2004.06.24 08:50
Szerző: anettka
Sziasztok!
Márti!
Én azon filózom, hogy novemberben szabit veszek ki (19 munkanap), és akkor még arra normális fizut kapok, és decembertöl meg kiíratom magam betegállományba a szülésig. Azt akarnám, hogy minél késöbb induljon a GYÁS,mert annál tovább tart, annál tovább van kicsit több pénz. A háziorvos azt mondta, hogy minden további nélkül kiír így, csak nekem nem egyértelmü, hogy mikor maradhat szülésig a nö betegállományba, és mikor muszáj 4 héttel a szülés elött megkezdeni a GYÁS-t. Ezt meg is kérdeztem az "Iránytüben", de nem értem a választ. Az jött le, hogy ha a terhesség veszélyeztetett, akkor 4 héttel elöbb kezdödik a GYÁS, de ha te vagy "veszélyeztetett", akkor szüléstöl indulhat. Érti ezt valaki?
Manós!
Hogyne tudnám,hol van, az SZTK-ba tartozunk "helyileg", a dokim is ott van, oda járok UH-ra, vérvételre stb, és anyósom is ott dolgozott, mint fönövér, most már nyugdíjas. Nézegettük azokat a házakat, a legfölsö emeleti, hatalmas teraszosokat nagyon elfogadnám!
Tudok a környékünkön nagyon szuper gyerekturkit, majd megadom a címét. Én sokmindent vettem már ott.
Az tény, hogy a férfiak máshogy élik át ezt a dolgot, mint mi, nök, és talán te is érzékenyebb vagy így, másállapotban. Próbáld neki mondani, hogy te most így érzed, ö is legyen türelmesebb, esetleg dugjál az orra alá könyvet, amiben erröl van szó. (Mindenkinek ajánlom: Prof.Rákóczi István: Gyermeket várunk c. könyvét, én most, a második gyerekkel is ezt bújom, szerintem szuper)Ha gondolod, ki is másolok belöle neked részeket, és feladom postán vagy elfaxolom. Van apára vonatkozó rész is.
Sys!
Akkor teljesen hasonló a bébi "neme" iránti érzésünk IS. Én is jövö héten, hétfön megyek a dokihoz, reménykedem egy közeli UH-ban.
Én sem vagyok rosszul, úgy, ahogy Petránál sem, ez is közös bennünk. Lehet, hogy mind a kettönknek megint lányunk lesz?!
A dokival várakozó állásponton vagyok. Miután lement a levelezés a kórházas topic-ban, hétfön hívtam is, mondtam neki, hogy mi van a leletemen. Leintett, hogy azzal ne is törödjek, semmi veszélyt nem jelent. Azért még hétfön beszélek vele erröl.
Munkahelyemen közvetlen kolleganöm tudja, de ö most el is megy tölünk. Ezt a héten jelentette be, gondoltam, nem borzolom a fönöknöm idegeit, hogy én meg szülni megyek megint. De tegnap jött egy alkalmas szitu, amikor humorizálgattunk egymás között, és mondta, hogy na, akkor ketten maradunk. Erre mondtam, neki, hogy én meg mindjárt elmegyek szülni. Rákérdezett viccesen, hogy ez már konkrét? És miért nem szóltam? Mondtam neki, hogy még nem volt alkalom, és majd megbeszéljük. Hát, most keddig nincs bent, úgyhogy majd akkor visszatérünk rá. Nem is baj, legalább addig is leesik neki a tantusz.
Nálad hogy fogadták?
Meddig dolgozol?
Ti már elmondtátok a családban?
Nálunk szinte még csak anyósom tudja, kellett a protekció az SZTK-ban a vizsgálatokhoz, hogy ne kelljen órákat várnom pl. a vérvételen.
És a legjobb barátnömnek mondtam meg, mert szegényeknek 1 éve nem jön össze a baba, és úgy gondoltam, hogy nem szeretném titkolni elötte sokáig, mert úgysem tudom megkímélni, tudom, hogy így is, úgy is fáj neki, hogy nekik miért nem sikerül.
Na, kicsit lehangoló lett a vége, de azért mindenkinek csókjaimat küldöm:
Anett