. Nem akarom feladni, mert rettenetesen fontosnak tartom, hogy minél tovább tudjam szoptatni a Petrát is. Pedig néha kicsit könnyebbnek tűnt volna, hogy áttérjek a tápszerre, de az csak a legvégső megoldás lehet számomra.
Mikor mész genetikai uh-ra? Tök jó, hogy már Te is itt tartasz.

Cosmo: Kíváncsi vagyok, hogy nálunk mennyire lesz erős ez a ragaszkodás anyához. A Zsófinál nem volt ilyen, ami nem jelenti azt, hogy a Petránál nem fordulhat elő. Tényleg nagyon nehéz lehet szegény férjednek, amikor elutasítja őt. Biztosan idővel helyreáll ez is, csak azt kell átvészelni. Ha Petra már túl lesz a két hónapos oltásán, akkor mi is kaphatóak vagyunk egy kis talira, szívesen megnézném élőben is ezeket a szépségeket. Pont azt beszélgettük az egyik barátunkkal, hogy mostanában olyan szép kisgyerekek születnek. Itt a fórumon is egyik szebb, mint a másik, nagyon szeretem nézegetni a fényképeket, amit felraktok.

Vumenke: Alíz már egy igazi kis hölgy, és ráadásul milyen szép kishölgy! Te is nagyon büszke lehetsz rá.

Lilisgabi: Tök jó, hogy Lilinek tetszik az ovi. Nem hozott még haza egy kis náthát? Nálunk most érkeztek a bölcsibe az új gyerekek, ennek meg is lett az eredménye. Azóta náthás és köhög a Zsófi, úgyhogy szegénykém a tesónak csak a pocakját és a lábát puszilgathatja. Pedig nagyon odavan érte. Lotti is szépen gyarapodik nálatok. (Persze csak most vettem észre az utolsó hsz-edet arról, hgoy beteg lett a Lili, sikeresen beletrafáltam, bocsi)

Banyoszka, szbettyna és a többiek: ha van időtök, akkor Ti is írjatok! Jó?

A szüléstörténetet már félig megírtam, legközelebb már az jön.

Teszek fel néhány képet én is.

Puszi mindenkinek:

Marcsi
Kép
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 3.9771.jpg[/img]
Kép

Kép

Kép
murphy73

Úgy tűnik, hogy nem minden fényképet sikerült feltenni, megpróbálom újból.

Kép

Kép

Kép

Kép
murphy73

Marcsi!

Tündéri a kiscsaj és Eszteremnek ugyanilyen fölsője van, és ő is nagyon csini benne!

Kép
becsengo

Sziasztok!

Voltam védőnéninél :) már az új van! Nagyon kedves volt, még mobil számot is adott, és elmondta, hogy eleinte majd ő kijár hozzám és a babákhoz, és mérlegeli őket, hogy ne nekem kelljen mennem. Meghallgattuk a babák szívhangját, jó erősen lehetett hallani :) :) :) Jó volt! Sajnos viszont még mindig fent van a fejük, úh jelen állás szerint császároznának. Az ikrek pedig sajna nem nagyon forognak :( Így én a szülés minden módozatát kipróbálom tán: Edával, simán, csaszi :D
Ja és mérlegelt az ottani mérlegen, ahol 72,8kg-al indítottam a terhességet, és most 78,8kg voltam. Tehát eddig 6kg-nál tartok, amiből 3 egy hónap alatt jött fel :P De majd mostantól igyekszem megvonni magamtól az édességet! Nem akarok bálna lenni, már így is annak érzem magamat...
A vérvételre egyenlőre megírtuk a papírt, amit majd elviszek a dokihoz, és megnézetem vele, hogy neki ezek elegendők e, és valsz jövő héten túl leszek a terheléses cukron is :P
Ja egyébként hétfőn megyek dokihoz!

