Sziasztok Csajok!
Újra itt, sok jó hírrel szerencsére, hogy a pozitív és optimista oldalt erősítsem!
Tegnap voltunk a kórházban terhesgondozáson, meg UH-on. A vérömlenyem teljesen felszívódott, a babuci pedig egészséges, és szépen fejlődik!
Mértek több mindent. Nyakiredő: 1,7 mm, fejátmérő: 22 mm, ülőmagasság 60 mm.
12+5 napos terhesség, jó életjelenségek, végtagok ábrázolódnak, magzatvíz mennyisége átlagos.
Ezután mentünk az Istenhegyire kombináltra. Nagyon kedves ott mindenki, és nagyon profik. Csak ajánlani tudom őket.
Egyből levették a vért, utána kb. fél órát UH-oztak, közben a doki mindent elmagyarázott, mi meg moziztunk a férjemmel.
Aztán várni kellett egy ideig, behívtak konzultációra, és elmondtak minden eredményt. Szerencsére mindegyik nagyon jó lett. Kaptunk 3 képet, meg egy dvd-t az egész UH felvételről.
Sajna 4D-t nem csináltak.
Ja, és bátorkodtam megkérdezni a dokit, hogy mikortól érdemes a neme után érdeklődni. Azt mondta, hogy most 75%-ra meg tudja mondani, biztosat meg kb. a 18. héten mondhatnak. Hát én nagyon kíváncsi voltam, úgyhogy kértem, nézze meg, és hát 75%-ra fiút mondott. Olyan érdekes, pedig teljesen az az érzésem volt, hogy lány lesz. Meg a kínai fogamzásnaptár is azt jósolt. De hát még ki tudja... Teljesen mindegy, csak az a fő, hogy egészséges legyen, meg majd lehessen tesója is valamikor...
Esetleg tud valaki felvilágosítást adni a Jónás naptárról? Hogy hol és hogyan lehet kiszámolni abban a baba nemének valószínűségét? Állítólag az biztosabb, mint a kínai. Légyszi ha tudja valaki, írja meg! Előre is köszi!
Leírom az eredményeket a kombináltról, hátha valaki tud belőle profitálni! Azt mondták, ezek az eredmények a valósak, és nem amit a klinikán mértek, mert sokkal jobb géppel nézték, meg sokkal alaposabban is. Bár kicsit eltérnek egymástól, de ezek még jobbak.
Íme:
Magzatvíz mennyisége: átlagos
Szívműködés: szabályos, FHR: 162/min
Placenta helyzete: mellső fali
Ép koponya, jól telt gyomor és hólyag, zárt hasfal és mellkas, normál hasi echogenitás, négy végtag.
Orrcsont (NB): látható
Ülőmagasság (CLR): 60,4 mm
Fejátmérő (BPD): 16 mm
Nyakiredő (NT): 1,1 mm
Fejkörfogat (HC): 65 mm
Haskörfogat (AC): 57,9 mm
Combcsont (FL): 7,8 mm
Számított terhességi időnek megfelelő nagyság (12+4 nap)
Vérszérum:
Free b-hCG:47,6 IU/L, 1,05 MoM
PAPP-A: 5,752 IU/L, 1,35 MoM
Számított kockázatok:
Down-szindróma: 1:21 930
Edwards-szindróma: 1:258 824
Patau-szindróma: 1:1 015 476
Szűrés eredménye: NEGATÍV!!!
Na hasonló jó híreket kívánok mindenkinek, meg kellemes, szép napokat!
Stike! Üdv közöttünk!
Katacska! Akkor mi druszák vagyunk!
Ginnie! Van valami újabb hír rólad? Kell még feküdnöd? Nekem szerencsére nem.
Már lehet kicsit dolgozgatni, mászkálni, de nem szabad túlzásba vinni.
Detti! levél ment!
Többieknek is üdv! Szép estét, jó pocakodást!