Új privát üzeneted érkezett!

Nem találok topikot ilyen témában.
Kb. egy hete találtam a lábamon egy kis kék csíkot. Alig látszik, de zavar. Még sosem volt ilyenem.
Egyrészt az érdekel, mennyire veszélyes egy picike visszér. Másrészt hogy bármiféle visszér eltüntethető-e. Ha igen, hogyan, mivel? És ha nem foglalkozom vele, akkor marad ahogy van, vagy nőni fog vagy rosszabb lesz, vagy mire számítsak?

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Szia Adrienn!Sajna én is érintett vagyok ebben a témában a sok álló munka meghozta gyümölcsét...az egészségügyben dolgoztam a babók előtt...ha "csak" egy kis kék csik akkor még nincs nagy gond ezeket általában injekciós módszerrel el lehet tüntetni...operálni csak a súlyosabb eseteket szokták sebészeti konzilium után...esetleg a krémezéssel is próbálkozhatsz és persze azért mutasd meg egy orvosnak is a biztonság kedvéért...az hogy ez megmarad-e vagy sem azt nehéz megjósolni mert sokmindentől függ attól hogy van-e családi halmozódás?végzel-e álló munkát?esetleg szülsz-e még?a testsúlyod változ ik-e???? igy egy szuszra ennyi de kérdezz ha még érdekel valami szép napot üdv.vera

Kép
Kép
 
 


Szia Adrienn!

Nálunk sajna családi "hagyomány" a visszér, így örököltem. 18 évesen már kijött, pici kis kék ér, pont mint Neked. Az évek folyamán rosszabodott, panaszaim is voltak, főleg nyáron. Idén tavasszal meg kellett műteni, mert nem szerettem volna trombózist kapni, de elsősorban orvosi javaslatra történt a dolog. Azt azért hozzáteszem, hogy 16 év alatt a kis pici kék ér, vastag, a bőrből kiemelkedő rondasággá lett. A műtét nem volt vészes, és már a lábam vérkeringése is jobb, már vékonyabb isKép

Remélem, Te idáig nem jutsz el, figyelj rá oda, és inkább mutasd meg egy érsebésznek (UH-val megnézik). Lehet, hogy csak szépészeti dolog az egész, és nincs semmi baj. Kívánom, hogy így legyen!

Philissa
Csenge Boglárka 2002.09.23.
Kép
és Hanga Bíborka 2005.05.05.
Kép
 

 
 

Adrienn,
én úgy tudom, hogy a már kialakultat eltüntetni csak injekcióval, vagy rosszabb esetben műtéttel lehet, viszont megelőzhető a további romlás, ha különböző dolgokat betartasz. Ha viszont nem törődsz vele, akkor nagy valószínűséggel tovább romlik a helyzet. Van a "Fitt lábért Egyesület" (muris névKép), ingyenes számuk: 06-80-200-244, ők ingyen küldtek nekem egy tájékoztatót (Venorutonos tanácsadó füzetecske), abban van pár tanács. Még fel akarom őket hívni, hogy milyen tornagyakorlatokat ajánlanak (állítólag napi 5 perc tornával már rengeteget teszel a lábadért). Szerintem megéri felhívni őket, hiszen ingyen van.Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
 
 


Hú, látom, sokan vagyunk ezzel a problémával, ezért is furcsa, hogy nem találtam még erről topikot.
Köszi, amiket írtatok. Nálunk hajlam lehet, hogy van, de azt hiszem, a felmenőimnek inkább az életmódjuk miatt alakult ki (állómunka, egészségtelen életmód). Én harminc éves vagyok, második gyerekemet várom, utolsó hetek, szóval tkp. nem olyan gáz. A fura az, hogy teljesen elképesztő helyen, a combtőnél alakult ki. Három kis kék, hajszálvékony csík egymás mellett, alőször azt hittem, megütöttem. De ugyanaz a lábam fáj is, és pont azon a környéken, mintha izomlázam lenne. Igazából az zavar, hogy egyrészt ronda lesz, bármilyen kicsi és vékony is (most mondjuk nem nagyon tudom megnézni), másrészt tényleg attól tartok, hogy az ilyesmi romolni kezdhet. De abban bízom, hogy mivel időben elkezdtem kenegetni megfelelő krémekkel, talán elmúlik.
Nos, mindenesetre köszönöm amiket írtatok, majd figyelek rá, hogy a hátralevő két hétben ne romoljon, és utána meg majd dolgozom rajta, hogy eltűnjön.

Még egy kérdés: olyan lehet, hogy valahol belül, nem látható helyen is kialakul visszér? Mert egészen benn is fáj valami, és tudom is, hogy a baba rajta fekszik valami fő éren, sőt az első fiam is ott feküdt, csak ugye már a második jobban megterheli, hisz az már összesen 18 hónap. Szóval lehet mélyen benn visszér? Pl. attól, hogy rajta fekszik a gyerek, és elnyomja? Vagy ez hülyeség?
És egyáltalán: milyen orvosra tartozik ez a kérdéskör?