Kata
labkat

Banyoszka, Cosmo, Murphy: nagyon szépek a csajok :)

Murphy: 4D volt nekem a 18. heti uh. Sajnos az is elég drága, születésnapomra kértem, ami hétfőn lesz még csak. Több fizetős uh-ot nem tervezünk! Alig várom a szülésed történetét, mert nagyon úgy néz ki, hogy ezek a fiúk farosak, és akkor biz nekem is csaszi lesz a vége :(

Kata
labkat

nos.a lili reggelre fulladva ébredt,megint kruppos lett.
a lotti megkapta a 2 oltást,nagyon sírt,tökre vérzett neki.úgy sajnáltam.de ügyes volt,nem lett lázas,viszont most keltem hozzá 1-kor,hogy köhög.azt hittem,ő i sfullad,de nem,csak tele az orra.úgyhogy elkapta a taknyot ő is. :( alig kap levegőt,és azért köhögcsél álmában szegény.
most egykézzel fejek,mert üvegből gyorsabban megissza holnap a tejet,meg anyám is jön,napközben nem lesz időm fejni.
petra csodaszép,és milyen nagylányos máris! :D
az ikrek még megfordulhatnak... :wink:
Vendég

lilisgabi: együtt érzek veled. Bár nem krupposak a lányok hála Istennek, de egy hete takonykórral kezdődött a betegség. Vera már egész jól volt, erre hétfőn belázasodott, most antibiotikumot kap.
Johanna meg az éjjel lett lázas, és még mindig alszik. Remélem csak a torkuk miatt van az egész, mert az mindkettőnek piros. Mindemellett ugye itt riogatják az embert a H1N1-el... Mondjuk úgyse oltatnám be magunkat, de Johit féltem, mert allergiás az amoxicillinre, meg valami Cefzil nevű antibiotikumra is kiütéses lett bár csak picikét. Mindenesetre most nyomatom nekik a C vitamint, talán ezzel gyorsabban kilábalnak ebből a vacakból.
Úgy tűnik a hétvégi szülinapi ünnepséget mégis el kell halasztanunk, Johi pénteken lesz 2 éves!

Kata
labkat

Sziasztok csajok!:)
Hú, de hiányoztatok!!!! 1 hónapnyi gép és internetmegvonás után itt vagyok, javított, remélhetőleg még 1 évig tuti gond nélküli géppel. :D

Murphy hadd gratuláljak én is a pici szépségedhez, nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánok nektek! :D Nagyon szép kislány, akárcsak Zsófi!:)

cosmo, banyoszka haláli a két csajszi, ahogy kokettálnak! Tündériek mindketten! Cosmo, és ez a haj Petrának..... :lol: :lol: :lol:
(hát kérem, aki lány, az lány!!! :) )

labkat méretes "kis" pocak, nem mondom! :wink: :)
Már nem is olyan sok az az idő, amit karácsonyig kell várni!A császártól se félj, dokink mindent elkövet, hogy a lehető legkevésbé viseljen meg!

ktc látom, növöget a pocid neked is! Formás! :) Hogy vagytok?

vumenke Édes kis hajasbaba lett Aliz! :)Látom, nem unatkoztok, jöttök-mentek. Dolgozol mellette?

kriszta nagyon édes Eszter! A kis sonkák nekem is bejönnek, a fotó, amin 3-man vagytok, nagyon el lett találva!!! :)

gabi sajnálom Lilit, remélem már nincs gáz! Nézegettem a fotókat, olyan tündériek! És Lili amilyen csajosan pózol.... :D Sajna, el kell, hogy keserítselek:a kicsi minden biszbaszt el fog kapni a nagytól (bár ne úgy legyen!) mi is újra a takonykórban szenvedünk, pontosabban csak a gyerekek.Amióta megvan Gergő, és Csabi egy kicsit is köhög, másnapra tuti, hogy a kicsi is folytatja. Csak az a szar az egészben, hogy a szívem szakad meg, amikor szívni kell az orrát és ő csak sír elkeseredetten, könnyeit folyatva. :cry: :cry: :cry:

lammekitartás! nézelődöm én is a neten, remélem,már ráakadtál a legjobb állásra!!!!

Képzeljétek, elkezdődött az óvoda. Csabinak 2 nap kellett a beszokáshoz!!! :) Ugyan reggelente még megy az örökbecsű sláger: "ugye nem hagysz itt? ülj le ide és várj meg! De tényleg várjál meg, ne menjél el!" de aztán délután már élményekkel telten mesél.

damara

Sziasztok!

Kata, akkor nem csodálom, hogy nem találkoztunk az oviban....Bár mi is csak ma kezdtük, Beninek szintén piros volt a torka, és vasárnapra 3-ra növekedett a torokfájós, lázas gyerekeim száma.De ma már mindenki a megfelelő helyen van, suliban, oviban és Eszter természetesen a kezemben :D
Üzenem a fiaidnak...Forduljatok meg! Mégis csak könnyebb lenne ellátni őket császáros seb nélkül. Eszter a 26. héten fordult meg....bár ugye ő egyedül volt.

