Sziasztok!
Volt itt már szó utazásról, főzésről, kertépítésről is, és ez senkinek sem okozott lelki vagy fizikai fájdalmat a jelek szerint, kivéve Ibolyát, aki azt állítja, hogy január óta olvassa a fórumot. Csak eddig valamiért nem csatlakozott a fórumhoz. Most pedig valami miatt úgy érezte, kénytelen hozzászólnia ehhez a fórumhoz (is, ahogy ez kiderült).
Ibolya!
Ismeretlenül véleményt alkotni valakiről? Elég nagy bátorság kell hozzá. Lehet, hogy ezzel valaki(k)nek újat mondok, de a könyvet sem a borítója alapján ítéljük meg. Egy bizonyos témakörrel foglalkozó fórum tagjairól nem lehet átfogó, mély ismereteket szerezni azzal, hogy elolvassuk a hozzászólásait.
Neked van férjed? Meg tudod osztani vele az összes érzésedet, ami csak ébred benned? Erősen kétlem. Ugyanis egy férfi nem tud nőként gondolkodni.
Ha egy férfi ennek ellenkezőjét állítja magáról, az hazudik. Egyetlen nő sem várhatja el egy férfitől, hogy ugyanúgy "érezze" a menstruációs görcsöket, ahogy egy nő. Egyetlen férfi sem képes arra a belső érzésre, amelyet egy gyermek hiánya, vagy éppen a méhben fejlődő utód okoz egy nő számára. De ezeket az érzéseket meg kell osztani egy olyan személlyel, aki ezt képes átérezni. A férfi együtt sír, vagy nevet egy nővel, meghallgatja, törődik vele, társa marad jóban-rosszban. De ennél többre nem képes, ez pedig genetika, nem pedig egy hímsoviniszta vélemény.
Hiába a rendezett családi légkör (ha van), hiába a megértő férj (ha van), mert egy nő belső lelki világa, sajátos, egyéni érzései közül sok olyan van, amit a világ legjobb férje sem képes úgy felfogni, ahogyan azt egy másik nőtársa. Erre is jók a barátnők.
És barátnők nemcsak az élet valódi, hanem virtuális világában is lehetnek és vannak is. És ha már egyszer jobban megismerték egymást ezek a "virtuális barátnők", s ráadásul személyesen is ismerik egymást, akkor miért ne osztanák meg egymással azokat a dolgokat, melyek nem feltétlenül kapcsolódnak a gyermekekhez?
Beatrix kerti képei mennyire kapcsolódnak pl. a szüléshez? (Bocs, Trixi, nem személyeskedés volt, félre ne érts!)
Ibolya, látnod kellett azokat a képeket, hiszen Te "rendszeresen olvasod" a fórumot! Azzal kapcsolatban nincs negatív véleményed? Vera főztjével van valami problémád? Netalán nem szereted a spenótot? Én sem szeretem, de ettől még én is és Vera is lehet normális, nem?
Kiforgatni valakinek a szavait pedig nem erény, hanem egy gyengére sikeredett védekezési mechanizmus (erről elég megkérdezni egy szakembert)!
Egy félregépeléssel támadni pedig gyerekes!
Nem kéne Isten kezdőbetűjével példálódzni, ha előtte a megszólításnál kisbetűvel írod a személynevet...
(És ezt ráadásul nem is Vera követte el, ahogy a "barom" minősítést, csak mivel Ő lett a "fekete bárány", már ezeket is neki tulajdonítod.)
Arrogáns, sértő viselkedésre pedig ne várjon senki köszönő szavakat. Talán már ezt is hallottad: "Amilyen a mosdó, olyan a törölköző".
Ja, Vera nem "vezéregyéniség", hanem a leggyakrabban hozzászóló tag, amennyire én tapasztalom. Ha nem hiszed, számold meg a tagok hozzászólásait.
Írtad:
"Végigolvastam az összes hozzászólást január óta és sokkal jobban ismerem Verát mint a saját anyja."
Amennyiben leírod a születési dátumát, és ehhez mellékeled az önéletrajzát is, még akkor sem hiszem, hogy ezt komolyan gondoltad. Ezt sikerült egy kissé eltúlozni, nem gondolod?
"Ugyanis mindent leír magáról."
Sajnos, ki kell ábrándítsalak, ez nem így van. Legfeljebb Te így látod. Csak azt írja le, amit másokkal is meg kíván osztani.
"Máskülönben, ha olyan nagyszerű ember, akkor miért nincs senkije, akivel megbeszélhetné a problémáját?"
Figyelmetlenül olvasol, tessék gyakorolni!!!
Vera ugyanis nem azt írta, hogy "Hidd el, nekem nincs senkim...", hanem azt, hogy "Hidd el, sok embenek nincs kivel megbeszélni a gondjait"
A kettő nem ugyanaz. És ha valóban ismernéd a Babanetes fórumok összes rendszeres látogatóját, akkor nem Verát nevezted volna meg. (Bár gyanítom, ez is kiderül hamarosan).
S ha már ennyire sértőnek találod az ellened intézett sorokat (nemcsak Veráét, de úgy látom, őrá specializáltad magad), akkor mit keresel még itt? Együttérző szavakat? Nem hiszem, hogy jó helyen keresed őket.
És még valami, konkrétan Veráról. Nagyszerű ember. Erről volt alkalmam alaposan meggyőződni, volt rá több mint tíz évem. És mindent meg tud velem beszélni. De mint férfi, nem vagyok képes teljesen átérezni olyan dolgokat, melyekről fentebb írtam. A biztonság kedvéért olvasd el többször, figyelmesen, nehogy megint hamarabb kezdj írni, mint kellene. És nyugodtan állíthatom,
hogy kevés embernek sikerül így kihoznia őt a béketűrésből. Csak azt kaptad tőle, ami járt. Hidd el, ezt nyugodtan állíthatom, mert én veled ellentétben elég jól ismerem.
Üdv:
Vera férje
Ui:
A régi tagoknak üzenem: nem leszek visszatérő vendég, ne ijjedjetek meg!
Ez a fórum Nektek szól, és azt kívánom, maradjon meg sokáig a jó kapcsolat köztetek, és mindenben szorítok nektek, így, ismeretlenül is!
Elnézést kérek, hogy ilyen "töredezett" néhány bekezdés, de kénytelen voltam tagolni a gondolatokat. És bocsi, hogy ilyen hosszú lett a hozzászólás!