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Adrienn!sajna én is hasonló cipőben jártam aa terhesség alatt azzal a különbséggel hogy nekem lefelé kanyarodott a visszér a szeméremtest felé is..a jó az hogy szülés után ezek teljesen megszüntek ...egy érsebész sokat segithet adott esetben ...szülés után el lehet menni egy vizsgálatra...a fájdalom attól van hogy a megnagyobbodott méh myomja a szerveket és összenyomja az ereket eyek a panaszok szülés után megszünnek...vigyázzatok magatokra üdv.veraKép

Kép
Kép
 
 


Vera, ezt jó hallani. Mármint azt, hogy megszűntek. Kellett hozzá segítség, vagy maguktól? És mennyi idő alatt? És milyen orvos foglalkozik az erek ellenőrzésével?

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Adrienn!A segitség "annyi" volt hogy megszünt a súlyfelesleg és a hasüri nyomás és a keringés is ezáltal jobb lett az orvosom ezt mondta és tulajdonképpen mást nem csináltam a krémezésen kivül Venoruton géllel kenegettem és pár hét alatt elmúltKépA háziorvosodtól biytosan kapsz majd tájékoztatást hogy kihez fordulj segitségért...egyébként az a tény hogy 15kg-al kevesebb vagyok az már sokat javit az állapotokon...üdv.vera

Kép
Kép
 
 


Szia Vera, én még csak 25 hetes terhes vagyok és már nagyajkon megjelent visszérrel küzdök. Tudsz valamit fájdalomcsillapításra? A reggeli felkelés egyre nagyobb problémát okoz. Móni
 
 


Szia Lemo!

Ugyanaz a problémám mint neked! Egyik nap vettem észre a nagyajkon én is a visszeret. Ma voltam a védőnőnél és azt mondta, hogy nem lehet vele mit csinálni. Az orvosnak mindenképp meg kell mutatni, mert ha rosszabbodik az állapota, akkor csak császárral lehet szülni, mert a hüvelyi szülés alatt elpattanhat.
Na ennyit tudtam meg a témával kapcsolatban.

Üdv, Gigi

KépKép
 
 


Honnan veszitek az ilyesmit észre egyáltalán? Lehet, hogy nekem is van? De ha nem fáj, akkor nem lehet ugye? Csak feltűnne, nem?...
És ha szétpattan szülés közben, az nagy baj? úgy értem, kellemetlenség kategória, vagy van valami komoly veszélye?

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Nekem is volt, de nem okozott panaszt, az orvos vette észre a terhesgondozás alatt.
Úgyhogy, Adrienn, ha a dokid nem szólt, akkor nincs miért aggódnod. (Feltéve, hogy "normális" az orvosod.)
Szülés után hamar visszamegy.
A Venorutron kapszulát a terhesség 2., 3. harmadában már lehet szedni -papír szerint-, és jó visszérre, aranyérre egyaránt. És tényleg, nem csak ráírva van.
 
 


Szia Adrienn!

Én onnan vettem észre, hogy olyan furcsa, szorító néha lüktető érzésem volt. És nekem a nagyajkon megjelent, ezt látod Te is. Gondolom ha olyan állapotban van, akkor az orvos nem is enged normál úton szülni. Szerintem ha szétpattan, az elég gázos és valószínü, hogy nem a kellemetlenség kategóriájába tartozik. És még azt is mondta a védőnő, hogy házasélet nyista!

KépKép
 
 


Köszi, megnyugodtam. Az orvos megbízható, gondolom, szólt volna, ha bármi akadálya vagy veszélye van a természetes úton való szülésnek. Visszér meg mintha elmúlt volna! Vettem ún. sósborszesz gélt, és szemmel láthatóan hatott! Szerintem ha a baba kijött, elmúlik majd. Ha nem, akkor majd veszek Venorutont.

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


de cuki :wink:
 
 


Sziasztok!

Tudom, hogy már régi topic, de hátha valaki erre látogat! :)

Szerintem a gáttáji visszér egy olyan probléma, amivel sokan küszködnek, viszont nincs autentikus forrás, ahova forduljanak.
Én úgy látom, hogy az intimtorna az, ami a legtöbb nőnek segít, ezért arra gondoltam, hogy ebből írnám a szakdolgozatomat, és ennek keretén belül tartanék egy 10 alkalmas intimtornát ingyen a vállalkozó kedvű nőknek, akik ilyen problémával küzdenek, hogy közösen nézzük végig a fejlődést!

Akinek van kedve hozzá, az keressen nyugodtan ezen az e-mail címen: daboczikinga@gmail.com.

Olyanok segítségét is kérném, akinek már valaha is volt gáttáji visszere, hogy töltse ki a kérdőívemet, ami ezzel foglalkozik. Nagy segítség lenne! :)

https://docs.google.com/forms/d/1gomYfO ... =send_form

Előre is köszönöm!

Kinga
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Mi, nõk!

Jegyzetfüzet:

 

cron