Kép
becsengo

Lányok, nagyon bizakodok, hogy megfordulnak még a fiúk, de már én most is azt hittem, hogy megfordultak, mert fent éreztem a sok sok ütést... :) De úgy tűnik ezek a lurkók szeretnek rugdosni és ököllel püfölni is :lol: :lol: :lol:

damara: a védőnéni is azt tanácsolta, bízzam magamat a dokira, mert bizonyára úgy lesz a legjobb. Hát ha csaszival akarnak kijönni, úgyse tudok mit tenni. Ennek egyébként kifejezetten örülne a férjem! Már nem mintha nem akarna bent lenni velem, mindkét leányzónál bent volt! De azt hiszem nagyon félt, hogy hogy fogom bírni. Szerintem simán, bár az tény, hogy az utolsó szülésnél a fájások közepette kijelentettem, nem kell több gyerek! :roll: :lol: :lol:

becsengő: hát ezért nem látsz oviban. Bár az megnyugtat, hogy akkor ez a torokgyuszis balhé csak ovis vírus, nem valami komolyabb. Verust jövő héten már vinni is szeretném hétfőtől!

Kata
labkat

Damara: de jó, hogy itt vagy :wink: Ja, a hajunk az vicces (szélben lobog :) ), jó lenne előre is növeszteni egy kevéskét, de baba bánfi hajszeszt még nem árulnak :lol:

Csabi szövege nagyon cuki még mindig!!! :lol: Hogy tudod ilyenkor nem megzabálni?!

Marcsi: nagyon édes még mindig Petra. Egyelőre rajta se feszülnek a rucik :) hihetetlen, de mi is így kezdtük. Jaj, de megszeretgetném. Kis picuri!

Tali: minimum 2hónapig szerveztük, hogy összehozzuk Banyoszkával.

Beteg Babóknak gyors gyógyulást!!!!

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!
Nagyon édesek a babák! Annyira jó nézegetni a képeiteket! :lol:
Petra, és Niki! Hát csúcs!
Murphy! A te Petrád is tüneményes!

Damara! Azta Gergő már 7 hónapos? Jó dolog az ovi! Bence egész nyáron hiányolta, és most nagyon élvezi!

Én is nagy munkahely keresésben vagyok, de tényleg szörnyen nehéz. Sokan gondolják, hogy a szakmámban röhögve eltudok helyezkedni. pedig dehogy! Főleg, mert a munkaidőbeosztás nem gyerekes anyáknak van kitalálva. És az önéletrajzomba amúgy bele sem írtam, hogy gyerekeim vannak... :cry:

aviubi

Cosmo! Még szerettelek volna megnyugtatni, hogy elfog múlni ez az anyafüggő időszak. Tudom nehéz, de ahogy jött, úgy megszünik majd. Nálunk volt idő mikor pisilni nem tudtam elmenni, mert rögtön üvöltött az éppen aktuális korban lévő fiú. Mondjuk nálunk szerintem egy picit később jött ez, de már nem emlékszem pontosan. A gyermeklélektan tankönyvek is írnak erről az időszakról, úgyhogy ez teljesen normális.
Igaz sajna még most is van, hogy anyát követelnek bizonyos helyzetekben, és olyankor apa nem jó, de ők fiúk. A lányok általában "szerelmesek" apába.

aviubi

Sziasztok!

Egy gyors helyzetjelentés rólunk. Először is köszi mindenkinek, hogy gondoltatok rám meló ügyben!!!! :) Másik: Nem akarom elkiabálni, de jövőhét keddtől dolgozom Nagyon vicces, mert másfél-két hónapig semmi nem jött össze, még csak nem is jelentkeztek sok helyről, és most szerdán három (!) meló jött össze, meg még hívtak ma is be valahová, szóval az elmúlt estém is katasztrófa volt az agyalás miatt. A három meló közül kettőnek volt esélye, pro és kontra minddel szemben egy csomó van, vagyis az egyiknél (amit választottam) csak egy ellenérv van: önbizalomhiány. Könyvelnem kell 8 év kihagyás után...... Én jeleztem, hogy mi a helyzet, mondtam, hogy néhány hétig komoly segítségre lesz szükségem, úgyhogy remélem, hogy nem bánom meg. Nem igazán jellemző rám a bevállalás, fo.ok is miatta, hogy meg fogom-e állni a helyem, de az ésszerűség azt mondja, hogy ezt kellett meglépnem..... Szóval most légyszi jövőhéttől drukkoljatok tovább nekem, hogy sikerüljön felvennem a ritmust és hamar képbe kerüljek könyvelésügyileg!! KÖSZI!!!

Amúgy közel van, 6 órás, szóval ovi és bölcsi szempontjából ideális. A fizu mondjuk ennek megfelelően nem túl sok (mondjuk vannak, akik ennyiért 8-10 órát dolgoznak), de azt hiszem, hogy most két fontosabb dolog van: a gyerekek, és megtanuljak egyedül, igazán könyvelni. Itt pedig ezek megoldhatók. Aztán meg már több lehetőségem lesz akár cégen belül, akár máshol.

Na még pár szót a gyerkőcökről:

Vivi: Nagyon okos, ügyes csajszi még mindig :D Viszont valami hülyeség van rajta, mert nagyon hisztis, vinnyogós, már megint olyan, mint régen volt egy időben, hogy tiszta kezelhetetlen, mondhatni "irritáló" :oops: :D ...... De a ziziség mellett egy tündér, imádnivaló csajszibarack Remélem hamarosan normalizálódik a zizisége.... :D

Nikkancs: Lassan 3 hete bölcsis. Reggelente még nagyon sír, amíg elveszi valamelyik gondozónő :( , de egy-két perc után megnyugszik. Délelőttönként néha pityereg, de vígasztalható. Már szépen eszik, ebédre két-három (!) tányérral szokott enni, uzsonnázik is rendesen, ott is alszik már, néha másfél óra is sikerül, néha csak tíz perc, de ha a gondozónő melléül, akkor fekve és csendben marad a többiek ébredéséig. Nagyon ragaszkodik a gondozónénijéhez, ha csak egy lépést is feláll az ágya mellől, már szirénázik :D De szerencsére jókedvű, dumál, ugrándozik, szóval csak a reggeli beérkezés a gáz.... Szeretik őt a gondozónénik, dícsérik, hogy sokat okosodott, ügyesedett, és tegnap már mondta a gondozónő, hogy elmondhatjuk, hogy szépen beszokott :)

Bocsi mindenkitől, hogy nem reagálok senkire és semmire, de már talán sűrűbben fogok tudni jönni.

Most néhány napig tanulok, mint güzü :D
lamme

Lamme: szuper! Tök jó, hogy van állásod! Drukkolok tovább! :wink: Nagyon cuki lehet Niki a bölcsiben, nem is csodálom, hogy leveszi a lábáról a gondozónőt. Édes ahogy ragaszkodik :)

Aviubi: hozzád is megy a drukk! Köszi a biztatást Neked is. Anyummal és Apjával már javul a helyzet, remélem az 5napos összezártság még jobban segít majd.

Bettyna, Pepitanna: hülye kérdésem van. A Kolpingban az usziban kell/lehet levetkőztetni a babákat?

Tegnap egyedül hagytam az apját a lányával. Mire visszaértem a gyerek egy zöldhagymával ütötte a férjemet :lol:
Ime egy kép a kis hagymalányról:
Kép

Kép
Kép
cosmopolita

Lányok egészségesek :) Voltunk ma dokinál és Verus is mehet hétfőn már oviba. Ennek igen örülök, mert akkor anyura kevesebb gond marad!

Készülök a holnapi szülinapi party-ra. De le kellett ülnöm, mert nagyon elfáradtam!

Képzeljétek, néztem pocak fotókat, amikor a lányokkal voltam állapotos. Hát kb most akkora hasam van, mint velük volt a vége felé :shock: :shock: :shock:

Jó hétvégét mindenkinek!

Kata
labkat

Ja és majd elfelejtettem: Lamme: gratula a munkához! Ne legyen önbizalom hiányod, majd bele jössz. Egyébként pályakezdőként én is kb 3 hónap alatt tudtam elhelyezkedni, szóval szerintem ez teljesen normális egy munkába visszaálló anyukánál is!

Kata
labkat

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?